Rosell sikere elkönyvelhető, viszont tökéletes új elnöknek nem nevezném. Ahogy sokan megkérdőjeleztek több igazolást - legyen csak Henry - a jelenlegi vezetéstől, úgy ez Rosellre hatványozottan igaz lehet. Azt hiszem az ő érkezésével Robinho minimum biztosra vehető. Ahogy az Arsenal is szívesebben tárgyalna vele, gondolom nem kevés energiát fordított és fordít is a következő két hétben arra, hogy megnehezítse Laportáék ügyködését. A támogatói bázis nagy részének oda lett ígérve Cesc, ez nagy fricska lenne számára, s ami számomra biztosnak tűnik - persze csak feltételezés -, hogy sok mást is ígért a számukra, tehát a számla be lesz nyújtva.
Laportának is számtalan gyengéje, negatív tulajdonsága van, viszont ne feledjük, hogy a 90-es évek végétől a klub elnökségében mondhatni teljes káosz uralkodott el. Az, hogy Laporta ilyen keménykezű elnök volt, ebből a szempontból hatalmas jelentőségű. Másképp a hatalmi harcokba belebukott volna, s még mindig csak egy helyben toporogna az egész klub.
Apropó hatalmi versengés, nos lehet sajnálni Rosellt, viszont az érem másik oldala, hogy túl törtető volt, s nyilvánvalóvá vált, hogy egyre nagyobb hatalmat akar. Szóval nagyon nagy taktikus, s már öt éve csak erre a pillanatra vár. Ami igazán nem tetszett a kampány során, hogy beszélt sok mindenről, de kevés konkrétumot mondott, sokat házalt, tehát a véleményekből könnyen összeállított egy jó kis "projekt-tervet", aztán kérdés, hogy egy hasonlóan karizmatikus, hatalomra éhes, ambiciózus ember mint Laporta, elnökként mennyire lesz a demokrácia úttörője, s mennyire tartaná be azon ígéreteit, melyek szerint a szurkolók nagyobb szerephez jutnak, a tulajdonosok jobban magukénak érezhetik a klubot. Nekem ez egy rossz érzéseket keltő propaganda volt, ahogy a financiális állapotról való híresztelések is. Nem kellene túlzottan az üzletiség felé orientálódni...
Szóval több szempontból - például az aláírások esetében az erődemonstráció -, de különösképp ez a taktikázás hasonlít egy bizonyos másik választáshoz. Sok az üres ígéret, nah...

És ha szdobálás nyilvánosan nem is volt nagyon, szkeverés a háttérben annál inkább.
Visszatérve Laportára, az egyik legnagyobb hibája valóban az volt, hogy túlzottan nyitott a politikusi karrierje felé. Viszont keménykezűségének hála maradt talpon, folytatta amit elképzelt - az már megint csak nem a legszimpatikusabb, hogy több szempontból is megváltoztatta a nézőpontját, s magát a klubmodellt az Elefant Blaus korhoz, valamint az elnökség első szakaszához képest - viszont így is egy mondhatni szerethető, a klubhoz, a hagyományokhoz mérten járható úton maradt, s hát azt se feledjük, hogy Rosell két BL cím előtt fatálisat tévedett az edzőkérdésben. Előbb Frankiet üldözte volna el, majd Mourinhót ültette volna Pep helyére, most pedig teljhatalmat akar adni neki, ami szintén meggondolatlannak tűnik, hiszen egyértelmű, hogy ehhez még nem nőtt fel, nem elég komplex szakember.
S nem szégyellt egy-két voksért a sarki fűszereshez menni, még ha szélsőséges szurkolói csoportról is volt szó. Ami tény, gazdasági szempontból a klub sokkal jobb kézbe fog kerülni, de ez ugyanúgy lehet negatív, rossz irány is.
Mindezeket figyelembe véve én egyiküket sem állítanám be tökéletes elnöknek, főként Rosellt, akitől szinte az összes jelölt többet tett már eddig a klubért (hagyjuk Ronaldinhót, akármit is köszönhetünk neki, nem Rosell tanította meg "labdarúgni"

). Nem ítélkezni akarok felette, csak sok a beszéd, s sohasem szerettem az ilyen demagógnak ható dolgokat. Valamint sportszakmai szempontból nem látom elég felkészültnek, bár igaz, hogy a "fele elnökség" - én négy emberről tudok, közülük sem volt mindenki elnökségi tag - még most is vele tart, s ők megfelelőnek ígérkeznek ebből a szempontból.
Én Inglának szorítok, mert hiszek benne, hogy a legjobb alternatíva ő - tökéletes nincs és nem is lesz -, aki több szempontból is szimpatikus, őszinte, lojális, ott van a klub vérkeringésében "ősidők" óta, szóval pontosan tudja, hogy miképp lehetne finomítani a Laporta-érán. folytatni a sikeres klubépítést, ha kell kissé összehúzni a nadrágot, mindeközben a szakmaiság a hagyományok és a sport előtérbe kerülne. Egyébként nem akarok mellette túlzottan érvelni.
Cooltiszo: a véleményeddel én is egyet tudnék érteni, ha a valóságot fedné... Így azonban kissé elhamarkodottnak, elfogultnak érzem a minden második mondatban fellelhető hamis, vagy erősen feltételezett állítások miatt.