Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
dudastibor
Barça C

2025.07.20. 17:12:04

LG írta:
2025.07.20. 11:42:54
Stoichkov írta:
2025.07.20. 04:18:22
A flick tenyezo izgalmas lehet Rashford-nal.
Lattuk hogy az oreg mit ki tud hozni jatekosokbol akiknek a formaja hanyatlott volt
Mikor olvastam a hírt, ugyanez jutott az eszembe. Alapvetően szkeptikus lennék az angollal, de Flick kezei alatt simán benne lehet egy másodvirágzás, így örülök az üzletnek.
Én az elejétől bíztam Raschford érkezésében,jobban mint az eddig "egyszezonos " Diazban ,vagy Nicóban,aki tehetséges ,de számomra szertelen és a mélységes alázat és elhivatottság hosszú távon szerintem hiányzik belőle.A kölcsönnel pedig a rizikója minimális...és emlékszem amikor ellenünk játszott néhány éve...!Egy olyan edzővel ,mint Flick és olyan küzdőszellem ami nálunk a keze alatt kialakult a csapatban,---!a mindenki egyért ,egy mindenkiért! nemes szellem át fog ragadni rá elkerülhetetlenül,nagyban különbözve az évek óta széteső MU-ban uralkodó atmoszférától ...élete szezonját fogja futni ,mint Raphi esetében is történt.Hatalmas erősítésnek tartom,a lehető legjobb döntés volt ez ismerve a körülményeinket!!! Hajrá...megkülönböztetett figyelemmel fogom kísérni és drukkolok neki ,hogy magára találjon...a srácnak nagyon magasan van a plafonja ,amit még maga sem tapasztalt meg.Flick a z egyik legjobb pedagógus és empatikus edző akit megismerhettünk.Alig várom a szezon kezdetét!
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.20. 16:40:30

Nekem sem teszik De jong itteni munkássága, de rakjuk lelátóra stb kicsit túlzás! Azért annyira nem volt rossz mint ahogy itt be van állítva. A fizetése sokakban ellenszenvet kelt ès még jobban hegyeznek rá. Eddig mindegyik edzőnél kezdő Flicknél is. És sztem a német nem az a fajta aki ne hagyná ki… idén ő maradni fog jövőre meg megy amerre lát. Adja az Isten Bernál beváljon és házon belül megoldanánk. Tèmàtól off, de nekem van egy Virgili vagy, h írják nevű srác akinek nagyon tetszik a focija és biztoa vagyok benne, h idén nagyot fog szólni..
Alcantara
Director del Fútbol

2025.07.20. 16:37:53

Gránit ezt a cikket én is olvastam. Lehet akkor rosszul fogalmaztam, nemcsak a fórumon írták de nekem a matek még így sem jön ki. A cikk hitelessége meg kétséges számomra.

Végülis mindegy nekem, nem én fizetem, jöjjön, tegye a dolgát, ha annyira odateszi magát, mint amennyire idevágyott, elégedett leszek vele.
Lehetőleg ne dőljön ki senki az alapozásnál, elég volt Ibrahim Diarra izomszakadása egynek. A csapat jó erőben és kipihenten (klub VB mentesen) várja a rajtot, aztán meglátjuk az idén szárnyalunk e tovább.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.20. 15:42:51

Alcantara írta:
2025.07.20. 15:28:05
Többen írjátok itt, hogy 5 millió nettő lesz a bére Rashfordnak. Ez hogyan jön össze?
A sport szerint 18 millió a bére, mi 70%-ot vállalunk, többiről ő önként lemondott. MU semmit nem tesz bele pluszban. Oké, hogy ez bruttó, de ugyan nem számoltam utána a járulékoknak, de ez csak ránézésre sem lehet 5 nettó.
Persze lehet a spanyol adózás ismereteinek hiánya miatt gondolom ezt.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -119864965
Maga az Eurobarca írja.

https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... ashfordot/

"A játékos komoly fizetéscsökkentésbe ment bele, így az éves bére nettó 5 millió euró lesz, amelyet teljes egészében a katalánok fognak állni."

5 millió euró nettó az kb 10 millió euró bruttó Spanyolországban.
Peter írta:
2025.07.20. 13:59:38
egyszer sem láttam nálunk azt a Frenkie játékot, ami az Ajaxban tőle nekem megtetszett.
Érdekesség, hogy abból az ígéretes Ajaxból azóta jó sokan megbuktak. Remélem, legkésőbb jövőre véget ér ez a félresikerült történet. Most még lehetne is rá nyomást gyakorolni a 2026-os vb miatt. Ha nem távozik, lelátó, a vb-t meg elfelejtheti. Egy Mainoo, egy Caicedo, bárki, akinek nem alszik meg a tej a szájában. Partey-ról szóltak pletykák, de mivel úgy tűnik, lesújthat rá a törvény keze, ő felejtős.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.07.20. 15:28:05

Többen írjátok itt, hogy 5 millió nettő lesz a bére Rashfordnak. Ez hogyan jön össze?
A sport szerint 18 millió a bére, mi 70%-ot vállalunk, többiről ő önként lemondott. MU semmit nem tesz bele pluszban. Oké, hogy ez bruttó, de ugyan nem számoltam utána a járulékoknak, de ez csak ránézésre sem lehet 5 nettó.
Persze lehet a spanyol adózás ismereteinek hiánya miatt gondolom ezt.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -119864965
Peter
Director del Fútbol

2025.07.20. 13:59:38

FcBarcelona1 írta:
2025.07.20. 13:12:28

Én biztosan nem adnám el Rashford miatt Fermint vagy Olmot sem.

Így inkább Ferran helye kétséges
Annyira biztosan egyetértek, hogy a "miatt" miatti összefüggést sem értem, hiszen teljesen más típusú játékos a két középpályásunk és Rashford.
Az pedig megint egy teljesen más, önálló kérdés, hogy szándék esetén ki az, akiért képesek is lennénk némi aprót kicsikarni.

Az, hogy Ferran helye kétségesnek tűnik - nálam ugyan semmi kétség, mert már itt sem lenne - teljesen érthető, de a klubnál kétség sem férhet a maradásához.
gránit írta:
2025.07.20. 13:14:23
Én még de Jonggal kezdenék valamit, őt jó lenne elpasszolni és egy minőségibb középpályást szerezni.
Azon túl, hogy nálam (is) ez lenne a nyári házi feladat (Gavival egyetemben), beugrott egy kis nosztalgia, mert sokkal többet láttam annó Frenkieben, amikor leigazoltuk.
Oké, hogy itt minden más Barcelonában és többek szerint volt néhány jó meccse, de én egyszer sem láttam nálunk azt a Frenkie játékot, ami az Ajaxban tőle nekem megtetszett.
Az a dinamika, élet, lendület, nem is tudom hova tűnhetett el belőle, mert oké, hogy az évek és az ilyen olyan
szakmai vezetés, de Flick Barcájában ismét a dinamika dominál, miközben Frenkie a legjobb korban van.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.20. 13:14:23

Szerintem nincs gond azzal, hogy többen is vannak a "10-es" posztra (jelentsen ez ma bármit is, régebben a számozások még fixek voltak). Olmo amúgy is sérülékeny. Nem kell azt a keretet kicentizni, a lehető legszűkebbre szabni. 25 fős is lehet egy keret, és meccsenként 5 játékost is lehet nevezni tartalékcsapatból. Bőven vannak tehát posztok, ahol 3-4 emberben is nyugodtan gondolkodhatunk. Lesznek sérülések bőven. Nincs semmi gond azzal, ha egy poszton van három emberünk is. Legyünk csak minél többen. Hosszú lesz az a szezon, álljon csak minél több opció Flick rendelkezésére.

Meglett a hőn áhított igazolás a hőn áhított posztra. Én még de Jonggal kezdenék valamit, őt jó lenne elpasszolni és egy minőségibb középpályást szerezni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.20. 13:12:28

bence0330 írta:
2025.07.20. 13:01:01
Szerintem a leírtakon kívül "pro" ebben az igazolásban, hogy vele nem "kötelező" kezdőként számolni, rajta sem lesz akkora nyomás. Marad az alap kezdő, de van egy elvileg(majd kiderül) minőségi csere mind a 3 pozícióba, lehet Ferrannál jobb csatárként is.
Én biztosan nem adnám el Rashford miatt Fermint vagy Olmot sem. Így inkább Ferran helye kétséges.

Valamint, ha van pénz, mehet más pozíció megerősítésére. Ha beválik, ez a 30-35 nem sok pénz érte.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.20. 13:01:01

A képességei nagyon jók, de saját maga által is bevallotta súlyos önbizalomhiánnyal küszködik már 1-2 éve. Volt egy ilyen brazilunk tavaly. :) Szóval ja, a Flick faktor mellett én kezdőként 30 gólosra taksálom, ha nem lesz alapkezdő, akkor ennek az arányosított verziójára.

Nem a 100%-osan tökéletes profil, jól cselez, de azért nem elit benne, kis területen is így... erős, de nem elit, viszont szerintem pl. a kontráink vele még sokkal rémisztőbbek lesznek, és tudunk vele szimmetrikus 4-2-3-1-et is tölni, ha akarunk, amit a brazillal nem lehetett. Meg hát tényleg át lehet rakni jobbra is cserének, ha valamiért az a Roony nem jönne be, meg sérülésnél középre is.

A lényeg, hogy támadóposzton így mindenki a helyére kerül, Raphinhának nem kell a meccsei felét végigszenvednie a szélen olyan dolgokra kényszerülve, amiben nem jó, őt abszolút maximalizálhatjuk, Yamal is beljebb húzódhat így kicsit, Rashford meg elvan szélen és beljebb húzódva is.

A kölcsönnel tökéletes, ha tényleg csak nettó 5 körül keres, mint ahogy írják, gondolom van valami kis kölcsönvételi díj is, de annyi belefér. Ha nagyot megy, akkor azt a 35 milliót talán még 28 évesen is meg fogja érni.

Egy gond van, ami már tavaly is alapvetően az volt, a 10-es poszt túltelítettsége. Csak tavaly még az egyiket kiraktuk szélre, idén nem, vagy csak néha lesz így, Olmo és Fermín luxus oda, főleg egy Raphinha mögé, aki azért rengetegszer nem fog kikerülni a kezdőből. Olmo lehet, hogy a csere terhelést még elbírja fizikailag, akkor ő minőségi csere, de azért Fermín jobb és megbízhatóbb játékos, egy sérülésnél vele nyugodtabb lennék, ha pár hétig kezdenie kell. Eladni viszont őt lehet csak. Gondolom egyiket sem adjuk el, de valamelyik nagyon meg fogja szívni ezt a szezont, vagy talán mindkettő.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.07.20. 11:42:54

Stoichkov írta:
Lattuk hogy az oreg mit ki tud hozni jatekosokbol akiknek a formaja hanyatlott volt
Mikor olvastam a hírt, ugyanez jutott az eszembe. Alapvetően szkeptikus lennék az angollal, de Flick kezei alatt simán benne lehet egy másodvirágzás, így örülök az üzletnek.
Stoichkov
Jugador d'estrella

vg99
Capitá del Barça

2025.07.19. 22:09:24

Ennyiért megéri. 9es csere is lehet.
Elég kukázos, fapados az idei nyár..
Peter
Director del Fútbol

2025.07.19. 21:57:00

Nekem bevállalósnak tűnik a sztori és mint ilyen, bátraké a szerencse..... :D
gránit
Director del Fútbol

2025.07.19. 21:05:27

Nekem nem tetszik a dolog, nem tartom elég gólerősnek. A variációs lehetőségeket nyilván nyitni fogja, akár csereként, akár kezdőként, többféle posztra, ami Raphinha középre húzását is lehetővé teszi. Nem voltam ellene, hogy igazoljuk ebbe a csapatrészbe, de egy gólerősebb játékosnak örültem volna inkább.

Troym írta:
2025.07.19. 19:10:56
Ha ez az ára, hogy jöjjön Dumfries, akkor örülök
Meg lennék lepve. Szerintem ezzel az is eldőlt, hogy mi nem hajtunk végre olyan szerkezetváltást, mint a Real Madrid, és a tavalyi hadrendet folytatjuk tovább. Arra meg ott van Koundé, Garcia, Fort. A Real Madrid átválthat a három belső védős rendszerre, és két támadóbb felfogású szélsőt igazoltak, akiket még kamuból sem rajzolgatnak be a leghátsó sorba. Nálunk úgy tűnik, marad a hadrend és a tavalyi felfogás.
csababarca írta:
2025.07.19. 20:23:11
Ha másra nem, Raphinha tehermentesítésére jól jöhet, vagy Yamaléra olykor, bár a kicsinek már akkora kultusz lett generálva, hogy ő nem fog padozni kb soha, hacsak nem sérült.
Na igen, furcsának is tartom, hogy sokan az ő tehermentesítését követelik. Nem fog padozni az új igazolásokkal sem, inkább Olmo és Fermín lehetnek azok, akik a perifériára szorulnak.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.07.19. 20:23:11

Kukázás szagú dolog, de hátha most szerencsénk lesz.

Egy kiemelkedő szezonja volt, a 22/23-as, ott szépen termelt, azóta összesen nem rúgott annyi gólt, mint akkor.
Ha egy erős csereszintet tud hozni, akkor tűzoltásra jó lehet, sokat tőle sem várok, nem véletlen nem kígyóznak érte a kérők, de hátha.

Ha másra nem, Raphinha tehermentesítésére jól jöhet, vagy Yamaléra olykor, bár a kicsinek már akkora kultusz lett generálva, hogy ő nem fog padozni kb soha, hacsak nem sérült.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.19. 20:17:12

Én azt nem tudom, miért menne ebbe bele a MU. Gondolom sejtik, hogy nagy eséllyel nem vesszük meg, vagy csak komoly alkuval. Ennyire rossz a viszony közöttük? Nem követem a bulvárt, max kicsit a miénket.

Ha jön, akkor majd meglátjuk, ha megtalálja a formáját (Flick alatt miért ne tenné valaki, aki önbizalmi problémákkal küszködik), akkor már bizonyította, hogy képes akár 30 gólos szezonra is, mi pont találkoztunk a MU-val, amikor ilyen éve volt. Nem mellesleg kiválóan lő szabadot. Bár sokan lőttek kiválóan szabadot, mielőtt Barcelonába érkeztek, ez mintha egy átok lenne, Cou, Rapha, stb, mindenki teljesen elfelejti nálunk, de ez is egy plusz pozitívum, potenciálisan.

Ha meg véletlen nem jönne be, minimum erős csere lenne, azzal is beljebb vagyunk. Ráadásul bejöhet ő még olyan poszton is, amin nem várjuk, akár centerként is.

Én most olyasmit érzek, hogy kb 50%-ban lesz ő kezdő, Raphával a 10-esben, és a maradékban a brazil kezd a "szélen". Az aktuális balhátvédünktől is függ.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.07.19. 19:50:50

Huh, na ez a Rashford story eléggé a semmiből jött :D Mármint oké hogy hónapokig voltak róla cikkezve hogy B-C-D-ZS tervként esetleg valamikor jöhet, de a napok-hetekben max info morzsák voltak róla, persze majd akkor 100% ha már leszállt Barcelonában aláírni.

Én már elkönyveltem azt hogy Nico hosszabbítás után nem fog jönni ide semmilyen komolyabb támadó, Diazért nem érdemes 80millió felett adni, Rashford is kérdéses volt, így kifejezetten örülök hogy végre jön. =D>
Nicoval ellentétben a hírek szerint már január óta szorgalmazta hogy ide jöjjön(kár hogy Fati-ügy leállása miatt végül januárban nem jött), a fizetése kb 30%-áról lemondott, a maradék nettó 5m-t pedig mi fizetjük, nem kér garanciákat hanem bízik a klubban, 30-35 millió eurós vásárlási opcióval.

A mostani MU-ban nem nehéz megkotlani, szerintem benne van az extra, szinte biztos hogy nagy álma ide jönni, ha ez motiváltsággal és Flick-féle alapozással-beillesztéssel társul akkor nagy erősség lehet. =D> Egy Raphi-Rashford-Yamal hármast is megnéznék, nagyot szólna mert Lewandowski alternatívája is lehet, de egy Rashford Balszélső, Raphinha 10-es, Yamal jobbos formáció is komolyat alkotna
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.19. 19:36:23

Szerintem a csavó,ha nem sérül le,inkább befog válni,mint nem,gólokból és asszisztokból is kétszámjegyűt várok tőle.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.19. 19:10:56

FcBarcelona1 írta:
2025.07.19. 17:01:26
Rashford: az én értékelésem az ő kapcsán az attól függ kategória.
Ha ez az ára, hogy jöjjön Dumfries, akkor örülök, elég cserepadra ő is előre, ha nem jön nyáron senki más, akkor sovány. Most úgy vagyok vele, hogy legyen félig tele a pohár, bízom szélsőhátvéd érkezésében, akkor nem vészes, gálakezdő meg marad Raph, Yamal, Lewa mögöttük Pedri, Casado, Fermin/Olmo

A 60-100 milliós igazolásokat meg tartom. Ha Laportáékon múlna, akkor De Ligt, Bernardo Silva, Kimmich, Nico, Diaz és még jó pár 60+ milliós arc itt lenne, csak nem tehetik, emiatt ráfanyalodunk a saját nevelésre, aminek én személy szerint örülök, csak nem tartom az ő érdemüknek, mert Koeman, Xavi, Flick egyaránt hozta fel a fiatal arcokat, ehhez semmi köze egy elnöknek, sportigazgatónak.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.07.19. 19:42:38-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.19. 16:51:57

PR42 írta:
2025.07.19. 16:15:50
Bosszant hogy csak rá telik, de ha idekerül, akkor drukkolni fogok neki.
Sajnos Fati és Araujo féle helyzetről van szó, abban a tekintetben hogy sérülések és rossz teljesítmények után most fizikailag és szellemileg is szintet kell lépnie a játékosnak.

Ha motivált, akkor sikerülhet.
Én is így látom.
Nem nagyon örülök neki, de így, hogy csak kölcsön (gondolom fizetését sem mi álljuk teljesen, vagy lejjebb ad, erről volt szó sok hírben) akkor nem veszíthetünk vele, ha nem válik be, megy vissza, mint Felix.
Arra kíváncsi leszek, hogy lesz e pénz így más posztra, és ha igen, akkor hová igazolunk.
PR42
Jugador del Barça

2025.07.19. 16:15:50

Bosszant hogy csak rá telik, de ha idekerül, akkor drukkolni fogok neki.
Sajnos Fati és Araujo féle helyzetről van szó, abban a tekintetben hogy sérülések és rossz teljesítmények után most fizikailag és szellemileg is szintet kell lépnie a játékosnak.

Ha motivált, akkor sikerülhet.
davi10
Llegenda del Barça

2025.07.19. 16:09:09

Meg is van a here we go!

Kiváncsi leszek rá, ott van az extra a srácban, ha tényleg olyan motivált, mint tűnik, és Flick-kel megértik egymást akkor ennek még nagyon jó vége is lehet.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2025.07.19. 15:09:11

𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Barcelona sent an OFFICIAL BIE to Man United for Marcus Rashford, deal CLOSE!

Loan with buy option proposal sent to Man United with Barça decided to close the deal — as soon as possible.

Rashford already said yes to Barcelona since January, dream destination for Marcus who will leave United. (Fabrizio Romano)
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.17. 20:07:23

Hansi Flick understands Barcelona’s situation and gives up the idea of strengthening other positions — but he has asked for a left winger. He will need to wait though, because Barça wants to wait and first be clear about their fair play — nobody will come until August, this is the expectation.
Via : Ferran Correas
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.07.17. 07:46:32

Troym írta:
2025.07.16. 22:47:02

Gondolom Yamal 10es mezszáma meg nagyobb bevétel, mint sok játékoseladásunk, mennyit keres a klub egy mezen? 15-20%? Most 185 Euró egy mez a nevével, ha eladnak 100.000et, akkor 3-4 milliió Euró
185e lenne, ha lehetne kapni - legalábbis online...
Kb január óta próbálok venni egy (több) Player Edition mezt, de nem kapható (csak a zöld 3-as számú). Az új is csak egy napig volt elérhető, azóta nincs...

Írtam is a klubnak májusban, de úgy tűnik a válaszból, nincsenek tisztában a helyzettel #-o
Válasz küldése