Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.18. 21:49:11

bence0330 írta:
2025.08.18. 21:41:42
Amúgy a nagy rivális cserekapusa 4,5 milliót keres, a 3-ra azért annyira nem kell fújni sem szerintem. Kb annyival jobb is Penánál talán, amennyivel többet keres, Teknél meg nem tudom, mert tavalyelőtt tényleg jó volt, tavaly meg horror.
Ezt már írtam, nem vagyunk pénzügyileg pariban ilyen csapatokkal, fogadjuk már el!
Annak vége, nem a Real, PSG, Arsenal, Pool, City pénzügyi valósága alkalamazható ránk, inkább az európai másodvonalé és tudom sokaknak ez végtelenül igazságtalan, de ebben kell a legtöbbet kihozni a dologból, hálistennek a Masia miatt tartjuk a lépést a leggazdagabbakkal.

Semmi bajom Tekkel, európai szinten közepes kapus és éves 500-800e-1m-ért legyen a cserekapus. DE nekünk túl nagy luxus ilyen számolási FSR arányoknál 3 milliós fizetésű cserekapust 3 millós fizetésű cserekapusra cserélni, ha a felszabaduló bérek felét költhetjük el, magyarán kell találni 5-6 milliónyi bérkeretet ehhez.
De még egyszer, semmi bajom Tekkel, voltak jó meccsei, de nagy minőségi ugrást összességében nem éreztem Penához képest, hogy duplaáron megérje, még ugyanannyiért sem biztos.

szerk: Roony bérének is helyet kell találni, a nagycsapatba lesz nevezve. Amúgy ez az 1-2 millió bérkeret, amit cserekapus fronton pluszban eltapsolunk, elég lenne egy Laliga szintű csere jhv-re, mondok egy vad példát Maffeo éve bére 900k, Ratiu bére 500k.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.18. 21:41:42

Troym írta:
2025.08.18. 21:28:09
[Én mindent is elhiszek, de 4 kapus van, abból egy gerincsérült, egy kezdő + Pena és Tek. Utóbbi kettő közül
- Pena esetén mondhatjuk, hogy túl sok a 3 milliós a bére, hosszabbítson és 1,5 milliós fizuval legyen csere - Érteném
- Mondhatjuk hogy itt van Tek, végülis nincs annyira rossz állapotban, legyen a cserekapus 1,5 millióért - Érteném.

De az, hogy nem 1-1 FSR keretek között lecseréljük "Halálos fegyver 3" hasonlattal a zűrt a zavarra és végül ez nekünk 4-5 millióba kerül, nekem érthetetlen.
Szinte megnyugtatóbb lenne nekem Kochen / Yakobishvili, mert tőlük nem tudom mire számítsak, de ettől a két kapustól tudom és azért kár fizetni, duplán meg főleg.
Az adott pillanat állása szerint lehet szerintem csak dönteni. Emiatt Pena szerződését én kivenném tényleg a képletből, túlárazott szerződése van, oké (vagy hát nem), de ez van. Tek-el mi a bajod? Őszintén nem tudom, melyik top csapatnak van ilyen jó cserekapusa, ritkaságszámba megy, ha egynek igen. Luninak volt pár jó hónapjal tavaly meg már teljesn gatya volt, de mellette még megérteném az érveket. Meg most a PSG-nek ott van Donnarumma. :D :D De az más tészta, ő már ott focizni nem fog.

Iszonyat nehéz olyan cserekapust szerződtetni, aki egész jó, és bírja a padot. Jellemzően az idősebb generációból kerül ki 1-2 ilyen. Egy megfelelően formába hozott Tek nagyon bőven elég nekünk, tényleg nem nagyon lehet nála jobbat elképzelni a cserepadon. Van nála jobb kapus, de aki bírja a padot, na olyan nemigen.

TS meg szerintem nincs is a képletben, annyira elméleti a jelenléte. Remélem ő télen távozik is, Flick elmondta, hogy segítünk neki meg blablabla de szerintem ő már Barca mezben csak akkor lép pályára, ha ketten kiesnek előle.

Amúgy a nagy rivális cserekapusa 4,5 milliót keres, a 3-ra azért annyira nem kell fújni sem szerintem. Kb annyival jobb is Penánál talán, amennyivel többet keres, Teknél meg nem tudom, mert tavalyelőtt tényleg jó volt, tavaly meg horror.

De nála tényleg csak abból lehet kiindulni, ami adott. Ha 3 misis szerződése van, de nem kell, akkor minden csökkentés-kölcsön akármi javulásnak számít.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.08.18. 21:49:41-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.18. 21:28:09

bence0330 írta:
2025.08.18. 17:27:08
gránit írta:
2025.08.18. 15:17:36
Én mindent is elhiszek, de 4 kapus van, abból egy gerincsérült, egy kezdő + Pena és Tek. Utóbbi kettő közül
- Pena esetén mondhatjuk, hogy túl sok a 3 milliós a bére, hosszabbítson és 1,5 milliós fizuval legyen csere - Érteném
- Mondhatjuk hogy itt van Tek, végülis nincs annyira rossz állapotban, legyen a cserekapus 1,5 millióért - Érteném.

De az, hogy nem 1-1 FSR keretek között lecseréljük "Halálos fegyver 3" hasonlattal a zűrt a zavarra és végül ez nekünk 4-5 millióba kerül, nekem érthetetlen.
Szinte megnyugtatóbb lenne nekem Kochen / Yakobishvili cserekapusnak, mert tőlük nem tudom mire számítsak, de ettől a két kapustól tudom és azért kár fizetni, duplán meg főleg.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.18. 21:23:34

recrea írta:
2025.08.18. 19:16:41
elég jól sikerült az elmúlt pár évben a 18-19 évesekkel való próbálkozás. Szétrabolták a klubot a vezetők az elmúlt 10 évben, de Tebas a hibás…ennyi sületlenséget összeírni.
Btw, mit kaptam én itt a fórumon, amikor Koeman kinevezésekor saját nevelésű restartért kiáltottam.... #-o
Teljesen mindegy, hogy kit és hogyan hívtak annak idején, meg az is, hogy azóta hol vannak, hiszen Flick remekül megmutatta ennek a módját.
Elég lett volna egy épkézláb és normális szakmai stáb.
recrea
Llegenda del Barça

2025.08.18. 19:16:41

Rinku írta:
2025.08.18. 13:01:22
recrea írta:
2025.08.18. 12:31:50
És erről Tebas tehet?! :D amúgy is annyira bejöttek pár éve a 100 milliós igazolások…nekem tetszik a jelenlegi állapot, valahogy megjelent 8-10 saját nevelés, akinek a fele játszik, másik feléből meg jön némi apró.
Igen, ő tehet. Az hogy nincs semmi mozgásterünk, hogy létrejöjjön egy ilyen, vagy létrejött és besült, aközött azért van különbség bőven. Mint ahogy aközött is, hogy 18-19 éves srácokkal muszáj próbálkoznunk, közben a Liverpool pedig 300 milliókért igazol nyáron. És mindenki hitelben van, mindenütt.
Hiszen a “széthitelezés” mindig jól végződött :D mi vagyunk rá ez élő példa, nem is értem…pont emiatt vagyunk csődben, mert hitelből vásároltunk, most meg a párnás székeket kell eladni kamu vip helyeknek. Btw, elég jól sikerült az elmúlt pár évben a 18-19 évesekkel való próbálkozás. Szétrabolták a klubot a vezetők az elmúlt 10 évben, de Tebas a hibás…ennyi sületlenséget összeírni. Aztán végül mindenki regisztrálva lett megint valahogy, ahogy tavaly is, meg ahogy jövőre is lesz.

Amúgy az miért baj, ha egy liga saját nevelésű, saját nemzetiségű játékosokra kényszeríti a csapatokat? Mikor nyert bármit is az angol válogatott? A nagy PL-lel…66-ban talán.
bence0330

2025.08.18. 17:27:08

Troym írta:
2025.08.18. 14:45:56
Nekem Tek is egy félmegoldás, szerintem amiért hoztuk, annál több nincs benne, nem értem a hosszabbítását, mert másik oldalon sosem adtam volna 3 milliós fizut Penának, de most azért hosszabbítani Penával, hogy kölcsönadhassuk, hogy ezzel regisztrálhassuk Teket szintén 3 milliós fizuval nem tudom miért jó.
Ha folyamatában nézzük:

1: TS sérülékeny lett
2: Pena fizuemelés (egyetértek, túlzó, de akkor tényleg egyetlen bevethető kapusunk volt, mindegy, vagyük hibának/túlzásnak)
3: TS egész szezonos sérülése, addigra azért már az is kiderült, hogy Pena nem elég jó.

Ekkor jött Tek, szerintem minden szempontból logikusan. Ha jól láttam, ez neked sem gond, valakit ott hozni kellett. Szezon közben kiderült, hogy Tek jobb, a padot is bírja, és még nagyon hasznos állítólag az öltözőben is, nagyon jó csapatszellemmel rendelkezik, stb. Így hát a kettő közül alighanem mindenképp őt kellett cserének megtartani (reméljük, nem lesz gond a regisztrációval sem, nála 1-2 hét csúszás tényleg belefér, GM-el egyetemben).

Pena meg remélhetően távozik, majd kiderül. Hiába mondjuk, hogy Pena kicsit többet kapott, mint kéne, mégiscsak innentől kell nézni, és akkor meg sportszakmai szempontból szerintem nemhogy jó, hanem az egyetlen döntés született. Új kapus a kezdő, Tek meg minden szempontból tökéletes csere. Szóval érted, nem mondhatjuk azt, hogy ja, kicsit túl nagy fizut adtunk Penának, úgyhogy akkor már maradjon ő a kapus, ha egyszer nem jó, ez egy hiba lenne a másik hibára alapozva.

+ Elvileg Flick nincs jóban Penával, ha ez igaz, eleve eldönti a kérdést, a többin már nem is érdemes polemizálni.

Tek meg amúgy szerintem abban a helyzetben van, amikor a kora ellenére jobb szezon várható tőle, mint a korábbiban (Flick-es alapozás, nem strandról beesve védés, stb). És az első 1-2 hónap átmeneti időszakának néhány hülyesége után stabil kapus volt, még ha extrát nem is nagyon tudott hozzátenni, de az egy cserekapustól nehezen is várható el, akkor nem lenne csere. De azt tippelném, hogy kicsit ruganyosabb lesz, mint tavaly - ha egyáltalán védenie kell persze, ki tudja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.08.18. 15:17:36

Troym írta:
Nekem Tek is egy félmegoldás, szerintem amiért hoztuk, annál több nincs benne, nem értem a hosszabbítását, mert másik oldalon sosem adtam volna 3 milliós fizut Penának, de most azért hosszabbítani Penával, hogy kölcsönadhassuk, hogy ezzel regisztrálhassuk Teket szintén 3 milliós fizuval nem tudom miért jó.
Szczesny a vesztese a jelenlegi helyzetnek. Legfeljebb 3 kapust lehet regisztrálni, és ez betelt (Joan García, ter Stegen, Pena). A fizuját megkapja, de nincs regisztrálva. Szerintem azért adtak neki új szerződést, mert bíztak benne, hogy akár ter Stegentől, akár Penától meg tudnak szabadulni, és akkor befér Szczesny is. A felkészülési meccsek alapján egyértelmű, hogy alapvetően García az elsőszámú, Szczesny pedig a második számú kapus. Abban reménykedtek, hogy a másik kettő közül legalább az egyiktől megszabadulnak. Papíron nem hosszabbítottak vele, hanem megvárták, míg lejár a szerződése, és aztán adtak neki egy újat, így gyakorlatilag kiregisztrálták, mert az előző szerződésének megszűnésével megszűnt a regisztrációja, az újat meg még nem regelték be, nyilván, García volt a prioritás.

Sok igazolásra nem is volt most szükségünk. A legrosszabb, amit csapatmenedzserek csinálni szoktak, hogy egy sikeres szezon után elkezdenek variálni, és feleslegesen birizgálják az amúgy már sikeres csapatot, és általában rontanak a helyzeten. Nyilván, ha egy csapat sikeres és elkezdik piszkálgatni, nagyobb a valószínűsége a visszaesésnek mint a fejlődésnek. Néhány lyukat kellett betömni.

Ami a korábbi témát illeti, szerintem nincs 3 történelmi nagy, az Atleti nagyon sokáig nem volt sehol, ők a Liga jelenlegi állapotából nőtték ki magukat, ne feledjük. A jelenlegi Liga nagyon átesik a ló túloldalára, főleg a minden évben utolsó pillanatokban jóváhagyott regisztrációkkal szívatják a csapatokat, de azért az nagyon nem igaz, hogy nem lehet ebből a Ligából kibontakozni, az Atleti is ezt tette, játszottak a közelmúltban két BL-döntőt, amit nem sok angol csapat mondhat el magáról, a többi meg pláne. Szerintem most is rosszul igazoltak, a lyukakra kb egyáltalán nem, de amúgy költekeznek rendesen, a lehetőségük megvan.

Amit nagyon sokan elfelejtenek, hogy a spanyol klubok tulajdonosai alapvetően kisebb tulajdonosok, emellett vannak klubok, amelyek nem is akarnak befektetőket, a nagyokon kívül például a Bilbao sem, Osasuna sem. Ez Magyarországon elképzelhetetlen, de ott megvan a kultúrája annak, hogy a közösségek birtokolnak és irányítanak dolgokat. Ezek a klubok nem akarnak befektetőket, és nem is akarnak olyan klubmodellt, ami Angliában van. Én értem, hogy Magyarországról ez fura, de aki a spanyolországi kluboktól azt várja, hogy olyanok legyenek majd, mint az angolok, az hiába fogja ezt várni, nem lesznek olyanok, mint az angol klubok. Aki ezt várja tőlük, az csalódni fog.

Emellett nyilvánvaló, hogy a Ligának lazítania kellene, de olyan költekezés, amit sokan a Ligában szeretnének, nem valószínű, hogy lesz, és nem is feltétlenül lenne jó. Spanyolországban van utánpótlás, Angliával ellentétben. A spanyol klubok lazított igazoláspolitikával is kevesebbet költenének. Nem is akarják, hogy külföldiek dömpingje lepje el a klubjaikat, sokkal több spanyolországi játszik ott a klubokban, mint angol az angliai klubokban. Ők ezt nem is szeretnék másképp, főleg Baszkföldön, de máshol sem. Ők nem gondolják úgy, hogy bármivel le lennének maradva az angoloktól (nemzetközi kupák terén ennek az ellenkezője az igaz), de még ha le is maradnának, nekik fontosabb a közösségeik megtartása, mint a gigabefektetők és óriásköltekezések, amiket Magyarországról várnak el tőlük. Ők ezt nem akarják, egy Bilbaóban sem, de Barcelonában sem.
Troym
Llegenda del Barça

Az alaptézis 30 éve, hogy a keret kétharmada saját nevelés, ezzel nem hiszem, hogy lenne probléma, pont az volt a néhány rosszabb év, amikor ez az arány lecsökkent.

Szerintem a 14-17 db saját nevelés és 8-11 igazolt játékos pont jó arányra, a korlátozások nyilván senkinek nem jók, de az igazolt játékosaink fele része most sem olcsó alsó polcos senkik FT 50m, Lewy 50m, Raphinha 60m, Kounde 50m, Olmo 55m, DJ 86m.

Annyi, hogy most egy szezonra egy ilyen jut.

Én pont az ilyen Romeu, Alonso, Bellerin, Félix?, féle félmegoldások előtt szoktam értetlenül állni. (Nálam még Rashford is itt tart, sorry, remélem rámcáfol) Értem a logikáját, hogy van valamekkora nevük, meg valamikor jók voltak, vagy jónak hitték őket valahol, de kb mind helyett volt akkor is egy saját nevelés, akit be lehet dobni csereként, kapják a sokmilliót és végül még gond van a fizetési kerettel.

bence0330

2025.08.18. 13:12:55

Ha Bartóék lennének még itt, szinte örülnék a korlátozásnak. Akkoriban besültek a nagy igazolásaink, egyrészt, mert eleve necces nevek jöttek, másrészt meg mibe, egy lerohadóban lévő sportszakmai környezetbe, nem véletlen, hogy mindenki legyengült és sérülékeny lett.

Azért jelenleg egy 100 milliós igazolás szerintem Musiala, Wirz, Isak, Haaland, vagy valami ilyesmi lett volna, esetleg rámentünk volna egy Rice kaliberű középpályásra. 100-120 milliós igazolások nekem sem hiányoznak rettenetesen, de az igen, hogy egyáltalán versenybe szállhassunk egy ilyenért, ha akarunk, mert valami nagyon tutiba nyúlnánk bele vele.

A nyelv miatt valamennyire mindenképp hátrányban lennénk a PLel szemben, de azért ijesztő belegondolni, hogy a Liga ott loholhatna a nyomukban, és nem csak a 3 nagy csapat, akinek a brandje (2 közülük mindenképp) gyakorlatilag önfenntartó, szinte ligától független. Lehetne érdeklődés a kisebb meccsek iránt is, lehetnének itt is nevesebb játékosok a középcsapatokban, nyitottabb lehetne az egész, de sem anyagilag nem engedik Tebasák, sem hozzáállásban (romboló, durva, defenzív focit jutalmazzák régóta, ehhez persze az anyagiaknak is köze van, mert a csapatok felének minőségi okokból nincs más lehetősége).
Rinku
Director del Fútbol

2025.08.18. 13:01:22

recrea írta:
És erről Tebas tehet?! :D amúgy is annyira bejöttek pár éve a 100 milliós igazolások…nekem tetszik a jelenlegi állapot, valahogy megjelent 8-10 saját nevelés, akinek a fele játszik, másik feléből meg jön némi apró.
Igen, ő tehet. Az hogy nics semi mozgásterünk, hogy létrejöjjön egy ilyen, vagy létrejött és besült, aközött azért van különbség bőven. Mint ahogy aközött is, hogy 18-19 éves srácokkal muszáj próbálkoznunk, közben a Liverpool pedig 300 milliókért igazol nyáron. És mindenki hitelben van, mindenütt. Csak itt kell eljátszani a fair playt, miközben soha nem is ismerték a latinoknál ennek a fogalmát. És azért amikor egy Getafe sem tud regisztrálni, az nem kizárólag a Barca problémája, hogy rosszul igazolt korábban. Megfojták és szétbarmolják az egész ligát, miközben mások tollasodnak és jót röhögnek rajtunk. Közben megy a meccsek kiszervezése külföldre. Az egész La Liga semmi más, mint egy nagyon elcseszett vicc, a teljes elnökségével együtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2025.08.18. 14:32:20-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
recrea
Llegenda del Barça

Mascherano14 írta:
2025.08.16. 18:56:41
Úgy érti, hogy nem tudunk átütő játékost igazolni évek óta. Igaz. De én annak örülök, hogy a La Masia ontja a kiváló meg a Laliga szinten jó játékosokat. Nagyon bizakodó vagyok, mégha továbbra is rövid a padunk.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.08.18. 10:51:47

Pini Zahavi has offered Benjamin Pavard to Barcelona. @sport
Kép
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.08.16. 18:56:41

Úgy érti, hogy nem tudunk átütő játékost igazolni évek óta. Igaz. De én annak örülök, hogy a La Masia ontja a kiváló meg a Laliga szinten jó játékosokat. Nagyon bizakodó vagyok, mégha továbbra is rövid a padunk.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.08.16. 13:27:22

Kovbal88 írta:
2025.08.16. 12:51:06
Joan Garcia, Iñaki Peña, Kochen; Balde, Araujo, Cubarsí, Gavi, Ferran, Pedri, Lamine Yamal, Raphinha, Rashford, Christensen, Fermín, Casadó, Olmo, De Jong, Kounde, Eric Garcia, Jofre Torrents, Dro, Toni Fernández y Guille.
Nagyon gyenge ez a keret, Balde, Cubarsi, Casado és Yamal, Fermin nem jött volna, nem is tudom hol lennénk. Persze a Barcelona sara is, de azért Tebas is lehet róla, hogy szétesik a Barcelona. Szomorú az elmúlt öt évben, egyszer sikerült csak normálisan erősíteni.
Fura megközelítés, ha a fél csapatot kiveszed! :)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.16. 12:51:06

Joan Garcia, Iñaki Peña, Kochen; Balde, Araujo, Cubarsí, Gavi, Ferran, Pedri, Lamine Yamal, Raphinha, Rashford, Christensen, Fermín, Casadó, Olmo, De Jong, Kounde, Eric Garcia, Jofre Torrents, Dro, Toni Fernández y Guille.
Nagyon gyenge ez a keret, Balde, Cubarsi, Casado és Yamal, Fermin nem jött volna, nem is tudom hol lennénk. Persze a Barcelona sara is, de azért Tebas is lehet róla, hogy szétesik a Barcelona. Szomorú az elmúlt öt évben, egyszer sikerült csak normálisan erősíteni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.16. 10:28:54

FcBarcelona1 írta:
2025.08.16. 06:23:54
Andrsika írta:
2025.08.16. 05:25:12
Vagy 60-ért.. nekem is ez volt az első gondolatom
MD szerint akkor extra % illeti meg a Barcat, ha idén távozik. Nem akart a hírek szerint. Jövőre viszont már nem jár semmi.

Joan Garcia hivatalosan regisztrálva.
(Írtam, egy Barca szurkoló 2* örül, egyszer mikor leigazoljuk, másodszor, mikor be is regisztráltuk :) )
MD szerint Rashford is be lesz regisztrálva ma.
Így is lehet nézni az Espanol oldaláról Jan Garcia átigazolását
Javi Puado Joan Garcia átigazolásának köszönhetően hosszabbított
https://tribuna.com/en/news/2025-08-15- ... ks-to-him/
Rashford is be van regisztrálva Tek, GM és Roony még hiányzik. Az utazókeret:

Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.16. 06:23:54

Andrsika írta:
MD szerint akkor extra % illeti meg a Barcat, ha idén távozik. Nem akart a hírek szerint. Jövőre viszont már nem jár semmi.

Joan Garcia hivatalosan regisztrálva.
(Írtam, egy Barca szurkoló 2* örül, egyszer mikor leigazoljuk, másodszor, mikor be is regisztráltuk :) )
MD szerint Rashford is be lesz regisztrálva ma.
Így is lehet nézni az Espanol oldaláról Jan Garcia átigazolását
Javi Puado Joan Garcia átigazolásának köszönhetően hosszabbított
https://tribuna.com/en/news/2025-08-15- ... ks-to-him/
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.08.16. 05:33:25

Peter írta:
2025.08.15. 14:30:53
bence0330 írta:
2025.08.11. 22:28:11
Jelenleg nagyon szigorú korlátok közt kell mozognunk, ezt el kell fogadnunk.
Ezeket a korlátokat a klub saját maga állítja elő és csak saját maga képes ezt befejezni.

Döntés kérdése, semmi más. Mindennek ára van. A döntésképtelenségnek éppúgy, mint a döntésnek.

Két dolog közül lehet választani : fegyelem vagy sajnálkozás miközben bármelyiket is választja a klub, mindkettő ugyanolyan szenvedéssel jár..... :mrgreen:
Egyrèszt ezt a klub kb soha nem fogja tudni visszaállítani ugyanis egy barcába nem csak azért jönnek, mert szép a vàros és vonzó a klub arról nem is beszèlve, h az arabok felfelé verik az árat a fizetéseket is illetően. A jelenlegi vezetés sunyi dolgai nekem sem tetszenek, de akármilyen módon is, de megoldották a csődöt és ilyen Font féle alakokkal most alsó házi ( jó indulattal) csapat lennénk( személyes vélemény) nem vagyok Laporta pàrti, de ez a liga ffps dolognak “sztár” játékosokkal megfelelni csak sorozatos jó eladással sok bl címmel és egyéb magas bevételekkel lehet csak megfelelni! Na ebből nekünk az egyik nem ment soha a másik nem egyszerű a harmadikat meg sunyizásokkal oldjuk meg..
Andrsika
Jugador d'estrella

Troym írta:
2025.08.15. 19:39:19
FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 18:49:12
Hivatalos. A Barca Trincao játékjogának fennmaradó 50%-át eladta a Sportingnak 11 millióért.
Inigo ügy és ez együtt 20 milliós pénzügyi veszteség
Szinte várom az augusztus végi hírt, hogy a Sporting eladta Trincaot mondjuk a Bayernnek 44 millióért.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 20:15:57

gránit írta:
2025.08.15. 17:01:22
A baltás gyilkosos példát komolyan nem értem, legalábbis abban az értelemben, ami Laportát igazolná.
Veled nem először fordul elő hogy adott adatbázisból ellentétes következtetést vonunk le, szóval nem is lepődök meg hogy nem érted a hasonlatom.
De így szép a világ, ahány ember, annyi gondolkodásmód.

A lényeg az lett volna, ami másnak érthető is volt, hogy a tény az hogy valakit utolérnek. Valaki arra koncentrál hogy a befolyásolható tényező az a valakinek a futási sebessége, és ezért ott kezd el kritizálni. Más viszont megkérdezi hogy egyébként miért is van üldözve a valaki?
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.15. 19:39:19

FcBarcelona1 írta:
Hivatalos. A Barca Trincao játékjogának fennmaradó 50%-át eladta a Sportingnak 11 millióért.
Inigo ügy és ez együtt 20 milliós pénzügyi veszteség
Szinte várom az augusztus végi hírt, hogy a Sporting eladta Trincaot mondjuk a Bayernnek 44 millióért.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit
Director del Fútbol

2025.08.15. 17:01:22

A baltás gyilkosos példát komolyan nem értem, legalábbis abban az értelemben, ami Laportát igazolná.

Szerintem ez pont egy Laporta-cikiző párhuzam lehetne.

Elengedték a baltást, a döntéshozók saját töketlenségéből. A világon semmi nem kényszerítette őket erre. A saját töketlenségükből elengedték. Laportáék ugyanezt csinálják. Semmi nem kényszeríti őket arra, hogy ne kötbérezzék a Limakot, csak a saját bénaságuk. Aztán mutogatnak állandóan külső tényezőkre. Biztos Tebas engedte el ingyen Martinezt is, meg még egy sor másik játékost. A párhuzam szerintem pont a vezetőség ellen ül. Tényleg, nem látom, hogy jött a képbe ez a párhuzam, és hogy igazolná a vezetőség döntéseit.

A két tábor között ott húzódik a vonal, hogy vannak, akik a jelenlegi helyzetet következményként látják, és vannak, akik előzményként. Én azt gondolom, hogy a jelenlegi döntések előzményei a helyzetünknek, és nem kizárólag a következményei, hanem részei egy elnökségeken átívelő, folytonos töketlenségi kultúrának. Amúgy a jóval népesebb vezetőségpárti tábor maximálisan örülhet, Laporta magasan nyerni fogja a választást, és mehet majd tovább a külső gonosztevőkre mutogató, a saját hibáival soha nem szembesülő ámokfutás a jövőben is. Ez valamiért nagyon népszerű tud lenni, ha már a baltás párhuzamot felhozta valaki. Nem tolják fullba, mint Bartomeu, amolyan Bartomeu Light.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 15:51:40

bence0330 írta:
2025.08.15. 14:51:23
Ez így rendben lenne egy motivációs tréningen, .

Szóval igen, döntés kérdése is volt, de a döntést nem aközött kellett meghozni 20-21 környékén, hogy egy csodás, gondtalan, gazdag klub leszünk, vagy ffp problémások, hanem hogy melyik kezünkbe harapjunk. Nekem továbbra is szimpibb egy topcsapat regisztrációs gondokkal, mint egy EL csapat (ahol a bevételkiesések miatt még az sem lenne tui, hogy beértünk-e volna az 1:1-be, ami az egész lényege lett volna.

És akkor még hagyjuk is a játékosok igényeit és akaratát, akik dönthettek arról, meddig maradjanak itt, mennyi fizuval.
Tökéletesen körülírtad a Laporta féle álmodozós valóságot, miközben feltételes múltban csak és kizárólag az ezt igazoló kedvezőtlenebb forgatókönyvvel érvelsz.

Holott éppen Flick volt az, aki ennek az ellenkezőjét bizonyította egy szezon alatt.... :D

A játékosok szerény igényeit illetően pedig hagyjuk is, hisz gránit gondolatai a szeretszolgálatról éppen annyira legendásak már a fórumon, amennyire tükrözik a vezetőség játékosbarát amígos hozzáállását álmodozással becsomagolva.

A motivációs tréningről pedig csak annyit, hogy az nem visszamenőleges kesergésre és áldozati szerepben való tetszelgésre épít, hanem a jelenre, amiről szintén nem keseregni kellene, hanem megoldani a kiút tábla megtalálásával.

La liga FFP-vel sem lenne lehetetlen BL-t nyerni, nem az FFP az átigazolások legfőbb akadálya, hanem egy kítünő népszerűségi és hivatkozási szempont a sajnálkozáshoz és az alkalmatlanság igazolásához, konzerválásához.
(nekünk sunyin működik, lsd Ter Stegen esete....vajh miért nem ment médiacirkusz nélkül, face to face?)
bence0330

2025.08.15. 14:51:23

Peter írta:
2025.08.15. 14:30:53
bence0330 írta:
2025.08.11. 22:28:11
Jelenleg nagyon szigorú korlátok közt kell mozognunk, ezt el kell fogadnunk.
Ezeket a korlátokat a klub saját maga állítja elő és csak saját maga képes ezt befejezni.

Döntés kérdése, semmi más. Mindennek ára van. A döntésképtelenségnek éppúgy, mint a döntésnek.
Ez így rendben lenne egy motivációs tréningen, mert jól hangzik, de nem fedi a valóságot (teljesen). Egy vaknak is mondogathatod, hogy döntés kérdése, hogy láss, de hiába döntene így, nem látna. Még mielőtt azzal válaszolnál, hogy ezzel áldozatszerepbe hozom magunkat, nem, a klub működése nem olyan, mint a vak ember látása, de egy szélsőséges példa arra, hogy nem csak döntésen múlnak bizonyos dolgok, nagyon nem, millió valós külső tényező befolyásol mindent, anélkül, hogy még átcsusszanna valaki áldozatszerepbe.

Eleve a "klub" mint entitás szerintem értelmezhetetlen ebben a folyamatban. A klub létezik, és kb ennyi. Döntéseket emberek hoznak. Vezetőségek, elnökök, sportigazgatók, játékosok, stb. A gödröt a félelmetesen rosszul gazdálkodó Barto féle menedzsment ásta ki. Laportáék azóta két rohadt nehéz út közül választhattak. Az egyiknél lehet, hogy nem lenne már ffp gondunk, de nem is lennénk jó eséllyel a BL-ben, nem lenne Flick, nem lenne űrfoci, jó eséllyel nem tudnánk megtartani a korunk legtehetségesebb játékosát, nem lenne itt Rapha, Koundé, ésatöbbi. Lehet, hogy teljesen középmezőnybe nem zuhantunk volna, mert ahhoz túl jó az utánpótlásunk, de hogy kupákért nem mennénk, az tuti, a 4.-5. BL hely meg semmiképp sem lehetne biztos, így is voltak évek, ahol nem sokkal maradt le tőlünk az EL-helyes csapat.

Szóval igen, döntés kérdése is volt, de a döntést nem aközött kellett meghozni 20-21 környékén, hogy egy csodás, gondtalan, gazdag klub leszünk, vagy ffp problémások, hanem hogy melyik kezünkbe harapjunk. Nekem továbbra is szimpibb egy topcsapat regisztrációs gondokkal, mint egy EL csapat (ahol a bevételkiesések miatt még az sem lenne tui, hogy beértünk-e volna az 1:1-be, ami az egész lényege lett volna.

És akkor még hagyjuk is a játékosok igényeit és akaratát, akik dönthettek arról, meddig maradjanak itt, mennyi fizuval.
Válasz küldése