Fc Barcelona - A Hátország
-
- Entrenador del Barça
https://barcauniversal.com/former-barce ... -bartomeu/
Volt igazgatósági tag véleménye a kialakult gazdasági helyzetről.
Volt igazgatósági tag véleménye a kialakult gazdasági helyzetről.
Én nem Deco és nem Laporta fan vagyok, nem is leszek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 20:22:51Teljesen más szubjektív véleményt alkotni pl. Gavi fizetéséről, De Jong focijáról ár/érték arányban, amivel egyet is tudok mindenkivel érteni, mint szubjektív vélemény alapján úgy, hogy rengeteg az ismeretlen tényező, napi szinten becsmérelni a klub vezetését, ami számomra meglepő egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
A lehetőségek megítélése teljesen szubjektív, mint már sokszor kiderült akár a szövetségek, vagy a klub részéről is, szóval ezzel egyet tudok érteni.
Játékosok, edzők, sportvezetők jönnek mennek, én az FC Barcelona focicsapatnak szurkolok.
Ez igaz volt Cruyff, az általám ki nem álhatott Van Gaal, Antic, Koeman, Setien, vagy most Flick idejében is mindegy, hogy a pályán Stoichkov, Kluivert, Etoo, Messi, vagy Yamal szaladgált.
De nem kell kedvelnem minden alkalmazottját az egyesületnek és szerintem van különbség, hogy valaki fogalmaz-e meg kritikát azzal szemben, amit szeret, vagy nem, nekem nem vallásom a Barca.
De továbbmegyek, mert szerintem nem becsmérlés nem hozzáértőnek hívni Decot, nem sértegetem, gyalázom, sem emberi, vallási, egyéb mivoltában, még nagyra is tartottam játékosként, attól még gyenge sportigazgató. Ez egy szakmai kritika.
Ahogy Laporta esetén is. Voltak és még néha ma is vannak jó húzásai, de ez a mai Laporta és a 2003-11 Laporta összehasonlíthatatlan.
A külső körülményeket meg akkor fogadom el érvként bármilyen vitában, ha belül mi mindent megtettünk, akár fájdalmas lépéseket is, hogy egy problémát megoldjunk, de mások miatt nem lehet. Itt nem ezt érzem.
Teszünk dolgokat úgy immel-ámmal. Olyan jut is, marad is módon.
Egy mai (talán kacsa) hír:
Állítólag elutasítottunk egy 75 milliós Chelsea ajánlatot Ferminért. Kedvelem Fermint én is, harcos kölyök, de azon a poszton van 3 játékosunk, cserébe szeretnénk balszélsőt, jobbhátvédet, ilyenkor kéne szívtelennek lenni és akár belemenni.
Vagy ha nem tesszük, akkor meg ne panaszkodjunk, ha nem jön balszélső.
A fizetések meg nem korrektek nálunk. Nem véletlen nem is keresik a játékosaink többségét, mindenki másnak megfizethetetlen bérezésünk van, azért adunk el és kölcsön embereket úgy, hogy a bérük 20-50%a itt maard.
-
- Entrenador del Barça
Teljesen más szubjektív véleményt alkotni pl. Gavi fizetéséről, De Jong focijáról ár/érték arányban, amivel egyet is tudok mindenkivel érteni, mint szubjektív vélemény alapján úgy, hogy rengeteg az ismeretlen tényező, napi szinten becsmérelni a klub vezetését, ami számomra meglepő egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
A lehetőségek megítélése teljesen szubjektív, mint már sokszor kiderült akár a szövetségek, vagy a klub részéről is, szóval ezzel egyet tudok érteni.
Miért ne lennék szubjektív, mindenki az, te is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 19:50:15
Szerintem érdemes tájékozóni, mielőtt ilyen nyers kritikát fogalmazol meg napi szinten, sok esetben féligazságokkal, vagy szubjektív vélemény alapján, hogyan kellene tevékenykedni
A te véleményed centire ugyanúgy szubjektív, azt olvasol ki az általad választott cikkekből, ami tetszik neked az, mi a más benne?
Ha ez a Galan írta, akkor az a szentírás?
Ő látja minden fél minden dokumentumát, adatát?
Nem. Egy jogász. Ahogy Laporta is, Tebas is, kb mindenki ezen a szinten.
És akkor megkérdem, hogy jogszabály gátolni fogja az uefa büntetést? Vagy azt jogosnak gondolod még akár te is? Vagy ott kivel háborúzunk majd? Jön Ceferin?
Végül ha jogtalanul és nagyon cudarul bánnak velünk, mégsem teszünk semmit, miért nincsenek jogi lépéseink, azért ez elég árulkodó...
Galan, vagy ki nyilatkozik valamit, de hivatalosan hallgatunk. 3db x bejegyzés nem jogi lépés. Perelnénk be Tebast (egyetértenék vele) de nem tesszük, szóval akkor valami mégsem kerek.
-
- Entrenador del Barça
Jösz Lewyvel. Kifejtettem tegnap. 150 millióba kerül 4 évre. Leírtam mennyibe kerül Hojlund, Vlahovic, Nunez.Troym írta: ↑2025.07.12. 19:40:16Másrészt replikázhatok azzal is, hogy te meg ne mentegesd a hozzá nem értő sportvezetést Tebassal.
Vagy akkor Tebas és megvolnánk?
Nem az uefa büntetett meg véletlenül szintén az FFP megsértése miatt?
Azt nem Tebas vezeti és ugyanúgy gondolják.
Harmadrészt januárban a páholyok eladás után ment a szöveg, hogy megjött az FFP 1-1, erre megint ott tartunk, hogy lehet majd egyszer talán meglesz?
Eladtak ugyan mindenféle jogot, üzletrészt, de ugyanakkor locsolják ki a pénzt indokolatlanul játékosok fizetésére.
A 37 éves játékosunk 20+ milliót keres - egyedülálló Európában
És a bevételek közvetlen/közvetve?
Az UEFA azért büntetett, mert a La Liga engedélyével a gazdasági karokat működési bevételként könyvelték el, az UEFA ezt nem fogadta el. Linkeltem Miguel Galan sportjogász véleményét, jogi szempontból ahogy az 1/1-ről is.
Kitarthatsz a véleményed mellett, ahogy a La Liga is, de a véleménytől erősebbek a jogszabályok, lásd Olmo eset.
A La Liga hivatalos közleményben tudatta az 1/1-et, azt, hogy nem vagyunk benne, nem tette meg. Linkeltem Miguel Galan nyilatkozatát.
Tökmind1, mert annyira látunk rá, mint a híres neves FFP-re, vagy a játékosokkal való tárgyalásra, fizetésekre.
Szerintem érdemes tájékozóni, mielőtt ilyen nyers kritikát fogalmazol meg napi szinten, sok esetben féligazságokkal, vagy szubjektív vélemény alapján, hogyan kellene tevékenykedni
Egyrészt nem is neked írtam a hozzászólásom, szóval érthetetlen mivel jöjjek, vagy ne jöjjek, ha te reagálsz nekem...FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 19:06:06Szerk:és légy szíves ne gyere a sok a tartozás, hosszabbítottunk játékosokkal kommentekkel, 950 milliós bevételre jó, ha lesz 480 megállapított bérsapka,
Részemről egy darabig megint befejezve az FFP kérdés, lehet tovább "kritizálni"
Másrészt replikázhatok azzal is, hogy te meg ne mentegesd a hozzá nem értő sportvezetést Tebassal.
Vagy akkor Tebas és megvolnánk?
Nem az uefa büntetett meg véletlenül szintén az FFP megsértése miatt?
Azt nem Tebas vezeti és ugyanúgy gondolják.
Harmadrészt januárban a páholyok eladás után ment a szöveg, hogy megjött az FFP 1-1, erre megint ott tartunk, hogy lehet majd egyszer talán meglesz?
Eladtak ugyan mindenféle jogot, üzletrészt, de ugyanakkor locsolják ki a pénzt indokolatlanul játékosok fizetésére.
A 37 éves játékosunk 20+ milliót keres - egyedülálló Európában
A cserecsatár 13 milliót - ez is
Gavi a 10 perces csereközéppályás 9 milliót
Az évente 4szer megsérülő Olmo 14 milliót
Frenkie bónuszokkal 25 milliót
Tudod pl mennyire jól alkudoztunk Garciával?
6,3 millió a fizetése, az eddigi 0,7 helyett. 10szeres pénzt adtunk, nehéz, izzasztó tárgyalás lehetett Deconak.
Attól, hogy részedről lezárva az FFP kérdés, mások még azért beszélgethetnek róla, vagy az igazolásokról, szerződésekről? Most még a topik sem lehet probléma senkinek, nem az igazolásoknál írogattunk.
Már Kongónál járunk közben szponzorok között, ez lenne a több, mint egy klub? Valami fegyvergyár lesz a következő?
-
- Entrenador del Barça
Ok. Nem megy De Jong.Troym írta: ↑2025.07.12. 18:18:20Egyiket sem. Izmoznak valamit Stegennel, ennyi. Frenkie majd megkapja az eddigi fizuja 90%át és tqpsikolnak micsoda üzlet, marad Gavi, Olmo, GM és mehet a panaszkodás, hogy nincs mit tenni.
Stegent miért nem adjuk kölcsön pl? 1 év MUnál, mehet a vb re, ott nőhet az ázsiója. És így tovább. Helyette puffogunk miért nem akar szerződést bontani.
Jövőre távozik ingyen (45 millió TM). Most egy 25 milliós igazolást nem tudunk regisztrálni 3 milliós bérrel Fati, Lenglet 20+ bérének felszabadulásával.
Gondolom a vezetőség hibája.
De tegyük fel jön egy "ingyen" kp-s, mint az általad is preferált David 11+4 milliós fizetésért (Capology) 15 aláírási+15 ügynökivel. Aztán vagy tudjuk regisztrálni, vagy nem, és távozhat ingyen.
Vagy igazolunk 25+-ért valakit, akit nem tudunk regisztrálni, mint Joan Garciát, és az is megy ingyen.
Vagy eladjuk Gavi-t/Olmot Casado/Araujo ajánlatból kiindulva 20-30-ért, és ugyanaz lesz a helyettesükkel, mint amit leírtam.
Lényeg közel vagyunk az 1/1-hez, már csak pár év, hiszen tudják mit kell tenni.
A másik kedvencem, amikor nem adnának otthonról 9 milliós fizetést Gavinak, mert szerintük nem jó játékos, vagy nem ér annyit, és kockáztatnák az akkor még 80 (TM, nem otthonról vélt)milliós játékos ingyen távozását, mert úgyse menne.
Szerk:és légy szíves ne gyere a sok a tartozás, hosszabbítottunk játékosokkal kommentekkel, 950 milliós bevételre jó, ha lesz 480 megállapított bérsapka, ha el nem adják a veséjüket/leküket, mikor van vagy 500+ minden szakágat figyelembe véve, mert ez is ki van találva, hogy a La Liga határozza meg, hány női focistának/kézisnek/kosarasnak/futsalosnak kell távoznia, hogy megfeleljünk a szabályoknak.
Részemről egy darabig megint befejezve az FFP kérdés, lehet tovább "kritizálni"
Tűpontos.
Ha háromszor nagyobb bevétel lenne, akkor sem lenne másként.
Ez a Tebas figura, legyen bármilyen is, még kapóra is jön a klubnak, mert van kire mutogatni a tükör helyett, miközben a saját lábtörlőt kellene csak tisztán tartani olyan folyamatos bevételből, ami alapján valóban a vezető futballklubok legszűkebb elitjéhez tartozik a klub.
Egyiket sem. Izmoznak valamit Stegennel, ennyi. Frenkie majd megkapja az eddigi fizuja 90%át és tqpsikolnak micsoda üzlet, marad Gavi, Olmo, GM és mehet a panaszkodás, hogy nincs mit tenni.
Stegent miért nem adjuk kölcsön pl? 1 év MUnál, mehet a vb re, ott nőhet az ázsiója. És így tovább. Helyette puffogunk miért nem akar szerződést bontani.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ezek közül szerinted melyiket nem szeretnénk/nem tették meg? A helyzet nem csak rajtunk áll, ezért írtam így. A Gavi/Olmó duó eladási szándékában nem vagyok biztos egyedül, de tippre eladnák Olmót, ha annyit adnának érte megközelítőleg, amennyit mi költöttünk rá. De ehhez Olmó is kell. A szándék szerintem még itt is megvan, és csak ennél nem vagyok biztos benne.Troym írta: ↑2025.07.12. 14:48:17Mit kéne tenni:
- Frenkienek vilagossá tenni, hogy felepénzen maradhat, vagy átadó lista és mehet
- TS esetén valahogy értésére adni, hogy lemarad a VBről
- Gavit vagy Olmot eladni, tuti lenne piacuk
- GM átadó lista, mert nem megfelelő ide
- Penát eladni, vannak érdeklődők
- Lewának meg most jelezni, hogy akár 30%-40%al kevesebb lehet a játékperce, akkor maradjon csak, ha ez nem zavarja
Ja igen, GM, bár asszem őt is eladnánk, csak ő nem akar menni. Vele hosszabbítani szerintem egy botrány volt, de mondjuk pont ő az, aki nem oszt, nem szoroz az ffp helyzetben, harmadik számú balbekknek felőlem ott lehet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Na itt egy újabb nyilatkozat Tebastól
„Amit olvastam, az az, hogy Nico Williams regisztrációs garanciát kért, nem tudom, milyen feltételekkel, de egy olyan futballklub, mint a Barcelona, nem volt hajlandó megadni ezt a garanciát” – mondta Tebas.
Majd hozzátette: „Azt hiszem, a Barcelona hasonló helyzetben van, mint az előző szezonokban, amikor játékosokat igazoltak, és az utolsó pillanatig vártak.”
„Ez olyasmi, ami miatt néhány nagyszerű játékos inkább nem vállal kockázatot, és nem megy bele egy bizonytalan helyzetbe.”
„Azt hiszem, a Barcelona pontosan tudja, mit kell tennie, és ha úgy döntenek, hogy megfelelően cselekszenek, akkor leigazolhatnak játékosokat” – tette hozzá.
„Véleményem szerint közel van. A lényeg az, hogy fontolóra veszik-e, hogy bizonyos döntéseket meghoznak a közelebb kerülés érdekében, de közel vannak.”
Hogy adtak volna garanciát, amikor 5 éve közel vagyunk, tudják mit kell tenni, de sosem érjük el.
Utolsó pillanatig vártak? Mire? A Nike szerződést is megköthették volna rosszabb feltételekkel, és nem lett volna arcvesztés a regisztrációja miatt. De utólag kiderült, a javított szerződés sem felelt meg.
Tebas elvárásai:
1. Kitétel 480 milliós veszteség kompenzálása-Sixth Street 700+ milliós bevétel, UEFA ezért büntet, mert a La Liga nem védte meg a klub érdekeit (nem megyek bele, linkeltem)
2. Kiadásokat 200 millióval csökkenteni-megtörtént, többször is nyilatkozta Tebas
3. Nike szerződés-Nem új szerződés, így el kell osztani a szerződés éveire
4. Idén mi az elvárás? Távozott Lenglet, Fati a magas keresetűek közül, De Jong új szerződése miatt évek óta nyomást gyakorolnak rá, ahogy most Stegenre is, persze a szurkolóknak ez nem tetszik.
Átütemezték a rövid lejáratú hiteleket, ami 2028 helyett 2050-ben jár le, így a költségvetést nem terheli.
Elvileg ott az említett 30 milliós szponzori szerződés (ne menjünk bele mennyire etikus, én sem örülök neki), ami új szerződésnek számít.
El kellene adni játékosokat, mint a hírekben szereplő megajánlott Casado-20, Araujo-30 millió, hogy utána jövőre is közel legyünk, és tudják mit kell tenni?
Yamal, Pedri eladása féláron vajon elég lenne, vagy közelebb kerülnénk?
„Amit olvastam, az az, hogy Nico Williams regisztrációs garanciát kért, nem tudom, milyen feltételekkel, de egy olyan futballklub, mint a Barcelona, nem volt hajlandó megadni ezt a garanciát” – mondta Tebas.
Majd hozzátette: „Azt hiszem, a Barcelona hasonló helyzetben van, mint az előző szezonokban, amikor játékosokat igazoltak, és az utolsó pillanatig vártak.”
„Ez olyasmi, ami miatt néhány nagyszerű játékos inkább nem vállal kockázatot, és nem megy bele egy bizonytalan helyzetbe.”
„Azt hiszem, a Barcelona pontosan tudja, mit kell tennie, és ha úgy döntenek, hogy megfelelően cselekszenek, akkor leigazolhatnak játékosokat” – tette hozzá.
„Véleményem szerint közel van. A lényeg az, hogy fontolóra veszik-e, hogy bizonyos döntéseket meghoznak a közelebb kerülés érdekében, de közel vannak.”
Hogy adtak volna garanciát, amikor 5 éve közel vagyunk, tudják mit kell tenni, de sosem érjük el.
Utolsó pillanatig vártak? Mire? A Nike szerződést is megköthették volna rosszabb feltételekkel, és nem lett volna arcvesztés a regisztrációja miatt. De utólag kiderült, a javított szerződés sem felelt meg.
Tebas elvárásai:
1. Kitétel 480 milliós veszteség kompenzálása-Sixth Street 700+ milliós bevétel, UEFA ezért büntet, mert a La Liga nem védte meg a klub érdekeit (nem megyek bele, linkeltem)
2. Kiadásokat 200 millióval csökkenteni-megtörtént, többször is nyilatkozta Tebas
3. Nike szerződés-Nem új szerződés, így el kell osztani a szerződés éveire
4. Idén mi az elvárás? Távozott Lenglet, Fati a magas keresetűek közül, De Jong új szerződése miatt évek óta nyomást gyakorolnak rá, ahogy most Stegenre is, persze a szurkolóknak ez nem tetszik.
Átütemezték a rövid lejáratú hiteleket, ami 2028 helyett 2050-ben jár le, így a költségvetést nem terheli.
Elvileg ott az említett 30 milliós szponzori szerződés (ne menjünk bele mennyire etikus, én sem örülök neki), ami új szerződésnek számít.
El kellene adni játékosokat, mint a hírekben szereplő megajánlott Casado-20, Araujo-30 millió, hogy utána jövőre is közel legyünk, és tudják mit kell tenni?
Yamal, Pedri eladása féláron vajon elég lenne, vagy közelebb kerülnénk?
Mit kéne tenni:
- Frenkienek vilagossá tenni, hogy felepénzen maradhat, vagy átadó lista és mehet
- Lewának meg most jelezni, hogy akár 30%-40%al kevesebb lehet a játékperce, akkor maradjon csak, ha ez nem zavarja
A világ legegyszerűbb és legtermészetesebb módján, mégpedig úgy, hogy el lehet kerülni.
Ezen a ponton telejesen mindegy, hogy Barto vagy Laporta, mindkettő ésszerűtlen, logikátlan és a klub szempontjából hátrányos szerződéseket köt.
A rövidebb és teljesítményhez kötött szerződésekkel minden ilyen nyűgöt meg lehet előzni.
Mindennek ára van, tehát ennek is, de amennyiben szakmailag a helyén van a klub, nem a Neymar féle történet lesz a domináns, ha lesz is ilyen, akkor is egy szakmailag rendben lévő klubnál előbb vagy utóbb nincs olyan, hogy pótolhatatlan játékos.
A klub nem jótékonysági intézmény, amit minden egyes szerződés megkötése előtt már tisztázni kell.
-
- Entrenador del Barça
Ráadásul neked duplán rossz
https://en.ilsole24ore.com/art/football ... fresh_ce=1
A Milan is a Kongói Demokratikus Köztársasággal kötött szponzori szerződést, ellenben a PSG, Arsenal, Atletico, Bayern, akik a szomszédos Ruandával.
Annyit fűznék még az írásodhoz, hogy a PL-ben ott az "english tax" ahol 30+, 50+ milliók röpködnek mindenkiért, a La Ligából 5-10-20-30+ millióért viszik általában játékosokat.
Az FFP célja az lenne, hogy a klubok magas áron adjanak el, de általában "saját maguk"(FFP) nyomják le az árakat, a PL-el ellentétben.
Jó persze vannak kivételek, mint Isak vagy Zubimendi (60+) de a La Ligából brazil bajnokságba (Luiz Henrique, Roque) Comoba (Diao, Paz, Roberto), olasz-angol középcsapataiba távoztak játékosok viszonylag áron alul az eladási kényszer miatt. Nem csoda, hogy általában a bajnokságok között vásárlás tekintetében nincs az első 5-ben vagy 10-ben a La Liga.
Alacsonyak az eladások és vásárlások árai is nagy általánosságban.
Aki pedig az eladással akar megfelelni az FFP-nek, könnyen eleshet a zsíros BL pénzektől, mint a Sevilla vagy a Sociedad.
Moleiro pl. 17-ért megy a Villarreal-ba, (Zaragoza 14 volt a Bayernnek, írtam)kíváncsi lennék a PL áraikra.
A Girona is úgy tűnik egyszezonos csoda volt, amíg olcsón szét nem kapkodták a játékosaikat.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ezen a ponton ezt hogy csinálnád másképp?Sonoma írta: ↑2025.07.12. 09:52:54Tegnap Flick tudtára adta, csak 3. számú kapusként számít rá.
Innen nincs visszaút, mint ahogy Fatinak se volt.
Ha védeni akar el kell hagynia a Barcát ez világosan látszik.
Mivel Flick új és fiatalabb kapus mellett döntött, az ő fizetése is fontos lett a bérkeret miatt, hiába van magasabb szinten Tek-től. Ezt persze nem kommunikálhatja a klub, ezért így próbálják rávenni (3. kapusként leminősítve) a távozásra. Ez persze nem szép dolog a klubtól, de valószínűleg annyira feszes a bérkeret, hogy ez is sokat számítana.
Ha igazak a hírek, a közös megegyezésbe (mármint a szerződése felbontása) is belemenne a klub úgy, hogy a hátralevő 3 éves szerződéséből 1 évet kifizetnének neki. Ezek szerint érte sem kapnánk egy eurót se.
A Barcelona lassan bekerül az oktatási anyagba a menedzsereknél, a hogyan ne csináld fejezetbe...
1: Van egy megbízhatatlan kapusunk, nem lehet vele számolni már évek óta, ergó kell cserélni, nincs mese. Ezt szerintem most ne vitassuk a vita kedvéért, Flick is így látja, hogy kötelező a váltás, legyen ez a kiindulási pont, főleg, hogy tényleg nem követelőzik meg kér szerencsétlen semmit, ha még emellett is kapust akart sürgősen venni, fogadjuk el, hogy kellett, véleménytől függetlenül.
2: Van egy Liga ffp, ami nem elég, hogy kb diktálja minden lépésünket, hanem a liga elnöke ezt még világgá is kürtöli, sőt, jellemzően még negatívabb képet is hajlamos festeni, mint a valóság. Szóval mindenki képben van a helyzettel
3: Az eladásra kínált játékos marketingértéke a korát, a teljesítményét és a sérülékenységét tekintve konvergál a nullához, a fizetése amúgy nem rettenetesen magas, a régi önmagához képest korrekt, de azért elég magas, és nekünk nem fér bele most.
Ebből hogy hozol ki bármilyen alkupozíciót? Senki nem fizetne egy évek óta gyenge/sérült/33 éves kapusért pár milliónál többet még akkor sem, ha nem lennénk kényszerben, jelenleg szerintem 5-6 körül lehetne érte a reális ár, talán, de még abban is rizikó van, mert kapusposzton az veszélyesebb, mint egy mezőnyjátékosnál, ahol jellemzően jó tartalékok vannak. De így, hogy kényszerben vagyunk, és ezt mindenki tudja is, kiröhögne bárki, ha pénzt kérnénk érte. A Reál is ingyen próbálná elsózni valahogy, mint ahogy tették ők is millió exkiváló játékossal.
Teljesen máshogy nézne ki nálunk a piac, ha nem lenne spanyol házi ffp, én nem is tudom, mennyire lehet megítélni a stábunkat emiatt. Az Olmo-Roque biznisz miatt sanszos, hogy Deco tényleg kókler, de az is biztos, hogy minimális a lehetősége.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Enyhén visszafogott és "túlzó" ez a megfogalmazás.....tíz éve írjuk ezt a fejezetet, miközben az is a világ csodája, hogy ennek ellenére létezik a klub....

Persze azt is el kell ismerni, akár meg is lehet süvegelni, hogy a "hogyan ne csináld"-ból és a féktelen pazarlásból túlélni is egy külön művészeti kategória.
Aranyos kis ellentmondás, ugyanakkor félelmetes abba belegondolni, mi lenne (mi lett volna), ha ezt a klubot valakiknek profin sikerülne egyszer menedzselni.
Szóval 20 év alatt az Uniceftől eljutunk a népirtó országok népszerűsítéséig.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.11. 18:32:23Elvileg a Kongói Demokratikus Köztársaság fog az ingujjon szerepelni évi 10 millió euróért szponzorként, 3 éves szerződéssel, összesen 30 millió.
MD és Sport szerint ez sem elég az 1/1 regisztrációhoz
Van még lejjebb erkölcsileg?
Minden cselekedetre nem lehet válasz a pénztelenség, ha ez az ára bármelyik játékos érkezésének, akkor ne jöjjön senki.
Hogy a fenében tarthatunk itt? Nincs a világban egyetlen olyan cég sem, aki hajlandó hirdetni és nem tapad ezrek halála hozzá?
Ezért önmagában indítanék egy bizalmatlanságit a sztárelnök ellen.
Azt az aprócska tényt azért ne felejtsük el, hogy a 2023-2024-es pénzügyi évünk is veszteséges volt, nem is kevéssel, 91 millió euróval.
https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2024-09-30
A stadionprojekt nagyon is beleszámít az FSR-be, mivel nem saját zsebből, hanem hitelből finanszírozzuk, az eladósodottság pedig beleszámít a fenntarthatósági szabályozásba.
Én a számítások átláthatatlansága miatt támadom a rendszert, a számítások nem nyilvánosak, innentől kezdve semmi bizonyíték nincs arra, hogy a csapatokra szabott számok nem hasraütésszerűek, és ugyanazt a számítási módszert alkalmaznák minden csapatra. Emellett az is értelmetlen, hogy a rendszer nem egységes nemzetközileg (hajrá szuperliga, UEFA out), hátrányba hozva egyes országok klubjait másokéval szemben. Ezek nagyon is komoly problémák, ezzel együtt azon azért ne csodálkozzunk, hogy a mi helyzetünkben korlátozottan igazolhatunk, amikor az éves bevételeink kb 250%-ára adósítottuk el magunkat.
https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2024-09-30
A stadionprojekt nagyon is beleszámít az FSR-be, mivel nem saját zsebből, hanem hitelből finanszírozzuk, az eladósodottság pedig beleszámít a fenntarthatósági szabályozásba.
Én a számítások átláthatatlansága miatt támadom a rendszert, a számítások nem nyilvánosak, innentől kezdve semmi bizonyíték nincs arra, hogy a csapatokra szabott számok nem hasraütésszerűek, és ugyanazt a számítási módszert alkalmaznák minden csapatra. Emellett az is értelmetlen, hogy a rendszer nem egységes nemzetközileg (hajrá szuperliga, UEFA out), hátrányba hozva egyes országok klubjait másokéval szemben. Ezek nagyon is komoly problémák, ezzel együtt azon azért ne csodálkozzunk, hogy a mi helyzetünkben korlátozottan igazolhatunk, amikor az éves bevételeink kb 250%-ára adósítottuk el magunkat.
-
- Entrenador del Barça
Remélem elindulunk felfelé, és idén már igazolni is tudunk, és regisztrálni az összes szerződést.
https://barcauniversal.com/barcelona-se ... on-payout/
A Barca kifizette az utolsó 16 milliós részletet az átütemezett 121 milliós bértömegnek.
Emellett pár hetes hír, hogy a hitelminősítés stabilról pozitívra változott. Ezt kihasználva refinanszírozták a 2028-ban lejáró 420+ milliós stadion első törlesztő részletet, 2050-ig. Több a kamat, de nem kell évi 120+ milliót kifizetni, és 2033-tól indul a törlesztés. Egyes lapok szerint beleszámít, mások szerint nem (mert a stadion nem számít bele) az FFP-be, mindenesetre nagyobb a mozgástér.
Sport szerint Fati kölcsönével majdnem 8, Lenglet szerződés bontásával 12+ millió szabadul fel.
Bele fog férni a szertáros regisztrációja?
https://barcauniversal.com/barcelona-se ... on-payout/
A Barca kifizette az utolsó 16 milliós részletet az átütemezett 121 milliós bértömegnek.
Emellett pár hetes hír, hogy a hitelminősítés stabilról pozitívra változott. Ezt kihasználva refinanszírozták a 2028-ban lejáró 420+ milliós stadion első törlesztő részletet, 2050-ig. Több a kamat, de nem kell évi 120+ milliót kifizetni, és 2033-tól indul a törlesztés. Egyes lapok szerint beleszámít, mások szerint nem (mert a stadion nem számít bele) az FFP-be, mindenesetre nagyobb a mozgástér.
Sport szerint Fati kölcsönével majdnem 8, Lenglet szerződés bontásával 12+ millió szabadul fel.
Bele fog férni a szertáros regisztrációja?

Fizetésben szerintem akkor is túlzás, amit kap, hiába volt a legjobb khv a szezonban. Más a szakmai és a pénzügyi téma. Sokkal "szívtelenebbül" kellene anyagiakról tárgyalni, az ügynökök is azt teszik. 6 milliós fizuval is itt lenne.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.10. 21:06:54Inkább áthozom.
Persze, igazat adok neked részben. De nem bántásból, Inigo teljesítményét sem tudtad jól belőni.
Itt tudod mi a hiba? Hogy saját nevelésnek adtunk ennyit, hogy maradjon. Ha nem adjuk ment volna 10 millióért? Szerintem nem, de ha mégis, az se baj, 1.5 - 2 millió egy cserekapusnak szerintem jó pénz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.10. 21:06:54De itt van Pena esete. Ha tegyük fel megkeresték volna az összes elsőosztályú kapust, vajon mennyi jött volna el 3 millió alatt a Barcaba?
Érzékeltetem: Cillessen 850ezret keres a Las Palmasnál, szerinted nem tudnánk 2 milliós bérrel idehozni?
Mamardashvili fizuja is 1.5 millió.
2 labdáért odaadnám, minden felette nyereség, nem érdekel, hogy 2, 5, 8, 12, 20 milliót kapunk, menjen, ha jön Grimaldo, Davies és Hakimi, ha nemFcBarcelona1 írta: ↑2025.06.10. 21:06:54Gerard Martint is mindenki szidja, a mai hírek szerint pedig a Wolverhampton mellett a Bournemouth is hajlandó kifizetni a kért 12 milliót. Ha eladjuk és ott jó lesz, majd megy, hogy miért nem kértünk 30-at. Ha megtartjuk, mert mondjuk Grimaldo nem fér bele, és emelünk 4 milliós fizetésre, nemsokára az lesz a probléma, hogy minek adtunk neki ennyit.

Még egy jó példa Pena túlfizetésére; itt volt Tenas kb egyidős vele 2-3. sz kapus volt és ment Párizsba az olajosokhoz. Na ő 1.2 milliót keres, a mi Penánk meg közel 3* annyit.
-
- Entrenador del Barça
Inkább áthozom.
Persze, igazat adok neked részben. De nem bántásból, Inigo teljesítményét sem tudtad jól belőni.
Túlfizetjük a játékosainkat, ez egyértelmű.
De itt van Pena esete. Ha tegyük fel megkeresték volna az összes elsőosztályú kapust, vajon mennyi jött volna el 3 millió alatt a Barcaba?
Mondhatod, hogy elég 2 milliót adni egy csere kapusnak, de a spórolás mikor megy a teljesítmény rovására?
Gerard Martint is mindenki szidja, a mai hírek szerint pedig a Wolverhampton mellett a Bournemouth is hajlandó kifizetni a kért 12 milliót. Ha eladjuk és ott jó lesz, majd megy, hogy miért nem kértünk 30-at. Ha megtartjuk, mert mondjuk Grimaldo nem fér bele, és emelünk 4 milliós fizetésre, nemsokára az lesz a probléma, hogy minek adtunk neki ennyit.
Ha Joan Garcia nem válik be, szintén.
És nagyon sok összetevője van még ezeknek az átigazolásoknak. Lewy átlagban 25/év keres. Sok. Szponzori, reklám, és eredményesség alapján lehet simán megérte.
Ezeken ezért nem látom értelmét vitatkozni, főleg ha egyoldalúan van leírva.
Lehet 80 millióval túlfizetjük, a keretet, de írtam a Dortmund példáját. Ők 500+, mi 800+ bevételből gazdálkodunk.
Mire mennek a 100+ milliós eladásaikkal?
Közben nekik az eredmények sem nagyon jönnek, és ők is az "ország csapata" ellen versenyeznek.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ez sajnos mára egy folyamat lett, amihez egyre többen csatlakoznak. Talán a Chelsea volt az első, akivel ez komolyan elkezdődött, azután jöttek a többiek, most már a Villa, Newcastle stb. is elkezdte játszani, nem tudom 2-3 év múlva hogyan fogunk állni. Szerintem sanszos, hogy lassan Olaszországot fogja elérni.gránit írta: ↑2025.06.05. 09:48:52Egyetértek. Régebben sokkal inkább szóródtak a tehetségek a csapatok között, ma viszont néhány csapatban koncentrálódnak. Ugyanaz a néhány csapat ér oda a BL-ben már nagyon régóta, régebben sokkal színesebb, változatosabb volt a mezőny. Ennek az az oka, hogy nagyon nagyra nyílt az olló a költségvetések között. A Forma-1-ben is amióta bevezették a költségvetési sapkát, összébb rázódott a mezőny a korábbiakhoz képest, kisebb a különbség az első és az utolsó között. Én nagyon nagy híve vagyok a költségvetési sapkáknak, nézzük meg az észak-amerikai ligákat, mennyire változatos a győztesek névsora. Enélkül ott is mindig ugyanaz a néhány patinás csapat nyerne, így viszont a kisebb nevű csapatok is simán odaérnek, és nyernek.sanika01 írta: ↑2025.06.04. 21:37:34Pont ma mondtam a sogoromnak, hogy régen minden jobb volt. És tényleg. Nem öszpontosult minden a legnagyobb csapatoknál, a kisebb csapatoknál is voltak nagyon jó, akár klasszis játékosok, és szerintem izgalmasabb is volt, hogy nem mindig ugyanazok a csapatok nyertek.
A fociban viszont a "fair play" felejtős, ez egy nagyon álságos, hazug szó volt az FFP-ben, és hivatalosan már el is engedték. Egyáltalán nem céljuk a pénzügyi fair play. Már nem is alakoskodnak ezzel, már teljesen tudtára adták a világnak, hogy nincs ilyen, aki több pénzt tud szerezni, jól jár, aki meg nem, az meg így járt. Korábban a dél-amerikai csapatok simán partiban voltak a BL-győztesekkel a világkupában, ma meg rommá verik őket a BL-győztesek. A dél-amerikai klubok is utánpótlásneveldékké silányultak, erőben nem tudják felvenni a versenyt a legpénzesebbekkel, az ő utánpótlásklubjaikká váltak. Elkapkodják a tehetséges játékosaikat. Nagyon nagy dél-amerikai nevek azért még a '90-es, sőt, még a 2000-es években is játszottak dél-amerikai klubokban. Mára akkorára nyílt a költségvetési olló, hogy nem tudják felvenni a versenyt, ami a futball szomorú elszürküléséhez vezetett.
Ez a tőkeáttétel miatti bírság pedig megint ellentmondásos. A Liga például ezt elfogadta, bevételként el lehetett könyvelni az UEFA viszont problémát talál benne (mondjuk részben a Villa kardoskodása is benne lehet)
A stadion teljesen más dolog. Azt mindig is hitelből finanszírozták. Az Atleticonál például egyszer rosszul is számoltak, így a nettó hitelállományuk drasztikusan megugrott és a projektjük egy részét vissza is kellett vonni. Mellette ők is eladtak mindent ami mozdítható.gránit írta: ↑2025.06.05. 09:48:52Az UEFA célja a fenntarthatóság, ez most a jelszó, mi meg ebben pont nem vagyunk jók, a hatalmas adóssághegyeinkkel. A stadionra is mindig azt mondjuk, hogy nem számít bele. Ja, ha a saját zsebedből fizeted. Ha hitelre, akkor már problémás, mert az adósságállományt nagyon is nézik. Ne lepődjünk meg azon, ha Tebas-ék ténykedése mellett az UEFA sem fog semmiféle segítséget nyújtani a számunkra.
Ahogy Perez sem zsebből rántott ki közel 1,8 milliárdot a Bernabeu felújítására. Előreláthatólag a felvett hitelállomány csak 2040-2050 után lesz teljesen kifizetve. (Évi 60-65 milliós törlesztés, de a stadion ennek ellenére mégis évről-évre komoly nyereséget termel a törlesztés mellett) Ráadásul ugyanúgy értékesítették a VIP páholyokat mint mi.
Úgy nagyon kevés klub fog stadionfelújításra kapni, mint mondjuk a Bilbao. Katalónia ide vagy oda nem fogja a tartomány finanszírozni, mint Baszkföldön.
És az sem mindegy, hogy egy-egy klub kinek/kiknek a kezében van. Az Atmánál is a megszavazott részvényemelésekkel jutottak plusz bevételhez.
Forca Barca!!!!
Barça have reached an agreement with La Liga to play the first 4 La Liga games of next season away. This will make room for the completion of the works at the Spotify Camp Nou. @CatalunyaRadio

Egyetértek. Régebben sokkal inkább szóródtak a tehetségek a csapatok között, ma viszont néhány csapatban koncentrálódnak. Ugyanaz a néhány csapat ér oda a BL-ben már nagyon régóta, régebben sokkal színesebb, változatosabb volt a mezőny. Ennek az az oka, hogy nagyon nagyra nyílt az olló a költségvetések között. A Forma-1-ben is amióta bevezették a költségvetési sapkát, összébb rázódott a mezőny a korábbiakhoz képest, kisebb a különbség az első és az utolsó között. Én nagyon nagy híve vagyok a költségvetési sapkáknak, nézzük meg az észak-amerikai ligákat, mennyire változatos a győztesek névsora. Enélkül ott is mindig ugyanaz a néhány patinás csapat nyerne, így viszont a kisebb nevű csapatok is simán odaérnek, és nyernek.sanika01 írta: ↑2025.06.04. 21:37:34Pont ma mondtam a sogoromnak, hogy régen minden jobb volt. És tényleg. Nem öszpontosult minden a legnagyobb csapatoknál, a kisebb csapatoknál is voltak nagyon jó, akár klasszis játékosok, és szerintem izgalmasabb is volt, hogy nem mindig ugyanazok a csapatok nyertek.
A fociban viszont a "fair play" felejtős, ez egy nagyon álságos, hazug szó volt az FFP-ben, és hivatalosan már el is engedték. Egyáltalán nem céljuk a pénzügyi fair play. Már nem is alakoskodnak ezzel, már teljesen tudtára adták a világnak, hogy nincs ilyen, aki több pénzt tud szerezni, jól jár, aki meg nem, az meg így járt. Korábban a dél-amerikai csapatok simán partiban voltak a BL-győztesekkel a világkupában, ma meg rommá verik őket a BL-győztesek. A dél-amerikai klubok is utánpótlásneveldékké silányultak, erőben nem tudják felvenni a versenyt a legpénzesebbekkel, az ő utánpótlásklubjaikká váltak. Elkapkodják a tehetséges játékosaikat. Nagyon nagy dél-amerikai nevek azért még a '90-es, sőt, még a 2000-es években is játszottak dél-amerikai klubokban. Mára akkorára nyílt a költségvetési olló, hogy nem tudják felvenni a versenyt, ami a futball szomorú elszürküléséhez vezetett.
Az UEFA célja a fenntarthatóság, ez most a jelszó, mi meg ebben pont nem vagyunk jók, a hatalmas adóssághegyeinkkel. A stadionra is mindig azt mondjuk, hogy nem számít bele. Ja, ha a saját zsebedből fizeted. Ha hitelre, akkor már problémás, mert az adósságállományt nagyon is nézik. Ne lepődjünk meg azon, ha Tebas-ék ténykedése mellett az UEFA sem fog semmiféle segítséget nyújtani a számunkra.
Szépen nyílnak a bicskák a zsebekben, megy a siránkozás és a csapat temetése, továbbá a fejek követelése.
Azonban ez tudtommal még mindig egy 2022 nyári incidensről szól, amikor TV jogokat adtunk el, de az UEFA nem hajlandó profitként elfogadni, amire teljes joga van.
Meg leszünk büntetve.
Nem új dolog.
Nem valószínű hogy nagy dolog.
Nem befolyásolja döntően az idei költhető vagy fizu sapka összegeket, ha pénz bünti akkor nyilvan azt le kell számolni de ennyi.
Nem új szabálysértés.
Azonban ez tudtommal még mindig egy 2022 nyári incidensről szól, amikor TV jogokat adtunk el, de az UEFA nem hajlandó profitként elfogadni, amire teljes joga van.
Meg leszünk büntetve.
Nem új dolog.
Nem valószínű hogy nagy dolog.
Nem befolyásolja döntően az idei költhető vagy fizu sapka összegeket, ha pénz bünti akkor nyilvan azt le kell számolni de ennyi.
Nem új szabálysértés.