Asensi írta: ↑2025.07.04. 22:59:27
Itt mondták el, hogy a Bilbao csak baszk vagy bilbaoi születésű játékosokat foglalkoztat. minden tiszteletem érte. De ez azt is jelenti, hogy ha tőlük elmegy valaki, az óriási érvágás a klubnak. nem tudnak pl.Nico-hoz hasonló baszk játékost leakasztani a szögről, márpedig ott a szűk keret miatt úgy élnek mintha testvérek lennének. A távozás egymás elárulása. Nem is tudom kinek a fejében született meg a gondolat, hogy egy bilbaoi játékost igazolunk.
Egyrészt maga a tény köztudott, hogy baszk származású játékosai vannak csak a Bilbaonak, másrészt felesleges nagy magyarázatokat keresni, harmadrészt meg sajnálni őket. (Amúgy Inigo , Ezquerro, vagy Zubizarreta is onnan jött.)
A Bilbao abban a kisebb tóban kb olyan, mint a Bayern és lerabolja az összes többi baszk csapatot, ezért indult el a Sociedad légiósokkal a 70-80as években, de kb az Eibar, Osasuna, Alavezt minden évben lerabolják és ingyen viszik a legjobbjaikat, időnként magát a Sociedadot is.
De itt simán Nico úgy döntött ott marad több pénzért, ennyi. Szerintem ezzel sokat nem veszítettünk, vannak más lehetőségek is a piacon, csak annyit remélek, hogy legalább annyit tanulnak Laportáék, hogy felidézik Cruyff mondatait, hogy akinek szemernyi kétsége van, hogy jöjjön-e, az ne jöjjön. A tavalyi cirkusz után kár volt egyáltalán belekezdeni ebbe.