Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nyilván, ez puszta FIFA managerezés a részemről. A szurkolók annyit tehetnek, hogy elmondják, ők hogyan cselekednének. Lesz talán néhány igazolás, ha csak a tényekre hagyatkoznánk, felettébb unalmas lenne az uborkaszezon. Mondjuk már kb fél éve megy a hosszabbítási huzavonája a Napolival, ezt írták már hónapokkal ezelőtt is, de csak nem hosszabbított. Azért kivár ő, hátha befut egy ajánlat egy még komolyabb csapattól.
Lábbal magabiztosabb és pontosabb.
Ne haragudj, de emlékszel ki volt az utolsó olyan, aki nem volt nagy kockázat? (én pl alig)Chino írta: ↑2025.06.03. 16:23:58Nem azt mondom, hogy Garcia flop lesz vagy nem éri meg elhozni, de nagyon nagy kockázat van benne, szinte semmit nem tudni róla egy elsőosztályos szezonnal a háta mögött és olyan anyagi helyzetben amikor 5 euro is számít elhozzuk, hogy talán majd megoldja a posztot.
Nekem ez is kicsit sarkallatos pont. Stegen azért jó ideje elég magabiztos volt ebben, ha nem tudta fogni akkor legalább kiöklözte a francba, Tek meg mitha megijedt volna, ráadásul nagyon sokszor megindult, aztán behátrált, a szögletek is többnyire ezért voltak veszélyesek.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.03. 15:09:40Közben újabb apró érkezik a házhoz:
Hivatalos hogy a Como aktiválja Alex Valle €6M-os kivásárlási záradékát.
Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.
Az, hogy beszéli a nyelvet én nem tartom olyan lényegesnek, nem ilyeneken szokott eldőlni egy-egy igazolás.Troym írta: ↑2025.06.03. 14:18:53Bevallom nem követem hetente Meret munkásságát, de őt miért is gondoljuk jobbnak, mint Garcia?
28 éves, a statok alapján nem kiemelkedő a Seria A szintjén, ha Garcia kapcsán a válogatottság hiánya kontra érv, Meret is volt válogatott talán 2szer, ő lenne kezdőposzton erősítés, vagy csak azért jöjjön hogy mindenképp lecseréljük Stegent?
Nekem Garcia logikusabb a vételár ellenére is.
- Laliga szezonban a legjobb 3 között volt, Oblak szintű számokat hozott
- ott él, beszéli a nyelvet
- 4 évvel fiatalabb
- a goal prevented mutató, vagy mi +7.5 Garcia esetén, 0.5 Meretnél, ami megegyezik Tek mutatójával
- Meret 4 milliót keresett, gondolom 8at szeretne, Garcia 400 ezret, neki jó a 4-5 millió
- szó szerint Európa sorban áll érte, mindenki csak nem gondolkodhat rosszul
- Garciában inkább látom 8-10 évre a kapusposztot megoldani, Meret esetén nem gondolok ilyesmit. (De mondom csak néhány Napoli meccset néztem)
Pont beleszerkesztettem egy amúgy is (még magamhoz képest is) hosszú hsz-be, nem csoda, hogy nem láttad.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.03. 15:09:40Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.
Szerintem igen. Pont azért, amit írtál - Raphinha nem egy vonalszélső, a feladatának ezt a részét egy max közepes szinten oldja meg, pláne baloldalról. És ezért jó középről, mert ott nem kell 3-4 emberen átmenni, át kell szúrni a passzokat, amiben kiváló, és egy dologban jó ő csel témában, az apró kis ide tolom, oda tolom, fedezem a labdát, beállok közé és a játékos közé, középen rengeteg szabálytalanságot követnek el ellene emiatt, konstansan rúgják fel, szélen nem sűrűn tud ilyet kiharcolni. Szélen sokszor hiányzott az, amit ő nem tudott megadni. Megoldotta a posztot, de sokszor hiányzott ez. A túloldalon érkezni is könnyebb, ha valaki amúgy bont (Yamal). És pont Yamal profiljának nincs pótlása. Ha kiesik, emiatt Baldéval együtt (bár ott bízom Torrentsben) talán a legnagyobb érvágás. És kieshet, fiatal. Diaz félig pótolná, elég jó 1v1-ben, de nem pazar. És mehetne mindkét oldalon két ilyen cselgép, középen meg Rapha-Lewy/Ferrán, meg esetleg Pedri, illetve a túloldali szélső is érkezhet. Plusz Yamal szerintem kapu előtt előre fog lépni, így nem kéne kötelezően asszimetrikusan játszani, lehetne szimmetrikusan is, sőt, akár fordítva is, ahol Yamal érkezik bizonyos támadásokkal a túloldalon, sokszor játszhatna beljebb.Chino írta: ↑2025.06.03. 15:05:29Szerintem jelenleg pont nem ez a jól cselező szélső hiányzik igazából a csapatból. Raphinha is többek között ezért ilyen jó. Nem megy át 2-3 játékoson és bontja meg a védelmeket, főleg a bal nodalon, hanem a kulcspasszai, védelemben/letámadásban való aktivitása, indításai, összjátékban való részvétele ami igazán kiemeli. Ezért is fekszik neki ennyire a középső pozíció.
Szerintem jelenleg pont nem ez a jól cselező szélső hiányzik igazából a csapatból. Raphinha is többek között ezért ilyen jó. Nem megy át 2-3 játékoson és bontja meg a védelmeket, főleg a bal nodalon, hanem a kulcspasszai, védelemben/letámadásban való aktivitása, indításai, összjátékban való részvétele ami igazán kiemeli. Ezért is fekszik neki ennyire a középső pozíció. Anno például Xavi használta ott csak ugyen jött az a sérülés (azt hiszem a Sevilla ellen) Niconak nem tudom mennyire fekszik a másik oldal, a válogatottban mondjuk Torres is ott volt a legjobb, de az bármely balszővel megoldható.bence0330 írta: ↑2025.06.03. 13:23:39Én sem ragaszkodnék a kolumbiaihoz, elsősorban a kora miatt, illetve bár kifejezetten jól cselez, én szívesebben látnék egy ebben kiváló játékost inkább. Engem a center poszt nem annyira érdekel, két jó játékosunk van oda, plusz Olmo. Engem ezért érdekelne jobban ilyen Doku (mondanám Williams-et) féle megoldás, akik két szélen jól tudnak bontani,és emellé még mondjuk 25 alttiak. Őket hamarabb venném meg, mint Diazt. Rashforddal kb egál, neki szerintem kicsit magasabban van a plafonja, de nem biztos, hogy eléri, és Diaz munkabírása elképesztő, a koruk meg majdnem ugyanaz. A kettő között választva megvagyok Diazzal, ha jól belegondolok.
Meret lett volna nálam is az érdeklődés fő tárgya, kb kérdés nélkül. Persze nem lehet tudni, lehet voltak óvatos próbálkozások, de TS mellé/mögé nem akarna jönni.
Ezt a mutatót pont nincs értelme nézni egy Espanol-Napoli/Barca szintjén, ahol az Espanolt egész meccsen sorozzák, két azonos szintű kapusnál is drasztikus lenne a számbeli különbség, többszörös érték jönne ki. Ez kb ugyanaz kis túlzással, mint hogy ki védett többet, a mai advenced statok korában teljesen értelmetlen az is.
Szerintem Meretnél bérproblémák állhatnak fent, jelenleg bruttól 4 millió körül keres és feltehetően ennél jóval nagyobb összeget szeretne mert lehet hogy élete utolsó igazán komoly szerződése.gránit írta: ↑2025.06.03. 13:31:49Meret ezen a fórumon számtalanszor szóba lett hozva. Amúgy még mindig nem hosszabbított, még mindig elhozható. Nálam ő lenne az elsőszámú igazolás ezen a nyáron. A vezetőség másképp látja, más a jelöltje, de legalább gondolkodik kapusigazolásban, amit értékelek.
Támadónak ott lehetne Igor Paixao, egy sorral hátrébb meg Mingueza. Ő tényleg azért lenne jó, mert mindkét oldalon bevethető, és potom 9 millióért visszahozható. Nem a legnagyobb álomigazolás, de legalább megvalósítható, és multifunkcionális.
bence0330 írta: ↑2025.06.02. 14:45:49A jobbos még okés is lenne (bár szerintem is hiányzik egy igazi jobb bekk, akármennyire is jól látja el Kundé azt a részét, amit tud, itt az a könnyebbség, hogy Yamal szerintem bár jó összjátékban is, de nem igényli a társat, remekül megvan egyedül is), de a balos az tragédia. Az is kérdés, Fort marad-e még egy évet ilyen tehetséggel fizetett VIP páholyos szurkolónak, mert ha igen, az is lehet, hogy beépül egyik oldalra legalább cserének, de a helyében és távoznék.
Chino többször írta Torrents nevét, néztem is róla videókat, meg már láttam több cikket is, a Mundón is, ahol legalább Cubarsival és Baldéval rakják egy szintre tehetségben. Benne kell legjobban reménykedni, mert Gerard Martint már most sem bírtuk el a végén, de azért három trófeáig igen, még egyszer ez szerintem nem jön össze. Szóval lehet, hogy egy tényleg minőségi homemade Baldé-Torrents baloldalunk lesz. Elvileg mindenképp fent lesz előszezonban, Flick már eddig is nagyon figyelte, nyáron bizonyíthat, és Yamalhoz hasonló programban raknak rá plusz izmot. (Fernando Polo, mundós újságíró szerint.)
Liga FFP mellett ha nem lenne ilyen tehetséggyárunk, tényleg nem tudom, hol lennénk, lehet azt se tudnánk már, hogy néz ki a nemzetközi porond. Nagy mák, hogy most is reálisan reménykedhetünk abban, hogy a nagy lyukat otthonról be tudjuk tömni, aztán vagy bejön vagy nem, de akiket ennyire magasan tartottak tehetségben, azok rendre be is szoktak jönni.
Támadónak ott lehetne Igor Paixao, egy sorral hátrébb meg Mingueza. Ő tényleg azért lenne jó, mert mindkét oldalon bevethető, és potom 9 millióért visszahozható. Nem a legnagyobb álomigazolás, de legalább megvalósítható, és multifunkcionális.
Én sem ragaszkodnék a kolumbiaihoz, elsősorban a kora miatt, illetve bár kifejezetten jól cselez, én szívesebben látnék egy ebben kiváló játékost inkább. Engem a center poszt nem annyira érdekel, két jó játékosunk van oda, plusz Olmo. Engem ezért érdekelne jobban ilyen Doku (mondanám Williams-et) féle megoldás, akik két szélen jól tudnak bontani,és emellé még mondjuk 25 alttiak. Őket hamarabb venném meg, mint Diazt. Rashforddal kb egál, neki szerintem kicsit magasabban van a plafonja, de nem biztos, hogy eléri, és Diaz munkabírása elképesztő, a koruk meg majdnem ugyanaz. A kettő között választva megvagyok Diazzal, ha jól belegondolok.Chino írta: ↑2025.06.03. 12:45:49Igazából erre is célozgattak, illetve a kolumbiainak a center sem kényszerposzt. Ezzel nem csak sérülés/rotálás szempontjából lenne megoldás, hanem rengeteg variációs lehetősség is lenne akár kezdő szinten, akár meccs közben. Nem véletlen, hogy a másik, komoly kiszemelt az Rashford, aki szintén hasonló profil és nem a lejáró szerződésű, olcsón megszerezhető Gnabry vagy az ingyen igazolható Sané.
Én nem ragaszkodnék Diazhoz, ha lenne egy hasonló kaliberű és profilú játékos, aki ráadásul még jönni is akar.
Sajnos szóba sem került, de nálam Meret nagyon jó megoldás lett volna. Lejár a szerződése, a fizetése sem gondolom, hogy égbekiáltó lenne és a legjobb kapuskorban is van. Plusz azt sem hiszem, hogy ha jönne egy komolyabb kaliber az elkövetkező években besértődne a cserekapus szerep miatt.
Nekem is erős lenne ez a felállás, illetve azt se értem, hogy mit kezdenénk 7 középpályással két poszton? Rotációs embernek jó lenne, illetve szükség esetén 4 támadózni, de folyamatos kezdőnek én nem tudom elképzelni.csababarca írta: ↑2025.06.03. 12:34:17Azért azt kicsit meredeknek gondolom, hogy feltenné Flick mondjuk a Diaz-Rapha-Lewa-Yamal négyest.
Oké ketten visszazárnak védekezni, de pont kp-s védekezés hiánya (Casado kidőlése óta) és az öngyilkos taktika a védelemben, ezt megfejelni egy ilyen támadónégyessel, bennem vet fel kétségeket azért.
Nyilván néha működhet, lehetne olyan meccszituk ahol ehhez kell nyúlni, de ez ebben a formában nem gondolom, hogy standard lesz.
Max ha Raphinhát akkor visszább vonja a kp-ra (tkp-nak), csak félő hogy azzal elvenné az élét a játékának.
Igazából erre is célozgattak, illetve a kolumbiainak a center sem kényszerposzt. Ezzel nem csak sérülés/rotálás szempontjából lenne megoldás, hanem rengeteg variációs lehetősség is lenne akár kezdő szinten, akár meccs közben. Nem véletlen, hogy a másik, komoly kiszemelt az Rashford, aki szintén hasonló profil és nem a lejáró szerződésű, olcsón megszerezhető Gnabry vagy az ingyen igazolható Sané.bence0330 írta: ↑2025.06.03. 11:42:29Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.
Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg elveszik, ha kiszorul, és akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül, hisz nem kell kint szenvednie, maximalizálni lehet a skilljeit, Diaz meg be tudja cselezni magát akár teljesen vonalszélső is lehet, vagy a Rapha féle csiku-csuki poszt. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.Barcaman1993 írta: ↑2025.06.03. 11:06:2720-30 millióért oké, többért a padra fölösleges szerintem.soadroli írta: ↑2025.06.03. 09:30:23Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.
He told Liverpool that he only wants to join Barcelona. @mundodeportivo
Barcelona is optimistic about reaching a deal for Luis Diaz, but not for €80M.
Barça is confident the price will be lowered, as the Colombian has only two years left on his contract and is keen to leave. @ferrancorreas
20-30 millióért oké, többért a padra fölösleges szerintem.soadroli írta: ↑2025.06.03. 09:30:23Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.
He told Liverpool that he only wants to join Barcelona. @mundodeportivo
Barcelona is optimistic about reaching a deal for Luis Diaz, but not for €80M.
Barça is confident the price will be lowered, as the Colombian has only two years left on his contract and is keen to leave. @ferrancorreas
Mindenkinek "bejönnek" a kérései.
Pedri, Casado, DJ és kifújt, a többi semmi.
Tényleg nem bántásból, provokációból, sértésből, személyeskedésből, hanem maximálisan jóhiszemű érdeklődésből, mert lehet, hogy én maradtam le valamiről. Van ilyen kilátásban? Ha igen, ki a jelölt? Úgy általában mindenkitől kérdezem. Előre is köszönöm a tájékoztatást.