Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.14. 06:35:17

bence0330 írta:
2025.06.14. 01:42:00
Nagyjából egyetértek. Olmos rész kivételével :)
Én örülnék Nico Williams érkezésének, de erről már többször írtam.

Hát nálam még mindig Ferran menne.
"Gála kezdőm"

Raphinha
Nico-Olmo-Yamal
Rotációban
Lewy/Raphinha/Olmo
Nico/Raphinha/Olmo-Raphinha/Olmo/Fermin-Yamal/Raphinha/Nico
Jövőre pedig jöhet Julian Alvarez Lewy helyére :)

Idén lehetne forgatni teljesen a csapatot, bárki esne ki, nem nagyon lenne visszaesés, max ha 2 játékos. De gondolom Ferran marad, én Diarrat nézném meg szívesen ezért neki adnám Ferran perceit, de Yamal cseréjeként. Középre ott lenne Lewy, Raphinha, néha Olmo.

A gála kezdőm azért így nézne ki, mert Lewy nagyon jó góllövő, de sokan írták/írtuk, hogy amennyit ad, annyit el is vesz. Letámadásban/csapat védekezésben, összjátékban sokkal jobb lenne a csapat és "tippre" fejjel is jobb Raphinha, szerintem több gólt fejelt idén :)
Nicoval pedig szintet lépne a bal szél és a védelmek megbontása a cseleivel, valamint a kontráink.

Tegnap olvastam, Pedri játszott idén a legtöbb, 67 meccsen. Valahogy ezt kellene megoldani jövőre.
A támadó harmad részben én ezt így képzelném el, egy jó rotációval egyenletesen el lehetne osztani a perceket.

Egy Nico Williams, Joan Garcia, Grimaldo átigazolási ablak nagyon jól nézne ki. Azért jó esély lenne, hogy be tudnak illeszkedni, és ha beválnak, évekre meg lenne a csapat, igazolni se nagyon kellene, csak jövőre egy csatárt. Persze Araujo-t fel kell építeni. Vagy a helyére hozni egy fiatalt, (spanyolt?), úgy nézne ki, hogy a válogatott gerincét mi adnánk.
És ugye Bernaltól nagyon sokat várunk és ott van Gavi és Casado is Pedri mellé, vagy a rotációba.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.14. 01:42:00

Chino írta:
2025.06.14. 01:00:31
Azért érdekes ez az egész, mert eddig ahányszor szóba került a vezetőség többször kizárta, mint lehetséges célpontot. Vele inkább az a gondom, hogy nem olyan játékos, akit úgy tűnik Flick a koncepciójába szán. Ha pedig egy szimpátiaigazolás a szurkolók és Yamalék felé csak rosszul sülhet el.
Nálam az a lényeg, hogy olyan játékos jöjjön bármely posztra, akire Flicknek szüksége van és használja. Másrészt a klubteljesítménye alapján nem egy olyan játékos akitől el lehet ájulni. A válogatottban nagyon jó, de az Atleticben valamiért nem tudja hozni, a fizetése pedig egy másik dolog. A végállomása szerintem neki a Bayern lesz nyáron.
Abban a Bilbaóban szerintem Yamal és Raphinha hoztak volna 15 és 20 gólpontot fejenként. Nem véletlenül két szinttel jobb a válogatottban, ott csapat van, és foci van. Oké, csapatot bizonyos értelemben Valverde is összegyúrt, de nem olyan értelemben, ami egy támadót segítene, szépen stabilan együtt mozognak, és ennyi, amúgy gyilkolja a nagybetűs Focit edzőként. Én alapkezdőként, sérülés nélkül kb garanciát mernék adni a 40 gólpontos szezonra, de még egy Rapha-féle 60 körülit sem zárnék ki, és a gólpontja mellett ne feledkezzünk meg arról, mit tud még adni a csapatnak. Az életkora tökéletes, és emiatt Rashfordék elé tenném. Stílusban meg közelebb van Yamalhoz, mint pl. az angol, vagy akár egy Lookman, és Yamalnak jelenleg nincs pótlása.

És milyen kémia is lenne ott. Rapha-Yamal, Nico-Yamal közt már most megvan, felteszem a harmadik kombó is szépen összeállna., és ha ez megtörténik, sok sikert az ellenfeleknek, akik már balszélső nélkül féloldalasan is retteghettek tőlünk.

Nekem szimpatikus Diaz, Rashford is, de a koruk miatt nem őket venném. Lookman is tök jó mindenhová cserének, de jó lenne, ha kezdő balszélsőt hoznánk, mert az azért hiányzott egész évben. Persze egy PL-ben helyi ffp nélkül nem kéne választani, jönne Nico a kezdőbe, Lookman meg a padra, mert amúgy legalább két szélső hiányzik a mélységből, de hát ez van.

Nálam a támadókvartett a realitás talaján maradva így nézne ki:

Nico(Rapha) - Rapha(Fermín) - Yamal(Nico,Rapha), előttük meg persze Torres/Lewy aktuális forma meg meccskép alapján. Így sincs sajna két ember a posztokra, mint ahogy kéne, de ha megússzuk sérülések nélkül, akkor így már lehet keverni a kártyákat, és 1 sérülésnél még komoly kezdőt tudnánk kitenni. Jó lenne, ha még valahonnan beesne egy elfogadható csereszélső a kezdő mellé, utánpótlásból, kis pénzből, vagy valami ilyesmi, hogy ne egymás cseréje legyen mindenki.

Olmó lenne nálam létszámfeletti Rapha várható behúzódásával, persze ha Fermínért tényleg 70 körül kínálnak, és eladjuk, akkor maradna csere 10-esnek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.14. 01:00:31

Azért érdekes ez az egész, mert eddig ahányszor szóba került a vezetőség többször kizárta, mint lehetséges célpontot. Vele inkább az a gondom, hogy nem olyan játékos, akit úgy tűnik Flick a koncepciójába szán. Ha pedig egy szimpátiaigazolás a szurkolók és Yamalék felé csak rosszul sülhet el.
Nálam az a lényeg, hogy olyan játékos jöjjön bármely posztra, akire Flicknek szüksége van és használja. Másrészt a klubteljesítménye alapján nem egy olyan játékos akitől el lehet ájulni. A válogatottban nagyon jó, de az Atleticben valamiért nem tudja hozni, a fizetése pedig egy másik dolog. A végállomása szerintem neki a Bayern lesz nyáron.
Forca Barca!!!!
vidra
Entrenador del Barça

2025.06.14. 00:11:44

Nem nagyon követtem.

Most valaki akkor tldr, lesz minden hiánypozícióra ember? Szóval lesznek végre minőségi szélső védőink, meg védekező középpályásunk?
Asensi
Jugador del Barça

2025.06.13. 23:14:14

Rinku írta:
2025.06.13. 13:18:41
gondolom nyárra ki lehet adni koncertre is, mi élmény lenne megnézni pl. egy Rammsteint, 105.000-s stadionban, ugye
Nem hiszem, hogy az készülő stadionba ilyet tennének. Vagy 10 éve volt egy gyep-csere a Camp Nou-ban. 3 hétig senki nem léphetett a fűre. Most is fel kell majd készíteni a talajt arra, hogy focizni fognak rajta, nem pedig dömperrel rallyzni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.13. 20:42:03

Kíváncsi lennék hogy most mennyibe fájna Nico, ha a tavalyi kivásárlási árához közelítve(50-55m körül) meg lehetne szerezni akkor remek üzlet lenne.

Ilyen szempontból számomra teljesen mindegy hogy Nico/Rashford vagy Diaz jön, ég és föld lehetne elől a különbség ha a Raphi-Yamal kettős úgy lehetne rotálva hogy egy Diaz/Nico áll az oldalvonalnál :D

Nico mondjuk nem csodálom ha megbánta a döntését, Bilbaobol nézve ahogy a Barca nagyon rég látott focit játszva végigveri a spanyol mezőnyt és BL-ben is izgalmas meccseket játszik, látva hogy pont az ő - vagy hozzá hasonló személy megléte hiányzott a csapathoz pluszban erősítheti ezt az érzést. Ha ezt kompenzálja azzal hogy számunkra reális fizetésért is jönne akkor...Hol kell aláírni?! :D
Nem mellesleg ez nem kicsi alkupozíció a Liverpoolnál Diaz ügyben...Hajukra kenhetik a 80 milliós kívánt árat ha közben 50-60 körül jönne egy fiatalabb Nico. [-X

De amíg nincs hivatalos bejelentés se Nico, se Diaz/Rashford ügyről addig számomra a túl szép hogy igaz legyen kategória marad, de ha Laportáék jól keverik a lapokat akkor idén nyáron valamelyikük landolhat nálunk, nem is csillagászati áron.
PR42
Jugador del Barça

2025.06.13. 20:35:09

Számomra nagy öröm lenne Nico érkezése, plusz a kapus Garcia hab a tortán.
Nekem a középpálya oké, védelem oké, csak center, kapus és szélső kell.

Úgy néz ki a center jövő nyárra marad, a többit megkapjuk. Meglátjuk.

Nico egy fiatal srác, ez a játékán jobban érződik mint a legtöbb Barcás srácnak akik gyakran éretten játszanak fiatal koruk ellenére (csak a legnagyobb szintű nyomás alatt már elő-előjönnek hibák).
Szerintem jó játékos, és tőle elvárható többszörös szintlépés pár év alatt. Diaz vele ellentétben max ugyanennyit, vagy kevesebbet hozna a következő években, mint amit mostanában tőle láttunk. Azt majd az idő eldönti, hogy a két görbe, Nico felfelé ívelője és Diaz stagnáló majd lebukója úgy találkozik-e egymással hogy az alapján Nico a jó választás vagy sem.

Én szorítok érte hogy tető alá hozzák ezt az igazolást.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2025.06.13. 20:00:46

davi10
Llegenda del Barça

2025.06.13. 19:48:01

Gerard Romero-nak már azt se nagyon hiszem el, amit kérdez, de Fabrizio is lehozta.

A válogatottban nagyon jól megértik egymást a Yamal-Pedri párossal, de gondolom eléggé zsebbenyúlós lenne. Plusz valaki olyan kéne, aki tud középen is játszani. Én lehet, hogy az 1 év Rashford kölcsönre szavaznék inkább.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.13. 18:39:48

Deco met today with Nico Williams' agent in Barcelona. The meeting lasted an hour and a half. @monfortcarlos

The meeting between Nico Williams’ and Deco came as per the request of the player himself.
Barça wanted Nico Williams to take the first step this summer and he has done so. @gerardromero
Kép
Tobias88
Entrenador del Barça

2025.06.13. 17:16:40

Troym írta:
2025.06.11. 21:44:00
Ha nem kell valaki, adjuk el, bontsunk szerződést.
Szerződés bontás esetén a bontás évében szamitódik bele a teljes fizetése. Ajánlom olvasd el a cikkeket meg nézz utána jobban, mert ha így csinálná a klub jövő évre senkit nem tudna beregisztrálni csak távozó játékosokat 😅
94:39 6 - 1
sanika01
Jugador del Barça

2025.06.13. 16:02:05

Ha minden igaz, megvan az új kapus. A Sport is lehozta és Fabrizio "Here we go" Romano is megerőssítette. Immáron nincs más hátra, mint szorítani neki, hogy sok sikeres éve legyen gránátvöröskékben (vagy zöldben. :))

Ám ahogy láttam, Firpo visszaigazolt a Betishez, ott lehet tudni, hogy esetleg valamilyen % volt-e továbbértékesítés esetén?
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.13. 15:04:13

Mingueza esetleges távozásáról több hír is megjelent, bár eléggé ellentmondásosak. Mindkettő a Marseilles-el kapcsolatos, de Matteo Moretto szerint a franciák nem akarják kifizetni a kivásárlási záradékot, valamivel olcsóbban szeretnék elvinni, de a Celta nem akarja elengedni és még szerződéshosszabbítást is ajánlanak neki magasabb fizetéssel, illetve maga a játékos sem akar igazán elmenni.
Az AS ezzel szemben arról számol be, hogy Mingueza komolyan fontolgatja a távozást, főleg a BL indulás és de Zerbi miatt, és az OM ki is fizetné érte 20 milliót
Nekünk nem lenne rossz az utóbbi, Todibo mellé még beesne 10 millió, plusz Valle és már meg is van Garcia ára.
Forca Barca!!!!
Rinku
Director del Fútbol

2025.06.13. 13:18:41

Troym írta:
2025.06.13. 12:35:58
Feljánlani Fatinak a hátralevő 28 milliós pénze felét, 14 milliót és szerződést bontani. Lenglet most tett egy szezononkénti 16 milliós szívességet, ahogy írod is, úgyhogy van nemkalkulált keret. Ha "csak" kölcsönadjuk, akkor jövő nyáron megint regisztrálni kell Fatit ahhoz is, hogy eladjuk, vagy kölcsönadjuk és ugyanitt tartunk. A 13-14 milliós fizuját nem hiszem, hogy könnyű lesz regisztrálni 2026-ban és úgysem veszi meg a Monaco.

Ingyen igazolásként simán ajánlanának neki 3-4 éves szerződést 5-8 milliós fizuval és valami zsírosabb aláírási pénzzel.
Ez persze működhet, amennyiben elfogadja. Mindig itt van ez a "ha", sajnos. Bár a kalkuláció is, ha összesen mondjuk a fizetése 20%-át kellene állni, könyvekbe 2.8m menne csak ebben az esetben, 11.2m felszabadul, jönnek új játékosok belőle, Laporta meg kalkulál egy hasonló szezonnal, mint a mostani, ahol a mérleg is nő bőven. Bejutni a négy közé a BL-ben, az elég sok pénzt hozott most is. Pláne, ha befejezik a Camp Nout, ami kétszeres bevételt is hoz majd, csak nézőszámban, a ténylegesen befejezett és kiadott VIP páholyokról nem is beszélve; illeteve pedig még az összes szir-szarról, amire a stadion alkalmas (gondolom nyárra ki lehet adni koncertre is, mi élmény lenne megnézni pl. egy Rammsteint, 105.000-s stadionban, ugye). Na most ebben a helyzetben már jövő nyáron lerendezni a Fati-ügyet bőven elégséges, mint most rögtön 14-et kifizetni. Lutri az egész, így is úgy is. Lutri, hogy hogy szereplünk jövőre, kiket hozunk, ki válik be, ki nem, mi van, ha Fati lehoz egy ok szezont és valahogy a Monaco kivásárolja, mi meg alkut kötünk Fatival, de mi van, ha besül az egész. Most kaptunk 15 misi bírságot, kifizetni a gyerekre még 14-t már most, hát... Nem hiszem.
Football, bloody hell. /SAF/
Troym
Director del Fútbol

2025.06.13. 12:35:58

Rinku írta:
2025.06.13. 10:27:06
Ki kell szórni valahogy kölcsönbe, ha már ekkora hitvány szerződést sikerült alátenni, aztán valahogy lassan megválni tőle + érzelmi zsarolni, mint Lenglet-t. Utóbbi srác nem kis engedmény tett, de még milyen nem is kicsit, pedig semmi indoka nem lehetett volna rá. Merci, Clément, nagy pacsi!
Feljánlani Fatinak a hátralevő 28 milliós pénze felét, 14 milliót és szerződést bontani. Lenglet most tett egy szezononkénti 16 milliós szívességet, ahogy írod is, úgyhogy van nemkalkulált keret. Ha "csak" kölcsönadjuk, akkor jövő nyáron megint regisztrálni kell Fatit ahhoz is, hogy eladjuk, vagy kölcsönadjuk és ugyanitt tartunk. A 13-14 milliós fizuját nem hiszem, hogy könnyű lesz regisztrálni 2026-ban és úgysem veszi meg a Monaco.

Ingyen igazolásként simán ajánlanának neki 3-4 éves szerződést 5-8 milliós fizuval és valami zsírosabb aláírási pénzzel.
Rinku
Director del Fútbol

2025.06.13. 10:27:06

Troym írta:
Barcelona and Monaco have agreed on a €14m optional purchase clause for Ansu Fati's loan.
A buy-back clause for €28m could also be included.

@sport

A hírtől függetlenül nem értem ezeket a buy-back szerencsétlenkedéseinket. Úgysincs pénzünk, nem is lesz 30 millió akkor sem, ha Fati 15+15 g/a hoz a szezonban.
Nagy Fati párti ember vagyok, de ennek semmi értelme, 2 edzőnek sem kellett, ezek a kölcsönök értelmetlenek.
Amúgy is van rá egy fogadásom, hogy ha kölcsönadjuk, akkor jövő nyáron megint itt lesz, regisztrálhatjuk újra, hogy harmadszor is kölcsönadjuk majd.
És ha nem tudod eladni, mert nem kell lóf.nak sem, illetve a felbontás 20-30 millióba kerül? Akkor mit csinálsz? Egyébként ez a buy-back gondolom nem kötelező, mint a Róma-Krikic ügylet volt, hanem ilyen szimbolikus, hogy jól van, mi kutyánk kölyke, itt van egy 5 centire nyitva hagyott ajtó, de mindenki tudja, hogy a huzat úgyis becsapja. Mint az összes csaj, aki talonban tart, nem ismerős? :D

Ki kell szórni valahogy kölcsönbe, ha már ekkora hitvány szerződést sikerült alátenni, aztán valahogy lassan megválni tőle + érzelmi zsarolni, mint Lenglet-t. Utóbbi srác nem kis engedmény tett, de még milyen nem is kicsit, pedig semmi indoka nem lehetett volna rá. Merci, Clément, nagy pacsi!
Football, bloody hell. /SAF/
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.06.11. 22:15:43

Troym írta:
Barcelona and Monaco have agreed on a €14m optional purchase clause for Ansu Fati's loan.

@sport

A hírtől függetlenül nem értem ezeket a buy-back szerencsétlenkedéseinket. Úgysincs pénzünk, nem is lesz 30 millió akkor sem, ha Fati 15+15 g/a hoz a szezonban.
Nagy Fati párti ember vagyok, de ennek semmi értelme, 2 edzőnek sem kellett, ezek a kölcsönök értelmetlenek.
Amúgy is van rá egy fogadásom, hogy ha kölcsönadjuk, akkor jövő nyáron megint itt lesz, regisztrálhatjuk újra, hogy harmadszor is kölcsönadjuk majd.
Én se hiszek már Fatiba, és abba se, hogy a Monacoba meghatározó játékos lesz. Max a neve még jól csenghet. De három éve, sajnos nem sok pozitívat hallani róla. És nem két edzőnek hanem ha úgy nézzük már háromnak se kellett. Biztos megvan az oka. Pedig nagy jól kezdett fiatalon. Gondolom nem tudunk tőle megszabadulni.
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.11. 21:45:36

Kicsit én is türelmetlenkedek, Fabrizio mára ígérte a bejelentést, reggel pedig még azt írta, hogy már alá vannak írva a dolgok.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

@sport

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.11. 21:42:57

szbsz írta:
2025.06.11. 18:01:30
Nem türelmetlenkedek, csak nem értem, hogy ilyen teljesen egyértelmű, kivásárlási záradék aktiválós dealekkel miért kell hetekig szenvedni, ha egyszer a klub akarta eleve Garciát és ő is jönni akart? Más posztokra is akarunk (elvileg) igazolni, de ha már ez a 1X1 nehézségű igazolás is hetekbe telik, akkor nem tudom mi lesz a többivel?! Mert ugye kéne még védő, balszélső stb...
minket nem surget a klub vb, amugy is mindenki szabadsagon van
szbsz
Capitá del Barça

2025.06.11. 18:01:30

Alcantara írta:
2025.06.11. 17:41:55
szbsz írta:
2025.06.11. 13:55:13
Remélem ma hivatalos lesz García, elég régóta húzzuk ezt is már. Csomó név van bent már a kalapban: García, Grimaldo, Diaz, Rashford, Lookman csak néhányat említve, akikről napi szinten vannak pletykák, jó lenne valakit már be is húzni közülük!
Feleslegesen türelmetlenkedsz ezzel a bejelentéssel. Olvasd a MD-t, ott megtalálsz ilyen dolgokat. Nincs hivatalos bejelentés csak ha kifizettük a 25 milliót, ezt pedig a ligának igazolni tudjuk, valamint az ehhez járuló költségeket. Kb. 31.5 millió lesz mindennel együtt. Ahogy ez megvan, akkor lesz hivatalos bejelentés. egyébként változott az elképzelés, nem 5 évre, hanem 6 évre ír alá.
Nem türelmetlenkedek, csak nem értem, hogy ilyen teljesen egyértelmű, kivásárlási záradék aktiválós dealekkel miért kell hetekig szenvedni, ha egyszer a klub akarta eleve Garciát és ő is jönni akart? Más posztokra is akarunk (elvileg) igazolni, de ha már ez a 1X1 nehézségű igazolás is hetekbe telik, akkor nem tudom mi lesz a többivel?! Mert ugye kéne még védő, balszélső stb...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Alcantara
Director del Fútbol

2025.06.11. 17:41:55

szbsz írta:
Remélem ma hivatalos lesz García, elég régóta húzzuk ezt is már. Csomó név van bent már a kalapban: García, Grimaldo, Diaz, Rashford, Lookman csak néhányat említve, akikről napi szinten vannak pletykák, jó lenne valakit már be is húzni közülük!
Feleslegesen türelmetlenkedsz ezzel a bejelentéssel. Olvasd a MD-t, ott megtalálsz ilyen dolgokat. Nincs hivatalos bejelentés csak ha kifizettük a 25 milliót, ezt pedig a ligának igazolni tudjuk, valamint az ehhez járuló költségeket. Kb. 31.5 millió lesz mindennel együtt. Ahogy ez megvan, akkor lesz hivatalos bejelentés. egyébként változott az elképzelés, nem 5 évre, hanem 6 évre ír alá.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.06.11. 14:27:40

Messa írta:
2025.06.11. 14:05:29
Ezzel egyidőben Sané ingyen igazolhatóként megy a Galatába. Nyilván a fizetése jóval magasabb, és a padot sem tűrné annyira, de az fura, hogy a neve még csak fel sem merült.
szerintem nem fura. amiket írtál róla, az már bőven érthetővé teszi, hogy miért nem merül fel. másrészt szerintem az beszédes, hogy a Galata jelentkezett érte. nem néztem Bayern meccseket idén, csak ellenünk meg az Inter ellen láttam őket, de azokon a meccseken Sané elég beleszrós kerékkötő volt.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.06.11. 14:05:29

soadroli írta:
2025.06.11. 00:02:11
Hansi Flick wants to sign Ivan Perisic. He would sign as a free agent and his salary won’t be a problem. @mundodeportivo

36 éves a pali :-k
Ezzel egyidőben Sané ingyen igazolhatóként megy a Galatába. Nyilván a fizetése jóval magasabb, és a padot sem tűrné annyira, de az fura, hogy a neve még csak fel sem merült.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
szbsz
Capitá del Barça

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Válasz küldése