Tegnap linkeltem a Sportról. Amióta visszatért Laporta -11,9 millión állunk bevétel/kiadás terén.
Ez a vonatkozó időszakban 93. a világban egy Top 5-ös csapattól
Ilyen körülmények között szerintem ez dícsérendő.
Tippre senkit nem köt ennyire az ffp, vagy max 1-2 spanyol középcsapatot, mint a Sevillát. Nekünk kötelező eladni, általában sürgősenm hogy kb elindulhassunk a ligában. Mások meg eladnak, ha úgy tartja kedvük. Képzeld el, mit kapsz egy autóért, ha felrakod használtan, és másnapra el kell adnod, különben éhen halsz, ahhoz képest, mintha felraknád, hogy majd elviszi valaki, ha akarja, neked mindegy. Második esetben el fog kelni piaci áron. Az első esetben meg már eleve feleolyan áron tennéd fel, és ha a vevő tudja, hogy holnapra neked el kell adnod (ami nálunk sajna igaz, mindenki tudja), akkor még azt is lealkudja a harmadára, mert megteheti, és te kb semmit nem tehetsz ellene, mert a szükség vezet. Ha azt mondod, hogy márpedig piaci árért adod csak el, kiröhög, azt mondja, hogy jó, akkor nem veszi meg, és te kúsznál oda másnap, hogy vigye el, bármennyiért is.Sonoma írta: ↑2025.07.14. 22:37:11Így hirtelen nem tudom, hogyan kellene másképp csinálni, de az nonszensz, hogy rajtunk kívül mindenki más el tudja adni a játékosait több-kevesebb pénzért, mi meg csak ingyen és még a fennmaradó bére egy részét is kifizetjük, hogy megszabaduljunk tőlük. Aztán csodálkozunk, hogy mindig üres a kassza.
Így hirtelen nem tudom, hogyan kellene másképp csinálni, de az nonszensz, hogy rajtunk kívül mindenki más el tudja adni a játékosait több-kevesebb pénzért, mi meg csak ingyen és még a fennmaradó bére egy részét is kifizetjük, hogy megszabaduljunk tőlük. Aztán csodálkozunk, hogy mindig üres a kassza.
Hát igen, kb 1+ milliárdos adóssághoz hozzájön a stadionprojekt, ami kb 1,5 milliárd, és hitelből van finanszírozva. Az eddigi adósságaink valamicskével csökkenhettek, nemrég jelentették be, hogy az eddig elmaradt fizetéseket törlesztette a klub. De így is brutálisan nagy az adósság.
Én most innen másoltam:
Ez benne lehet így is, bár sosem tudjuk már meg, de azért mi sem bizonyítottuk sehogy, hogy elkaptuk volna a PSG-t vagy sem.....
Utálod, ha felhozom, de akkor is ott vannak az adósságokFcBarcelona1 írta: ↑2025.07.13. 19:54:09PSG fizetések 225
Barca fizetések 210
(Capology 2024/2025)
PSG bevétel 850
Barcelona 950 (várhtó, nem hivatalos)
Annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint a döntőben el tudtuk volna kapni a PSG-t. Ezért is sajnálom, hogy most őket tartják a legerősebb csapatnak, mert sosem derült ki, hogy velünk el tudtak-e volna bánni. Sosem bizonyították, hogy ezt a Flick-Barcát el tudták-e volna verni. Mégis őket tartják a legerősebbnek. Miért? Mert elcsúsztunk egy banánhéjon. Pont egy olyan banánhéjon, amiről évek óta beszéltünk. Hogy nem voltunk hajlandók komolyan venni a kapuskérdést. Ha lett volna egy rendes tartalékkapusunk, ami nem volt, csont nélkül ott vagyunk a döntőben, és most róluk áradozna mindenki, nem a PSG-ről. Penának meg úgy adtak szerződést, hogy még egy meccset sem játszott a spanyol elsőosztályban. Aztán az első két meccsén fogtam a fejem, hogy milyen elhamarkodott döntés volt.Peter írta: ↑2025.07.13. 19:24:26Felőlem azt csinálnak amit akarnak elnököstül játékostul, de amikor azt látom, hogy néhány logikus változtatással szinte minden más mederbe kerülhetne......ezt szurkolóként sajnálom, mert simán ott liheghetnénk a psg nyakán vagy ők a mi nyakunkon.....kár érte, de ez van.
PSG fizetések 225Peter írta: ↑2025.07.13. 19:24:26Felőlem azt csinálnak amit akarnak elnököstül játékostul, de amikor azt látom, hogy néhány logikus változtatással szinte minden más mederbe kerülhetne......ezt szurkolóként sajnálom, mert simán ott liheghetnénk a psg nyakán vagy ők a mi nyakunkon.....kár érte, de ez van.
Annyit neked update megjegyeznék, hogy számomra önmagában bármelyik játékos fizetése érdektelen.
Egyetértek veled, nekem is ez volt a bajom a fizetésekkel. Azt viszont nem értem, miért veszitek készpénznek a mostani fizetéseket, híres neves Capology egyik napról a másikra felére írta De Jong fizetését. Ezért szerintem nem érdemes "vérre menni"Peter írta: ↑2025.07.13. 18:42:47“The players refused to lower their wages, and honestly, as a club member, I was ashamed. Not as a manager—but as a fan.”
Egyébként alapvetően a játékosok kedvében járás tekintetében - véleményem szerint - Laporta sem igen különbözik Bartotól, mert ugyan talán talán vékonyabban fog az a ceruza, de a kiválasztottjainak ugyanúgy szórja a pénzt, mint elődje, viszont amikor szembesül azzal, hogy a továbbiakban akadályokba ütközik, akkor látványosan elcsodálkozik.
Mennyit kaptam én ezért annó itt a fórumon.....
Több, mint egy klub......Troym írta: ↑2025.07.12. 19:40:16A 37 éves játékosunk 20+ milliót keres - egyedülálló Európában
A cserecsatár 13 milliót - ez is
Gavi a 10 perces csereközéppályás 9 milliót
Az évente 4szer megsérülő Olmo 14 milliót
Frenkie bónuszokkal 25 milliót
Tudod pl mennyire jól alkudoztunk Garciával?
6,3 millió a fizetése, az eddigi 0,7 helyett. 10szeres pénzt adtunk, nehéz, izzasztó tárgyalás lehetett Deconak.
Én nem Deco és nem Laporta fan vagyok, nem is leszek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 20:22:51Teljesen más szubjektív véleményt alkotni pl. Gavi fizetéséről, De Jong focijáról ár/érték arányban, amivel egyet is tudok mindenkivel érteni, mint szubjektív vélemény alapján úgy, hogy rengeteg az ismeretlen tényező, napi szinten becsmérelni a klub vezetését, ami számomra meglepő egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
A lehetőségek megítélése teljesen szubjektív, mint már sokszor kiderült akár a szövetségek, vagy a klub részéről is, szóval ezzel egyet tudok érteni.
Teljesen más szubjektív véleményt alkotni pl. Gavi fizetéséről, De Jong focijáról ár/érték arányban, amivel egyet is tudok mindenkivel érteni, mint szubjektív vélemény alapján úgy, hogy rengeteg az ismeretlen tényező, napi szinten becsmérelni a klub vezetését, ami számomra meglepő egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
Miért ne lennék szubjektív, mindenki az, te is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 19:50:15
Szerintem érdemes tájékozóni, mielőtt ilyen nyers kritikát fogalmazol meg napi szinten, sok esetben féligazságokkal, vagy szubjektív vélemény alapján, hogyan kellene tevékenykedni
Jösz Lewyvel. Kifejtettem tegnap. 150 millióba kerül 4 évre. Leírtam mennyibe kerül Hojlund, Vlahovic, Nunez.Troym írta: ↑2025.07.12. 19:40:16Másrészt replikázhatok azzal is, hogy te meg ne mentegesd a hozzá nem értő sportvezetést Tebassal.
Vagy akkor Tebas és megvolnánk?
Nem az uefa büntetett meg véletlenül szintén az FFP megsértése miatt?
Azt nem Tebas vezeti és ugyanúgy gondolják.
Harmadrészt januárban a páholyok eladás után ment a szöveg, hogy megjött az FFP 1-1, erre megint ott tartunk, hogy lehet majd egyszer talán meglesz?
Eladtak ugyan mindenféle jogot, üzletrészt, de ugyanakkor locsolják ki a pénzt indokolatlanul játékosok fizetésére.
A 37 éves játékosunk 20+ milliót keres - egyedülálló Európában
Egyrészt nem is neked írtam a hozzászólásom, szóval érthetetlen mivel jöjjek, vagy ne jöjjek, ha te reagálsz nekem...FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 19:06:06Szerk:és légy szíves ne gyere a sok a tartozás, hosszabbítottunk játékosokkal kommentekkel, 950 milliós bevételre jó, ha lesz 480 megállapított bérsapka,
Részemről egy darabig megint befejezve az FFP kérdés, lehet tovább "kritizálni"
Ok. Nem megy De Jong.Troym írta: ↑2025.07.12. 18:18:20Egyiket sem. Izmoznak valamit Stegennel, ennyi. Frenkie majd megkapja az eddigi fizuja 90%át és tqpsikolnak micsoda üzlet, marad Gavi, Olmo, GM és mehet a panaszkodás, hogy nincs mit tenni.
Stegent miért nem adjuk kölcsön pl? 1 év MUnál, mehet a vb re, ott nőhet az ázsiója. És így tovább. Helyette puffogunk miért nem akar szerződést bontani.
Tűpontos.
Egyiket sem. Izmoznak valamit Stegennel, ennyi. Frenkie majd megkapja az eddigi fizuja 90%át és tqpsikolnak micsoda üzlet, marad Gavi, Olmo, GM és mehet a panaszkodás, hogy nincs mit tenni.
Ezek közül szerinted melyiket nem szeretnénk/nem tették meg? A helyzet nem csak rajtunk áll, ezért írtam így. A Gavi/Olmó duó eladási szándékában nem vagyok biztos egyedül, de tippre eladnák Olmót, ha annyit adnának érte megközelítőleg, amennyit mi költöttünk rá. De ehhez Olmó is kell. A szándék szerintem még itt is megvan, és csak ennél nem vagyok biztos benne.Troym írta: ↑2025.07.12. 14:48:17Mit kéne tenni:
- Frenkienek vilagossá tenni, hogy felepénzen maradhat, vagy átadó lista és mehet
- TS esetén valahogy értésére adni, hogy lemarad a VBről
- Gavit vagy Olmot eladni, tuti lenne piacuk
- GM átadó lista, mert nem megfelelő ide
- Penát eladni, vannak érdeklődők
- Lewának meg most jelezni, hogy akár 30%-40%al kevesebb lehet a játékperce, akkor maradjon csak, ha ez nem zavarja