Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 20:41:55

bence0330 írta:
2025.08.15. 20:28:18
Érdeklődő hiányában eladhatatlan játékosainkkal kötünk hosszútávú szerződéseket csillagászati fizetésekkel....ez az igazi ffp gyilkos....nem Tebas.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 20:37:13

Troym írta:
2025.08.15. 20:33:16

Ezek sajnos a száraz tények, ferdítés volna, melyik része?
Inkább a ferdítés nálad van, mert gálánsan Roque pl kimaradt.
De eleve inkább kifogáskeresésnek érzem a részedről a vezetők megvédésére.

Nekem nem kellett és azóta sem kell sem Felix, és Cancelo sem, de akkor sem hoztam volna őket, amikor jöttek, az is egy sportigazgatói döntés, a fizetésüket kellett finanszírozni szűkös keretből.
Ez volt a legjobb szakmai döntés, azt állítod?
A 2023 nyári átigazolási szezont már Deco intézte, Alemany csak névleg volt már addigra a posztján, az eredménye meg ez.
Ezen játékosok megszerzéséhez eladtuk áron alul Kessiét, Trincaot, Nicot, Abdet kölcsönadtuk Fatit, Garciát, Lenglet-t, Destet, Riadot, Torrét és elengedtük ingyen Albát, (Busi szerződése amúgy is lejárt)

6 érkező, 2 kölcsönben ehhez minimum 12 távozó és az érkezők közül 3. szezont már senki nem itt kezdi. Na ebben keressünk ferdítést!
Ha simán nem nyúltak volna a kerethez előrébb lettünk volna...

Ja és sehol nincs olyan szabály, hogy ha ingyen jön valaki, az ingyen is kell, hogy menjen, ezt itt találták ki valamiféle magyarázatnak.
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... pos=&w_s=s

Igen, a nyárit néztem, ott nem volt Roque. Egyébként meg pont kommenteltem ezelőtt hogy Roque mekkora mellé fogás volt, szóval full korrekt vagyok.
Nincs olyan szabály amit írsz, csak éppen az univerzum szabálya hogy ingyen tűzoltásból olyat hozol aki annyit is ér. De kérd számon Laportát hogy nem Mbappé jött ingyen, csak rajta múlt, tényleg.

Javaslom megtekintésre az ezelőtt kommentem, hogy miért vagyok elégedett. Sok a pipa az elnöki feladatok terén.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 20:35:45

bence0330 írta:
Megint a PL klubot hozod ellenpéldának, ahol gyakorlatilag nincs ffp,
Ahogyan Wirtz kellett a poolnak, abban az esetben a pool piaci magatartását értettem, ami számomra teljesen logikus, mivel ebben az összefüggésben hoztam fel a mi játékosaink eladását.....amivel meg lehetne kezdeni a kikecmergést az ffp-ből.....

Ha valakinek kell pl Frenkie, akkor úgy nyomul érte mint a pool Wirtz után.....azaz megfizet bármit érte.
Ha nincs ilyen a piacon, akkor ehhez legyen igazítva a fizetése....ugyanez értendő minden játékosunkra.

Csilliárdos a keret, triplázó csapat.....néhány nélkülözhető játékos párszáz milláért nem nagy áldozat egy Flick irányította szakmai stábbal a háttérben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.08.15. 20:38:06-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.15. 20:33:16

PR42 írta:
2025.08.15. 20:10:03
Troym írta:
2025.08.15. 19:54:41
Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Ezt a hihetetlen ferdítést már megint.

Felix, loan, lejárt loan, arábia.
Cancelo, loan, lejárt loan, arábia.
Inigo, szabadúszó, szabadúszó, arábia.
Gündogan, szabadúszó, szabadúszó, City.
Romeu, 3.4m EUR, kölcsönbe el, majd vissza, Barcelona.

Azért nem a csapatrészei ma is, mert 5-ből 4 eleve csak ideiglenes megoldásként jött, rövid távra. Kölcsönbe, vagy pedig veterán szabadúszóként.
Erre telt.
???
Ezek sajnos a száraz tények, ferdítés volna, melyik része?
Inkább a ferdítés nálad van, mert gálánsan Roque pl kimaradt.
De eleve inkább kifogáskeresésnek érzem a részedről a vezetők megvédésére.

Nekem nem kellett és azóta sem kell sem Felix, és Cancelo sem, de akkor sem hoztam volna őket, amikor jöttek, az is egy sportigazgatói döntés, a fizetésüket kellett finanszírozni szűkös keretből.
Ez volt a legjobb szakmai döntés, azt állítod?
A 2023 nyári átigazolási szezont már Deco intézte, Alemany csak névleg volt már addigra a posztján, az eredménye meg ez.
Ezen játékosok megszerzéséhez eladtuk áron alul Kessiét, Trincaot, Nicot, Abdet kölcsönadtuk Fatit, Garciát, Lenglet-t, Destet, Riadot, Torrét és elengedtük ingyen Albát, (Busi szerződése amúgy is lejárt)

6 érkező, 2 kölcsönben ehhez minimum 12 távozó, (ebből 6 kölcsön) és az érkezők közül 3. szezont már senki nem itt kezdi. Na ebben keressünk ferdítést!
Ha simán nem nyúltak volna a kerethez előrébb lettünk volna...

Ja és sehol nincs olyan szabály, hogy ha ingyen jön valaki, az ingyen is kell, hogy menjen, ezt itt találták ki valamiféle magyarázatnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.08.15. 20:35:46-kor.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 20:29:08

Egy kis elemzés.

Fiatal keret - átlag életkor 25 vagy kevesebb -pipa
Sportszakmai sikeresség, versenyképesség - pipa
Social Média / online piactéri versenyképesség - pipa
Bevétel növelés - pipa
Költségcsökkentés - pipa
Stadion - készül, hamarosan pipa, szóval jelenleg fél pipa
Erős mag a keretben, hosszú szerződéssel, lásd kibontva részletesen lentebb - pipa

Játékos, kor, szerződés lejárta:

Cubarsi, 18, 4 év múlva
Araujo, 26, 6 év múlva
Baldé, 21, 3 év múlva
Koundé, 26, 5 év múlva - ma hosszabbított
Pedri, 22, 5 év múlva
Raphinha, 28, 3 év múlva
Lamine, 18, 6 év múlva

Ebből 3 akadémiai játékos, 2 nagy felfedezett fogás (Pedri és Araujo), 2 piaci versenyben igazolt (Koundé, Raphinha).

Hova lett a pénz, miért nehéz regisztrálni? Mert ezt a sok hosszabbítást ügyesen megcsinálták, azért.
Fermin, Gavi, Olmo szintén 4 év minimum szerződéssel, szóval védelem, középpálya és szélső is pipa. Kapus pipa amennyiben Garcia beválik. Csak center kell.

Folytatva:

Regisztrációk: azt olvasom hogy MATS papírjai pipa, Trincaoért kapott pénz pipa, így meglesz a regiszráció már holnapra - pipa
Erősítés a nyáron: tavalyhoz képest + kapus + szélső + center (felépült belső védők és felépült VKP) Távozó egy darab Inigo - ez pipa
Közhangulat: edző boldog, játékos állomány boldog, szurkolók izgalomban - pipa

Meg is érdemli hogy újra megválasszák.
Csak az tud ebbe belekötni aki elvakultan utálja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PR42 2025.08.15. 20:38:10-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Peter írta:
2025.08.15. 20:21:17
Amennyiben a klub egyéb területeiről is hasonlóan jó választásokat lehetne emlegetni, akkor nem lenne stadion, vip.....ffp meg a jó ég tudja milyen egyéb ügyeink...

Nem beszélve a játékospolitikáról, hiszen TOP2 brand vagyunk, tolongani kellene a többi klubnak a játékosainkért, ahogyan pl Wirtz is kellett a poolnak.
Jó, ha megint semmibe veszed az ffp szorítását, tényleg nehéz vitázni. Ez egy létező szabályrendszer, nem Laporta csinálta, meg nem mentségnek találtuk ki. Van, létezik.

Megint a PL klubot hozod ellenpéldának, ahol gyakorlatilag nincs ffp, vagy csak iszonyat túlkapásoknál, és akkor is hagyják, max utólag büntetnek egy minimálisat. Ott van csapat, aki 40-50 fős keretet építhet, és senkit nem érdekel. Ráadásul sok esetben arab kézen lévő klubokról beszélhetünk. A spanyol csapatok meg örülnek, ha regisztálják azt a 2-3 olcsó kis igazolásukat, amit a Liga kegyesen engedélyezett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 20:21:17

bence0330 írta:
2025.08.15. 19:39:53
És ha megfordítom a kérdést?

"Hogy lehetünk top2 brand a világon, triplázva, egy hajszálra a BL döntőtől, ha idióták vezetik?"

Lehet az is, hogy csak úgy véletlenül magától, de azért na. Erre nem vonatkozik a nagy felelősség a tettekért? Csak 1-2 rossz döntésnél?
Pofonegyszerű a válasz, de korábban említve lett, hogy Flick és Pep jó választás volt.
(néhányszor ez le lett írva már, ahogyan az is, hogy nem arról szól a történet, hogy minden Laporta döntés rossz).
Hanem arról, hogyan lehetne ez jobb és hatékonyabb.

Amennyiben a klub egyéb területeiről is hasonlóan jó választásokat lehetne emlegetni, akkor nem lenne stadion, vip.....ffp meg a jó ég tudja milyen egyéb ügyeink...

Nem beszélve a játékospolitikáról, hiszen TOP2 brand vagyunk, tolongani kellene a többi klubnak a játékosainkért, ahogyan pl Wirtz is kellett a poolnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.08.15. 20:29:11-kor.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 20:10:03

Troym írta:
bence0330 írta:
"Hogy lehetünk top2 brand a világon, triplázva, egy hajszálra a BL döntőtől, ha idióták vezetik?"

Lehet az is, hogy csak úgy véletlenül magától, de azért na. Erre nem vonatkozik a nagy felelősség a tettekért? Csak 1-2 rossz döntésnél?
Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Ezt a hihetetlen ferdítést már megint.

Felix, loan, lejárt loan, arábia.
Cancelo, loan, lejárt loan, arábia.
Inigo, szabadúszó, szabadúszó, arábia.
Gündogan, szabadúszó, szabadúszó, City.
Romeu, 3.4m EUR, kölcsönbe el, majd vissza, Barcelona.

Azért nem a csapatrészei ma is, mert 5-ből 4 eleve csak ideiglenes megoldásként jött, rövid távra. Kölcsönbe, vagy pedig veterán szabadúszóként.
Erre telt.

???
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 19:58:42

FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 19:44:07
Most járunk idei nyáron 85 milliós FFP megtakarításnál és nemhogy 1/1, de még Rashford regisztrálasa sem garantált. (Joan Garcia nemsokára hivatalos lesz a hírek szerint Stegen sérülésére)
Akkor kinek a hibája, hogy Top 2, de fogatlan oroszlán?

Flicket már az elejétől fogva elismerten és megbecsültem, de kíváncsi lennék mire ment volna a 2021-es csapattal, amikor Luuk De Jong volt az egyetlen egészséges támadó.
Alkalmazkodás.

Nem kötni feleslegesen és értelmetlenül 5 éves szerződéseket úgy, hogy a fizetéseket rakétával lövik az ég felé....ha nem tetszik a játékosnak, menjen, majd lesz másik helyette

Ha csilliárdos keretnek hirdetjük magunkat és annyi érdeklődő volt a játékosainkért a piacról, ahogyan azt Laporta nyilatkozta, akkor nem lehet probléma mondjuk 2 játékosért 150 millát összeszedni, hogy valami kézzel is fogható változzon emiatt.
Ha nincs ilyen feláldozható 2 játékosunk akkor szálljunk a földre a csilliárdos kerettel és a bérekkel....telis tele ellentmondással a klub ezen a téren.....

Az önámításnak és önbecsapásnak is megvan a maga piaci ára.... :mrgreen:
Hasraütéses példa : Frenkie, Gavi, Torres, Araujó.....Flick szakmai vezetésével kevés rizikót hordoz az eladásuk, simán pótolhatók és ha tényleg olyan jók, amilyennek gondoljuk őket, akkor az értük bezsepelhető mondjuk alsó hangon 250 millió + a fizetéseik, nem nagy ár egy komolyabb lépésért a klub anyagi stabilitása érdekében. Persze ez magában hordozza, hogy ésszel és megfelelően, de pótolni szükséges őket.
Ezekhez kell ügyes stratégia is persze, de van egy Deco, nem?

Ma ma van, Luuk de Jong korszak már nincs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.08.15. 20:10:07-kor.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.15. 19:44:07

Peter írta:
2025.08.15. 19:24:44
Régen lejárt már az "emútnyóccév" szavatossági ideje. Ma kell megfelelően alkalmazkodni a jelenlegi körülményekhez és ebből lehetne csak és kizárólag kiindulni.

Tíz évig nem volt szakmai vezetése a csapatnak. Flick azért kezdte duplanulláról, mert leírtad a saját szavaiddal, hogy a játékosok addig nem teljesítettek a legjobb formában. Bocs, de mi is egy edző feladata? Szerintem többek között az is, hogy kihozza a játékosaiból a lehető legjobb formát.

Amit én láttam a meccseinkből, nekem nem az jött le, hogy Flick munkája bármelyik előző edző munkájára épült volna. Az utánpótlást és attól lefelé a saját nevelésű játékosok esetét kivéve, természetesen.

Nekem egyirányú a szemüvegem, igen, mert ordít és visít a távolból is, hogy ez a pohár félig üres, amibe bizony sokkal sokkal több lehetne benne.....

TOP2 és egyszerre fogatlan oroszlán.....? Pépesítés és csámcsogás helyett a fogorvos a kézenfekvő megoldás.
Válasz La Liga FFP, amit nem veszel figyelembe és nem akarsz számításba venni.
Így nézd azt a poharat.
Az teljesen szubjektív, hogy te mennyi pénzt várnál vagy adnál, ha nem akarsz számolni a legfontosabb tényezővel, amit számításba sem akarsz venni
Most járunk idei nyáron 85 milliós FFP megtakarításnál és nemhogy 1/1, de még Rashford regisztrálasa sem garantált. (Joan Garcia nemsokára hivatalos lesz a hírek szerint Stegen sérülésére)
Akkor kinek a hibája, hogy Top 2, de fogatlan oroszlán?

Flicket már az elejétől fogva elismerten és megbecsültem, de kíváncsi lennék mire ment volna a 2021-es csapattal, amikor Luuk De Jong volt az egyetlen egészséges támadó.
bence0330

Peter írta:
Engem nem az én oldalam megközelítése érdekel, hanem arra a kérdésre a válasz, hogy egy TOP2 brand esetében, hogyan és miért működnek ennyire körülményesen, felfoghatatlanul adhoc jelleggel a dolgok, miközben úgy kellene működnie mindennek a klubon belül, mintha a világ egyik legtermészetesebb dolga lenne.... :D
És ha megfordítom a kérdést?

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 18:13:29
Szerintem nem jó oldaláról közelíted meg.

Azért Flick sem a 0-ról kezdte, minőségi játékosokat kapott, akik addig nem teljesítettek a legjobb formában. De munkája az előző edzők munkájára épül.

Attól függ, hogy akarod nézni, milyen szemüvegen keresztül.

Engem nem az én oldalam megközelítése érdekel, hanem arra a kérdésre a válasz, hogy egy TOP2 brand esetében, hogyan és miért működnek ennyire körülményesen, felfoghatatlanul adhoc jelleggel a dolgok, miközben úgy kellene működnie mindennek a klubon belül, mintha a világ egyik legtermészetesebb dolga lenne.... :D

Régen lejárt már az "emútnyóccév" szavatossági ideje. Ma kell megfelelően alkalmazkodni a jelenlegi körülményekhez és ebből lehetne csak és kizárólag kiindulni.

Tíz évig nem volt szakmai vezetése a csapatnak. Flick azért kezdte duplanulláról, mert leírtad a saját szavaiddal, hogy a játékosok addig nem teljesítettek a legjobb formában. Bocs, de mi is egy edző feladata? Szerintem többek között az is, hogy kihozza a játékosaiból a lehető legjobb formát.

Amit én láttam a meccseinkből, nekem nem az jött le, hogy Flick munkája bármelyik előző edző munkájára épült volna. Az utánpótlást és attól lefelé a saját nevelésű játékosok esetét kivéve, természetesen.

Nekem egyirányú a szemüvegem, igen, mert ordít és visít a távolból is, hogy ez a pohár félig üres, amibe bizony sokkal sokkal több lehetne benne.....

TOP2 és egyszerre fogatlan oroszlán.....? Pépesítés és csámcsogás helyett a fogorvos a kézenfekvő megoldás.
FcBarcelona1 írta:
Ha pedig észreveszed milyen pénzek röpködnek a nagyvilágban, a Barca ezt mennyi pénzből érte el, akkor hajlok rá, hogy elég nagy hiba nem észrevenni, hogy az a pohár félig tele van.
Ebből azt vettem észre, hogy amint megfelelő szakmai vezetés kapott bizalmat és nem a világválogatott összeállítására vágyó igény maradt, minden megváltozott.

Ugyanez a logika érvényesül a klub vezetésén belül, ha minden fontos és stratégiai pozicióban a megfelelő szakértelemmel rendelkező vezetők jutnak főszerephez és kerülni kellene a bólogatójánosok gyülekezetét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.08.15. 19:46:45-kor.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 18:48:48

Azt hiszem sikerült megfogalmaznom hogyan is érzek pontosan Laporta elnöksége felől.

Szerintem nem csináltak mindent jól. Sok hibát követtek el.
De szerintem nem lett volna aki jobban csinálja, max olyan aki más hibákat követ el ezek helyett.

Kristálygömbbel lehetett volna jobb döntéseket hozni, anélkül viszont nehezen...

Ugyanez hosszabban kifejtve:

Úgy érzem hogy nála jobban senki se csinálta volna.
Potenciálisan el lehet képzelni hogy egy másik elnök, kezében a kristálygömbbel minden kérdést úgy oldhatott volna meg hogy abból jobban jövünk ki, mint így. Igen, ez lehetséges, de kicsi a valószínűsége.

A valószínű az hogy ha másik elnökünk lett volna, akkor pl nincs Roque leigazolás, talán elmegy pénzért Inigo, vagy éppen megtartjuk Messit. Bármi lehetséges.
Tehát vegyük azt, hogy ok, ezeket a hibák nem történnek meg, viszont nehogy már azt feltételezzük hogy a másik vezetőség viszont másik hibákat nem követ el.

Sportszakmailag nem lehet okunk a panaszra. Bajnokságot nyertünk kettőt, kupát, szuperkupát. Újra ott voltunk a tűz közelében a BL-ben.
Simán lehet hogy ennél sokkal rosszabb éveket zárunk egy másik vezetőséggel. Az összes többi klub akiknek hullámvölgye volt, az mélyebbre zuhant és tovább volt mélyen mint mi, pl. Liverpool, Milan, Manchester United stb.

Lehet hogy Inigo elment ingyen, de miért vesszük biztosra hogy más alatt itt köt ki egyáltalán?
Lehet ütni Decot hogy Roque így meg úgy, de Raphinha nem biztos hogy itt köt ki, ha nincs Deco.
Laporta dolgozott Alemanyval, aztán pedig Decoval és Bojannal, ezalatt pedig teljesen lecserélte a keretet, az edzői stábot és a klub stuktúrát is megreformálta, és az eredmények alapján fejlődést látunk. Hamarosan új stadionunk is lesz.
Az egyik legfiatalabb keret a miénk a top fociban, és már most sikeres.
Mi kell még hogy ne panaszkodjunk?

Nem azért, de centiken múlt a tavalyi BL döntő. Szerintem a PSG vert volna minket, de ez se biztos.
Most valaki komolyan ott tart hogy egy majdnem triplázó hamarosan új stadionba költöző fiatal, jó eséllyel ennél már csak tovább fejlődő csapatnál azzal tölti a napját hogy panaszkodik?

Keresgéljük itt a sok jól megoldott helyzet között azt amibe bele lehet kötni aztán mutogatunk hogy még ezt se tudják jól megcsinálni.
Hát ja, részben igaz, de a valóság az hogy én hálás vagyok hogy itt tartunk.
Izgatottan ülök le meccset nézni és szeretem a csapatot. Jobban is talán mint pár éve, mert szimpatikus, szorgalmas és látványos játékosokból rakták össze egy szimpatikus edzővel.
Tényleg semmi, de semmi okot nem érzek panaszkodni, pláne olyan hangnemben amit itt sűrűn olvasni.

Fontos, hogy szerintem nem tökéletetes. Viszont szerintem az esetek 99%-ban úgy hoztak döntést hogy abban a helyzetben az a döntés tűnt a legjobbnak, aztán utólag kiderülhetett persze hogy nem még sem az volt a jó döntés, és ez hiba, viszont nálam ez nem akkora súlyú hiba.
Ami fáj az az amikor előre látható hogy egy döntés rossz, de mégis meglépik. Az ilyen viszont szerencsére ritka, vagy legtöbbször csak azért tűnik így az adott szitu mert nem ismert minden tényező számunkra.
Pl én nagyon kedvelem Ferrant és Olmót is, de egyikről se vagyok meggyőződve hogy megért annyi pénzt amennyit, még a körülményeket figyelembe véve se (több ütemben fizettünk azért volt sok, alacsony fizuval és ügynöki díjjal jött, elfogadta a regisztrációs nehézségeket stb.), de ha már itt vannak nagyon örülök nekik és szorítok nekik.
Ami fix hiba volt az pl Roque, mert ha Xavi nem kedvelte akkor tényleg felesleges volt kirángatni a számára kényelmes ligából. Lehetett benne bízni hogy beválik, de belülről látniuk kellett volna hogy ez hülyeség. Azt is gondolom hogy nem volt igazi jelölt VKP posztra akkor a piacon, ezért arra nem tudtak volna költeni, így megnézték hogy mi van a piacon ami kivitelezhető és így esett a választás a brazilra, egy kvázi lottó szelvényként ami ha beválik akkor egy poszt megvan oldva évekre, ha meg nem, akkor minimális veszteséggel el lehet adni. VKP-t azóta se igazoltunk szóval nyilván nincs jelölt és nem is volt akkor se.

Laporta kiváló munkát végez szerintem, voltak hibák, de nem is sok, és nem is nagy.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter írta:
2025.08.15. 17:45:45
Homlokegyenest ellentmond ennek a Flick féle első év......ezen kis apróság felett szemet hunyva és a nagy valószínűséget hozzátéve igen, lehet olyan magyarázatot is találni, hogy már el is kellett volna adni a klubot.... :oops:

Félig tele a pohár vagy félig üres....? A választ adja meg mindenki saját maga, de a válasz egyben tükrözi is a választói felfogást.
Kb....annyi kiegészítéssel, hogy nem is kéne eltiltani semmitől, amennyiben "Flick, Pep mintára" minden megfelelő posztra a klub vezetőségében megtalálná a megfelelő szakmai vezetőt.... :lol:

A jó fönök ismérve, hogy megfelelő munkatársakkal veszi magát körül.

Egy Elnök elnök legyen és ne a klub mindenese.
Szerintem nem jó oldaláról közelíted meg.
Talán értelmet nyer most már az, hogy miért tartottam volna meg Koemant fél évre (most sem fog, mert mindenki szimpátia alapján ítélkezik)
Azért fért bele Xavi, mert még edzőt sem tudtunk regisztrálni (Xavinak is sokat köszönhetünk, nem akarom elvinni a témát másik irányba)
Azért Flick sem a 0-ról kezdte, minőségi játékosokat kapott, akik addig nem teljesítettek a legjobb formában. De munkája az előző edzők munkájára épül. Ehhez kellett egy nagy tudású edző, hogy az eredményeket elérjük. Nem az égből pottyant, kinevezték. Hogy miért nem jött hamarabb ilyen? Mert meg volt kötve a vezetőség keze.
Akármennyire is feszegetjük a fizetés témát, gazdasági szempontból kb. 0 euró eladás/vételből.
Jöhetett volna a tegnap felmerülő Vlahovic is 80 millióért 22 milliós fizetésért (Juve), Lewy jött, ahogy Christensen, Kounde, Raphinha, Ferran, Olmo, Inigo stb. a többi történelem.
Attól függ, hogy akarod nézni, milyen szemüvegen keresztül.
Ha pedig észreveszed milyen pénzek röpködnek a nagyvilágban, a Barca ezt mennyi pénzből érte el, akkor hajlok rá, hogy elég nagy hiba nem észrevenni, hogy az a pohár félig tele van.
Továbbra is tartom, hogy épeszű sportvezető el sem jönne ilyen körülmények között, ahol 0 nappal a bajnokság kezdete előtt még 17 csapat egy 22 fős keretet sem tud kiállítani.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 17:45:45

FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 15:23:18
Szerintem olvassátok el, amit tegnap linkeltem. Ahogy Bence is írja, lett volna másik út.
Nagyon nagy valószínűséggel nem top 2 brand lennénk, csúcsot döntve feliratkozókkal, 1 milliárd felé közeledő bevétellel.
Lehet 1/1 lennénk, és költhetnénk 200 milliókat, mint az Atletico (La Liga topic), max nem lennénk a top 10-ben, minden vonzatával.
Homlokegyenest ellentmond ennek a Flick féle első év......ezen kis apróság felett szemet hunyva és a nagy valószínűséget hozzátéve igen, lehet olyan magyarázatot is találni, hogy már el is kellett volna adni a klubot.... :oops:

Félig tele a pohár vagy félig üres....? A választ adja meg mindenki saját maga, de a válasz egyben tükrözi is a választói felfogást.
gránit írta:
2025.08.15. 15:11:03
Laportára én edzőkérdésben hallgatnék, és minden mástól eltiltanám a klub körül.
Kb....annyi kiegészítéssel, hogy nem is kéne eltiltani semmitől, amennyiben "Flick, Pep mintára" minden megfelelő posztra a klub vezetőségében megtalálná a megfelelő szakmai vezetőt....akik a valóságban is példamutató szakmai ismeretekkel és hitelességgel rendelkeznek..... :lol:

A jó fönök ismérve, hogy megfelelő munkatársakkal veszi magát körül.

Egy Elnök elnök legyen és ne a klub mindenese.
PR42 írta:
2025.08.15. 16:04:12
Az a baj hogy ha úgy állítod be hogy mindenért csak a klub a felelős, akkor fele képet látod csak.
Igen, hiszen e tettekért bárki is, de önmaga a felelős.....ismertek a keretek, a szabályok mindenkire egyformán érvényesek.....a pályán ugyanez a helyzet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.08.15. 18:15:12-kor.
bence0330

2025.08.15. 16:45:44

Peter írta:
2025.08.15. 15:51:40
vajh miért nem ment médiacirkusz nélkül, face to face?)
A többire felesleges szerintem bővebben reagálnom, megtették mások is közben, a baltás gyilkosos hasonlat kitűnő volt, Laporta pont így nyomásra kellett, hogy döntsön folyamatosan, így ebből a képletből kivenni azt a kényszert, aminek hatására kellett cselekednie, elég egyoldalú hozzáállás. De...:

- Miért nem ment médiacurkusz nélkül Mbappé eligazolása?
- Isak saga? Minden második hír róla szól jelenleg, az ottani balhéról. Ott is mindenki gonoszul szellőztet?
- Random hollywoodi házaspárok szakításai?
- Győzike épp mit mondott?

...és még sorolhatnám.

Azért nem megy médiacirkusz nélkül, mert a leginkább populáris jelenségeket a média iszonyatos erőkkel követi, minél nagyobb, annál inkább, mi meg top2 csapat vagyunk, jelenleg eredményekben, fociban, nézettségben, brandben is. Vagy szerinted x és y szakításáról (legyen a példa kedvéért Tom Cruise és Katie Holmes, még tiniként láttam utoljára bulvárhíreket, ez ugrott be) miért tudott az egész világ? Valaki sunyi szándékosan megszellőztette? Sunyi újságírók, esetleg, de nem az érintettek.

Nyilván az összeesküvéselméletek közül 1-2 igaz is, szóval nem zárnám ki 100%-ra, hogy a gonosz Laporta fújta a szelet, de semmi jel nem mutat erre, nagy médiafelhajtás volt egy kisebb balhé körül, a médiának ez a dolga, imádja az ilyet, ebből élnek meg az újságírók. Semmivel nem volt nagyobb felhajtás körülötte, mint bármilye extrém híres jelenség körül a világban, csak a futballból fel tudnék sorolni párat csak idénről máshonnan, pedig nagyon minimálisan figyelem őket. Mi ebben a buborékban vagyunk, így TS-ről jobban hallunk, mint Isakékról.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 16:04:12

Az a baj hogy ha úgy állítod be hogy mindenért csak a klub a felelős, akkor fele képet látod csak.
Ha meg a klub mindenben ártatlan, akkor újfent csak a fele képet látod csak a valóságból.
Egyik se jó.

Szerintem butaság olyanokat mondani hogy:
Peter írta:
2025.08.15. 14:30:53
Ezeket a korlátokat a klub saját maga állítja elő és csak saját maga képes ezt befejezni.

Döntés kérdése, semmi más. Mindennek ára van. A döntésképtelenségnek éppúgy, mint a döntésnek.

Két dolog közül lehet választani : fegyelem vagy sajnálkozás miközben bármelyiket is választja a klub, mindkettő ugyanolyan szenvedéssel jár..... :mrgreen:
Van egy rendkívül komplex szituáció amit leredukálsz arra hogy Laporta az rósz aztán mutogatsz hogy minden az ő hibája, minden egy helyre vezethető vissza, és nyilván minden jobb lenne ha más lenne a vezető.

Nem kell Laportát szeretni, de ez már túlzás.

A korlátokat nem a klub állítja, ez tény.
A klub tesz azért hogy kimásszon, ez tény.
Az hogy nem minden döntés és projekt sikerül úgy hogy ez sikerüljön is az abszolút kritizálható, csak nem így :lol:

Ez ilyen gyerekes hozzáállás hogy most utálunk valakit akkor mindenről ő tehet. Már ne is haragudj, de tényleg.

Kb jön a baltás gyilkos, levág feldarabol valakit és te jössz azt mondod hogy háhá, ez is a te hibád hogy nem futottál gyorsabban.
Ez nem így van.
Futhatott volna gyorsabban, igen, de a jó kérdés az továbbra is az hogy miért üldözi a baltás gyilkos? Honnan van a balta?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.15. 15:23:18

Szerintem olvassátok el, amit tegnap linkeltem. Ahogy Bence is írja, lett volna másik út.
Nagyon nagy valószínűséggel nem top 2 brand lennénk, csúcsot döntve feliratkozókkal, 1 milliárd felé közeledő bevétellel.
Lehet 1/1 lennénk, és költhetnénk 200 milliókat, mint az Atletico (La Liga topic), max nem lennénk a top 10-ben, minden vonzatával.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.15. 15:11:03

Peter írta:
2025.08.15. 14:30:53
bence0330 írta:
2025.08.11. 22:28:11
Jelenleg nagyon szigorú korlátok közt kell mozognunk, ezt el kell fogadnunk.
Ezeket a korlátokat a klub saját maga állítja elő és csak saját maga képes ezt befejezni.

Döntés kérdése, semmi más. Mindennek ára van. A döntésképtelenségnek éppúgy, mint a döntésnek.

Két dolog közül lehet választani : fegyelem vagy sajnálkozás miközben bármelyiket is választja a klub, mindkettő ugyanolyan szenvedéssel jár..... :mrgreen:
Pontosan. Gondoljunk csak a kötbérre, ami napi 1 millió eurót jelentene a klubnak. Ez 2024. novembere óta már több mint 250 millió eurót jelentene összesen, és még mennyit a jövőre nézve. Ennek le nem hívásáról ugyanaz a véleményem, mint a Martinez-botrányról.

Már csak azért is szükség lenne erre, mert évek óta hatalmas bevételektől esünk el az alacsonyabb nézőszám miatt.

Amit Laporta javára tudok írni, az Flick leigazolása. Pedig kapta a kritikákat, hogy egy német edző mennyire stílusidegen a klub számára, és hogy bejött neki. Ezt ne vegyük el tőle, ez nagyon nagy dobás volt. Amikor Guardiolát választotta, akkor is csak néztünk, hogy egy tapasztalatlan edzőt választ, és mekkora történelmi döntés volt az is. Laportára én edzőkérdésben hallgatnék, és minden mástól eltiltanám a klub körül.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.14. 13:05:04

https://brandfinance.com/insights/footb ... -the-world
A Barca a Real mögött a 2. legerősebb és legértékesebb foci márka
Szerk:
https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... on-youtube
Emellett a Barcáé a legtöb feliratkozó youtube-on, megelőzve a FIFA-t és az NBA-t
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.13. 13:15:08

culinho írta:
2025.08.13. 12:43:23
Azt nem tudom, hogy terelni akarnak-e valamit, de a fű, avagy az egész stadion tényleg nagyon szép. Belülről nem látszik, hogy mért ne lehetne megnyitni az egész régi tribünt (60e) egyszerre szeptemberben, valószínűleg az épületen belüli és kívüli megközelíthetőség az oka.
Sok meló van még, az öltözők és a játékos folyosók körül sincs még kész minden, de ahhoz képest hogy pár hete hogy álltak, van haladás..Itt most tényleg kell az éjjel-nappal meló, de ha a régi stadion rész kész lesz, akkor a javán túl lesznek. Szerintem a legnagyobb kérdés, hogy a tetőt mikor fogják megcsinálni, mert azt még Laporta se merte megígérni, hogy jövő nyáron eljutnak odáig..ha pedig nem, akkor marad 2027 nyara.
Nem csak a székek, a lelátók a lényeg. A folyosók, mozgássérült vonalak, elsősegély ellátóhehelyek, menekülő kijáratok stb. Ezekről is volt 3-4 kép, gondolom ennyi van kész a 27 000-es befogadókapacitáshoz. A tribün nagy része már egy ideje készen van, legalábbis a korábbi videok képek alapján a székek teljesen megújulnak kinézetre és funkcióra egyaránt (aki volt kint már meccsen annak azért durva a különbség), látszódtak a VIP helyek is, kispadok. Illetve több változtatást, is ez mutat be. Az ülőhelyek elhelyezkedése, hol lesz a kivetítő, mely részeket lehet majd fokozatosan használni, már nem csak rajzokon.
Kívülről is nagyon sok képet, videot lehet találni, akár élőt is, de komolyabb információt inkább csak szakemberek számára jelent, plusz nem ahhoz vannak kötve jelenleg az engedélyek.
Nem látok bele, ahogy egyikünk sem és építész sem vagyok, de a komplett projekt befejezéséhez szerintem még jóslatok sincsenek. A Johan Cruyff már készen van, így a ha úgy vesszük a Palau Blaugrana is elindult, de a valódi építkezések a stadion után kezdődnek, azt hiszem részben a Campussal párhuzamosan.
Forca Barca!!!!
culinho
Capitá del Barça

2025.08.13. 12:43:23

Azt nem tudom, hogy terelni akarnak-e valamit, de a fű, avagy az egész stadion tényleg nagyon szép. Belülről nem látszik, hogy mért ne lehetne megnyitni az egész régi tribünt (60e) egyszerre szeptemberben, valószínűleg az épületen belüli és kívüli megközelíthetőség az oka.
Sok meló van még, az öltözők és a játékos folyosók körül sincs még kész minden, de ahhoz képest hogy pár hete hogy álltak, van haladás..Itt most tényleg kell az éjjel-nappal meló, de ha a régi stadion rész kész lesz, akkor a javán túl lesznek. Szerintem a legnagyobb kérdés, hogy a tetőt mikor fogják megcsinálni, mert azt még Laporta se merte megígérni, hogy jövő nyáron eljutnak odáig..ha pedig nem, akkor marad 2027 nyara.
Andris
Adminisztrátor

2025.08.13. 12:28:21

Ma is felkerült egy nagy adag új kép arról, hogy milyen szép már a fű meg a székek. :D Ha jól számolom, ez a nyolcadik ilyen kampányszerű dolog ami végigfut a katalán fősodorban, és a klub hivatalos csatornán is.
Mit gondoltok, ez hány hónapnyi újabb csúszást jelent (amiért valaki más lesz a hibás)?
Vagy most valami más gondról tereljük a figyelmet, pl hogy Rashford fixen nem, Joan Garcia pedig csak machinálással vagy még úgy sem lesz szezonkezdésre regisztrálva?

Perzse lehet hogy tényleg minden szuper és 4 hét múlva már ott játszunk majd, Garciával és Rashforddal a kezdőben, azért ilyen szép pirosak a székek. Erre is fizetek azért hússzoros pénzt. :D
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
gránit
Director del Fútbol

2025.08.12. 21:29:05

Troym írta:
2025.08.12. 21:06:03
Értem, hogy minden a pénzre van már kifaragva, de azért lassítani kéne...

Azért az remélem csak nem vita tárgya, hogy a spanyol ligának Spanyolországban kell zajlania és igenis "előnyben" részesíteni a spanyol fanatikusokat és az odalátogató turistákat, mert igen utóbbi is már a turizmus része.
Vagy ha már nem így van, akkor mi a búbánatnak építünk 1,5 milliárdért stadiont?
Menjünk játszunk le Osasuna elleni bajnokit Rijadban, Getafe ellen Kairóban, Sociedad ellen Rioban, Sevilla ellen Mexikóvárosban, a maradék meccsek meg mehettek volna a 70 éves Camp Nouban.

Azt sem értem, hogy ha az a közvélekedés milyen rossz a Laligában, regisztrálják át a csapatot a szaudi ligába / MLS-be és voilá, problémák megoldva. Ha közelebbi kell, ott a portugál, svájci liga, kész is.

Külön tetszik ez a kétszínűség Laportáéktól is:
Nagymellénnyel kijelenteni, hogy a klub a sociók kezében marad <-> csak majd nem fogod látni, ahogy a szuperkupát is kijátszották Pique és Tebas vezérletével a sivatagba.

Nesze semmi, fogd meg jól.

Ennyi erővel tényleg lehetne a csapat 25%-ban mondjuk vállalati befektetői kézben és 75%ban a socioké, ahogy a Bayern, ez az irány sem jobb semmivel.
Leginkább a bérleteseknek kellene fellázadniuk, hiszen kevesebb meccset fognak kapni. De sajnos nem lennék meglepve, ha erre is csak bólogatni fognak, mint minden másra is.

Ez a legnagyobb gond, hogy nem gyakorolják a tulajdonosi jogaikat. Már eleve az nagy gond, ha a klubvezetés a sociók megkérdezése, szavaztatása nélkül hoz ilyen döntéseket. Ezekről a socióknak és a penáknak is szavazniuk kellene. De sajnos az van, amiről gyakran írok, a klubvezetés sajnos olyan zártan és elitista módon működik, mint olajosék, akik szintén nagy ívben tesznek a klub közösségére, és nem kérdezik meg őket semmiről.

A Bayern meg általában a német klubok hasonló klubmodell mellett másképp működnek. Ott működik az úgynevezett Stammtisch (Törzsasztal) fogalma, ahol a sociók rendszeresen találkoznak a menedzsmenttel. Szemtől szembe. Nem csak évi egy közgyűlés van. Frászt. Folyamatosan elszámoltatják őket. Képzeld el, hogy találkozhatnál Deco-val, és beolvashatnál neki. Ott bizony rendesen elkapják a grabancukat, ha hülyeségeket csinálnak. A Bayern vezetése például nem akarta szezon közben leváltani Nico Kovac-ot, de az egyik összejövetelen kitört a parasztlázadás. És ehhez még csak el sem kell adni a klub 25%-át, 1%-át sem. Csak normálisan kellene működni. Én ezért is vagyok a sociós rendszer híve, mert lehetőség van a rossz vezetők leváltására, amire olajosék esetében nincs lehetőség. Sem részvételi élmény, sem elszámoltatás.

Ha nálunk ehhez is bólogatnak, akkor nincs mit tenni. Ez a legrosszabb, hogy minden rossz döntést bevédenek. Most Bartomeura mutogat mindenki, de amikor aláírásgyűjtés folyt ellene, akkor is ugyanúgy bólogattak mindenhez, mint most.

A hazai meccseket semmiképp nem szabad kivinni. Az idegenbeli meccsekre még rámondhatják, hogy mit érdekelnek minket a többi csapat szurkolói, ha pénzt kapunk a küldöldi vendégszereplésért, de a plusz utazások, időeltolódások rendszeres jelleggel nagyon nem hiányoznak. Ezekről minimum szavazni kellene.
Válasz küldése