Ronaldinho&Barca írta: ↑2025.10.16. 13:41:19
Chino írta: ↑2025.10.16. 12:26:08
Azért Roque az utóbbi 2-3 hónapban komolyan beindult a Palmeirasban. A Libertadores kupában 4 meccsen három gól (a River Platenek oda-vissza betalált a negyeddöntőben), 1 assist, a bajnokságban 10 meccsen 9 gól 3 assist és csere szerepből sikerült stabil kezdővé válnia.
Lehet, hogy ha most hoznánk és lenne ideje akklimatizálódni jó kis vétel lenne. Még mindig csak 20 éves, nem tartom kizártnak, hogy ha most nem egy teljes szezont lehúzva egyből, nem 18 évesen sérüléssel érkezne nem egy befuccsolt igazolásként gondolnánk rá. Persze brazil bajnokság meg Libertadores kupa, de akkor sem hagyható figyelmen kívül.
Szerintem őt nagyon korán hoztuk el és ritka böszme szerződéssel. Amikor lehetőséget kapott nem lógott ki, voltak igazán ígéretes megmozdulásai, csak egyszerűen nem játszott annyit amennyit kellett volna, ez részben a szerződés végett mert Decoék nem akartak utána fizetni, valahol meg ez a Barca, itt egyből kell minden eredmény, egy csatárt pedig a gól predesztinál, mindazonáltal én in többet látnék bent, főleg most 20 évesen. De érdemes megnézni Fatit, ő is virágzik a franciáknál.
A szerződés szerintem pont hogy jó volt. A szerződése lejártáig kellett volna 5 és 10 milliós részletekben kifizetni, mivel nem járt le, nem is kellett az egészet odaadni, így minimális veszteséggel jöttünk ki belőle.
Az elhozatala valóban nem volt szerencsés, ugyanakkor több klub is hajtott rá, a gond inkább ott volt, hogy a braazil bajnokság nem úgy folyik, mint az európai, így amikor megérkezett ott pont lement már egy teljes szezon egyhuzamban amit végigtolt. Xavi pedig ragaszkodott a leigazáláshoz, mert kellett neki előre ember.
Totál kizsigerelve érkezett, ráadásul pont akkor kapott egy durva belépőt, amiől egy komolyabb sérülése is lett.
Illetve ha belegondolunk, hogy 18 évesen, szinte egyik napról a másikra érkezett teljesen idegen környezetbe és néhány edzés múlva már jöttek a meccsek, nem szabadott volna túl sokat várni. 320 percnyi játék után kölcsönadva nem is egy teljes szezonra nem tudom mit vártak tőle. Gondolom meg akarták úszni a teljes vételárat, illetve a fizetést, de szakmai szempontból teljesen elhibázott döntéseket hoztak. Simán maradhatott volna még egy évet a braziloknál, aztán nyáron elhozni. Persze utólag okos az ember, ugyanakkor valamilyen szinten előre sejteni lehetett, hogy ez így nem lesz teljesen rendben. Vagy legalább adni neki egy kis időt, türelmesebbnek lenni vele.
Lehet, hogy pont most jött el nála az az idő, amikor már kijön belőle a "klasszisa", mégis csak 20 éves.
Nálunk én pont ebben érzem a problémát. Nagyon türelmetlenek vagyunk még a saját neveléseinkkel is. Ha 18, legfeljebb 19 évesen nem hozzuk fel a nagycsapatba és nem villant, már lemondunk róluk. És igazából ezt ők is tudják. Többek között emiatt sem várják ki sokan. Szerintem Roonynak sem lesz sok nagypéntekje, hacsak nem hoz valami nagyon extrát.
Persze ez kétirányú, sokan vannak akik pont emiatt nem várják ki a sorukat, de ott van előttük Baldé, Cubarsi, Bernal, Gavi, Fati, Yamal (félig meddig Araujo) példája, akik egy szezon után felkerültek és most a felnőtt csapat stabil emberei, és tartanak attól hogy ha nekik ez már nem sikerülehet mert 19-20 éves korukra "kiöregszenek". Tartok attól, hogy a két Fernandez is így jár, többen vitték volna őket nyáron, sőt Guillét már télen, de ők maradni akartak, viszont nem tudom Flick mennyire gondol rájuk. Én inkább arra látok sanszot, hogy dobbantanak. Pedig ott van például Casadó, akik szépen várt, aztán fontos játékos lett.
Fortot mondjuk nem tudom hová tenni. Hogy nagyon jó képességű és a teljesítményével sincs gond, már Xavi alatt látszott, nem tudom Flick miért hanyagolta. Taktikailag nem illet bele az elképzelésébe vagy az edzéseken, háttérben állt valami. De az is lehet, hogy egyszerűen csak ő volt elégedetlen a helyzetével.