Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.02. 14:45:49

A jobbos még okés is lenne (bár szerintem is hiányzik egy igazi jobb bekk, akármennyire is jól látja el Kundé azt a részét, amit tud, itt az a könnyebbség, hogy Yamal szerintem bár jó összjátékban is, de nem igényli a társat, remekül megvan egyedül is), de a balos az tragédia. Az is kérdés, Fort marad-e még egy évet ilyen tehetséggel fizetett VIP páholyos szurkolónak, mert ha igen, az is lehet, hogy beépül egyik oldalra legalább cserének, de a helyében és távoznék.

Chino többször írta Torrents nevét, néztem is róla videókat, meg már láttam több cikket is, a Mundón is, ahol legalább Cubarsival és Baldéval rakják egy szintre tehetségben. Benne kell legjobban reménykedni, mert Gerard Martint már most sem bírtuk el a végén, de azért három trófeáig igen, még egyszer ez szerintem nem jön össze. Szóval lehet, hogy egy tényleg minőségi homemade Baldé-Torrents baloldalunk lesz. Elvileg mindenképp fent lesz előszezonban, Flick már eddig is nagyon figyelte, nyáron bizonyíthat, és Yamalhoz hasonló programban raknak rá plusz izmot. (Fernando Polo, mundós újságíró szerint.)

Liga FFP mellett ha nem lenne ilyen tehetséggyárunk, tényleg nem tudom, hol lennénk, lehet azt se tudnánk már, hogy néz ki a nemzetközi porond. Nagy mák, hogy most is reálisan reménykedhetünk abban, hogy a nagy lyukat otthonról be tudjuk tömni, aztán vagy bejön vagy nem, de akiket ennyire magasan tartottak tehetségben, azok rendre be is szoktak jönni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.06.02. 14:38:46

Akkor szórakoztatásképp:
A Mundo szerint megvan a jhv következő szezonra: Kounde és EG.
Ezzel is megvolnánk :D
Gondolom a bhv is megvan Balde és GM személyében, így hátul tippre kész vagyunk, az egyetlen kérdés, hogy khv érkezik-e, de szerintem nem, mert akkor nem engedtük volna Tah, hogy máshova menjen.

Védelem kész, jöhet a középpálya és a támadók :D
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.02. 13:26:05

Hát ja, most két hónapig nincs foci (legalábbis nekünk, sajnos, vagy szerencsére, mindenki maga eldöntheti), ez marad a fő szórakozási lehetőség a témával kapcsolatban. :D Persze még ebben is szívunk, mert kb minden más ország nagyobb klubjaiban valós pletykák vannak - már olyan értelemben, hogy még egy 130 milliós Wirtzet is komolyan lehet venni -, mi kb csak legyinthetünk, hogy oké, talán, majd hisszük, ha látjuk, és talán ha eleget csökkenti xy a fizjuát és a megfelelő istenséghez imádkozunk, hogy Tebas is jó lábbal keljen fel a releváns napokon, akkor esetleg le tudjuk igazolni, már persze ha el is adunk valakit mellé, és a szertárosi és egyéb segédpozícókat megoldjuk társadalmi munkából.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.06.02. 13:20:16

Feast4 írta:
2025.06.02. 09:24:50
Egyébként most ha belegondoltok srácok, mi is a helyzet, van valami konkrétum pletykán kívűl?

A Bl kiesés óta, Cubarsi, TS, Inigó, Gavi, Arujo, Christensen, ésa még a fene tudja ki távozása lett bedobva pletyka szinten, mindenre rá is haraptunk.

Eyetlenegy dolog volt megerősítve a klub részáről, hogy akarunk egy támadót, de más semmi, Diaz, meg Rashford neve szintén csak pletyka.

Arra se tudonk egyértelmű választ, hogy tudunk-e egyáltalán igazolni.

Szerintem nyugodtan várhatunk itt még a vérre menő csörtékkel, hogy kapus kell, meg belső védő, meg mégegy ezredik kp, meg még 3 plusz támadó, mert egyenlőre nem történt semmi, csak vakarózás meg szerződéshosszabbítás.
Konkrétum nincs,ez a topic ilyenkor inkább pletyka rovat,némi futballmenedzser felhanggal,meg pszeudo ffp,vagy mi a neve most éppen.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.02. 13:13:53

gránit írta:
2025.06.02. 00:06:01
Chino írta:
2025.06.01. 19:24:23
Sosem írtam, hogy Fort senki, sem az előző hozzászólásban, sem soha.
Azt írtad, nem volt a posztra senki. Hogyne lett volna. Flick azért 21 meccsen pályára küldte őt, kb minden harmadik meccsen, tehát nem játszott sokat, peremember, de néha azért lehetőséget kapott Fort. Ennek ellenére soha nem kezdett Koundé középen Flick-nél. Még úgy sem volt része a belső védős rotációnak, hogy Fortot nem úgy kezelte Flick, mint Fatit.

Azt pedig nem látom bizonyítottnak, hogy Flick ne bízna Fortban. Lehet, hogy Koundé személyében egyszerűen megtaláltnak véli a tökéletes játékost a posztra, aki keveset hibázik, és a támadójátékot is képes megtámogatni. Nálam Koundé Aranylabda-jelölt. Amellett, hogy rendkívül stabilan hozott végig egy nagyon magas szintet az elsődleges feladatában, a világ legerősebb támadójátékához is hozzá tudott tenni. Yamallal is remekül össze tud játszani, nagyon jól dolgoznak együtt. Nem biztos, hogy Flick nem bízik Fortban, Koundé egyszerűen tökéletes játékos a posztra.
Részemről ez a hozzászólás ezzel kapcsolatban. Az, hogy hány meccset játszott nem feltételnül releváns. Pau Victor is pályára lépett 29 meccsen. De már csak az is, mutat valamit, hogy Koundé elvesztésével inkább EG-t favorizálja, aki minden csak nem jobbhátvéd. De GM-et is inkább néztük szenvedni, mikor tavaly láttuk az első osztályban, hogy a bal oldalon is nagyon jó.
gránit írta:
Abban meg végképp semmi logikát nem látok, hogy Koundét a középhátvédek közé beleszámítod, majd te magad írod, hogy nincs a jh posztra rajta kívül senki más... Akkor minek számítjuk a középhátvédek közé? Jobbhátvédet fog játszani a következő szezonban is.

Amúgy örülhetsz, mert nem fog belső védő érkezni. Tahot is fújhatjuk már, más sincs kilátásban, szóval, örülhetsz.
Már megint olyan szavakat adsz a számba, amiket nem mondtam. Arra írtam, hogy Koundé nyugodtan lehetne belső védő szükség esetén, ha igazolnánk egy megfelelő jobbhátvédet. Lásd mint tavaly Cancelo volt. Így ha kell Koundé vagy 3-4 belső védő kidőlése esetén is lenne pótlás két poszton. Xavi alatt ugyanez volt.
Az, hogy Koundé alapvetően jh-ként játszik és magas teljesítményt nyújt nem jelenti azt, hogy ne tudna középen is komoly szintet hozni, ha szükség lenne rá (amire az összes posztot figyelembe véve a legkevesebb esély van)
Raphinha a bal oldalon Aranylabdás teljesítményt nyújt, de a jobb oldalon is bátran be lehet vetni.

Én örülnék legjobban, ha Fort releváns lehetőséget kapna és fejlődhetne, komoly része lehetne a csapatnak, bármely hozzászólásomat megnézed, az egyik legnagyobb favorizálója vagyok, viszont tudom objektíven is nézni a dolgokat.

Én igyekeztem érvekkel alátámasztani a mondandómat és a véleményemet, nem volt elég, akkor sajnálom, de ezzel a hozzászólással én inkább szeretném lezárni ezt a meddő vitát még mielőtt személyeskedésbe megy át.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2025.06.02. 09:24:50

Egyébként most ha belegondoltok srácok, mi is a helyzet, van valami konkrétum pletykán kívűl?

A Bl kiesés óta, Cubarsi, TS, Inigó, Gavi, Arujo, Christensen, ésa még a fene tudja ki távozása lett bedobva pletyka szinten, mindenre rá is haraptunk.

Eyetlenegy dolog volt megerősítve a klub részáről, hogy akarunk egy támadót, de más semmi, Diaz, meg Rashford neve szintén csak pletyka.

Arra se tudonk egyértelmű választ, hogy tudunk-e egyáltalán igazolni.

Szerintem nyugodtan várhatunk itt még a vérre menő csörtékkel, hogy kapus kell, meg belső védő, meg mégegy ezredik kp, meg még 3 plusz támadó, mert egyenlőre nem történt semmi, csak vakarózás meg szerződéshosszabbítás.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2025.06.02. 08:04:55

gránit írta:
Chino írta:
Azt írtad, nem volt a posztra senki. Hogyne lett volna. Flick azért 21 meccsen pályára küldte őt, kb minden harmadik meccsen, tehát nem játszott sokat, peremember, de néha azért lehetőséget kapott Fort. Ennek ellenére soha nem kezdett Koundé középen Flick-nél. Még úgy sem volt része a belső védős rotációnak, hogy Fortot nem úgy kezelte Flick, mint Fatit.

Azt pedig nem látom bizonyítottnak, hogy Flick ne bízna Fortban. Lehet, hogy Koundé személyében egyszerűen megtaláltnak véli a tökéletes játékost a posztra, aki keveset hibázik, és a támadójátékot is képes megtámogatni. Nálam Koundé Aranylabda-jelölt. Amellett, hogy rendkívül stabilan hozott végig egy nagyon magas szintet az elsődleges feladatában, a világ legerősebb támadójátékához is hozzá tudott tenni. Yamallal is remekül össze tud játszani, nagyon jól dolgoznak együtt. Nem biztos, hogy Flick nem bízik Fortban, Koundé egyszerűen tökéletes játékos a posztra.

Abban meg végképp semmi logikát nem látok, hogy Koundét a középhátvédek közé beleszámítod, majd te magad írod, hogy nincs a jh posztra rajta kívül senki más... Akkor minek számítjuk a középhátvédek közé? Jobbhátvédet fog játszani a következő szezonban is.

Amúgy örülhetsz, mert nem fog belső védő érkezni. Tahot is fújhatjuk már, más sincs kilátásban, szóval, örülhetsz.
. Erre az utolsó mondatra mi szükség van? Chino normális hangnemben írt véleményt, te azért a végére cinikus megjegyzést teszel. Nem törlöm, de jó lenne, ha ezeket megjegyzéseket, provokációt abbahagynád. Éppen tegnap írtam, hogy aránylag normális mederben van a fórum, ne cáfold feleslegesen. Alcantara .
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:

Peter
Director del Fútbol

2025.06.01. 21:45:07

gránit írta:
2025.06.01. 17:14:12
minek adunk nekik 9 milliós fizetést?
Túlfizetjük őket, rossz hosszabbítás volt mindkettő.
Így lehet egy csapatot a csőd szélére sodorni.
#-o

Sajnos csak és kizárólag ez az emoji képes választ adni a költői kérdésre.

Felkészülve várom ezek után Frenkie szintén zseniális hosszabbítását és ismét betereltük saját magunkat saját magunk csapdájába, amiből majd 5 évig nem fogunk tudni kikecmeregni és már most borítékolható, hogy ebben az öt évben ilyenek miatt előre elbukunk minimum egy(-két) BL címet, amiért véletlenül sem saját magunkat fogjuk hibáztatni, hanem lesz köré kreálva majd valami szép tálalással....

Amúgy pedig elvi szinten pontosan ugyaniyen dolgok vezettek Barto alatt oda, amiből nehezen kifelé kecmergünk, de úgy látszik nem igazán sikerül még a saját kárunkból sem tanulni.

Számomra elképesztően hiányzik a tulajdonosi szemlélet, felelősségvállalás hiánya, következmények számonkérhetősége, miközben virágzik a kivételezett, az uram bátyám és a mi kutyánk kölyke mentalitás.

Naívan azt gondoltam, hogy a Flick féle mentalitás a klubházban is terjedni fog, de ennek jelei még nem látszanak.

Ha nem tudunk avagy nem akarunk igazolni, akkor miért nem vagyunk képesek ilyen helyzetekben érvényre juttatni a lépésről lépésre építkezést? Főleg szinte ilyen összegekhez képest aprókért is pótolható "tucatjellegű" játékosok tekintetében..... :mrgreen:
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Tehát Fort szerinted egy senki. Értem.

Koundé jobbhátvéd. Xavi kipróbálta középen, nem igazán jött be, vissza is rakta gyorsan a helyére, ahova való. Flick egyetlen egy alkalommal nem számolt vele belül. Semennyire nem volt része ott a rotációnak. Ha kicsit is számolna vele belső védőként, bekerült volna a rotációba néhányszor. De szó sem volt erről.
Sosem írtam, hogy Fort senki, sem az előző hozzászólásban, sem soha. Egyike voltam azoknak, akik leginkább amellett voltam, hogy többet kellene játszani, mert nagyon sok van benne, amit már tavaly is bizonyított a korosztályában.
Flick nem bízott benne egyáltalán, még EG-t is elé tette. Még csere szinten sem nagyon volt.

Xavi végig belső védőként jatszatta, amíg Balde le nem sérült és Cancelo rendelkezésre állt, addig a portugál volt a jobb szélső és Koundé belső védő. Sőt még korábban is berakott egy SR-t és a francia ment középre vagy éppen Araujo játszott inkább jh-t.
A franciát, ha beteszi belső védőnek rotációba (amire sosem volt szükség, mert minimum 3 belső védőnk mindig volt) akkor nincs jh, a padon meg ül 2 cb. Annak mi értelme lett volna?

Raphinha is alapból jobbszélső, de van a helyére ott ember és a másik oldalon még jobb teljesítményt nyújt. Ettől még az eredeti posztján is jó, de nem is kell abban a pozícióban játszani, mert ott van Yamal a baloson meg csere nincs. Ha lenne egy alternatíva a bal szélső posztra (pl. Nico vagy akárki és Yamal
Koundé detto ugyanez. Jh-ként nagyon magas szintet nyújt, de ugyanúgy tud középen is jó teljesítményt nyújtani viszont nincs szükség rá, mert ott megvannak.
Ha lenne egy alternatíva, mint pl Cancelo, még 3-4 cb kiesése esetén is lenne egy megfelelő védődősor amíg nemtér 1-2 vissza. Egy igazolássaal két posztot is foltoznánk. Láttuk hogy mi van, ha az egy szem Koundé kiesik, míg belső védőből 5 és egy jh-val 6 is lenne, ami már több is mint elég. Egy poszton sem állunk ilyen "jól". Nincs bh alternatíva, szélső támadó, center sem igazán, Pedri minimális pótlása sem.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.01. 18:22:02

Troym írta:
2025.06.01. 18:17:24
Olvasom, hogy többen kételkednek Garciában, jogos egy szinten, valamennyi lutri biztos van benne.

Másrészt egy érdekes hír:
Caoimhin Kelleher to Brentford, here we go! Deal done for the goalkeeper to join from Liverpool on £18m package fee add-ons included.

Önmagában nem érdekelt volna a dolog, de láttam, hogy valami kapus igazol valahonnan valahova. Fogalmam nem volt ki ő, megnéztem, a Liverpool cserekapusa, aki 5 év alatt 60 meccsen játszott, 26 évesen 18 millió.
Mondjuk Kelleher egy rohadt jó kapus és legalább akkora luxus volt Ő a padon, mint nekünk anno Cillessen. Most meg még odaviszik Mamardasvili-t.

De igen, 25 misi egy kapusért, akit a kezdőbe szánunk, nem sok. Inkább ott lehetnek gondok, hogy mivel kivásárolnánk, egybe kell lerakni ezt a pénzt, nem lehet 5 évre elhúzni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2025.06.01. 18:17:24

Olvasom, hogy többen kételkednek Garciában, jogos egy szinten, valamennyi lutri biztos van benne.

Másrészt egy érdekes hír:
Caoimhin Kelleher to Brentford, here we go! Deal done for the goalkeeper to join from Liverpool on £18m package fee add-ons included.

Önmagában nem érdekelt volna a dolog, de láttam, hogy valami kapus igazol valahonnan valahova. Fogalmam nem volt ki ő, megnéztem, a Liverpool cserekapusa, aki 5 év alatt 60 meccsen játszott, 26 évesen 18 millió.
Na ehhez képest nagyon kedvezményes Garcia, akinek védési hatékonysága kb Oblak szintű és a Laliga top3 kapusa között van. (1 szezon nem sok, de bízni kell abban, hogy minimális az akklimatizálódás, így nem esik vissza)
vg99
Capitá del Barça

2025.06.01. 17:54:14

gránit írta:
Chino írta:
2025.05.31. 17:57:01
Nem tudom, hogy jön ide más csapat
Úgy, hogy nem volt senki, aki ránk licitált volna. Akkor minek adunk nekik 9 milliós fizetést? Semmilyen nyomás nem volt, hogy Gavit vagy Martinezt elkapkodják előlünk giga ajánlattal. Nem kapnának semmi ilyet. Túlfizetjük őket, rossz hosszabbítás volt mindkettő. Egy egész jó játékos fizetése simán kijönne abból, amit csak ők ketten indokolatlanul megkapnak.

Chino írta:
2025.06.01. 16:48:42
1. Nem volt a jh posztra senki.
Tehát szerinted Fort egy senki. Értem.

Koundé jobbhátvéd. Xavi kipróbálta középen, nem igazán jött be, vissza is rakta gyorsan a helyére, ahova való. Flick egyetlen egy alkalommal nem számolt vele belül. Semennyire nem volt része ott a rotációnak. Ha kicsit is számolna vele belső védőként, bekerült volna a rotációba néhányszor. De szó sem volt erről.
Deco fantasztikus munkáját azért folyamatosan bizonyítja,
Tud hosszabbítani magasabb fizuért,
Drágábban tud igazolni mint a kivásárlási ár,
Roque…
Nem tudom a mázli faktor meddig lesz velünk, de azért a szakmaiság, profizmus ezen a téren szerintem nem maximális.
De bízzunk benne, hogy 1-2 La Masias jövőre is berobban.. persze minél nagyobb az elvárás, kényszer, annál kevésbé fogunk kockáztatni.

Fatit egyik oldalon sajnálom, másik oldalon gond nélkül veszi fel évek óta a semmiért az évi 12 milliót.
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
Nem tudom, hogy jön ide más csapat
Úgy, hogy nem volt senki, aki ránk licitált volna. Akkor minek adunk nekik 9 milliós fizetést? Semmilyen nyomás nem volt, hogy Gavit vagy Martinezt elkapkodják előlünk giga ajánlattal. Nem kapnának semmi ilyet. Túlfizetjük őket, rossz hosszabbítás volt mindkettő. Egy egész jó játékos fizetése simán kijönne abból, amit csak ők ketten indokolatlanul megkapnak.

Chino írta:
1. Nem volt a jh posztra senki.
Tehát Fort szerinted egy senki. Értem.

Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.05.31. 18:31:36
Chino írta:
Gavinak az a 6-6,5 a korábbi fizuja volt, amit 3-al emeltek meg
Igaz, a capology is 9,3 milliót ír, de ennek sincs értelme. Nem ér ennyit, teljesen rossz hosszabbítás volt.

Chino írta:
Inigo nem tudom miért szolgált volna rá a fizetéscsökkentésre.
Van csapat, amely túllicitált volna minket, és adna neki 4,5 milliónál többet? Szerintem biztos, hogy nem.
Nem tudom, hogy jön ide más csapat, de mivel ingyen jött egyáltalán nem kiugró eset ilyen fizetés, főleg, hogy nem 4-5 éves szerződést kapott, hanem egy rövidebbet egy éves opcióval. És itt a csökkentésről volt szó, nem arról, hogy mennyit kapott. Ha 28 évesen hozna ilyen teljesítményt senkinek nem lenne baja és nincss benne a veszély, hogy rajtunk ragad. Amíg ezt hozza megkapja az egy éveket.
Az ingyenes igazolások részben ezért nem olyan jó üzletek, mint az elsőre tűnik. Egyrészt ki kell fizetni értük egy komoly összeget, csak nem a klubnak hanem a játékosnak, ügynöknek adod és aki free agentként érkezik sokkal magasabb fizetést kap. Nem véletlenül, hogy arra szoktak törekedni, hogy kipörgessék a szerződésüket és úgy váltsanak.
gránit írta:
2025.05.31. 18:31:36

Ismét, sokadjára. Koundé jobbhátvéd. Egyetlen egy alkalommal nem szerepeltette őt középen Flick. Egyetlen egyszer sem. Ő jobbhátvéd.
Ismét, sokadjára, megvan az oka, hogy Flick ott játszatta.

1. Nem volt a jh posztra senki. Fortban nem bízott, azon kívül max. Eric Garcia. Belső védőből pedig rajta kívül öt.
Van két lehetőség. Vagy ül a padon/néha játszik cb-ként jobbhátvédként meg játszik EG. Érdekes, hogy amikor volt egy top játékos arra a posztra és nem kényszerült ki Balde sérülése miatt a bal oldalra nem Koundé volt a kezdő jh, hanem túlnyomó részben belső védőként játszott.

2. Mivel klasszis teljestményt nyújtott, semmi nem indokolta, hogy más poszton legyen, ahol ráadásul mindig megvoltunk. A jobb oldalon pedig rajta kívül nem volt lehetőség, pláne nem ami megközelítette volna.
Ugyanez van a válogatottban. Van négy elit cb, szélen pedig kb. senki.

3. Az, hogy jobbhátvédként játszik és ilyen teljesítményt nyújt nem zárja ki, hogy az eredeti posztján ne lenne nagyon jó. Raphinha is bal oldalon játszott végig, de attól még a másik szélen, az eredeti posztján is nagyon jó volt, ha ott kellett játszania.
A kérdés itt nem az, hogy Koundé hol a jobb, hanem, hogy, ha 3-4 játékos egyszerre sérül le van még olyan, aki úgy be tud szállni, hogy nem kényszerposzt és jó teljesítményre képes. Ehhez viszont kellene egy csere jobbhátvéd.

4. Hogy olyan helyzetben legyünk, ami miatt komoly bajban kerülnénk középen egyszerre le kellene sérülnie 4 belső védőnek, viszont ha van Koundé még ez sem lenne gond. Jh-ként pedig elég kiesnie egy embernek és már teljesen meg vagyunk lőve.

Ezért sokkal égetőbb (egy lehetőleg komplex) balszélső igazolása, ami nem véletlenül a klub prioritása is, emellett bal -és jobbhátvéd (kapus), mint 7. belső védő.
Kíváncsi leszek, hogy Vanderson neve mennyire komolyan fog még előkerülni nyáron. Sanszosnak tartom, hogy Fort kölcsönbe megy, legalábbis remélem, hogy nem adják el 4-5 millióért, hanem egy PSV-ben vagy hasonló csapatban meg tudja mutatni magát.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2025.06.01. 13:22:05

ocsike83 írta:
2025.06.01. 09:25:14
Kedves Admin(ok).
Nem lehetne ezt az FFP, van 1/1, nincs 1/1 témát valahova máshova átvezetni?
Alapjában véve kötődik az átigazolásokhoz, de valójában nem ide tartozna.
Ha valaki bedobna egy nevet, elveszik a hozzászólások között, mert megy a vita a "kinek van igaza" és a "nem értesz engem" dolgokról.
Köszönöm

Jogos észrevétel. Annyi vélemény csak, hogy van erre a Hátország topik. Mivel ezeket a magvas gondolatokat azok kommentelik többnyire, akik rendszeres fórumozók, lehet nem kellene nekünk ezzel foglalkozni, mert illene tudni hol a helye ennek a témának. Viszont, ha elkezdem törölgetni őket, jön a felháborodás, hogy semmi sértőt nem írtam.
A szabályzat szerint a törlés nem csak a sértő kifejezésekre alkalmazható, de ezt sokan nem tudják vagy lesz.rják.
Ilyen szinten már nem szeretnék belemenni a moderálásba, örülök, hogy sok renitens ember már nagyjából beállt a sorba, normálisan kommentel. Alapvetően teljesen rendben van a fórum egy ideje.

A te megnyugtatásodra most megkérek mindenkit, hogy a megfelelő topikba írjon mindenki a különböző témákban. :wink:
superman
Jugador d'estrella

2025.06.01. 10:24:17

FcBarcelona1 írta:
2025.06.01. 09:48:17
superman írta:
2025.06.01. 09:27:55
Most kivételesen egyetértek. :)
De ha ebben egyetértünk, akkor ezek szerint tök feleslegesen "vallásháborúztunk" hónapokon át, mert kb arról vitatkoztunk, hogy ki miben hisz. Az igazságot meg úgysem tudjuk meg. :D Na mindegy, erre való a fórum, beszélgettünk egy jót! :mrgreen:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.01. 09:48:17

superman írta:
Most kivételesen egyetértek. :)
Troym írta:
2025.06.01. 09:33:39
Éppen ezért elengedem ezt a témát, nem akarom szétoffolni. Egyetértek Öcsike83-al is, de sajnos nem lehet elválasztani, akkor "pletyka rovat" lesz a topic, ami még korábban nem felelt meg az "elvárásoknak"
Én nem várok Haaland féle igazolásokat, de frusztráló 4-5 év után is azt nézni, belefér e az a "csere szertáros" :)

Joan Garcia: érdekes a szituáció. Stegent kedvelem, de 2-3 szezononként hoz egy klasszis szezont, közte elég szürke, sok hibával a fontos meccseken.
Tegnap olvastam, Stegen 11 év alatt 2 büntetőt hárított, Jaon 2-t idén.
Stegen 23/24 0,34 góltól
Joan 24/25 7,49 góltól mentette meg a csapatát a statisztikák szerint.
Én örülnék az érkezésének. A védelembe szerintem nagyon kellene egy szélső védő és egy szélső Yamal/Raphinha tehermentesítésére. Írtam, bízom benne, hogy Araujo-nak és Christensen-ek csak jobb szezonja lehet az ideitől.

Ezzel én már boldog lennék, nincsenek nagy elvárásaim.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.01. 09:33:39

FcBarcelona1 írta:
2025.06.01. 08:29:47
Troym írta:
2025.05.31. 21:55:59
Ha jól emlékszem, Koeman féle gyenge keretet vizionáltál, a végére pedig kifogásoltad, hogy nem döntőztünk a BL-ben ilyen gyenge ágon.
Nem tudom mit vizionáltam kereterősség ügyében, de tegyük fel azt mondtam, hogy rémgyenge a keret, amit írsz, simán elhiszem.

Gondolom arra alapoztam a véleményem, hogy
- Balhátvéd 1 db van
- Jobbhátvéd szintén 1 db van
- Vkp posztra volt egy harmadosztályból és egy u19-ből érkező srác, szerencsére előbbi szinteket ugrott, ezt valóban nem láttam előre.
- Nincs classic balszélső a keretben
- Nincs cserejobbszélső a keretben
- 37 éves Lewy cseréje a 3 évig gödörben lévő Ferran volt.
A keret érdemi része szűk és bizonyos posztokra akár 3 ember jut, máshova 1, így logikusnak gondolom azt a véleményem.
(Amúgy az akkori gondok továbbra is fennállnak.)
Eredmény:
EL erősségű ágon nem jutottunk BL döntőbe, az első komoly ellenfél ellen kiestünk.

Nagy piros pont a hazai tripláért!!

Amúgy nem ez vplt a kérdésed, visszakanyarodok egy gondolat:
Elment 3 ember, be kellett regisztrálni 5-6ot és ez fennakadt a rendszeren, mert nem voltunk 1-1 arányú szabály alatt.
1 mrd bevétel ide-oda, azért ez az FFP egyrészt nem a bevételhez kapcsolódik, hanem Gránit jól írja a fenntarthatósághoz, másrészt lehetett volna számítani rá egy pénzügyi szakembernek a klubnál, hogy a 3 távozó 40 milliós bére nem lesz beforgatható 5-6 másik játékos hasonlóan 40 milliós fizujára, ha nem lehet 1-1 arányban a pénzeket felhasználni.

Igazolásokra térve, szerintem a lyukak ugyanazok, plusz van egy kapuskérdés.
Talán erre ott lesz Garcia, de jhv, vkp, balszélső és 9es is kéne, de nem lesznek érzésem szerint.
ocsike83 írta:
Kedves Admin(ok).
Ha valaki bedobna egy nevet, elveszik a hozzászólások között, mert megy a vita a "kinek van igaza" és a "nem értesz engem" dolgokról.
Köszönöm
Jogos, abbahagyom magam részéről ffp témát.

Jó lenne játékosokról diskurálni, csak idénre nagyon nevek sincsenek, még pletykaszinten sem.
Van a Diaz, Rashford, Garcia hármas, hetente egy újságíró még leír 1-2 random nevet, de amúgy sok minden nem történik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.06.01. 09:51:27-kor.
superman
Jugador d'estrella

FcBarcelona1 írta:
Már leírtam, La Liga, elnökeink, edzőink, játékosaink mind tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, szerintem az nem mindegy, milyen arányban.
És azt mikor fogjuk megtudni, hogy milyen arányban? Soha.
ocsike83 írta:
Kedves Admin(ok).
Köszönöm
Nekem alapvetően mindegy , de szerintem felesleges, mert amúgy is annyira kihalt ez a fórum, hogy nincs értelme még tovabb tördelni.
ocsike83
Jugador d'estrella

Kedves Admin(ok).
Köszönöm
Més que un club :P
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Most nem értelek. Leírod, hogy 3 játékos elment, miért nincs keret valakire, leírom, hogy nem csak ez a 2 játékos, hanem sok másik bére is képbe került (Fati, EG, Lenglet, Olmo stb) , erre azt mondod, hogy nem lehet semmit tudni.
Te kezdtél bele, írok magyarázatot, az meg nem tetszik.

Akkor összeesküvés történt, ha így kényelmesebb, nagyon szeretnéd azt hinni amúgy is érzésem szerint.
Akkor Tebas, end of story.
Légy szíves ne forgasd ki a szavaimat. Tőlem nagyobb kritikát nem olvastam itt Bartomeu, volt játékosok, edzők felé a kialakult helyzetünkről.
Azt nem tudom elviselni, ha egyoldalúan állítják be a dolgokat, minthogy Laporta, Deco az átigazolások, Flick a feltolt védelem, Gerard Martin, Inigo, Cubarsi a bekapott gólok miatt lenne okolható "egy személyben".
Ha jól emlékszem, Koeman féle gyenge keretet vizionáltál, a végére pedig kifogásoltad, hogy nem döntőztünk a BL-ben ilyen gyenge ágon.

Már leírtam, La Liga, elnökeink, edzőink, játékosaink mind tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, szerintem az nem mindegy, milyen arányban.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.01. 02:17:36

Nagyon fontos, hogy már nincs FFP. FSR-nek hívják. Az UEFA már elengedte azt a képmutatást, hogy ez fair lenne. Hogy lenne fair, amikor egyes csapatok ezerszer annyi pénzből gazdálkodnak, mint mások? Nem törekednek semmiféle igazságosságra, ez már hivatalosan sem cél. Nem a "fairség" a lényeg, hanem a "fenntarthatóság". Tehát az a fő szempont, hogy az adott klub működése fenntartható legyen. Nem azonos kanállal mérnek. Minden klub egyedileg van elbírálva, nem teljesen sztenderd szempontok alapján. Ezért sem nyilvános az értékelés matekja, mert nincs is ilyen, már akkor sem volt, amikor még FFP-nek hívták. Most meg végképp nincs. Minden csapatot egyedileg bírálnak el, az alapján, hogy mekkora költekezések mellett fenntartható a működése.

Ezzel a brutális eladósodottsággal lábon lőttük magunkat, lehet a bevételünk az egekben, még messze meg is haladhatja a kiadásokat, ilyen adóssághegyek mellett korlátozva leszünk, mert a fenntarthatóság a cél, nem az, hogy valaki költhessen annyit, mint más klubok hasonló pénzügyi eredmény mellett. Még csak nem is az aktuális év pénzügyi eredményei a legfontosabbak, hanem a fenntarthatósági szempont. Az adósság így például többet dob a latba, mint egy év bevételi oldalának és kiadási oldalának összehasonlítása.
Atlantis
Capitá del Barça

2025.06.01. 01:09:44

Nagyon leegyszerüsítve, google:

"A bevétel a vállalkozás által generált árbevétel teljes összegét jelenti, míg a profit az a pénzösszeg, amely az összes kiadás bevételből való levonása után marad. Az új tulajdonosok számára elengedhetetlen, hogy megértsék a bevétel és a nyereség közötti különbséget."

A klubbnak soha nem a bevételi oldallal volt problémája, hanem azzal, hogy a kiadása több volt, mint a bevétel. Ugye Bartomeu korszaka alatt már volt 1 milliárd euró feletti bevételünk, csak épp el is költöttük, sőt még hitelt is vettek fel ilyen bevètel mellett a kiadásokra. Aztán a covid miatti bevétel csökkenést a kiadás nem követte le, és azóta is ennek a hatását szívjuk.

Az ilyen helyzet újboli megtörténését lenne hivatott a financial fair play megakadályozni, csak pont a nagy csapatok, akiket a leginkább érint pròbálják kijátszani folyamatosan. (Az összes top PL csapat, PSG, Real, Barca)

Az igazságosságával, a módosítgatával meg a kijátszásával lehet vitatkozni. Egyéni nézőpont és vélemèny kérdése ki kihez húz ebben.

Az ilyen számolgatàsoknál viszont a bevétel vagy a kiadási oldal kihagyása hiba, nem vélemény kérdése.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.31. 22:13:36

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.05.31. 21:37:43
Most nem értelek. Leírod, hogy 3 játékos elment, miért nincs keret valakire, leírom, hogy nem csak ez a 2 játékos, hanem sok másik bére is képbe került (Fati, EG, Lenglet, Olmo stb) , erre azt mondod, hogy nem lehet semmit tudni.
Te kezdtél bele, írok magyarázatot, az meg nem tetszik.

Akkor összeesküvés történt, ha így kényelmesebb, nagyon szeretnéd azt hinni amúgy is érzésem szerint.
Akkor Tebas, end of story.
Mind2-tök hsz-vel egyet tudok érteni, de igazaból te is azt csinálod mint a FcBarcelona1..
Válasz küldése