Barca Igazolások
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Romano pár órája írta:
"AS Monaco and Barcelona are back in advanced talks for Ansu Fati after issues over the weekend.
Exclusive details: loan move, €12m buy option and huge sell-on clause included."
Ez már elég bíztatóan hangzik, még akkor is, ha a fizujának egy részét állnunk kell. A konstrukció maga szerintem korrekt.
"AS Monaco and Barcelona are back in advanced talks for Ansu Fati after issues over the weekend.
Exclusive details: loan move, €12m buy option and huge sell-on clause included."
Ez már elég bíztatóan hangzik, még akkor is, ha a fizujának egy részét állnunk kell. A konstrukció maga szerintem korrekt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nyilván, ez puszta FIFA managerezés a részemről. A szurkolók annyit tehetnek, hogy elmondják, ők hogyan cselekednének. Lesz talán néhány igazolás, ha csak a tényekre hagyatkoznánk, felettébb unalmas lenne az uborkaszezon. Mondjuk már kb fél éve megy a hosszabbítási huzavonája a Napolival, ezt írták már hónapokkal ezelőtt is, de csak nem hosszabbított. Azért kivár ő, hátha befut egy ajánlat egy még komolyabb csapattól.
Lábbal magabiztosabb és pontosabb.
Ami nekem nem derült ki Meret kapcsán sem, mert nézegettem a meccseit az elmúlt hónapokban, hogy a kontrákra hogy jön ki, mert a Napoli teljesen más, nyugodtan mondhatjuk, hogy alacsonyabb szintű focit játszik, mint a Barcelona, így nem nagyon volt lehetőségem látni őt olyan szituációkban, amelyek a Barcelonában igazi kihívást jelentenek egy kapus számára. Például milyen a rávezetett ziccerekben. A kötelezőket fogja, többszörös olasz bajnok, magas szinten bizonyított. És elérhető.
Mindenkiben van kockázat, mert olyan extrém helyzetben kb egy kapust sincs módunk lemérni, mint amilyenben a Barcelonában lenne, mert a jelenlegi csapataikban más kihívások elé vannak állítva. Mi egy speciális focit játszunk, senki más nem játszik úgy, mint mi, így azért mindig van kockázat mindenkiben, hogy mennyire muzsikálna jól ebben a rendszerben. Ami biztosnak tűnik, hogy Merettel nagyon nem lőnénk mellé, egy erős csapatban, egy erős bajnokságban bizonyított.
Ha a vezetőség úgy dönt, hogy Garcia, legyen, csak igazoljunk egy épkézláb kapust.
Ne haragudj, de emlékszel ki volt az utolsó olyan, aki nem volt nagy kockázat? (én pl alig)Chino írta: ↑2025.06.03. 16:23:58Nem azt mondom, hogy Garcia flop lesz vagy nem éri meg elhozni, de nagyon nagy kockázat van benne, szinte semmit nem tudni róla egy elsőosztályos szezonnal a háta mögött és olyan anyagi helyzetben amikor 5 euro is számít elhozzuk, hogy talán majd megoldja a posztot.
Olmo - sérülékeny volt és maradt is
Victor - 0 db elsőosztályú meccs után vettük meg végleg
Romeu - 30 feletti játékos kiscsapatból, aki sosem kapott szerepet nagycsapatban
Roque - sokadik brazil csodatini 0 db európai meccsel
JAraujo - noname játékos MLS csapattól
Felix - Életében talán 1 szezonban nyújtott konstans jó teljesítményt
Cancelo - szakmailag hellyel-közzel oké, de kb elzavarták mindenhonnan a személyisége miatt
Inigo - több sérülés után jött, első szezonja ráment, ő mondjuk fel tudta építeni magát újra
Bellerin - sérülékeny és hullámzó
Alonso szintén
Raphinha - még ő is kockázat volt és első szezonja után simán benne volt, hogy elpasszoljuk
Az elmúlt 4 évben talán ha 4 olyan játékos jött, akiről közel biztosan lehetett gondolni, hogy rövidebb-hosszabb távon beválik (Lewa, Kounde, Gündogan, Christensen)
Garcia azért a listában szereplők jó részénél kisebb kockázat, ennyire szerény körülmények között meg topkapus nem lehet elvárás.
- Chino
- Llegenda del Barça
Nekem ez is kicsit sarkallatos pont. Stegen azért jó ideje elég magabiztos volt ebben, ha nem tudta fogni akkor legalább kiöklözte a francba, Tek meg mitha megijedt volna, ráadásul nagyon sokszor megindult, aztán behátrált, a szögletek is többnyire ezért voltak veszélyesek.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.03. 15:09:40Közben újabb apró érkezik a házhoz:
Hivatalos hogy a Como aktiválja Alex Valle €6M-os kivásárlási záradékát.
Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.
Illetve a is kicsit csalóka a statban, hogy ki védett többet százalékban és milyen hatékonysággal. A lengyel rengeteg olyan gólt kapott, amikor teljesen kiszolgáltatott volt vagy éppen két, esetleg három ziccert tudott kialakítani az ellenfél, amellett néhány középre lőtt labdát vagy könnyű védést kellett bemutatnia. Igazán "javítani" sem volt lehetősége.
Illetve nem ismerem igazán Garciát, de az is kérdés, hogy inkább megbízható vagy bravúrkapus. Igazából fogalmam sincs melyik lenne jobb, lábbal mennyire magabiztos, a kijövetelekben mennyire magabiztos.
Az, hogy beszéli a nyelvet én nem tartom olyan lényegesnek, nem ilyeneken szokott eldőlni egy-egy igazolás.Troym írta: ↑2025.06.03. 14:18:53Bevallom nem követem hetente Meret munkásságát, de őt miért is gondoljuk jobbnak, mint Garcia?
28 éves, a statok alapján nem kiemelkedő a Seria A szintjén, ha Garcia kapcsán a válogatottság hiánya kontra érv, Meret is volt válogatott talán 2szer, ő lenne kezdőposzton erősítés, vagy csak azért jöjjön hogy mindenképp lecseréljük Stegent?
Nekem Garcia logikusabb a vételár ellenére is.
- Laliga szezonban a legjobb 3 között volt, Oblak szintű számokat hozott
- ott él, beszéli a nyelvet
- 4 évvel fiatalabb
- a goal prevented mutató, vagy mi +7.5 Garcia esetén, 0.5 Meretnél, ami megegyezik Tek mutatójával
- Meret 4 milliót keresett, gondolom 8at szeretne, Garcia 400 ezret, neki jó a 4-5 millió
- szó szerint Európa sorban áll érte, mindenki csak nem gondolkodhat rosszul
- Garciában inkább látom 8-10 évre a kapusposztot megoldani, Meret esetén nem gondolok ilyesmit. (De mondom csak néhány Napoli meccset néztem)
A goal prevented nagyon megtévesztő. Ebben nagyon sokat számít a kapott gólok száma és egyéb mutatók. A Ligában például a gp alapján Courtios a 7., Oblak a 14., akinek ez -4 stb.
Nem vagyok benne biztos, hogy így felkapva, kezdőként egy 4 millió elég lenne neki, ha Pena, Tek hármat 3/3+ -t, ahogy az olasz sem kapna a németnél magasabbat, ennyivel legalábbis biztosan nem. (az Európa sorban áll érte kicsit azért erős)
28 éves kor a kapusként talán a legjobb, 5-6 év még simán benne van, ahogy arra sem vennék mérget, hogy Garciával 2-3 év múlva nem újra kezdőkapust keresnénk. Ráadásul én inkább agggódom azért, hogy 24 évesen még senki nem vette észre.
Meret válogatottságáról annyit, hogy már 22 éves kora óta ott van, csak hát jött egy Donnarumma, de a csereposztot még mindig ő tölti be.
Nem azt mondom, hogy Garcia flop lesz vagy nem éri meg elhozni, de nagyon nagy kockázat van benne, szinte semmit nem tudni róla egy elsőosztályos szezonnal a háta mögött és olyan anyagi helyzetben amikor 5 euro is számít elhozzuk, hogy talán majd megoldja a posztot.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Pont beleszerkesztettem egy amúgy is (még magamhoz képest is) hosszú hsz-be, nem csoda, hogy nem láttad.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.03. 15:09:40Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.

"Ami nagyon-nagyon tetszik, és nálunk óriási hiány volt, az a crosses stopped, Garcia abban brutál számokat hoz arányaiban is, kétszer olyan hatékonysággal szedi le őket, mint pl. Meret, de az egész Ligát nézve is pazar."
Számosítva 9,6%-os a hatékonysága, a stabil kezdő kapusok között a legjobb a Ligában, Gazzaniga követi 8,6%-al.
Szóval a statok szerint ebben kimagaslóan jó, ez az egyik ok, ami miatt revideáltam az álláspontom, és mellette vagyok. Ez plusz a legmagasabb xG alapú védési hatékonyság együtt már elég jól hangzik.
Szerintem igen. Pont azért, amit írtál - Raphinha nem egy vonalszélső, a feladatának ezt a részét egy max közepes szinten oldja meg, pláne baloldalról. És ezért jó középről, mert ott nem kell 3-4 emberen átmenni, át kell szúrni a passzokat, amiben kiváló, és egy dologban jó ő csel témában, az apró kis ide tolom, oda tolom, fedezem a labdát, beállok közé és a játékos közé, középen rengeteg szabálytalanságot követnek el ellene emiatt, konstansan rúgják fel, szélen nem sűrűn tud ilyet kiharcolni. Szélen sokszor hiányzott az, amit ő nem tudott megadni. Megoldotta a posztot, de sokszor hiányzott ez. A túloldalon érkezni is könnyebb, ha valaki amúgy bont (Yamal). És pont Yamal profiljának nincs pótlása. Ha kiesik, emiatt Baldéval együtt (bár ott bízom Torrentsben) talán a legnagyobb érvágás. És kieshet, fiatal. Diaz félig pótolná, elég jó 1v1-ben, de nem pazar. És mehetne mindkét oldalon két ilyen cselgép, középen meg Rapha-Lewy/Ferrán, meg esetleg Pedri, illetve a túloldali szélső is érkezhet. Plusz Yamal szerintem kapu előtt előre fog lépni, így nem kéne kötelezően asszimetrikusan játszani, lehetne szimmetrikusan is, sőt, akár fordítva is, ahol Yamal érkezik bizonyos támadásokkal a túloldalon, sokszor játszhatna beljebb.Chino írta: ↑2025.06.03. 15:05:29Szerintem jelenleg pont nem ez a jól cselező szélső hiányzik igazából a csapatból. Raphinha is többek között ezért ilyen jó. Nem megy át 2-3 játékoson és bontja meg a védelmeket, főleg a bal nodalon, hanem a kulcspasszai, védelemben/letámadásban való aktivitása, indításai, összjátékban való részvétele ami igazán kiemeli. Ezért is fekszik neki ennyire a középső pozíció.
Az asszimetrikus rendszer eleve pont azért alakult ki, mert Raphinha nem szélső, és nem cselez jól. Leginkább miatta találta ki már Xavi is, és vitte tovább kicsit máshogy Flick. Baldéról is levenne egy kis terhet egy jól cselező balszélső, akit konstansan cserélni kell, mert maga játssza be az egész baloldalt, és nem lehet bírni. Szerintem már előző nyáron is hiba volt, hogy őt nem 10-esbe raktuk, és szélsőt hoztunk mellé (ez volt a terv, nem véletlenül), hanem végül őt raktuk a szélre és 10-est hoztunk. Megoldotta, következő szezonban is megoldaná, de nem ideális.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Közben újabb apró érkezik a házhoz:
Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem jelenleg pont nem ez a jól cselező szélső hiányzik igazából a csapatból. Raphinha is többek között ezért ilyen jó. Nem megy át 2-3 játékoson és bontja meg a védelmeket, főleg a bal nodalon, hanem a kulcspasszai, védelemben/letámadásban való aktivitása, indításai, összjátékban való részvétele ami igazán kiemeli. Ezért is fekszik neki ennyire a középső pozíció. Anno például Xavi használta ott csak ugyen jött az a sérülés (azt hiszem a Sevilla ellen) Niconak nem tudom mennyire fekszik a másik oldal, a válogatottban mondjuk Torres is ott volt a legjobb, de az bármely balszővel megoldható.bence0330 írta: ↑2025.06.03. 13:23:39Én sem ragaszkodnék a kolumbiaihoz, elsősorban a kora miatt, illetve bár kifejezetten jól cselez, én szívesebben látnék egy ebben kiváló játékost inkább. Engem a center poszt nem annyira érdekel, két jó játékosunk van oda, plusz Olmo. Engem ezért érdekelne jobban ilyen Doku (mondanám Williams-et) féle megoldás, akik két szélen jól tudnak bontani,és emellé még mondjuk 25 alttiak. Őket hamarabb venném meg, mint Diazt. Rashforddal kb egál, neki szerintem kicsit magasabban van a plafonja, de nem biztos, hogy eléri, és Diaz munkabírása elképesztő, a koruk meg majdnem ugyanaz. A kettő között választva megvagyok Diazzal, ha jól belegondolok.
Meret lett volna nálam is az érdeklődés fő tárgya, kb kérdés nélkül. Persze nem lehet tudni, lehet voltak óvatos próbálkozások, de TS mellé/mögé nem akarna jönni.
A center poszt viszont más tészta. Lewy 37 éves lesz a szezon kezdetekor, Diaz/Rashford gond nélkül átveheti a helyét és Raphinha marad a helyén esetleg a brazil akár ss-ben is játszhat, vagy éppen Lewyvel a pályán 10-es pozícióban, sok lehetőség van és Flick pláne ki tud találni meglepetéseket.
De nem is kell, hogy folyamatosan 0-90 percen fent legyen mind a három játékos, továbbá -ami a legfontosabb- sérülés esetén (akárki a jelenlegi támadótrióból) minőségi pótlás van. Ez 60-70 meccses szezonokban szinte elkerülhetetlen. Idén hatalmas szerencsénk volt, hogy a top3 játékosunk megúszta, de erre nem lehet építeni. Még annak a Koundénak, akiről azt hittük elpusztíthatatlan is simán jött egy izomsérülés, ami hónapokra az orvosi szobába küldte. Meg is ittuk a levét. Ha ez mondjuk Yamallal történik, ami fokozottan esélyes, figyelembe véve a fizikumát, terhelését, illetve hogy rugdossák rendesen nem vagyok benne biztos, hogy ilyen eredményes szezonról beszélnénk.
A kolumbiai 80 milliója már több szempontból sem stimmel. Nyilván először annyit kérnek érte, ez minden igazolásnál így van, de Decoék is kerek perec megmondták, hogy felejtsék el. Az, hogy kell nekik a pénz Wirtz miatt talán inkább a mi malmunkra hajtja a vizet. Mindenképp kell nekik a pénz, ha nem tudják eladni az még nagyobb gáz.
Plusz a szerződéshosszabbítás visszautasítása miatt, jövőre jó ha a felét kapnák az ideinek és a játékos akarata sem utolsó szempont.
Nem tudom mi lehet majd a vége, egyelőre igazi licitháború sincs, legalábbis felőlünk nem szivárogtak még ki hírek ajánlatokról, de szerintem 60 körül elhozható lehet.
Meret valószínűleg megkapta volna a kezdő státuszt, ha jön, de rosszabb esetben is elosztva a sorozatokat. Főleg, hogy Garciának is megígérték a kezdő státuszt. Legalábbis, amikor beindultak vele az átigazolási pletykák azt nyilatkozta, hogy csak olyan csapatba megy, ahol kezdő lesz. Most is olyan hírek jelennek meg, hogy biztosítékot kapott a klubtól, és emiatt dobta a Newcastle-t de lehet, hogy csak az eddigi hírek alapján jöttek ezek fel. Viszont nyilvánvaló, hogy a németnek ez az utolsó szezonja, így Meret legrosszabb esetben is első/második számú lenne (azt figyelembe véve pláne, hogy nem biztos TS teljes egészsége a szezonra)
Ez nem hiszem hogy annyira zavarta volna, top csapatok egyelőre nem keresnek kezdő kapust (talán a Bayern, de Urbigot is inkább Neuer utódként kezelik), talán itt lett volna a legfixebb helye. Kicsit olyan érzésem van Garciával kapcsolatban, hogy hype igazolás, megmutatjuk, hogy sok csapat elől el tudjuk hozni.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Ezt a mutatót pont nincs értelme nézni egy Espanol-Napoli/Barca szintjén, ahol az Espanolt egész meccsen sorozzák, két azonos szintű kapusnál is drasztikus lenne a számbeli különbség, többszörös érték jönne ki. Ez kb ugyanaz kis túlzással, mint hogy ki védett többet, a mai advenced statok korában teljesen értelmetlen az is.
A 90 percre vetített várható/bekapott gólok aránya már kiveszi a képletből a csapat erejét, pusztán a lövést vizsgálja és hogy az mennyire volt védhető, és ha ezt lebontod percarányosan, akkor Meretnél +0,07 jön i, míg Garciánál + 0,2 - azaz alapvetően igazad van, Garcia jobb, azért nem is kevéssel. Megnéztem a korábbi éveiket is, mert egy szezonban bármi lehet (pl TS két évig volt a legrosszabb kapusok között, javarészt inkább a legrosszabb kapus a Ligában a 2-8 után a meg nem műtött sérülésével, utána meg tán élete szezonját hozta a 22-3-as bajnoki címnél). Garciának akkor még nem voltak meccsei, szóval nem releváns, de Meretnek még gyengébb is volt. Két éve meg valamennyivel jobb (+0,10)
Ennél a mutatónál szerintem nem lehet igazából közelebb kerülni statisztikailag a kapusok megítélésében. Itt már max olyasmi árnyalja a képet, hogy egy kapusnak kicsit könnyebb jól védenie, ha folyamatosan foglalkoztatják, "belejön", nem ugyanaz hideg kézzel védeni ugyanazt a lövést, meg 5 vetődés után.
Lábbal a statokat nem szeretem kapusnál nézni, én legalábbis semmit nem tudok kiolvasni belőle, annyira játékstílus függő, ez szerintem csak szemteszttel megy. Meret labdái százalékra egy hajszállal pontosabbak, de ez simán lehet a két csapat közti különbség, és amúgy is kicsi a difi.
Ami nagyon-nagyon tetszik, és nálunk óriási hiány volt, az a crosses stopped, Garcia abban brutál számokat hoz arányaiban is, kétszer olyan hatékonysággal szedi le őket, mint pl. Meret, de az egész Ligát nézve is pazar.
Garcia ebben a szezonban jobban védett, nem kérdés, itt két dolog vetődne fel, ami Meret mellett szólna.
1: Jó kapus, és évek óta az, elég nagy csapatnál, kevésbé lenne zsákbamacska. Garcia egy szezonos, első nagy csapata lenne, ki tudja, kicsit lutri, de akár be is jöhet nagyon
2: Ingyen van. Itt persze a fizu árnyalha a képet, ha Meret sokat kér, lehet jobban járunk a transzfer díjjal.
Ahogy így böngészgettem a dolgokat úgy, hogy mindkettőt csak 1-2 meccsen láttam, szóval szemteszt nincs, igazat adok, és én is Garciát hoznám.
Bevallom nem követem hetente Meret munkásságát, de őt miért is gondoljuk jobbnak, mint Garcia?
28 éves, a statok alapján nem kiemelkedő a Seria A szintjén, ha Garcia kapcsán a válogatottság hiánya kontra érv, Meret is volt válogatott talán 2szer, ő lenne kezdőposzton erősítés, vagy csak azért jöjjön hogy mindenképp lecseréljük Stegent?
- 4 évvel fiatalabb
- a goal prevented mutató, vagy mi +7.5 Garcia esetén, 0.5 Meretnél, ami megegyezik Tek mutatójával
- Meret 4 milliót keresett, gondolom 8at szeretne, Garcia 400 ezret, neki jó a 4-5 millió
- Garciában inkább látom 8-10 évre a kapusposztot megoldani, Meret esetén nem gondolok ilyesmit. (De mondom csak néhány Napoli meccset néztem)
- 4 évvel fiatalabb
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Szerintem Meretnél bérproblémák állhatnak fent, jelenleg bruttól 4 millió körül keres és feltehetően ennél jóval nagyobb összeget szeretne mert lehet hogy élete utolsó igazán komoly szerződése.gránit írta: ↑2025.06.03. 13:31:49Meret ezen a fórumon számtalanszor szóba lett hozva. Amúgy még mindig nem hosszabbított, még mindig elhozható. Nálam ő lenne az elsőszámú igazolás ezen a nyáron. A vezetőség másképp látja, más a jelöltje, de legalább gondolkodik kapusigazolásban, amit értékelek.
Támadónak ott lehetne Igor Paixao, egy sorral hátrébb meg Mingueza. Ő tényleg azért lenne jó, mert mindkét oldalon bevethető, és potom 9 millióért visszahozható. Nem a legnagyobb álomigazolás, de legalább megvalósítható, és multifunkcionális.
Amúgy lábbal milyen? Még azt tudom elképzelni hogy szakmai oka van hogy nem is érdeklődünk.
Eközben Joan Garcia kemény 240ezer eurot(!!) keres bruttóba, ezt azért nem lesz nehéz überelni.(Persze ha adunk neki egy bruttó 12m-s fizetést akkor meg is érdemeljük a sorsunkat

Amúgy bíztató hogy kapus-támadó poszton keresünk, szerintem ha jön Garcia akkor Stéga menni fog, már csak a VB szereplés miatt is, illetve ő fejben nem olyan aki jól tudná tűrni a másodszámú kapus szerepet, TEK ebben sokkal jobb.
Szerintem kapus-támadó fronton erősíteni fogunk, ami nagy előnyünkre válhat, főleg ha Flick megkapja az emberét és végre hajlandó lesz a Raphi-Yamal kettőst rotálni úgy hogy lesz is kire. Tőlem mindegy hogy Rashford vagy Diaz jön, mindkettő luxus lesz a mostani idény után.
bence0330 írta: ↑2025.06.02. 14:45:49A jobbos még okés is lenne (bár szerintem is hiányzik egy igazi jobb bekk, akármennyire is jól látja el Kundé azt a részét, amit tud, itt az a könnyebbség, hogy Yamal szerintem bár jó összjátékban is, de nem igényli a társat, remekül megvan egyedül is), de a balos az tragédia. Az is kérdés, Fort marad-e még egy évet ilyen tehetséggel fizetett VIP páholyos szurkolónak, mert ha igen, az is lehet, hogy beépül egyik oldalra legalább cserének, de a helyében és távoznék.
Chino többször írta Torrents nevét, néztem is róla videókat, meg már láttam több cikket is, a Mundón is, ahol legalább Cubarsival és Baldéval rakják egy szintre tehetségben. Benne kell legjobban reménykedni, mert Gerard Martint már most sem bírtuk el a végén, de azért három trófeáig igen, még egyszer ez szerintem nem jön össze. Szóval lehet, hogy egy tényleg minőségi homemade Baldé-Torrents baloldalunk lesz. Elvileg mindenképp fent lesz előszezonban, Flick már eddig is nagyon figyelte, nyáron bizonyíthat, és Yamalhoz hasonló programban raknak rá plusz izmot. (Fernando Polo, mundós újságíró szerint.)
Liga FFP mellett ha nem lenne ilyen tehetséggyárunk, tényleg nem tudom, hol lennénk, lehet azt se tudnánk már, hogy néz ki a nemzetközi porond. Nagy mák, hogy most is reálisan reménykedhetünk abban, hogy a nagy lyukat otthonról be tudjuk tömni, aztán vagy bejön vagy nem, de akiket ennyire magasan tartottak tehetségben, azok rendre be is szoktak jönni.
Flick megtette a maga csodáját az idei szezonra, most nyáron pedig az az elvárás számomra hogy a tapasztalatai alapján jelölje ki azokat akik kellenek neki, a maradék pedig igazolhasson el, és az olyan mellőzötteket akikre igény tart azokat szintén turbózza fel mint ahogy tette jópár kezdő játékosunkkal. Mellé Olmot is bízom benne hogy sikerül kikupálnia, Pablo Torre-t szintén ha igényt tart rá.
Ha már Fort:
Pont most volt orrsövény műtéte a napokban, a hírek szerint eléggé akadályozta is a teljesítményben a szezon során így muszáj volt megejteni, Flick ha számol vele jövőre akkor szépen felépítheti és legalább egy 40-60%-ban ha Koundéval rotálja akkor jók lehetünk, ellenkező esetben muszáj nézni egy JHV-et. Balosra szintén kell valaki Baldé mellé mert GM-el nem lehet Bl-nek nekivágni.
Meret ezen a fórumon számtalanszor szóba lett hozva. Amúgy még mindig nem hosszabbított, még mindig elhozható. Nálam ő lenne az elsőszámú igazolás ezen a nyáron. A vezetőség másképp látja, más a jelöltje, de legalább gondolkodik kapusigazolásban, amit értékelek.
https://www.capology.com/club/napoli/salaries/
https://www.capology.com/club/napoli/salaries/
Támadónak ott lehetne Igor Paixao, egy sorral hátrébb meg Mingueza. Ő tényleg azért lenne jó, mert mindkét oldalon bevethető, és potom 9 millióért visszahozható. Nem a legnagyobb álomigazolás, de legalább megvalósítható, és multifunkcionális.
- bence0330
Én sem ragaszkodnék a kolumbiaihoz, elsősorban a kora miatt, illetve bár kifejezetten jól cselez, én szívesebben látnék egy ebben kiváló játékost inkább. Engem a center poszt nem annyira érdekel, két jó játékosunk van oda, plusz Olmo. Engem ezért érdekelne jobban ilyen Doku (mondanám Williams-et) féle megoldás, akik két szélen jól tudnak bontani,és emellé még mondjuk 25 alttiak. Őket hamarabb venném meg, mint Diazt. Rashforddal kb egál, neki szerintem kicsit magasabban van a plafonja, de nem biztos, hogy eléri, és Diaz munkabírása elképesztő, a koruk meg majdnem ugyanaz. A kettő között választva megvagyok Diazzal, ha jól belegondolok.Chino írta: ↑2025.06.03. 12:45:49Igazából erre is célozgattak, illetve a kolumbiainak a center sem kényszerposzt. Ezzel nem csak sérülés/rotálás szempontjából lenne megoldás, hanem rengeteg variációs lehetősség is lenne akár kezdő szinten, akár meccs közben. Nem véletlen, hogy a másik, komoly kiszemelt az Rashford, aki szintén hasonló profil és nem a lejáró szerződésű, olcsón megszerezhető Gnabry vagy az ingyen igazolható Sané.
Én nem ragaszkodnék Diazhoz, ha lenne egy hasonló kaliberű és profilú játékos, aki ráadásul még jönni is akar.
Sajnos szóba sem került, de nálam Meret nagyon jó megoldás lett volna. Lejár a szerződése, a fizetése sem gondolom, hogy égbekiáltó lenne és a legjobb kapuskorban is van. Plusz azt sem hiszem, hogy ha jönne egy komolyabb kaliber az elkövetkező években besértődne a cserekapus szerep miatt.
Meret lett volna nálam is az érdeklődés fő tárgya, kb kérdés nélkül. Persze nem lehet tudni, lehet voltak óvatos próbálkozások, de TS mellé/mögé nem akarna jönni.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Nekem is erős lenne ez a felállás, illetve azt se értem, hogy mit kezdenénk 7 középpályással két poszton? Rotációs embernek jó lenne, illetve szükség esetén 4 támadózni, de folyamatos kezdőnek én nem tudom elképzelni.csababarca írta: ↑2025.06.03. 12:34:17Azért azt kicsit meredeknek gondolom, hogy feltenné Flick mondjuk a Diaz-Rapha-Lewa-Yamal négyest.
Oké ketten visszazárnak védekezni, de pont kp-s védekezés hiánya (Casado kidőlése óta) és az öngyilkos taktika a védelemben, ezt megfejelni egy ilyen támadónégyessel, bennem vet fel kétségeket azért.
Nyilván néha működhet, lehetne olyan meccszituk ahol ehhez kell nyúlni, de ez ebben a formában nem gondolom, hogy standard lesz.
Max ha Raphinhát akkor visszább vonja a kp-ra (tkp-nak), csak félő hogy azzal elvenné az élét a játékának.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- Chino
- Llegenda del Barça
Igazából erre is célozgattak, illetve a kolumbiainak a center sem kényszerposzt. Ezzel nem csak sérülés/rotálás szempontjából lenne megoldás, hanem rengeteg variációs lehetősség is lenne akár kezdő szinten, akár meccs közben. Nem véletlen, hogy a másik, komoly kiszemelt az Rashford, aki szintén hasonló profil és nem a lejáró szerződésű, olcsón megszerezhető Gnabry vagy az ingyen igazolható Sané.bence0330 írta: ↑2025.06.03. 11:42:29Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.
És itt jön még a képbe, hogy a kolumbiai nagyon hajaz Raphinhára, ami a munkabírását illeti. Hatékonyabb letámadás, aktívabb a visszazárás. Nem mintha így nem lenne hatásos és Flick elég jól megoldotta, de nem kellene konstansan kivenni egy személyt Lewy személyében.
Én nem ragaszkodnék Diazhoz, ha lenne egy hasonló kaliberű és profilú játékos, aki ráadásul még jönni is akar.
Az, hogy Raphinha és/vagy Yamal úgysem lenne rotálva pedig erre a szezonra vetítve nem lehet megállapítani. Bármelyiküket lenne leszedve a helyére a helyére egy Fermin, Olmo, FT, Pau Vicktor, Gavi állhatna be. Ahogy pl. Pedrinek sem volt gyakorlatilag pótlása (olykor Casadó, esetleg Gavi), egy jó kaliberű játékossal, jó eséllyel kevesebbet kellett volna játszania, főleg ha az adott ember a kp. több posztján is minőségileg bevethető. Mondjuk egy egy-két szinttel magasabb Casadó.
Nekem mindegy, hogy hívják az adott játékost, akár Diaz, akár Böde, ha ezeken a posztokon használja, és jól használja Flick, akkor elől nagyon jók lehetünk és nem (csak) eredményességben, hanem a csapat stabilitása, kreativitása is sokat fejlődhet.
Joan Garciával kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok. Eddig volt egy éve az elsőosztályban és akárhogy is nézzük jelenleg 25 millió komoly pénz nekünk. Ő egy ilyen vagy jó lesz vagy nem, de arra is legalább másfél-két év kezdőtagságot kellene neki adni. A jövő szezont még MAtS-al le tudnánk hozni és jobb anyagi helyzetben könnyebb és lehet, hogy jobb megoldás lehetne. Nekem ő egy nagyon sötét ló, főleg ennyiért és ha jön igényli a kezdőtagságot.
Mondjuk elkezdtek már cikkezni, hogy a német pont a fenti miatt átadólistán van és a VB miatt játszani kellene, az Al-Hilal pedig újra érdeklődik.
Sajnos szóba sem került, de nálam Meret nagyon jó megoldás lett volna. Lejár a szerződése, a fizetése sem gondolom, hogy égbekiáltó lenne és a legjobb kapuskorban is van. Plusz azt sem hiszem, hogy ha jönne egy komolyabb kaliber az elkövetkező években besértődne a cserekapus szerep miatt.
Forca Barca!!!!
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Azért azt kicsit meredeknek gondolom, hogy feltenné Flick mondjuk a Diaz-Rapha-Lewa-Yamal négyest.
Oké ketten visszazárnak védekezni, de pont kp-s védekezés hiánya (Casado kidőlése óta) és az öngyilkos taktika a védelemben, ezt megfejelni egy ilyen támadónégyessel, bennem vet fel kétségeket azért.
Nyilván néha működhet, lehetne olyan meccszituk ahol ehhez kell nyúlni, de ez ebben a formában nem gondolom, hogy standard lesz.
Max ha Raphinhát akkor visszább vonja a kp-ra (tkp-nak), csak félő hogy azzal elvenné az élét a játékának.
Meglátjuk, egyelőre ez a Diaz is fantazmagória kategória, pláne 80 millióért, vicc.
Meglátjuk, egyelőre ez a Diaz is fantazmagória kategória, pláne 80 millióért, vicc.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- bence0330
Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg elveszik, ha kiszorul, és akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül, hisz nem kell kint szenvednie, maximalizálni lehet a skilljeit, Diaz meg be tudja cselezni magát akár teljesen vonalszélső is lehet, vagy a Rapha féle csiku-csuki poszt. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.Barcaman1993 írta: ↑2025.06.03. 11:06:2720-30 millióért oké, többért a padra fölösleges szerintem.soadroli írta: ↑2025.06.03. 09:30:23Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.
He told Liverpool that he only wants to join Barcelona. @mundodeportivo
Barcelona is optimistic about reaching a deal for Luis Diaz, but not for €80M.
Barça is confident the price will be lowered, as the Colombian has only two years left on his contract and is keen to leave. @ferrancorreas
Nem csak a szintje miatt vagyok biztos Diaz kezdőtagságában, ha jön, hanem ő mentalitásban nagyon hasonló a brazilhoz, Flick ezt imádja.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
20-30 millióért oké, többért a padra fölösleges szerintem.soadroli írta: ↑2025.06.03. 09:30:23Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.
Barça is confident the price will be lowered, as the Colombian has only two years left on his contract and is keen to leave. @ferrancorreas
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.

Mindenkinek "bejönnek" a kérései.
- Szerintem jhv kéne - nem jön.
- Szerinted kp kéne - nem jön, van valami halovány Partey pletyka, de szerintem felejtős.
- Sokan balszélsőt hoznának, szerintem a kiszemeltek 30-50 millióval túllógnak a kereten
- Khv meg tuti nem jön, különben nem csúsztunk volna le Tah-ról.
Kapus és 1 cserejátékos a támadósorba, ez néz ki jelenleg.
Pedig van 2-3 olyan ingyen hozható játékos, amivel tölthető lenne a cserepad, mint Pasalic, Mandava, Angel Gomez vagy akár Lacazette. Ezek nem nagy nevek, de 30 körül és felett szerintem pár millióért vállalnák a cserepadot.
Joan Garcia could become a Barça player in the next few hours. There is an agreement in principle, tomorrow or the day after tomorrow it could become official. Barça will pay the €25m clause. @partidazocope

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Pedri, Casado, DJ és kifújt, a többi semmi.
Bernal még lehet jó lesz, játszott másfél meccset, top5 vkp lett egyből sokaknál, várjuk ki a végét.
De hogy kp-ra nem igazolunk, max ilyen balfék Romeu kalibert az fix.
Aztán sok szerencsét.
Előre kell hozni egy tehermentesítőt, nekem mindegy az ki lesz, de valakinek kell érkeznie.
Hátul létszámra megvagyunk, minőségre szerintem nem, de Flick öngyilkos taktikája miatt kb játszhatna itt prime Ramos, Maldini, Baresi, Nesta, ugyanúgy nyelnénk a gólokat.
Kellene egy kis nézőpont váltás Flicktől, és akkor rendben lehetünk.
Jövőre fixen nehezebb dolgunk lesz, madrid mivel lesz koncepció Alonsoval ott lesz a szeren, a BL-ben meg a Bayern erősödni fog, Pool is szerintem, pláne ha behúzzák Wirtzet, Real is ott lesz a végelszámolásnál, city se lesz mégegyszer ennyire nyomorék, stb.
De mindegy, építkezzünk, eljön a mi időnk, amíg itt van Yamal, és Raphinha mondjuk hozza a 60%-át annak, amit idén hozott, elől nagy baj nem lehet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tényleg nem bántásból, provokációból, sértésből, személyeskedésből, hanem maximálisan jóhiszemű érdeklődésből, mert lehet, hogy én maradtam le valamiről. Van ilyen kilátásban? Ha igen, ki a jelölt? Úgy általában mindenkitől kérdezem. Előre is köszönöm a tájékoztatást.
Ha nincs ilyen, akkor biztosra vehetjük, hogy Koundé a következő szezonban is jobbhátvéd lesz. Ha mindenki lesérül, nyilván bevethető máshol is, én nem erre a remélhetőleg csekély valószínűségű eshetőségre készülnék fel elsősorban, inkább arra, hogy az A-terv, az alap kezdőnk erősebb legyen. A FIFA Manager játszása véleményem szerint nem probléma, ha csak a tényekre hagyatkoznánk, elég nagy csönd lenne, néhány here we go-t konstatálhatnánk.