Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Teljesen más szubjektív véleményt alkotni pl. Gavi fizetéséről, De Jong focijáról ár/érték arányban, amivel egyet is tudok mindenkivel érteni, mint szubjektív vélemény alapján úgy, hogy rengeteg az ismeretlen tényező, napi szinten becsmérelni a klub vezetését, ami számomra meglepő egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
Miért ne lennék szubjektív, mindenki az, te is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 19:50:15
Szerintem érdemes tájékozóni, mielőtt ilyen nyers kritikát fogalmazol meg napi szinten, sok esetben féligazságokkal, vagy szubjektív vélemény alapján, hogyan kellene tevékenykedni
Jösz Lewyvel. Kifejtettem tegnap. 150 millióba kerül 4 évre. Leírtam mennyibe kerül Hojlund, Vlahovic, Nunez.Troym írta: ↑2025.07.12. 19:40:16Másrészt replikázhatok azzal is, hogy te meg ne mentegesd a hozzá nem értő sportvezetést Tebassal.
Vagy akkor Tebas és megvolnánk?
Nem az uefa büntetett meg véletlenül szintén az FFP megsértése miatt?
Azt nem Tebas vezeti és ugyanúgy gondolják.
Harmadrészt januárban a páholyok eladás után ment a szöveg, hogy megjött az FFP 1-1, erre megint ott tartunk, hogy lehet majd egyszer talán meglesz?
Eladtak ugyan mindenféle jogot, üzletrészt, de ugyanakkor locsolják ki a pénzt indokolatlanul játékosok fizetésére.
A 37 éves játékosunk 20+ milliót keres - egyedülálló Európában
Egyrészt nem is neked írtam a hozzászólásom, szóval érthetetlen mivel jöjjek, vagy ne jöjjek, ha te reagálsz nekem...FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 19:06:06Szerk:és légy szíves ne gyere a sok a tartozás, hosszabbítottunk játékosokkal kommentekkel, 950 milliós bevételre jó, ha lesz 480 megállapított bérsapka,
Részemről egy darabig megint befejezve az FFP kérdés, lehet tovább "kritizálni"
Ok. Nem megy De Jong.Troym írta: ↑2025.07.12. 18:18:20Egyiket sem. Izmoznak valamit Stegennel, ennyi. Frenkie majd megkapja az eddigi fizuja 90%át és tqpsikolnak micsoda üzlet, marad Gavi, Olmo, GM és mehet a panaszkodás, hogy nincs mit tenni.
Stegent miért nem adjuk kölcsön pl? 1 év MUnál, mehet a vb re, ott nőhet az ázsiója. És így tovább. Helyette puffogunk miért nem akar szerződést bontani.
Tűpontos.
Egyiket sem. Izmoznak valamit Stegennel, ennyi. Frenkie majd megkapja az eddigi fizuja 90%át és tqpsikolnak micsoda üzlet, marad Gavi, Olmo, GM és mehet a panaszkodás, hogy nincs mit tenni.
Ezek közül szerinted melyiket nem szeretnénk/nem tették meg? A helyzet nem csak rajtunk áll, ezért írtam így. A Gavi/Olmó duó eladási szándékában nem vagyok biztos egyedül, de tippre eladnák Olmót, ha annyit adnának érte megközelítőleg, amennyit mi költöttünk rá. De ehhez Olmó is kell. A szándék szerintem még itt is megvan, és csak ennél nem vagyok biztos benne.Troym írta: ↑2025.07.12. 14:48:17Mit kéne tenni:
- Frenkienek vilagossá tenni, hogy felepénzen maradhat, vagy átadó lista és mehet
- TS esetén valahogy értésére adni, hogy lemarad a VBről
- Gavit vagy Olmot eladni, tuti lenne piacuk
- GM átadó lista, mert nem megfelelő ide
- Penát eladni, vannak érdeklődők
- Lewának meg most jelezni, hogy akár 30%-40%al kevesebb lehet a játékperce, akkor maradjon csak, ha ez nem zavarja
A világ legegyszerűbb és legtermészetesebb módján, mégpedig úgy, hogy el lehet kerülni.
Ráadásul neked duplán rossz
Ezen a ponton ezt hogy csinálnád másképp?Sonoma írta: ↑2025.07.12. 09:52:54Tegnap Flick tudtára adta, csak 3. számú kapusként számít rá.
Innen nincs visszaút, mint ahogy Fatinak se volt.
Ha védeni akar el kell hagynia a Barcát ez világosan látszik.
Mivel Flick új és fiatalabb kapus mellett döntött, az ő fizetése is fontos lett a bérkeret miatt, hiába van magasabb szinten Tek-től. Ezt persze nem kommunikálhatja a klub, ezért így próbálják rávenni (3. kapusként leminősítve) a távozásra. Ez persze nem szép dolog a klubtól, de valószínűleg annyira feszes a bérkeret, hogy ez is sokat számítana.
Ha igazak a hírek, a közös megegyezésbe (mármint a szerződése felbontása) is belemenne a klub úgy, hogy a hátralevő 3 éves szerződéséből 1 évet kifizetnének neki. Ezek szerint érte sem kapnánk egy eurót se.
A Barcelona lassan bekerül az oktatási anyagba a menedzsereknél, a hogyan ne csináld fejezetbe...
Enyhén visszafogott és "túlzó" ez a megfogalmazás.....tíz éve írjuk ezt a fejezetet, miközben az is a világ csodája, hogy ennek ellenére létezik a klub....
Szóval 20 év alatt az Uniceftől eljutunk a népirtó országok népszerűsítéséig.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.11. 18:32:23Elvileg a Kongói Demokratikus Köztársaság fog az ingujjon szerepelni évi 10 millió euróért szponzorként, 3 éves szerződéssel, összesen 30 millió.
MD és Sport szerint ez sem elég az 1/1 regisztrációhoz
Fizetésben szerintem akkor is túlzás, amit kap, hiába volt a legjobb khv a szezonban. Más a szakmai és a pénzügyi téma. Sokkal "szívtelenebbül" kellene anyagiakról tárgyalni, az ügynökök is azt teszik. 6 milliós fizuval is itt lenne.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.10. 21:06:54Inkább áthozom.
Persze, igazat adok neked részben. De nem bántásból, Inigo teljesítményét sem tudtad jól belőni.
Itt tudod mi a hiba? Hogy saját nevelésnek adtunk ennyit, hogy maradjon. Ha nem adjuk ment volna 10 millióért? Szerintem nem, de ha mégis, az se baj, 1.5 - 2 millió egy cserekapusnak szerintem jó pénz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.10. 21:06:54De itt van Pena esete. Ha tegyük fel megkeresték volna az összes elsőosztályú kapust, vajon mennyi jött volna el 3 millió alatt a Barcaba?
2 labdáért odaadnám, minden felette nyereség, nem érdekel, hogy 2, 5, 8, 12, 20 milliót kapunk, menjen, ha jön Grimaldo, Davies és Hakimi, ha nemFcBarcelona1 írta: ↑2025.06.10. 21:06:54Gerard Martint is mindenki szidja, a mai hírek szerint pedig a Wolverhampton mellett a Bournemouth is hajlandó kifizetni a kért 12 milliót. Ha eladjuk és ott jó lesz, majd megy, hogy miért nem kértünk 30-at. Ha megtartjuk, mert mondjuk Grimaldo nem fér bele, és emelünk 4 milliós fizetésre, nemsokára az lesz a probléma, hogy minek adtunk neki ennyit.
Inkább áthozom.
Ez sajnos mára egy folyamat lett, amihez egyre többen csatlakoznak. Talán a Chelsea volt az első, akivel ez komolyan elkezdődött, azután jöttek a többiek, most már a Villa, Newcastle stb. is elkezdte játszani, nem tudom 2-3 év múlva hogyan fogunk állni. Szerintem sanszos, hogy lassan Olaszországot fogja elérni.gránit írta: ↑2025.06.05. 09:48:52Egyetértek. Régebben sokkal inkább szóródtak a tehetségek a csapatok között, ma viszont néhány csapatban koncentrálódnak. Ugyanaz a néhány csapat ér oda a BL-ben már nagyon régóta, régebben sokkal színesebb, változatosabb volt a mezőny. Ennek az az oka, hogy nagyon nagyra nyílt az olló a költségvetések között. A Forma-1-ben is amióta bevezették a költségvetési sapkát, összébb rázódott a mezőny a korábbiakhoz képest, kisebb a különbség az első és az utolsó között. Én nagyon nagy híve vagyok a költségvetési sapkáknak, nézzük meg az észak-amerikai ligákat, mennyire változatos a győztesek névsora. Enélkül ott is mindig ugyanaz a néhány patinás csapat nyerne, így viszont a kisebb nevű csapatok is simán odaérnek, és nyernek.sanika01 írta: ↑2025.06.04. 21:37:34Pont ma mondtam a sogoromnak, hogy régen minden jobb volt. És tényleg. Nem öszpontosult minden a legnagyobb csapatoknál, a kisebb csapatoknál is voltak nagyon jó, akár klasszis játékosok, és szerintem izgalmasabb is volt, hogy nem mindig ugyanazok a csapatok nyertek.
A fociban viszont a "fair play" felejtős, ez egy nagyon álságos, hazug szó volt az FFP-ben, és hivatalosan már el is engedték. Egyáltalán nem céljuk a pénzügyi fair play. Már nem is alakoskodnak ezzel, már teljesen tudtára adták a világnak, hogy nincs ilyen, aki több pénzt tud szerezni, jól jár, aki meg nem, az meg így járt. Korábban a dél-amerikai csapatok simán partiban voltak a BL-győztesekkel a világkupában, ma meg rommá verik őket a BL-győztesek. A dél-amerikai klubok is utánpótlásneveldékké silányultak, erőben nem tudják felvenni a versenyt a legpénzesebbekkel, az ő utánpótlásklubjaikká váltak. Elkapkodják a tehetséges játékosaikat. Nagyon nagy dél-amerikai nevek azért még a '90-es, sőt, még a 2000-es években is játszottak dél-amerikai klubokban. Mára akkorára nyílt a költségvetési olló, hogy nem tudják felvenni a versenyt, ami a futball szomorú elszürküléséhez vezetett.
A stadion teljesen más dolog. Azt mindig is hitelből finanszírozták. Az Atleticonál például egyszer rosszul is számoltak, így a nettó hitelállományuk drasztikusan megugrott és a projektjük egy részét vissza is kellett vonni. Mellette ők is eladtak mindent ami mozdítható.gránit írta: ↑2025.06.05. 09:48:52Az UEFA célja a fenntarthatóság, ez most a jelszó, mi meg ebben pont nem vagyunk jók, a hatalmas adóssághegyeinkkel. A stadionra is mindig azt mondjuk, hogy nem számít bele. Ja, ha a saját zsebedből fizeted. Ha hitelre, akkor már problémás, mert az adósságállományt nagyon is nézik. Ne lepődjünk meg azon, ha Tebas-ék ténykedése mellett az UEFA sem fog semmiféle segítséget nyújtani a számunkra.
Egyetértek. Régebben sokkal inkább szóródtak a tehetségek a csapatok között, ma viszont néhány csapatban koncentrálódnak. Ugyanaz a néhány csapat ér oda a BL-ben már nagyon régóta, régebben sokkal színesebb, változatosabb volt a mezőny. Ennek az az oka, hogy nagyon nagyra nyílt az olló a költségvetések között. A Forma-1-ben is amióta bevezették a költségvetési sapkát, összébb rázódott a mezőny a korábbiakhoz képest, kisebb a különbség az első és az utolsó között. Én nagyon nagy híve vagyok a költségvetési sapkáknak, nézzük meg az észak-amerikai ligákat, mennyire változatos a győztesek névsora. Enélkül ott is mindig ugyanaz a néhány patinás csapat nyerne, így viszont a kisebb nevű csapatok is simán odaérnek, és nyernek.sanika01 írta: ↑2025.06.04. 21:37:34Pont ma mondtam a sogoromnak, hogy régen minden jobb volt. És tényleg. Nem öszpontosult minden a legnagyobb csapatoknál, a kisebb csapatoknál is voltak nagyon jó, akár klasszis játékosok, és szerintem izgalmasabb is volt, hogy nem mindig ugyanazok a csapatok nyertek.