Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 22:37:19

FCBsteve írta:
2025.07.01. 22:06:48
Tebas egy pillanatnyi állapotot lát és "képvisel". Ilyen szempontból inkább csak bulvár kijelentéseket tesz.

Tavaly is az ment, hogy vár a klub (mondjuk túlontúl a végletekig), ki távozik, mennyi pénz jön be játékoseladásokból - és ha nem, mit és mennyiért kell pénzzé tenni...
Tavaly is csak Chris sérülésével lehetett regisztrálni Olmot, majd bíróságon meghosszabbítani azt. Kivásárlásnál egy összegben kell amortizálni a vételárat, az 62 millió, plusz aláírási pénz és fizu, elég erre a páholy, ha nem vagyunk FFP 1-1ben?
Vagy idén mit adunk majd el, a csapatnevet? Samsung FC Barcelona lesz, mert sok minden más nem maradt.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.07.01. 22:06:48

Troym írta:
2025.07.01. 21:15:31

Ha meg regisztrálni sem tudjuk Nicot, akkor mire a felhajtás? Megint bíróságokra akarunk rohangálni, hátha valamelyik fellebbezésünket elfogadják? Tebas ma kereken kimondta, hogy jelen keretek közt nem tudjuk regisztrálni a srácot.

Javier Tebas: “Barcelona CANNOT register Nico Williams as of today”
Tebas egy pillanatnyi állapotot lát és "képvisel". Ilyen szempontból inkább csak bulvár kijelentéseket tesz.

Szerintem még az sincs benne az elszámolásokban, hogy az auditor elfogadta a 100m-t a VIP páholyokért, ezeket be kell nyújtani és a Ligával is elfogadtatni.
Illetve, nem látja, mi vár (már csak) aláírásra. És a megállapodásokat sem ismeri, pl Nico-val.

Tavaly is az ment, hogy vár a klub (mondjuk túlontúl a végletekig), ki távozik, mennyi pénz jön be játékoseladásokból - és ha nem, mit és mennyiért kell pénzzé tenni...
gránit
Director del Fútbol

2025.07.01. 22:04:18

Chino írta:
2025.07.01. 21:47:14
Nem a középhátvédek mélységével volt a probléma a véddelemben, hanem a szélsőkkel.
Az előző szezonban éppen nem, de egy komolyabb sérüléshullám esetén már lehetne baj, ha nem vagyunk elegen. Volt, hogy hárman maradtak összesen, és Cubarsí-Martinez-Garcia nem klasszis, még ha teljesen jó szezont is hoztak le, így nem lehet nekivágni egy szezonnak. Így is annnak a puffernek köszönhettük azt a 3 embert, képzeld el, ha pufferrel együtt lennének hárman. Így is bőven volt panasz arra, hogy Cubarsí túl fiatal, Martinez öreg, elfáradtak a szezon végére, és valóban hibázgattak is a végére. A szezon elejét szerintem kifejezetten jól kezdték, de az elődöntőben ők is hibázgattak. Érdekes, hogy a támadó szekcióban állandóan rotációt akarunk, míg hátul ezt nem tartjuk fontosnak, én főleg Martinezt a végére már eléggé elnyűttnek éreztem.

A szélsőkkel egyetértek, és nem is foglalkoznak nagyon a témával. Martinban nagy a bizalom, hosszabbítottak is vele, Koundé-val meg végigtolatják a szezont, szükség esetén majd Garciát tologatják (ami középről máris -1 ember), vagy végszükség esetén Fortot bedobják. Legalább egy kétlábas hátsó szélsőt én mindenképpen hoznék, volt is erre opciós lehetőségünk, de nem úgy tűnik, hogy ez prioritás lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.07.01. 22:09:43-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.01. 21:47:14

gránit írta:
2025.07.01. 21:03:44
FcBarcelona1 írta:
2025.07.01. 19:13:38
Szerintem azért (is)kaptunk sok gólt összességében, mert rövid volt a keret.
A védelemben a 4-es végigtolta szinte az egész idényt, Inigo idős, Cubarsi tapasztalatlan, többet hibázott. Majd Balde kidőlésével teljesen egy oldalas lett a játékunk, akkor látszott leginkább, hogy Raphinha nem szélső.
Ezért nem tudom hova tenni az olyan állításokat, hogy túl sokan vagyunk hátul, meg hogy valakinek onnan mennie kell. 5 középhátvéd minimum kell. Szezon közben a rövid keret miatt panaszkodunk, majd nyaranta nekiállunk keretet szűkíteni, hogy aztán a következő szezonban megint a rövid keret legyen a kifogás. Az a szerencse, hogy senki nem akar onnan távozni, a játékosok menthetnek meg minket a saját hülyeségünktől. Csak tartok attól, hogy valakit mégis távozásra bírnak, ahelyett, hogy de Jonggal tennék ugyanezt. Akkor még igazolhatnának is, akit akarnak.
Ezt a sok gólt, ami szerintem elég relatív, az Inter ellen sem lehet így nézni. A visszavágón úgy kaptunk 4 gólt 120 perc alatt, hogy az olaszoknak szinte tökéletes volt a helyzetkihasználása (csak néhány stat 4 gólra: 2,28 xG, 4 big chance). Nekünk hiányoztak a szélső védőink, a párharc során a mi kapusunk "lelkén száradt" legalább három gól, amit már elvileg orvosoltunk, cserébe a kimagasló védekezéssel rendelkező Inter szintén nyelte a gombócot, pedig a kapusuk volt kb. a csapat legjobbja. Ráadásul öt egészséges belső védőnk volt a meccsen, de egész szezonban nem volt olyan, hogy legalább 3 ne állt volna rendelkezésre. (Arsenal, Pool, Bayern, Real stb. is négy védővel megy a szezonnak) Nem a középhátvédek mélységével volt a probléma a véddelemben, hanem a szélsőkkel. Középre Araujo/Chris távozásával van 2 csere, a két szélre összesen 0. És ez meg is látszott, az Inter ellen főleg. Azért csak nem lehet véletlen, hogy középső védőt tekintve nem is nagyon gondolkodtunk vételben, sőt inkább ellenkezője, míg ott, ahol tényleg nagyon vékonyak vagyunk számban és minőségben egyaránt, tervben van igazolás.
Lewy nélkül pedig a letámadás, a magasabb védekezés is hatékonyabb lehet, ő gyakorlatilag ki volt véve ebből, ha ott középen van egy Raphinha egész más a helyzet.
A jobb oldalon akkora katasztrófa szerintem nincs, ha valakivel, akkor a Terminátor Koundéval lehet számolni, mint aki végigtolja a szezont, egy minőségi jh csak végigülné a szezont.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 21:15:31

A meccsek 1-1 gólon is eldőlhetnek, azért kell egy vérbeli klasszis 9es, mert sokszor ő a mérleg nyelve, egy-egy adott helyzetet meg nem xg alapon lőnek be. A legtöbb meccsünkön 70% feletti a labdabirtoklásunk és 20 méterre vagyunk az ellenfél kapujától, pont egy Lewa, vagy mindegy hogy hívják kell ahhoz, hogy a zavarosban halásszon, beadásokat befejeljen, egy lefordulással helyzetbe kerüljön, kipattanókat berúgjon.
Szerintem Lewa klasszis, de 37 éves, egyre több hullámvölggyel, amik egyre hosszabbak, most kellene és lehetne hozni egy olyan utódot, aki 1 év múlva full-time átveheti a helyét. Na ez a személy nem Ferran, ő maximum a mindenkori cserecsatár lehet, Olmo meg egy középpályás.

De elfogadom, hogy nem jön középcsatár, nincs arra sem pénz, viszont nem értem a 2-3 magyarázatot, hogy azért jó balszélsőt hozni, mert

- Raphinha akkor középen játszhat. Ez nekünk miért kell, ha van 3 játékosunk oda, Raphinha meg Baldéval jól játszott bal oldalon? Ezzel egyúttal azt is állítjátok, hogy nem pihentetni akarjuk Raphinhát, hanem hatékonyabb középről, tehát a sérülésveszély fennáll majd, mert ugyanannyit fog játszani, valójában ezzel Olmot és Fermint fogjuk pihentetni, akik épp elég pihentek most is, másrészt épp elég hatékony volt 50 gólponttal, több úgysem lesz.

- Balde majd nem zakatol vagy mit csinál fel-alá. Baldenak ez az erőssége, mert annyira nem védekezik jól eleve. A sérülésveszély viszont megmarad, ugyanannyi meccset kell játszania, nincs valós alternatívája, ameddig a cseréje Martin. Elhiszem, hogy idővel Torrents átveszi GM helyét és beválhat, de egy európai topcsapat ne könyveljen már el egy 18 éves srácot, hogy fixen beválik rögtön, ahogy a nagycsapatba kerül, aki egy alapozást nem csinált még végig a felnőttekkel

- Mi van, ha megsérül Yamal? Gondolom visszaesünk, mert ennyire jó a srác, mindenkit minőségben nem lehet pótolni, ezért nem 3000 aranylabda jelölt van.

Nem mondom, hogy nem kell szélső, de szerintem csere is elég lenne.
Ha meg regisztrálni sem tudjuk Nicot, akkor mire a felhajtás? Megint bíróságokra akarunk rohangálni, hátha valamelyik fellebbezésünket elfogadják? Tebas ma kereken kimondta, hogy jelen keretek közt nem tudjuk regisztrálni a srácot.

Javier Tebas: “Barcelona CANNOT register Nico Williams as of today”
gránit
Director del Fútbol

2025.07.01. 21:03:44

FcBarcelona1 írta:
A védelemben a 4-es végigtolta szinte az egész idényt, Inigo idős, Cubarsi tapasztalatlan, többet hibázott. Majd Balde kidőlésével teljesen egy oldalas lett a játékunk, akkor látszott leginkább, hogy Raphinha nem szélső.
Ezért nem tudom hova tenni az olyan állításokat, hogy túl sokan vagyunk hátul, meg hogy valakinek onnan mennie kell. 5 középhátvéd minimum kell. Szezon közben a rövid keret miatt panaszkodunk, majd nyaranta nekiállunk keretet szűkíteni, hogy aztán a következő szezonban megint a rövid keret legyen a kifogás. Az a szerencse, hogy senki nem akar onnan távozni, a játékosok menthetnek meg minket a saját hülyeségünktől. Csak tartok attól, hogy valakit mégis távozásra bírnak, ahelyett, hogy de Jonggal tennék ugyanezt. Akkor még igazolhatnának is, akit akarnak.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.01. 19:18:14

Troym írta:
2025.07.01. 19:07:33
bence0330 írta:
2025.07.01. 18:17:22
Visszafordíthatom, mert a gólperc mutatókat meg pont te szoktad felhozni, holott minden gólt be kell lőni, az nem olyan, hogy statisztikailag kb ugyanannyi gólt lövünk, mindegy kik vannak pályán és nem egyenes arányosan egy játékos esetén sem, hogy kétszer annyi gólt lő dupla annyi idő alatt. Ha így lenne, nem kellenének klasszisok.
Nem minden meccsen centire 7 db helyzetünk van és nem ugyanolyanok, nem ugyanolyan kapussal áll szemben az ember, ez nem írható le statisztikai adattal. Fermin gólperc mutatója jobb, mint Yamalé, mégsem gondolnám, hogy akkor itt váltani kéne.
Bocsi, ezt nem teljesen értem most, a gól/perc statot mire írod pontosan, vagy mi mellett/ellen. Amit értettem, arra reagálok. Dehogy mindegy, kik vannak a pályán. De ez a mondat két dolgot is feltételez, egyik, hogy Lewy klasszis - szerintem ez már necces. Van, amiben az, de sok dologban gyengült már annyit, hogy ez szerintem ne legyen már igaz - a másik pedig hogy jelentősen gyengébb játékosok játszanak helyette. Ferrán meg tavaly szerintem már jobb volt, mint Lewy, de legrosszabb esetben is tartotta a frontot. És Ferrán azért nem egy übervilágklasszis játékos. De jól működött vele, és Olmóval is a ss-es játék. Látványosan jól. Ferrán kiegyensúlyozottabban, jobb statokat is hozott (mint bárki egész Európában, nem csak Lewyhez képest, és azért nem 300 perccel, hanem jó sokkal.

Persze itt most nem is kettejükről vitáznánk igazából, hanem a két stílusról. Az lenne a kérdés, hogy egy Lewy-típusú, csak prime korú centerrel (Haaland, Gyökeres), vagy egy ss-típusúval lennénk-e előrébb, jelen pillanatban szerintem a legjobb ilyen Marmoush, a második legjobb Alvarez. Szerintem ebben a szezonban ezt kell kideríteni, és meg is lehet tenni, mert lesz két vagy három hasonló szintű, de teljesen ellentétes stílusú centerünk. És valami nagy nevet majd szerezni kell jövőre, kérdés, milyet.
FcBarcelona1 írta:
Egy szélső igazolással Balde többet figyelhet a védekezésre, ha Nico jön, azért ő hozzátesz a védekezéshez
Mindennel egyetértek gyakorlatilag. Ehhez még ezt fűzném hozzá, hogy nem csak, hogy többet figyelhet a védekezésre, hanem meg is védjük vele. Pont azért zakatolt le-fel sprintben egész meccsen, mert nem volt balszélsőnk. Ezt senki nem bírta volna szerintem, embertelen amilyen terhelést kapott, nem csoda, hogy a sérülése előtt is sűrűn cseréltük GM-re, pedig ő aztán tényleg magasan a keret leggyengébb játékosa volt. Egy Nicóval normál feladatköre lenne, kisebb sérülés és kimerülésveszéllyel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Kapus poszton kidőlt Stegen, igaz Tek jól helyettesítette, valószínűleg a prioritás azért volt Flicknek Joan Garcia, mert mind a 3 kapusunknál többre tartják.
Egy szélső igazolással Balde többet figyelhet a védekezésre, ha Nico jön, azért ő hozzátesz a védekezéshez, még ha nem is annyit, mint Raphinha, de középen jól jöhet, ott vertek meg sokszor.
Ha Lewy nem lesz folyamatosan kezdő, a letámadásaink és a csapatvédekezés is jobb lesz.
Oké, belőtte Lewa idén, azért tömték labdával, de a társaknak nem nagyon tudta letenni azokat.

Szerintem a csapatvédekezés november, december körül kezdett visszaesni, Yamal a sérülése után már nem zárt annyira vissza, cseréje sem volt, most úgy néz ki, lesz majd. Az egész csapat kezdett akkorra elfáradni, írtam, nekem csoda, hogy behúztuk a kupát és a bajnokságot is, főleg úgy, hogy visszaesett a csapat.

Illetve Casado kiesésével szerintem a középpályás szűrés is visszaesett, ide el tudnék képzelni egy igazolást, volt szó Parteyról, de akkor lehet érdemes lenne kölcsönadni Bernalt, mert ő lassan fog visszatérni a sérüléséből, ahogy idén Gavi.
De Jong eleve nem a védekezéséről híres, de idén az eddigi szezonokat tekintve is kevesebbet védekezett, kérdés idén teljesen egészséges lesz e.

Ha jönne egy szélső védő, nemcsak pihentebb lenne a védelem, de nagyobb lenne a variációs lehetőség, Kounde is mehetne Cubarsi helyére, és Araujo/Christensen ettől az idénytől csak jobbat hozhat. Ide nem várok igazolást, szerintem Garcia lesz ott rotálva.
Nálam az átigazolási prioritás a meglévő kapus igazolás mellett egy szélső, szélső hátvéd (írtam, így Inigo, Cubarsi mellett egy az ideinél jobb Araujo/Christensen+Kounde és Garcia), vkp-s, (igazából a meccseink kb. 10%-a olyan, ahol látványos, hogy nincs szűrés, a feltolt védelemmel nagyjából ezt kiváltottuk), majd jövőre csatár Lewy helyére, lehetőleg olyan, aki ügyesebb játékban, és nagyobb lesz az összhang a többi támadóval. (Idén volt látványos Lewy visszaesése ebben, bajnokikon 8-7-2 gólpassz)
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 19:07:33

bence0330 írta:
Visszafordíthatom, mert a gólperc mutatókat meg pont te szoktad felhozni, holott minden gólt be kell lőni, az nem olyan, hogy statisztikailag kb ugyanannyi gólt lövünk, mindegy kik vannak pályán és nem egyenes arányosan egy játékos esetén sem, hogy kétszer annyi gólt lő dupla annyi idő alatt. Ha így lenne, nem kellenének klasszisok.
Nem minden meccsen centire 7 db helyzetünk van és nem ugyanolyanok, nem ugyanolyan kapussal áll szemben az ember, ez nem írható le statisztikai adattal. Fermin gólperc mutatója jobb, mint Yamalé, mégsem gondolnám, hogy akkor itt váltani kéne.

Igen, én biztos nem hoznám Cancelot, nem tud védekezni, túl nagy "luxus", amikor így is kettes a kapott gólátlag, előrefelé meg jók vagyunk.
bence0330

Troym írta:
2025.07.01. 18:10:21
bence0330 írta:
2025.07.01. 17:59:37
Ezt a memót LE nem kapta meg :) Lehet hoz egy 7 kupás szezont, gyönyörű focival.

Odáig egyetértek, hogy néha kell a torony, néha máshogy nem megy. Lewy nekem egy párharcon hiányzott igazán a sérülésekor, az pedig az Inter elleni, és nem csak utólag, ezt előre is lehetett sejteni, annyira egyértelmű volt már előre a meccs képe.
LE rendelkezik a világ két legjobb szélsőhátvédjével, pont ez az, amit hiányolok nálunk, de ha már ezt feszegetjük, ki is volt a döntő legjobbja? :D Mendes és Vitinha.

Arra meg, hogy az Inter ellen hiányzott Lewa az egyik válaszom, hogy az volt az első utunkba kerülő tényleg topcsapat, korábban is hiányolhattad volna, ha összekeveredünk az egyik PL naggyal, Bayernnel, Reallal, Párizzsal, másrészt jó, ha neked nem hiányzott a BL-ben, de más csapatoknál a BL-ben azért a középcsatár 11 lőtt gólja egészen jól jön.
Ez továbbra se lineáris így, hogy kiveszel egy centert és akkor eltűnik 11 gól, valaki játszik helyette, aki szintén gólerős, max nem annyira, csak sokkal jobban focizik. Télen, mikor elkezdett kikeveredni a kezdőből, nagyobb gólátlagot hoztunk nélküle. Volt ezek közt ATMA meccs is azért, nem csak Valenciák. Lehet a 11 gólja egyáltalán nem hiányzott, és lőttünk volna kollektíve 13-at helyette. Ezt nagyon nehéz megítélni. Az Interrel szerintem nem a szint volt a gond, hanem a stílus. Még csak nem is az, hogy mennyire visszaálltak, hanem kikkel. Óriási, brutális védők, elég szervezetten is, nem is tudom, van-e még egy ilyen csapat Európában. Na ott nem volt esélye senkinek center poszton, Lewynek is gondja lett volna, de villanhatott volna.

Amúgy a szezont nézve Ferrán szerintem legalább annyit villant egymaga, nagyon nehéz helyzetekben, nagy pillanatokban. Dortmund, ATMA, kupadöntő, stb.

Vitinha és Mendes nagyon jók, de azért a támadógépezetüktől is rettegett a világ. Nyilván a világ két legjobb szélsőbekkjére nincs pénzünk, ezt nem tudjuk megoldani, neki erre tényleg sokkal több lehetősége volt. Canceloval támadófronton lenne olyan jó, Hakimi sem védekezik jól, Cancelo egy kicsit gyengébb Hakimi. És igazi szélsőbekk, nem kihelyezett cb, de ha jól rémlik (nem vagyok benne biztos), őt nem hoznád.

Nyilván mindez ffp keretek közt, teljesen máshogy írnék, ha szabadon vásárolgathatnánk. Szeretnék jobb centert, mint Lewy. Elviselnék pl. egy Mainoot, Caicedot, Rice-t a középpályára. De ezeken a posztokon megvagyunk mennyiségben, és nem is rossz minőségben azért, max nem tökéletes a helyzet. Oda kell igazolni, ahol még mennyiségben sem vagyunk meg. Alapvetően az "abból főzzünk minél jobbat, amink van" elv alapján írok, és hogy mik azok a minimális változtatások, amiket még megengedhetünk magunknak, és a legnagyobb szükség van rá, legalábbis szerintem.

Nem túl rég beszéltünk a balbekk posztról, oda amúgy csatlakozhatok még én is, de csak előszezon után, mert én bízom Torrentsben. De ha nem lesz jó, akkor persze, oda kell valaki, GM nem játszhatna 100 percnél többet egy top klubban, de ha Cancelót idehozzuk, megoldunk sok gondot, ezt is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 18:10:21

bence0330 írta:
Ezt a memót LE nem kapta meg :) Lehet hoz egy 7 kupás szezont, gyönyörű focival.

Odáig egyetértek, hogy néha kell a torony, néha máshogy nem megy. Lewy nekem egy párharcon hiányzott igazán a sérülésekor, az pedig az Inter elleni, és nem csak utólag, ezt előre is lehetett sejteni, annyira egyértelmű volt már előre a meccs képe.
LE rendelkezik a világ két legjobb szélsőhátvédjével, pont ez az, amit hiányolok nálunk, de ha már ezt feszegetjük, ki is volt a döntő legjobbja? :D Mendes és Vitinha.

Arra meg, hogy az Inter ellen hiányzott Lewa az egyik válaszom, hogy az volt az első utunkba kerülő tényleg topcsapat, korábban is hiányolhattad volna, ha összekeveredünk az egyik PL naggyal, Bayernnel, Reallal, Párizzsal, másrészt jó, ha neked nem hiányzott a BL-ben, de más csapatoknál a BL-ben azért a középcsatár 11 lőtt gólja egészen jól jön.
Szerintem Ferran 3 és Olmo 2 gólja nem lesz elég...főleg ennyi kapott gól mellett
bence0330

Troym írta:
2025.07.01. 17:15:42
bence0330 írta:
2025.07.01. 13:50:48
Igen, ez egy fontos kísérlet lesz. Tippre kb a percek felében klasszikus center nélkül fogunk játszani, Olmót alighanem már ehhez is idomítjuk majd előszezonban, nem nézett ki rosszul tavaly sem ott, és még javulhat is benne. A PSG-nek finoman szólva is bejött ez. És majd megnézzük év végén, mivel nézett ki jobban a csapat. Következő nyáron nagy durranásnak arany középút lehetne Alvarez, aki rendelkezik egy klasszikus center skilljeivel is, de sokkal játszósabb, ügyesebb, kb tényleg egy átmenet a két világ között. Ha kiderül, hogy mégiscsak kell egy klasszikus center, akkor rá lehet menni a Gyökeres-Haaland-Osimhen félékre, vagy aki épp előbújik jövő nyárra. Jelenleg nem kell.
Ez a ss egy teljes tévút.

A 40 Lewa gól nélkül a bajnoki arany sem lett volna meg, 4 ponttal előztük a Madridot, de állítom, hogy több olyan meccs volt, amikor Lewa klasszisa kellett, hogy 1 góllal jobbak legyünk, mint az ellenfél. Olmo csatárként és ss-ben súlytalan, ha nincs másik támadó, FT meg cserének hasznos, kezdőként hullámzó.
Lewa kell, de 36-37 éves, lehet szívtelenül hangzik, de most kéne "pótolni", nem utólag aggodalmaskodni, ha a következő szezon végére kipukkad és Olmo/FT nem hozza a meccseket.

Amúgy még mindig nem értem az okfejtést, hogy azért kell szélső, mert mi van ha megsérül valaki, miközben jelenleg is 13 BL meccsen 24 gólt kapunk, magyarán a védelem jelenleg sem jó. A "Mi van ha" miért erősebb érv, mint a katasztrofális mennyiségű kapott gól a BL-ben?

Odáig egyetértek, hogy néha kell a torony, néha máshogy nem megy. Lewy nekem egy párharcon hiányzott igazán a sérülésekor, az pedig az Inter elleni, és nem csak utólag, ezt előre is lehetett sejteni, annyira egyértelmű volt már előre a meccs képe. Azt meg azért rengeteg öregedő center előtte-utána statja bizonyítja (CR pl), hogy a 40 gól nélküle akár még több lehetne. A focit lehúzza, cserében néha tényleg klasszis centerest villan, mint az ATMA ellen. Nehéz megítélni, merre billen a mérleg, mennyit ad, mennyit vesz el Ferránnal meg Olmóval rendre jobb volt a focink, és vagdostuk az 5 gólokat úgyis. De igen, néha kéne. Erre lenne jó egy LDJ féle csere center, akit be lehet vetni, amikor ilyen játékos kell. Viszont főmederben szerintem nem tévút, a PSG épp leigázta vele a világot, meg nekünk is jól állt. De ez idén ki fog derülni. Ha működik, akkor szerintem egy ilyen típusú "centert" kell venni 26-ban Olmo vagy Ferrán helyére, Alvarezt. Ha nem működik, lehet rárepülni Haalandékra.

Azzal nem vitatkoznék, hogy ha Lewyt le lehetne cserélni, szemrebbenés nélkül lecserélem, az én logikám egyik alappilére az volt, hogy ő mindenképp marad idénre, elüldözni sem lehetne szerintem, meg annyira nem is akarjuk. akkor viszont Lewy-Ferrán-(Olmo) mögé tényleg óriási pazarlás lenne centert venni most.

Ha valahol nincs mennyiségre meg a csapat, akkor szerintem ott nincs kérdés, hogy pótolni kell. Minden posztra legyen két ember, ez alap, jelenleg van 0 balszélsőnk, és 2,5 centerünk, ezzel szemben van 5 középhátvédünk. A sok kapott gólt javítani fogja a finomhangolás, drasztikusan jobb kapus, két visszatérő vkp-s is (Casadó kiesésével kezdett gond lenni a sok kapott gól), és én bízom idénre a dán csodafegyverünkben is, aki tavalyhoz képest szintlépést fog hozni hátul. Szóval szerintem minőségre és mennyiségre is lényeges javulás várható hátul. Ahogy közben írták is, a két legjobb képességű védőnk gykaorlatilag új igazolás lenne, egy Cancelo féle érkezővel pedig még Koundé is beállhatna néha.

Mennyiségre két balszélső hiányzik a csapatból, és egy jobb bekk, ha Torrents bejön az előszezonban, de mivel ez nem tuti, jó lenne egy univerzális jobb bekk, mint Cancelo. Őt már csak azért is szeretném, mert még a csere bal/jobbszélsőt is megoldaná vészhelyzetben, és annyira más, mint Koundé, hogy nagy variációt adna, jól használva komoly fegyver.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.07.01. 18:10:30-kor.
PR42
Jugador del Barça

2025.07.01. 17:48:16

Ha jól tudom az első hivatalos igazolásunk egy kapus volt, célja a kapott gólok számának csökkentése.

Továbbá Cristensen is új igazolásnak tekinthető a védelemben, és ha marad akkor Araujotól is több várható majd.
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 17:15:42

bence0330 írta:
Chino írta:
2025.07.01. 13:40:38
Ráadásul, ha bejön ez a Olmo-Raphinha 10-es-ss egy Torresszel nem is biztos, hogy hosszútávon kell sztárigazolás center posztra.
Igen, ez egy fontos kísérlet lesz. Tippre kb a percek felében klasszikus center nélkül fogunk játszani, Olmót alighanem már ehhez is idomítjuk majd előszezonban, nem nézett ki rosszul tavaly sem ott, és még javulhat is benne. A PSG-nek finoman szólva is bejött ez. És majd megnézzük év végén, mivel nézett ki jobban a csapat. Következő nyáron nagy durranásnak arany középút lehetne Alvarez, aki rendelkezik egy klasszikus center skilljeivel is, de sokkal játszósabb, ügyesebb, kb tényleg egy átmenet a két világ között. Ha kiderül, hogy mégiscsak kell egy klasszikus center, akkor rá lehet menni a Gyökeres-Haaland-Osimhen félékre, vagy aki épp előbújik jövő nyárra. Jelenleg nem kell.
Ez a ss egy teljes tévút. Minden ellenfelünk kb buszozik a kapujánál és nincs Messink, azért Yamal nem az a szint.

A 40 Lewa gól nélkül a bajnoki arany sem lett volna meg, 4 ponttal előztük a Madridot, de állítom, hogy több olyan meccs volt, amikor Lewa klasszisa kellett, hogy 1 góllal jobbak legyünk, mint az ellenfél. Olmo csatárként és ss-ben súlytalan, ha nincs másik támadó, FT meg cserének hasznos, kezdőként hullámzó.
Lewa kell, de 36-37 éves, lehet szívtelenül hangzik, de most kéne "pótolni", nem utólag aggodalmaskodni, ha a következő szezon végére kipukkad és Olmo/FT nem hozza a meccseket.

Amúgy még mindig nem értem az okfejtést, hogy azért kell szélső, mert mi van ha megsérül valaki, miközben jelenleg is 13 BL meccsen 24 gólt kapunk, magyarán a védelem jelenleg sem jó. A "Mi van ha" miért erősebb érv, mint a katasztrofális mennyiségű kapott gól a BL-ben?

Nekem ez a Nico / Diaz téma sima kampányfogás, mert egy J.Garcia, Frimpong, Perisic, David v Partey négyessel nem lehetett a választásnak nekifutni, csak akkor hívjuk annak is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.07.01. 17:54:56-kor.
bence0330

2025.07.01. 14:31:30

Hát Fatinak nem tudom, ez volt-e a legjobb hely. A francia liga talán még barbárabb az ügyesebb játékosok számára, mint a spanyol, a Monaco meg nagyon fizikális csapat. Persze örülök, hogy a fizuja egy részétől megszabadultunk, de valahogy lightosabb helyet tudtam volna inkább elképzelni neki. Viszont ő még akkor valamennyire hisz magában, ez is valami.
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 14:22:25

Fati -> Monaco hivatalos.

7 távozó a B csapatból hivatalos.
Pau Prim, Diego Percan, Juan Piera, Abdul Aziz Issah, Rubén López, Iván Cedric, and Pedro Soma
bence0330

Chino írta:
Ráadásul, ha bejön ez a Olmo-Raphinha 10-es-ss egy Torresszel nem is biztos, hogy hosszútávon kell sztárigazolás center posztra.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.07.01. 13:10:02
A másik nyári szappanopera Gyökeres lehet a nyáron, én simán felajánlanék 15 milliót és a Trincao féle 50% továbbértékesítési jogot, ha ennyire nem jutnak senkivel dűlőre.
Jól járna mindenki, mi kapnánk egy jó 9est olcsón, Sporting meg szabadulna egy hisztitől és ha eladják Trincaot, érte kapnának 70-80 milliót tisztán.
15 milliót azért érne Gyökeres, így még FFP-be is beférne, mert az amortizációja plusz fizuja együtt sem lenne vészes.
Gyökerest 60-80 millió körül adná a Sporting, Trincao 50%-a kitesz legjobb esetben is 20 milliót, de inkább kevesebbet. Gyökeressel volt egy megállapodása a Sportingnak, hogy fix. 70 millióért vihetik csak utána a portugálok ezt felrúgták mert többet szeretnének érte kapni, ezért van ez a harc most a két fél között. Minden bizonnyal MU vagy Arsenal lesz a végállomás neki.

Másrészt az egészről felesleges beszélni, egyrészt sokkal fontosabb pozícióra kell most ember, másrészt Decoék elmondták, hogy a center poszt jövőre esedékes. Ráadásul, ha bejön ez a Olmo-Raphinha 10-es-ss egy Torresszel nem is biztos, hogy hosszútávon kell sztárigazolás center posztra.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 13:10:02

A másik nyári szappanopera Gyökeres lehet a nyáron, én simán felajánlanék 15 milliót és a Trincao féle 50% továbbértékesítési jogot, ha ennyire nem jutnak senkivel dűlőre.
Jól járna mindenki, mi kapnánk egy jó 9est olcsón, Sporting meg szabadulna egy hisztitől és ha eladják Trincaot, érte kapnának 70-80 milliót tisztán.
15 milliót azért érne Gyökeres, így még FFP-be is beférne, mert az amortizációja plusz fizuja együtt sem lenne vészes.
Zsoma
Jugador del Barça

2025.07.01. 11:52:26

soadroli írta:
2025.07.01. 11:04:08
- Barça must sell big to sign Nico Williams:
Barça needs a major sale to sign and register Nico Williams, not because of lack of money, but due to the 1:1 rule restriction.
- Small deals are not enough:
Minor sales won't solve the issue, so the club needs a large financial injection and wage reduction to meet short-term goals.
- Araújo is the prime candidate for sale:
With a crowded defense and his starting role lost, Araújo is now on the market for 65 million euros for fifteen days.
- Mixed signals are deliberate:
Public statements saying Araújo is untouchable contrast with transfer rumors, likely as a strategy to avoid lowering his value. [Diario Sport]
Senki nem akar és (valszeg nagy pénzért) nem is fog távozni:

"Al club le vendría una salida en verano, pero los jugadores se niegan a estudiar ofertas" - Sport

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -119234681
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.01. 11:49:39

MessiNeymarSuarez írta:
2025.07.01. 08:02:24
Szerintem jó lenne itt Nico, lehetne cserélgetni Raphinhával, Raphinha pedig felváltva lenne balszélen-középen és Yamal helyén. Egyetlen dolgot remélek, az pedig az hogy nem azért akarják mert "Yamal haverja", és bízom is benne hogy nem ez történik és szerintem Flick sem menne bele ebbe ha nem tart rá igényt, ha továbbra is így működnének a dolgok akkor Stegen lenne már most a kirobbanthatatlan kezdő merthát az egyetlen német játékos a csapatban :D
Idén megúsztuk a "Sh*tty November"-en kívül a támadók sérülését extrém terhelés mellett, de nincs garancia arra hogy nem fognak többször kidőlni jövőre mint most, és tudjuk mi történik ha egy Raphinha-Yamal-féle kaliber kiesik, vagy ha a hátsójukon veszik a levegőt és dekoncentráltak. Yamal meg még szerintem minimum 1-1.5 évig inkább 60 perces játékos(de annak zseniális), ami a korából fakadóan teljesen érthető.

Így viszont ha Raphinha középen játszana többet akkor Ferran/Olmo/Fermin/Gavi egyikétől megválnék, mellette ha lenne jelentkező Araujora a mostani kivásárlási ára környékén akkor ő tőle is megválnék, abból a 60-65 millió körüli összegből pedig hoznék okosba 2 korrekt belső védőt, de ha már Christensennel is sikerülne olyan csodát tenni mint Pedrivel akkor ő egy új igazolásnak számítana.
Nico leigazolása esetén én is ettől félek. Yamal ha nem is egy nagyon komolytalan, szertelen kölyök, de látszik rajta, hogy még fiatal nem nőtt be a feje a lágya, ha pedig a legjobb haverja idejön, aki szintén nem a visszafogottságáról híres, baj lehet. A válogatott szünetekben is folyamatosan tele van az online média kettejükkel és jelenleg nem nagyon van olyan játékos a keretben, akiről el tudom képzelni, hogy adott esetben helyrerakja őket, ahhoz már túl népszerű, felkapott lett. Flick, mint edző nem elég, kell ilyen társnak lennie. Talán Raphinha lehet az egyetlen, akiből ezt kinézem. Nagyon kellene egy Puyol kaliber most az öltözőbe. Remélem, hogy pozitív hatása lesz annak, hogy ennyi játékossal közeli kapcsolatban van és inkább a pályán mintsem a médiában fognak villogni. Nem hiányzik egy Ronaldinho 2.0.

Annak, hogy ilyen prioritás a balszélső poszt én leginkább azért örülök, mert ha Yamal vagy Raphinha kiesik lesz minőségi pótlás és nem Fermin, Torres, Olmo stb. lesz a helyettes Gyakorlatilag a két legfontosabb posztra (még Pedri vehető talán ide) nem volt olyan játékos, aki csak megközelítette volna teljesítményben a kezdőket.
A szélső védő pozíció ami még necces. A jobb oldal mondjuk nem vészes, Koundé nem egy sérülékeny típus, évek óta most volt az első komolyabb sérülése, pedig rendszeresen 40-50 meccset játszik egy szezonban, plusz a válogatott. A bal oldal, ami inkább aggasztó, nagyon jó lenne ha Torrentsnek sikerülne meggyőzni Flicket és berobbanna, ami azért nem elképzelhetetlen alapul véve egy Balde, Nico, Gavi, Cubarsi, Casado, Fermin, Yamal sort csak az utóbbi két három. És akkor ott van még Bernal aki nagyon ígéretesen indított és csak a balszerencse miatt nem tudjuk mire is képes, ahogy Fortot sem szabad elfelejteni. Guiut nem tudom hová tenni, lehet, hogy jó kis Lewy pótlék lehetett volna belőlde tavaly, de ez már örök rejtély marad. Mindenesetre Flick látszik, hogy már komolyan veszi Torrentset. Képességek alapján köröket ver GM-re, és ha egy magabiztos Balde csere lesz már nagyon jól járunk. Mert őt azért rendszeresen rotálja Flick, nem 90 perceket játszik 5:0-nál is.
Forca Barca!!!!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.07.01. 11:35:43

soadroli írta:
Barça needs a major sale to sign and register Nico Williams, not because of lack of money, but due to the 1:1 rule restriction.
Minor sales won't solve the issue, so the club needs a large financial injection and wage reduction to meet short-term goals.
With a crowded defense and his starting role lost, Araújo is now on the market for 65 million euros for fifteen days.
Public statements saying Araújo is untouchable contrast with transfer rumors, likely as a strategy to avoid lowering his value. [Diario Sport]
Ó istenem, kabaré. Laporta 2 hete lenyilatkozza, hogy nyugi nyugi 1:1-ben vagyunk. Tegnap az Rafa Yuste lenyilatkozza, hogy nem vagyunk 1:1-ben, de nagyon kevés hiányzik hozzá, és amúgy bárkit le tudunk igazolni, ha szükséges. Egyes pletykák szerint cirka 8 millió eurón múlik az 1:1.
Ma jön a hír, hogy a közelében sem vagyunk és egy nagy eladás kell hozzá.

Úgy tűnik ez a nyár sem múlik el Laporta-show nélkül =P~
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

2025.07.01. 11:12:15

na akkor indulhat a menjen messzire Araujo téma ismét...
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330

2025.07.01. 10:37:25

Troym írta:
2025.07.01. 08:50:06
A shitty november Yamal kidőlése miatt történt, de ugyanúgy megtörténik, ha itt van Nico. Yamal minőségben nem pótolható, tavaly volt két jobbszélső Raphinha és FT, plusz Lewy, Fermin, Olmo, amikor megsérült Yamal, mégis szinteket esett a támadójáték.
Ezért lesz az aranylabda szavazáson is 18 évesen a dobogón a kölyök.

Szerintem egy 5-10 perces cserének, plusz néhány kisebb meccsen kezdőnek meg elég egy kisebb név, a gálakezdő meg bőven elég erős előrefelé. A dán csapatból érkező Borgyi pont jó erre a szerepre, vagy egy veterán Di Maria / Perisic is az lenne, ha cserébe a szélsőhátvéd posztra lehetne hozni valakiket, mert oda nem 5 perces csere kéne, hanem aki 50-50%ban osztozik a perceken Baldéval, a túloldalon meg 20-80%ban Koundéval.
Ez így nem igaz. Félig igen, sok múlt Yamal kiesésén, de nem pótolhatatlan, ha van pótléka. :D Lehet mondani, hogy ott volt Raphinha, aki amúgy elő is lépett akkor, lőtt 1-2 gólt full egyedül 20 méterről is, de ő nem az a profil. Pont emiatt nem volt ő sosem szélső. És nem is ő volt Yamal cseréje, hiszen ő eleve a kezdő tagja volt, csak máshol, hanem Fermín, meg nem is emlékszem kiket tettünk néha be, talán Torrét is. Középpályásokat. Ja, meg tán Pau Victort, aki center. Ferrán meg pláne nem az a profil, ő egy second striker volt mindig is jobbról. Nincs a keretben egyetlen jól cselező játékosunk sem Yamalon kívül. Hogyne lettünk volna előrébb valakivel, aki ezt tudja! Nagyon nem mindegy, hogy Yamalt Fermínre cserélünk a szélen, vagy Nicóra... már eleve hiányzott egy balról is, így meg csak jobboson volt egy, csere nélkül... pont ez bizonyítja, miért ez a profil kell a legégetőbben, Flick és Deco szerint is.

Persze azokban a hónapokban gyenge volt a kp is, akik csere nélkül tolták odáig, és elfáradtak, Yamal visszatérésekor is folytatódott még a dolog, de ettől még Yamal kiesése kulcs volt, pont azért, mert nem volt egy darab cseréje sem. Egy játékos kidőlését pont annyira érezzük meg, amennyire gyenge a cseréje. Baldé kidőlését majdnem ennyire megéreztük, nem azért, mert egy full pótolhatatlan játékos, hanem mert Gerard Martin volt a cseréje, és nem (a remélhetőleg jó Torrents, vagy bárki más). Yamalnak meg konkrétan 0 darab cseréje volt, profilra, az még GM-nél is kevesebb. És nem a kérdés, hogy egy az egyben pótolható-e, lehet, hogy nem, de minimálisabb lenne a különbség sokkal egy jól cselező játékossal, sőt, ha kettő van a kezdőben, eleve csökkenne a dependencia. Ez talán még fontosabb, mint hogy kivel pótlod, ha kiesett. A keretben 0 darab balszélső van. Ha lenne lóvé, kettőt kellene igazolni, de jelenleg megelégszünk eggyel. Nico ugyanolyan jó a jobboldalon, mint a balon, ez egy plusz, ha kellene, de reménykedjünk, hogy a dán-kuvaiti gyerek megüti a csereszintet mögötte.

(Csak a tények kedvéért, Las Palmas ellen már ott volt egy félidőt, de arra még ráfoghatjuk, hogy nem volt topon, a kövi 3 meccset már kezdőként végig/majdnem végig tolta, és a 3-ból 2-t nem nyertünk meg, azért ez jól mutatja, hogy sok gond volt ott rajta kívül is, sőt, a minta alapján inkább azok voltak a nagyobbak). Abban a borzalmas 8 meccses sorozatban 3 meccset hiányzott csak, nélküle 0/3-at nyertünk, vele 1/5-öt, ha levesszük a félidős visszatérését, akkor 1/4-et kezdőként. Nem igazán van különbség, semmiképp nem annyi, hogy ezt a hiányzására lehessen fogni. Reméljük idén nem lesz olyan, hogy 3 középpályásunk egyszerre sérült hónapokig, cserelehetőséget nem adva.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.07.01. 11:12:01-kor.
Válasz küldése