Troym írta: ↑2025.08.15. 22:01:47
Ott az alap hiba, hogy azt gondoljuk mi még pénzügyi versenyben is vagyunk a Real, Bayern, PSG és PL topcsapatokkal.
Nem vagyunk! Szomorú, de ez az új valóság.
Nézőpont kérdése. Cash-flow és bevételek alapján szerintem még adóssággal együtt is simán. FFP szempontjából nyilván nem, de próbálkozunk. Eléggé érthető, ha a klub a fizetéseket a nívóhoz és a valós bevételekhez igazítja. Így tudunk versenyben lenni, a Masia remek, de kellenek top igazolások is, akik ritkán jönnek top klubba nem top fizuért. Léteznek a kivételek, de ritka. Nyilván ne osszunk bruttó 30-40-eket minden jöttmentnek, mint 5-6-7 éve, de egy közepes topcsapat szintű fizetést a világ egyik legjobb klubja igenis nyújtson, és meg is tudjuk oldani.
Peter írta: ↑2025.08.16. 01:09:37
Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Kit volt nem kis dolog megtartani, akit más klub mondjuk annyira akart, mint a pool Wirtz megszerzését?
(ezzel remélem érthető számodra a hasonlat, hogy a pool nem egyszer licitálni is képes volt Wirtz megszerzéséért, míg Frenkie átigazolásáért senki sem kopogtatta nálunk az ajtót, de még nem is símogatta)
Megint csak: FFP. Iszonyat nehéz a fizetési keretünkbe mindenkit begyömöszkölni. Megtartani a keretet nem azt jelenti, hogy itt tartjuk ahogy voltak, és nem adjuk el, hanem pont most voltak soron a hosszabbítások a legtöbbeknél, amit nagyon szépen végigvittek, és ilyen szűk bérsapka mellett kisakkozni, hogy mindenkinek jó legyen, az aranylaszti esélyes sztárjaink emelést is kaphassanak, hát nagyon nem lehetett egyszerű feladat, és hibátlanul oldották meg.
Wirtzet még mindig nem értem, hogy jön össze De Jonggal, bár már értem, mire gondoltál, kösz. Wirtz a világ egyik legjobb játékosa, de ami a legfontosabb, a csapata legjobbja. Megkockáztatom Salah mellett az új csapata legnagyobb sztárja is. Wirtz-el Raphinhát, Yamalt, Pedrit kéne összehasonlítani, ők a legjobbjaink. Velük kb meg sem próbálkozott senki, Raphával még a top szezonja előtt, mikor mozdítható volt, akkor 60-70-80 körüli ajánlatok jöttek, szerintem mindenki tudja, hogy jelenleg akkora ajánlatra lenne szükség, amit be sem nyújtanak. Yamal ugyanez, remélem nem gondolod, hogy ne venné meg bárki 150-200 millióért, megkockáztatom, még ennél is többért. Vagy Pedrit 120-30-ért. Nem próbálkoznak meg vele, mert full felesleges. Casadókért meg Fermínekért ajánlgattak 70-80 körül, Gaviért a sérülése előtt ugyanez a Liverpool hasonlókat. Szóval annak pl. örülhetünk, hogy ilyan Casadó féle játékosokat meg tudtunk tartani, mert értük aztán volt érdeklődés, jók is voltak, és nem is full mozdíthatatlan kategória, mint a 3 sztárunk.
Szóval már értem a hasonlatot, de akkor sem értem, Frenkie hogy kerül a képbe egyáltalán. Nyilván nem pont rá volt komoly kereslet, nem őt kellett itt tartani (valamennyiért biztos vitték volna, nem volt rossz szezonja). Mi se tartjuk csúcsjátékosnak, meg a vezetőséghez sem volt neki pont kb semmi köze, nem ők igazolták, nem ők adták a fizetését, talán ő az utolsó ilyen. Szerintem olyan 30-40 milliót érhetne a mai piaci árak mellett megfelelő csapatnak, főleg, hogy magam előtt látom azt, hogy a PL/Német bajnokság jobban feküdne neki, lejáróval persze kevesebbet.
Torresért a hírek szerinte 50 körül ajánlott a CFC, kb ennyit az AV, 30-40-eket a MU-Liverpool. Nem tudom, mennyi igaz, de azért ilyenkor mindig szokott valóságalapja lenni a dolognak, amikor több helyen jelennek ezek meg (guardian, nagyobb barcás oldalak, stb). De meg sem fontoltuk, helyesen, nagyon fontos volt tavaly, sokszor hős, irgalmatlan mennyiségű góllal, rengeteg fontossal közöttük, gyakorlatilag a leggólerősebb támadó volt tavaly Európában, ilyet nem is kell elengedni, főleg, hogy az alapkezdőnk elég öreg, így sok perc jut neki (persze Rashford ebbe belerondíthat).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy