2025.08.15. 18:48:48
Azt hiszem sikerült megfogalmaznom hogyan is érzek pontosan Laporta elnöksége felől.
Szerintem nem csináltak mindent jól. Sok hibát követtek el.
De szerintem nem lett volna aki jobban csinálja, max olyan aki más hibákat követ el ezek helyett.
Kristálygömbbel lehetett volna jobb döntéseket hozni, anélkül viszont nehezen...
Ugyanez hosszabban kifejtve:
Úgy érzem hogy nála jobban senki se csinálta volna.
Potenciálisan el lehet képzelni hogy egy másik elnök, kezében a kristálygömbbel minden kérdést úgy oldhatott volna meg hogy abból jobban jövünk ki, mint így. Igen, ez lehetséges, de kicsi a valószínűsége.
A valószínű az hogy ha másik elnökünk lett volna, akkor pl nincs Roque leigazolás, talán elmegy pénzért Inigo, vagy éppen megtartjuk Messit. Bármi lehetséges.
Tehát vegyük azt, hogy ok, ezeket a hibák nem történnek meg, viszont nehogy már azt feltételezzük hogy a másik vezetőség viszont másik hibákat nem követ el.
Sportszakmailag nem lehet okunk a panaszra. Bajnokságot nyertünk kettőt, kupát, szuperkupát. Újra ott voltunk a tűz közelében a BL-ben.
Simán lehet hogy ennél sokkal rosszabb éveket zárunk egy másik vezetőséggel. Az összes többi klub akiknek hullámvölgye volt, az mélyebbre zuhant és tovább volt mélyen mint mi, pl. Liverpool, Milan, Manchester United stb.
Lehet hogy Inigo elment ingyen, de miért vesszük biztosra hogy más alatt itt köt ki egyáltalán?
Lehet ütni Decot hogy Roque így meg úgy, de Raphinha nem biztos hogy itt köt ki, ha nincs Deco.
Laporta dolgozott Alemanyval, aztán pedig Decoval és Bojannal, ezalatt pedig teljesen lecserélte a keretet, az edzői stábot és a klub stuktúrát is megreformálta, és az eredmények alapján fejlődést látunk. Hamarosan új stadionunk is lesz.
Az egyik legfiatalabb keret a miénk a top fociban, és már most sikeres.
Mi kell még hogy ne panaszkodjunk?
Nem azért, de centiken múlt a tavalyi BL döntő. Szerintem a PSG vert volna minket, de ez se biztos.
Most valaki komolyan ott tart hogy egy majdnem triplázó hamarosan új stadionba költöző fiatal, jó eséllyel ennél már csak tovább fejlődő csapatnál azzal tölti a napját hogy panaszkodik?
Keresgéljük itt a sok jól megoldott helyzet között azt amibe bele lehet kötni aztán mutogatunk hogy még ezt se tudják jól megcsinálni.
Hát ja, részben igaz, de a valóság az hogy én hálás vagyok hogy itt tartunk.
Izgatottan ülök le meccset nézni és szeretem a csapatot. Jobban is talán mint pár éve, mert szimpatikus, szorgalmas és látványos játékosokból rakták össze egy szimpatikus edzővel.
Tényleg semmi, de semmi okot nem érzek panaszkodni, pláne olyan hangnemben amit itt sűrűn olvasni.
Fontos, hogy szerintem nem tökéletetes. Viszont szerintem az esetek 99%-ban úgy hoztak döntést hogy abban a helyzetben az a döntés tűnt a legjobbnak, aztán utólag kiderülhetett persze hogy nem még sem az volt a jó döntés, és ez hiba, viszont nálam ez nem akkora súlyú hiba.
Ami fáj az az amikor előre látható hogy egy döntés rossz, de mégis meglépik. Az ilyen viszont szerencsére ritka, vagy legtöbbször csak azért tűnik így az adott szitu mert nem ismert minden tényező számunkra.
Pl én nagyon kedvelem Ferrant és Olmót is, de egyikről se vagyok meggyőződve hogy megért annyi pénzt amennyit, még a körülményeket figyelembe véve se (több ütemben fizettünk azért volt sok, alacsony fizuval és ügynöki díjjal jött, elfogadta a regisztrációs nehézségeket stb.), de ha már itt vannak nagyon örülök nekik és szorítok nekik.
Ami fix hiba volt az pl Roque, mert ha Xavi nem kedvelte akkor tényleg felesleges volt kirángatni a számára kényelmes ligából. Lehetett benne bízni hogy beválik, de belülről látniuk kellett volna hogy ez hülyeség. Azt is gondolom hogy nem volt igazi jelölt VKP posztra akkor a piacon, ezért arra nem tudtak volna költeni, így megnézték hogy mi van a piacon ami kivitelezhető és így esett a választás a brazilra, egy kvázi lottó szelvényként ami ha beválik akkor egy poszt megvan oldva évekre, ha meg nem, akkor minimális veszteséggel el lehet adni. VKP-t azóta se igazoltunk szóval nyilván nincs jelölt és nem is volt akkor se.
Laporta kiváló munkát végez szerintem, voltak hibák, de nem is sok, és nem is nagy.