Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez így van, minden normális észjárás alapján, igen.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.18. 10:45:31Szerintem etikailag is felróható a munkáltatónak, ha a saját szabályain változtat egy (vagy több)csapat hátrányára, különösen ha visszamenő érvénnyel teszi azt. Szerintem nem elítélhető, ha a klub a saját érdekeit védve szembemegy ezekkel a döntésekkel, akár peres úton.
De bezárták, vagy megsértették. Ebből vannak a pereskedések, (vagy nincsenek, mint a gazdasági titkok kiszivárogtatása)
A kispkapuk azért vannak, hogy aki nagyon keresi és megtalálja, az éljen vele.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.18. 09:21:42Azért, mert a Barca kihasználta a törvények vagy a szabályok lehetőségeit, úgy tűnik, hogy a klub a kiskapukat keresi, ami sokaknak ellenszenves.
A La Liga ezeket próbálja lezárni az arcvesztés elkerülése miatt, ami gyakran irreális, saját szabályaiknak mond ellent, akár törvénybe ütköző.
Itt szerintem félreértés van a kommentelők között.Chino írta: ↑2025.08.17. 20:15:20Az FFP miatt pedig szerintem nem arról volt szó, hogy Tebas kipécézett minket (ha így volt, vagy aki így vélekedik szerintem elég rossz irányba megy), hanem maga a rendszer miatt lett a Liga kritizálva, amit nem csak mi teszünk, hanem a csapatok fele. Megnézve a liga regisztrációjának jelenlegi helyzetét elég kézenekvő is.
A B-csapatból olyan játékosok jöttek fel akiket tényleg oda vártak,és nem kényszerből. Bernal, Fort, Casadó stb. plusz olyan húzóemberek, mint Pau Victor, akinek egyedül köszönhető, hogy a feljutásért mehettünk volna már nem volt nevezhető.PR42 írta: ↑2025.08.17. 18:43:28B csapat -Troym írta: ↑2025.08.17. 15:06:18
- B csapat. Tudvalevő, hogy kevés a pénzünk, de már oda sem érkeznek játékosok és a másodosztály kapujából a negyedosztályban landoltak a tartalékok, nem győzzük eladni, kölcsönadni a fiatalokat, mint menekülőút, ráadásul ez a kiüresített tartalékcsapat középtávon visszaüt a nagycsapatra is.
-A Trincao ügy állatorvosi ló.
1. 20 milliós szélső, először kölcsönadtuk a Sportingnak 3 millióért, 7 milliós nem kötelező opcióval.
2. Bevált náluk, lehívták az opciót így nekik 10 millióba került egy 20 milliós szélső, de ott maradt az 50% továbbértékesítési opciónk.
3. Most, hogy 40-50 milliós értéke van, odaadjuk a 50% jogot 11 millióért.
Összesen ugyan 20 milliót kapunk az anno 20 milliós szélsőért, de kb mindent féláron adunk adott napi árfolyamhoz képest.
Rossz a helyzet, de főleg azért mert Cubarsi és Yamal, de még mások is olyan korban vannak ahol még bőven a második csapatban kellene játszaniuk és helyette az elsőben vannak. Az a baj hogy az első csapat lyukjait pótoltuk az ifiből, de az ifi így keletkezett lyukjait így már nem lehet pótolni serdülőből vagy u7-ből.
Ez számomra csak következmény. Most foggal körömmel kell küzdeni azokkal akik ott vannak hogy ne essenek mélyebbre, eltelik 1-2 év és pótolva lesznek a most felhozott játékosok az új korosztályból, akik utána elkezdhetnek felmászni. Ez biztos hogy fájni fog hosszú távon, mert nem mindenkinek lesz türelme. A most 12-15 évesek szívják meg a leginkább.
Sajnos megoldhatatlan a helyzet, pénz igazolni nincs, aki jó a feljebb kerül, aki rossz az játszik és kikap, így süllyedünk. Volt már ilyenre példa, csak nem ilyen mértékben.
Viszont, mivel az ifik bejöttek a nagy csapatban, így a nagyok sikeresek, tehát generálnak pénzt, amit vissza lehet forgatni a kis csapatba.
Fordítva ez úgy nézett volna ki hogy sikeres marad a Barca B, mert ott hagyjuk érni a tehetségeket, viszont nagy csapat nem sikeres mert Yamalék helyett béna légiósok játszanak, akikre volt pénz és akiket lehetett regisztrálni is.
Minden szempontból védhető, érthető és logikus a helyzet, akkor is ha nagyon szomorú. Ott komoly szerencse és munka kell majd hogy visszajöjjünk, de ha a mostani u10-esek jól dolgoznak akkor pár év és az ifi is jó lesz.
Eladások pl Trinaco -
Én értettem a logikát benne. Akkor senki se akart fizetni érte 50 milliót, mert nem ért annyit.
Eladhattuk volna 20-ért, de bíztunk benne hogy fog még érni többet is.
Végül nem tudtok kivárni hogy érjen 50-t, mert kellett előbb a pénz, ezért eladtuk összesen 20-ért.
Nem látom a problémát. Ha tudtunk volna még bárni amíg a Sporting eladja, akkor tök jó hogy ott az opció. Nicoval ez be is jött mivel kaptunk lóvát a Citybe igazoláskor.
Most nem kapunk majd lóvét amikor tovább megy Trincao (ha és amennyiben továbbmegy), viszont kapunk azonnali pénz injekciót ami most többet ér ma, mint holnap 2x ennyi.
Lehetne szebb és jobb a helyzet, de a stratágia nem támadható szerintem, ahogy a kivitelezés sem.
Próbálták a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Todibo, Nico esetén bejött. Trincao esetében sem buktunk rajta, de nem is jött be a legjobb eshetőség. Van ilyen.
Na, most csereljuk ki a kosarlabdat labdarugasra.gránit írta: ↑2025.08.17. 16:37:37Troymnak köszönöm a kosárcsapat leépítésének említését, azt még hozzá kell vennem a negatívumok közé. Rajtuk keményen csattant az ostor, pedig ők pár éve messze erősebbek voltak, mint a focicsapatunk, de durván beáldozták őket. 4 éve még döntőt játszottak az EuroLigában, most meg csúsznak vissza a középmezőny felé. Magyarországon a kosárlabda sosem volt különösebben népszerű, de a Barca kosárcsapata világszerte nagyon is népszerű, sokan nézzük és sokunknak fontos.
Nagyon jókat írtál, köszi! Ez már legalább valami kézzelfogható és hatékony kritika. Jó nagy része igaz is, többsége.Troym írta: ↑2025.08.17. 15:06:18
Kértél egy listát az elnökség hibás stratégiai döntéseiről, rosszul végzett feladatokról, igyekszem 1-1 igazoláson túlmutatóan írni.
- Stadion. Persze itt lehet félig tele a pohár, hogy lassan csak elkészül, meg félig üres, hogy 1 év csúszásban vannak, de engem ennél jobban zavar, hogy 0 Euró büntetést érvényesítünk az építtetőn. Napi 1 millió nyilván nem reális, de az, hogy ekkora csúszás miatt kényszerítjük a Limakot mondjuk felújítani a teljes La Masiát, sokkal jobb kiszolgáló épületeket, jégpályát, űrhajókilövőt kérünk, szerintem nem szabadna teljesen nyugodtan hagyni elsétálni őket.
- Szakemberek. Laporta mellett 16 igazgató ügyködik a csapat mellett (Deco ebben nincs is benne), mindegyik megkeresi az éves 2-3 millió Eurót (más multinacionális nagyvállalatok menedzserbérezése alapján) úgy, hogy a 2/3 nevét nem hallotta senki soha, egyetlen megszólalása nem volt. Csak ők 30-50 millióba kerülnek a klubnak, állítom a fele is bőven tudná a munkát elvégezni. Másik serpenyőben meg olcsó megoldásként hoztuk anno a Deco / Krkic duót, holott ott nagyon nem mindegy kinek milyen tudással, tapasztalattal kell 10 milliós eladásokat, vételeket, szerződéseket tárgyalni.
- Szponzorok. Értem, hogy pénz beszél, de egy Kongó? Az egy döntés még mire rakunk reklámot, de ha annyira kell pénz, akkor legalább menjünk oda a Panasonichoz, Legohoz, Hyundaihoz, stb ne népirtó országokkal álljunk már össze. Lehet hosszabb ideig tart találni, de ennyi igényesség kellene.
- A stiklik. Eladunk tulajdonrészeket nem létező fantom cégeknek? 8 hónap alatt egy független könyvvizsgáló nem meri kijelenteni, hogy a páholy eladás rendben van? Több milliós FSR megkötéseink azért is vannak, mert néhány korábbi eladásunk nem teljesen felelt meg a valóságnak.
Sportszakmai rész:
- Sokan leírták a pozitívumokat, azt nem sorolom újra (Flick, kupák, kényszerből elkezdett sikeres fiatalítás, stb)
- B csapat. Tudvalevő, hogy kevés a pénzünk, de már oda sem érkeznek játékosok és a másodosztály kapujából a negyedosztályban landoltak a tartalékok, nem győzzük eladni, kölcsönadni a fiatalokat, mint menekülőút, ráadásul ez a kiüresített tartalékcsapat középtávon visszaüt a nagycsapatra is.
- Női foci, kosár. Nem mindenki ingerküszöbét bántja, de csak megemlíteném, hogy tavaly ameddig parolázni kellett a BL és minden más győztes női csapattal, addig az elnök az első sorban mosolygott, most nem sikerült a BL és rögtön 14 játékost el kell küldeni? Nagyon rosszul néz ki, ahogy a kosárcsapat leépítése is.
- Igazolások. Nagy részét sokan leírták a vételi és eladási oldali dolgoknak, akár gondoknak, azt nem nyitnám újra, de egy "új elem", legalábbis számomra, hogy kiárusítjuk súlyosan áron alul az opcióinkat, ami 3-5 éven belül üt vissza
Eladtuk Trincao, Abde, részben Nico opcióját. Elmondom a gondom ezzel.
Először nyomott áron eladunk valakit, mondván van egy 50% jövőbeli részesedésünk, amit akkor kapunk, ha elkel ismét a játékos. Majd elkezd beválni, mi meg eladjuk az 50%-ból 30%-50% ismét nyomott áron azelőtt, hogy tényleg nagy pénzért eligazol. Kétszer teszünk jót a vásárlókkal, nekik kvázi kockázatmentes befektetés tőlünk vásárolni.
A Trincao ügy állatorvosi ló.
1. 20 milliós szélső, először kölcsönadtuk a Sportingnak 3 millióért, 7 milliós nem kötelező opcióval.
2. Bevált náluk, lehívták az opciót így nekik 10 millióba került egy 20 milliós szélső, de ott maradt az 50% továbbértékesítési opciónk.
3. Most, hogy 40-50 milliós értéke van, odaadjuk a 50% jogot 11 millióért.
Összesen ugyan 20 milliót kapunk az anno 20 milliós szélsőért, de kb mindent féláron adunk adott napi árfolyamhoz képest.
- Végül Laporta vs a világ. A nagy részét nem ecsetelem, de a Szuperligát csak felhoznám. Én támogatom a Szuperligát, tetszett, hogy kiállunk érte, de eltelt 4 év mióta kb mindenkivel összerúgtuk a port, hogy lehessen, Laporta beleállt mindenkibe, hogy kell, majd 3 éve bíróság is engedélyezte és SEMMI NEM TÖRTÉNIK. Akkor minek kellett a hiszti Ceferinnel, a Fifával, Tebassal, az EU-val és emiatt összebútorozni Perezzel, ha minden engedéllyel a zsebükben sem találnak 20 csapatot és infrastruktúrát működtetni? Vihar egy kanál vízben.
Nem így kellene igazolni, ilyen egyszerű.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.17. 17:44:23Ha igazolnak, megint kicsúsznak az 1/1-ből, mert tegyük fel jön Julian Alvarez 100 millióért 10 milliós fizetéssel, az évente 30 millió, amennyivel megint a bérsapka felé mennénk. Ha 2-3 játékos jön, 1 vagy 2 regisztrálasa után megint "bezárt a kapu".
Peter írta: ↑2025.08.17. 17:05:47mert látok olyan játékosokat, akiket a csapat minőségét megőrizve, de pénzügyi megközelítésből gazdaságosabb játékosokra cserélnék. Nyilván Barca apparátus háttér segítségével, mint játékosmegfigyelők stb stb.....
Ez nem csettintésre áll össze és nem is ma kell megoldani, de az előző szezon alapján itt volt 2 teljes hónap erre....megfelelő felkészültség, koncepció és stratégia mellett a szakmai stábot bevonva egy Barca háttérrel zökkenőmentesen kivitelezhető.
gránit írta: ↑2025.08.17. 16:37:37Nyilván, tudnak, csak egy bizonyos szint felett már nehezen. A legnagyobb nevek nem nagyon mennek oda a csúcson, nekik egy Martinezre nagyon nagy szükségük van. Az én állításom annyi, hogy vegyük észre az alkupozíciónkat. Mert van.Chino írta: ↑2025.08.17. 15:40:53Azt én nem mondanám, hogy nem tudnak európai játékost leigazolni.
Csak az Al-Nassr az utóbbi két-három évben Inigón kívül: Brozovic, Mané, Laporte, Otavio, Alex Telles, Jhon Duran, Bento, Feéix, Coman stb. plusz ott van még CR.
Az Al Hilal Ruben Neves, Malcom, Neymar, Milinković-Savić, Lodi, Koulibaly, Bono, és ez csak egyetlen nyár volt.
Ez így van.bence0330 írta: ↑2025.08.17. 17:11:33Dehogynem, mondtad. Nem szó szerint ezt, hanem egy olyan utat, aminek ez lehetne a vége. Vagy te eladnál jó játékosokat, akiket ffp miatt nem tudunk pótolni, és még triplázni is szeretnél? Én is szeretnék kereset dolgozni és rengeteget keresni, de vagy az egyik, vagy a másik működik egy átlagembernél.
És még figyelembe sem vetted a játékos akaratát, pusztán a klubét, bele sem megyek, hogy ez még mekkora mellőzése a tényeknek az ffp mellett. Ez nem fm, hogy "ja, nem kell DJ, kidobjuk". El akarták már adni több nyáron is, nem ment, most meg fene az ízlését, de Flicknél még lehet, hogy kezdő is lesz, szóval...
Ha nem mondtam szó szerint, miközben még más szavakkal sem mondtam, akkor miért írtad előtte, hogy "dehogynem, mondtad"? (költői kérdés, nem várok rá választ, minden olvasható lejjebb)
Dehogynem, mondtad. Nem szó szerint ezt, hanem egy olyan utat, aminek ez lehetne a vége. Vagy te eladnál jó játékosokat, akiket ffp miatt nem tudunk pótolni, és még triplázni is szeretnél? Én is szeretnék kereset dolgozni és rengeteget keresni, de vagy az egyik, vagy a másik működik egy átlagembernél.
Megint olyasmit tulajdonítottál nekem, amiről egy szót sem írtam.
Nyilván, tudnak, csak egy bizonyos szint felett már nehezen. A legnagyobb nevek nem nagyon mennek oda a csúcson, nekik egy Martinezre nagyon nagy szükségük van. Az én állításom annyi, hogy vegyük észre az alkupozíciónkat. Mert van.Chino írta: ↑2025.08.17. 15:40:53Azt én nem mondanám, hogy nem tudnak európai játékost leigazolni.
Csak az Al-Nassr az utóbbi két-három évben Inigón kívül: Brozovic, Mané, Laporte, Otavio, Alex Telles, Jhon Duran, Bento, Feéix, Coman stb. plusz ott van még CR.
Az Al Hilal Ruben Neves, Malcom, Neymar, Milinković-Savić, Lodi, Koulibaly, Bono, és ez csak egyetlen nyár volt.
Erről van szó. A fejünkbe vett és a tárgyalóasztalnál mutatott lúzer mentalitás az előzménye és nem a következménye a helyzetnek.
Tehát ha kellett volna, akkor EL szintű csapattá teszed a Barcát, hogy talán (mert hogy a sok bevételkieséssel azért ez sem biztos) hamarabb kerüljünk 1:1-be? Asszem ha valaki ezt csinálta volna, arra tényleg bőszen mondogatnád a tehetetlenes szólásod. Laportáék pont hogy kb mindent megtettek, amit csak lehetett, hogy a szűkös kereteken belül még top szinten tartsák a csapatot, erre aztán panasz tényleg nem lehet. Minden ravaszságukra szükség volt hozzá, minden kiskaput ki kellett nyitni. Ez aztán minden, csak nem olyasmi, amit sugallsz, hogy tespedten hagyták a dolgokat vállvonogatva.Peter írta: ↑2025.08.17. 15:57:01Az FFP-t mindíg elfogadtam, szabály, amit be kell tartani. Tehát vagy betartom, vagy egyéb esetben viselem a következményeit.
Deco megadta az egyértelmű választ, megoldható, de nem volt szándék, hogy megoldják.
(számtalanszor hoztam elő, hogy lehetetlen ez esetben nem létezhet, csak tehetetlen vezetés avagy a megfelelő szándék hiánya)
Innentől kezdve az már részletkérdés, hogy ez egy vagy több játékos eladásából, esetleg egyéb pénzügyi manőverekből hozható egyenesbe, de mindenképpen egyenesbe hozható, amennyiben erre az eltökélt szándék létezik.
Az FFP-t mindíg elfogadtam, szabály, amit be kell tartani. Tehát vagy betartom, vagy egyéb esetben viselem a következményeit.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.17. 14:27:11De fölösleges belemenni, ha az FFP-t egy okkult tudománynak veszed.
Türelemben gránittal egyetemben lassan kezet is foghattok....
Ezekből az eltékozolt illetve feleslegesen túlfizetett fizetések és hasonlók apróságából nyakamat rá, hogy nem is szembesülnénk azzal a fogalommal, hogy FFP.
Azt én nem mondanám, hogy nem tudnak európai játékost leigazolni.gránit írta: ↑2025.08.17. 14:06:39
Ott van Martinez példája. Néhány ember igazol a sivatagba, de nem sokan. Ezek a csapatok azért nem könnyen tudnak európai játékost leakasztani, mert a többségük undorral röhögi ki őket. Ők azért egy Martinez-szintű játékost nem tudnak olyan nagyon könnyen megszerezni, bizonyíték erre, hogy egy 34 éves veteránt tudtak leigazolni, nem egy pályafutása csúcsán levő, 26 éves játékost. Nekünk ebben az esetben eszméletlenül erős alkupozíciónk van. Ha nem fizetnek, nem kapnak Martinezt. Pont. Regisztrált játékos, ha nem fizetnek temérdek sok pénzt, akkor köszönjük szépen az érdeklődést, megtartjuk. Nekünk úgy is jó. Persze, hogy fizetnének így.
A klub pontosan azért jutott ilyen anyagi helyzetbe, mert nem látta a saját alkupozícióját. Bemesélte magának azt a lúzer mentalitást, hogy ha nem enged jelentősen a pozíciójából, akkor nem kapja meg, amit akar. Miközben ez nem igaz. Állandóan arról volt szó korábban is, hogy ha nem adjuk meg xy-nak a kért csillagászati fizetést, nem játszana itt. Miközben hogyne játszana. A Barcelonában szinte mindenki nagyon szívesen játszana. De akkor is bemeséltük magunknak ezt az egyoldalú, lúzer mentalitást, és elfelejtettük, hogy kártyák nem csak a másik fél kezében vannak, hanem a miénkben is. Sőt, az egyik, ha nem a legnagyobb brandként általában a miénkben vannak az erősebbek.
Kértél egy listát az elnökség hibás stratégiai döntéseiről, rosszul végzett feladatokról, igyekszem 1-1 igazoláson túlmutatóan írni.
Igen, az utóbbi nagyon így van.
Én abszolút elkülönítem ezt a kettőt. Amit a pályán látok, az nagyon tetszik. Amit a klubvezetés körül, az kevésbé. Azt gondolom, ebben a csapatban benne van egy hatkupás szezon is. Nagyon pozitív vagyok a csapatot látva, már az előző szezonban is azt gondoltam, hogy meg tudjuk nyerni a BL-t, kevésen múlott. Szerintem minden fronton esélyesek vagyunk, bennük van, hogy taroljanak ebben a szezonban is.
Vannak valid kritikák, szeretném őket hallani, már kértem többször, eddig nem sikerült összeírnia senkinek.gránit írta: ↑2025.08.17. 14:06:39Pedri és Araújo nem Laporta igazolása. Neki semmi köze nem volt ezekhez a valóban remek igazolásokhoz.
Nem csak akkor lehet belekötni az általad írtakba, ha valaki elvakultan utálja Laportát. Vannak kritikák, amelyek teljesen megállják a helyüket anélkül is, hogy az illető elvakultan utálná Laportát. Én őt tartottam a legmegfelelőbb választásnak 2021-ben, az első két ciklusában pedig kifejezetten kedveltem. Ugyanakkor vannak dolgok, amelyeket kritizálok, pont azért, mert nem vagyok elvakult, és nem elfogultan állok a megítéléséhez.
Azt vedd figyelembe, hogy idén nyáron Kounde amortizációjának 6 milliós megspórolásával most tartunk 91 milliós eladás/fizetés megtakarításnál. (Igen, hosszabbítottunk is, Joan Garcia és Rashford már be van regisztrálva, eladások után is hosszabbítanánk, akkor kicsúszunk megint).
Ha elengedjük, de még pénzt is kapunk érte, akkor nem csak a Joan García és Rashford lenne mára regisztrálva, hanem Roony is.
Az ilyet el is kell engedni. Nekem kell minden licitet megnyerni, hogy aztán mindenki 20-30 millióért játsszon nálunk. Aki nem akar mindenképp nálunk játszani, azt engedjük el. Erről írt Peter is, és teljesen egyetértek vele, ne a játékosok rángassák a klubot. A játékos van az egyesületért, és nem fordítva. Attól meg nagyon nem kell tartani, hogy így minden licitet elveszítünk. Hívta a Real Madrid Griezmann-t, Coutinho-t? Nem. Nem kell aggódni amiatt, hogy bemesélt lúzer mentalitás nélkül nem jutunk minőségi játékosokhoz. Érkeztek az utóbbi években világklasszis játékosok teljesen elfogadható fizetésekért (Raphinha, Olmo, Christensen stb). Ezeket jól is csinálta a klubvezetés.
Pontonkent valaszolnek erre.gránit írta: ↑2025.08.17. 14:06:39Ez egy erős csúsztatás.
A legalapvetőbb összefüggés, hogy van kereslet, és van kínálat. Te csak az egyik fél helyzetét vetted figyelembe, a másikét nem.
Nem csak arról van szó, hogy az egyik félnek égetően szüksége van valami plusz bevételre. Arról is van szó, hogy a másik félnek szüksége van arra az autóra. A példád akkor lenne helyes, ha hozzátennénk, hogy a vevő félnek égetően szüksége van arra a bizonyos autóra. Az eladónak szüksége van némi plusz bevételre, a vevő félnek pedig nagyon kellene az az autó.
Ott van Martinez példája. Néhány ember igazol a sivatagba, de nem sokan. Ezek a csapatok azért nem könnyen tudnak európai játékost leakasztani, mert a többségük undorral röhögi ki őket. Ők azért egy Martinez-szintű játékost nem tudnak olyan nagyon könnyen megszerezni, bizonyíték erre, hogy egy 34 éves veteránt tudtak leigazolni, nem egy pályafutása csúcsán levő, 26 éves játékost. Nekünk ebben az esetben eszméletlenül erős alkupozíciónk van. Ha nem fizetnek, nem kapnak Martinezt. Pont. Regisztrált játékos, ha nem fizetnek temérdek sok pénzt, akkor köszönjük szépen az érdeklődést, megtartjuk. Nekünk úgy is jó. Persze, hogy fizetnének így.
A klub pontosan azért jutott ilyen anyagi helyzetbe, mert nem látta a saját alkupozícióját. Bemesélte magának azt a lúzer mentalitást, hogy ha nem enged jelentősen a pozíciójából, akkor nem kapja meg, amit akar. Miközben ez nem igaz. Állandóan arról volt szó korábban is, hogy ha nem adjuk meg xy-nak a kért csillagászati fizetést, nem játszana itt. Miközben hogyne játszana. A Barcelonában szinte mindenki nagyon szívesen játszana. De akkor is bemeséltük magunknak ezt az egyoldalú, lúzer mentalitást, és elfelejtettük, hogy kártyák nem csak a másik fél kezében vannak, hanem a miénkben is. Sőt, az egyik, ha nem a legnagyobb brandként általában a miénkben vannak az erősebbek.
Pedri és Araújo nem Laporta igazolása. Neki semmi köze nem volt ezekhez a valóban remek igazolásokhoz.
Ez egy erős csúsztatás.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 11:36:13Illetve nagyon alap piaci összefüggés, hogy ha a másik fél tudja, hogy el akarunk adni valakit, aki nekünk nem kell annyira, és azt is tudják, hogy ffp gondjaink vannak, akkor csak mélyen a piaci ár alatt tudunk eladni. Ez bármilyen általános példában is így lenne, ha a rosszakaród tudja, hogy tartozol az uzsorásnak százezerrel, és holnapra meg kell adnod neki a pénzt, és ezért adod el az autód, ami 500.000-et ér, és annyiért is hirdeted, ki fog röhögni, és azt mondja, hogy ja, elviszi 100-ért, és még köszönd is meg.
Többeknek unalmas lenne, hiszen az átigazolások topicban illetve itt is néhányszor felbukkant a téma.