Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... pos=&w_s=sTroym írta: ↑2025.08.15. 20:33:16
Ezek sajnos a száraz tények, ferdítés volna, melyik része?
Inkább a ferdítés nálad van, mert gálánsan Roque pl kimaradt.
De eleve inkább kifogáskeresésnek érzem a részedről a vezetők megvédésére.
Nekem nem kellett és azóta sem kell sem Felix, és Cancelo sem, de akkor sem hoztam volna őket, amikor jöttek, az is egy sportigazgatói döntés, a fizetésüket kellett finanszírozni szűkös keretből.
Ez volt a legjobb szakmai döntés, azt állítod?
A 2023 nyári átigazolási szezont már Deco intézte, Alemany csak névleg volt már addigra a posztján, az eredménye meg ez.
Ezen játékosok megszerzéséhez eladtuk áron alul Kessiét, Trincaot, Nicot, Abdet kölcsönadtuk Fatit, Garciát, Lenglet-t, Destet, Riadot, Torrét és elengedtük ingyen Albát, (Busi szerződése amúgy is lejárt)
6 érkező, 2 kölcsönben ehhez minimum 12 távozó és az érkezők közül 3. szezont már senki nem itt kezdi. Na ebben keressünk ferdítést!
Ha simán nem nyúltak volna a kerethez előrébb lettünk volna...
Ja és sehol nincs olyan szabály, hogy ha ingyen jön valaki, az ingyen is kell, hogy menjen, ezt itt találták ki valamiféle magyarázatnak.
Ahogyan Wirtz kellett a poolnak, abban az esetben a pool piaci magatartását értettem, ami számomra teljesen logikus, mivel ebben az összefüggésben hoztam fel a mi játékosaink eladását.....amivel meg lehetne kezdeni a kikecmergést az ffp-ből.....
Ezek sajnos a száraz tények, ferdítés volna, melyik része?PR42 írta: ↑2025.08.15. 20:10:03Ezt a hihetetlen ferdítést már megint.Troym írta: ↑2025.08.15. 19:54:41Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Felix, loan, lejárt loan, arábia.
Cancelo, loan, lejárt loan, arábia.
Inigo, szabadúszó, szabadúszó, arábia.
Gündogan, szabadúszó, szabadúszó, City.
Romeu, 3.4m EUR, kölcsönbe el, majd vissza, Barcelona.
Azért nem a csapatrészei ma is, mert 5-ből 4 eleve csak ideiglenes megoldásként jött, rövid távra. Kölcsönbe, vagy pedig veterán szabadúszóként.
Erre telt.
???
Jó, ha megint semmibe veszed az ffp szorítását, tényleg nehéz vitázni. Ez egy létező szabályrendszer, nem Laporta csinálta, meg nem mentségnek találtuk ki. Van, létezik.Peter írta: ↑2025.08.15. 20:21:17Amennyiben a klub egyéb területeiről is hasonlóan jó választásokat lehetne emlegetni, akkor nem lenne stadion, vip.....ffp meg a jó ég tudja milyen egyéb ügyeink...
Nem beszélve a játékospolitikáról, hiszen TOP2 brand vagyunk, tolongani kellene a többi klubnak a játékosainkért, ahogyan pl Wirtz is kellett a poolnak.
Pofonegyszerű a válasz, de korábban említve lett, hogy Flick és Pep jó választás volt.bence0330 írta: ↑2025.08.15. 19:39:53És ha megfordítom a kérdést?
"Hogy lehetünk top2 brand a világon, triplázva, egy hajszálra a BL döntőtől, ha idióták vezetik?"
Lehet az is, hogy csak úgy véletlenül magától, de azért na. Erre nem vonatkozik a nagy felelősség a tettekért? Csak 1-2 rossz döntésnél?
Ezt a hihetetlen ferdítést már megint.Troym írta: ↑2025.08.15. 19:54:41Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Alkalmazkodás.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 19:44:07Most járunk idei nyáron 85 milliós FFP megtakarításnál és nemhogy 1/1, de még Rashford regisztrálasa sem garantált. (Joan Garcia nemsokára hivatalos lesz a hírek szerint Stegen sérülésére)
Akkor kinek a hibája, hogy Top 2, de fogatlan oroszlán?
Flicket már az elejétől fogva elismerten és megbecsültem, de kíváncsi lennék mire ment volna a 2021-es csapattal, amikor Luuk De Jong volt az egyetlen egészséges támadó.
Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Válasz La Liga FFP, amit nem veszel figyelembe és nem akarsz számításba venni.Peter írta: ↑2025.08.15. 19:24:44Régen lejárt már az "emútnyóccév" szavatossági ideje. Ma kell megfelelően alkalmazkodni a jelenlegi körülményekhez és ebből lehetne csak és kizárólag kiindulni.
Tíz évig nem volt szakmai vezetése a csapatnak. Flick azért kezdte duplanulláról, mert leírtad a saját szavaiddal, hogy a játékosok addig nem teljesítettek a legjobb formában. Bocs, de mi is egy edző feladata? Szerintem többek között az is, hogy kihozza a játékosaiból a lehető legjobb formát.
Amit én láttam a meccseinkből, nekem nem az jött le, hogy Flick munkája bármelyik előző edző munkájára épült volna. Az utánpótlást és attól lefelé a saját nevelésű játékosok esetét kivéve, természetesen.
Nekem egyirányú a szemüvegem, igen, mert ordít és visít a távolból is, hogy ez a pohár félig üres, amibe bizony sokkal sokkal több lehetne benne.....
TOP2 és egyszerre fogatlan oroszlán.....? Pépesítés és csámcsogás helyett a fogorvos a kézenfekvő megoldás.
És ha megfordítom a kérdést?Peter írta: ↑2025.08.15. 19:24:44Engem nem az én oldalam megközelítése érdekel, hanem arra a kérdésre a válasz, hogy egy TOP2 brand esetében, hogyan és miért működnek ennyire körülményesen, felfoghatatlanul adhoc jelleggel a dolgok, miközben úgy kellene működnie mindennek a klubon belül, mintha a világ egyik legtermészetesebb dolga lenne....![]()
FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 18:13:29Szerintem nem jó oldaláról közelíted meg.
Azért Flick sem a 0-ról kezdte, minőségi játékosokat kapott, akik addig nem teljesítettek a legjobb formában. De munkája az előző edzők munkájára épül.
Attól függ, hogy akarod nézni, milyen szemüvegen keresztül.
Ebből azt vettem észre, hogy amint megfelelő szakmai vezetés kapott bizalmat és nem a világválogatott összeállítására vágyó igény maradt, minden megváltozott.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 18:13:29Ha pedig észreveszed milyen pénzek röpködnek a nagyvilágban, a Barca ezt mennyi pénzből érte el, akkor hajlok rá, hogy elég nagy hiba nem észrevenni, hogy az a pohár félig tele van.
Szerintem nem jó oldaláról közelíted meg.Peter írta: ↑2025.08.15. 17:45:45Homlokegyenest ellentmond ennek a Flick féle első év......ezen kis apróság felett szemet hunyva és a nagy valószínűséget hozzátéve igen, lehet olyan magyarázatot is találni, hogy már el is kellett volna adni a klubot....![]()
Félig tele a pohár vagy félig üres....? A választ adja meg mindenki saját maga, de a válasz egyben tükrözi is a választói felfogást.
Kb....annyi kiegészítéssel, hogy nem is kéne eltiltani semmitől, amennyiben "Flick, Pep mintára" minden megfelelő posztra a klub vezetőségében megtalálná a megfelelő szakmai vezetőt....![]()
A jó fönök ismérve, hogy megfelelő munkatársakkal veszi magát körül.
Egy Elnök elnök legyen és ne a klub mindenese.
Homlokegyenest ellentmond ennek a Flick féle első év......ezen kis apróság felett szemet hunyva és a nagy valószínűséget hozzátéve igen, lehet olyan magyarázatot is találni, hogy már el is kellett volna adni a klubot....FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 15:23:18Szerintem olvassátok el, amit tegnap linkeltem. Ahogy Bence is írja, lett volna másik út.
Nagyon nagy valószínűséggel nem top 2 brand lennénk, csúcsot döntve feliratkozókkal, 1 milliárd felé közeledő bevétellel.
Lehet 1/1 lennénk, és költhetnénk 200 milliókat, mint az Atletico (La Liga topic), max nem lennénk a top 10-ben, minden vonzatával.
Kb....annyi kiegészítéssel, hogy nem is kéne eltiltani semmitől, amennyiben "Flick, Pep mintára" minden megfelelő posztra a klub vezetőségében megtalálná a megfelelő szakmai vezetőt....akik a valóságban is példamutató szakmai ismeretekkel és hitelességgel rendelkeznek.....
Igen, hiszen e tettekért bárki is, de önmaga a felelős.....ismertek a keretek, a szabályok mindenkire egyformán érvényesek.....a pályán ugyanez a helyzet.
A többire felesleges szerintem bővebben reagálnom, megtették mások is közben, a baltás gyilkosos hasonlat kitűnő volt, Laporta pont így nyomásra kellett, hogy döntsön folyamatosan, így ebből a képletből kivenni azt a kényszert, aminek hatására kellett cselekednie, elég egyoldalú hozzáállás. De...:
Van egy rendkívül komplex szituáció amit leredukálsz arra hogy Laporta az rósz aztán mutogatsz hogy minden az ő hibája, minden egy helyre vezethető vissza, és nyilván minden jobb lenne ha más lenne a vezető.Peter írta: ↑2025.08.15. 14:30:53Ezeket a korlátokat a klub saját maga állítja elő és csak saját maga képes ezt befejezni.
Döntés kérdése, semmi más. Mindennek ára van. A döntésképtelenségnek éppúgy, mint a döntésnek.
Két dolog közül lehet választani : fegyelem vagy sajnálkozás miközben bármelyiket is választja a klub, mindkettő ugyanolyan szenvedéssel jár.....![]()
Pontosan. Gondoljunk csak a kötbérre, ami napi 1 millió eurót jelentene a klubnak. Ez 2024. novembere óta már több mint 250 millió eurót jelentene összesen, és még mennyit a jövőre nézve. Ennek le nem hívásáról ugyanaz a véleményem, mint a Martinez-botrányról.Peter írta: ↑2025.08.15. 14:30:53Ezeket a korlátokat a klub saját maga állítja elő és csak saját maga képes ezt befejezni.
Döntés kérdése, semmi más. Mindennek ára van. A döntésképtelenségnek éppúgy, mint a döntésnek.
Két dolog közül lehet választani : fegyelem vagy sajnálkozás miközben bármelyiket is választja a klub, mindkettő ugyanolyan szenvedéssel jár.....![]()
Nem csak a székek, a lelátók a lényeg. A folyosók, mozgássérült vonalak, elsősegély ellátóhehelyek, menekülő kijáratok stb. Ezekről is volt 3-4 kép, gondolom ennyi van kész a 27 000-es befogadókapacitáshoz. A tribün nagy része már egy ideje készen van, legalábbis a korábbi videok képek alapján a székek teljesen megújulnak kinézetre és funkcióra egyaránt (aki volt kint már meccsen annak azért durva a különbség), látszódtak a VIP helyek is, kispadok. Illetve több változtatást, is ez mutat be. Az ülőhelyek elhelyezkedése, hol lesz a kivetítő, mely részeket lehet majd fokozatosan használni, már nem csak rajzokon.culinho írta: ↑2025.08.13. 12:43:23Azt nem tudom, hogy terelni akarnak-e valamit, de a fű, avagy az egész stadion tényleg nagyon szép. Belülről nem látszik, hogy mért ne lehetne megnyitni az egész régi tribünt (60e) egyszerre szeptemberben, valószínűleg az épületen belüli és kívüli megközelíthetőség az oka.
Sok meló van még, az öltözők és a játékos folyosók körül sincs még kész minden, de ahhoz képest hogy pár hete hogy álltak, van haladás..Itt most tényleg kell az éjjel-nappal meló, de ha a régi stadion rész kész lesz, akkor a javán túl lesznek. Szerintem a legnagyobb kérdés, hogy a tetőt mikor fogják megcsinálni, mert azt még Laporta se merte megígérni, hogy jövő nyáron eljutnak odáig..ha pedig nem, akkor marad 2027 nyara.
Leginkább a bérleteseknek kellene fellázadniuk, hiszen kevesebb meccset fognak kapni. De sajnos nem lennék meglepve, ha erre is csak bólogatni fognak, mint minden másra is.Troym írta: ↑2025.08.12. 21:06:03Értem, hogy minden a pénzre van már kifaragva, de azért lassítani kéne...
Azért az remélem csak nem vita tárgya, hogy a spanyol ligának Spanyolországban kell zajlania és igenis "előnyben" részesíteni a spanyol fanatikusokat és az odalátogató turistákat, mert igen utóbbi is már a turizmus része.
Vagy ha már nem így van, akkor mi a búbánatnak építünk 1,5 milliárdért stadiont?
Menjünk játszunk le Osasuna elleni bajnokit Rijadban, Getafe ellen Kairóban, Sociedad ellen Rioban, Sevilla ellen Mexikóvárosban, a maradék meccsek meg mehettek volna a 70 éves Camp Nouban.
Azt sem értem, hogy ha az a közvélekedés milyen rossz a Laligában, regisztrálják át a csapatot a szaudi ligába / MLS-be és voilá, problémák megoldva. Ha közelebbi kell, ott a portugál, svájci liga, kész is.
Külön tetszik ez a kétszínűség Laportáéktól is:
Nagymellénnyel kijelenteni, hogy a klub a sociók kezében marad <-> csak majd nem fogod látni, ahogy a szuperkupát is kijátszották Pique és Tebas vezérletével a sivatagba.
Nesze semmi, fogd meg jól.
Ennyi erővel tényleg lehetne a csapat 25%-ban mondjuk vállalati befektetői kézben és 75%ban a socioké, ahogy a Bayern, ez az irány sem jobb semmivel.