Pont beleszerkesztettem egy amúgy is (még magamhoz képest is) hosszú hsz-be, nem csoda, hogy nem láttad.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.03. 15:09:40Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.

"Ami nagyon-nagyon tetszik, és nálunk óriási hiány volt, az a crosses stopped, Garcia abban brutál számokat hoz arányaiban is, kétszer olyan hatékonysággal szedi le őket, mint pl. Meret, de az egész Ligát nézve is pazar."
Számosítva 9,6%-os a hatékonysága, a stabil kezdő kapusok között a legjobb a Ligában, Gazzaniga követi 8,6%-al.
Szóval a statok szerint ebben kimagaslóan jó, ez az egyik ok, ami miatt revideáltam az álláspontom, és mellette vagyok. Ez plusz a legmagasabb xG alapú védési hatékonyság együtt már elég jól hangzik.
Szerintem igen. Pont azért, amit írtál - Raphinha nem egy vonalszélső, a feladatának ezt a részét egy max közepes szinten oldja meg, pláne baloldalról. És ezért jó középről, mert ott nem kell 3-4 emberen átmenni, át kell szúrni a passzokat, amiben kiváló, és egy dologban jó ő csel témában, az apró kis ide tolom, oda tolom, fedezem a labdát, beállok közé és a játékos közé, középen rengeteg szabálytalanságot követnek el ellene emiatt, konstansan rúgják fel, szélen nem sűrűn tud ilyet kiharcolni. Szélen sokszor hiányzott az, amit ő nem tudott megadni. Megoldotta a posztot, de sokszor hiányzott ez. A túloldalon érkezni is könnyebb, ha valaki amúgy bont (Yamal). És pont Yamal profiljának nincs pótlása. Ha kiesik, emiatt Baldéval együtt (bár ott bízom Torrentsben) talán a legnagyobb érvágás. És kieshet, fiatal. Diaz félig pótolná, elég jó 1v1-ben, de nem pazar. És mehetne mindkét oldalon két ilyen cselgép, középen meg Rapha-Lewy/Ferrán, meg esetleg Pedri, illetve a túloldali szélső is érkezhet. Plusz Yamal szerintem kapu előtt előre fog lépni, így nem kéne kötelezően asszimetrikusan játszani, lehetne szimmetrikusan is, sőt, akár fordítva is, ahol Yamal érkezik bizonyos támadásokkal a túloldalon, sokszor játszhatna beljebb.Chino írta: ↑2025.06.03. 15:05:29Szerintem jelenleg pont nem ez a jól cselező szélső hiányzik igazából a csapatból. Raphinha is többek között ezért ilyen jó. Nem megy át 2-3 játékoson és bontja meg a védelmeket, főleg a bal nodalon, hanem a kulcspasszai, védelemben/letámadásban való aktivitása, indításai, összjátékban való részvétele ami igazán kiemeli. Ezért is fekszik neki ennyire a középső pozíció.
Az asszimetrikus rendszer eleve pont azért alakult ki, mert Raphinha nem szélső, és nem cselez jól. Leginkább miatta találta ki már Xavi is, és vitte tovább kicsit máshogy Flick. Baldéról is levenne egy kis terhet egy jól cselező balszélső, akit konstansan cserélni kell, mert maga játssza be az egész baloldalt, és nem lehet bírni. Szerintem már előző nyáron is hiba volt, hogy őt nem 10-esbe raktuk, és szélsőt hoztunk mellé (ez volt a terv, nem véletlenül), hanem végül őt raktuk a szélre és 10-est hoztunk. Megoldotta, következő szezonban is megoldaná, de nem ideális.