Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Lewy szinte biztos, hogy megy, ha marad is legfeljebb fillérekért, bár ezt is kétlem. Jó eséllyel Fati is kiszáll. Ha Rashfordot megtartjuk az ő fizetése is kb. feleződik a jelenlegihez képest. Plusz még ott van a MAtS faktor, ami nagy kérdés. Nagelsmann azt nyilatkozta, hogy jelenleg őt tekinti a válogatott első számú kapusának ez játék nélkül viszont változhat, szóval nem tartom elképzelhetetlennek -ahogy pedzegették is- télen elmegy kölcsönbe, nyáron pedig továbbáll, minimális összegért vagy ingyen, nekünk már ez is jó.Troym írta: ↑2025.11.07. 14:27:41Szerintem 30m-ért megveszik Rashfordot, szóval azzal számoljatok, hogy mi fér mellett a keretbe.
Igazolási bevétel nem nagyon jön, szerződések és fizetések közül szerintem Lewáé és Christensen szabadul fel.
Ez mai állapot szerint 30m kiadás, és olyan 30m felszabaduló bérkeret.
Nekem a listám jövő nyárra:
Aghehowa / Etta Eyong (pénzért)
Raphael Guerreiro (ingyen)
Rashford helyett én Gnabryt hoznám ingyen, de Rashfordot megveszik szerintem
Ha így veszed akkor nézhetjük a Realt is ilyen szemmel. Van 2 védő (az egyik 2 ACL után) 1 balhátvéd, 2 jh, a középpályán darabra megvannak ott sem minden posztra, ahogy nálunk is ott van ott van cserének pl. Casadó, Olmo. Van 1 centerük, 1 szélsőjük, 1 kapusuk. A cserékre olyanok, mint Mendy, Fran Garcia, Asencio, Mastantuono, Rodrygo, Brahim (akik jelenleg jó szándékkal is Roony szintek), Gonzalo Garcia. És nekik állítólag nagyon mély a keretük.ocsike83 írta: ↑2025.11.07. 13:10:00Teljesen felesleges az olasz bajnokságot és a Juventus 1-0, 1-1 és 0-0-ra épülő taktikáját a mi támadó focinkkal összevetni. Ég és Föld a kettő...
Mellé az igazolásokról.
Jelen pillanatban a 3. számú kapusunk véd, a 2 szélső hátvéd van, de csak darabnak. KH van jelen pillanatban 1 db (!!!), aki egészséges, bár ő is fejben szétesett.
A középpályán 2 alapkezdő, a többi csereszint, vagy az sem.
Van 2 szélsőnk, azok közül az egyik állítólag sérült. Illetve van darabra 2 középcsatár. Sajnos nem lehet mindig a cilinderből előhúzni egy fiatalt. Ennek a keretnek szüksége lenne a vérfrissítésre.
ocsike83 írta: ↑2025.11.07. 13:10:00
Teljesen felesleges az olasz bajnokságot és a Juventus 1-0, 1-1 és 0-0-ra épülő taktikáját a mi támadó focinkkal összevetni. Ég és Föld a kettő...
Mellé az igazolásokról.
Jelen pillanatban a 3. számú kapusunk véd, a 2 szélső hátvéd van, de csak darabnak. KH van jelen pillanatban 1 db (!!!), aki egészséges, bár ő is fejben szétesett.
A középpályán 2 alapkezdő, a többi csereszint, vagy az sem.
Van 2 szélsőnk, azok közül az egyik állítólag sérült. Illetve van darabra 2 középcsatár. Sajnos nem lehet mindig a cilinderből előhúzni egy fiatalt. Ennek a keretnek szüksége lenne a vérfrissítésre.
Eszembe se jutott a csoda Jovic. Tényleg, dettó
Teljesen felesleges az olasz bajnokságot és a Juventus 1-0, 1-1 és 0-0-ra épülő taktikáját a mi támadó focinkkal összevetni. Ég és Föld a kettő...
Ezzel amúgy egyetértek, hozzátéve azt, hogy nem feltétlenül alapkezdőt keresünk (legalábbis jópár poszton nem azzal van a gond). Mélységnek a listáról bárki jó lenne. Jelenleg van 2 db felnőttkorú bevethető középpályásunk például, és ha a jelenlegi Koundét játékosnak veszem, akkor 1 jobb bekkünk, aki azért eleve nem jobb bekk. Kh poszton még úgy-ahogy megvagyunk, meg ott úgyis eléggé ki vannak téve a srácok a taktikának, de ha Christensennel még egészségesen sem számol Flick, nemhogy sérülten, akkor oda is kéne valaki, lehetőség szerint egy gyors játékos.
Ráadásul szerintem pont nem egy Lewy stílusú statikus center kellene a csapatba. A lengyel is igazából azért volt ilyen kiemelkedő gólok tekintetében, mert még 30+ évesen is világklasszis. Posztján a 21. század egyik, ha nem a legjobbja. Ha idejönne egy hasonló típusú de sokkal szerényebb képességű játékos előre biztos nem lennénk vele, főleg, ha hosszú távra számolnánk vele. Az utolsó egy-két éves firenzei szezonjának idején lett iszonyatosan felkapva, de akkor is főleg azért mert még fiatal volt és az új Lewyt láttak benne. Egy az egyben egy Jovic 2.0 és nem csak a hazája miatt.PR42 írta: ↑2025.11.07. 12:06:48Bárkit csak őt ne.ocsike83 írta: ↑2025.11.07. 11:55:11
Amúgy Vlahovic tökéletes választás lenne Lewa helyére. Ő nem box to box játékos, hiába akarják vele a Juventusban ezt játszatni. Ő pont olyan, mint Lewa. Bent a 16-oson belül a helye és verje be a helyzeteit, meg kössön le 2 védőt. Fiatalabb és mind az alkata, mind a tudása meglenne hozzá. Ingyen lenne és szerintem vastagon Lewa fizetése alatt lenne a közös nevező. Azért ha őt Raphinha / Rashford és Yamal / Roony tömné meccsenként labdával, simán 20 gól feletti szezont hozna.
25 éves, Suta, nagyképű, buta csatár aki egyáltalán nem illik elit focihoz.
Áttekintve hogy hány meccsen mennyi gólt lőtt az olasz ligában.. a legtöbb 21 volt, de igazából 10 körül mozog.
https://www.eredmenyek.com/jatekos/vlah ... /Ct0rhfn7/
Ő egy kicsit fizikálisabb Ferran Torres, semmi több.
A fizuja pedig 20m+ ami a spanyol adózás mellett borzasztó lenne.
https://www.capology.com/player/dusan-vlahovic-36553/
Bárkit, csak őt ne.
Bárkit csak őt ne.ocsike83 írta: ↑2025.11.07. 11:55:11
Amúgy Vlahovic tökéletes választás lenne Lewa helyére. Ő nem box to box játékos, hiába akarják vele a Juventusban ezt játszatni. Ő pont olyan, mint Lewa. Bent a 16-oson belül a helye és verje be a helyzeteit, meg kössön le 2 védőt. Fiatalabb és mind az alkata, mind a tudása meglenne hozzá. Ingyen lenne és szerintem vastagon Lewa fizetése alatt lenne a közös nevező. Azért ha őt Raphinha / Rashford és Yamal / Roony tömné meccsenként labdával, simán 20 gól feletti szezont hozna.
Icardit haza lehetne hozni, egy Larsson/De Jong szerepkörben el tudnám képzelni és szépen keretbe foglalná a pályafutását. 2-3 millióért szerintem simán el lenne itt és biztos szívesen visszajönne.ocsike83 írta: ↑2025.11.07. 08:09:32Picit átnéztem a Transfermarkt-on a 2026-ban lejáró szerződésű játékosokat. 5 millió Euró értékhatárt állítottam be minimumnak.
Ezek közül szinte bárki segítség lenne, akár csak a kispad feltöltésében.
- Inigo Martinez![]()
- Emre Can,
- Thomas Partey,
- Raphael Guerreiro,
- Mauro Icardi,
- Merih Demiral,
- Franck Kessié![]()
- Andrew Robertson,
- Oscar Mingueza,
- Yves Bissouma,
- John Stones,
- Serge Gnabry,
- Ruben Neves,
- Quentin Timber,
- Bernardo Silva,
- Dusan Vlahovic,
- Marc Guehi,
- Ibrahima Konaté,
- Dayot Upamecano.
Felmerül bennem ilyenkor a kérdés, hogy a mai Barcelonához ki a szint? Mondjuk úgy, hogy a kezünk ne lógjon bele abba a képzeletbeli bilibe....
Pulisic, Vlahovic szerintem nem Barca szint, ahogy Jonathan David is bizonyítja, hogy van különbség a ligák, csapatok között, nehéz a szintlépés.. jó, hogy nem hoztuk.Chino írta: ↑2025.10.31. 14:24:49Szoktak repkedni nagyobb nevek is. Például Pulisic, Osimhen, Vlahovic(lejár a szerződése) stb. csak még Lewy jövője sem 100%, hiába írtak eddig inkább a távozásról és nagyok közül ki tudja mennyi érhető el, ki milyen szezont hoz. Ezeknek pedig a 90%-a úgyis kacsa.bence0330 írta: ↑2025.10.31. 13:24:28A sport szerint Eyong mellett a 23 éves, koszovói Asllanit is figyeljük a Hoffenheimből, viszont őt a BM is nagyon akarja.
Azért ezekből a hírekből gyanús, hogy a nyáron sem fogunk 100 milliós centerért menni, hanem reménykedünk, hogy valami kisebb nevűvel belenyúlunk a tutiba.
Lehet felesleges felvetés, mert a L1-t (számomra érthetetlen módon) évek óta úgy kerüljük, mint a pestist, de van ott egy szintén 23 éves argentín játékos, Joaquín Panichelli, aki eddig 11 meccsen 10 gólt lőtt. Követni őt is érdemes lehet. Tavaly a spanyol másodosztályban volt, ahol azért szintén lőtt 20 gólt.
Én amúgy Etta Eyongban komolyan hiszek, ha egy ilyen szezont fut és 30-ért hozható nem is lenne kérdés.
Több ország, főleg a del-amerikaiak viszont most nagyon kezdik bevédeni a fiatal játékosokat, magas kivásárlási pakolni. Például Mastantuono hiába került 63 millióba a Realnak a River csak 45-öt látott belőle.
Mondjuk télen el lehetne hozni kölcsönbe egy Mudryk, Sterling, Gabriel Jesus, Barkley, Malacia stb. féle játékosokat szezon végéig, ahogy például Aubával tettük
Azta, ez nagyon jó.
Szoktak repkedni nagyobb nevek is. Például Pulisic, Osimhen, Vlahovic(lejár a szerződése) stb. csak még Lewy jövője sem 100%, hiába írtak eddig inkább a távozásról és nagyok közül ki tudja mennyi érhető el, ki milyen szezont hoz. Ezeknek pedig a 90%-a úgyis kacsa.bence0330 írta: ↑2025.10.31. 13:24:28A sport szerint Eyong mellett a 23 éves, koszovói Asllanit is figyeljük a Hoffenheimből, viszont őt a BM is nagyon akarja.
Azért ezekből a hírekből gyanús, hogy a nyáron sem fogunk 100 milliós centerért menni, hanem reménykedünk, hogy valami kisebb nevűvel belenyúlunk a tutiba.
Lehet felesleges felvetés, mert a L1-t (számomra érthetetlen módon) évek óta úgy kerüljük, mint a pestist, de van ott egy szintén 23 éves argentín játékos, Joaquín Panichelli, aki eddig 11 meccsen 10 gólt lőtt. Követni őt is érdemes lehet. Tavaly a spanyol másodosztályban volt, ahol azért szintén lőtt 20 gólt.
Valóban nagyon sokszor említették, veszíteni sem lehetett volna rajta, baromira örültem volna nek, már akkor látszott, hogy hatalmas potenciál van a srácban. Brutális számokat hoz már első évében. Egy Levanteban 7 meccsen 5 gól, 1 assist, (Villarrealban 3 meccsen 1 gól, 2 assist), kíváncsi vagyok egy top klubban mennyinél tartana.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.30. 07:13:22Nagyon jónak tűnik. Augusztus vége óta írogatja a Sport/MD.Alcantara írta: ↑2025.10.30. 06:28:42A Mundo szerint őt néztük ki Lewa utódjának.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... uturo.html
A videók alapján jó ballal, jobbal, fejjel. A góljai alapján robbanékony és "lesipuskás" csatár, whoscored szerint védekezésben is odateszi magát.
Mai és régebbi cikkek alapján kedveli a Barcát, és szívesen játszana ott.
Olyan Eto'o 2.0-nak tűnik, ő is Kameruni
Elvileg már nyáron le akartuk igazolni 5+ millióért és kölcsönadni, de nem fért bele az FFP-be (Roony-t is alig akarták regisztrálni a B-be, újak a szabályok ott is, szigorúbbak)
A kivásárlása egy korábbi cikk szerint bonyolultabb, a Villarreal-nak is jár valami, 15-30+-ig írtak neki kivásárlásit.
Valószínűleg ár/érték arányban még így is megérné, és a fizetése sem lenne annyira elszállva.
Letámadásban lehet odatenné magát, és összjátékban is jónak tűnik a gólpasszai alapján.
Szerintem nekünk nyáron sem fog beleférni 80+-os igazolás (pl. Julian Alvarez), és ha bele is férne, több poszt hiányos, és ha Rashford-ot meg akarjuk tartani, akkor ő is 30+ jövőre
Így Rashford megtartasának még több értelme lenne, mert csatárárként is bevethető, és Etta Eyong-al együtt "csak" 60+ millió a két játékos.
Szerk: nyáron ennek+ KH/szélső védő igazolásnak lehet is realitása. Lassan visszaköltözünk a Camp Nouba, üzemelnek majd jövőre a VIP páholyok, ezzel már vissza kell kerülni 1/1. (Reméljük)
Lewynek és Christensennek lejár a szerződése, 30+ millió a bérben, + Stegen, Fati, Pena kérdéses.
Jó lenne már télen behúzni egy szélső védőt.
Nagyon jónak tűnik. Augusztus vége óta írogatja a Sport/MD.Alcantara írta: ↑2025.10.30. 06:28:42A Mundo szerint őt néztük ki Lewa utódjának.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... uturo.html
Olvasd el végig a kommentem mert sok dolgot írsz, amire már korábban reagáltam...Troym írta: ↑2025.10.26. 12:38:58
1. Alba szerződése nem járt le abban az évben, amikor távozott, csak simán elengedtük kb ugyanígy, ahogy Inigot. Amit írsz, az Busira valid.
2. Henderson csak azért jó, mint példa, mert egy idősebb játékos, akit pénzért adtak el, ahogy Wijnaldumot is, se többet, se kevesebbet nem állítok, ezek meg kb mindenhol le is vannak írva.
3. Hogy milyen fizuért dolgozik egy játékos máshol, az nem a mi dolgunk, de Inigo is fizetésemelést kapott.
4. Az Inigot elkunyeráló Al-Nassr simán elkért 10 milliót Laporte távozása miatt a Bilbaótól.
5 Amikor érvényes szerződéssel rendelkező akár 30 feletti játékost akartunk, mi is kifizettük
- 20m a 30 éves Matthieure
- 60m-t Pjanicra
- 50m-t Lewára
(nem érdekes most az a része, hogy ki melyik igazolást milyennek tartja utólag, de érvényes szerződésük volt, nem akarták eladni és fizettünk, ahogy illik)
Ingyen akkor jött játékos, ha kiutálták a munkahelyéről, mint Aubát.
6. A magas fizetésű ingyen érkezett 34 éves Auba is 12 millióért távozott anno...volt rá kereslet és kaptunk érte pénzt, pedig semmivel nem voltunk jobb helyzetben
1. Alba szerződése nem járt le abban az évben, amikor távozott, csak simán elengedtük kb ugyanígy, ahogy Inigot. Amit írsz, az Busira valid.
Na ne már, tudom hogy hosszú volt a kommentem, ezért számítottam rá hogy alig olvassa el bárki, de hogy simán beírd újra a rossz példád miután már egyszer megcáfoltam...Troym írta: ↑2025.10.26. 10:20:32Példák kellettek, hogy a szaudiak hajlandóak pénzt fizetni 30 feletti játékosért. Akkor is felszabadul Inigo bére, ha pénzért távozik és azt elhiszem, hogy volt gentlemen agreement, hogy mehet, ha jön a hívás a sivatagból, de kizártnak tartom, hogy kiköthette volna, hogy ingyen mehet.PR42 írta: ↑2025.10.26. 08:01:23Én értelek Troym, jól jött volna a pénz, biztos volt is pénzük amit el tudtak volna költeni, de ha volt egy megegyezés, akkor volt egy megegyzés.
Egyébként mi az alternatíva?
Ha nem hisszük el hogy volt egy megegyezés, akkor azt feltételezzük hogy a klub tényleg ennyire idióta hogy pénzt kaphatna valakiért de inkább köszi nem kér?
Vagy azt gondoljuk hogy egyből zsebre dolgoztak?
Mi van ha pénzt nem kértek, de mást igen, befektetést vagy valami más ígéretet ami később jól jön?
Nem tudom mi volt, engem is zavar hogy nem kaptunk pénzt, de sajnos van ilyen.
Henderson és Wijnaldum Inigohoz hasonló korú játékosként igazolt Szaud Arábiába pénzért, 14 illetve 8 millióért, úgyhogy élek a gyanuperrel, hogy mi is kérhettünk volna pénzt Inigoért.
Nem gondolom, hogy zsebre dolgoztak, azt sem, hogy idióták, csak simán a könnyebb utat választották, mint jogilag nekimenni a török stadionépítőknek, akik miatt végleg elszállt az FFP a nyáron és ismét a hátsónk kilóg a gatyából pénzügyileg, mert nálam ez így logikai egész.
Tévedés jogát fenntartom, de szerintem ez történt:
Igazoltunk játékosokat, mert azt gondoltuk belefér -> még sincs stadion közel még 1 évig -> tervezett számoknak és FFP-nek annyi -> stadionépítőkhöz nem nyúl(hat)unk -> tűzoltás (alapember ingyen elengedés, Kongó szponzoráció)