Én azért nem örülnék Niconak, mert nem sportszakmai indokot látnék mögötte, legalábbis nem olyat, amit Flick szeretne. Már ha egyáltalán igazak a hírek, ami alapjában furcsa, mert többször nyíltan kijelentették, hogy Nico semmiképp nem téma.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.14. 11:48:22Raphinhát árnyékcsatár pozícióban tudnám elképzelni. Ha ő játszana Lewy "helyén" és Olmo mögötte/mellette középen, a védelemnek ki kellene mozdulnia, főleg ha Nico és Yamal bontanak a széleken.
Én bírom Lewyt, de nagyon statikus, 2-3 védő figyel rá, és összjátékban gyenge. Így képzeltem Raphinhát elől, és nem statikus középcsatárban, inkább Messi szerű kötetlen pozícióban. Persze kérdés Olmoval nem szűkítenék e középen a területet.
De ha Raphinhát konkrétan statikus középcsatárnak tolnánk be, szerintem akkor is lehet majdnem olyan eredményes lenne. Védekezésben, presszingben pedig pontosan ez kellene szerintem Flick feltolt védelméhez, mert Nico és Yamal is jól visszazár.
Nem lehet véletlen, hogy két (3?) olyan stílusú játékos van képben, akik más "típusúak" (belegondolva inkább illenek a német elképzelésébe, ahogy Deco és Flick célpontjaként is folyamatosan említik), mindketten hasonló játékstílust képviselnek. Ha egy "sima" balszélső lenne a képben már fél Európát leigazoltuk volna a lapokban és nem egy Rashford lenne, aki annyira nincs felkapva nem lejáró szerződésű, 10 millióért megkapható, minimális bérű. Például Sané, aki piacon volt, ingyenes, de kismillió felkapott játékost berángattak volna a lapok és a vezetőség is szélesebb körben nézelődne.
Nekem sem Diaz vagy Rashford a szívem csücske, ha egy tipikus balszélső lenne látszólag a cél, az utolsók között lennének, akiket favorizálnék. Amit viszont játszanak, az tényleg illik a Flick-féle fociba, nagyon sok variáció van és nem a Raphinhát betesszük centerbe. A szélen is nagyon jó játékos, komoly munkabírással, letámadásban és védekezésben is kiveszi a részét, inkább a brazilra hajaz, középen sem kényszerposzt, vele Raphinhát tényleg kombinativan lehet számolni. Ahogy az is nagyon kellett az egész szezonhoz, hogy a brazil védekezésben, munkában, letámadásban ilyen munkát tegyen le az asztalra, ez egy Nico-Lewy-Yamal trióval ez a védekezés elég időzített bomba lenne, még ha a brazil lenne 10-es is. Ahogy esetenként a kolumbiait is jobban el tudom képzelni padon, ha kell. A két fizetés sem hasonlítható össze.
De ha Flick egy Nicoval el tudja képzelni a következő szezont és az ő kérése is egyezik vele/egy hasonló játékossal (a bére is beilleszthető), akkor mindenképp támogatom és nagyon örülnék neki. Ami viszont a leglényegesebb, hogy sportszakmai és ne egy kampány/szimpátia igazolás legyen a szurkolók, játékosok (Yamal) irányába.