Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.09. 09:50:04

Bár gondolom lehetetlen, mert sok-sok éve ignoráljuk teljesen a L1-t, de van ott egy Ayyoub Bouaddi nevű középső középpályás, aki tippre a következő top igazolása lesz valamelyik nagy klubnak. Nemrég lett csak 18, de már 30 millióra taksálják, magas, nagyon gyors, hihetetlen jól védekezik (a hosszú lábaival Busira emlékeztetően kanalazza el a lasztikat), és mellé nagyon ügyes előre is, cselek, hosszúlabdák, minden, nagyon komplex játékos. Szerintem még 2 év és 100 milliót is közelítheti az értéke, de másfél év múlva jár le a szerződése, nyáron el lehetne hozni még nyomott áron.

Én Gaviban már nem bízom sajnos, Bernallal sem tudom, mi van, és a marokkói-francia a hatos és nyolcas posztot is tökéletesen oldaná meg, sőt, ahogy néztem, még a tízesesbe sem csorbulna bele a fejszéje. Már most alapember a L1 4. helyén álló Lille-ben. Szerintem valami hasonló igazolásra szükség lenne, persze lehet, hogy nem tinit kéne hozni, de benne szerintem óriási a potenciál, és már most is nagyon jó. Aztán sanszos, hogy ha hozunk is, csak egy lejáró szerződéses, vagy 32-3 éves olcsó játékos fér bele, de remélem azért figyelgedjük a piacot, mert ő még azért nem a lehetetlen kategória számunkra.

Nyilván Bernaltól sog függ, ha valami csoda folytán legalább tavasz végére berobbanna, és rendben lenne fizikálisan is teljesen, akkor lehet nem rá lenne szükség, mert kicsit azért hasnlítanak, csak Bouaddi ügyesebbnek és modernebbnek tűnik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.07. 14:57:52

Troym írta:
2025.11.07. 14:27:41
Szerintem 30m-ért megveszik Rashfordot, szóval azzal számoljatok, hogy mi fér mellett a keretbe.
Igazolási bevétel nem nagyon jön, szerződések és fizetések közül szerintem Lewáé és Christensen szabadul fel.

Ez mai állapot szerint 30m kiadás, és olyan 30m felszabaduló bérkeret.

Nekem a listám jövő nyárra:
Aghehowa / Etta Eyong (pénzért)
Raphael Guerreiro (ingyen)
Rashford helyett én Gnabryt hoznám ingyen, de Rashfordot megveszik szerintem
Lewy szinte biztos, hogy megy, ha marad is legfeljebb fillérekért, bár ezt is kétlem. Jó eséllyel Fati is kiszáll. Ha Rashfordot megtartjuk az ő fizetése is kb. feleződik a jelenlegihez képest. Plusz még ott van a MAtS faktor, ami nagy kérdés. Nagelsmann azt nyilatkozta, hogy jelenleg őt tekinti a válogatott első számú kapusának ez játék nélkül viszont változhat, szóval nem tartom elképzelhetetlennek -ahogy pedzegették is- télen elmegy kölcsönbe, nyáron pedig továbbáll, minimális összegért vagy ingyen, nekünk már ez is jó.
A bérkeretben biztos lsz csökkenés, ráadásul a hosszabbításokon már túl vagyunk (talán csak EG van hátra) így a jelenleginek már nem fog feljebb menni.

Samut kizártnak tartom, hogy meg tudnánk szerezni, még egy 60 millió körüli áron sem. A Portoból amúgy sem könnyű játékosokat hozni, akkor is csak túlárazva, ráadásul még csak tavaly igazolták le, bár az nagy fogás lenne. Gnabry egyrészt már 31 éves lenne, másrészt meg ő középen tud igazán játszani, a szélső inkább kényszerposzt. Amellett Rashforddal képben vagyunk mi tud, a német pedig egy hatalmas lutri.
Mondjuk az említettekkel kapcsolatban egyedül Etta Eyongról, hallottam, hogy lenne bármiféle érdeklődés, a többiről még pletykaszinten sem, de lehet, hogy csak nekem kerülte el a figyelmemet.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.07. 14:27:41

Szerintem 30m-ért megveszik Rashfordot, szóval azzal számoljatok, hogy mi fér mellett a keretbe.
Igazolási bevétel nem nagyon jön, szerződések és fizetések közül szerintem Lewáé és Christensen szabadul fel.

Ez mai állapot szerint 30m kiadás, és olyan 30m felszabaduló bérkeret.

Nekem a listám jövő nyárra:
Aghehowa / Etta Eyong (pénzért)
Raphael Guerreiro (ingyen)
Rashford helyett én Gnabryt hoznám ingyen, de Rashfordot megveszik szerintem

Továbbra is a legfontosabb elit szélsővédő lenne, de sztár 9es nélkül nem futunk neki a szezonnak úgysem, 3 embernél többre meg úgyse lesz keret
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.07. 14:01:53

ocsike83 írta:
2025.11.07. 13:10:00
PR42 írta:
2025.11.07. 12:06:48
[
Bárkit, csak őt ne.
Teljesen felesleges az olasz bajnokságot és a Juventus 1-0, 1-1 és 0-0-ra épülő taktikáját a mi támadó focinkkal összevetni. Ég és Föld a kettő...

Mellé az igazolásokról.
Jelen pillanatban a 3. számú kapusunk véd, a 2 szélső hátvéd van, de csak darabnak. KH van jelen pillanatban 1 db (!!!), aki egészséges, bár ő is fejben szétesett.
A középpályán 2 alapkezdő, a többi csereszint, vagy az sem.
Van 2 szélsőnk, azok közül az egyik állítólag sérült. Illetve van darabra 2 középcsatár. Sajnos nem lehet mindig a cilinderből előhúzni egy fiatalt. Ennek a keretnek szüksége lenne a vérfrissítésre.
Ha így veszed akkor nézhetjük a Realt is ilyen szemmel. Van 2 védő (az egyik 2 ACL után) 1 balhátvéd, 2 jh, a középpályán darabra megvannak ott sem minden posztra, ahogy nálunk is ott van ott van cserének pl. Casadó, Olmo. Van 1 centerük, 1 szélsőjük, 1 kapusuk. A cserékre olyanok, mint Mendy, Fran Garcia, Asencio, Mastantuono, Rodrygo, Brahim (akik jelenleg jó szándékkal is Roony szintek), Gonzalo Garcia. És nekik állítólag nagyon mély a keretük.
KH-nak sem egyet mondanék. Cubarsi óvatosságból nem játszott, EG-nél az orrtörés sem egy több hetes kihagyás, plusz egy Ferran Torres, Rashford duót sem mondanék igazán csereszintnek, sok csapat elfogadná őket.
És nálunk azért bőven jönnek visszaqtérők a kezdőbe. Ha meg olyan játékosokat igazolsz, akik kezdő szintűek a padra nem tudod fizetni a bérüket meg jöhet a balhé a kevés játékperc miatt, sőt egy Yamal, Raphinha, Pedri, Joan Garcia stb. mögé nem fognak olyan játékosok jönni, akik megütik a szintjüket, mert nem akarnak végig padozni és várni, hátha lesérül előlük valaki.
Egy balhátvéd igazolás, ami nagyon kellene, de inkább egy Cancelo-féle lenne a legjobb, illetve egy Lewy utód. A Pedri pótlék nagyon necces, mert akik megközelíték a szintjét kétséges, hogy eljönnének. Ha egy kicsit bővebb a bérkeret meg lehetett volna próbálni Gündogant. 4 millióért talán el is jött volna játszani 1-2 évre, ő például egy remek csere lehetett volna. A Galatában sem egy stabil kezdő, ismeri is a klubot (az érzések mondjuk lehet, hogy vegyesek, bár az új edző lehet változtatott volna). Sajnálom, hogy őt elszalasztottuk.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.07. 13:34:12

ocsike83 írta:

Teljesen felesleges az olasz bajnokságot és a Juventus 1-0, 1-1 és 0-0-ra épülő taktikáját a mi támadó focinkkal összevetni. Ég és Föld a kettő...

Mellé az igazolásokról.
Jelen pillanatban a 3. számú kapusunk véd, a 2 szélső hátvéd van, de csak darabnak. KH van jelen pillanatban 1 db (!!!), aki egészséges, bár ő is fejben szétesett.
Van 2 szélsőnk, azok közül az egyik állítólag sérült. Illetve van darabra 2 középcsatár. Sajnos nem lehet mindig a cilinderből előhúzni egy fiatalt. Ennek a keretnek szüksége lenne a vérfrissítésre.

Egyetértek hogy kell igazolni, ki mondta hogy nem?
Még reagáltam is a szabadúszós listádra, külön köszönettel hogy összegyűjtötted és elhoztad ide a fórumra, tök jó dolog.
Ráadásul pont védőket emeltem ki + Silva-t aki tud középen és szélen is játszani. Mintha lenne benne logika...

MATS-nak remélem megköszönjük a karrierjét, jó volt, hasznos, de elég.
Középpályán igazából Pedri és Fermin lehet hogy mehet a következő sok évben, kell melléjük hátrébb valaki.
Casado és Gavi kiváló sajátnevelésű töltelék emberek, ők szerintem itt lesznek 10+ évig és közönség kedvenc kiegészítő figurák lesznek.
Frenkie jól játszik mostanában, de ő nem Pedri... a Pedri - FDJ kettős pedig nem az igazi... szóval ha az egyiknek mennie kell az szerintem legyen a holland, de azt se bánom ha marad.

Mi az hogy állítólag sérült a szélsőnk, és kettő van?
Raphinha, Rashford, Yamal, Roony. Ez 4 szélső.

És igen van 2 csatár, annyi elég is darabra. Egy rutinos lassú, és egy jó korban lévő gyors aki nem elit.

Javítani kell a kereten, csak ne a 20m feletti fizetésű darabos erőcsatárt hozzuk, ennyi a véleményem :D
Chino írta:
2025.11.07. 12:31:12
Egy az egyben egy Jovic 2.0 és nem csak a hazája miatt.
Eszembe se jutott a csoda Jovic. Tényleg, dettó :D
Szerintem is más profil kéne.
Az örök ideálom az Eto'o / Villa típus, technikás, higgadt, kiugratható, sokoldalú.
Ferran is ilyen csak színvonalban töredéke a korábbi kezdőknek.

Őszintén nem tudok senkit mondani a piacról aki jó lenne. Bárcsak bejött volna Roque...
ocsike83
Capitá del Barça

PR42 írta:
[
Bárkit, csak őt ne.

Mellé az igazolásokról.
Més que un club :P
bence0330

2025.11.07. 12:52:44

ocsike83 írta:
2025.11.07. 11:55:11
vg99 írta:
2025.11.07. 10:26:12
Pulisic, Vlahovic szerintem nem Barca szint, ahogy Jonathan David is bizonyítja, hogy van különbség a ligák, csapatok között, nehéz a szintlépés.. jó, hogy nem hoztuk.
Felmerül bennem ilyenkor a kérdés, hogy a mai Barcelonához ki a szint? Mondjuk úgy, hogy a kezünk ne lógjon bele abba a képzeletbeli bilibe....
Ezzel amúgy egyetértek, hozzátéve azt, hogy nem feltétlenül alapkezdőt keresünk (legalábbis jópár poszton nem azzal van a gond). Mélységnek a listáról bárki jó lenne. Jelenleg van 2 db felnőttkorú bevethető középpályásunk például, és ha a jelenlegi Koundét játékosnak veszem, akkor 1 jobb bekkünk, aki azért eleve nem jobb bekk. Kh poszton még úgy-ahogy megvagyunk, meg ott úgyis eléggé ki vannak téve a srácok a taktikának, de ha Christensennel még egészségesen sem számol Flick, nemhogy sérülten, akkor oda is kéne valaki, lehetőség szerint egy gyors játékos.

Szóval jöhetnének bőven közepesen erős játékosok is, a listáról talán bárki. Kétlem mondjuk sajna, hogy akár erre is lenne esélyünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.07. 12:31:12

PR42 írta:
ocsike83 írta:

Amúgy Vlahovic tökéletes választás lenne Lewa helyére. Ő nem box to box játékos, hiába akarják vele a Juventusban ezt játszatni. Ő pont olyan, mint Lewa. Bent a 16-oson belül a helye és verje be a helyzeteit, meg kössön le 2 védőt. Fiatalabb és mind az alkata, mind a tudása meglenne hozzá. Ingyen lenne és szerintem vastagon Lewa fizetése alatt lenne a közös nevező. Azért ha őt Raphinha / Rashford és Yamal / Roony tömné meccsenként labdával, simán 20 gól feletti szezont hozna.
Bárkit csak őt ne.
25 éves, Suta, nagyképű, buta csatár aki egyáltalán nem illik elit focihoz.
Áttekintve hogy hány meccsen mennyi gólt lőtt az olasz ligában.. a legtöbb 21 volt, de igazából 10 körül mozog.
https://www.eredmenyek.com/jatekos/vlah ... /Ct0rhfn7/

Ő egy kicsit fizikálisabb Ferran Torres, semmi több.

A fizuja pedig 20m+ ami a spanyol adózás mellett borzasztó lenne.
https://www.capology.com/player/dusan-vlahovic-36553/

Bárkit, csak őt ne.
Ráadásul szerintem pont nem egy Lewy stílusú statikus center kellene a csapatba. A lengyel is igazából azért volt ilyen kiemelkedő gólok tekintetében, mert még 30+ évesen is világklasszis. Posztján a 21. század egyik, ha nem a legjobbja. Ha idejönne egy hasonló típusú de sokkal szerényebb képességű játékos előre biztos nem lennénk vele, főleg, ha hosszú távra számolnánk vele. Az utolsó egy-két éves firenzei szezonjának idején lett iszonyatosan felkapva, de akkor is főleg azért mert még fiatal volt és az új Lewyt láttak benne. Egy az egyben egy Jovic 2.0 és nem csak a hazája miatt.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

ocsike83 írta:

Amúgy Vlahovic tökéletes választás lenne Lewa helyére. Ő nem box to box játékos, hiába akarják vele a Juventusban ezt játszatni. Ő pont olyan, mint Lewa. Bent a 16-oson belül a helye és verje be a helyzeteit, meg kössön le 2 védőt. Fiatalabb és mind az alkata, mind a tudása meglenne hozzá. Ingyen lenne és szerintem vastagon Lewa fizetése alatt lenne a közös nevező. Azért ha őt Raphinha / Rashford és Yamal / Roony tömné meccsenként labdával, simán 20 gól feletti szezont hozna.
Bárkit csak őt ne.
25 éves, Suta, nagyképű, buta csatár aki egyáltalán nem illik elit focihoz.
Áttekintve hogy hány meccsen mennyi gólt lőtt az olasz ligában.. a legtöbb 21 volt, de igazából 10 körül mozog.
https://www.eredmenyek.com/jatekos/vlah ... /Ct0rhfn7/

Ő egy kicsit fizikálisabb Ferran Torres, semmi több.

A fizuja pedig 20m+ ami a spanyol adózás mellett borzasztó lenne.
https://www.capology.com/player/dusan-vlahovic-36553/

Bárkit, csak őt ne.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.07. 11:59:03

ocsike83 írta:
2025.11.07. 08:09:32
Picit átnéztem a Transfermarkt-on a 2026-ban lejáró szerződésű játékosokat. 5 millió Euró értékhatárt állítottam be minimumnak.
Ezek közül szinte bárki segítség lenne, akár csak a kispad feltöltésében.
- Inigo Martinez :P
- Emre Can,
- Thomas Partey,
- Raphael Guerreiro,
- Mauro Icardi,
- Merih Demiral,
- Franck Kessié :P
- Andrew Robertson,
- Oscar Mingueza,
- Yves Bissouma,
- John Stones,
- Serge Gnabry,
- Ruben Neves,
- Quentin Timber,
- Bernardo Silva,
- Dusan Vlahovic,
- Marc Guehi,
- Ibrahima Konaté,
- Dayot Upamecano.
Icardit haza lehetne hozni, egy Larsson/De Jong szerepkörben el tudnám képzelni és szépen keretbe foglalná a pályafutását. 2-3 millióért szerintem simán el lenne itt és biztos szívesen visszajönne.

Amúgy Etta Eyongról egyre több szó van, a Levante elnöke azt nyilatkozta, hogy télen semmiképp nem megy, mert a bennmaradásuk a cél, de burkoltan azért ott volt a szavaiban,hogy nyáron megy. Elvileg 30 millió a kivásárlási az ára, de 15-ért minden bizonnyal hozható lehet. A Villarreallal való megállapodásuk értelmében, ha 30 millióért megy, akkor a Levante 20%-ot tarthat meg az átigazolási díjból, míg ha 15 alatt, akkor 80%-ot és csak 20% megy a Villarrealnak.
A sárgáknak, ugyan elővásárlási joguk van, de a játékos dönthet a jövőjéről. Már nyáron is meg akartuk szerezni, de az anyagiak nem engedték, pedig ő is szívesen jött volna.
Nem tudom, hogy tartani tudja-e a formáját, de eddig nagyon nagyot meg és a játékstílusa is baromira tetszik. Nem egy égimeszelő, de elég zömök, nem nyomják el és gyors, jól mozog be területbe, plusz cselezni is tud. Ha megy Lewy én releváns célpontnak gondolom, főleg, ha a szezon végén is hasonlóan lehet értékelni.
40-50 milliónál kizártnak tartom, hogy többet költhessünk Lewy utódjára, annyiért pedig inkább csak középkategórát lehet szerezni. Vagy ha már öreg, az adott csapatában kevés lehetőséget kap esetleg nagyon lépni akar.

Nekem az ingyenes igazolásokkal az a gondom, hogy az aláírási bónusz mellett még magasabb fizetés is megy nekik, mint egy "normális" igazolás esetében. Ezért nem vagyok oda ezekért.
Forca Barca!!!!
ocsike83
Capitá del Barça

vg99 írta:
Pulisic, Vlahovic szerintem nem Barca szint, ahogy Jonathan David is bizonyítja, hogy van különbség a ligák, csapatok között, nehéz a szintlépés.. jó, hogy nem hoztuk.
Felmerül bennem ilyenkor a kérdés, hogy a mai Barcelonához ki a szint? Mondjuk úgy, hogy a kezünk ne lógjon bele abba a képzeletbeli bilibe....

vg99
Capitá del Barça

Chino írta:
2025.10.31. 14:24:49
bence0330 írta:
2025.10.31. 13:24:28
A sport szerint Eyong mellett a 23 éves, koszovói Asllanit is figyeljük a Hoffenheimből, viszont őt a BM is nagyon akarja.

Azért ezekből a hírekből gyanús, hogy a nyáron sem fogunk 100 milliós centerért menni, hanem reménykedünk, hogy valami kisebb nevűvel belenyúlunk a tutiba.

Lehet felesleges felvetés, mert a L1-t (számomra érthetetlen módon) évek óta úgy kerüljük, mint a pestist, de van ott egy szintén 23 éves argentín játékos, Joaquín Panichelli, aki eddig 11 meccsen 10 gólt lőtt. Követni őt is érdemes lehet. Tavaly a spanyol másodosztályban volt, ahol azért szintén lőtt 20 gólt.
Szoktak repkedni nagyobb nevek is. Például Pulisic, Osimhen, Vlahovic(lejár a szerződése) stb. csak még Lewy jövője sem 100%, hiába írtak eddig inkább a távozásról és nagyok közül ki tudja mennyi érhető el, ki milyen szezont hoz. Ezeknek pedig a 90%-a úgyis kacsa.
Én amúgy Etta Eyongban komolyan hiszek, ha egy ilyen szezont fut és 30-ért hozható nem is lenne kérdés.

Több ország, főleg a del-amerikaiak viszont most nagyon kezdik bevédeni a fiatal játékosokat, magas kivásárlási pakolni. Például Mastantuono hiába került 63 millióba a Realnak a River csak 45-öt látott belőle.

Mondjuk télen el lehetne hozni kölcsönbe egy Mudryk, Sterling, Gabriel Jesus, Barkley, Malacia stb. féle játékosokat szezon végéig, ahogy például Aubával tettük
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.07. 08:20:41

ocsike83 írta:
Picit átnéztem a Transfermarkt-on a 2026-ban lejáró szerződésű játékosokat. 5 millió Euró értékhatárt állítottam be minimumnak.
Azta, ez nagyon jó.
Robersont, Stonest és Silvat szívesen látnám itt. Guerreiroról tudom hogy sok poszton tud játszani, ő is hasznos lehetne.
Mingueza is jó lehet liga szinten feltölteni a keretet. Ő a lvl2-es GM. :D

A francia belsővédőket én mindig bizonytalannak tartottam. Lehet sok volt nekem egymás után Umtiti és Lenglet :D De Mathieu még jó volt :D

El kéne hozni párat, úgy is megérné hogy csak 1 évre.
Jó lista, köszi hogy elhoztad ide.
ocsike83
Capitá del Barça

Ezek közül szinte bárki segítség lenne, akár csak a kispad feltöltésében.
- Inigo Martinez :P
- Emre Can,
- Thomas Partey,
- Raphael Guerreiro,
- Mauro Icardi,
- Merih Demiral,
- Franck Kessié :P
- Andrew Robertson,
- Oscar Mingueza,
- Yves Bissouma,
- John Stones,
- Serge Gnabry,
- Ruben Neves,
- Quentin Timber,
- Bernardo Silva,
- Dusan Vlahovic,
- Marc Guehi,
- Ibrahima Konaté,
- Dayot Upamecano.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.31. 14:30:16

Chino írta:
Mondjuk télen el lehetne hozni kölcsönbe egy Mudryk, Sterling, Gabriel Jesus, Barkley, Malacia stb. féle játékosokat szezon végéig, ahogy például Aubával tettük
Mudryk nincs eltiltva dopping miatt és nem az olimpián indul atlétaként? :D
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
A sport szerint Eyong mellett a 23 éves, koszovói Asllanit is figyeljük a Hoffenheimből, viszont őt a BM is nagyon akarja.

Azért ezekből a hírekből gyanús, hogy a nyáron sem fogunk 100 milliós centerért menni, hanem reménykedünk, hogy valami kisebb nevűvel belenyúlunk a tutiba.

Lehet felesleges felvetés, mert a L1-t (számomra érthetetlen módon) évek óta úgy kerüljük, mint a pestist, de van ott egy szintén 23 éves argentín játékos, Joaquín Panichelli, aki eddig 11 meccsen 10 gólt lőtt. Követni őt is érdemes lehet. Tavaly a spanyol másodosztályban volt, ahol azért szintén lőtt 20 gólt.
Szoktak repkedni nagyobb nevek is. Például Pulisic, Osimhen, Vlahovic(lejár a szerződése) stb. csak még Lewy jövője sem 100%, hiába írtak eddig inkább a távozásról és nagyok közül ki tudja mennyi érhető el, ki milyen szezont hoz. Ezeknek pedig a 90%-a úgyis kacsa.
Én amúgy Etta Eyongban komolyan hiszek, ha egy ilyen szezont fut és 30-ért hozható nem is lenne kérdés.

Több ország, főleg a del-amerikaiak viszont most nagyon kezdik bevédeni a fiatal játékosokat, magas kivásárlási pakolni. Például Mastantuono hiába került 63 millióba a Realnak a River csak 45-öt látott belőle.

Forca Barca!!!!
bence0330

bence0330

2025.10.30. 17:28:32

Nem magas, de iszonyat izmos csávó, kb mint egy mini tank, engem ilyen egy fejjel kisebb Lukakura emlékeztet amit csinál, hasonló erővel, gólérzékenységgel, labdaügyességgel. Amit néztem, hogy annak ellenére, hogy 181 centi (center szinten elég alacsony), nagyon jól fejel, nem csak mert jól emelkedik, hanem iszonyat agresszíven támadja a fél méteres zugokat is, és mellé nagyon érzi, hova jönnek a beívelések. Nekem legalábbis a videókból ez jön le.

Viszont tök jó, hogy ebben gondolkodunk, nyáron tényleg itt lesz az ideje, tavasz végére kiderülhet, mennyire jó a kameruni, de remélem télen megpróbálunk belépni a piacra a középpálya mélyítése miatt. Mivel Bernal lehet, hogy jövőre kulcsjátékos lesz, venni lehet nem vennék senkit most, de nagyon kéne kukázni egy jobbacska középpályást, akinél úgy jó helyen van a laszti, és épp összeveszett valahol edzőbával, hogy könnyen megszerezhető legyen. Én azt hittem, Bernal ilyenkorra már bevethető lesz legalább egy 30 perces csereként, akár rotációban kezdőként is, de így, hogy nem, van jelenleg 2 bevethető középpályásunk, meg valamelyik védőnk feltolva esetleg.

A támadóink szerintem helyrejönnek, 3-4 nem nagyon lesz egyszerre sérült azért a tavaszi szezonra, ez elég nagy pech volt, de a középpálya Gavi kiesésével kiürült sajna.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.30. 09:06:43

FcBarcelona1 írta:
2025.10.30. 07:13:22
Alcantara írta:
2025.10.30. 06:28:42
A Mundo szerint őt néztük ki Lewa utódjának.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... uturo.html
Nagyon jónak tűnik. Augusztus vége óta írogatja a Sport/MD.
A videók alapján jó ballal, jobbal, fejjel. A góljai alapján robbanékony és "lesipuskás" csatár, whoscored szerint védekezésben is odateszi magát.
Mai és régebbi cikkek alapján kedveli a Barcát, és szívesen játszana ott.
Olyan Eto'o 2.0-nak tűnik, ő is Kameruni :)
Elvileg már nyáron le akartuk igazolni 5+ millióért és kölcsönadni, de nem fért bele az FFP-be (Roony-t is alig akarták regisztrálni a B-be, újak a szabályok ott is, szigorúbbak)

A kivásárlása egy korábbi cikk szerint bonyolultabb, a Villarreal-nak is jár valami, 15-30+-ig írtak neki kivásárlásit.
Valószínűleg ár/érték arányban még így is megérné, és a fizetése sem lenne annyira elszállva.
Letámadásban lehet odatenné magát, és összjátékban is jónak tűnik a gólpasszai alapján.
Szerintem nekünk nyáron sem fog beleférni 80+-os igazolás (pl. Julian Alvarez), és ha bele is férne, több poszt hiányos, és ha Rashford-ot meg akarjuk tartani, akkor ő is 30+ jövőre
Így Rashford megtartasának még több értelme lenne, mert csatárárként is bevethető, és Etta Eyong-al együtt "csak" 60+ millió a két játékos.

Szerk: nyáron ennek+ KH/szélső védő igazolásnak lehet is realitása. Lassan visszaköltözünk a Camp Nouba, üzemelnek majd jövőre a VIP páholyok, ezzel már vissza kell kerülni 1/1. (Reméljük)
Lewynek és Christensennek lejár a szerződése, 30+ millió a bérben, + Stegen, Fati, Pena kérdéses.
Jó lenne már télen behúzni egy szélső védőt.
Valóban nagyon sokszor említették, veszíteni sem lehetett volna rajta, baromira örültem volna nek, már akkor látszott, hogy hatalmas potenciál van a srácban. Brutális számokat hoz már első évében. Egy Levanteban 7 meccsen 5 gól, 1 assist, (Villarrealban 3 meccsen 1 gól, 2 assist), kíváncsi vagyok egy top klubban mennyinél tartana.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.30. 07:13:22

Alcantara írta:
Nagyon jónak tűnik. Augusztus vége óta írogatja a Sport/MD.
A videók alapján jó ballal, jobbal, fejjel. A góljai alapján robbanékony és "lesipuskás" csatár, whoscored szerint védekezésben is odateszi magát.
Mai és régebbi cikkek alapján kedveli a Barcát, és szívesen játszana ott.
Olyan Eto'o 2.0-nak tűnik, ő is Kameruni :)
Elvileg már nyáron le akartuk igazolni 5+ millióért és kölcsönadni, de nem fért bele az FFP-be (Roony-t is alig akarták regisztrálni a B-be, újak a szabályok ott is, szigorúbbak)

A kivásárlása egy korábbi cikk szerint bonyolultabb, a Villarreal-nak is jár valami, 15-30+-ig írtak neki kivásárlásit.
Valószínűleg ár/érték arányban még így is megérné, és a fizetése sem lenne annyira elszállva.
Letámadásban lehet odatenné magát, és összjátékban is jónak tűnik a gólpasszai alapján.
Szerintem nekünk nyáron sem fog beleférni 80+-os igazolás (pl. Julian Alvarez), és ha bele is férne, több poszt hiányos, és ha Rashford-ot meg akarjuk tartani, akkor ő is 30+ jövőre
Így Rashford megtartasának még több értelme lenne, mert csatárárként is bevethető, és Etta Eyong-al együtt "csak" 60+ millió a két játékos.

Szerk: nyáron ennek+ KH/szélső védő igazolásnak lehet is realitása. Lassan visszaköltözünk a Camp Nouba, üzemelnek majd jövőre a VIP páholyok, ezzel már vissza kell kerülni 1/1. (Reméljük)
Lewynek és Christensennek lejár a szerződése, 30+ millió a bérben, + Stegen, Fati, Pena kérdéses.
Jó lenne már télen behúzni egy szélső védőt.
Alcantara
Director del Fútbol

PR42
Jugador d'estrella

2025.10.26. 13:00:44

Troym írta:
2025.10.26. 12:38:58

1. Alba szerződése nem járt le abban az évben, amikor távozott, csak simán elengedtük kb ugyanígy, ahogy Inigot. Amit írsz, az Busira valid.

2. Henderson csak azért jó, mint példa, mert egy idősebb játékos, akit pénzért adtak el, ahogy Wijnaldumot is, se többet, se kevesebbet nem állítok, ezek meg kb mindenhol le is vannak írva.

3. Hogy milyen fizuért dolgozik egy játékos máshol, az nem a mi dolgunk, de Inigo is fizetésemelést kapott.

4. Az Inigot elkunyeráló Al-Nassr simán elkért 10 milliót Laporte távozása miatt a Bilbaótól.

5 Amikor érvényes szerződéssel rendelkező akár 30 feletti játékost akartunk, mi is kifizettük
- 20m a 30 éves Matthieure
- 60m-t Pjanicra
- 50m-t Lewára
(nem érdekes most az a része, hogy ki melyik igazolást milyennek tartja utólag, de érvényes szerződésük volt, nem akarták eladni és fizettünk, ahogy illik)
Ingyen akkor jött játékos, ha kiutálták a munkahelyéről, mint Aubát.

6. A magas fizetésű ingyen érkezett 34 éves Auba is 12 millióért távozott anno...volt rá kereslet és kaptunk érte pénzt, pedig semmivel nem voltunk jobb helyzetben
Olvasd el végig a kommentem mert sok dolgot írsz, amire már korábban reagáltam...

1. Na akkor tessék Alba esetét reklamálni, ne Inigot, mert az akkor a helyesen reklamált rossz üzlet, nem az Inigo ügy.

2. Nem jó, már leírtam miért.

Nem érdekelnek olyan példák akik nem ingyen igazolt játékosként érkeznek valahova, mivel így nem relevánsak. Céltalan összegyűjtened őket, mert teljesen már megegyezés köttetik egy szabadúszó és egy kivásárlás között.

Nyílván adtak már pénzt idős játékosért, nem is mondtam hogy nem :D

Azt mondtam olyan van ritkán hogy valaki ingyen megy valahova, aztán onnan tovább pénzért, főleg ha tovább szűkítjük a feltételeket fizu és aláírási bónuszok függvényében.
Ez eddig nem lett cáfolva.

3. Nem kapott, küldtem capology linket. Igenis számít, mert egy szerződésben a fizu, a bónuszok, az aláírási bónusz és ha van akkor az átigazolási díj mind ugyanannyira fontos tényezők. Nem redukálhatod az egész beszélgetést csak egy tényezőre, ha egyszer komplex a téma.
Kb mintha azt reklamálná valaki hogy Ibrahimovic nem volt jó csatár, mert sosem nyert VB-t de közben nem venné figyelembe hogy svéd akik nem sűrűn járnak világversenyen :D

4. köszi a példát, szóval igenis számít hogy valakinek aktív hosszú szerződése-e van-e, vagy sem, és hogy ingyen jött-e, vagy sem. Mivel hogy Laporte-t 27.5m-ért vették (akkor 2 év volt hátra neki a City-s szerződésből) és aztán 2 év után eladták 10m-ért, amikor még volt neki 1 év hátra (alapból, nem +1 év opció mint Inigo esetén), és aztán összevesztek.
https://www.transfermarkt.com/aymeric-l ... ler/176553
Közben a fizuja úgy alakult hogy Cityben 7m, aztán 25m az araboknál, és most 10m bilbaoban.

5. köszi a példát, nem ingyen igazolt, korábbi klubjuknál régóta játszó aktív hosszabb távú szerződésben lévő játékosok pénzbe kerülnek. Ingyen igazoltak pedig általában nem, így van.

6. Magas fizetésű Auba? XD Az egész sztoriját szétszedem az alábbi kommentemben, nálunk alig keresett valamit, és utána is volt hogy ingyen távozott.

Szóval vannak példák igen, csak közben meg 100x annyi példa van az ellenkezőjére. Azpilicuetát, Godint meg társait kellene nézegetni és összevetni Inigoval, nem Hendersont.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.26. 12:38:58

PR42 írta:
2025.10.26. 12:16:35
1. Alba szerződése nem járt le abban az évben, amikor távozott, csak simán elengedtük kb ugyanígy, ahogy Inigot. Amit írsz, az Busira valid.

2. Henderson csak azért jó, mint példa, mert egy idősebb játékos, akit pénzért adtak el, ahogy Wijnaldumot is, se többet, se kevesebbet nem állítok, ezek meg kb mindenhol le is vannak írva. Nem az érdekel, hogyan tért vissza Európába Hendo, azt írtam, amikor elment.

3. Hogy milyen fizuért dolgozik egy játékos máshol, az nem a mi dolgunk, de Inigo is fizetésemelést kapott.

4. Az Inigot elkunyeráló Al-Nassr simán elkért 10 milliót Laporte távozása miatt a Bilbaótól.

5 Amikor érvényes szerződéssel rendelkező akár 30 feletti játékost akartunk, mi is kifizettük
- 20m a 30 éves Matthieure
- 60m-t Pjanicra
- 50m-t Lewára
(nem érdekes most az a része, hogy ki melyik igazolást milyennek tartja utólag, de érvényes szerződésük volt, nem akarták eladni és fizettünk, ahogy illik)
Ingyen akkor jött játékos, ha kiutálták a munkahelyéről, mint Aubát.

6. A magas fizetésű ingyen érkezett 34 éves Auba is 12 millióért távozott anno...volt rá kereslet és kaptunk érte pénzt, pedig semmivel nem voltunk jobb helyzetben, de még a kiutált Depay is pénzért távozott. Volt érdeklődő, mondtunk árat és fizettek.

Ahogy írtam, szerintem Inigo eladásakor már kényszerhelyzetbe kerültünk a stadion újabb féléves csúszása miatt, de akkor meg verjük le a török építőn az összes ilyen jellegű veszteségünket, szerintem egész pontosan számszerűsíthető még ez is, a nyers jegybevétel elmaradások mellé, szerintem az átigazolási piacon olyan 30-50m veszteség ért minket áron aluli eladások miatt.

Nagy okosságok fogalmazása :D közben láttam, hogy szabadon igazolható Renan Lodi és Tomiyasu, velük most mi van? Vége a karrierjüknek? Mindkettő használható lenne a védelemben, nem túl stabil hátul az idei mutatványunk és Gavi kiesése miatt egyikre talán futná...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.10.26. 13:01:25-kor.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.26. 12:16:35

Troym írta:
2025.10.26. 10:20:32
PR42 írta:
2025.10.26. 08:01:23
Én értelek Troym, jól jött volna a pénz, biztos volt is pénzük amit el tudtak volna költeni, de ha volt egy megegyezés, akkor volt egy megegyzés.
Egyébként mi az alternatíva?
Ha nem hisszük el hogy volt egy megegyezés, akkor azt feltételezzük hogy a klub tényleg ennyire idióta hogy pénzt kaphatna valakiért de inkább köszi nem kér?
Vagy azt gondoljuk hogy egyből zsebre dolgoztak?
Mi van ha pénzt nem kértek, de mást igen, befektetést vagy valami más ígéretet ami később jól jön?

Nem tudom mi volt, engem is zavar hogy nem kaptunk pénzt, de sajnos van ilyen.
Példák kellettek, hogy a szaudiak hajlandóak pénzt fizetni 30 feletti játékosért. Akkor is felszabadul Inigo bére, ha pénzért távozik és azt elhiszem, hogy volt gentlemen agreement, hogy mehet, ha jön a hívás a sivatagból, de kizártnak tartom, hogy kiköthette volna, hogy ingyen mehet.
Henderson és Wijnaldum Inigohoz hasonló korú játékosként igazolt Szaud Arábiába pénzért, 14 illetve 8 millióért, úgyhogy élek a gyanuperrel, hogy mi is kérhettünk volna pénzt Inigoért.

Nem gondolom, hogy zsebre dolgoztak, azt sem, hogy idióták, csak simán a könnyebb utat választották, mint jogilag nekimenni a török stadionépítőknek, akik miatt végleg elszállt az FFP a nyáron és ismét a hátsónk kilóg a gatyából pénzügyileg, mert nálam ez így logikai egész.

Tévedés jogát fenntartom, de szerintem ez történt:

Igazoltunk játékosokat, mert azt gondoltuk belefér -> még sincs stadion közel még 1 évig -> tervezett számoknak és FFP-nek annyi -> stadionépítőkhöz nem nyúl(hat)unk -> tűzoltás (alapember ingyen elengedés, Kongó szponzoráció)
Na ne már, tudom hogy hosszú volt a kommentem, ezért számítottam rá hogy alig olvassa el bárki, de hogy simán beírd újra a rossz példád miután már egyszer megcáfoltam...

Hendo nem téged igazol, hanem engem!

Henderson 2011-től volt Liverpool játékos, és 2025-ig volt szerződése amikor kivásárolták belőle 2023-ban.
Ezután ingyen ment onnan az Ajaxba és onnan is ingyen tovább Brentfordba!

Ha Hendersonnal akarsz példát hozni, segítek, lehetséges. Azt kellene reklamálni hogy Busquets és Alba miért ingyen ment el Miamiba és nem pénzért. Miért? Mert lejárt a szerződés. Vagy el kellett volna adni 1-2 évvel korábban őket, vagy még korábban hosszabbítani velük, hogy azon a nyáron pénzért lehessen eladni őket.
Az ő esetük összeegyeztethető Hendoéval. Hogyan kell egy öregedő játékost kivezetni a klubból, tisztelettel, de jól járva. Nekünk nem sikerült.

Inigo esetét nem lehet összehasonlítani Hendoval, mert Inigo nem hosszú távú Barcelonai szerződésből került kivásárlásra. Kész, pont.

Ha példát akarsz hozni, hogy az Inigo ügy az piaci szinten átlag alatti volt, vagy kiemelten rossz, akkor olyat kell keresni hogy
1. valakinek lejár a szerződése (lehetőleg 30 felett)
2. elmegy egy klubba, de nem kap jelentős fizu emelést, és nem kap jelentős aláírási bónuszt se, rövid távra aláírva
3. innen úgy megy tovább, hogy nem járt le a szerződése, de jól játszott és kell a csapatnak, viszont a vevőnek is nagyon kell, ezért végül pénzért eladják (mindegy hogy hova, hogy könnyebb legyen keresni.)

Ha ilyet találsz, az helyes példa, ami megmutatja hogy Inigot lehetett volna jobban is intézni, mint lásd: példa.
Ilyen példa kell. Egyelőre nincs.

Wijnaldum a 2-es és 3-as ponton is bukik, Henderson pedig az összesen.

Ellen példát meg írtam eleget.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.26. 11:34:43

Szerintem azon múlik, hogyan nézzük, és mennyire vagyunk megértőek. Elfogadom az ellenvéleményeket is, ha figyelembe veszik a dolgokat (nem írok tényeket, mert azt sem fogadja el mindenki, amit a sajtó ír, vagy egy vezető tag nyilatkozik)
Szerintem a hátország topicban írt, linkelt gazdasági vezető nyilatkozata sokmindent megmagyaráz.

Eredendő helyzet, épül a stadion, nagy a bevételkiesés, szigorú a La Liga FFP-je.
Ott áll, hogy a Limakot a Goldmann Sachs választotta, gondolom a szerződés tételeibe is belszólt (nem részletezném)

Most kiesik 100+ millió, majd befolyik 350-400 millió a vártak szerint, ott van miért most építik.

Viszont jelenleg a szabályok miatt meg kell húzni a nadrágszíjat. Egy védőtől és gondolom Stegentől meg akartak válni, prioritás volt egy kapus és egy szélső (nem mennék bele miért)

Ahogy írtam már, várhattak volna az utolsó napig, hátha távozik valaki, és a lecsorgóból válogatnak, de ehelyett leigazolták Rashfordot és Joan Garciát
Ahhoz, hogy játszhassanak, el kellett engedni, el kellett adni játékosokat (nem egyedi, sok La Liga csapat nyilatkozott erről)
Másik esetben maradt volna mindenki, Joan Garcia megy kölcsönbe, Rashford ment volna vissza a MU-ba.

Persze fájó Inigo ingyen távozása, keménykedhettek volna, max marad az utóbbi felállás, és nem biztos, hogy jót tett volna az így is rossz alkupozíciónak, Flick pedig nem kapott volna idén senkit.
Vagy eladunk valakit 40-50 millióért, akinek a szabályok szerint az ára 20%, fizetése 60%-a mehetett volna az FFP-be.
Valószínűleg nem véletlen jött szóba Christensen, Stegen távozása (és nem Casado, Fermin minden áron)de végül Inigo felszabaduló fizetése és a sok apróbb eladás, és részesedés (Trincao) elég lett 2 regisztrációra.

Szerintem már a (hitelesebb források szerint) Ferminért megajánlott 40 millió is elég magyarázat lehet
Válasz küldése