Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.20. 10:00:28

Mindkettőtöknek köszi az infókat!

Nálam ez tisztán szentimentális, de én addig kitartok Fati mellett amíg hivatalosan vissza nem vonul.

Mindig bízni fogok benne, és mindig hinni fogok benne.
A logika persze azt mondja hogy neki már kár nagyot álmodnia, de itt most nem érdekel a logika.

Történtek már csodák fociban. Lehet még akár kiemelkedő balszélső, akár behúzott szélső, második támadó vagy center is Fatiból.
Szerintem fejben is ugyanannyi dolog dől el mint testben.
Acerbi nem gyorsabb jobb erősebb vagy bármi mint a mieink aztán emlékszünk mi lett belőle :D

Fati is lehet jó egy többszörösen megtört testben, és ha lehet jó, legyen jó itthon.
(kis fizuval, jó morált tanúsítva, példaértékű fegyelemmel, elfogadva csere szerepet, nem bulikázva)
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.19. 18:57:47

FcBarcelona1 írta:
2025.10.19. 18:45:37
Troym írta:
2025.10.19. 18:05:56
Szerintem nem is a visszavásárlási opció a lényeg, attól, hogy nem olvastam, biztos létezik.
Mostanában nem írják ezeket, ahogy Virgilinél sem olvastam.
Van rá esély, hogy valaha még 60+ milliós játékos legyen, de arra is, hogy magas fizetéssel alig játsszon a Barcában.
Nagy a kockázat, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a sérülései miatt nem egy kezdő szintű játékosról beszélünk.
Ezért írtam a fiatalokról.
Ami nagyot szólna, ha Fati menne a vb-re, most mindenki legyint egy ilyesmire, de például az utólsó spanyol meccsen a cserepadon ült a Comoból Rodriguez, aki tehetséges támadó, de még gólja sincs idén, és talán még Borja Iglesiast is megelőzheti a sorban Fati, ha így folytatja.

Virgilit el sem adtam volna, én benne jobban hittem, mint a Fernandezekben, de szerintem ott maga a játékos rágott be Flickre, nem tudom visszajönne-e.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.19. 18:45:37

Troym írta:
Szerintem nem is a visszavásárlási opció a lényeg, attól, hogy nem olvastam, biztos létezik.
Mostanában nem írják ezeket, ahogy Virgilinél sem olvastam.
Van rá esély, hogy valaha még 60+ milliós játékos legyen, de arra is, hogy magas fizetéssel alig játsszon a Barcában.
Nagy a kockázat, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a sérülései miatt nem egy kezdő szintű játékosról beszélünk.
Ezért írtam a fiatalokról.

Szerk: visszavásárlási opció vagy
"A football right of first refusal is a clause in a player's contract that gives their previous club the opportunity to match any offer from another club before the player can be sold"
Mondjuk egy 60 milliós ajánlatnál akár gazdasági szempontból is megérheti visszavásárolni mondjuk 28-ért.
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2025.10.19. 18:01:29
Én nem olvastam visszavásárlási opcióról
Ha nincs, akkor nincs min gondolkodni sem...akkor 2 lehetőség marad:
- jól játszik és kifizetik
- vagy bármi más és visszatér

google ezt írja:
Barcelona have officially sent Fati on loan to Monaco for the 2025-26 season. The deal reportedly includes a purchase option worth €11 million (£9m/$13m) for and a repurchase clause in favour of Barca

itt az eurobarcán meg 28 milliós visszavásárlásról írtak anno:
https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... -a-monaco/
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.19. 18:01:29

PR42 írta:
2025.10.19. 17:11:03
Én nem olvastam visszavásárlási opcióról

AS Monaco and Barcelona are back in advanced talks for Ansu Fati after issues over the weekend.

Exclusive details: loan move, €12m buy option and huge sell-on clause included-Fabrizio Romano

Van ahol 30% továbbértékesítési %-ot írtak.

Lehet kapunk érte 20+ milliót összesen, ami nem rossz, és "szabadulnak" 14 milliós bérétől, ami szét lett húzva.

Szurkolok neki, hogy sikeres pályafutása legyen, de a sérülése, műtétei után sajnos valószínűbb, hogy nem lesz már csúcsformában huzamosabb ideig.
Pl. Umtiti idén 31 évesen visszavonult

Jan Virgili-ben is van fantázia, rá van visszavásárlási opció, jönnek a fiatalok, Sama Nomoko, Diarra majd Tunkara.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.19. 17:27:28

PR42 írta:
Tájékozódás miatt kérdezek, ha 4. lesz akkor kvázi 14m-ért igazoljuk le vagy ez a szabályok matekjai miatt máshogy alakul?
Tehát összehasonlítva Fati ebben a helyzetben vs egy random másik játékos ugyanúgy "14m" értékben szerződtetve, abból a kettőből melyikkel szigorúbb a liga?
Van erről infó?

Azért nem egyértelmű nekem, mert az eladásának nem a teljes értékét használhatjuk ugye fel (ahogy te is írtad), emiatt viszont ugye olyan mintha nem 14-ért vennénk hanem többért. Plusz a fizuját is részben mi álljuk.

Én kívánom hogy jól menjen neki, és szívesen látnám viszont, de ne hogy már megint mi jöjjünk ki valamiből rosszul, különben kijár a kritika Deconak.
Teszem hozzá, Fatitól már kb senki se számított semmire, szóval ennyi védelem is kijár Deconak, hogy eddig kvázi örültünk hogy legalább valaki elviszi.
Írnék valami nagy okosat, de elképzelésem nincs.

Itt tippem szerint két út lehet, nyilván nem ismerjük mi van leírva:
- 14 millióért kivásároljuk a Monaco opcióját (ahogy tőlünk vették meg a nyáron Trincao opcióját)
- eladjuk 11 millióért és ugyanúgy, mint bármely más Gipsz Jakabot vehetjük meg 25 millióért

Ha Deco ügyesen tárgyalta, akkor a Monaco opcióját vehetjük meg, ha nem, akkor 2. eset.
Szerintem a 2. eset, mert gondolom a Monaco elviekben akár holnap is szólhatna, hogy érvényesíti az opciót, nem kell feltétlen jövő nyárig várni (ebben az esetben és járékosnál nyilván fognak várni az utolsó percig)

Az tuti, hogy közel 5m fizetése még tőlünk érkezik a mai napig, az gondolom benne van a könyveinkben, költségvetésünkben, tud róla a liga.
PR42
Jugador d'estrella

Troym írta:
2025.10.19. 16:34:11

Jól mondod, kölcsönben van, 11 milliós opcióval és 25m körüli visszavásárlási opcióval.

Az alábbi forgatókönyvek lehetségesek (kicsit leegyszerűsítve)
1. megsérül, nem kell a Monaconak, jövő nyáron újra ki kell találni mi legyen
2. összezuhan a teljesítménye, és 1. eset
3. nyom egy átlagos szezont megveszik, nem bánjuk, elment
4. folytatja a kb meccs / gólpont szintet, kifizetik a 11 milliót és vakarhatjuk a fejünket, hogy visszavegyük-e 25 millióért, mert ilyen szintű játékosra amúgy sem futná nekünk, vagy annyiban hagyjuk kapunk 11 milliót és felhasználhatunk majd belőle 4 milliót és a Monaco majd eladja 40-60 millióért

Szerintem a 3. a legvalószínűtlenebb ezek közül, de majd meglátjuk.

Az, hogy ő maga visszajönne-e - nem tudom, az hogy mi a plafonja, szerintem jóval magasabban van, mint egy két korábbi lesajnált hsz alapján, hogy milyen az egészsége, az meg a legnagyobb talány....a mezőny és edzésmunka kapcsán meg Olmo téblábolása jut eszembe a meccseken, szóval ki tudja mi kell az edzőnek.
Tájékozódás miatt kérdezek, ha 4. lesz akkor kvázi 14m-ért igazoljuk le vagy ez a szabályok matekjai miatt máshogy alakul?
Tehát összehasonlítva Fati ebben a helyzetben vs egy random másik játékos ugyanúgy "14m" értékben szerződtetve, abból a kettőből melyikkel szigorúbb a liga?
Van erről infó?

Azért nem egyértelmű nekem, mert az eladásának nem a teljes értékét használhatjuk ugye fel (ahogy te is írtad), emiatt viszont ugye olyan mintha nem 14-ért vennénk hanem többért. Plusz a fizuját is részben mi álljuk.

Én kívánom hogy jól menjen neki, és szívesen látnám viszont, de ne hogy már megint mi jöjjünk ki valamiből rosszul, különben kijár a kritika Deconak.
Teszem hozzá, Fatitól már kb senki se számított semmire, szóval ennyi védelem is kijár Deconak, hogy eddig kvázi örültünk hogy legalább valaki elviszi.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.19. 16:34:11

MessiNeymarSuarez írta:
2025.10.19. 13:08:06
Jól mondod, kölcsönben van, 11 milliós opcióval és 25m körüli visszavásárlási opcióval.

Az alábbi forgatókönyvek lehetségesek (kicsit leegyszerűsítve)
1. megsérül, nem kell a Monaconak, jövő nyáron újra ki kell találni mi legyen
2. összezuhan a teljesítménye, és 1. eset
3. nyom egy átlagos szezont megveszik, nem bánjuk, elment
4. folytatja a kb meccs / gólpont szintet, kifizetik a 11 milliót és vakarhatjuk a fejünket, hogy visszavegyük-e 25 millióért, mert ilyen szintű játékosra amúgy sem futná nekünk, vagy annyiban hagyjuk kapunk 11 milliót és felhasználhatunk majd belőle 4 milliót és a Monaco majd eladja 40-60 millióért

Szerintem a 3. a legvalószínűtlenebb ezek közül, de majd meglátjuk.

Az, hogy ő maga visszajönne-e - nem tudom, az hogy mi a plafonja, szerintem jóval magasabban van, mint egy két korábbi lesajnált hsz alapján, hogy milyen az egészsége, az meg a legnagyobb talány....a mezőny és edzésmunka kapcsán meg Olmo téblábolása jut eszembe a meccseken, szóval ki tudja mi kell az edzőnek.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.19. 13:08:06

Troym írta:
2025.10.16. 14:36:05
Ha így termeli a gólokat és nem sérül le, akkor inkább Fati lesz egy téma jövő nyáron, mert 11 milliós opciója van a Monaconak, de van valami 20-30m közötti visszavásárlási opciónk és az eddig szintén beválni látszó Rashford 30 milliós opcióval is egész olcsón lehetne egész komoly támadósor. Ha 22-23 évesen lenyom egy 20+ gólos szezont a Monacoban, akkor vétek nem visszahozni 25m körül, az nagyon barátságos ár a piacon.

Aztán lehet Fati lesérül holnap és okafogyott a téma.
Node várjunk, Fati csak kölcsönben van, ráadásul a fizuja egy részét is mi álljuk, szóval nem lenne nehéz visszahozni.
Ilyenkor látszik amúgy hogy egy ügylet mennyire kétesélyes, nemrég még szabadultunk volna tőle ingyen is csak vegye megy valaki, forrongtunk is hogy csak kölcsön, most meg már a Monaco 11 milliós opciója is kevésnek hat.
Ebből persze 2 lehetőség lesz a szezon során, vagy így folytatja és egyre több csapatot érdekelni fog, vagy lesérül megint és akkor még a Monacoba is kérdéses lesz hogy marad vagy fixen visszaküldik.

De amúgy Roque példája is megmutatja hogy elavult nézet a mai fociban a "vegyünk egy fiatal brazilt és hozzuk hozzánk rögtön megváltást várva", egyszerűen annyira lemaradt az európai focitól minden más kontinens hogy űrfocinak hat a spanyol bajnokság is, ami egy 17-18 éves, még nem bizonyított srácnak erősen kérdéses hogy hogyan hat az önbizalmára.
Ilyenkor célszerű legalább 1 szezonra kölcsön adni egy játszós kiscsapatba, ahol sokkal kisebb nyomás alatt fel tudja venni az itteni ritmust, de Pedrit is ide vehetjük, ki tudja mi lett volna a vége ha nem adjuk rögtön vissza kölcsön még 1 évet "érni" a Las Palmasba, és 40 kilósan várjuk tőle 16-17 évesen hogy első perctől Iniesta/Xavi 2.0 legyen.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.19. 12:43:49

Én el sem küldtem volna kölcsönbe és nem húzogattam volna a szerződését semerre, elsősorban azért, hogy minél gyorsan lepörgessük a szerződését, ne ragasszuk még tovább a nyakunkon. A formáját elnézve lehet, hogy még szakmailag is jól jártunk volna ezzel.

Várjuk meg ezzel a szezon végét. Volt néhány jó meccse, de az egész éves teljesítménye alapján kell majd döntést hozni. Ha egész szezonban lövi a gólokat, lehet, hogy érdemes lenne visszahozni, mert nem valószínű, hogy ilyen pénzügyi mutatókkal sokat engednek majd igazolni nekünk a nyáron. Lehet Tebas-ékat szidni, de képzeljük el, hogy a 17 millió eurós veszteségünk mellé még igazoltunk volna 100 millióért és 100 millióval nagyobb lenne a bértömeg... Úgy, hogy ezek nélkül is veszteségesek vagyunk... Nem Tebas a legnagyobb probléma. Ő legfeljebb dörzsöli a tenyerét, hogy okot adunk neki a szívatásra.

Szóval nem biztos, hogy sok lehetőségünk lesz majd igazolni. Ha eladjuk kb 20 millió euróért, annak is csak egy részét illeszthetnénk be, ami nem sok. Ha jó szezont fut és komoly ajánlatok érkeznek érte, akkor érdemes szabadulni tőle. Ha fut egy egész pofás szezont, de nem jönnek érte giga ajánlatok, akkor meg lehetne fontolni a visszahozatalát. A legrosszabb persze az lenne, ha megint lesérülne, és a szerződéshúzogatással csak még tovább láncolnánk magunkhoz a ballasztot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.10.19. 13:15:45-kor.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.19. 12:23:09

Kovbal88 írta:
2025.10.19. 11:37:21

Fatitól szabadulni kell, akár ingyen is menjen csak vigyék. Egyébként már így se olyan vészes a karrierje. (Ronaldiho, Messi után megkapta a 10 -es mezt) neki ennyi jutott. Másoknak sokkal kevesebb. pl.: Bojan, Abde, Sandro.
Ha megsérül akkor gondolom vége is a dalnak, maradj nálunk a lelátón.
Azért na :D

1. Bojant azt szépen emeljük ki az többiek közül.
https://www.transfermarkt.com/bojan-krk ... eler/44675

3x spanyol bajnok, 1x holland bajnok, 2x BL győztes + kupák.
Emellett japánban és angliában is sokat játszott.

Hogy ez hogy kevesebb mint megkapni a 10-es mezt de nem jutni vele semmire azt nem tudom.

2. Fati 23 lesz, igen, valszeg nem fut be akkora karriert mint vártuk, de még sokáig pályán lesz, és bármit kihozhat belőle. Bármit. Ugyanennyire valószínű hogy nem a 10-es mezben pályára lépés lesz a legmagasabb pont a karrierjében.

Az ilyen rossz indulatú kommenteknek semmi értelme, belerúgsz egyet jól Fatiba, de ha már itt vagy akkor másik 3 játékosba is, amiből 1 kifejezetten értelmetlen és gonosz. :roll:
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.10.19. 11:37:21

Troym írta:
Ha így termeli a gólokat és nem sérül le, akkor inkább Fati lesz egy téma jövő nyáron, mert 11 milliós opciója van a Monaconak, de van valami 20-30m közötti visszavásárlási opciónk és az eddig szintén beválni látszó Rashford 30 milliós opcióval is egész olcsón lehetne egész komoly támadósor. Ha 22-23 évesen lenyom egy 20+ gólos szezont a Monacoban, akkor vétek nem visszahozni 25m körül, az nagyon barátságos ár a piacon.

Fatitól szabadulni kell, akár ingyen is menjen csak vigyék. Egyébként már így se olyan vészes a karrierje. (Ronaldiho, Messi után megkapta a 10 -es mezt) neki ennyi jutott. Másoknak sokkal kevesebb. pl.: Bojan, Abde, Sandro.
Ha megsérül akkor gondolom vége is a dalnak, maradj nálunk a lelátón.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.16. 21:32:34

Igen, Fati szerintem is a meló miatt nem lesz itt (komoly szereplőként). Őszintén szólva én azon is meglepődnék, ha ő maga vissza akarna jönni. Brightonban is jól kezdett már alakulni a sora, amíg le nem sérült, most is jól alakul a sora, ha feljebb akar váltani, akkor választ egy kicsit kevésbé melós top klubot. Szerintem nem is bírná ezt az iramot.

Kár, mert nagyon kedveltem, meg most is szurkolok neki, a gólérzékenysége megvan, de itt szerintem egyrészt a letámadás is hiányzik nála, amit lehet, hogy már fizikailag sem bírna. Az is lehet, hogy a Liga darálógép védőit se annyira, ha középen akarnánk játszatni pl.

Nem mondom, hogy örülök neki, de ez szerintem edzői felfogás kérdése, Flicknek nem fog kelleni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
hajnesz
Entrenador del Barça

2025.10.16. 21:08:48

Troym írta:
2025.10.16. 18:41:01
Ha kap Flick 20-30 millióért még egy egészséges gólerős szélsőt, akkor ő is gyakorolhat kvázi "önkritikát" amiért egy szezon alatt nem 200-300 perc alatt kellett volna megítélni.
EG számára is volt visszaút...

Rashford jól néz ki jelenleg, ezért venném meg mindkettőt mai tudás alapján, ha marad a formájuk, Rashford azért középcsatár poszton is elboldogul és egy jó formájú Fati, Rashford, Raphinha, Yamal, FT egész vállalható Roonyval és/vagy egy két fiatallal kiegészülve támadóknak. Ezek a röpködő 50-100-200 milliós Alvarez, Haaland, stb nevek úgyis esti mese kategória még Lewa távozása esetén is, nekünk szerintem 60-80 milliónk lesz igazolni jövőre és ég a ház egy balhátvédért, ami alsó hangon 25m, én biztos szélsőhátvéd igazolás(ok)al kezdenék, sokadik éve halogatjuk.

De ahogy írtam, lehet beleér a kezem a bilibe és lesérül Fati, vagy nem marad jó formában sem ő, de akár Rashford sem és full más nevek fognak repkedni.
Szerintem amiért Flicknek nem kell Fati:
Munka, munka, munka. Ha az emlékeim nem csalnak, tavaly is mindig azt nyilatkozta, hogy dolgoznia kell (nyilván edzésre gondolt elsősorban), ha játszani akar. Ezzel van a gond. Fati nem az a tipikus melós játékos, ő egy művész a saját szintjén, aki nem fog meghalni a letámadásban/védekezésben. Ilyen játékosból nekünk már van 1(Yamal), aki már most jobb, mint ő, nem kell láthatóan a németnek mégegy. Ha vissza is jön valaha, max epizódszerepre számítok nála, a fentiek miatt.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.16. 18:41:01

Chino írta:
2025.10.16. 17:28:02
Ha tavaly nem lett volna itt Flick én is azt mondanám, hogy megérheti visszahozni, persze ha továbbra is így teljesít. Sok poszton bevethető, nem csak szélsőt játszik, már a Brightonban is volt 10-es/tkp vagy ss, Flickre pedig jellemző, hogy mindenkinek ki tudja találni a legjobb pozíciót.
Viszont az utóbbi szezonból kiindulva, amikor sokszor szükség lett volna egy balszélsőre végigpadozta a szezont, sőt inkább a lelátóról nézte végig a meccseket.
Nem hiszem, hogy ezután vissza szeretne jönni, főleg ha a Monacoban kezdőként rendszeresen szerepet kap és akár egy nagyobb klub is felfigyelhet rá, elvégre még csak 22 éves..
Itt pedig amúgyis van egy Rashford.
Ha kap Flick 20-30 millióért még egy egészséges gólerős szélsőt, akkor ő is gyakorolhat kvázi "önkritikát" amiért egy szezon alatt nem 200-300 perc alatt kellett volna megítélni.
EG számára is volt visszaút...

Rashford jól néz ki jelenleg, ezért venném meg mindkettőt mai tudás alapján, ha marad a formájuk, Rashford azért középcsatár poszton is elboldogul és egy jó formájú Fati, Rashford, Raphinha, Yamal, FT egész vállalható Roonyval és/vagy egy két fiatallal kiegészülve támadóknak. Ezek a röpködő 50-100-200 milliós Alvarez, Haaland, stb nevek úgyis esti mese kategória még Lewa távozása esetén is, nekünk szerintem 60-80 milliónk lesz igazolni jövőre és ég a ház egy balhátvédért, ami alsó hangon 25m, én biztos szélsőhátvéd igazolás(ok)al kezdenék, sokadik éve halogatjuk.

De ahogy írtam, lehet beleér a kezem a bilibe és lesérül Fati, vagy nem marad jó formában sem ő, de akár Rashford sem és full más nevek fognak repkedni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.16. 17:28:02

Troym írta:

Ha tavaly nem lett volna itt Flick én is azt mondanám, hogy megérheti visszahozni, persze ha továbbra is így teljesít. Sok poszton bevethető, nem csak szélsőt játszik, már a Brightonban is volt 10-es/tkp vagy ss, Flickre pedig jellemző, hogy mindenkinek ki tudja találni a legjobb pozíciót.
Viszont az utóbbi szezonból kiindulva, amikor sokszor szükség lett volna egy balszélsőre végigpadozta a szezont, sőt inkább a lelátóról nézte végig a meccseket.
Nem hiszem, hogy ezután vissza szeretne jönni, főleg ha a Monacoban kezdőként rendszeresen szerepet kap és akár egy nagyobb klub is felfigyelhet rá, elvégre még csak 22 éves..
Itt pedig amúgyis van egy Rashford.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.10.16. 17:02:39

Chino írta:
2025.10.16. 14:07:43
A szerződés szerintem pont hogy jó volt. A szerződése lejártáig kellett volna 5 és 10 milliós részletekben kifizetni, mivel nem járt le, nem is kellett az egészet odaadni, így minimális veszteséggel jöttünk ki belőle.

Nekem úgy rémlik, de ha rosszul emlékszek akkor megkövetem magamat, hogy nem játszhatott többet, mert egy bizonyos percmennyiség felett fizettünk volna még pluszba és egy kanyi peták nem volt a kasszában. E tekintetben is osztom a gondolataidat, hogy így egy 18 éves, egy szezon után+sérüléssel hogy a túróba bizonyított volna amikor limiten volt. Valahol ez a játékosok körforgása is gáz, hogy kb. gyerekek amikor elhozzák őket egy teljesen más kultúrába ahol a nyomás egyből ott van, míg azért a hazai nevelés ott nő fel, megvan kb a követendő példa-út, a braziloknak meg hogy kitörjenek abból a környezetből. Kíváncsi vagyok neki van-e visszaút európába, nekem is az az érzésem, hogy most lenne "kész" játékos erre a kalandra.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Troym
Llegenda del Barça

Chino
Llegenda del Barça

2025.10.16. 14:07:43

Ronaldinho&Barca írta:
2025.10.16. 13:41:19
Chino írta:
2025.10.16. 12:26:08
Azért Roque az utóbbi 2-3 hónapban komolyan beindult a Palmeirasban. A Libertadores kupában 4 meccsen három gól (a River Platenek oda-vissza betalált a negyeddöntőben), 1 assist, a bajnokságban 10 meccsen 9 gól 3 assist és csere szerepből sikerült stabil kezdővé válnia.
Lehet, hogy ha most hoznánk és lenne ideje akklimatizálódni jó kis vétel lenne. Még mindig csak 20 éves, nem tartom kizártnak, hogy ha most nem egy teljes szezont lehúzva egyből, nem 18 évesen sérüléssel érkezne nem egy befuccsolt igazolásként gondolnánk rá. Persze brazil bajnokság meg Libertadores kupa, de akkor sem hagyható figyelmen kívül.
Szerintem őt nagyon korán hoztuk el és ritka böszme szerződéssel. Amikor lehetőséget kapott nem lógott ki, voltak igazán ígéretes megmozdulásai, csak egyszerűen nem játszott annyit amennyit kellett volna, ez részben a szerződés végett mert Decoék nem akartak utána fizetni, valahol meg ez a Barca, itt egyből kell minden eredmény, egy csatárt pedig a gól predesztinál, mindazonáltal én in többet látnék bent, főleg most 20 évesen. De érdemes megnézni Fatit, ő is virágzik a franciáknál.
A szerződés szerintem pont hogy jó volt. A szerződése lejártáig kellett volna 5 és 10 milliós részletekben kifizetni, mivel nem járt le, nem is kellett az egészet odaadni, így minimális veszteséggel jöttünk ki belőle.
Az elhozatala valóban nem volt szerencsés, ugyanakkor több klub is hajtott rá, a gond inkább ott volt, hogy a braazil bajnokság nem úgy folyik, mint az európai, így amikor megérkezett ott pont lement már egy teljes szezon egyhuzamban amit végigtolt. Xavi pedig ragaszkodott a leigazáláshoz, mert kellett neki előre ember.
Totál kizsigerelve érkezett, ráadásul pont akkor kapott egy durva belépőt, amiől egy komolyabb sérülése is lett.
Illetve ha belegondolunk, hogy 18 évesen, szinte egyik napról a másikra érkezett teljesen idegen környezetbe és néhány edzés múlva már jöttek a meccsek, nem szabadott volna túl sokat várni. 320 percnyi játék után kölcsönadva nem is egy teljes szezonra nem tudom mit vártak tőle. Gondolom meg akarták úszni a teljes vételárat, illetve a fizetést, de szakmai szempontból teljesen elhibázott döntéseket hoztak. Simán maradhatott volna még egy évet a braziloknál, aztán nyáron elhozni. Persze utólag okos az ember, ugyanakkor valamilyen szinten előre sejteni lehetett, hogy ez így nem lesz teljesen rendben. Vagy legalább adni neki egy kis időt, türelmesebbnek lenni vele.
Lehet, hogy pont most jött el nála az az idő, amikor már kijön belőle a "klasszisa", mégis csak 20 éves.

Nálunk én pont ebben érzem a problémát. Nagyon türelmetlenek vagyunk még a saját neveléseinkkel is. Ha 18, legfeljebb 19 évesen nem hozzuk fel a nagycsapatba és nem villant, már lemondunk róluk. És igazából ezt ők is tudják. Többek között emiatt sem várják ki sokan. Szerintem Roonynak sem lesz sok nagypéntekje, hacsak nem hoz valami nagyon extrát.
Persze ez kétirányú, sokan vannak akik pont emiatt nem várják ki a sorukat, de ott van előttük Baldé, Cubarsi, Bernal, Gavi, Fati, Yamal (félig meddig Araujo) példája, akik egy szezon után felkerültek és most a felnőtt csapat stabil emberei, és tartanak attól hogy ha nekik ez már nem sikerülehet mert 19-20 éves korukra "kiöregszenek". Tartok attól, hogy a két Fernandez is így jár, többen vitték volna őket nyáron, sőt Guillét már télen, de ők maradni akartak, viszont nem tudom Flick mennyire gondol rájuk. Én inkább arra látok sanszot, hogy dobbantanak. Pedig ott van például Casadó, akik szépen várt, aztán fontos játékos lett.

Fortot mondjuk nem tudom hová tenni. Hogy nagyon jó képességű és a teljesítményével sincs gond, már Xavi alatt látszott, nem tudom Flick miért hanyagolta. Taktikailag nem illet bele az elképzelésébe vagy az edzéseken, háttérben állt valami. De az is lehet, hogy egyszerűen csak ő volt elégedetlen a helyzetével.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.10.16. 13:41:19

Chino írta:
Azért Roque az utóbbi 2-3 hónapban komolyan beindult a Palmeirasban. A Libertadores kupában 4 meccsen három gól (a River Platenek oda-vissza betalált a negyeddöntőben), 1 assist, a bajnokságban 10 meccsen 9 gól 3 assist és csere szerepből sikerült stabil kezdővé válnia.
Lehet, hogy ha most hoznánk és lenne ideje akklimatizálódni jó kis vétel lenne. Még mindig csak 20 éves, nem tartom kizártnak, hogy ha most nem egy teljes szezont lehúzva egyből, nem 18 évesen sérüléssel érkezne nem egy befuccsolt igazolásként gondolnánk rá. Persze brazil bajnokság meg Libertadores kupa, de akkor sem hagyható figyelmen kívül.
Szerintem őt nagyon korán hoztuk el és ritka böszme szerződéssel. Amikor lehetőséget kapott nem lógott ki, voltak igazán ígéretes megmozdulásai, csak egyszerűen nem játszott annyit amennyit kellett volna, ez részben a szerződés végett mert Decoék nem akartak utána fizetni, valahol meg ez a Barca, itt egyből kell minden eredmény, egy csatárt pedig a gól predesztinál, mindazonáltal én in többet látnék bent, főleg most 20 évesen. De érdemes megnézni Fatit, ő is virágzik a franciáknál.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.12. 09:02:26

gránit írta:
2025.10.12. 03:03:31
Nem is kell, hogy profitot termeljünk, akkor nem használnánk ki teljesen az anyagi lehetőségeinket. De veszteségesek ne legyünk.

A posta rossz példa, mert a postát az adókból finanszírozza az állam. Minket finanszíroz az állam? Nem. Tehát rossz példa. Mögöttünk nem áll egy olyan háttér, ami a veszteségünket finanszírozná. Ha mi veszteségesek vagyunk, ráfázunk, ezt láttuk sajnos a közelmúltban. Az állami szektort összemosni a nem államival nem túl szerencsés, a nem állami általában ráfázik, ha állandóan veszteséges.

Emellett már csak azért sem jó, ha veszteségesek vagyunk, mert a Liga nem fog minket rendesen igazolni hagyni. Amíg ilyen számokat hozunk pénzügyi téren, ne csodálkozzunk, ha nem engednek minket normálisan igazolni.

"Profitot nem termelünk, mert nincsenek részvényeseink", ez is megütötte a szememet, érdekes lenne, ha csak részvénytársaságok termelnének profitot. Fura, hogy merült ez egyáltalán fel, de rendesen kiszúrta a szememet.
Nagyon egyszerű.
A socio díj tavaly ~219 EUR volt. A klubunk így kezdett el működni. Most már nem csak a Socio díjból kell fenttartani, hanem vannak más bevételeink is, de ez a klub alapja.
Viszont a socio nem azért fizet a csapatnak, hogy év végén tartsa a markát a jussáért, mint egy részvényes aki részvényt vett, hanem azért hogy trófeáknak örülhessen.
:lol:
gránit
Director del Fútbol

2025.10.12. 03:03:31

Nem is kell, hogy profitot termeljünk, akkor nem használnánk ki teljesen az anyagi lehetőségeinket. De veszteségesek ne legyünk.

A posta rossz példa, mert a postát az adókból finanszírozza az állam. Minket finanszíroz az állam? Nem. Tehát rossz példa. Mögöttünk nem áll egy olyan háttér, ami a veszteségünket finanszírozná. Ha mi veszteségesek vagyunk, ráfázunk, ezt láttuk sajnos a közelmúltban. Az állami szektort összemosni a nem államival nem túl szerencsés, a nem állami általában ráfázik, ha állandóan veszteséges.

Emellett már csak azért sem jó, ha veszteségesek vagyunk, mert a Liga nem fog minket rendesen igazolni hagyni. Amíg ilyen számokat hozunk pénzügyi téren, ne csodálkozzunk, ha nem engednek minket normálisan igazolni.

"Profitot nem termelünk, mert nincsenek részvényeseink", ez is megütötte a szememet, érdekes lenne, ha csak részvénytársaságok termelnének profitot. Fura, hogy merült ez egyáltalán fel, de rendesen kiszúrta a szememet.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.11. 22:23:01

gránit írta:
2025.10.11. 08:52:24
Igen, teljesen felesleges ez a magyarázkodás. Veszteségesek vagyunk. Évek óta. Pont.
Szóval a probléma az, hogy bár a keret fejlődik, fiatalabb, éhesebb, tehetségesebb, a csapat játéka jobb, a stadion fejlődik, a közhangulat jobb, az eredmények jobbak, az edző biztosan jobb, de sajnos ezt csak úgy lehetett megoldani hogy az pénzbe került, ezért a csapat nem termelt profitot, ugye?

Hát, szomorú :roll:

Még jó hogy klub vagyunk, nem egy tőzsdén lévő US cég, így igazából senkit se érdekel ez az egész.

Hosszabban kifejtve ha valakit mégis érdekel

Profitot nem termelünk, mert nincsenek részvényeseink.

Üzemelési költségeink vannak. Ez olyan mint amikor amerikában megkérdezték a szerencsétlent hogy mit szól hozzá hogy a posta mennyi milliódollár veszteséget hozott aztán el volt ájulva az ember a nagy számoktól... majd kiderült hogy a posta egy szolgáltatás, ami pénzbe kerül. Nem veszteséges, hanem költségei vannak. Nem célja hogy pénzt hozzon.

Egy klub működését jól mutatja ha megvizsgáljuk az üzemelési költséget. Nálunk ez minimális, mert jól működünk. Kész stadionnal pedig nem minimális lesz, hanem jelentősen pozitív lesz az érték, akkor pedig valóban majd könnyebben tudunk költeni.

Más is felhozta már hogy persze nem kell hosszabbítani a Raphinhával aztán akkor kisebb költségek és akkor lesz pozitív mérleg.
Ja meg lesz kis pista aki balszélsőt játszik és nem az Internek lövi a BL elődöntőben a gólokat, hanem jobb esetben az Alabestnek a kupa 32 közé jutásért mert ott fogunk tartani ha nem menekülünk előre, hanem helyette a pénzt szorongatjuk.

Pénzt pénzből lehet csinálni. Pénzt eredményekért kapunk. Eredményeket jó edzővel és játékosokkal kapunk.

Aki szerint nem fejlődött a csapat az hazudik, mindenkinek, és magának is.
Aki szerint az baj hogy ez pénzbe került, az nem érti hogy működik a foci, és a világ.
Lehet szurkolni a Dortmundnak, és akkor minden évben pozitív lesz a mérleg, mert eladják a játékosaikat.

8)
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.11. 17:21:37

Egyre többet cikkeznek Gilbero Mora-ról, egy nemsokára 17 éves mexikói játékosról, aki most az U20-as világbajnokságon játszik. A támadórészleg minden helyén bevethető, illetve támadó középppályásként. A tornán eddig 4 meccsen 3 gól (ebből kettő a spanyolok ellen) és két assist a mérlege. Már bemutatkozott a felnőtt csapatban is, a VB-re is szinte biztosan megy.
Ugyanakkor sok nagyobb csapat is érdeklődik, elsősorban az Arsenal és a City, és nem lehet egyszerű elhozni, mert már 15-20 millió körül van az értéke és leghamarabb jövő télen érkezhetne.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése