Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
https://www.tycsports.com/champions-lea ... 76008.htmlTroym írta: ↑2025.07.17. 20:26:46Azért egy ilyen létesítménynél kiadni a használatba vételi engedélyt baromi nagy felelősség, szerintem büntetőjogi következményekkel.
Nem "szívatnak" minket az önkormányzatnál, csak senki nem akar börtönbe kerülni, ha megsérül egy szurkoló, mert mondjuk hiányzik egy korlát, nem lehet menekülni tűz esetén, nincs statikai jelentés akármi, ne bohóckodjunk már.
Egy fórumon könnyű leírni, hogy minek izgulni, kb kész a stadion, lehet meccset játszani, de aláírná tényleg bárki, hogy lehet meccset rendezni, ha hiányoznak biztonsági, higiéniai, tűzvédelmi elemek és ezért felelősséget kell vállalnod?
Szerintem full objektívan megvizsgálták az önkormányzat szakemberei és nem adtak engedélyt, nincs semmi több a sztoriban.
Legyek megint én az összeesküvés gyártó.
Amit én olvastam cikkeket az ellenőrzésről, abban annyit írtak, hogy a Liga illetékesek elégedettek voltak a munka előrehaladtával... Szó nem volt engedélyről.kmb írta: ↑2025.07.17. 13:43:51A legutóbbi ellenőrzéskor mindent rendben találtak a liga illetékesei engedélyt is adtak,ez benne van az alábbi cikkben amit lentebb bemasoltam.A probléma a barcelonai önkormányzat engedélyeztetésével van,az nem fog megjonni időben.
Erre írtam lentebb hogy ilyet madridban el nem tudnék képzelni hogy megtörténhetne.
Ezekkel mit szeretnél érzékeltetni? A Real stadionja kevésbé volt kész, mert több a daru, vagy a cementes zsák?FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.17. 12:51:17Sokadszorra írom, ebből jönnek a szubjektív következtetések, és az, hogy rossz a vezetőség.
Ez az egyik oldal
A valóságban, jogilag és könyvelés tekintetében
9000 székből 450 elkészült. Limak hitelesítette, Crowe ellenjegyezte, La Liga működés közben akarta látni, hogy elfogadja. Ez megint mi?
Az engedélyt Barcelona városa a felső karéj elkészüléséhez kötötte. Ez is mi? KMB írja Realnak is így menne?
https://www.google.com/amp/s/m.allfootb ... ay/2678387
Szeptember 11 visszatérés
Szeptember 2 képek
https://en.as.com/en/2021/09/02/album/1 ... 43961.html
Ez most komoly? 9000 székből 450 készült el? Ennyi idő alatt?
A Real Madridot a helyi lakosság olyan szinten megtorpedózta, hogy a multifunkciósnak szánt stadionjukat is át kell alakítaniuk. Ez Magyarország számára is példaértékű, hogy egy város olyan szinten demokratikus, az emberek olyan szinten be vannak vonva a döntésekbe, hogy simán megvétózhatják mindazt, ami káros a számukra. A közösségi költségvetés is elterjedt már szerencsésebb helyeken. Teljesen érthető volt a döntésük, a város belsejében ne dübörögtessék a zenét, amikor a lakók aludni szeretnének. Úgyhogy húzhatták fel a szigetelést a stadion köré, hogy a zaj ne szűrődjön ki, hatalmas plusz költségekkel. Őket még inkább meg is szivatták, mint minket, bár hasonló lakossági felzúdulás lehet majd Barcelonában is később, ha ramazurrit akarunk majd ott csinálni éjszakánként a szintén multifunkciósnak szánt stadionunkban. Sőt, Barcelonában még inkább valószínű ez, a turizmus ellen is egyre több intézkedést hoznak a lakók nyugalma érdekében. Ezt már csak azért írom, mert sokan előre el vannak már ájulva a jövőbeli nagy pénzektől, amik a multifunkciós üzemelésből eredhetnek. Nyugtával dicsérjük a napot, ahogy nyugtával dicsérjük a bevételeket és a stadion elkészülését is. Egyelőre ott tartunk, hogy nincs kész, az elkészüléséről szóló pletykákban pedig ellentmondás van ellentmondás hátán.
Sokadszorra írom, ebből jönnek a szubjektív következtetések, és az, hogy rossz a vezetőség.
Egy spanyolországi cikket masoltam be forditoval.gránit írta: ↑2025.07.17. 11:59:04Formailag lehet, de a következménye a munka világában nagyon más arra nézve, aki semmit nem csinál, vagy egyenesen árt a szervezetnek. A futballisták kivételezettek, nem is szabad őket egy átlag dolgozó mércéjével nézni, ezért igazat adtam egy lenti hozzászólásnak, hogy az UEFA-nak van mit tanulnia az NBA-től abban az értelemben, hogy a csapatok könnyebben megszabadulhassanak a kenyérpusztítóktól. Ha egy több milliárd forintot kereső kenyérpusztító nem hajlandó magától távozni, ha távoznia kell, akkor igenis lehessen elcserélni Afganisztánba.
Ez még mindig nem lezárt ügy? Ajjajjajjajjajj.
A kettő között van egy erős ellentmondás![]()
Tehát mégsem készültek még el?
Formailag lehet, de a következménye a munka világában nagyon más arra nézve, aki semmit nem csinál, vagy egyenesen árt a szervezetnek. A futballisták kivételezettek, nem is szabad őket egy átlag dolgozó mércéjével nézni, ezért igazat adtam egy lenti hozzászólásnak, hogy az UEFA-nak van mit tanulnia az NBA-től abban az értelemben, hogy a csapatok könnyebben megszabadulhassanak a kenyérpusztítóktól. Ha egy több milliárd forintot kereső kenyérpusztító nem hajlandó magától távozni, ha távoznia kell, akkor igenis lehessen elcserélni Afganisztánba.
Ez még mindig nem lezárt ügy? Ajjajjajjajjajj.
A kettő között van egy erős ellentmondás
Tehát mégsem készültek még el?
Erről van szó.Peter írta: ↑2025.07.17. 09:37:55Szerintem ezt pontosan, hogy nem szabad sem elfelejteni, sem figyelmen kívül hagyni, hanem ez az, amire kíváló lehetőség keletkezik a klub számára, erre muszáj, sőt kötelező lenne zsigerből építeni a szerződések megkötésekor. Vonzó a klub, jelenleg a szakmai stáb is kíváló, ideális a környezet, szóval minden a helyén van.
Nem tudjuk hányadik póthatáridő mikor van, mert mindenki tudja, hogy csúszik a stadion, de ugye a pontos menetrend még mindig képlékeny.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.17. 10:49:54És azért, mert Augusztus 10-én (tart az átigazolási szezon is)rendezendő Gamper során nem tudnák a páholyokat üzemelés közben ellenőrizni, akkor nincs is 100 milliós bevétel, még ha ki is fizetik?
Bár én már nem lepődnék meg semmin, de ez jogilag vagy könyvelés szempontjából furcsa, ha igaz lenne.
Főleg úgy, hogy az MD szerint múlt héten a La Liga ellenőrei engedélyt adtak a visszatérésre, és a hivatalos hazai pálya a Camp Nou a 25/26-os szezonra.
Sajnos ebben Andrisnak valamennyire igaza lett, mert nem tudom ki az utolsó felsőpolcos érkezőnk...közben azért áron alul adtunk el elég sok játékost, mondjuk közülük is nehéz top-nak hívni bárkit.
Mit értesz ezalatt? Még el sem nagyon veztettük a sportszakmai stabilitásunkat, főleg ahhoz képest, ami történhetett volna. Nem értünk el másodiknál rosszabb helyet a La Ligában, és azért a 2 BL kiesésünk inkbáb edzői tapasztalatlanságnak tudható be, nálunk gyengébb csapatok ellen, főleg a második. És akárhogy is, még az is csak 2 év volt, tavaly már tőlünk rettegett Európa a PSG mellett, szinte sosem, vagy csak 1-2 évben látott, szemkápráztató focival. Messi nélkül mindenképp sosem látott szinten. És ha már itt tartunk, igen, mindezt Messi után, ami csak növeli, és még érthetetlenebbé teszi, hogy hogy értük el mindezt. Kb Mission Impossible rész is lehetett volna belőle.
Ezt olvastam. Ez eddig a legnagyobb ökörség(ki tudja igaz e, csak egy hír). Kezdődik az új gazdasági év. Jövő szezonra számolják az FFP-t.Troym írta: ↑2025.07.17. 08:51:31The delay in the Spotify Camp Nou construction work may complicate the financial report regarding the VIP seats, they were supposed to be ready for the Gamper.
Those €100m could no longer count as income for the club to help financial fair play.
LaVanguardia
Mivel nem lesz a Gamperre kész a stadion, így a páholy 100 milliója sem bevétel.
A fenti mondatodtól kezdődően a záró mondatig kb teljesen ugyezt gondolom.
Ha jól rémlik, akkor 2024-re ígérték, hogy stabilizálódik majd a helyzetünk, a stadion témába meg inkább bele se megyek. Ami viszont financiálisan könnyen gatyába rázhatná a csapatot, ha időnként egy nagy összegű távozója lenne a csapatnak. Ha a mostani keretre ránézek, akkor a védelemből és a középpályáról is tudnék olyan nevet mondani, akikre a végtelenségig támaszkodunk, de a magas létszám miatt keveset fognak játszani, az értékük pedig feltehetően folyamatosan csak romlani fog. Teszem hozzá, hogy ez egy több évtizedes hagyománya a klubnak. Időnként van az az ár, amit már érdemes elfogadni, attól függetlenül, hogy a játékos jól teljesített.Andris írta: ↑2025.07.17. 10:08:15Nem akarom nagyon túlkomplikálni a dolgokat, és megint nem tudom azt sem, hogy milyen a hőmérséklet itt a fórumon, de olvasva a friss híreket, röviden:
Nem tudom, ki az aki még mindig kompetens vezetésnek gondolja a Laporta féle elnökséget, de azt gondolom, hogy ők vagy benneragadtak egy korábbi argumentben amiből nem tudnak/akarnak kimászni mert az arcvesztés, vagy pedig nagyon naívak. No offense, mindannyiunknál vannak szerintem ilyen esetek, különösen olyan dolgok kapcsán amiket szeretünk, teljesen természetes. De attól még szerintem érdemes leírni, különben esély sincs rá hogy megdöccenjen a valóságtagadás.
Olyan TLDR kommentáradatot lehetne itt indítani valószínűleg, hogy nem érdemes belekezdenem se, tizenoldalnyi érveléssel lehetne kezdeni, de tényleg megpróbálom csak egyszerűen:
4,5 év telt el a választások óta, gyakorlatilag a teljes ciklus lepörgött. ->
A brutálisan siralmas gazdasági helyzetünk ellenére(!) szerintem kimagaslóan sok sportsikert ért el a klub, ami persze odakerülhet Laporta neve mellé, de tegyük a szívünkre a kezünk: elsősorban olyan dolgokon múlott ez, mint Xavi hajlandósága tapasztalat nélkül átvenni egy romhalmazt, a játékosok hajlandósága (amikor is a korai időszakban mindenki nagyon jelentős fizetéshalasztásokba és elengedésekbe is (pl Piqué) ment bele, és főként az utánpótlásunk ereje, amit még Cruyffék fektettek le.
Voltak jó döntések, mint Alemany kinevezése (nem sikerült megtartani), vagy épp Messi elengedése (az undorító Laporta féle kommunikációt félretéve ez egy nehéz és szükséges lépés lehetett), és persze rövid távon egyelőre Flick is beválni látszik (de erről még korai ítéletet mondani).
DE, ha bármelyikünknek(!!) azt mondják 2021 tavaszán, hogy még 4,5 év múlva is ott tartunk majd, hogy a francia másodosztály szintjén tudunk csak játékosokat igazolni, akkor szerintem nincs élő ember aki azt gondolta volna, hogy ennek csak halvány igazságtartalma lehet.
Élesen emlékszem, hogy én akkor is és utána 1-2 évig minden héten leírtam: felejtsük el azt, hogy a klub újraépítése és teljes stabilizálása majd évtizedesnél kisebb távon működhet, bár az akkori Laporta rajongók szerintem ezt erőteljesen visszautasították. DE az, hogy az első lépések se nagyon sikerülnek 5 év alatt, finoman fogalmazva is aggasztó. Lehet hogy sportszakmailag jó helyen vagyunk pillanatnyilag, ami millió tényezőtől függ és egyik hétről a másikra változhat (ahogy ez a klubfociban természetes), de a klub gazdasági és sportpiaci mozgásterét illetően konkrétan ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk, vagy még ott se (lévén a kiskapuk közben bezárultak).
Nehéz volt, még mindig nehéz a helyzet, millió körülményt lehet sorolni pro és kontra, de szerintem mindennek az eredőjét nézve egy hatalmas bukásban van ez a vezetőség, és ezt már a nehéz helyzethez viszonyítva mondom.
Félek tőle, hogy ha idén is jó szezont futunk, akkor további 5 évre itt ragadnak a nyakunkon, holott szerintem nem lenne nehéz kompetensebb menedzsmentet lőni a klub élére. Nem jó, nem is tragikus. Ha ez nekünk elég, ám legyen.