Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.06. 13:16:36

Deluigi írta:
2025.06.06. 13:10:00
Nagyon erdekes, hogy szerinted mindenki vagy vilagklasszis, vagy hatalmas flop.

https://www.eurobarca.hu/hirek/eurobarc ... pillanata/

Dani Olmo debütálása

A harmadik bajnokin a csapat a Rayo vendégeként játszott, a szürke első félidő után az ellenfél vezetett 1-0-ra. Dani Olmo a második 45 percre állt be, és elképesztő változást hozott a játékba, teljesen megváltoztatta annak képét, továbbá ő lőtte a győzelmet jelentő gólt. Úgy jött be, mintha már évek óta itt futballozna, ami hatalmas szó és teljesítmény, annak ellenére, hogy a játékosok egy részét a válogatottból már ismerte. Ha ehhez még hozzávesszük a regisztrációs nehézségeket is, akkor különösen nagyot szólt a nagycsapatban való debütálása.

Voltak szep pillanatai, mint az egesz csapatnak es gyengen is muzsikalt, mint az egesz csapat idonkent.

De flopnak nevezni...
Nagyon érdekes, mert ilyet kb senkiről nem mondok. :D Szerintem kb 3 világklasszis van a csapatunkban, +1 aki már kicsit öreg hozzá, és plusz egy uruguayi, aki jelenleg nagyon nem az, de volt már. Flopnak meg eddig hívtam kb a 3 nagyot, bár főleg az áruk miatt, meg 1-2 ilyen Romeu féle igazolást, de azt nem annyira szívesen, mert az ár nálam óriási faktor ebben.

Igen, jól kezdett, (milyen jó, hogy pont ezt a pillanatot sikerült tőle kiragadni, szerintem kb mindent elmond róla), aztán lesérült, utána megint volt 1-2 kiváló meccse, aztán 5 szürke, aztán lesérült, aztán megint volt 1-2 kiváló meccse, aztán 5 szürke, aztán lesérült. A számait meg röhögve hozza az ingyenes Fermín. A közel 60 millió, ami kiadtunk érte jelen helyzetünkban, hatalmas floppá teszi. Néhány meccsen húzóember volt, főleg ősszel, de a lényegi időszakra teljesen zéró lett. Ez nálam sima flop.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.06. 13:10:00

bence0330 írta:
2025.06.06. 12:23:34
Az, hogy helyette miért Olmót vettük meg, aki szerintem nagyobb flop (és előre láthatóan is az volt), mint a híres hármas néhány éve, és miért nem egy másik balszélsőt pl, vagy kb bárkit, az más kérdés.
Nagyon erdekes, hogy szerinted mindenki vagy vilagklasszis, vagy hatalmas flop.

https://www.eurobarca.hu/hirek/eurobarc ... pillanata/

Dani Olmo debütálása

A harmadik bajnokin a csapat a Rayo vendégeként játszott, a szürke első félidő után az ellenfél vezetett 1-0-ra. Dani Olmo a második 45 percre állt be, és elképesztő változást hozott a játékba, teljesen megváltoztatta annak képét, továbbá ő lőtte a győzelmet jelentő gólt. Úgy jött be, mintha már évek óta itt futballozna, ami hatalmas szó és teljesítmény, annak ellenére, hogy a játékosok egy részét a válogatottból már ismerte. Ha ehhez még hozzávesszük a regisztrációs nehézségeket is, akkor különösen nagyot szólt a nagycsapatban való debütálása.

Voltak szep pillanatai, mint az egesz csapatnak es gyengen is muzsikalt, mint az egesz csapat idonkent.

De flopnak nevezni...
bence0330

2025.06.06. 12:23:34

gránit írta:
2025.06.06. 12:13:36
bence0330 írta:
2025.06.06. 11:57:21
benne lehet a gyengébb idényében emellett olyasmi is, hogy kicsit földhöz vágta, hogy majdnem Barca-játékos lett, és mégse, pláne hogy rögtön berúgtuk az ajtót a szezon elején, tuti sajnálta nagyon, hogy nem lett ennek a része
Ő utasított el minket. Nem először.

Engem nem lepett meg a sokak által vártnál gyengébb szezonja, az EB alatt is az volt a véleményem, hogy fel van fújva. Vannak jó meccsei, az EB-n szerzett két gólt, még akár el is férhetne a csapatban, de azzal, hogy mindig beint nekünk és kikosaraz minket, tárgytalanná tette a kérdést.

Ha mindenáron oda akarunk embert, akkor Igor Paixao lehetne egy jó jelölt, aki nem kerülne 80 millióba.
Én Paixao-párti vagyok, sajna Milan drukkerként jól megnézhettem. :D Én ellennék vele, max annyi, hogy Nico jobboldalon kb ugyanolyan jó, mint baloldalon, Paixaónál ezt nem tudom, hogy van.

De nem tudom, mennyire igaz ez az elutasított minket téma. A hosszabbítása más kérdés, baszkoknál ez alap, ők nem húzzák le a saját klubjukat soha, ezt félretenném. Hozzáértőbb ember virtuális tollából a főoldali cikkekből:

"Tehát ha a kivásárlási ár 58 millió euró, akkor az egyszeri tételként jelenik meg az LCPD-ben. Ehhez még jön a játékos bruttó fizetése, így a pénzügyi terhelés brutálisan megnő.

Gyakorlati példa:

Dani Olmo:
55 millió euró, 6 éves szerződés, évi 9,5 milliós fizetés.
→ Amortizáció: 55 / 6 = kb. 9,2 millió
→ Teljes éves LCPD-terhelés: 9,2 + 9,5 = 18,7 millió euró

Nico Williams:
58 millió eurós kivásárlási ár, évi 9,5 milliós fizetés.
→ Amortizáció nincs, tehát
→ Egyszeri LCPD-költség: 58 + 9,5 = 67,5 millió euró

Ezért lehetett Olmót „könnyen” regisztrálni, míg Nico egyszerűen nem fért bele a keretbe – tehát nem Nico jönni akarásában, hanem a pénzügyekben keresendő a magyarázat az előző nyárra. Ha így nézzük, a klub nem választott a kettő játékos közül, mert Nico Williams soha nem is volt valós opció."

Szerintem Nico szívesen jött volna, de nem lehetett, és pont ez vágta kicsit földhöz. Az, hogy helyette miért Olmót vettük meg, aki szerintem nagyobb flop (és előre láthatóan is az volt), mint a híres hármas néhány éve, és miért nem egy másik balszélsőt pl, vagy kb bárkit, az más kérdés. De Nico szerintem nem utasított minket el.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.06.06. 12:21:19

Ne kezdjük már el sajnálni Nicot.

BL-ben indulhat, EL elődöntőt játszott, döntőt is akart hazai pályán, 1 éve spanyol kupát nyert, testvérével van egy csapatban és 10 millió felett van a bére most is neki is, Inakinak is.

Ő nem az Osasuna 2 milliós fizetés feltörekvő tehetsége, hanem a Bilbao arca, legnagyobb sztárja.
Jobban örülnék, ha maradna, ahol van, a spanyol focinak is az az érdeke, kellenek sztárok a top5-10 csapatba.

Részünkről meg 13-15 milliós fizu kéne Niconak, hogy jöjjön, azt meg úgysem tudjuk kiköhögni az egyösszegű 60 milliós vételár mellett egy 4.-5. számú támadónak, gondolom Olmot sem azért vettük ugyanennyiért, hogy majd lesz a 15 perces csere és Ferran is ott van még.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.06.06. 12:24:09-kor.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.06. 12:13:36

bence0330 írta:
benne lehet a gyengébb idényében emellett olyasmi is, hogy kicsit földhöz vágta, hogy majdnem Barca-játékos lett, és mégse, pláne hogy rögtön berúgtuk az ajtót a szezon elején, tuti sajnálta nagyon, hogy nem lett ennek a része
Ő utasított el minket. Nem először.

Engem nem lepett meg a sokak által vártnál gyengébb szezonja, az EB alatt is az volt a véleményem, hogy fel van fújva. Vannak jó meccsei, az EB-n szerzett két gólt, még akár el is férhetne a csapatban, de azzal, hogy mindig beint nekünk és kikosaraz minket, tárgytalanná tette a kérdést.

Ha mindenáron oda akarunk embert, akkor Igor Paixao lehetne egy jó jelölt, aki nem kerülne 80 millióba.
bence0330

vg99 írta:
2025.06.06. 11:09:36
Nem lehet, hogy Niconak ez a fajta támadóbb foci sokkal jobban fekszik mint a Valverde felé??
Szerintem egyértelműen, plusz benne lehet a gyengébb idényében emellett olyasmi is, hogy kicsit földhöz vágta, hogy majdnem Barca-játékos lett, és mégse, pláne hogy rögtön berúgtuk az ajtót a szezon elején, tuti sajnálta nagyon, hogy nem lett ennek a része, főleg a haverjával. Valverde nagyon jó kis edző, masszív csapatot kreált, de nem az, akiknél a támadók virgonckodnának annyira, és nem is az, aki teletölti önbizalommal őket.

Szerintem nálunk sima klasszis lenne. El se tudom képzelni Lewy a focinkban hány ajtó-ablak ziccert kapna a lábára egy olyan csapatban, ahol balról Nico bont, jobbról Yamal, középen meg Raphinha osztogat.

Fermín meg nálam fél polccal jobb játékos, mint Olmo, ha érte kapnánk ajánlatot, mindenképp őt adnám el, de ha ilyen nem lesz, akkor alighanem eladnám ennyiért, akkor is, ha szerintem a 3 kedvenc barcás játékosom között van, és imádom a srácot.
vg99
Capitá del Barça

2025.06.06. 11:09:36

recrea írta:
2025.06.06. 07:07:35
Messa írta:
2025.06.05. 22:18:02
Nézve a spanyolok NL meccsét, továbbra is ugyanazon az állásponton vagyok, mint az EB után. Simán all-int nyomnék Nicoért, marha jó játékos.
A kölyök mintha átváltozna a válogatott meccsekre, olyan önbizalma van, amit Bilbaóban nyomozni kell.

Doue meg Barcola egy poszt, ugye? Úgy tűnik, hogy első jobb játékos, így nekem is eszembe jutott a második.
Nem lehet, hogy Niconak ez a fajta támadóbb foci sokkal jobban fekszik mint a Valverde felé??
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.06.06. 11:09:13

Troym írta:
2025.06.06. 11:04:14
Ennyiért 10mp alatt eladnám, ha abból jöhet Grimaldo, Lookman és Garcia, vagy mondjuk az egyik említett francia szélső Doue/Barcola.
Tetszik Fermin hozzáállása, de a posztjára ott van Gavi és Olmo is.
Igen, én is nagyon kedvelem Fermint, de sajnos ez a hol kell aláírni kategória. Feltéve persze, ha ennek nem a felét, vagy egyharmadát lehet felhasználnunk igazolásokra...

Sőt, adott esetben még Pablo Torre is tudna előrébb lépni a rangsorban, bár Flick nem igen számol vele.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

2025.06.06. 11:04:14

Zsoma írta:
2025.06.06. 10:22:27
Sport-on ma írták, hogy állítólag a Chelsea €75m-s ajánlatot tett Fermínért:
"Según señala 'El Chiringuito', el Chelsea habría presentado una oferta cercana a los 75 millones de euros al Barça para hacerse con los servicios de Fermín López. El centrocampista español ha sido una pieza importante para Hansi Flick esta temporada con ocho goles y diez asistencias en 46 partidos jugados con la camiseta azulgrana."
Ennyiért elgondolkoznék rajta, ha igaz és ésszerűen használnák fel az érte bejövő pénzt (és itt bukik el a dolog, mert félek tőle, hogy egy Luis Diaz-féle felesleges igazolásra menne el a pénz)
Ennyiért 10mp alatt eladnám, ha abból jöhet Grimaldo, Lookman és Garcia, vagy mondjuk az egyik említett francia szélső Doue/Barcola.
Tetszik Fermin hozzáállása, de a posztjára ott van Gavi és Olmo is.
Zsoma
Jugador del Barça

2025.06.06. 10:22:27

Sport-on ma írták, hogy állítólag a Chelsea €75m-s ajánlatot tett Fermínért:
"Según señala 'El Chiringuito', el Chelsea habría presentado una oferta cercana a los 75 millones de euros al Barça para hacerse con los servicios de Fermín López. El centrocampista español ha sido una pieza importante para Hansi Flick esta temporada con ocho goles y diez asistencias en 46 partidos jugados con la camiseta azulgrana."
Ennyiért elgondolkoznék rajta, ha igaz és ésszerűen használnák fel az érte bejövő pénzt (és itt bukik el a dolog, mert félek tőle, hogy egy Luis Diaz-féle felesleges igazolásra menne el a pénz)
recrea
Llegenda del Barça

2025.06.06. 07:07:35

Messa írta:
Nézve a spanyolok NL meccsét, továbbra is ugyanazon az állásponton vagyok, mint az EB után. Simán all-int nyomnék Nicoért, marha jó játékos.
A kölyök mintha átváltozna a válogatott meccsekre, olyan önbizalma van, amit Bilbaóban nyomozni kell.

Doue meg Barcola egy poszt, ugye? Úgy tűnik, hogy első jobb játékos, így nekem is eszembe jutott a második.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.05. 22:42:47

vg99 írta:
2025.06.05. 22:21:17
Messa írta:
És nagyon érzi a mieinket és ezt a focit.
Én sem értem mi ez a Luis Diaz imádat.
Most egy Nico, jövőre egy top 9es,
És 5-6 évre megvagyunk előre.
Nekem egyik sem tűnik megvalósíthatónak.
Nico 60 millió egyben (nincs), Diaz meg meg drágább.

Egy Lookman bőven jó oda, főleg, hogy sok meccsen csak csere lenne, versenyezve Ferrannal, hogy beállhasson csereként.
De én maradok Barcolánál, ha már lúd és kövér :D
vg99
Capitá del Barça

2025.06.05. 22:21:17

Messa írta:
És nagyon érzi a mieinket és ezt a focit.
Én sem értem mi ez a Luis Diaz imádat.
Most egy Nico, jövőre egy top 9es,
És 5-6 évre megvagyunk előre.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.05. 18:06:58

MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.05. 16:38:22
Stalkyard írta:
2025.06.05. 14:57:44
Ez a Diaz igazolás is... Megint elhoznának egy 30hoz közeli játékost embertelen összegért akiben jó esetben is van két-három én maximum aztán ugyanolyan teher lesz mint a többi kolonc. Ez megint ugyanúgy régi Coutinho, Griezmann féle igazoláspolitika. Komolyan kezdem azt hinni, hogy ennél a klubnál joót is tesz, amikor nincs pénz... Amint lesz megint mit költeni, ugyanolyan idióta transzferek következnek majd mint eddig.
A hírek szerint messze nem akarunk érte 80-at kifizetni(sőt nem is tudnánk), hanem kihasználni hogy a Liverpoolnak eladni kell a feltehetően 100m+ felett érkező Wirtz miatt és egyéb érkezők(akár Kerkez is :D ) miatt, szóval szerintem max ilyen 40m körülit ajánlanak érte és ha nem megy bele a Liverpool akkor jön a B-C terv mint Rashford, Lookman stb. 80m-ért őrültség lenne, akkor inkább egy Rashford+védő legyen. Mondjuk Diazt nem is látnám hogy miért jönne ide a BL esélyes Liverpool alapembereként az aranylabda TOP3 esélyes Raphinha mögé.
Ami érdekesség hogy a Capology szerint Diaz bére évi bruttó 3.5m(!!!!) euro környékén van, ami nagyon meglep, azt hittem simán bruttó 12m felett van.
Deco kerek-perec kimondta, hogy nem fognak 80 milliót adni. Az, hogy egy eladó klub milyen árat mond az 90 %-ban távol áll a valóságtól, sem annyiról indul. Ha már szóba jött a Pool, Wirtzről is folyamatosan azt mondta a Bayer, hogy 150 millió alatt nem adják, Frimpongot sem akarták adni 45 alatt stb.
Diaz saját bevallása szerint is jönni akar, ráadásul az angolok szerződéshosszabbítását is elutasította. A Poolnak pedig kicsit kényszerben is van. Ha idén nem távozik, jövőre már kevesebb mint a felét kaphatnák érte, utána pedig ingyen mehetne.
Frimpong szinte hivatalos (ha nem az már) 35 millióért, ha megy Wirtz az legalább 120-130 millió és még több játékosról is szó van. (pl. Kerkez)
Diaz pedig egy szélső-center, simán beleillik még a kezdőbe is akár. Ahogy Rashford és Lookman is hasonló, nem véletlenül nem sima "szélsők" vannak komolyan előtérben. Sőt szinte egyáltalán. Sem egy Nico, sem egy ingyenes Sané vagy olcsó Gnabry stb.
Viszont a többiek sem lennének olyan olcsók. Az angol is bőven benne lenne legalább 35 40-ben, Lookmanról 30-35 körül írtak, bár róla nagyon rég hallottam híreket. viszont az angollal kapcsolatban szerintem a fizetéssel van gond. Még ha adna is le jelenleg 18 millió fölött keres, az még egy felezéssel is baromi magas (bár annyit nem tudom, hogy leadna-e)

Engem ebben a Diaz-Rashford stb. játékosokban inkább az tetszik, hogy Flick keze szerintem benne van. Több poszton bevethető, minőségi játékosok, nagy munkabírással, főleg a kolumbiai jeleskedik az ilyen Raphinha-féle jegyekben. Ha pedig tényleg kisebb/nagyobb részben figyelembe veszik Flick kérését és véleményét rengeteget számít. Ha egy sima sztárigazolásban gondolkoznánk szélre, szerintem már menne a csekk Nicoért.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.05. 16:38:22

Stalkyard írta:
Ez a Diaz igazolás is... Megint elhoznának egy 30hoz közeli játékost embertelen összegért akiben jó esetben is van két-három én maximum aztán ugyanolyan teher lesz mint a többi kolonc. Ez megint ugyanúgy régi Coutinho, Griezmann féle igazoláspolitika. Komolyan kezdem azt hinni, hogy ennél a klubnál joót is tesz, amikor nincs pénz... Amint lesz megint mit költeni, ugyanolyan idióta transzferek következnek majd mint eddig.
A hírek szerint messze nem akarunk érte 80-at kifizetni(sőt nem is tudnánk), hanem kihasználni hogy a Liverpoolnak eladni kell a feltehetően 100m+ felett érkező Wirtz miatt és egyéb érkezők(akár Kerkez is :D ) miatt, szóval szerintem max ilyen 40m körülit ajánlanak érte és ha nem megy bele a Liverpool akkor jön a B-C terv mint Rashford, Lookman stb. 80m-ért őrültség lenne, akkor inkább egy Rashford+védő legyen. Mondjuk Diazt nem is látnám hogy miért jönne ide a BL esélyes Liverpool alapembereként az aranylabda TOP3 esélyes Raphinha mögé.
Ami érdekesség hogy a Capology szerint Diaz bére évi bruttó 3.5m(!!!!) euro környékén van, ami nagyon meglep, azt hittem simán bruttó 12m felett van.

Ellenben simán kinézem hogy ez egy tárgyalási stratégia MU felé is a Rashford ügyben akik kölcsönbe nincsenek benne, hanem minimum 40m-ért válnának tőle.De Rashford felé is plusz "motiváció" lehet hogy kisebb fizetésben gondolkozzon ha jön.

Szerintem a kapuskérdés már szezon közben is benne volt, Szcsezny mindig is hullámzó volt, Stegen állapota kérdéses volt, Pena pedig kegyvesztett lett és Flick nem számít rá, reméljük Garciát ő is megfelelőnek tartja.
Nekem támadófronton szinte mindegy már hogy ki jön, örülök hogy legalább a vezetőség-Flick is egyetért abban hogy kell legalább egy szélső, nem pedig mossák kezüket hogy" idén rekordszámú gólt lőttünk, nincs itt semmi látnivaló, mehet a Raphi-Yamal 0-24"
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.06.05. 16:10:18

Remelem a kozelunkbe nem jon Diaz,ilyen osszegert meg foleg.Lookman,Grimaldo tokeletes lenne az arabol.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.06.05. 15:27:51

Troym írta:
2025.06.05. 13:07:48
Alcantara írta:
2025.06.05. 12:33:39
Ez a hÍr azt hozza magával, hogy a távozókra gátlástalanul lehet alkudni a vásárlóknak. Mundo szerint a Pool beintett nekünk Diazzal kapcsolatban. Ez azt is jelentheti első körben, hogy többet akarnak érte, mint 70-80 millió. Őt viszont miből akarjuk hozni a fentiek miatt, hát minimum kétséges.
Nyugi, évek óta tudja mindenki :D

Gondolom Fati és Lenglet pénzt szokásos módon nem hagy a kasszában, de a bérkeretük egy része felszabadul, ha mennek és gondolom jófejségből majd felajánljuk Stegennek, hogy mehet ingyen és még elengedhetjük ingyen Romeut is.
Ezt soha nem értettem ebben a klubban. Nem emlékszem mikor adtunk el valakit nem, h jó áron de legalább amire azt tudom mondani, hogy ne ez nem rossz. És bárki is volt az elnök mindig így volt.
Stalkyard
Director del Fútbol

Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Troym
Director del Fútbol

2025.06.05. 13:07:48

Alcantara írta:
Ez a hÍr azt hozza magával, hogy a távozókra gátlástalanul lehet alkudni a vásárlóknak. Mundo szerint a Pool beintett nekünk Diazzal kapcsolatban. Ez azt is jelentheti első körben, hogy többet akarnak érte, mint 70-80 millió. Őt viszont miből akarjuk hozni a fentiek miatt, hát minimum kétséges.
Nyugi, évek óta tudja mindenki :D

Gondolom Fati és Lenglet pénzt szokásos módon nem hagy a kasszában, de a bérkeretük egy része felszabadul, ha mennek és gondolom jófejségből majd felajánljuk Stegennek, hogy mehet ingyen és még elengedhetjük ingyen Romeut is.
Alcantara
Director del Fútbol

soadroli írta:
2025.06.05. 11:53:56
Barcelona need more than €10m in financial fair play space to register Joan García: €5m in transfer fee amortization, and around €6m for his gross salary.
With the departures completed, the club should already have enough space to register him. @sport
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.05. 11:53:56

Barcelona need more than €10m in financial fair play space to register Joan García: €5m in transfer fee amortization, and around €6m for his gross salary.
With the departures completed, the club should already have enough space to register him. @sport
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.04. 17:20:37

Troym írta:
2025.06.04. 16:47:49
Grimaldo ismét képbe kerülhetett (goal.com), állítólag 18m körül van neki elengedési záradéka. Nagy megkönnyebbülés lenne, ha jönne és GM szerepét minimalizálnánk.
A catradio meg azt írja még képben van Lookman.

Egy Garcia, Grimaldo, Lookman egész vállalható nyár lenne, gondolom viszonylag sokan aláírnák most.
https://barcauniversal.com/barcelona-re ... ga-switch/
Megelőztél :)
Nálam ennyiért Grimaldo fixen jönne. Én bal szélső támadóként is el tudnám képzelni.

Ez a 3 játékos kijönne Luis Diaz árából a hírek szerint. (Joan Garcia 25, Grimaldo 20, Lookman 30-40-et írtak)
Troym
Director del Fútbol

2025.06.04. 16:47:49

Grimaldo ismét képbe kerülhetett (goal.com), állítólag 18m körül van neki elengedési záradéka. Nagy megkönnyebbülés lenne, ha jönne és GM szerepét minimalizálnánk.
A catradio meg azt írja még képben van Lookman.

Egy Garcia, Grimaldo, Lookman egész vállalható nyár lenne, gondolom viszonylag sokan aláírnák most.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.04. 10:28:33

gránit írta:
2025.06.03. 21:47:32
Troym írta:
2025.06.03. 14:18:53
Bevallom nem követem hetente Meret munkásságát, de őt miért is gondoljuk jobbnak, mint Garcia?
Lábbal magabiztosabb és pontosabb.

Ami nekem nem derült ki Meret kapcsán sem, mert nézegettem a meccseit az elmúlt hónapokban, hogy a kontrákra hogy jön ki, mert a Napoli teljesen más, nyugodtan mondhatjuk, hogy alacsonyabb szintű focit játszik, mint a Barcelona, így nem nagyon volt lehetőségem látni őt olyan szituációkban, amelyek a Barcelonában igazi kihívást jelentenek egy kapus számára. Például milyen a rávezetett ziccerekben. A kötelezőket fogja, többszörös olasz bajnok, magas szinten bizonyított. És elérhető.

Mindenkiben van kockázat, mert olyan extrém helyzetben kb egy kapust sincs módunk lemérni, mint amilyenben a Barcelonában lenne, mert a jelenlegi csapataikban más kihívások elé vannak állítva. Mi egy speciális focit játszunk, senki más nem játszik úgy, mint mi, így azért mindig van kockázat mindenkiben, hogy mennyire muzsikálna jól ebben a rendszerben. Ami biztosnak tűnik, hogy Merettel nagyon nem lőnénk mellé, egy erős csapatban, egy erős bajnokságban bizonyított.

Ha a vezetőség úgy dönt, hogy Garcia, legyen, csak igazoljunk egy épkézláb kapust.
Nekem a legnagyobb gondom, hogy ez Garciára fokozottan igaz. Nem tudom ki hány Espanol meccset látott, de ellenünk, illetve egyszer a Real ellen láttam, akkor semmi olyan nem volt benne, amiben annyira kiemelkedő lett volna, a közvetítésben sem emelték ki a teljesítményét, bár ez nem sokat jelent. Illetve, ami Meret vagy hasonló kapus mellett szól az a tapasztalat, leginkább nemzetközi szinten. Nagyon távolról sem ugyanaz a másodosztályban és egy szezon a liga kiesőjelölt csapatában védeni, mint Bl-ben, főleg egy kieséses szakaszban a kapuban állni. Itt ráadásul minimális hibák sem férnek bele, mert egy ilyenen egy nemzetközi kupa mehet el. (de ez hazai sorozatokra is igaz) Ehhez pedig kell a rutin, mentálisan folyamatosan top-on lenni, nem ugyanaz az elvárás egy Espanolban, mint egy Barcában. Az előbbiben, ha van egy gyenge meccsed, kapsz egy két potyát, senki nem vesz elő, a felelősséget tekintve is egy hatalmas ugrás ez. Kapusként pedig méginkább, mint mezőnyjátékosként, főleg, hogy ezzel a csinnadrattával érkezve nagyobb nyomás is lesz rajta.
Kicsit van egy olyan érzésem, hogy ez az igazolás inkább a záradékának szólt, mert még pletykaszinten sem merültek fel kapusok, pedig ha egy kicsit is felröppen egy poszt már záporoznak is a nevek, free agentként pedig pláne.
Mindenesetre ha kezdőnek érkezik vagy sok lehetőséget kap, másfél-két évet legalább kell adni neki, mielőtt bármilyen konzekvenciát le lehetne vonni a jövőjével kapcsolatban, még akkor is ha nem sikerül túl jól debütáló éve.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése