Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.17. 22:03:57

Troym írta:
2025.07.17. 20:26:46
Azért egy ilyen létesítménynél kiadni a használatba vételi engedélyt baromi nagy felelősség, szerintem büntetőjogi következményekkel.

Nem "szívatnak" minket az önkormányzatnál, csak senki nem akar börtönbe kerülni, ha megsérül egy szurkoló, mert mondjuk hiányzik egy korlát, nem lehet menekülni tűz esetén, nincs statikai jelentés akármi, ne bohóckodjunk már.
Egy fórumon könnyű leírni, hogy minek izgulni, kb kész a stadion, lehet meccset játszani, de aláírná tényleg bárki, hogy lehet meccset rendezni, ha hiányoznak biztonsági, higiéniai, tűzvédelmi elemek és ezért felelősséget kell vállalnod?

Szerintem full objektívan megvizsgálták az önkormányzat szakemberei és nem adtak engedélyt, nincs semmi több a sztoriban.
https://www.tycsports.com/champions-lea ... 76008.html
2021 Real-Sheriff Tiraspol úgy látom a hatóságokat nem nagyon zavarta (Madrid, UEFA) hogy a védelmi vonal egy réteg fólia volt :)
Szerk: és nem a Real-Barca viszonylatban értem.
Más stadionokat nem fogok visszakeresni a 60%-os kapacitásra vonatkozóan, ez a visszatérés most volt nemrég
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.17. 21:37:22

Mondjuk engem az nem érdekel, ha esetleg a Gamper nem lesz meg, vagy ha 1-2 meccset még nem játszhatunk le, csak úgy kb azért legyen meg, az őszi szezon nagy részét már ott tudjuk játszani.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.07.17. 21:12:12

Nem az önkormányzatra kell mutogatni, hanem a kivitelezőre. Ezer éve tolódik már ez a történet, már nem is számoljuk, hanyadik határidőn vagyunk túl. Ahhoz képest, hogy 2024 novemberéről volt szó, még mindig itt tartunk. Az önkormányzat nem ad engedélyt, amíg nincs kész a felső rész. De miért nincs kész a felső rész? Nem az önkormányzat szerencsétlenkedik a huszadik be nem tartott határidővel.

Tegnapi felvételek. Ez sajnos még mindig úgy néz ki, mint egy kupleráj, közel sincs átadható állapotban. Itt bizony még nagyon sok a tennivaló. A klubvezetésnek meg nem kellene több dátummal dobálóznia, mert már kezd nevetségessé válni a sztori. Majd elkészül, ha elkészül, valamikor 2026-ban. Nem kell hamis illúziókba ringatni a szurkolókat.

https://www.youtube.com/watch?v=nxbhK0is1TA
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.17. 20:26:46

Azért egy ilyen létesítménynél kiadni a használatba vételi engedélyt baromi nagy felelősség, szerintem büntetőjogi következményekkel.

Nem "szívatnak" minket az önkormányzatnál, csak senki nem akar börtönbe kerülni, ha megsérül egy szurkoló, mert mondjuk hiányzik egy korlát, nem lehet menekülni tűz esetén, nincs statikai jelentés akármi, ne bohóckodjunk már.
Egy fórumon könnyű leírni, hogy minek izgulni, kb kész a stadion, lehet meccset játszani, de aláírná tényleg bárki, hogy lehet meccset rendezni, ha hiányoznak biztonsági, higiéniai, tűzvédelmi elemek és ezért felelősséget kell vállalnod?

Szerintem full objektívan megvizsgálták az önkormányzat szakemberei és nem adtak engedélyt, nincs semmi több a sztoriban.
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.17. 19:48:33

Valóban a nem a laliga adott engedélyt,ebben ők nem is illetékesek, ők csak rendben találtak a stadionba látottakat.
Mundorol áthozva idei:
"Bár a múlt héten megkapta az első engedélyt a városi tanácstól, még mindig meg kell szereznie az első beköltözési engedélyt, és a klub nem túl optimista azzal kapcsolatban, hogy a tanács csütörtök és péntek között megadja a jóváhagyását.
Az FC Barcelona jó híreket kapott a múlt héten a barcelonai városi tanácstól , amely jóváhagyta a Camp Nou stadion első tevékenységi és munkaügyi engedélyét . Azonban ez nem elég ahhoz, hogy a csapat visszatérjen a stadionjába, hogy megnézze a Joan Gamper-trófea vasárnapi, augusztus 10-i mérkőzését Cesc Fàbregas Comója ellen. Ezen a csütörtökön és pénteken a Barçának meg kell kapnia a városi tanács végleges válaszát , de az Estadi újranyitásának lehetősége komoly veszélyben van. A tanácsnak döntenie kell a második engedélyről, amely megfelel az első használatbavételnek, ami elengedhetetlen feltétel ahhoz, hogy legalább 30 000 ember – a jelenlegi kapacitás fele – be tudjon jutni a stadionba .A barcelonai klubon belül azonban nem túl optimisták azzal kapcsolatban, hogy a városi tanács beleegyezik az első használatbavételi engedély megadásába , amely kezdetben az első fázisú építkezést tartalmazta 62 000 ülőhellyel az első és a második szint között. A Barça azt a lehetőséget javasolta a városi tanácsnak, hogy csak a Spotify Camp Nou lelátóját és déli kapuját nyissák meg , az északi és oldalsó kapukat pedig ne , amelyek megközelítési pontjai kevésbé fejlettek. A városi tanács azonban nem hajlandó elfogadni ezt a szektorizációt, mivel az nem volt része az eredeti tervnek.Következésképpen a Gamper-mérkőzés a Spotify Camp Nou- ban a szurkolók előtt erősen kétséges. Ha a barcelonai városi tanács nem hagyja jóvá, akkor még nem tudni, hogy a Gamper -mérkőzést végül a 6000 férőhelyes Estadi Johan Cruyff Stadionban játsszák-e le . Az Estadi Olímpic jelenleg egy Blackpink koncertet foglal el augusztus 9-én. Amint megszületik a végső döntés, a Barça hivatalosan is bejelenti a helyszínt a jegyértékesítési kampány elindításához. Már csak három hét van hátra, a művelet nem tarthat sokáig.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.17. 19:38:13

FCBsteve írta:
2025.07.17. 18:56:13
Nem tudom ki kerget irreális álmokat a stadion felújítás kapcsán, de egyre durvábbak a meghirdetett időpontokhoz képesti csúszások.
Legyek megint én az összeesküvés gyártó.
A hírek szerint a használatbavételi engedélyt nem adja ki az önkormányzat. Még olyat is olvastam, hogy 6 hónap az átfutási idő.
Laikusként én azt látom, hogy focira alkalmas a Camp Nou, az alap kész van 50.000+ székkel (ennyit írtak, nem számoltam :) )
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -119677014
Az önkormányzat valakije (valami nő) azt nyilatkozta, hogy el kell készülni a tető szintig a vázszerkezetnek.
Közben linkeltem a Real költözés előtt 1 héttel képeket, ahol kilátszanak a betonvasak, a betonháló körben az első (alap) szinten.
https://depositphotos.com/editorial/mad ... 37690.html
Szerk: persze lehet belülről gatya, de a Mundo Deportivo szerint a hónap elején elkészültek a budik és a LED világítás :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.07.17. 19:55:53-kor.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.07.17. 18:56:13

kmb írta:
2025.07.17. 13:43:51
A legutóbbi ellenőrzéskor mindent rendben találtak a liga illetékesei engedélyt is adtak,ez benne van az alábbi cikkben amit lentebb bemasoltam.A probléma a barcelonai önkormányzat engedélyeztetésével van,az nem fog megjonni időben.
Erre írtam lentebb hogy ilyet madridban el nem tudnék képzelni hogy megtörténhetne.
Amit én olvastam cikkeket az ellenőrzésről, abban annyit írtak, hogy a Liga illetékesek elégedettek voltak a munka előrehaladtával... Szó nem volt engedélyről.
Azt nézték, reálisnak tűnik-e, hogy szeptemberre használható lesz a stadion.

A VIP székek teljesítése tűnik az újabb szappanoperának, elvileg június vége előtt készre jelentették (hogy a mérlegben benne lehessen).
Úgy tűnik, ez inkább "papírmunka" volt, mint tényleges... :mrgreen:
Gamperen azt akarta a klub bizonyítani, hogy használják is, annyira készen vannak. Azért 470 (vagy mennyi?), mert annyit adtak el...

Nem tudom ki kerget irreális álmokat a stadion felújítás kapcsán, de egyre durvábbak a meghirdetett időpontokhoz képesti csúszások.
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.17. 18:53:34

Hát elég szomorú hogy mindenhonnan csak a trágya ömlik.Ennek a jó része minden bizonnyal hamis, megtévesztő,egyes esetekben meg total fake,na de akkor is gáz.Foleg hogy még onnan is(Barcelona közigazgatás) a szhar ömlik ahonnan az ember nem várná.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.17. 18:16:49

Időnként ez a fórum olyan, mint valami könyvvizsgálói vizsgára felkészítő intenzív képzés. Tartozik-követel, eszköz-forrás, aktívák-passzívák. :D
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.17. 17:51:09

Ezt most találtam,nem tudom mennyire hiteles információ.Eleg nagy a baj ha ez igaz.

▪️2022-ben az FC Barcelona Joan Laporta elnök alatt a La Liga TV-jogainak 25 százalékát eladta a Sixth Street befektetési cégnek 667,5 millió euróért. Azonban csak 510 millió euró volt reálbevétel. A fennmaradó 157,5 millió euró egy könyvelési trükk volt - a Bar ça saját befektetése egy közös cégbe (Locksley Invest SL), amely nem biztosított tényleges pénzforgalmat vagy üzleti tevékenységet.

▪️Ennek a manővernek az volt a célja, hogy mesterségesen felfújja a klub pénzügyeit, és helyet teremtsen a Financial Fair Play számára, hogy regisztrálhasson olyan aláírásokat, mint Le A La Liga azonban gyorsan korlátozta, hogyan lehetne ilyen pénzeszközöket felhasználni, így hosszú távú pénzügyi terhet jelentett az üzletnek.

▪️Később a Laporta is eladta a „Barça Vision” 49 százalékát 200 millió euróért a hiány fedezésére, de a projekt nem sikerült és le is állították.

▪️Most szakértők szerint a Barçának hamarosan el kell ismernie a Locksley-ügylet 157,5 millió eurós veszteségét, rontva az amúgy is törékeny pénzügyi helyzetüket, és potenciálisan komoly költségvetési korrekciót kényszerítve.
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.17. 13:43:51

A legutóbbi ellenőrzéskor mindent rendben találtak a liga illetékesei engedélyt is adtak,ez benne van az alábbi cikkben amit lentebb bemasoltam.A probléma a barcelonai önkormányzat engedélyeztetésével van,az nem fog megjonni időben.
Erre írtam lentebb hogy ilyet madridban el nem tudnék képzelni hogy megtörténhetne.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.17. 13:32:56

FcBarcelona1 írta:
2025.07.17. 12:51:17
Sokadszorra írom, ebből jönnek a szubjektív következtetések, és az, hogy rossz a vezetőség.
Ez az egyik oldal
A valóságban, jogilag és könyvelés tekintetében
9000 székből 450 elkészült. Limak hitelesítette, Crowe ellenjegyezte, La Liga működés közben akarta látni, hogy elfogadja. Ez megint mi?
Az engedélyt Barcelona városa a felső karéj elkészüléséhez kötötte. Ez is mi? KMB írja Realnak is így menne?
https://www.google.com/amp/s/m.allfootb ... ay/2678387
Szeptember 11 visszatérés
Szeptember 2 képek
https://en.as.com/en/2021/09/02/album/1 ... 43961.html
Ezekkel mit szeretnél érzékeltetni? A Real stadionja kevésbé volt kész, mert több a daru, vagy a cementes zsák?
Nem attól függ.
Attól sem feltétlen, hogy hány karéj van kész, a funkciók megfelelő üzemelése a lényeg, kicsit se mindegy, hogy a tűzoltó rendszer, vészkijáratok, egészségügyi rész megfelel-e minden előírásnak, működik-e minden vizesblokk stb.

Nem kell összeesküvést keresni mindenhol, nincs kész a stadion, ennyi.

Vagy most Barcelona város hatóságai az ellenség, mert nem adnak ki használati engedélyt egy épülő stadionra? Ez új.
Amúgy Spanyolországban tartományok vannak, gondolom más HÉSZ vonatkozik különböző tartományokra, akár városokra is. Budapest és Szeged esetén is gondolom más, akkor miért ne lenne más Madrid és Barcelona városában?
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.17. 13:29:20

Madridban nem mindenki focirajongó,azok se mind Real szimpatizánsok.Akarmennyire lennék Real drukker,ha zavarna a sok koncert,rendezvény hangereje,én is tiltakoznék.Viszont most törvényileg fogják megváltoztatni a decibel megengedett szintjét,a külön madridra érvényes adóvaltoztatasokat meg hagyjuk.Szoval ott tényleg mindenki a Real ellen dolgozik,csak valahogy mindig nekik jönnek ki anyagilag pozitívan a hátráltatások.Pl most a legutóbbi terület atminosites stb.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.17. 13:04:27

FcBarcelona1 írta:
9000 székből 450 elkészült.
Ez most komoly? 9000 székből 450 készült el? Ennyi idő alatt?
FcBarcelona1 írta:
Realnak is így menne?
A Real Madridot a helyi lakosság olyan szinten megtorpedózta, hogy a multifunkciósnak szánt stadionjukat is át kell alakítaniuk. Ez Magyarország számára is példaértékű, hogy egy város olyan szinten demokratikus, az emberek olyan szinten be vannak vonva a döntésekbe, hogy simán megvétózhatják mindazt, ami káros a számukra. A közösségi költségvetés is elterjedt már szerencsésebb helyeken. Teljesen érthető volt a döntésük, a város belsejében ne dübörögtessék a zenét, amikor a lakók aludni szeretnének. Úgyhogy húzhatták fel a szigetelést a stadion köré, hogy a zaj ne szűrődjön ki, hatalmas plusz költségekkel. Őket még inkább meg is szivatták, mint minket, bár hasonló lakossági felzúdulás lehet majd Barcelonában is később, ha ramazurrit akarunk majd ott csinálni éjszakánként a szintén multifunkciósnak szánt stadionunkban. Sőt, Barcelonában még inkább valószínű ez, a turizmus ellen is egyre több intézkedést hoznak a lakók nyugalma érdekében. Ezt már csak azért írom, mert sokan előre el vannak már ájulva a jövőbeli nagy pénzektől, amik a multifunkciós üzemelésből eredhetnek. Nyugtával dicsérjük a napot, ahogy nyugtával dicsérjük a bevételeket és a stadion elkészülését is. Egyelőre ott tartunk, hogy nincs kész, az elkészüléséről szóló pletykákban pedig ellentmondás van ellentmondás hátán.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit írta:
2025.07.17. 11:59:04
Sokadszorra írom, ebből jönnek a szubjektív következtetések, és az, hogy rossz a vezetőség.
Ez az egyik oldal
A valóságban, jogilag és könyvelés tekintetében
9000 székből 450 elkészült. Limak hitelesítette, Crowe ellenjegyezte, La Liga működés közben akarta látni, hogy elfogadja. Ez megint mi?
Az engedélyt Barcelona városa a felső karéj elkészüléséhez kötötte. Ez is mi? KMB írja Realnak is így menne?
https://www.google.com/amp/s/m.allfootb ... ay/2678387
Szeptember 11 visszatérés
Szeptember 2 képek
https://en.as.com/en/2021/09/02/album/1 ... 43961.html
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.17. 12:35:34

gránit írta:
FCBsteve írta:
2025.07.17. 08:00:38
a határozott idejű szerződés pont ugyanilyen a munka világában is, csak nem túl elterjedt ilyen hosszú időszakokra.
Formailag lehet, de a következménye a munka világában nagyon más arra nézve, aki semmit nem csinál, vagy egyenesen árt a szervezetnek. A futballisták kivételezettek, nem is szabad őket egy átlag dolgozó mércéjével nézni, ezért igazat adtam egy lenti hozzászólásnak, hogy az UEFA-nak van mit tanulnia az NBA-től abban az értelemben, hogy a csapatok könnyebben megszabadulhassanak a kenyérpusztítóktól. Ha egy több milliárd forintot kereső kenyérpusztító nem hajlandó magától távozni, ha távoznia kell, akkor igenis lehessen elcserélni Afganisztánba.
kmb írta:
2025.07.17. 11:37:25
A klub ebben a hónapban kapja meg a VIP ülőhelyek elkészítéséről szóló igazolást, a tranzakció pedig szerepelni fog a klub pénzügyi kimutatásaiban.
Ez még mindig nem lezárt ügy? Ajjajjajjajjajj.
kmb írta:
A VIP ülőhelyek gyakorlatilag elkészültek, akárcsak a stadion számos területe
kmb írta:
Most valósággá válnak, bár szeptemberig nem lesznek működőképesek
A kettő között van egy erős ellentmondás :mrgreen:
kmb írta:
A Barça erre a kulcsfontosságú dokumentumra vár, és keményen dolgozik azon, hogy a stadion azon része, ahol ezek a VIP-ülések elérhetőek lesznek, elkészüljön
Tehát mégsem készültek még el?
Egy spanyolországi cikket masoltam be forditoval.
gránit
Director del Fútbol

FCBsteve írta:
a határozott idejű szerződés pont ugyanilyen a munka világában is, csak nem túl elterjedt ilyen hosszú időszakokra.
Formailag lehet, de a következménye a munka világában nagyon más arra nézve, aki semmit nem csinál, vagy egyenesen árt a szervezetnek. A futballisták kivételezettek, nem is szabad őket egy átlag dolgozó mércéjével nézni, ezért igazat adtam egy lenti hozzászólásnak, hogy az UEFA-nak van mit tanulnia az NBA-től abban az értelemben, hogy a csapatok könnyebben megszabadulhassanak a kenyérpusztítóktól. Ha egy több milliárd forintot kereső kenyérpusztító nem hajlandó magától távozni, ha távoznia kell, akkor igenis lehessen elcserélni Afganisztánba.
kmb írta:
A klub ebben a hónapban kapja meg a VIP ülőhelyek elkészítéséről szóló igazolást, a tranzakció pedig szerepelni fog a klub pénzügyi kimutatásaiban.
Ez még mindig nem lezárt ügy? Ajjajjajjajjajj.
kmb írta:
A VIP ülőhelyek gyakorlatilag elkészültek, akárcsak a stadion számos területe
kmb írta:
Most valósággá válnak, bár szeptemberig nem lesznek működőképesek
A kettő között van egy erős ellentmondás :mrgreen:
kmb írta:
A Barça erre a kulcsfontosságú dokumentumra vár, és keményen dolgozik azon, hogy a stadion azon része, ahol ezek a VIP-ülések elérhetőek lesznek, elkészüljön
Tehát mégsem készültek még el?
bence0330

2025.07.17. 11:41:35

Troym írta:
2025.07.17. 11:15:47
Sajnos ebben Andrisnak valamennyire igaza lett, mert nem tudom ki az utolsó felsőpolcos érkezőnk...közben azért áron alul adtunk el elég sok játékost, mondjuk közülük is nehéz top-nak hívni bárkit.

Szerintem az elhúzódó ffp gondok alapvetően a 22-es nyarunknak köszönhető leverek, és abból vett játékosok. Ebből igazoltuk a bajnokcsapat gerincét kb, Koundé, Chris, Rapha, Lewy, de még Kessiének is volt tevékeny része benne, stb, Arán és Stégenen kívül a legjobb játékosaink voltak. Közülük páran azóta is azok (reméljük Chris újra az lesz :) ).

Ja, amúgy az ffp gondunk legnagyobb része a Barto féle gazdálkodás. Inkább úgy fogalmaznék, hogy annak az elnyúlása a 22-es nyara miatt van.

Kb 1,5 éve nem igazoltunk jót pénzért, ez igaz, mondjuk ez nem annyira az irány kérdése, amiről az alap téma szólt. Meg hát kb kettőből kettő pénzes igazolás nem jött be, nem valami nagy számok törvénye téma. :D Egyikből meg kiszálltunk veszteség nélkül kb. De maga az irány az volt, hogy 22-ben megerősítjük a keretet, az összejött, bajnokcsapatnak, vagy bajnoki esélyesnek (nyilván a Reált nem kötelező megverni) tartottuk meg a csapatot. Ha azt nem lépjük meg, nem tudom, mi történt volna. Hogy nem lett volna semmi örömünk az elmúlt években, az tuti, még ugye a megerősített kerettel sem voltunk túl messze az EL helyektől, úgyhogy tippre az lett volna a max, amit elérhettünk volna. No meg tippre a leverekre sem kellett volna kötelezően a Ligának úgy reagálnia, ahogy. De még ha ezt előre tudjuk, akkor is azt mondom, hogy nemhogy a jó, hanem kb az egyetlen döntés született meg, ha top csapat akartunk maradni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
kmb
Jugador d'estrella

Az 1:1-es szabály nincs veszélyben a Camp Nou megnyitásának csúszása miatt: a Barça úgy véli, hogy képes lesz játékosokat igazolni.
ABarcanal gyakorlatilag feltételezhető hogy a Joan Gamper kupát nem a Camp Nou-ban fogják megrendezni,mivel a Létesítmény megnyitásához szükséges engedélyek nem fognak megérkezni időben.A klub ragaszkodik ahhoz, hogy minden a stadionba való szeptemberi visszatérésre fog összpontosítani, és hogy ez a visszaesés nem befolyásolja az 1:1-es szabályhoz való visszatérést. A Blaugrana klubnak szüksége van a Limak építőipari cég befejezési igazolására a VIP-ülésekhez, hogy az eszköz kézzelfoghatóvá váljon, és így elszámolhassa a decemberben lezárt tranzakciót az ülések eladásáról, biztosítva a 100 millió eurós bevételt.
A VIP ülőhelyek gyakorlatilag elkészültek, akárcsak a stadion számos területe, és ezt a Limak fogja hitelesíteni. Ezt a követelményt követelte meg a klub könyvvizsgálója, a Crowe, aki végül nem vette fel őket a mérlegbe, mivel akkoriban még nem épültek meg. Most valósággá válnak, bár szeptemberig nem lesznek működőképesek, így a tranzakció zöld utat kap, és szerepelni fog a LaLiga-nak benyújtott mérlegben. Ezzel a bevétellel a Blaugrana klub biztosítja az 1:1-es szabályhoz való visszatérést, és normálisan tud majd működni a piacon.A Barça erre a kulcsfontosságú dokumentumra vár, és keményen dolgozik azon, hogy a stadion azon része, ahol ezek a VIP-ülések elérhetőek lesznek, elkészüljön, lehetővé téve a Limak számára, hogy néhány kétségbeesett hónapnyi munka után tartsa a határidőket. A Camp Nou ezen része abszolút prioritás volt a tétek miatt, és határidőkhöz kötött lesz. A LaLiga képviselői, akik megtekintették a pályát, szintén megerősítették, hogy a stadion gyakorlatilag készen áll.A Blaugrana klub arra számít, hogy augusztus első hetében megkapja a LaLiga végleges megerősítését az új fizetési sapkával kapcsolatban, ahogyan azt az elmúlt napokban megvitatták és megtárgyalták. A már befolyt bevételeknek, valamint a felhalmozott megtakarításoknak köszönhetően a Barça legalább Joan Garcíát és a függőben lévő szerződéshosszabbításokat, például Lamine Yamalét is le tudná igazolni. Ezt követően a Barçának bevételre kell szert tennie, hogy további játékosokat szerezzen játékoseladásokon vagy kereskedelmi és szponzorációs megállapodásokon keresztül, például a Kongói Demokratikus Köztársasággal kötendő, az ország népszerűsítését célzó megállapodáson keresztül.A Blaugrana sportigazgatói meg vannak győződve arról, hogy lesz hely jelentős igazolásoknak, mint például a hőn áhított szélsőnek. Ezért a Barça továbbra is keresi Luis Díazt, akit augusztusban leigazolhatnak.

Gyakorlatilag minden készen áll de az engedélyek nem lesznek megadva határidőig.En ilyet elképzelni sem tudnék Madridban,de itt úgy látszik nagyon elfoglalt emberek ülnek a városi tanácsban.Lehet Lamine szülinapja terhelte le a brigádot,nem tudhatjuk.
Nem tudom, hogy ott mikor eladták a VIP helyeket anno asszem a six Street stb befektetési alapoknak, akkor készen voltak e már és volt e ilyen hercehurca,vagy azonnal jóvá lett írva...eros a gyanúm hogy még az első tégla lerakasa előtt nyélbe lett ütve,és ment minden jóváírás a liga részéről mint a karikacsapas.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.17. 11:34:15

Peter írta:
2025.07.17. 09:37:55
FCBsteve írta:
Az eladásoknál meg elfelejtjük, hogy a Barca az evolúció egyik csúcsa (pénzben is, klubként is), ahonnan kevesen akarnak távozni.
Szerintem ezt pontosan, hogy nem szabad sem elfelejteni, sem figyelmen kívül hagyni, hanem ez az, amire kíváló lehetőség keletkezik a klub számára, erre muszáj, sőt kötelező lenne zsigerből építeni a szerződések megkötésekor. Vonzó a klub, jelenleg a szakmai stáb is kíváló, ideális a környezet, szóval minden a helyén van.
Erről van szó.

Ezzel az előnnyel már régóta nincs tisztában a klubvezetés.

Ez egy olyan klub, amelyben bárki szívesen játszana. Ez egy olyan alkupozíció a klub számára, amivel már nagyon régóta nem él a klub.

Sajnos a blöff szót sem ismerik. Attól, hogy valaki bemondja, hogy márpedig 10 millió euró alatt nem szerződik ide, az nem feltétlenül igaz. A covid pedig nem érv. Másokat is megviselt, mégsem kerültek olyan pénzügyi helyzetbe, mint mi. Tehát nem a covid a lényeg, a covid csak felfedte a klub fenntarthatatlan működését. Ebből a szempontból pedig teljesen feleslegesek a 100 milliós VIP-páholyok. Egyszeri bevétel, több mint 2,5 milliárd eurós tartozás ellen szinte nem oszt nem szoroz. Mi elnézőek vagyunk a számainkkal, de mások sajnos nem.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.17. 11:15:47

FcBarcelona1 írta:
2025.07.17. 10:49:54
És azért, mert Augusztus 10-én (tart az átigazolási szezon is)rendezendő Gamper során nem tudnák a páholyokat üzemelés közben ellenőrizni, akkor nincs is 100 milliós bevétel, még ha ki is fizetik?
Bár én már nem lepődnék meg semmin, de ez jogilag vagy könyvelés szempontjából furcsa, ha igaz lenne.
Főleg úgy, hogy az MD szerint múlt héten a La Liga ellenőrei engedélyt adtak a visszatérésre, és a hivatalos hazai pálya a Camp Nou a 25/26-os szezonra.
Nem tudjuk hányadik póthatáridő mikor van, mert mindenki tudja, hogy csúszik a stadion, de ugye a pontos menetrend még mindig képlékeny.

A Laliga ellenőrei meg aranyosak hogy valamire engedélyt adnak, csak az annyit számít, mint szellentés a tornádóban, ha a helyi hivatalos hatóságok, tűzoltóság, stb meg nem ad használatba vételi engedélyt tömegrendezvényre a létesítményben és úgy tudom ez a helyzet. Gondolom a könyvvizsgáló hasonlóképpen gondolja.
bence0330 írta:
2025.07.17. 11:10:22
Én úgy érzem (lehet rosszul), hogy a te víziód az lett volna, hogy hagyjuk az eredményeket pár évig, ne igazolgassunk felső polcosokat, adjunk el 1-2 top játékost és akkor mostanra talán lehet, hogy tényleg beléphetnénk szabadabban a piacra.
Sajnos ebben Andrisnak valamennyire igaza lett, mert nem tudom ki az utolsó felsőpolcos érkezőnk...közben azért áron alul adtunk el elég sok játékost, mondjuk közülük is nehéz top-nak hívni bárkit.
bence0330

2025.07.17. 11:10:22

Andris írta:
2025.07.17. 10:08:15
Élesen emlékszem, hogy én akkor is és utána 1-2 évig minden héten leírtam: felejtsük el azt, hogy a klub újraépítése és teljes stabilizálása majd évtizedesnél kisebb távon működhet...
Mit értesz ezalatt? Még el sem nagyon veztettük a sportszakmai stabilitásunkat, főleg ahhoz képest, ami történhetett volna. Nem értünk el másodiknál rosszabb helyet a La Ligában, és azért a 2 BL kiesésünk inkbáb edzői tapasztalatlanságnak tudható be, nálunk gyengébb csapatok ellen, főleg a második. És akárhogy is, még az is csak 2 év volt, tavaly már tőlünk rettegett Európa a PSG mellett, szinte sosem, vagy csak 1-2 évben látott, szemkápráztató focival. Messi nélkül mindenképp sosem látott szinten. És ha már itt tartunk, igen, mindezt Messi után, ami csak növeli, és még érthetetlenebbé teszi, hogy hogy értük el mindezt. Kb Mission Impossible rész is lehetett volna belőle.

Én úgy érzem (lehet rosszul), hogy a te víziód az lett volna, hogy hagyjuk az eredményeket pár évig, ne igazolgassunk felső polcosokat, adjunk el 1-2 top játékost és akkor mostanra talán lehet, hogy tényleg beléphetnénk szabadabban a piacra.

Na ebből lehetett volna tragédia is. Tragédia lett nagy angol és olasz kluboknál is. Ha egyszer kikerülünk a top csapatok körforgásából, fene tudja, visszatérhetünk-e néhány év alatt, vagy egyáltalán. Így meg felszín felett tartottuk végig a fejünket, jó eredményekkel, top csapatként. Nyertünk bajnokságot, tavaly tripláztunk is. Nem tökéletes a keretünk, inkább mélyésgre, de elég jó a Masiával kigészítve. Egy triplázáshoz + elődöntőhöz felül kellett teljesíteni egy edzőzsenivel, de egy 2. hely plusz top16 szintje mindenképp megvan a csapatnak. Ez óriási dolog, extra teljesítmény szerintem Laportáéktól. Részemről inkább ez, és egy elhúzódóbb ffp gond (aminek egy része már szerintem a stadion miatt alakult ki, ami viszont kb már kötelező volt), mint az, hogy az Konferencia ligáért kaparjunk a Masiával. A Klub miatt is jobb szerintem lényegesen, és nekem mint szurkoló, nem kell évekig egy középcsapatot néznem, hanem élvezhetem hétről hétre a minőségi focit, nagy dolgokért harcolva.

És még a te(szerintem) verziód sem garantálta volna, hogy mostanra igazolhatunk, hiszen akkor meg alighanem a bevételek is drasztikusan csökkentek volna, az adósság meg kb semmit, no meg azért akkor se lett volna egyszerű kipenderíteni és leépíteni azt a rengeteg horror fizetést. Rengeteg egyoldalú szerződésbontással kb, egyben kifizetve, és akkor elindulhattunk volna ilyen 8 fős felnőtt kerettel a ligában, kiegészítve a B-vel. És micsoda szurkolói bázist vesztettünk volna, hová zuhanunk le, szponzori szerződések hová zuhantak volna le, tényleg szó szerint tragédia is történhetett volna.

Azt megértem, hogy zavar a populista elnök, a jelenségért én sem vagyok oda, de pusztán amit letett az asztalra szakmai oldalról, az szerintem 1-2 hibájával együtt is a csoda kategória.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.07.17. 15:18:34-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.17. 10:49:54

Troym írta:
2025.07.17. 08:51:31
The delay in the Spotify Camp Nou construction work may complicate the financial report regarding the VIP seats, they were supposed to be ready for the Gamper.
Those €100m could no longer count as income for the club to help financial fair play.
LaVanguardia

Mivel nem lesz a Gamperre kész a stadion, így a páholy 100 milliója sem bevétel.
Ezt olvastam. Ez eddig a legnagyobb ökörség(ki tudja igaz e, csak egy hír). Kezdődik az új gazdasági év. Jövő szezonra számolják az FFP-t.
És azért, mert Augusztus 10-én (tart az átigazolási szezon is)rendezendő Gamper során nem tudnák a páholyokat üzemelés közben ellenőrizni, akkor nincs is 100 milliós bevétel, még ha ki is fizetik?
Bár én már nem lepődnék meg semmin, de ez jogilag vagy könyvelés szempontjából furcsa, ha igaz lenne.
Főleg úgy, hogy az MD szerint múlt héten a La Liga ellenőrei engedélyt adtak a visszatérésre, és a hivatalos hazai pálya a Camp Nou a 25/26-os szezonra.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.17. 10:34:18

Andris írta:
Voltak jó döntések,
.
.
.
Ha ez nekünk elég, ám legyen.
A fenti mondatodtól kezdődően a záró mondatig kb teljesen ugyezt gondolom.

Sajnos nekem is úgy tűnik, hogy "ez nekünk elég".....ez ugyanakkor szerintem nagyon szomorú, de ez van.
Vélhetően él a párhuzam, ha a fórum többségének is elég, akkor statisztikai alapon a barcelonai többségnek is elegendő.

(az elősző vagy bevezető végéről teljesen mást gondolok, ugyanakkor az már történelem és aktualitását is elvesztette már....de azért nem bírtam kihagyni megjegyzés nélkül.... :lol:)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.07.17. 10:29:21

Andris írta:
Nem akarom nagyon túlkomplikálni a dolgokat, és megint nem tudom azt sem, hogy milyen a hőmérséklet itt a fórumon, de olvasva a friss híreket, röviden:

Nem tudom, ki az aki még mindig kompetens vezetésnek gondolja a Laporta féle elnökséget, de azt gondolom, hogy ők vagy benneragadtak egy korábbi argumentben amiből nem tudnak/akarnak kimászni mert az arcvesztés, vagy pedig nagyon naívak. No offense, mindannyiunknál vannak szerintem ilyen esetek, különösen olyan dolgok kapcsán amiket szeretünk, teljesen természetes. De attól még szerintem érdemes leírni, különben esély sincs rá hogy megdöccenjen a valóságtagadás.
Olyan TLDR kommentáradatot lehetne itt indítani valószínűleg, hogy nem érdemes belekezdenem se, tizenoldalnyi érveléssel lehetne kezdeni, de tényleg megpróbálom csak egyszerűen:

4,5 év telt el a választások óta, gyakorlatilag a teljes ciklus lepörgött. ->

A brutálisan siralmas gazdasági helyzetünk ellenére(!) szerintem kimagaslóan sok sportsikert ért el a klub, ami persze odakerülhet Laporta neve mellé, de tegyük a szívünkre a kezünk: elsősorban olyan dolgokon múlott ez, mint Xavi hajlandósága tapasztalat nélkül átvenni egy romhalmazt, a játékosok hajlandósága (amikor is a korai időszakban mindenki nagyon jelentős fizetéshalasztásokba és elengedésekbe is (pl Piqué) ment bele, és főként az utánpótlásunk ereje, amit még Cruyffék fektettek le.
Voltak jó döntések, mint Alemany kinevezése (nem sikerült megtartani), vagy épp Messi elengedése (az undorító Laporta féle kommunikációt félretéve ez egy nehéz és szükséges lépés lehetett), és persze rövid távon egyelőre Flick is beválni látszik (de erről még korai ítéletet mondani).

DE, ha bármelyikünknek(!!) azt mondják 2021 tavaszán, hogy még 4,5 év múlva is ott tartunk majd, hogy a francia másodosztály szintjén tudunk csak játékosokat igazolni, akkor szerintem nincs élő ember aki azt gondolta volna, hogy ennek csak halvány igazságtartalma lehet.
Élesen emlékszem, hogy én akkor is és utána 1-2 évig minden héten leírtam: felejtsük el azt, hogy a klub újraépítése és teljes stabilizálása majd évtizedesnél kisebb távon működhet, bár az akkori Laporta rajongók szerintem ezt erőteljesen visszautasították. DE az, hogy az első lépések se nagyon sikerülnek 5 év alatt, finoman fogalmazva is aggasztó. Lehet hogy sportszakmailag jó helyen vagyunk pillanatnyilag, ami millió tényezőtől függ és egyik hétről a másikra változhat (ahogy ez a klubfociban természetes), de a klub gazdasági és sportpiaci mozgásterét illetően konkrétan ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk, vagy még ott se (lévén a kiskapuk közben bezárultak).

Nehéz volt, még mindig nehéz a helyzet, millió körülményt lehet sorolni pro és kontra, de szerintem mindennek az eredőjét nézve egy hatalmas bukásban van ez a vezetőség, és ezt már a nehéz helyzethez viszonyítva mondom.

Félek tőle, hogy ha idén is jó szezont futunk, akkor további 5 évre itt ragadnak a nyakunkon, holott szerintem nem lenne nehéz kompetensebb menedzsmentet lőni a klub élére. Nem jó, nem is tragikus. Ha ez nekünk elég, ám legyen.
Ha jól rémlik, akkor 2024-re ígérték, hogy stabilizálódik majd a helyzetünk, a stadion témába meg inkább bele se megyek. Ami viszont financiálisan könnyen gatyába rázhatná a csapatot, ha időnként egy nagy összegű távozója lenne a csapatnak. Ha a mostani keretre ránézek, akkor a védelemből és a középpályáról is tudnék olyan nevet mondani, akikre a végtelenségig támaszkodunk, de a magas létszám miatt keveset fognak játszani, az értékük pedig feltehetően folyamatosan csak romlani fog. Teszem hozzá, hogy ez egy több évtizedes hagyománya a klubnak. Időnként van az az ár, amit már érdemes elfogadni, attól függetlenül, hogy a játékos jól teljesített.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése