Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Fair Enough igazábólTroym írta: ↑2025.10.01. 12:23:08
Annyit mondtam, hogy szerintem nem egy alpolgármester, politikus (wikis cikkből: Ocupació advocat, polític) ad ki katasztrófavédelmi engedélyt, mert a katasztrófavédelem jellemzően nem önkormányzat alá tartozik, de lehet Spanyolországban igen.
Én a nevére sem emlékszem a fickónak, nem hiszem, hogy jobban felkaptam volna a fejem a mondataira, mint másokéra, Laportát meg nem vasvillával kell elüldözni, hanem szavazáson leváltani, ha nem tetszik a többségnek, de kár azon aggódni, a 30-40e szavazásra jogosult Socio szerintem a helyén tartja és 1-2 tucat magyar elégedetlen fórumozó véleménye full irreleváns.
Igazad van, teljesen, de a sok rossz hír után én örültem egy pozitív és nem Laporta szájából érkező impulzusnak, ezt osztottam meg itt mindenkivel.Andris írta: ↑2025.10.01. 12:02:21
TLDR: Szerintem tök felesleges bárkinek a nyilatkozataira vagy cikkeire vagy posztjaira támaszkodni. Tök értelmetlen szerintem találgatni, hogy mi van még függőben, mert lehet, hogy a tizedét se tudjuk. Tudtok és láttok, láttatok eleget már ahhoz nagy általánosságban, hogy be tudjátok lőni, reális-e a visszaköltözés adott pillanatban, nagy vonalakban. Legrosszabb esetben kellemesen csalódunk, nem igaz?
Szerintem anyagilag nem járnánk rosszabbul. A korábbiakból kiindulva olyan 44-45 ezer szurkolóra lehet számítani a Montjuicon, egyedül a Real ellen szokott teltház lenne, amiből nagyon komoly sápot húznak le a bérlés miatt, míg a Camp Nouban 100 %-ot tarthatna meg a klub. Plusz az új stadionban a jegyárak is magasabbak lennének, illetve ajándékbólt is üzemelne. Szerintem ez minimum annyi, ha nem több bevételt hozna.Messa írta: ↑2025.10.01. 09:20:37Chino írta: ↑2025.09.30. 15:39:08Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kellFRISS – Fernando Polo
Barcelona fontolgatja, hogy novemberig Montju ïcban marad – még akkor is, ha zöld utat kapnak, hogy visszatérjenek Camp Nou-ba!
Mi az oka? Camp Nou kapacitása a felújítás első szakaszában mindössze 27 000 férőhelyre korlátozódik, míg Montju ïc akár 50 000 rajongót is elfér.
A klub azon gondolkodik, hogy visszatér a Camp Nou-ba a november 18-i Athletic Bilbao elleni mérkőzésre, amelyre a stadion kapacitása 45 000-re nőne.
Én alapból nem értettem, 27 ezer emberrel miért akarjuk ennyire megnyitni a stadiont, nehezen gondolom hogy megérné anyagilag. Most van egy új dátum 45 ezer főre, november 18...
Az eddigiekből kiindulva ebből lehet hogy karácsonyi ajándék lesz.
Kb nekem is ez az időpont a realitás, ahogy nyáron is kb ezt tippeltük többen is. Ha ügyesek a szuperkupa után ott folytatjuk...A kapacitás számokkal feleslegesnek érzem a dobálózást, hogy hány szektor és szék lesz megnyitva, gondolom kb a fele, de ez sem a műanyag székektől függ, hanem a "többi folyosó, WC, vészkijárat" stb meglététől.
Annyit mondtam, hogy szerintem nem egy alpolgármester, politikus (wikis cikkből: Ocupació advocat, polític) ad ki katasztrófavédelmi engedélyt, mert a katasztrófavédelem jellemzően nem önkormányzat alá tartozik, de lehet Spanyolországban igen.PR42 írta: ↑2025.09.30. 18:52:49Amiben nincs igazad az a félkövér rész. Nem igaz az állításod.
Csak viszonyításképp, ugyanez a tag nyilatkozott augusztusban is, akkor negatívan.
Érdekes módon akkor mindenki komolyan vette amit mond és tapsikolt hogy akkor most hivatalosan is lehet temetni a Camp Nou-t, lehet vasvillával üldözni Laportát stb.
Chino írta: ↑2025.09.30. 15:39:08Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kell
Már a Sport és az MD is egyre több összeesküvés elméletet gyárt az engedélyezésről a híreiben.
Értem, jogosnak tartom, elfogadom és tisztelem a felháborodottságodat.Troym írta: ↑2025.09.30. 18:32:08Kérdésem az volt, hogy van engedély?
Nincs.
Jó ha mindenki bizakodó, csak ez megint a medve bőre...szerezzék meg végre azt a nyomorult engedélyt és ennyire semmitmondó cikkeket sem kell írni.
Nekem érzésre olyanok ezek a cikkek, mint amikor kezdenek elszabadulni az indulatok és hűteni kell a kedélyeket, ezért megszólaltatnak a témához valahonnan akár csak távolról kapcsolódó embereket, hogy ne lázadozzanak az emberek.
Szerintem nem XY polgármester helyettes ad engedélyt.
A Limak meg álljon végre annak a bizonyos szőnyegnek a szélére!
Egyenesen a cikkből:Troym írta: ↑2025.09.30. 16:41:49Eddig sem az UEFA, vagy a Liga nem engedélyezte a meccseket a Camp Nouban, hanem a hatóságok, szóval szerintem semmi nem változott.
Van engedély?
Szerintem nincs, különben a Girona meccs is oda lenne beírva, de arra meg az van írva a hivatalos honlapon, hogy TBC, ahogy az Olimpiakos meccsre is.
Nem tudhatják előre mikor fognak engedélyt kapni, szóval amíg a katasztrófavédelem nem szól, hogy minden rendben, addig nem nyit ki a Camp Nou.
Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kellPR42 írta: ↑2025.09.30. 14:35:10Jó hír!![]()
Az UEFA oldalán a Camp Nou van kiírva a görögök elleni 3. BL játéknapi meccsre.
Talán véget ér egyszer ez a szenvedés is. Már csak "párat" kell aludni.
https://www.marca.com/futbol/barcelona/ ... p-nou.html
Még kell egy különleges nyilatkozat az UEFA-tól hogy engedélyezik, de hátha.
Köszi, örülök, hogy figyelmetlen voltam.
Az nem idén, hanem jövőre lesz 26/27-s szezon eleje. Égetően kellenek a tavaszi főleg BL bevételek a teli Nou camppal idén.bence0330 írta: ↑2025.08.07. 10:39:19Igen, tippre még kis kapacitással is legalább a tavalyi bevétel lesz, de inkább több. Én inkább azon aggódom, hogy több forrás szerint is gondolkodik a klub a Montjuic egész éves kibérlésén. Nem azért, mert nem nyitna meg relatív hamar kis kapacitással, hanem a tető szerelése miatt, ami ígyis-úgyis több hónap lesz, és nem lehet közben látogatni.Chino írta: ↑2025.08.07. 10:32:07Mondjuk a jegy/bérletár nem valószínű, hogy ugyanaz marad. Ha számolunk egy 43-45 ezres nézőszámmal (ami teljesen reális), amiből levesszük a részesedést és az árkülönbezetet olyan hatalmas különbség nem hiszem hogy lenne.
Illetve még ott van a kérelem, hogy a bajnokság első 5 meccsét idegenben játszhassuk, így gyakorlatilag az egész szezont az NC-ben játsszuk.