Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Alcantara
Director del Fútbol

2025.06.30. 15:31:59

soadroli írta:
2025.06.30. 12:28:20
Nico Williams to FC Barcelona is STALLED.
The player, through his agent, is demanding written guarantees for his official registration, conditions that Barcelona considers UNACCEPTABLE at this time. @ffpolo

Barça have told Nico Williams to give his final 'ok' now or his move will be in danger. @marca
A Mundo sem írja mi az amit követel konkrétan, bár lehet ez üzleti titok.
Saját véleményem szerint hagyni kell a gyereket a Bilbaoban játszani.
Azt az évi 3-4 gólt bárki megrúgja helyette.
Amikor ingyen jöhetett volna gyorsan aláírt pár évet, majd most egyéb is kell neki a 6 éves szerződésen kívül. Remélem nem jön ide, nekem egyébként sem szimpatikus ez a hozzuk ide Yamal haverját igazolás.
Olyan jöjjön, aki elfogadja a klub feltételeit és megszakad a Barca mezben.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.30. 12:28:20

Nico Williams to FC Barcelona is STALLED.
The player, through his agent, is demanding written guarantees for his official registration, conditions that Barcelona considers UNACCEPTABLE at this time. @ffpolo

Barça have told Nico Williams to give his final 'ok' now or his move will be in danger. @marca
Kép
Troym
Director del Fútbol

2025.06.29. 17:37:19

Gerard Martín has no plans of leaving to the Premier League.
@sport

A hónap legszomorúbb híre :D
FcBarcelona1 írta:
2025.06.29. 08:13:18
Nem bántásból, de kétszer rosszabb üzlet, mint a Sixth Street eladás, és itt tartottad volna Messit, akit most fizettünk ki majdnem 5 évvel később, és a fizetése 40%-nak átütemezett része 46 millió volt. Linkeltem, Messi a kedvencem, de elő van itt mindenért véve a vezetés, miért nem kér többet a játékosokért (1-2-5-10 millió) közben el van felejtve Bartomeu ámokfutása, Covid Vis major helyzet, La Liga FFP-je.
Itt tartottam volna Messit és a két BL blama helyett azon években is lett volna BL nyolcad v negyeddöntő.
A második mondattal nem tudok mit kezdeni megint összerakva a jobbkézszabály a mohácsi vésszel. Covid-FFP-Bartomeu köztudott, de Messi szerződését meg tudtuk volna hosszabbítani, ha aláírjuk a CVC-t (maga Laporta is nyilatkozta) és eladjuk a közvetítési jogok 10%-át. Helyette eladtuk a 25%-át, emiatt 100 millióval kevesebb pénz jön be, mint a Madridnak, majd duzzogunk, ha ők vesznek valakit 100 millióért mi meg a szavaiddal élve "a szertárost nem tudjuk regisztrálni".

A vezetés a másik olvasatban meg milyen ügyes ha egyes dolgokat megold, ha valamit elbénáz, akkor meg nincs mit tenni Bartomeu-Tebas-Liga-FFP miatt nem lehet jobban megoldani.

Peter írta:
2025.06.29. 12:53:26
Most, ma minden happy, Nico aláír bagóért, de majd a negyedik és ötödik évében fogja megkapni azt a fizetést, amiért aláírt öt évre, aztán majd időközben az FFP kozmetika érdekében még hosszabbítunk vele, hogy ennél is hosszabban elnyújthassuk a kifizetését.....aztán meg is érkeztünk a karrierje végéhez és csodálkoznak majd a szurkolók, hogy miért is nem akar eligazolni, ha majd az akkori edzőnek más elképzelései lesznek..... :mrgreen:
Nem is Nico lesz a legdurvábban "félreárazva" szerintem, hanem Frenkie. 27 éves, szerződést akarnak vele hosszabbítani, keressen mondjuk 18 milliót, most megkérjük, hogy ő is ugyan már tegyen áldozatot Nico megszerzése miatt, így aláír 4 évre ugyanúgy egy 18 millió/év szerződést, ahol első évre be van írva majd 9 millió és 32 évesen 2029-ben fog kapni 27 milliót. Sosem jutunk ki a spirálból.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.29. 14:12:47

Andrsika írta:
2025.06.29. 13:42:29
Èn is azt mondom, h rossz az átigazolási politikánk ill a szerződèsekkel kapcsolatban is vannak gondok… de azért illeni megemlíteni, h ha nem kötik meg pl Nicoval szerződést sem ffp-ben sem sehogy nem jöhetne ő ide. Még, ha nekem sem tetszik ez, de sajnos meglátásom szerint csak így lehet. (Hiába írom le én mit, h csinálnék úgy sem lesz úgy ill nem vagyok elnöki tag, h lássam mit, h lehet)

Parteyt nem fog jönni…pedig de jó lenne!
Egyetértek.
Nem is akarom szétoffolni FFP-vel, próbálom idén nyáron kerülni, majd megoldják.
Idén leigazoltuk Joan Garciát, mindenhol pörög, hogy kivásároljuk Nico Williams-t.
Én bízom benne, hogy egy szélső hátvéd valahogy belefér, nálam Cancelo lenne 10+-ért, mert két szélen bevethető, és kellene amúgy mindkét szélre ember.
Én örülnék Parteynak, mert kellene egy ütközni, szerelni tudó ember, és ő "ingyen" jöhetne, és játszott az Atleticoban jhv-et is.

Ha FIFA-zhatnék
Joan Garcia, Nico Williams,

Grimaldo/Cucurella/Tagliafico -Cancelo/Daniel Munoz/Ratiu-Enzo/MacAllister/Andrey Santos/Lamine Camara/Partey +jövőre Gyökeres/Julian Alvarez/Isak

egyike/poszt+esetleg egy bal lábas kh
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.06.29. 13:42:29

Èn is azt mondom, h rossz az átigazolási politikánk ill a szerződèsekkel kapcsolatban is vannak gondok… de azért illeni megemlíteni, h ha nem kötik meg pl Nicoval szerződést sem ffp-ben sem sehogy nem jöhetne ő ide. Még, ha nekem sem tetszik ez, de sajnos meglátásom szerint csak így lehet. (Hiába írom le én mit, h csinálnék úgy sem lesz úgy ill nem vagyok elnöki tag, h lássam mit, h lehet)

Parteyt nem fog jönni…pedig de jó lenne!
gránit
Director del Fútbol

2025.06.29. 12:58:55

Peter írta:
Most, ma minden happy, Nico aláír bagóért, de majd a negyedik és ötödik évében fogja megkapni azt a fizetést, amiért aláírt öt évre, aztán majd időközben az FFP kozmetika érdekében még hosszabbítunk vele, hogy ennél is hosszabban elnyújthassuk a kifizetését.....aztán meg is érkeztünk a karrierje végéhez és csodálkoznak majd a szurkolók, hogy miért is nem akar eligazolni, ha majd az akkori edzőnek más elképzelései lesznek..... :mrgreen:
Pontosan.

A lent említett Partey-dolog nem tudom, hogy igaz-e. Én sokkal inkább örülnék neki, vagy egy másik, hasonló, olyan játékosnak, aki az Inter elleni elődöntőhöz hasonló meccseken rendet tud tenni, mint egy újabb támadónak, egy már most is remekül működő támadógépezetbe.

A BL-ben való elvérzéseinket régóta kivétel nélkül a határozottság hiánya, a hátsó alakzat puhasága okozza. Ha lősz két sorsdöntő meccsen hat gólt, ha a bajnokságban lősz 102 gólt, akkor nem a támadóalakzat az, amin javítanod kell.

De legalább a kapusposztot komolyan vették, én ezt előrelépésként értékelem.
Peter
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
Tudod, hogy mire gondoltam
Tudom, hogy mire gondoltál, csak ahol "konkrétan 0 beszerzési árak" után is nehézséget jelent az értékesítés, ott a gazdálkodás egyéb területeinek milyensége minimum megkérdőjelezhető.

0 beszerzési árak után könnyedének gondolná az ember a nyereséges és bármikori könnyed értékesítéseket.

Pontosan ezért írtam kifejezetten és szándékosan a fizetésekről és az ezzel járó bűvészkedésekről.

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.29. 11:40:39

bence0330 írta:
2025.06.29. 11:03:47
MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.29. 10:41:37
Amúgy ha már Torre megy, Olmót építeném be Pedri helyettesének, mint ahogy az EB-t nyerő Spanyol válogatottban is történt Pedri sérülése után.
Remélem amúgy a leírhatatlan nevű srácot is az ő kérésére hoztuk.
Az a gond, hogy ott az EB-n ez 10-es poszton volt. Olmo szerintem nem ez a hatos-nyolcas alapanyag, nincs akkora biztonságban nála a labda, nem szerel jól, stb. Ő szerintem csere lesz 10-esben, és centerben. Persze megpróbálni ezt is meg lehet, de szerintem Pedri cseréje Gavi és DJ lesz, illetve ha véletlen Guille megtetszik neki, akkor ő.
Ha lesz szélső igazolás, szerintem Raphinha fix kezdő, csak középen kérdés elől, vagy a csatár mögött. Olmora is ezt írták az MD-n, egyfajta árnyékcsatárként. Lewy így nem lesz fix kezdő. Kérdés Ferran és Fermin helyzete, de szerintem mindketten maradnak.
Ez a full-back kérdés mindig felmerül, és a vkp-s is a hírekben. Szerintem erre a két pozícióra keresnénk embert. Ez a csatárt kérdés, az full pletyka, Sport nálam mostanában elég megkérdőjelezhető híreket hoz, nem Mind1, hogy ki írja. Max Rashford üzletet nem akarjuk teljesen eldobni, amíg nem fix a szélső érkezése (írnak továbbra is a kölcsönéről)
Ha lesz lehetőség több játékosra a kapus és a szélső után, szerintem szélső védő érkezne, Kounde mehetne középre is, onnan viszont táviznia kellene valakinek, de a hírek szerint senki nem akar.
Grimaldo régebben (Gerard Martint el kellene adni), Cancelo, de a Catalunya Radio csak újra osztotta egy nem túl hiteles forrás hírét(nem emlékszem az eredetire), MD-n tegnap a távozni készülő Tagliafico nevét dobták be, aki ingyen érkezhetne
1-2 hete felmerült megint Partey neve ingyen, de szerintem ha De Jong, Fermin, vagy valaki távozna a kp-ról Torre mellett. Most van oda Olmo/Fermin-Pedri/Gavi-De Jong/Casado és Bernallal is hosszabbítottak, őt fel akarják építeni.
Szerintem Olmo nem tudná helyettesíteni Pedrit, akit hátrébb vontak.
Távozók terén Fati úgy néz ki aláírt, Torre 50%-ért úgy néz ki 5 milliót fizet a Mallorca, Pau Victorért 5-10 között várnak, mindkettő visszavásárlásival, továbbértékesítésivel + Pena.
Christensen, Stegen eladásáról írnak leginkább, de nem akarnak távozni.
Szerintem megfelelő áron beáldoznák Araujot, Fermint, Ferrant, Gerard Martint.
Persze a külsős híreket is figyelik, mi lesz Marmol (5), Mingueza (10), Trincao (20) távoznak e, akik tulajdonjogának 50%-val a Barca rendelkezik.
Abból amit Deco nyilatkozott, hogy a szélső érkezése után ilyen árú játékosra nem lehet számítani, nekem az jött le, hogy kb. ezekkel lehet jó esetben számolni, erre van pénz(Joan Garcia+szélső) minden más eladás függő, ha lesznek egyáltalán távozók.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.29. 11:03:47

MessiNeymarSuarez írta:
Amúgy ha már Torre megy, Olmót építeném be Pedri helyettesének, mint ahogy az EB-t nyerő Spanyol válogatottban is történt Pedri sérülése után.
Remélem amúgy a leírhatatlan nevű srácot is az ő kérésére hoztuk.
Az a gond, hogy ott az EB-n ez 10-es poszton volt. Olmo szerintem nem ez a hatos-nyolcas alapanyag, nincs akkora biztonságban nála a labda, nem szerel jól, stb. Ő szerintem csere lesz 10-esben, és centerben. Persze megpróbálni ezt is meg lehet, de szerintem Pedri cseréje Gavi és DJ lesz, illetve ha véletlen Guille megtetszik neki, akkor ő.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

Troym írta:
2025.06.29. 00:30:49
Chino írta:
2025.06.29. 00:11:37
Gündogan, Chris és a Cancelo mint az ebben az intervallumban való igazolások voltak, akik kimagaslóan benne voltak, hogy egy második helyet hoztunk és olyan közel kerültünk tavaly is egy elődöntőhöz.
És ne felejtsünk már el egy bizonyos Messit, akit a távozása óta "pótolni" kell játékosokkal, amire nem túl nagy a keret.
Tavaly semmiféle elődöntőt nem járszottunk és semmilyen elődöntőhöz nem voltunk közel sem. Simán kikaptunk 1-4re a visszavágón, összesítésben 4-6al, amihez Cancelo mérhetetlen gyenge teljesítménye is kellett. Chris nálam egy közepes igazolás, volt 1 kiemelkedő szezonja khv poszton, egy jó félszezonja vkp poszton és az idei peremember státusz, 3 év alatt 1.5 értékelhető, 3 évnyi fizuért.
Cancelo szerintem látványosan játszik, de nagyon gyenge védekezésben, Gündot meg elszórtuk ingyen, a megszerzése szép munka, az elvesztése meg kudarc.
Amúgy általánosságban fogalmaztam, hogy nem jól intézzük az igazolásokat, nem azt írtam, hogy soha nem jött be egyetlen vásárlásunk, eladásunk.

Messi kapcsán meg én aláírtam volna a CVC-t és megtartom és nem zúgunk ki kétszer zsinórban a csoportkörben, így a pénzügyeink sem lennének ennyire elkeserítőek és akár az Alvarez, Paredes, Mac Allister, stb minden áron jött volna, hogy vele játszon. De ez a HA kategória, szóval az én agymenésem.
Azért azt hozzáteszem hogy összevetve a CVC dealnél sokkal jobb üzletet sikerült kötnünk, anno volt is egy összegzés erről, ráadásul még a Szuperliga koncepcióját sem nyírtuk ki(ami a CVC-nek egyik fő célja volt)
Az már más kérdés hogy az emiatt feldühödött Tebas azóta szivat minket ott ahol csak tud, viszont Messi fizetése kb lehetetlen küldetés volt, ugyanúgy mint Griezmanné is még külön-külön is.

Amúgy ha már igazolások és saját nevelés, Flick kérésére új erőnléti edző kerestetik a Barca B-hez, mert Flick számára feltűnő volt az ifik fizikai hátrányossága, ami erősen korlátolta az első csapatba bedobásukat:

"When Hansi Flick observed some Barça Atlètic players during first-team training last season, he noticed a significant physical disparity between them and the senior players. This lack of physical development limited his ability to count on them in emergency situations.

To address this issue, the club has decided to reinforce the physical preparation of Barça Atlètic. As a result, they are now searching for a strength and conditioning coach for the B team, who will work under the guidance of Julio Tous.

The objective is to align the reserve team’s training with that of the first team, ensuring that both squads follow the same physical preparation methods and overall approach. “Make them do everything that the first team does”. [
@ffpolo
] #fcblive"

Emellett:

"Hansi Flick is not done.
Although he has never demanded any specific signings, he did tell Deco that Barca had a unique opportunity to build the best team in the world this summer. He wants one more full-back and one more striker.
@sport"

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Messi kapcsán meg én aláírtam volna a CVC-t és megtartom és nem zúgunk ki kétszer zsinórban a csoportkörben, így a pénzügyeink sem lennének ennyire elkeserítőek és akár az Alvarez, Paredes, Mac Allister, stb minden áron jött volna, hogy vele játszon. De ez a HA kategória, szóval az én agymenésem.
Nem bántásból, de kétszer rosszabb üzlet, mint a Sixth Street eladás, és itt tartottad volna Messit, akit most fizettünk ki majdnem 5 évvel később, és a fizetése 40%-nak átütemezett része 46 millió volt. Linkeltem, Messi a kedvencem, de elő van itt mindenért véve a vezetés, miért nem kér többet a játékosokért (1-2-5-10 millió) közben el van felejtve Bartomeu ámokfutása, Covid Vis major helyzet, La Liga FFP-je.
Peter írta:
2025.06.29. 03:08:58
Ez pedig konkrétan azért nincs így, azon túl, hogy számviteli képtelenség is, mert a ráfordítások közé tartoznak többek között a fizetések is.
Tudod, hogy mire gondoltam

"Azt nem értem, ha ilyen .rul kereskedünk, hogy lehet idén és Laporta újraválasztása óta összesen pozitív az átigazolási mérlegünk"
Ez lemaradt az idézésből.

https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... lpos=&w_s=
Én még hozzáadnám a 20/21-es, plusszos, 42 milliós bevételt is, mert a fél csapatot eladták Koeman majd Laporta alól, és -1-ről kellett építkezni
Szerk: cserébe most sikerült kifizetni Matheus Fernandes utolsó részletét, aki akkor jött 7 millióért, szóval szerintem nem túlzás ez a -1.
Peter
Director del Fútbol

2025.06.29. 03:08:58

FcBarcelona1 írta:
2025.06.28. 22:17:17
Konkrétan 0 euró ráfordítással (szaldó) spanyol tripla, és BL elődöntő
Ez pedig konkrétan azért nincs így, azon túl, hogy számviteli képtelenség is, mert a ráfordítások közé tartoznak többek között a fizetések is.
bence0330

2025.06.29. 03:08:50

Deluigi írta:
2025.06.29. 03:06:33
Olmo ott volt, amikor kellett, a tobbi csak feltetelezes, hogy barki mas ezt megcsinalta volna.
Meg lehet fordítani is. Olmóról tudjuk, hogy nem volt ott a szezon közel felében fizikailag, tavasszal meg fociban. Garantálni semmit nem lehet, de azét ezt a szintet elég könnyű megugrani, sajnos. Egy saját nevelésű játékos tavaszra már simán beelőzte, játékban, vezérszerepben, gólpontokban, egy olyan, akit a harmadosztályból kukáztunk ki.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.06.29. 03:11:25-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.29. 03:06:33

Olmo ott volt, amikor kellett, a tobbi csak feltetelezes, hogy barki mas ezt megcsinalta volna.
bence0330

2025.06.29. 02:55:46

Deluigi írta:
2025.06.29. 02:09:09
bence0330 írta:
2025.06.28. 23:04:55
Szerintem tényleg rossz igazolás, mindent belevéve, előzetesen és/vagy utólag eddig Roque és Olmo volt csak.
Olmo azert kemenyen resztvett az idei triplazasban.

Megertem, ha egy golt sem lott volna vagy miatta kaptunk volna ki 5 meccsen, de azert ilyet allitani...

Van egy film (Flick era), tobbszor is szo esik benne rola, iszonyat sokat adott a csapatnak az elert sikerekhez.
Persze. Fermín meg lehozta ugyanazokat a számokat ingyen, és meglepődnék, ha Torre nem hozta volna le, minden jel arra mutat, hogy simán. Hogy Olmo ezzel együtt adott-e pár meccsen valamit a csapatnak, főleg ősszel? Persze. Tavasszal, meg úgy általában a nagyobb meccseken meg profin bujócskázott, a szezon felében meg nem volt elérhető. Többet adott volna-e rengeteg ember, főleg más posztokon 50-60 milliós árcédulával, pl. egy balszélső, de akár még csak egy csere balbekk is? Mert hát ehhez képest kell nézni egy igazolást, nem azt, hogy ha senkit nem igazolunk, akkor annál jobb volt-e, persze. De máshoz képest nem kérdés szerintem, már csak az elérhetősége okán is, ennél bárki jobb lett volna ilyen árkategóriában kb. A mi helyzetünkben ennyi pénzért ez a teljesítmény, főleg az amúgy előre ismert elérhetőségével (mert ha itt hirtelen beszed a semmiből egy acl-t, pech, de egész életében sérülékeny volt), egy teljesen túltelített posztra, szerintem nemhogy rossz, hanem tragikus igazolás. Részemről messze a Laporta-éra legrosszabbja, Roquéval együtt, de ott legalább előre nem lehetett tudni, hogy bajos lesz, reménybe fektettünk.

Amúgy amikor nagy ritkán játszik és formában van, nagyon jó játékos, nem a szintjét kérdőjelezem meg, hanem az igazolást. A close controllja 16-oson belül kb párját ritkítja, gördülékenyebbé teszi a támadásokat, kétlábas, veszélyes a képességei megvannak. De a hajunkra kenhetjük, ha ezt 10 meccsen hozza egy szezonban, ennek a felét csereként.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.06.29. 03:06:49-kor.
Peter
Director del Fútbol

2025.06.29. 02:38:02

FcBarcelona1 írta:
Azt nem értem, ha ilyen .rul kereskedünk, hogy lehet idén és Laporta újraválasztása óta összesen pozitív az átigazolási mérlegünk? (Joan Garcia nélkül, mert még nem nyitott a piac)
Troym válaszolt ugyan, de annyit még hozzátennék, hogy az átigazolási vagy a kereskedési mérleg és a játékosok fizetése még véletlenül sem ugyanazon a főkönyvi sorokon szerepel a nyilvántartásban.... :mrgreen:

E tekintetben Fati értékesítési nehézségei sem a beszerzési és eladási mérleg egyenlege miatt voltak, hanem elsősorban a magas fizetése állt mindeféle tranzakció lehetőségének az útjába.

Egyébként nem azt írtam, hogy képtelenek vagyunk vásárolni, beszerezni vagy átigazolási díj nélkül igazolni, hanem azt írtam, hogy a játékosok döntően a fizetések miatt és az azzal való bűvészkedés miatt maradnak a nyakunkon akkor is, amikor már mindkét fél (klub és játékos is) számára az eligazolás lenne a legegészségesebb megoldás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.06.29. 03:01:30-kor.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.29. 02:09:09

bence0330 írta:
Szerintem tényleg rossz igazolás, mindent belevéve, előzetesen és/vagy utólag eddig Roque és Olmo volt csak.
Olmo azert kemenyen resztvett az idei triplazasban.

Megertem, ha egy golt sem lott volna vagy miatta kaptunk volna ki 5 meccsen, de azert ilyet allitani...

Van egy film (Flick era), tobbszor is szo esik benne rola, iszonyat sokat adott a csapatnak az elert sikerekhez.
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
Gündogan, Chris és a Cancelo mint az ebben az intervallumban való igazolások voltak, akik kimagaslóan benne voltak, hogy egy második helyet hoztunk és olyan közel kerültünk tavaly is egy elődöntőhöz.
És ne felejtsünk már el egy bizonyos Messit, akit a távozása óta "pótolni" kell játékosokkal, amire nem túl nagy a keret.
Tavaly semmiféle elődöntőt nem járszottunk és semmilyen elődöntőhöz nem voltunk közel sem. Simán kikaptunk 1-4re a visszavágón, összesítésben 4-6al, amihez Cancelo mérhetetlen gyenge teljesítménye is kellett. Chris nálam egy közepes igazolás, volt 1 kiemelkedő szezonja khv poszton, egy jó félszezonja vkp poszton és az idei peremember státusz, 3 év alatt 1.5 értékelhető, 3 évnyi fizuért.
Cancelo szerintem látványosan játszik, de nagyon gyenge védekezésben, Gündot meg elszórtuk ingyen, a megszerzése szép munka, az elvesztése meg kudarc.
Amúgy általánosságban fogalmaztam, hogy nem jól intézzük az igazolásokat, nem azt írtam, hogy soha nem jött be egyetlen vásárlásunk, eladásunk.

bence0330

2025.06.29. 00:19:12

Chino írta:
Én Roquét nem nevezném igazán elhibázott igazolásnak.
Én Roquét nem a fentiek miatt tartottam annak. Itt volt egy pont olyan profilú, előtte lévő tavasszal U19(?) EB gólkirály, aki néhány másodperc alatt lőtt gólt a nagycsapatnál, és követte a másik is. És volt nagyobb baj, mint hogy egy pont ugyanilyen fiatal tehetséget hozzunk kilences posztra ennyi pénzért. És máig úgy látom, hogy Guiu jobb, mint a brazil, és ingyen volt. Maga Roque szerintem egy olyan igazolás, ami egy jobb anyagi helyzetben lévő klubnak belefér, mint rizikó, nekünk ez már eleve necces volt, pláne a fentiek miatt, de amúgy is, nekünk 40 millió egy 18 éves játékosért egy másik kontinensről nem fér bele, ez max a Wirtz-Musiala kategória lehetett volna. Ha ez volt Deco tanulópénze (azóta mintha ő fejlődött volna), akkor egy fene, mert mázlival egész jól kiszálltunk belőle
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.06.28. 23:10:08
Chino írta:
2025.06.28. 22:58:38
Mondjuk egy Gündogan, Lewy, Raphinha, Chris, Cancelo, Koundé stb. sornak is volt valami köze hozzá, illetve egy bizonyos Flicknek is.
Gündogan, Cancelo mit tett hozzá a triplánkhoz, vagy a BL elődöntőhöz? Chris még ok, valami epizódista volt, de a másik kettő nem is volt a csapat tagja. (bár állítólag 5 millióba került Gündogan erre a szezonra)

Flick meg nem volt téma, az igazolások voltak, de való igaz, hogy az edzői igazolásaink sem sikerülnek túl jól sokszor, legalábbis Setien, Koeman, Martino, Rexach, Ferrer azért nem túl nagy eresztések voltak és ott is a saját nevelések (Pep, LE) emelték fel a klubbot Flick érkezéséig.
És ne felejtsünk már el egy bizonyos Messit, akit a távozása óta "pótolni" kell játékosokkal, amire nem túl nagy a keret. Gyakorlatilag egy új csapatot kell összeállítani. Nem véletlen, hogy aki még vele együtt játszott a jelenlegi csapatból aktívan az csupán de Jong, Araujo és ter Stegen. És mióta itt van Laporta, kb az egész keret, pár túlélőtől eltekintve ki lett cserélve meghúzott nadrágszíjjal, amire már hatalmas szükség volt. Nálunk nem ilyen foltozgatás kellett, hanem teljes nagytakarítás.
És ahogy azt Bence is írta, évek óta nagyon nehéz alkupozícióban vagyunk eladás terén. A vevők tudják, hogy xy játékos azért eladó, mert muszáj megszabadulnunk tőle. Persze, hogy nem fog senki nagyobb pénzt adni érte, mi sem fenyegetőzhetünk, hogy akkor nem adjuk, mert kihátrálnak aztán pisloghatunk, hogy viszi a pénzt és regisztrálni sem tudjuk.

Én Roquét nem nevezném igazán elhibázott igazolásnak. Legalábbis nem volt sok lehetőség, hogy kiderüljön. Nagy a gyanúm, hogy azért adtuk el mert relatíve komoly pénzt kaptunk érte és ha most elmegy nem kell a teljes 40 milliót kifizetni.
Úgy került ide decemberben, hogy abban az évben lehúzott egy U20-as válogatott tornát, aztán egy 45 meccses szezont . Nemhogy előszezonja nem volt a csapattal, de 0 pihenés kb. 2 hét edzés és folytatódik a spanyol bajnokság. Mindezt 18 évesen úgy, hogy Barcelonát addig kb. csak képeslapról látta a világ másik felén. Kapott egy fél szezon alatt 300 percet totál idegen csapatban és bajnokságban, lőtt 2 gólt, aztán egyből kölcsönadják. Eltölt szintén fél szezont a Betisben és ennyi idő alatt kellett volna bizonyítania. (amúgy halkan jegyzem meg, hogy a helyére hozott azóta Messiás Antonynak ugyanannyi volt a gól/perc átlaga).
Kíváncsi vagyok ilyen körülmények között ki tudott volna bizonyítani. Én vele kapcsolatban nem foglalnék állást, hogy besült igazolás volt-e vagy sem.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.06.28. 23:10:08

Chino írta:
Mondjuk egy Gündogan, Lewy, Raphinha, Chris, Cancelo, Koundé stb. sornak is volt valami köze hozzá, illetve egy bizonyos Flicknek is.
Gündogan, Cancelo mit tett hozzá a triplánkhoz, vagy a BL elődöntőhöz? Chris még ok, valami epizódista volt, de a másik kettő nem is volt a csapat tagja. (bár állítólag 5 millióba került Gündogan erre a szezonra)

Flick meg nem volt téma, az igazolások voltak, de való igaz, hogy az edzői igazolásaink sem sikerülnek túl jól sokszor, legalábbis Setien, Koeman, Martino, Rexach, Ferrer azért nem túl nagy eresztések voltak és ott is a saját nevelések (Pep, LE) emelték fel a klubbot Flick érkezéséig.
bence0330

Hát nem tudom. Szerintem Laporta óta kifejezetten jól igazolunk. Az eladáspolitikát nyilván kb 90%-ban befolyásolja az ffp és az a tény, hogy mindenki tud róla a világon. Nincs még egy ilyen rettenetes alkupoziban lévő klub szerintem kb, a nagycsapatok közül semmiképp sem. Ezzel együtt értékelve "nem rossz" címkét tennék az eladásainkra.És ezt sem tartom igazságosnak, mert szerintem ezt az érát még mindig nehéz megítélni, mert nagyon ritkán tehettük azt, amit szerettünk volna, nem egyértelmű, mit csináétunk volna, ha van lehetőségünk. Egy nyarunk volt, mikor költekezhetettünk (és akkor sem PL szinten), az a nyár meg az elmúlt évek egyik, ha nem a legerősebb ablaka volt, nem csak nálunk, bárhol. De sorra vagy ültek az érkező emberek, vagy az ötlet jó volt, kérdéses, hogy bejött-e. Szerintem tényleg rossz igazolás, mindent belevéve, előzetesen és/vagy utólag eddig Roque és Olmo volt csak. Torres az a kategória, aki ér is annyit, meg tavaly, és félig már tavalyelőtt hozta is, amit az ára miatt vártunk tőle, nem tartom rossz igazolásnak, főleg előzetesen nézve.

1-2 ilyen ingyen bagóért játékost ide lehetne venni, de ott tényleg sokszor csak annyi lehetőséhünk volt, hogy legyen valaki legalább számszerűleg, Bellerin, Alonso, Romeu. De ezeket azért nem veszem szívesen ide, mert nyilván senki nem őket akarta volna idehozni, Laporta, Alemany, senki, csak olcsó húst tudtunk venni, ahol benne volt, hogy híg lesz a leve.

Az eladásos kostrukcióink is rendre jók a fiataloknál amúgy, ez sem magától értetődő. Én tavaly összegeztem egyszer, akkor az jött ki, hogy az elmúlt öt évben kb egálban voltunk a Reállal, ami győzelem inkább itt, mert őket nem szorította szinte semmi.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.06.28. 22:35:59
FcBarcelona1 írta:
Azt nem értem, ha ilyen .rul kereskedünk, hogy lehet idén és Laporta újraválasztása óta összesen pozitív az átigazolási mérlegünk? (Joan Garcia nélkül, mert még nem nyitott a piac)
A válasz a saját nevelés, ami 35 éve tart minket versenyben a gyenge igazolási ügyeinkkel együtt, ami mindenkor probléma volt nálunk, nem kell Laportázni, előtte és utána sem ment jobban.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.06.28. 22:35:59

FcBarcelona1 írta:
A válasz a saját nevelés, ami 35 éve tart minket versenyben a gyenge igazolási ügyeinkkel együtt, ami mindenkor probléma volt nálunk, nem kell Laportázni, előtte és utána sem ment jobban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Válasz küldése