bence0330 írta: ↑2025.06.03. 13:23:39
Én sem ragaszkodnék a kolumbiaihoz, elsősorban a kora miatt, illetve bár kifejezetten jól cselez, én szívesebben látnék egy ebben kiváló játékost inkább. Engem a center poszt nem annyira érdekel, két jó játékosunk van oda, plusz Olmo. Engem ezért érdekelne jobban ilyen Doku (mondanám Williams-et) féle megoldás, akik két szélen jól tudnak bontani,és emellé még mondjuk 25 alttiak. Őket hamarabb venném meg, mint Diazt. Rashforddal kb egál, neki szerintem kicsit magasabban van a plafonja, de nem biztos, hogy eléri, és Diaz munkabírása elképesztő, a koruk meg majdnem ugyanaz. A kettő között választva megvagyok Diazzal, ha jól belegondolok.
Meret lett volna nálam is az érdeklődés fő tárgya, kb kérdés nélkül. Persze nem lehet tudni, lehet voltak óvatos próbálkozások, de TS mellé/mögé nem akarna jönni.
Szerintem jelenleg pont nem ez a jól cselező szélső hiányzik igazából a csapatból. Raphinha is többek között ezért ilyen jó. Nem megy át 2-3 játékoson és bontja meg a védelmeket, főleg a bal nodalon, hanem a kulcspasszai, védelemben/letámadásban való aktivitása, indításai, összjátékban való részvétele ami igazán kiemeli. Ezért is fekszik neki ennyire a középső pozíció. Anno például Xavi használta ott csak ugyen jött az a sérülés (azt hiszem a Sevilla ellen) Niconak nem tudom mennyire fekszik a másik oldal, a válogatottban mondjuk Torres is ott volt a legjobb, de az bármely balszővel megoldható.
A center poszt viszont más tészta. Lewy 37 éves lesz a szezon kezdetekor, Diaz/Rashford gond nélkül átveheti a helyét és Raphinha marad a helyén esetleg a brazil akár ss-ben is játszhat, vagy éppen Lewyvel a pályán 10-es pozícióban, sok lehetőség van és Flick pláne ki tud találni meglepetéseket.
De nem is kell, hogy folyamatosan 0-90 percen fent legyen mind a három játékos, továbbá -ami a legfontosabb- sérülés esetén (akárki a jelenlegi támadótrióból) minőségi pótlás van. Ez 60-70 meccses szezonokban szinte elkerülhetetlen. Idén hatalmas szerencsénk volt, hogy a top3 játékosunk megúszta, de erre nem lehet építeni. Még annak a Koundénak, akiről azt hittük elpusztíthatatlan is simán jött egy izomsérülés, ami hónapokra az orvosi szobába küldte. Meg is ittuk a levét. Ha ez mondjuk Yamallal történik, ami fokozottan esélyes, figyelembe véve a fizikumát, terhelését, illetve hogy rugdossák rendesen nem vagyok benne biztos, hogy ilyen eredményes szezonról beszélnénk.
A kolumbiai 80 milliója már több szempontból sem stimmel. Nyilván először annyit kérnek érte, ez minden igazolásnál így van, de Decoék is kerek perec megmondták, hogy felejtsék el. Az, hogy kell nekik a pénz Wirtz miatt talán inkább a mi malmunkra hajtja a vizet. Mindenképp kell nekik a pénz, ha nem tudják eladni az még nagyobb gáz.
Plusz a szerződéshosszabbítás visszautasítása miatt, jövőre jó ha a felét kapnák az ideinek és a játékos akarata sem utolsó szempont.
Nem tudom mi lehet majd a vége, egyelőre igazi licitháború sincs, legalábbis felőlünk nem szivárogtak még ki hírek ajánlatokról, de szerintem 60 körül elhozható lehet.
Meret valószínűleg megkapta volna a kezdő státuszt, ha jön, de rosszabb esetben is elosztva a sorozatokat. Főleg, hogy Garciának is megígérték a kezdő státuszt. Legalábbis, amikor beindultak vele az átigazolási pletykák azt nyilatkozta, hogy csak olyan csapatba megy, ahol kezdő lesz. Most is olyan hírek jelennek meg, hogy biztosítékot kapott a klubtól, és emiatt dobta a Newcastle-t de lehet, hogy csak az eddigi hírek alapján jöttek ezek fel. Viszont nyilvánvaló, hogy a németnek ez az utolsó szezonja, így Meret legrosszabb esetben is első/második számú lenne (azt figyelembe véve pláne, hogy nem biztos TS teljes egészsége a szezonra)
Ez nem hiszem hogy annyira zavarta volna, top csapatok egyelőre nem keresnek kezdő kapust (talán a Bayern, de Urbigot is inkább Neuer utódként kezelik), talán itt lett volna a legfixebb helye. Kicsit olyan érzésem van Garciával kapcsolatban, hogy hype igazolás, megmutatjuk, hogy sok csapat elől el tudjuk hozni.