Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 21:55:59

FcBarcelona1 írta:
2025.05.31. 21:37:43
Most nem értelek. Leírod, hogy 3 játékos elment, miért nincs keret valakire, leírom, hogy nem csak ez a 2 játékos, hanem sok másik bére is képbe került (Fati, EG, Lenglet, Olmo stb) , erre azt mondod, hogy nem lehet semmit tudni.
Te kezdtél bele, írok magyarázatot, az meg nem tetszik.

Akkor összeesküvés történt, ha így kényelmesebb, nagyon szeretnéd azt hinni amúgy is érzésem szerint.
Akkor Tebas, end of story.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.31. 21:37:43

Troym írta:
2025.05.31. 20:44:14
Sosem értettem minek számolgatni, amikor semmit nem tudunk a számokról a hivatalosakon kívül. Főleg erre alapozva kritikát megfogalmazni, mint De Jong fizetése esetében, vagy most Yamalnal.
Csűrhetjük csavarhatjuk az egészet, pár százezres fizetés sem fért bele majdnem egy milliárdos bevételnél.
Szerk: lásd Gavi kritikája. De Jongot is meg akarták lincselni a hű de mérvadó Capology számai alapján, majd levették a felére :)
https://barcauniversal.com/ex-barcelona ... -the-face/
Itt egy tanulságos nyilatkozat
Ennyit a hírekről, és hogy Mbappet hozhattuk volna Dembelé helyett.
Közben az ilyen pletykákra sokan tényként alapoznak minden téren.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 20:44:14

FcBarcelona1 írta:
2025.05.31. 20:11:46
Ha felszabadult hasra ütve (Gündogan, Felix, Cancelo stb.) 20 millió bér, nem fér bele pár százezres Pau Victoré? Mi ez 1 az 100-hoz szabály?
Elfelejted Fati 14 milliós fizetését, Garcia 6 milliós fizuját, de még Lenglet is regisztrálni kellett, hogy kölcsön lehessen adni. Nyilván utóbbi kikerült a számok közül, de
- Fati 14
- Olmo 14
- EG 6
- Fermin kapott 4 milliós szerződést, előző szezonban 400.000-et keresett
- Lenglet fizujából 2m továbbra is nálunk van
- Tek 3 millió
- plusz az apró Victor és Torre párszázezer
Ez összesen: 43 millió bérkeret emelkedés, amit szembe állítasz Felix 4, Cancelo 15, Gundo 15 milliós fizujának eltűnésével, ami meg max 40 millió.

Amúgy capology szerint nekünk kellett Gündogan béréből közel 5 milliót fizetni a szezonban, szóval inkább 35.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.31. 20:11:46

Troym írta:
2025.05.31. 19:54:50
Victor párszázezres fizuja pont olyan, mint bárkinek a 100 milliós bére. Ez nem cash-flow.
Van egy keret, sok más sportban is van. 100 millióval és 10 Eurócenttel sem lóghatsz túl.
A 400.000 pont olyan túllógás, mint a 20 millió.

Fiktív eladások? A Studios, Vision üzletek mik voltak? A páholyok "eladása", ahol egy utalási igazolást nem tudtak bemutatni?
Ha "túllógás" arra van az 1/2-es szabály. Ha felszabadult hasra ütve (Gündogan, Felix, Cancelo stb.) 20 millió bér, nem fér bele pár százezres Pau Victoré? Mi ez 1 az 100-hoz szabály?
Olvastad a Chelsea fiktív eladásait, vagy ne menjünk messzire, a La Liga alá tartozó Real Madrid kieső koncert bevételeit, vagy az új önkormányzat által pénzelt innovációs központját?
És jösz itt általad vélt "fiktív eladásokkal".
Hol a büntetés?
Ne hozd fel légy szíves Tebast/La Liga szankcióit, majd ha véleményezi a Real Madrid azonos bérsapkáját a kiesések után, vagy a beruházást.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 19:54:50

FcBarcelona1 írta:
2025.05.31. 19:18:56
Majd meglátjuk a gazdasági jelentést.
893 milliós bevétellel profitot (minimális) vártak.
A "béremelés" és a regisztrációk a jövő évi költségvetést terhelik, ahol egy milliárd felett várnak.
Egyoldalúan nézed.
Szerk: nem nézed a távozók bérét, akiket írtam, az esetleges távozók és érkezők árát.
Ott az átigazolási kisokos a főoldalon.
Ha saját nevelés távozik, teljes profit, míg az érkező jöhet részletre. (Joan Garcia persze nem, mert kivásárlási ára van, Espanyil nem fog tárgyalni)
Sokszor leírhatom, hogy Pau Victor pár százezres fizetése sem fér bele. Ezt hogyan számolnád ki?
Szerk2: sokadszorra írod a "fiktív eladásokat". Olvasd el miért zárhatják ki a Chelseat a BL-ből. Hasonlítsd össze a 2 klub szankcióit a La Liga-PL, illetve az UEFA vonatkozásában. Tudtommal sehonnan nem kaptunk büntetést a La Liga szankcióin kívül
Ha már említed a cikket:
- Roque veszteség, vezesd végig. 30ért jött és 30ért ment, akkor cca 10 millió amortizáció, 6 milliónyi bér 1,5 évre. Könyv szerinti értéke 20-25 körül lehetett, 30 az eladási ára, mellé 6 milliós fizetés. De egyszerűsítek, legyen 0.
- Tobido kölcsönben szerepel, eddig maga az eladás nem történt meg, 0 Euró bevétel.
- Nico 14 oké, ez elment Yamal fizujára.
- Unai, Valle 10m, ebből meg fizetjük Araujo és Gavi fizuját.
- Más saját nevelés távozásáról én nem tudok, egyébként ezért is írtam, hogy Gavi, Olmo és Fermin szerintem túl nagy luxus egyszerre. Olmot nyilván nem adjuk el, de a másik kettő közül az egyiket meg kellene fontolni.

Victor párszázezres fizuja pont olyan, mint bárkinek a 100 milliós bére. Ez nem cash-flow.
Van egy keret, sok más sportban is van. 100 millióval és 10 Eurócenttel sem lóghatsz túl.
A 400.000 pont olyan túllógás, mint a 20 millió.

Fiktív eladások? A Studios, Vision üzletek mik voltak? A páholyok "eladása", ahol egy utalási igazolást nem tudtak bemutatni?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.31. 19:18:56

Troym írta:
2025.05.31. 18:42:58
Majd meglátjuk a gazdasági jelentést.
893 milliós bevétellel profitot (minimális) vártak.
A "béremelés" és a regisztrációk a jövő évi költségvetést terhelik, ahol egy milliárd felett várnak.
Egyoldalúan nézed.
Szerk: nem nézed a távozók bérét, akiket írtam, az esetleges távozók és érkezők árát.
Ott az átigazolási kisokos a főoldalon.
Ha saját nevelés távozik, teljes profit, míg az érkező jöhet részletre. (Joan Garcia persze nem, mert kivásárlási ára van, Espanyil nem fog tárgyalni)
Sokszor leírhatom, hogy Pau Victor pár százezres fizetése sem fér bele. Ezt hogyan számolnád ki?
Szerk2: sokadszorra írod a "fiktív eladásokat". Olvasd el miért zárhatják ki a Chelseat a BL-ből. Hasonlítsd össze a 2 klub szankcióit a La Liga-PL, illetve az UEFA vonatkozásában. Tudtommal sehonnan nem kaptunk büntetést a La Liga szankcióin kívül
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 18:42:58

FcBarcelona1 írta:
2025.05.31. 15:45:05
Linkeltem, hogy 950-et várnak. Valamennyi bejött a VIP székekből
Roque 25
Nico 14
Unai 4
Valle 4-6
Todibo 8

Mind1 is, nem megyek megint bele.
2543523. alkalommal írja le valaki, hogy 1 mrd körüli a bevétel és LEHET 1.1 mrd lesz. A válaszom, hogy a kiadások meg szintén annyi, ami a hosszabbítások miatt FIXEN több lesz.
Mi olyan fura ezen?
A kiadási oldalt boncolgasd már kérlek, de nemcsak a nagycsapat 200-300 milliónyi fizuját, hanem az egyesület teljes kiadási oldalát, mert az általatok konstans emlegetett 1 mrd Euró bevétel szintén egyesületszintű.
Dobjuk össze gyorsan mennyivel nagyobb a bérkeret ma, mint 5 hónappal ezelőtt, szerintem 50-75 millióval.
Chino írta:
2025.05.31. 17:57:01
Ezeket a gondolatokat vitte végig a menedzsment is, ezért nincs FFP megfelelés ismét.
A pénzügyi tudatosság és a "korrektség" a játékosokkal szemben nem feltétlen járnak együtt.

Ha a Gránit által említett költségmegszorításokat megtennék, akkor igazolhatnánk rendesen.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.31. 18:31:36

Chino írta:
Gavinak az a 6-6,5 a korábbi fizuja volt, amit 3-al emeltek meg
Igaz, a capology is 9,3 milliót ír, de ennek sincs értelme. Nem ér ennyit, teljesen rossz hosszabbítás volt.

Chino írta:
Inigo nem tudom miért szolgált volna rá a fizetéscsökkentésre.
Van csapat, amely túllicitált volna minket, és adna neki 4,5 milliónál többet? Szerintem biztos, hogy nem.
Chino írta:
De Jongot pedig szerintem teljesen alaptalanul szidjuk az anyagiak miatt. Nem fogott Bartomeu fejéhez pisztolyt, hogy 25 milliót adjanak neki
Nyilván, de attól ez még rossz nekünk. Őt elcserélni egy top manőver lenne, sokat faraghatnánk a költségeken, utat nyitva plusz igazolásnak is.
Chino írta:
ott van egy Cubarsi-Araujo-IM-Chris-Koundé (EG) sor. Szerintem egy cb lenne a legutolsó poszt ahová igazolni kellene.
Ismét, sokadjára. Koundé jobbhátvéd. Egyetlen egy alkalommal nem szerepeltette őt középen Flick. Egyetlen egyszer sem. Ő jobbhátvéd.
Chino írta:
Adóssága pedig minden klubnak van, ami a stadionnal kapcsolatos pedig túlnyomó részben hosszútávú hitel.
Van még olyan klub, amely a bevételeinek több mint 250%-ával el van adósodva? Hosszútávú, de plusz másfél milliárd eurónyi hitel még hárminc év alatt is sok, a kamatokról nem is beszélve.
Chino írta:
Viszont már a stadionnal (amivel már az Espai Barca projekt is bővül) nagyságrendekkel megemelkedik a jegyeladások,stadion, marketing+kapcsolódó létesítményekből adódó bevételek.
Ezek micsodák pontosan?

A Real Madrid is nagy csinnadrattával jelentette be, hogy micsoda multifunkciós rendezvénykomplexumot hozott létre, de a lakosság megtorpedózta ezeket, a zajszennyezés miatt. Az összes koncertet le kellett mondaniuk.

https://www.bbc.com/news/articles/c89g93gn9wgo
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.05.31. 15:30:51
Troym írta:
2025.05.31. 13:52:58
extra teher, Gavié 6
Az hatalmas hiba volt. Én vele csak felezett fizuért hosszabbítottam volna, ők meg dupláztak vele. Ablakon kidobott pénz.

A menedzsmentköltség azért is magas, mert a klubnak rengeteg alkalmazottja van. A La Masiára sokszor mint olcsó megoldásra gondolunk, de nagyon nem az. A stábja nagyon sok pénzt nyel el. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy ne lenne szükség a La Masiára. Csak azt, hogy ez sem olyan olcsó mulatság, mint amilyennek sokan gondolják.

A stadiont meg lehet, hogy nem számítják bele az FFP-be, de nem csak az FFP (ami már nem FFP, hanem FSR) miatt kell normálisan gazdálkodni. Nem csak azért nem kellene szórni a pénzt, hogy az FSR-nek megfeleljünk, hanem azért, hogy ne menjünk csődbe.

A stadionprojekt, akárhonnan nézzük, hatalmas baromság volt. Egy ilyen pengeélen táncoló klub igenis játsszon a romok között, ne akarjon fényűző vityillót. Évi 1 milliárdos bevétel mellett is teljesen abszurd a 2,5+ milliárdos adósság. Sosem fogjuk kifizetni. Persze csődbe nem fogunk menni, mert megyünk majd állambácsihoz tartani a markunkat, ami ki is fog minket menteni. Persze addig mindenki képmutatóan szidja állambácsit, de amikor kellenek az állami támogatások, akkor persze mindenki szereti tartani a markát. Velünk szerintem ez fog történni. A stadionprojekt nélkül is hatalmas adósságunk volt, erre rátettünk még másfél milliárdos plusz adósságot. Ezt kigazdálkodni soha nem fogjuk.
Gavinak az a 6-6,5 a korábbi fizuja volt, amit 3-al emeltek meg, Araujonak már így is 2 évvel elhalasztottuk a korábban ígért fizetését, Yamalnak szerződésében benne volt a 18. éves hosszabbítás.
Inigo nem tudom miért szolgált volna rá a fizetéscsökkentésre. A kora miatt? Egyrészt egy belső védőről beszélünk, akinél bőven belefér és csak egy évre hosszabbítottunk vele. Azt se lehet mondani, hogy visszaesik/lesérül aztán a nyakunkon marad, ezzel a teljesítménnyel pedig részemről lehet 50 éves is.
De Jongot pedig szerintem teljesen alaptalanul szidjuk az anyagiak miatt. Nem fogott Bartomeu fejéhez pisztolyt, hogy 25 milliót adjanak neki, sőt akkor ez még top5 sem volt. Azt pedig nem hozza fel most senki, hogy a keret túlnyomó részével szemben (ide értve szinte minden saját nevelést) minimálisra csökkentette a fizetését amikkor a klub komoly bajban volt, sőt még utána is felezte. És még most is a kezdeti bére alatt van az alapfizetése. De ő a pénzéhes, meg adjon le tovább a fizetéséből stb. Nem tudom hogy állunk ebben az ügyben, de szerintem ha eligazol még az elmaradt részét át kéne adni, ami már nem könnyíti annyira a pénztárcát. Ha nem leszünk 1:1-ben pláne.
Ráadául nem beszélve, hogy milyen jó lenne Tah stb. Csak éppen könnyen elfelejtődik, hogy mibe is kerül egy ingyenes játékos, a fizetését nem is említve, ami kb. 10-15 millió lenne alsó hangon. Egy csere jobbhátvéddel, pedig megoldható lenne az a poszt és már azzal is lenne 6 belső védőnk. Ha EG-t szidjuk is agyba-főbe (ami szerintem idén egyik poszton sem jogos) ott van egy Cubarsi-Araujo-IM-Chris-Koundé (EG) sor. Szerintem egy cb lenne a legutolsó poszt ahová igazolni kellene.

Adóssága pedig minden klubnak van, ami a stadionnal kapcsolatos pedig túlnyomó részben hosszútávú hitel. Viszont már a stadionnal (amivel már az Espai Barca projekt is bővül) nagyságrendekkel megemelkedik a jegyeladások,stadion, marketing+kapcsolódó létesítményekből adódó bevételek. Ha hosszabb távon nézed a hiteleket, akkor ez a folyamatosan bővülő, illetve kész projekttel már csak fokozódik, ami mind az éves bevételi oldalt növeli.
Lehet, hogy szentségtörés ilyet mondani, de más stadionokhoz képeset már rég romok között játszanak.

De ha már Paixao, látta is valaki a Bl-en kívül vagy csak az idei számokra támaszkodunk. Ebben nincs gúny, csak kíváncsiság mert tényleg feljön itt többször a neve, egyéb forrásokban meg sehol. Illetve ez a 35 milliós kivásárlási ár honnan van, mert ha minden igaz tavaly hosszabbított öt évvel?
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.31. 16:54:09

vg99 írta:
2025.05.31. 11:48:35

Mindig ez van félévente. 30-40-50 millió hiányzik.
De hogyan???
Hogyan nem érjük utol magunkat sosem??
Nem tudom pontosan kinek a hibája, de az biztos, hogy a klub mindent tökéletesen csinál.
Aztán fifa,uefa, tebas, perez, laliga, ffp...ezek a hibásak, válassz ki tetszés szerint kettőt, épp az aktuális hibást:D

Na Joan Garcia, kíváncsi vagyok, ellenünk meg real elleni meccseken láttam, azok alapján egy közepes kapus a mezőnyben, lehet a spanyolok között top 5 jelenleg.
Mindegy is, nálunk ha jön, teljesítsen jól, ez lenne a lényeg.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.31. 16:34:15

soadroli írta:
2025.05.31. 16:00:18
Barcelona are now in advanced talks with Spanish GK Joan García.
Örülök neki, Inaki menni akar (nem is sajnálom) Tek szerintem egy félszezonos félmegoldás volt és semmi több, TS meg már a sérülése előtt is nagy kérdőjel volt. Nem tudom, hogy Ő-e a legalkalmasabb, nem kínzom magam Espanol meccsekkel, de elvileg ügyes, a Liga egyik legjobb kapusa.
Gondolok Tek-kel is azért várnak, mert ha jön Garcia, akkor vagy Ő vagy TS is menni fog.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.31. 16:07:45

FcBarcelona1 írta:
Troym írta:
Roque 25
Nico 14
Unai 4
Valle 4-6
Todibo 8

Fabrizio Romano szerint közel a megegyezés Joan Garciával.
Úgy néz ki ő lesz az első igazolás.

Fati közel a Monacohoz, 14 milliós bérből valamennyi lejön, Lenglet 16 milliós bére felszabadul, úgy néz ki felbontják a szerződését. Lewy 7 millióval kevesebbet fog keresni, linkeltem.
Remélem a hosszabbítások így beleférnek, a saját nevelések új szerződése az új szabály szerint nem terheli a jövő évi FFP-t.
Remélem egy szélső és egy szélső védő belefér. Írtam Paixao-t, de szerintem Rashford lesz kölcsönbe.

Barca 950 milliós bevételre 450 milliós bérsapka, 500+ bértömeg
Atletico 410 bevételre 310 bérsapka, 300+ bértömeg
Náluk foci, női foci, utánpótlás (kosár?)
Nálunk csomó szakág, nemrég nyilatkozta Laporta, hogy 100 millió extra bérezés női focistól, akadémiástól egyéb szakágakkal együtt (hoki, görhoki, futsal, kézilabda, kosárlabda, rögbi stb.)
Ezért rossz nekünk ez az FFP.
Koszi, h te neked volt energiád kifejteni arra amit én is szerettem volna.
A stadion építést már az előző vezetés kezdte el nyomatni amire Laportaek rámentek. Én sem tartom jó ötletnek a stadion felújítást, de gondoljunk mondjuk 5 év múlva nem fogunk tartozni? Szerintem még 10 év múlva is fogunk ugyanis mindegyik nem keleti pénzből élő klub tartozik nem kicsivel. Nálunk az évek óta tartó sikertelenség és az előző vezetés ámokfutása sokáig éreztetni fogja a hatását.
Gavi fizetése számomra is sok, de mi van akkor, ha ő és a manegmentje kaparta ki ezt? Mi van, ha a 3 milliósra azt mondja köszönöm az nekem kevés…ezek olyan dolgok amikbe nem látunk vele max véleményt tudunk formálni.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.31. 16:00:18

Barcelona are now in advanced talks with Spanish GK Joan García.

Negotiations underway with García with club confident to get his final formal green light in the upcoming days.

Barcelona want to get it done asap, pay the clause for €25m and anticipate Premier League clubs in the race.
(Fabrizio Romano)
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Roque 25
Nico 14
Unai 4
Valle 4-6
Todibo 8

Fabrizio Romano szerint közel a megegyezés Joan Garciával.
Úgy néz ki ő lesz az első igazolás.

Fati közel a Monacohoz, 14 milliós bérből valamennyi lejön, Lenglet 16 milliós bére felszabadul, úgy néz ki felbontják a szerződését. Lewy 7 millióval kevesebbet fog keresni, linkeltem.
Remélem a hosszabbítások így beleférnek, a saját nevelések új szerződése az új szabály szerint nem terheli a jövő évi FFP-t.
Remélem egy szélső és egy szélső védő belefér. Írtam Paixao-t, de szerintem Rashford lesz kölcsönbe.

Barca 950 milliós bevételre 450 milliós bérsapka, 500+ bértömeg
Atletico 410 bevételre 310 bérsapka, 300+ bértömeg
Náluk foci, női foci, utánpótlás (kosár?)
Nálunk csomó szakág, nemrég nyilatkozta Laporta, hogy 100 millió extra bérezés női focistól, akadémiástól egyéb szakágakkal együtt (hoki, görhoki, futsal, kézilabda, kosárlabda, rögbi stb.)
Ezért rossz nekünk ez az FFP.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.31. 15:30:51

Troym írta:
extra teher, Gavié 6
Az hatalmas hiba volt. Én vele csak felezett fizuért hosszabbítottam volna, ők meg dupláztak vele. Ablakon kidobott pénz.

A menedzsmentköltség azért is magas, mert a klubnak rengeteg alkalmazottja van. A La Masiára sokszor mint olcsó megoldásra gondolunk, de nagyon nem az. A stábja nagyon sok pénzt nyel el. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy ne lenne szükség a La Masiára. Csak azt, hogy ez sem olyan olcsó mulatság, mint amilyennek sokan gondolják.

A stadiont meg lehet, hogy nem számítják bele az FFP-be, de nem csak az FFP (ami már nem FFP, hanem FSR) miatt kell normálisan gazdálkodni. Nem csak azért nem kellene szórni a pénzt, hogy az FSR-nek megfeleljünk, hanem azért, hogy ne menjünk csődbe.

A stadionprojekt, akárhonnan nézzük, hatalmas baromság volt. Egy ilyen pengeélen táncoló klub igenis játsszon a romok között, ne akarjon fényűző vityillót. Évi 1 milliárdos bevétel mellett is teljesen abszurd a 2,5+ milliárdos adósság. Sosem fogjuk kifizetni. Persze csődbe nem fogunk menni, mert megyünk majd állambácsihoz tartani a markunkat, ami ki is fog minket menteni. Persze addig mindenki képmutatóan szidja állambácsit, de amikor kellenek az állami támogatások, akkor persze mindenki szereti tartani a markát. Velünk szerintem ez fog történni. A stadionprojekt nélkül is hatalmas adósságunk volt, erre rátettünk még másfél milliárdos plusz adósságot. Ezt kigazdálkodni soha nem fogjuk.
Troym
Director del Fútbol

Deluigi írta:
2025.05.31. 13:44:25
Stadionepites nem tartozik az FFP-be.
De a hiányzó jegybevétel igen.
A Monjuic 55.000 férőhely, a Camp Nou meg tavaly ősszel 60.000 mára 100.000 kéne legyen.
Plusz hiányzik mellőle a merchandise bevétel egy része (stadiontúrák, múzeum, shop stb)

A hivatalos honlapon a számok:
https://www.fcbarcelona.com/fcbarcelona ... 25_ENG.pdf

Eszerint a 2025 terv ez volt:
bevétel: 893
kiadás 873
pénzügyi eredmény -13 millió
profit 5 millió
Ezért nem lehet igazolni.

A bevétel egyik oldalon kicsit több gondolom BL oldalon, kevesebb stadion-jegybevétel oldalon, de közben kapott 5-6 játékos és edző új szerződést.
Yamal bére 13 millió extra teher, Gavié 6, Pedrié 3-4, Rapinháé 3-4, Araujo 3-4 és így tovább, számoljátok ki.

Mindegyik hosszabbítás indokolt, de tuti nem volt egyik sem betervezve 1 éve a számokba.
Ennyire vékony határon egyensúlyozunk, nem véletlen nem fizetnek máshol fele ennyit sem a sportolóknak.
Andrsika írta:
2025.05.31. 13:51:30
de neked nem Hihetettlen, h idén sem tudunk igazolni?
Sajnos nem, ennyire magasak a kiadások.

Nézz meg egy érdekességet:
sport fizetések 510 millió (focista, edző, kosaras stb) de mellett menedzsment költség 250 millió.
Na azt kéne feszegetni, hogy mi az a 250 milliós menedzsment költség?
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.31. 13:51:30

Sajnos ezt most te nem érted. Szted nem vagyok tisztában a leírtakkal? Szted más la liga csapat nem törleszt vagy tartozik a játékosainak? Vagy szted más csapatnak nincsenek alkalmazottjai? Nem kukackodom, miért tenném, de te neked ezaz álláspontod nekem meg az ami! Attól még se te se én sőt itt senki nem tudja mi is van most valójában. Engem csak az frusztrál, h egy kb 1millárd bevételű klub ami a világon nem tudom hanyadik, de neked nem Hihetettlen, h idén sem tudunk igazolni?
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.31. 13:44:25

Stadionepites nem tartozik az FFP-be.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 12:49:12

Andrsika írta:
2025.05.31. 12:39:16
Semmi köze nincs hozzá. Szted más La liga csapat nem ugyan ezt csinálja? Dehogynem csak őket nem veszi elő média mint minket. Egy Közel 1 milliárdos bevételű klub nem tud igazolni ami poénos, de egy kb 500 millios tud kb 100 ért igazolni. Hagyjuk ezt ez szimpla szívatás és átláthatatlan ffp rendszer.
vg kérdezett, válaszoltam, leírtam 3 okot, hogy miért nem érjük magunkat utol.

- stiklik és ebből büntetések
- stadionépítés elmaradása
- hosszabbítások miatti béremelések

Melyikkel nem értesz egyet?

Ez a bevétel típusú szemlélet valami becsípődés? Van kiadási oldal is ám.
Stadiont építünk, hiteleket törlesztünk, játékosok elmaradt bérét rendezzük, szakosztályokat tartunk fenn, többezer alkalmazottja van az egyesületnek stb
A felnőtt focicsapat bérkerete csak egy tétel ebből.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.31. 12:39:16

Troym írta:
2025.05.31. 12:24:20
vg99 írta:

De hogyan???
Egy Atletico már megint 100 körül tervez költeni, fele bevételből.
Még mindig Messit fizetjük?
Komolyan nem értem.
DeJonggal meg a Covid óta elég nehéz a tárgyalás. El kell engedni, ha nem enged gyorsan.
Úgy hogy büntetéseket kapunk a fiktív üzletek miatt példának okáért. Meg úgy, hogy elvileg fél éve a Camp Nouba visszaköltözött a csapat és az eredeti tervek szerint idén év végén már teljes kapacitással üzemelt volna. Harmadrészt cserejátékos Gavi szaladgál 10m fizuval....nem számoltam össze, de tippem szerint olyan 50-75 millióval tolták meg a hosszabbítások a bérkeretet.
Semmi köze nincs hozzá. Szted más La liga csapat nem ugyan ezt csinálja? Dehogynem csak őket nem veszi elő média mint minket. Egy Közel 1 milliárdos bevételű klub nem tud igazolni ami poénos, de egy kb 500 millios tud kb 100 ért igazolni. Hagyjuk ezt ez szimpla szívatás és átláthatatlan ffp rendszer. Elviekben innen onnan lesznek eladásokból befolyó pénzek is ami nem is lesz annyira kevés.. majd nyár végen benyögi a liga, h ki hogy igazolhat amikor màr előszezon van a javából. Romlott ez a liga mindenhogy. Nyílván politikus Laporta sem egy ártatlan bárány, de kiváncsi lettem volna ki mit, h csinált volna abban a kakiban ahogyan ők átvették a klubbot( khm köszi Alemany).
Ha lehetne igazolni én egy kapust egy vèdőt és 1-2 szélsőt hoznék aki bírja a padot vagy a versenyhelyzetet, mert egyértelmű, h Rapha és Yamal mindig kezdő lesz…
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 12:24:20

vg99 írta:

De hogyan???
Komolyan nem értem.
DeJonggal meg a Covid óta elég nehéz a tárgyalás. El kell engedni, ha nem enged gyorsan.
Úgy hogy büntetéseket kapunk a fiktív üzletek miatt példának okáért. Meg úgy, hogy elvileg fél éve a Camp Nouba visszaköltözött a csapat és az eredeti tervek szerint idén év végén már teljes kapacitással üzemelt volna. Harmadrészt cserejátékos Gavi szaladgál 10m fizuval....nem számoltam össze, de tippem szerint olyan 50-75 millióval tolták meg a hosszabbítások a bérkeretet.
A hosszabbítások indokoltak, de a béremelések cserejátékosoknak nem.
Inigo nagyon jó szezont ment, de 34-35 évesen egy hosszabbítás bárhol máshol fizetéscsökkenés lenne, mi adjuk ugyanazt tovább.
vg99
Capitá del Barça

FcBarcelona1 írta:
2025.05.31. 10:33:11
https://barcauniversal.com/barcelona-ne ... o-11-rule/
Ferran Correas (Sport) szerint még 50 millió kell az 1/1-hez.
Akkor be tudjuk regisztrálni a főoldali cikkben szereplő "csere szertárost"? :)
De hogyan???
Komolyan nem értem.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.31. 10:34:35

Diaz kergetését nem látom indokoltnak. Ha ennyire arra a posztra megyünk, szerintem feleslegesen, akkor ott van Igor Paixao, van kivásárlási ára, 35 millióért hozható, potom 1 millió eurót keres a Feyenoordban. 47 meccsen szerzett 18 gólt és kiosztott 19 gólpasszt az előző szezonban. Ha már ennyire erre a posztra megyünk. De én most leginkább egy kapusra koncentrálnék.

De Jongot már csak azért is elcserélném, mert az nagy költségcsökkentő manőver is lenne egyben, hozni helyette valakit kisebb fizuért.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.31. 10:33:11

https://barcauniversal.com/barcelona-ne ... o-11-rule/
Ferran Correas (Sport) szerint még 50 millió kell az 1/1-hez.
Akkor be tudjuk regisztrálni a főoldali cikkben szereplő "csere szertárost"? :)
superman
Jugador d'estrella

2025.05.31. 08:45:08

kmb írta:
2025.05.30. 20:55:29
Arra lennék kíváncsi hogy a túloldalon az ilyen aláírási pénzek,meg bónuszok miért nem jelennek meg a kiadási könyvelésekben?Mbappé 40 millió bónusz a fizuja felett,meg 150 aláírási pl miért nem számít bele az ffp kiszámításánál?
Ezt honnan veszed, hogy nem számít bele? Eltérő helyzetben van a két klub, ezért állapítanak meg eltérő költségkereteket. És nem, nem a bevételeknél van a különbség, nem azzal van baj. Bár itt sem mindegy, hogy ők a saját felújított, optimalizált modern stadionjukban játszanak, mi meg albérletben. De az elmúlt 10-15- akárhány év gazdálkodásából adódik a különbség. Mi folyamatosan elherdáltuk, kiárusítottuk a klub értékeit, halmoztuk a lehetetlen fizetéseket, a flop igazolásokat nagy pénzekért, és ebből a felelőtlen vezetésből alakult ki a hatalmas adósság, ami miatt most szűk a mozgásterünk a trenszferpiacon. Ugyanez a túloldalon nem volt meg, ott aki nagyobb fizetést kért, mint ami beleillet a klub financiális struktúrájába, azt inkább eladták (CR, Ramos, Casemiro), aki elfogadta a kereteket, az maradt (Kroos, Modric). Ők hosszútávon terveztek, nálunk csak a felszínen maradás számított, meg a sztárigazolások, akik aztán sorra sültek fel. Ezért szívunk folyamatosan az igazolásokkal. Meg amúgy ki tudja mennyi pénz van valójában a kasszában, én azon se lepődnék meg, ha Tebas kapóra jönne bűnbakként Laportának.

Amúgy meg a nap végén kit érdekelnek az igazolások, ha idén hazai terepen mindent vittünk. :)
Válasz küldése