Meccs előtt pár órával írtam, számomra ő volt az egyik kulcskérdés:
Nagy kérdés még számomra, hogy Piqué továbbra is tudja e azt a fantasztikus teljesítményt nyújtani. A tavalyi szezonkezdet elég nehézkesen ment számára, sokszor volt bizonytalan. Most már az önbizalmával nem lehet gond, igazi csapatjátékos vált belőle, ellenben nekem a tavalyi extra produktumnak tűnt tőle is. Ne legyen igazam, s maradjon világklasszis szinten, sőt még fejlődjön.
Úgy látszik egyelőre abban kell bízni, hogy ahogy tavaly is, úgy most is kell egy kis idő, s kiválóan fogja folytatni. Rosszabb esetben jó ideig láthatjuk ilyen zavartan, hol magabiztosan, de többször lassan reagálva, rossz megoldást választani. Különösen a hatásos előretörések, és hosszú, precíz indítások hiányoztak. Sok mindent említhetnék még, de itt nincs igény a bővebb okfejtésre.
Még mindig nem tudom elvetni, hogy vajon az előző idényben felülmúlta önmagát, s olyan szinten nem tud még egyszer több, mint fél szezonon keresztül játszani, vagy korszakos zseni válik belőle, mint mondjuk Toni Torresből. Momentán ez foglalkoztat leginkább.