gránit írta: ↑2025.05.31. 15:30:51
Troym írta: ↑2025.05.31. 13:52:58
extra teher, Gavié 6
Az hatalmas hiba volt. Én vele csak felezett fizuért hosszabbítottam volna, ők meg dupláztak vele. Ablakon kidobott pénz.
A menedzsmentköltség azért is magas, mert a klubnak rengeteg alkalmazottja van. A La Masiára sokszor mint olcsó megoldásra gondolunk, de nagyon nem az. A stábja nagyon sok pénzt nyel el. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy ne lenne szükség a La Masiára. Csak azt, hogy ez sem olyan olcsó mulatság, mint amilyennek sokan gondolják.
A stadiont meg lehet, hogy nem számítják bele az FFP-be, de nem csak az FFP (ami már nem FFP, hanem FSR) miatt kell normálisan gazdálkodni. Nem csak azért nem kellene szórni a pénzt, hogy az FSR-nek megfeleljünk, hanem azért, hogy ne menjünk csődbe.
A stadionprojekt, akárhonnan nézzük, hatalmas baromság volt. Egy ilyen pengeélen táncoló klub igenis játsszon a romok között, ne akarjon fényűző vityillót. Évi 1 milliárdos bevétel mellett is teljesen abszurd a 2,5+ milliárdos adósság. Sosem fogjuk kifizetni. Persze csődbe nem fogunk menni, mert megyünk majd állambácsihoz tartani a markunkat, ami ki is fog minket menteni. Persze addig mindenki képmutatóan szidja állambácsit, de amikor kellenek az állami támogatások, akkor persze mindenki szereti tartani a markát. Velünk szerintem ez fog történni. A stadionprojekt nélkül is hatalmas adósságunk volt, erre rátettünk még másfél milliárdos plusz adósságot. Ezt kigazdálkodni soha nem fogjuk.
Gavinak az a 6-6,5 a korábbi fizuja volt, amit 3-al emeltek meg, Araujonak már így is 2 évvel elhalasztottuk a korábban ígért fizetését, Yamalnak szerződésében benne volt a 18. éves hosszabbítás.
Inigo nem tudom miért szolgált volna rá a fizetéscsökkentésre. A kora miatt? Egyrészt egy belső védőről beszélünk, akinél bőven belefér és csak egy évre hosszabbítottunk vele. Azt se lehet mondani, hogy visszaesik/lesérül aztán a nyakunkon marad, ezzel a teljesítménnyel pedig részemről lehet 50 éves is.
De Jongot pedig szerintem teljesen alaptalanul szidjuk az anyagiak miatt. Nem fogott Bartomeu fejéhez pisztolyt, hogy 25 milliót adjanak neki, sőt akkor ez még top5 sem volt. Azt pedig nem hozza fel most senki, hogy a keret túlnyomó részével szemben (ide értve szinte minden saját nevelést) minimálisra csökkentette a fizetését amikkor a klub komoly bajban volt, sőt még utána is felezte. És még most is a kezdeti bére alatt van az alapfizetése. De ő a pénzéhes, meg adjon le tovább a fizetéséből stb. Nem tudom hogy állunk ebben az ügyben, de szerintem ha eligazol még az elmaradt részét át kéne adni, ami már nem könnyíti annyira a pénztárcát. Ha nem leszünk 1:1-ben pláne.
Ráadául nem beszélve, hogy milyen jó lenne Tah stb. Csak éppen könnyen elfelejtődik, hogy mibe is kerül egy ingyenes játékos, a fizetését nem is említve, ami kb. 10-15 millió lenne alsó hangon. Egy csere jobbhátvéddel, pedig megoldható lenne az a poszt és már azzal is lenne 6 belső védőnk. Ha EG-t szidjuk is agyba-főbe (ami szerintem idén egyik poszton sem jogos) ott van egy Cubarsi-Araujo-IM-Chris-Koundé (EG) sor. Szerintem egy cb lenne a legutolsó poszt ahová igazolni kellene.
Adóssága pedig minden klubnak van, ami a stadionnal kapcsolatos pedig túlnyomó részben hosszútávú hitel. Viszont már a stadionnal (amivel már az Espai Barca projekt is bővül) nagyságrendekkel megemelkedik a jegyeladások,stadion, marketing+kapcsolódó létesítményekből adódó bevételek. Ha hosszabb távon nézed a hiteleket, akkor ez a folyamatosan bővülő, illetve kész projekttel már csak fokozódik, ami mind az éves bevételi oldalt növeli.
Lehet, hogy szentségtörés ilyet mondani, de más stadionokhoz képeset már rég romok között játszanak.
De ha már Paixao, látta is valaki a Bl-en kívül vagy csak az idei számokra támaszkodunk. Ebben nincs gúny, csak kíváncsiság mert tényleg feljön itt többször a neve, egyéb forrásokban meg sehol. Illetve ez a 35 milliós kivásárlási ár honnan van, mert ha minden igaz tavaly hosszabbított öt évvel?