looka írta:szkeptikus06 írta:Szerintem itt főleg arról van szó...
Nagyjából egyetértek.
Annyival kiegészíteném, hogy sokaknál a "nem igazol jól" kijelentésre az a cáfolat, hogy dehát jött Pique... Csakhogy ha egy edző jól igazol, akkor az nem abban nyilvánul meg, hogy van egy kiváló és több gyenge vagy középszerű igazolása. Hanem abban, hogy konstans, egy-két kivételtől eltekintve jól igazol, kevés hibát követ el ilyen téren, valamint az igazolásai nagy része beválik, és esetleg van néhány hihetetlenül jó igazolása. Tehát ha megnézzük akkor:
Érkezők: Pique, Alves, Keita, Ibrahimovic, Maxwell, Henrique, Keirrison, Cáceres, Hleb, Chigrinsky, Villa, Adriano. (remélem nem hagytam ki senkit)
Ezen játékosokból 7 alapember jelenleg, illetve valószínűleg azzá válik.
A többi 5 játékos vagy abszolút nem vált be és már messze jár a Camp Nou-tól, vagy kölcsönbe lett zavarva.
Tehát ha arányaiban nézzük akkor Pep igencsak elmarad a jól igazoló státusztól. Nyilvánvalóan Txiki is szerepet játszott egy-egy igazolásban, de azok a játékosok akik kimondottan Pep kérésére érkeztek, nos ők váltak be a legkevésbé... Kivétel: Pique, Keita, Maxwell, Ibra.
Ami miatt azonban Pep a világ legjobb edzői közé tartozik nálam, az a motivációs képessége. Nincs a világon még egy ilyen edző jelenleg, aki ilyen hatással tud lenni a játékosaira. Akárkiből csapatembert képes faragni, és az ő hatására bárki beáll a sorba és dolgozik.
A tökéletes példa erre: Zlatan Ibrahimovic.
Mourinho sehogy sem bírt vele, kezelhetetlennek tűnt, nem egyszer összevesztek. Majd ideigazolt és kezesbáránnyá változott. Többen azzal magyarázzátok ezt, hogy rájött nem ő az egyetlen. Nos, szvsz nem csak erről van szó, Pep vele is elbeszélgetett és megértette, hogy hol a helye. A 6kupás idény után pedig nem sok edzőnek sikerült volna ilyen szinten tartani a motivációt a keretben.
Szóval eddig sikerült a hiányosságait az erényeivel pótolnia. Remélem ezek után javulni fog a cserékben és igazolásokban, valamint megtartja ezt a hihetetlen motivációs képességét. Ha így lesz, akkor ő lehet majdan a világ legjobb edzője szinte minden tekintetben.
(kicsit szedett-vedett lett a szöveg, mert már alig látok az álomtól, de remélem leszűrhető amit ki akartam fejezni
)
Igen,számomra érthető azt hiszem,és csalódottságom miatt(ti.: nem Mi nyertük a Bl-t!!!!!!!hogy?????????) osztom is bizonyos szintig!
De a világ már regnáló legjobbjához igazolni a legnehezebb igazolás a világon,nem?
Mi, Barca-lelkűek látjuk,meg tudjuk hogy más csapatokba hová és kit/kiket igazolnánk!
Hisz a legjobbak vagyunk-----------> ergo(sorry!!!!) mindenki más gyengébb Nálunk!
A bárhanyadikon könnyebb javítani mint az absolut No1-en!!
Mert mindenhol van nem kevés javításra szoruló dolog,ügy,poszt,játékos!!!
De a világ legjobb csapatába kit veszel (bocs:-)) bele?
És hová?
Mert pl:
Van Dani Alvesünk,aki alapvetően a posztja legjobbja!,de az elmúlt 1-1,5 szezonban Maicon simán lejátszotta. Ez van, mostanában jobb mint DA.
Én pl mégsem cserélnék....
vagy:
Középen-hátul TORONYMAGASAN a világ leghatékonyabb és talán valóban legjobb védőpárosa Puyol és Piquet!
De ők Így 2-en együtt Nagyurak,így tökéletes!
Bármilyen más világlegjobbjavédőközépen csak megbontaná ezt, és nem lenne egyikkel sem párban azonos a hatásfok!!!
Akkor sem ha muszáj hogy néha más játszon!!(fáradtság,sérülés,?kor?Puyol nem 20 már...)
Ki a megfelelő,ha van,és elérhető,ha az,és mennyiért?
Igaz vagy sem?
A balvédőt hagyjuk,(vagyis én személy szerint hagynám).
Mióta Abidal(kb másfél-2 év ) formahanyatlik,gyenge posztunk ez!
És én Maxwellt alap kezdőként játszatnám perpill!!!!
Középpálya....
Nos...
ehh...
Busi....
Xavi....
Iniesta....Iniesta...Iniesta...
Megintcsak
szerintem mindegyik Maga is utánozhatatlan,éshát együtt meg
brutál erősek...
ezen jelenleg szerintem a világ bármelyik középpályása(kivéve nálam Yaya-t) csak ront.
OK hogy azért akkor is cserének a következő legjobbat kéne,de egyrészt jelenleg az még nem Fabregas,másrészt hamár nem lehet a legjobb 3-as valamiért,akkor fiatalokat szokassunk/építsünk be helyettük,nem baj szerintem ha nem jövőre lesz gólkirály vagy aranylasztis jeffren,vagy thiagoalcantara,vagy Jodossantos...
Akkor is a legnagyobb favoritok leszünk megint minden sorozatban ahol elindulunk, ha már ide(középpálya) sem érkezik senki...
És előre is bocs,és megkövetek mindenkit ha úgy lesz,és ha úgy lesz és tévedek,de Mascheranot SÍRVA KÉRLEK BARCELONA NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Nos akkor végül támadó szekció,hálás és nekem egyszerűbb ügy.
Bármilyen elosztásban:

)))))))))))
Villa/Bojan/Pedro/Jeffren

))))))))))
Ibra/Villa/Bojan

))))))))))))))
Bojan/Pedro/Jeffren/MessiMessiMessiMesssiMessiMesssiMesssi.....!
Mostakkor az igazolás az Adriano!
A marketing meg szeszkfabregas...l.
Az előbbi tényszerű, és most hasznosabb, a másikból meg már így is jó pénz van,és hát lesz is......Barca playa meg nem is biztos...

:-(
De komolyan,most őszinte meggyőződéssel(magabiztosan), ki kit hová,és mennyiért igazolna Pep helyében?
Véleményem szerint ez tényleg nem olyan huhuhuhúúúú de qrv@ eccerű.....
Továbbra is 1 fix igazolást tudnék,mmint ami tuti hogy összességében javít,az pedig.....
CR!!!!
Még Villat is odadnám,meg 50 misit,simán.
Mert(jelzem,csak gyakorlatiasan véve) vele még erősödnénk,illetve akikkel erősödnénk,és nem csak rövid távon azok közül messze ő lenne a legnagyobb különbséget jelentő!!!!!
Hajrá fiatalok!
Könyörgöm,a mostani Sztárjaink is a nagyonnagyonmélyvízben edződtek pár éve Ronaldinho,meg Deco szintű játékosok mellett,de élesben,és Tessék,Bl,kihagyás,Bl...
Last nem nyertünk,most fogunk,jövőre nem, aztán Piquet emelhet és így tovább
Szerintem azért összességében tök jó az út amin járunk!!!!!
Béke Veletek!