Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.07. 15:24:08

sansz írta:
2025.10.07. 14:33:30
Én akkor is azt mondtam, Ferran helyett inkább az afrikai és brazil dzsungeleket túrják át tehetségekért.
Kicsit drágábban, de kb egy nagyságrendű összegért Ferránt, mint Roquét. Ferrán meghökkentő szinten lövi a gólokat már jó ideje, nagyon fontos tagja a csapatnak (a Sevilla ellen Haaland se rúgott volna szerintem kiszolgálás nélkül), Roque meg kölcsönbe sem kellett gyengébb csapatnak. Óriási a különbség, és nagyon komoly a rizikófaktor onnan, sokkal nagyobb, mint egy európai játékosnál, szerintem. Ezt a rizikót mi pont nem engedhetjük meg magunknak.

És azt se felejtsd el, hogy vége van már azoknak az időknek, amikor sunyiban el lehetett onnan hozni valakit relatíve olcsón, régen ez kb csak az igazi korszakos zseniknél nem volt így, mint pl. Neymar. Ha feltűnik egy név, sok esetben már a 18. életéve előtt megtörténik, és mivel még nem jöhetnek át, szépen elkezdi mindenki követni, és megy érte licitháború, vagy csak szimplán sokat kér érte a klubja. Nem olcsóbbak már, nagyon jól, nagyon szerencsésen kell választani ott is, és nem lehet előre tudni, be fog-e jönni. És ha mi kinézünk valakit, tuti, hogy a Madridnak több pénze lesz rá, lásd Endrick, akinek az esetét nem is értem amúgy, nincs kilencesük, és tavaly majdnem mindig ijesztően jó volt, kitűnő gól/perc mutatóval. Aztán Carlo is a padon hagyta Gülerrel egyetemben legtöbbször, és idén még perce sincs. De jól példázza az eset, miért nem járható(bb) út ez, mint az európai, igazából sosem volt esélyünk megszerezni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2025.10.07. 14:33:30

davi10 írta:
2025.10.07. 13:36:24
Talán még ide illik a leginkább: Alemany-t leigazolta az Atletico.

Nagyon nagy érvágás volt az Ő távozása, így még rosszabb, hogy riválishoz ment.
Angliában sem tett csodát azért, szerintem itt is kicsit túlbecsültétek.
Koncepció nélkül kukáztuk a játékosokat, egyik-msáikat nagyon drágán, a többit kölcsönözve növelve a bizonytaléanságot és a nyári feszkót, hogy akkor most ki is kell pótolni, kit nem.

Én akkor is azt mondtam, Ferran helyett inkább az afrikai és brazil dzsungeleket túrják át tehetségekért.
superman
Jugador d'estrella

2025.10.07. 13:46:56

Troym írta:
2025.10.07. 09:35:25
UEFA have approved to play Villarreal vs Barcelona in Miami, USA.

Nekem ez szomorú hír és ha egyszer elindul nehéz lesz abbahagyni, lásd Vikings, akiknek már egymás után 2 NFL meccsük is Európában volt, tippre 5-10 év múlva itt is előfordulhat ilyesmi, hogy akár 3-4-5 bajnoki is máshol lesz megrendezve.

Akkor már inkább szuperligát nyomatnák, ahonnan meg elpályázunk miután mindenki berágott ránk.
Egy nehéz idegenbeli rangadóval kevesebb. Totál fair. Ja, nem. :roll:
davi10
Llegenda del Barça

2025.10.07. 13:36:24

Talán még ide illik a leginkább: Alemany-t leigazolta az Atletico.

Nagyon nagy érvágás volt az Ő távozása, így még rosszabb, hogy riválishoz ment.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2025.10.07. 10:56:40

Troym írta:

Nekem ez szomorú hír és ha egyszer elindul nehéz lesz abbahagyni, lásd Vikings, akiknek már egymás után 2 NFL meccsük is Európában volt, tippre 5-10 év múlva itt is előfordulhat ilyesmi, hogy akár 3-4-5 bajnoki is máshol lesz megrendezve.

Akkor már inkább szuperligát nyomatnák, ahonnan meg elpályázunk miután mindenki berágott ránk.
Érdekességképp ugyanekkor jóváhagyták a Milan-Como meccset Ausztráliában. A hazai olasz portálon megjelent a hivatalos közelmény, és aztán Ceferin indoklása aa két jóváhagyott meccsre:

„Az UEFA ismételten megerősítette, hogy határozottan ellenzi a hazai bajnoki mérkőzések külföldi megrendezését. A múlt hónapban Tiranában tartott végrehajtó bizottsági ülést követően az UEFA további egyeztetéseket folytatott az érintettekkel, hogy felmérje a kérdés teljes körű hatását, miután a Spanyol Szövetség és az Olasz Szövetség is kérelmet nyújtott be ilyen meccsek engedélyezésére. Az egyeztetések megerősítették a szurkolók, a ligák, a klubok, a játékosok és az európai intézmények részéről már korábban kifejezett széles körű ellenállást a bajnoki mérkőzések külföldre helyezésének koncepciójával szemben.”

Mivel a FIFA erre vonatkozó szabályozási kerete – amely jelenleg felülvizsgálat alatt áll – nem elég egyértelmű és részletes, ezért az UEFA végrehajtó bizottsága vonakodva, de kivételes alapon jóváhagyta a hozzá benyújtott két kérelmet. Az UEFA aktívan részt vesz a FIFA által vezetett intézkedésekben annak érdekében, hogy a jövőbeli szabályok megőrizzék a hazai bajnokságok integritását, valamint a klubok, a szurkolóik és a helyi közösségeik közötti szoros kapcsolatot. Ezzel párhuzamosan minden UEFA-tagszövetség megerősítette elkötelezettségét, hogy a jövőben minden hasonló kérelmet előzetesen egyeztet az UEFA-val, ezzel közösen kifejezték álláspontjukat az európai labdarúgás szélesebb érdekeinek védelme mellett.”

Ceferin:

„A bajnoki mérkőzéseket hazai pályán kell lejátszani, minden más eset ártana azoknak a hűséges szurkolóknak, akik évtizedek óta megtöltik a stadionokat és torzító hatást gyakorolna a versenyekre. Az egyeztetések megerősítették ezeket az aggályokat. Köszönetet szeretnék mondani mind az 55 nemzeti szövetségnek az építő és felelősségteljes hozzáállásukért egy ilyen érzékeny kérdésben.”

Sajnálatos, hogy engedélyeznünk kell ennek a két mérkőzésnek a lejátszását, de ez a döntés kivételes és nem szolgálhat precedensként. Elkötelezettségünk egyértelmű annak irányába, hogy megvédjük a hazai bajnokságok integritását és biztosítsuk, hogy a labdarúgás továbbra is a hazai közegben maradjon.”

Látványosan nem akarják, és nincs is erre precíz szabályozás, én úgy érzem, hogy ezt a kaput be fogják zárni jogilag.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

Peter
Director del Fútbol

2025.09.30. 17:09:31

Az a bibi, hogy jelenleg nem tudom eldönteni, vajon a mi hozzáállásunk kezd a megfelelő mederbe térni, avagy Deco csak könnyedén társalog akkor, amikor éppen semmi tétje nincs.... :D

Lejárt lemez ez a Nico Williams téma, de valamiért azért csak fel-felbukkan.

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... rtivo.html
menczel
Entrenador del Barça

2025.09.26. 16:43:49

Andris írta:
2025.09.26. 13:26:41
menczel írta:
2025.09.26. 12:12:03

Haszna nincs a hitegetésnek. Valakinek van rá tippje?
A másik tippem az, hogy a küldöttgyűlési beszámolókhoz, és a liga ffp mozgástérhez minnél nagyobb bevételi forrásokat kell lejegyezni, növelve az elégedettséget / mozgásteret. Más kérdés, hogy ezt a küldöttgyűlésen lehet benyalják a sociok, de a liga meg minden jel szerint nem. Megtervezik az egész éves bevételi oldalt nyitott, 60ezres Camp Nouval, aztán meg látjuk mi van.
Utolsó szertinem se, elsőben sok igazság van, de én is a másodikra tipelek, mert az FFP -t hasraütésszerű tippelés alapján számolják, pl be kell írni h BL elődöntőig elmegy a csapat és ahhoz megfelelő bevétel is lesz. És ehhez hasonlóan felpumpálták a számokat a stadionnal is.
kmb
Jugador d'estrella

2025.09.26. 15:52:43

Nem tudom mi igaz belőle de valami kábelt kihúzták mert javítani kell és ez pont ott volt a menekülő útvonalon mikor volt az ellenőrzés.De az is lehet hogy egy tejesdoboz maradt ott kaja után és belebotlott valamelyik fehér galléros.Teljesen mindegy úgy se tudjuk meg.
Andris
Adminisztrátor

2025.09.26. 13:26:41

menczel írta:
Azt magyarázza már el valaki, hogy mi értelme volt a nyári, naponta megjelenő nyilatkozatoknak és ígéreteknek, hogy már a Gampert a Nou campban játszuk, aztán az első hazait, aztán a másodikat és így tovább... Október van és még egy részt sem lehet használatba venni.

- kizárt, hogy ennyire alulinformáltak legyenek, ha igen akkor inkompetensek
- a szavahihetőségük így a béka feneke alatt van

Van tippem, kiemeltem azt a részt a hozzászólásodból.
Laporta szerintem (meg amúgy a trackrecordja szerint is) egy ócska politikus és semmi más.
Megszerezte a politikai tőkét egy rendszer/működési modell -váltásban a klub élén, amiből mellesleg szerinte bárki ember fia hasonlóan jól jött volna ki, természetes módon. És a válsztók jelentős része, mint ahogy az a nemzeti politikában is gyakori jelenség, vagy annyira ignoráns, vagy annyira befolyásolható, vagy annyira tájékozatlan, hogy ezzel a régen megszerzett tőkével már viszonylag könnyű dolga és versenyelőnye van. Félsikereket, középszerű munkát is simán el lehet adni jó teljesítménynek, számtalan inkompetenciát és rossz döntést elfedni, és náluk kompetensebb jelentkezőket különösebb erőfeszítés nélkül lenyomni.

A másik tippem az, hogy a küldöttgyűlési beszámolókhoz, és a liga ffp mozgástérhez minnél nagyobb bevételi forrásokat kell lejegyezni, növelve az elégedettséget / mozgásteret. Más kérdés, hogy ezt a küldöttgyűlésen lehet benyalják a sociok, de a liga meg minden jel szerint nem. Megtervezik az egész éves bevételi oldalt nyitott, 60ezres Camp Nouval, aztán meg látjuk mi van.

A harmadik tipp ugye az, hogy mindneki szembe jön az autópályán, és mindenki azért, mert rosszat akar a Barcának / Laportának. Már újabban a saját városvezetésünk is, ugye. Na hát én ez utóbbi tippet nem osztom, bármi is legyen a valódi helyzet, szerintem ez biztosan nem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
menczel
Entrenador del Barça

Azt magyarázza már el valaki, hogy mi értelme volt a nyári, naponta megjelenő nyilatkozatoknak és ígéreteknek, hogy már a Gampert a Nou campban játszuk, aztán az első hazait, aztán a másodikat és így tovább... Október van és még egy részt sem lehet használatba venni.

- kizárt, hogy ennyire alulinformáltak legyenek, ha igen akkor inkompetensek
- a szavahihetőségük így a béka feneke alatt van

kmb
Jugador d'estrella

2025.09.26. 10:44:52

Erről Írtam pár napja hogy ennyi erővel akkor a stadionok 80% ba minimum nem lehetne mérkőzést rendezni.

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... rmiso.html
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.25. 11:10:57

MessiNeymarSuarez írta:
2025.09.24. 21:25:06
csababarca írta:
2025.09.24. 20:11:28
https://www.youtube.com/watch?v=bDBcipLgH04

ez real?

nekem az a kérdésem, hogy miért nem várjuk meg, hogy minden elkészüljön, és méltóképpen nyissuk meg a stadiont, teljes pompájában, megadva a tiszteletet a stadionnak?

ennyire kell a pénz?
ránézve erre a videóra, nekem nem tűnik úgy, hogy a városháza vagy a katasztrófavédelem rossz döntést hozott.
Kintről azért förtelmesebben néz ki mint belülről :D Utóbbi esetben már egész stadionszerű:
https://x.com/brfootball/status/1970464277342605509

Mondjuk ezt a 17ezer körüli első szakaszos nyitást én sem értem hogy miért erőltetik, akkor már inkább maradjon február-márciusig a Montjuic és akkor költözzünk be a 60-65ezer fős létszámmal.
De a 17ezer fő a Camp Nouban kb úgy nézne ki mint amikor a 2021-es Copa America döntőre beengedtek 8000 embert a Maracanába.
27 000 fő az a 17 000, illetve ez csak egy oldali kamera, és megtévesztő is a kinézet. Én folyamatosan néztem az építkezést és ez már a sokadik külső "réteg" ezen belül már teljesen rendben vannak a dolgok. Ugyanakkor nem ez a lényeg, nem ezt a részt akarják megnyitni, nem itt van a kapu, arról a bejáratról is volt több kép és az olyan állapotban van, hogy senki nem mondaná meg hogy ez csak egy részben elkészült stadion.
Ahogy a belső kamerák szintén "csalnak", azokon úgy néz ki, a pálya, lelátó stb., mintha teljesen készen lenne és full kapacitással működhetne. A belső folyosók is amúgy teljesen késznek néznek ki, de nyilván ott is vannak még hiányosságok. Továbbá vannak olyan területek, amiket nem is látunk. Pl. már kicseréletke és lefektettek egy 400 méter hosszú tűzálló csővezetéket stb..
A Bernabeu is úgy nézett ki, mint egy szemétdomb, amikor már meccseket játszottak, persze nem teljes kapacitással, vagy nemrég a Metropolitanó sem volt tip-top, bár ott csak kisebb felújítás zajlott.

Ez a kötbér, késés, hiányosságok stb. pedig elég homályos dolog. Nem úgy zajlik, hogy odaadnak egy ajánlatot, aztán egy szerződést Laportának, ő átfutja aztán aláírja. Kb. 10-15 jogász dolgozik rajta és csak utána kerül megkötésre. A kötbér az egyik legsarkallatosabb pontja egy ilyen szerződésre, kizárt dolog, hogy nem foglalkkoztak volna vele egy közel egymilliárd eurós projektnél. Lehet, hogy vis maior helyzet állt elő, késnek a beszállítók például vagy előzetesen azzal kalkuláltak/kaptak ígéretet, hogy naponta tovább dolgozhatnak, amit a városvezetés csak nemrég engedélyezett. Nagyon sok dologba nem látunk bele, amik között lehetnek olyan aspektusok amik a klub sara vagy külső tényezők miatti késedelem. Valószínűleg ezeket soha nem fogjuk megtudni.

Az első szakaszos megnyitás hiába alacsonyabb nézőszámmal történne, de anyagilag jobban jönne ki belőle a klub és a szurkolóknak is pozitívabb lenne.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.09.24. 21:25:06

csababarca írta:

ez real?

nekem az a kérdésem, hogy miért nem várjuk meg, hogy minden elkészüljön, és méltóképpen nyissuk meg a stadiont, teljes pompájában, megadva a tiszteletet a stadionnak?

ennyire kell a pénz?
ránézve erre a videóra, nekem nem tűnik úgy, hogy a városháza vagy a katasztrófavédelem rossz döntést hozott.
Kintről azért förtelmesebben néz ki mint belülről :D Utóbbi esetben már egész stadionszerű:
https://x.com/brfootball/status/1970464277342605509

Mondjuk ezt a 17ezer körüli első szakaszos nyitást én sem értem hogy miért erőltetik, akkor már inkább maradjon február-márciusig a Montjuic és akkor költözzünk be a 60-65ezer fős létszámmal.
De a 17ezer fő a Camp Nouban kb úgy nézne ki mint amikor a 2021-es Copa America döntőre beengedtek 8000 embert a Maracanába.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.09.24. 20:37:43

kmb írta:
2025.09.24. 20:27:37

Miért ne lenne reál? Egy építés alatt lévő stadionnak hogy kellene kinéznie ahol munka folyik?Merem neked állítani hogy az első osztályú stadionok közül a 80%ban nem lehetne mérkőzést rendezni ha úgy vizsgálnák ahogy most a Camp Nou val teszik.AMeccsnapokon szerinted nem rendeznék el megfelelően a terepet menekülő útvonalak szabadon stb,pl úgy mint anno Madridnal?Ott ponyvaval volt letekarva a törmelék szerszámok munkagépek.Kis túlzással a Gerendák lógtak be a darukról,de az akkor megfelelt minden követelménynek.Azert ne essünk már át a ló túloldalára.
Nem tudom a madridnál mi volt.
Kétlem, hogy mondjuk egy rossz lépés esetében lezuhanhattak volna az emberek pár emeletet.

Szerintem itt még bőven van munka, pár hét mire ezt ott úgy biztosítják ahogy kell. Rendesen elkordonozva, korlátokat kihelyezve (az is kérdés azt mennyire biztonságosan lehet megtenni).

Mondjuk a régi campnouban is majd rádszakadt a födém a lelátó alatt, szóval jah, persze lehet meccset rendezni így is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kmb
Jugador d'estrella

2025.09.24. 20:27:37

csababarca írta:

ez real?

ennyire kell a pénz?
Miért ne lenne reál? Egy építés alatt lévő stadionnak hogy kellene kinéznie ahol munka folyik?Merem neked állítani hogy az első osztályú stadionok közül a 80%ban nem lehetne mérkőzést rendezni ha úgy vizsgálnák ahogy most a Camp Nou val teszik.AMeccsnapokon szerinted nem rendeznék el megfelelően a terepet menekülő útvonalak szabadon stb,pl úgy mint anno Madridnal?Ott ponyvaval volt letekarva a törmelék szerszámok munkagépek.Kis túlzással a Gerendák lógtak be a darukról,de az akkor megfelelt minden követelménynek.Azert ne essünk már át a ló túloldalára.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

ez real?

ennyire kell a pénz?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bandihawk
Barça B

2025.09.24. 16:40:49

Valami jó történhetne már. Barcelonának már van egy Sagrade Familia nem kell még egy.
Andris
Adminisztrátor

2025.09.24. 13:16:20

bence0330 írta:
2025.09.24. 10:54:40
Mondjuk annyi, hogyha tényleg ilyen okok nem kaptuk meg az engedélyt, akkor azt kb holnapra még én is meg tudnám csinálni (korlátok alatt nem tudom, mit értünk pontosan, szóval az lehet kicsit több idő, de biztos, hogy nem sok), szóval kb azt jelenti, hogy tényleg célegyenes van, és már csak 1-2 apróságon múlik a dolog. Ezt én most jó hírként fogom fel. :)
Egyetértek Troym hozzászólásával(hozzáállásával) is, meg ezzel is amit Bence ír.
Csak utóbbihoz legyen azért egy kitétel: én most idő hiányában nem olvastam utána alaposan, lenyomozva abszolút a gyökérforrását ennek az engedélyeztetési megakadásnak. Érdemes lenne tudni, hogy mondjuk egy konkrét tűzoltó vagy biztonsági szakember nyilatkozott, vagy pedig csak úgy ezt állítja egy sportújságíró, esetleg egy barcás vezetőségi forrás, ilyesmi... Mert nagyon nem mindegy, hogy ki mondja, a vezetőség tagjairól és újságírókról már tudjuk, hogy azt mondanak amit éppen jólesik.. arra pedig nem támaszkodnék, hogy ez alapján tényleg csak pár korlátcserére és táblakihelyezésnyire vagyunk a nyitástól.

Mindenesetre jó lenne túllenni ezen a mizérián végre, már iszonyúan unom, hogy minden ügylet érzésre évekig tart a nyilvánosságban, mindegy hogy szerződéshosszabbításról, regisztrációról, stadionról vagy a portás betegszabadságáról van szó.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
bence0330

2025.09.24. 10:54:40

Troym írta:
2025.09.24. 10:50:24
FcBarcelona1 írta:
2025.09.24. 10:04:52
"Nem voltak elégedettek a korlátokkal, mondván, azok nem megfelelő magasságúak, valamint vészjelzések is hiányoznak fontos helyekről"
https://www.eurobarca.hu/hirek/informac ... dad-ellen/
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -121895277
Nem akarok ilyen típusú vitákba belemenni, nincs engedély, ennyi.

Nem érdekel senki politikai ambíciói, hatalomféltése, semmi egyéb, ez az engedélyeztetés ugyanolyan része a munkának, mint a téglákat pakolni, vagy bármi más munkafázis, azért nincs engedély, mert nem megfelelő a készültségi, biztonsági szint a szakértők szerint.
Mondjuk annyi, hogyha tényleg ilyen okok nem kaptuk meg az engedélyt, akkor azt kb holnapra még én is meg tudnám csinálni (korlátok alatt nem tudom, mit értünk pontosan, szóval az lehet kicsit több idő, de biztos, hogy nem sok), szóval kb azt jelenti, hogy tényleg célegyenes van, és már csak 1-2 apróságon múlik a dolog. Ezt én most jó hírként fogom fel. :)
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.24. 10:50:24

FcBarcelona1 írta:
Troym írta:
2025.09.24. 07:00:30
"Nem voltak elégedettek a korlátokkal, mondván, azok nem megfelelő magasságúak, valamint vészjelzések is hiányoznak fontos helyekről"
Nem akarok ilyen típusú vitákba belemenni, nincs engedély, ennyi.

Nem érdekel senki politikai ambíciói, hatalomféltése, semmi egyéb, ez az engedélyeztetés ugyanolyan része a munkának, mint a téglákat pakolni, vagy bármi más munkafázis, azért nincs engedély, mert nem megfelelő a készültségi, biztonsági szint a szakértők szerint.

Az Uefa, fifa, Laliga véleménye meg lényegtelen, ott egykori focisták meg adminisztrációs irodisták ülnek, nem tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök, mérnökök stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.09.24. 10:54:51-kor.
Feast4
Director del Fútbol

2025.09.24. 10:15:28

Troym írta:
2025.09.23. 18:17:54
döntöttek: nincs engedély

A Sociedad ellen Monjuic lesz a helyszín.
Kicsit olyan tipikus Barcásnak érzem ezt. Vannak kitétekek, amiknek meg kell lennie, vannak balesetvédelmi minimumok, amiket teljesíteni kell. De persze a kivitelezés nem úgy ment, ahogy az el volt tervezve, aztán amikor 4 falat sikerült felhúzni, rögtön ugrunk, hogy látjátok emberek be lehet költözni biztonságos.

Amikor meg azt mondják nem, betörik a fej.

Egy nem nevezem meg melyik magyarországi stadion jut eszembe. Kitalálták az okosok, hogy a mocsárba kell felhúzni, de tök elég lesz ha 4 db 20 méteres betonoszop köré teszek egy betonkoszorút és az megáll. Kimentek a statikusok megnézték a helyszint és mondták, hogy nem 4 hanem 24 és nem 20 méteres, hanem 60. Persze ez megsokzorozta a költségeket. Ment az okoskodás, a fenyegetőzés, stb. de az építész kamara mondta, hogy ez vagy így vagy sehogy, mert becuppantja a mocsár és életveszélyes, így nincs olyan statikus aki valaha aláírja, az eredeti terveket. Belátták, hogy nincs mit tenni. Így épült meg.

Na most a kérdésem nekem inkább az: Megvannak azok a feltételek amik alapján egy épületnek el kell készülnie. A terveket, statikusok, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem hagyja jóvá. Akkor miért is nem felel meg ennek? Mert ha nem felel meg akkor ez a kivitelező sara, akivel elvileg szuper jó viszonyunk van és még kötbért se kérünk tőle a csúszások miatt.
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Azért voltak diszkótüzek olyan helyen, ami nem felelt meg tűzvédelmi előírásoknak és többszáz ember halt meg, ezt nem lehet félvállról venni, hónapokkal ezelőtt írtam, hogy nem a lefestett fal a legfontosabb, hanem, hogy tízezreket lehessen evakuálni, ha szükséges.
Troym
Llegenda del Barça

Andris írta:
2025.09.23. 19:45:50
Troym írta:
2025.09.23. 18:17:54
döntöttek: nincs engedély
Ennél azért egyel összetettebb mondatot is megér a dolog, mielőtt megindulnak a gyanúsítgatások: nem a városi tanács, hanem a tűzoltóság/katasztrófavédelem talált több elégtelen megoldást, így (gondolom) a tanácsnak nem is volt választása.
Direkt bele se kezdtem, mert jönnek az elméletek, gyanúsítások, stb, ez simán a tény, hogy nincs engedély, a tűzoltóság szerint nem biztonságos.

Amúgy az önkormányzat, tűzoltóság elleni kritikát egyszerűen nem tudom hova tenni.
Ha felülbírálná valaki a katasztrófavédelmet és valahogy a tűzoltóság tiltakozása ellenére nyitna a stadion, mert XY városi hivatalnok úgy dönt, ki merné a családtagjait bevinni egy meccsre?

Azért voltak diszkótüzek olyan helyen, ami nem felelt meg tűzvédelmi előírásoknak és többszáz ember halt meg, ezt nem lehet félvállról venni, hónapokkal ezelőtt írtam, hogy nem a lefestett fal a legfontosabb, hanem, hogy tízezreket lehessen evakuálni, ha szükséges.
kmb
Jugador d'estrella

2025.09.23. 21:19:30

Én úgy tudom hogy az uefa és a la liga szakértői is játékra alkalmasnak találta a stadiont,de lehet akkor ez is kamu.Állítólag a tűzoltóság egyik fejese azt mondta hogy ha valami nem várt esemény törne ki a stadionban akkor nem lenne biztonságos.Jó kis indok :D ...Semelyik stadion nem biztonságos ha váratlan esemény történik én úgy gondolom.Ennyi erővel akkor szinte az összes stadiont be lehetne zárni mert váratlan esemény bármelyik stadionba történhet ezen logika mentén.Minek nekünk ellenség ilyen helyi "barátok"mellett.
Válasz küldése