Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2025.06.10. 21:27:56

FcBarcelona1 írta:
2025.06.10. 21:06:54
Troym írta:
2025.06.10. 20:45:39
Inkább áthozom.
Persze, igazat adok neked részben. De nem bántásból, Inigo teljesítményét sem tudtad jól belőni.
Fizetésben szerintem akkor is túlzás, amit kap, hiába volt a legjobb khv a szezonban. Más a szakmai és a pénzügyi téma. Sokkal "szívtelenebbül" kellene anyagiakról tárgyalni, az ügynökök is azt teszik. 6 milliós fizuval is itt lenne.
FcBarcelona1 írta:
De itt van Pena esete. Ha tegyük fel megkeresték volna az összes elsőosztályú kapust, vajon mennyi jött volna el 3 millió alatt a Barcaba?
Itt tudod mi a hiba? Hogy saját nevelésnek adtunk ennyit, hogy maradjon. Ha nem adjuk ment volna 10 millióért? Szerintem nem, de ha mégis, az se baj, 1.5 - 2 millió egy cserekapusnak szerintem jó pénz.
Érzékeltetem: Cillessen 850ezret keres a Las Palmasnál, szerinted nem tudnánk 2 milliós bérrel idehozni?
Mamardashvili fizuja is 1.5 millió.
FcBarcelona1 írta:
Gerard Martint is mindenki szidja, a mai hírek szerint pedig a Wolverhampton mellett a Bournemouth is hajlandó kifizetni a kért 12 milliót. Ha eladjuk és ott jó lesz, majd megy, hogy miért nem kértünk 30-at. Ha megtartjuk, mert mondjuk Grimaldo nem fér bele, és emelünk 4 milliós fizetésre, nemsokára az lesz a probléma, hogy minek adtunk neki ennyit.
2 labdáért odaadnám, minden felette nyereség, nem érdekel, hogy 2, 5, 8, 12, 20 milliót kapunk, menjen, ha jön Grimaldo, Davies és Hakimi, ha nem :D Random ifi bhv is hozza a szintjét.

Még egy jó példa Pena túlfizetésére; itt volt Tenas kb egyidős vele 2-3. sz kapus volt és ment Párizsba az olajosokhoz. Na ő 1.2 milliót keres, a mi Penánk meg közel 3* annyit.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.06.10. 20:45:39
Inkább áthozom.
Persze, igazat adok neked részben. De nem bántásból, Inigo teljesítményét sem tudtad jól belőni.
Túlfizetjük a játékosainkat, ez egyértelmű.
De itt van Pena esete. Ha tegyük fel megkeresték volna az összes elsőosztályú kapust, vajon mennyi jött volna el 3 millió alatt a Barcaba?
Mondhatod, hogy elég 2 milliót adni egy csere kapusnak, de a spórolás mikor megy a teljesítmény rovására?
Gerard Martint is mindenki szidja, a mai hírek szerint pedig a Wolverhampton mellett a Bournemouth is hajlandó kifizetni a kért 12 milliót. Ha eladjuk és ott jó lesz, majd megy, hogy miért nem kértünk 30-at. Ha megtartjuk, mert mondjuk Grimaldo nem fér bele, és emelünk 4 milliós fizetésre, nemsokára az lesz a probléma, hogy minek adtunk neki ennyit.
Ha Joan Garcia nem válik be, szintén.
És nagyon sok összetevője van még ezeknek az átigazolásoknak. Lewy átlagban 25/év keres. Sok. Szponzori, reklám, és eredményesség alapján lehet simán megérte.
Ezeken ezért nem látom értelmét vitatkozni, főleg ha egyoldalúan van leírva.
Lehet 80 millióval túlfizetjük, a keretet, de írtam a Dortmund példáját. Ők 500+, mi 800+ bevételből gazdálkodunk.
Mire mennek a 100+ milliós eladásaikkal?
Közben nekik az eredmények sem nagyon jönnek, és ők is az "ország csapata" ellen versenyeznek.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.05. 14:02:51

gránit írta:
2025.06.05. 09:48:52
sanika01 írta:
2025.06.04. 21:37:34
Pont ma mondtam a sogoromnak, hogy régen minden jobb volt. És tényleg. Nem öszpontosult minden a legnagyobb csapatoknál, a kisebb csapatoknál is voltak nagyon jó, akár klasszis játékosok, és szerintem izgalmasabb is volt, hogy nem mindig ugyanazok a csapatok nyertek.
Egyetértek. Régebben sokkal inkább szóródtak a tehetségek a csapatok között, ma viszont néhány csapatban koncentrálódnak. Ugyanaz a néhány csapat ér oda a BL-ben már nagyon régóta, régebben sokkal színesebb, változatosabb volt a mezőny. Ennek az az oka, hogy nagyon nagyra nyílt az olló a költségvetések között. A Forma-1-ben is amióta bevezették a költségvetési sapkát, összébb rázódott a mezőny a korábbiakhoz képest, kisebb a különbség az első és az utolsó között. Én nagyon nagy híve vagyok a költségvetési sapkáknak, nézzük meg az észak-amerikai ligákat, mennyire változatos a győztesek névsora. Enélkül ott is mindig ugyanaz a néhány patinás csapat nyerne, így viszont a kisebb nevű csapatok is simán odaérnek, és nyernek.

A fociban viszont a "fair play" felejtős, ez egy nagyon álságos, hazug szó volt az FFP-ben, és hivatalosan már el is engedték. Egyáltalán nem céljuk a pénzügyi fair play. Már nem is alakoskodnak ezzel, már teljesen tudtára adták a világnak, hogy nincs ilyen, aki több pénzt tud szerezni, jól jár, aki meg nem, az meg így járt. Korábban a dél-amerikai csapatok simán partiban voltak a BL-győztesekkel a világkupában, ma meg rommá verik őket a BL-győztesek. A dél-amerikai klubok is utánpótlásneveldékké silányultak, erőben nem tudják felvenni a versenyt a legpénzesebbekkel, az ő utánpótlásklubjaikká váltak. Elkapkodják a tehetséges játékosaikat. Nagyon nagy dél-amerikai nevek azért még a '90-es, sőt, még a 2000-es években is játszottak dél-amerikai klubokban. Mára akkorára nyílt a költségvetési olló, hogy nem tudják felvenni a versenyt, ami a futball szomorú elszürküléséhez vezetett.
Ez sajnos mára egy folyamat lett, amihez egyre többen csatlakoznak. Talán a Chelsea volt az első, akivel ez komolyan elkezdődött, azután jöttek a többiek, most már a Villa, Newcastle stb. is elkezdte játszani, nem tudom 2-3 év múlva hogyan fogunk állni. Szerintem sanszos, hogy lassan Olaszországot fogja elérni.
Ez a tőkeáttétel miatti bírság pedig megint ellentmondásos. A Liga például ezt elfogadta, bevételként el lehetett könyvelni az UEFA viszont problémát talál benne (mondjuk részben a Villa kardoskodása is benne lehet)

gránit írta:
Az UEFA célja a fenntarthatóság, ez most a jelszó, mi meg ebben pont nem vagyunk jók, a hatalmas adóssághegyeinkkel. A stadionra is mindig azt mondjuk, hogy nem számít bele. Ja, ha a saját zsebedből fizeted. Ha hitelre, akkor már problémás, mert az adósságállományt nagyon is nézik. Ne lepődjünk meg azon, ha Tebas-ék ténykedése mellett az UEFA sem fog semmiféle segítséget nyújtani a számunkra.
A stadion teljesen más dolog. Azt mindig is hitelből finanszírozták. Az Atleticonál például egyszer rosszul is számoltak, így a nettó hitelállományuk drasztikusan megugrott és a projektjük egy részét vissza is kellett vonni. Mellette ők is eladtak mindent ami mozdítható.
Ahogy Perez sem zsebből rántott ki közel 1,8 milliárdot a Bernabeu felújítására. Előreláthatólag a felvett hitelállomány csak 2040-2050 után lesz teljesen kifizetve. (Évi 60-65 milliós törlesztés, de a stadion ennek ellenére mégis évről-évre komoly nyereséget termel a törlesztés mellett) Ráadásul ugyanúgy értékesítették a VIP páholyokat mint mi.
Úgy nagyon kevés klub fog stadionfelújításra kapni, mint mondjuk a Bilbao. Katalónia ide vagy oda nem fogja a tartomány finanszírozni, mint Baszkföldön.

És az sem mindegy, hogy egy-egy klub kinek/kiknek a kezében van. Az Atmánál is a megszavazott részvényemelésekkel jutottak plusz bevételhez.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.05. 13:25:48

Barça have reached an agreement with La Liga to play the first 4 La Liga games of next season away. This will make room for the completion of the works at the Spotify Camp Nou. @CatalunyaRadio
Kép
gránit
Director del Fútbol

sanika01 írta:
Pont ma mondtam a sogoromnak, hogy régen minden jobb volt. És tényleg. Nem öszpontosult minden a legnagyobb csapatoknál, a kisebb csapatoknál is voltak nagyon jó, akár klasszis játékosok, és szerintem izgalmasabb is volt, hogy nem mindig ugyanazok a csapatok nyertek.
Egyetértek. Régebben sokkal inkább szóródtak a tehetségek a csapatok között, ma viszont néhány csapatban koncentrálódnak. Ugyanaz a néhány csapat ér oda a BL-ben már nagyon régóta, régebben sokkal színesebb, változatosabb volt a mezőny. Ennek az az oka, hogy nagyon nagyra nyílt az olló a költségvetések között. A Forma-1-ben is amióta bevezették a költségvetési sapkát, összébb rázódott a mezőny a korábbiakhoz képest, kisebb a különbség az első és az utolsó között. Én nagyon nagy híve vagyok a költségvetési sapkáknak, nézzük meg az észak-amerikai ligákat, mennyire változatos a győztesek névsora. Enélkül ott is mindig ugyanaz a néhány patinás csapat nyerne, így viszont a kisebb nevű csapatok is simán odaérnek, és nyernek.

A fociban viszont a "fair play" felejtős, ez egy nagyon álságos, hazug szó volt az FFP-ben, és hivatalosan már el is engedték. Egyáltalán nem céljuk a pénzügyi fair play. Már nem is alakoskodnak ezzel, már teljesen tudtára adták a világnak, hogy nincs ilyen, aki több pénzt tud szerezni, jól jár, aki meg nem, az meg így járt. Korábban a dél-amerikai csapatok simán partiban voltak a BL-győztesekkel a világkupában, ma meg rommá verik őket a BL-győztesek. A dél-amerikai klubok is utánpótlásneveldékké silányultak, erőben nem tudják felvenni a versenyt a legpénzesebbekkel, az ő utánpótlásklubjaikká váltak. Elkapkodják a tehetséges játékosaikat. Nagyon nagy dél-amerikai nevek azért még a '90-es, sőt, még a 2000-es években is játszottak dél-amerikai klubokban. Mára akkorára nyílt a költségvetési olló, hogy nem tudják felvenni a versenyt, ami a futball szomorú elszürküléséhez vezetett.

Az UEFA célja a fenntarthatóság, ez most a jelszó, mi meg ebben pont nem vagyunk jók, a hatalmas adóssághegyeinkkel. A stadionra is mindig azt mondjuk, hogy nem számít bele. Ja, ha a saját zsebedből fizeted. Ha hitelre, akkor már problémás, mert az adósságállományt nagyon is nézik. Ne lepődjünk meg azon, ha Tebas-ék ténykedése mellett az UEFA sem fog semmiféle segítséget nyújtani a számunkra.
PR42
Jugador del Barça

2025.06.04. 22:39:39

Szépen nyílnak a bicskák a zsebekben, megy a siránkozás és a csapat temetése, továbbá a fejek követelése.

Azonban ez tudtommal még mindig egy 2022 nyári incidensről szól, amikor TV jogokat adtunk el, de az UEFA nem hajlandó profitként elfogadni, amire teljes joga van.

Meg leszünk büntetve.
Nem új dolog.
Nem valószínű hogy nagy dolog.
Nem befolyásolja döntően az idei költhető vagy fizu sapka összegeket, ha pénz bünti akkor nyilvan azt le kell számolni de ennyi.
Nem új szabálysértés.
sanika01
Jugador del Barça

Szerintem ez az UEFA szabálysértés is egy vicc, mégpedig a javából. :) Gyakorlatilag a nagycsapatok egyrésze ott sérti meg, ahol csak épp éri, kiskapu itt, kiskapu ott, aztán jönnek a hírek, hogy ezer szabályt sértettek, ki fogják őket zárni, pontot fognak levonni, stb. Aztán a végén semmi. Gondolom mindenki tudja mely csapatokra gondolok.

Ha már szabályokat hoznak, akkor érdemes lenne mindenkire egyenlően érvényesíteni. Én azt olvastam valahol, talán egy Martyn Ziegler cikkben a The Times-on, hogy a közvetítési jogok eladása miatt van a gond. Mivel szerintük ez nem kézzel fogható eszköz eladása, ezért ez nem számít az FFP-be. :) Ja, a fake támogatások amiket a City, a PSG, meg még jó sok csapat csinált, az beleszámít. :)

Én az gondolom, hogy az UEFA-nál is az számít, hogy épp ki van a tűz közelében, és kivel eszik ugyanabból a tányérből. :) Egész érdekes módon, amióta a PSG elnöke az ellenőrző biztossgában van, nekik nincs gondjuk semmivel. Pedig gyakorlatilag ugyanúgy szorják a pénzt, csak talán mostmár ésszerűbb játékosokra, ahogy a Bajnokok Ligája döntő is mutatta.

Nem akarom ezzel azt mondani, hogy UEFA-ra is mutogatni kell, mert valószinűleg vannak csapatok, akik tényleg megfelelnek a szabályoknak, A Barca is lehetnénk egy azok közül. De nem az. És ha már őket megbüntetik, akkor úgy lenne igazán fair, ha mást is megbüntetnének. De tudjuk, pénz beszél...

"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.06.04. 21:17:29

Akkor miert akarunk 80 er hozni jatekosokat?!
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.06.04. 19:13:43

Troym írta:
2025.06.04. 18:13:44
Zoldbela írta:
2025.06.04. 18:05:51
Vannak szurkolók, akik nem akarják tudomásul venni, ha baj van a kedvenc csapatuk anyagi helyzetével. :)
Mi nincs tudomásul véve bárki által?

Lehetséges egy nemzetközi büntetés az UEFA FFP másodszori megsértése miatt, ennyi a sztori, sem több, sem kevesebb.
Nem rólad, hanem rajtad keresztül, a fórumnak írtam!
Elnézést kérek, hogy nem bontottam ki részletesebben, és ezért vetted magadra! :)
Troym
Director del Fútbol

2025.06.04. 18:13:44

Zoldbela írta:
Vannak szurkolók, akik nem akarják tudomásul venni, ha baj van a kedvenc csapatuk anyagi helyzetével. :)
Mi nincs tudomásul véve bárki által?

Lehetséges egy nemzetközi büntetés az UEFA FFP másodszori megsértése miatt, ennyi a sztori, sem több, sem kevesebb.
Zoldbela
Jugador del Barça

Rdinho10 írta:
2025.06.04. 14:08:46
Velunk mindig van valami?! :shock:
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.06.04. 14:08:46

Velunk mindig van valami?! :shock:
Troym
Director del Fútbol

2025.06.04. 13:37:31

A Marca szerint az UEFA is szankcionálni készül a nemzetközi FFP másodszori megsértése miatt és vagy pontlevonást kapunk a BL-ben, vagy kevesebb játékost regisztrálhatunk.

Ez nem a spanyol FFP és ennek sem felelünk meg...most nem lehet Tebasozni, illetve természetesen lehet, de erre nincs ráhatása.

https://www.marca.com/futbol/barcelona/ ... -uefa.html
Atlantis
Capitá del Barça

2025.06.01. 00:20:32

A stadion témához 6 perc gyűjtögetés eredménye kizárólag megbízható forrásból. :D

https://www.eurobarca.hu/hirek/informac ... amp-nouba/
2024. április 27. 10:50 - December 15-én térhet vissza a klub a Camp Nouba

https://www.eurobarca.hu/hirek/sajtotaj ... n-alapult/
2024. szeptember 03. 20:15 - Laport: "Az év végére remélem, hogy újra játszhatunk a Camp Nouban. "

https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... amp-nouba/
2024. november 20. 15:03 - Hivatalos: az FC Barcelona leghamarabb jövő februárban tér vissza a Camp Nouba

https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... -legyenek/
2024. december 18. 14:25 - Laporta: „Camp Nou? A BL alapszakaszának végéig nem térünk vissza, de azon dolgozunk, hogy a feltételek adottak legyenek”

https://www.eurobarca.hu/hirek/interju/ ... a-legjobb/
2025. május 20. 14:55 - Laporta: „Ha nem történnek előre nem látható események, akkor nem játszunk többé a Montjuïc-ban, és visszatérünk a Spotify Camp Nouba. A teszt a Gamper lesz, amelyet augusztus 9-e körül rendeznek.”

Szerk: amúgy a friss képek és videók alapján az augusztus 9 most már valóban reális lehet, a stadionnak van elég jelentős része készen ahhoz, hogy korlátozott létszámú közönség elférjen, a kérdés az, hogy
- az ehhez tartozó kiszolgáló részek milyen állapotban vannak (büfé, mosdó, stb.), mert ez nem látszik a képeken
- biztonságosan megközelíthető és elhagyható-e a helyszín a közönség számára (jelenleg biztos nem, de ez tuti megoldható augusztusig ha akarják)
- ami pedig még karcos lehet, hogy a fenti két dolog elkészül-e időben ahhoz, hogy a szükséges engedélyek is meglegyenek időben
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.31. 16:27:33

Troym írta:
2025.05.31. 14:16:02
Ők jönnek a Gamperre is, nem? (Como)
Nem hivatalos, de úgy néz ki igen. És azt már szeretnénk a Camp Nou-ban játszani, gondolom megvárják a hivatalos bejelentéssel, hogy ez lehetséges-e.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 14:16:02

Cseri írta:
2025.05.31. 14:13:14
Remélem Flick marad még pár évig,de úgy néz ki szépen ível felfelé,a mi "Xabi Alonsonk" edzői pályája is. Amennyiben igazak a hírek, egyre több csapatnál kerül szóba Fabregas. Gyűjtse csak a tapasztalatokat,több foci kultúrát megjárt játekosként,kiváló edzői voltak,ha ezeket a tapasztalásokat ötvözi nagyon jó edző válhat belőle.
Ők jönnek a Gamperre is, nem? (Como)
Cseri
Entrenador del Barça

2025.05.31. 14:13:14

Remélem Flick marad még pár évig,de úgy néz ki szépen ível felfelé,a mi "Xabi Alonsonk" edzői pályája is. Amennyiben igazak a hírek, egyre több csapatnál kerül szóba Fabregas. Gyűjtse csak a tapasztalatokat,több foci kultúrát megjárt játekosként,kiváló edzői voltak,ha ezeket a tapasztalásokat ötvözi nagyon jó edző válhat belőle.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.23. 13:15:34

Troym írta:
2025.05.23. 12:47:47
Eladtak valamit, ami tervezve sem volt, kész sincs, ezután készül és meglepő, hogy ha azt mondja valaki, hogy ugyan már létezzen fizikailag.
Mint egy tőzsde opciós üzlet.
De ott egy vagon garanciát kell adnod, hogy ilyet tehess, itt meg bemondták, hogy higgyétek el majd lesz páholy, csak nincs rajta a terveken és nincs megrendelve a beton hozzá, meg a munkások se tudnak róla, hogy olyat kéne építeni, de itt egy pdf, nincs itt semmi látnivaló, meg valami olajsejk is utal majd egy halom pénzt.

Van eladó űrkikötőm, szóljon, ha megvenné valaki, elkezdem tervezni....
Ezt te honnan veszed, hogy a stadion tervezésekor nem rakták bele a VIP páholyokat?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.23. 13:05:22

Troym írta:
Nekem csak a kettős mércével van bajom.
Egyiket "apróért" hátráltatják még az építkezésben is.
(1/1 nem mindegy. Akkor még úgy volt Yamal szerződését sem tudjuk regisztrálni, azután lazítottak. Elvileg)
Másik nemhogy FFP-t nem ismeri, megint eljátsszák a föld mutyit, az erkölcscsősz meg hallgat. Ez volt az eredeti linkem.
Amúgy nem érdekel a Real, csak a kettős mércét nem bírom, annak örülnék, ha tudná minden csapat igazolni, hogy emelkedjen a La Liga színvonala, de úgy látszik azt sem érdekli, aki ebből él meg
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2025.05.23. 10:58:25
Olvastátok amit linkeltem reggel?
Itt előveszik a vezetőséget mindenért. Idén ravasszal 50 ezer fővel nyitott Vona a Nou Camp. Az FFP és a VIP páholyok bevétele miatt elkezdték a VIP szektorok építését és a stadion szerkezetét elkészíteni, így a költözés esélytelen az engedélyeztetés miatt. MD, Sport szerint idén szeptemberben üzemel a stadion 50 ezer fő befogadó képességgel. Decemberben üzemelnie kell a VIP páholyoknak, elvileg 2026 nyarára készül el a stadion.
Így a könyvvizsgáló cég jóváírja a VIP páholyok eladásából származó 100 milliót, amit a klub fel tud használni az 1/1-hez
A szabályozó, döntéshozó szervezetek elvárják, hogy ha eladunk valamit 100 millióért, az ugyan már létezzen is! :D Sokkoló! :D
Ezért van a csúszás állítólag....és nem mutyi???

Eladtak valamit, ami tervezve sem volt, kész sincs, ezután készül és meglepő, hogy ha azt mondja valaki, hogy ugyan már létezzen fizikailag.
Mint egy tőzsde opciós üzlet.
De ott egy vagon garanciát kell adnod, hogy ilyet tehess, itt meg bemondták, hogy higgyétek el majd lesz páholy, csak nincs rajta a terveken és nincs megrendelve a beton hozzá, meg a munkások se tudnak róla, hogy olyat kéne építeni, de itt egy pdf, nincs itt semmi látnivaló, meg valami olajsejk is utal majd egy halom pénzt.

Van eladó űrkikötőm, szóljon, ha megvenné valaki, elkezdem tervezni....
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.23. 11:52:24

gránit írta:
2025.05.23. 11:31:08
Így áll most a stadion: https://one.fcbarcelona.com/en/videos/68190-live-1

A pálya és a lelátó egy része már egészen jól néz ki, szerintem nem elképzelhetetlen, hogy 2-3 hónap múlva meccset rendezzenek benne.

Ha csak 50-60 ezres kapacitással is, de a következő szezont már remélem a Camp Nouban kezdjük.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2025.05.23. 11:31:08

szbsz írta:
2025.05.23. 11:10:53
gránit írta:
2025.05.23. 08:14:15
A stadionprojekt úgy el van csúszva, hogy elképzelhető, hogy 2026-ig nem lesz visszaköltözés, teljesen kész pedig lehet, hogy még ekkor sem lesz. Brutális bevételektől esünk el, a költségekről nem is beszélve.

https://www.goal.com/en/lists/barcelona ... e26fe163a8

https://barcauniversal.com/barcelona-in ... 27-report/

https://managingbarca.com/news/spotify- ... on-delays/
Ezek 3 hónapos hírek, a legfrisebb hírek szerint a Gamper már a megújult szentélyben lesz megrendezve!: https://www.catalannews.com/sports/item ... pilot-test
Legyen igazad. Én eléggé szkeptikus vagyok, és amit jelenleg látok, bizony nagyon sok munka van még hátra. Kétlem, hogy három hónap múlva játszani fogunk benne. De legyen igazad. Néhány hónap múlva kiderül, hogy újabb Laporta-féle lódítás volt-e. Én arra tippelek, hogy igen, de nagyon szívesen bukom be ezt a tippemet.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.23. 11:10:53

gránit írta:
A stadionprojekt úgy el van csúszva, hogy elképzelhető, hogy 2026-ig nem lesz visszaköltözés, teljesen kész pedig lehet, hogy még ekkor sem lesz. Brutális bevételektől esünk el, a költségekről nem is beszélve.

Ezek 3 hónapos hírek, a legfrisebb hírek szerint a Gamper már a megújult szentélyben lesz megrendezve!: https://www.catalannews.com/sports/item ... pilot-test
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.23. 10:58:25

menczel írta:
2025.05.23. 09:40:02
Ez Magyarország szintű mutyi és dilettantizmus, nem akarom elhinni, hogy a világ egyik legkompetitívebb szervezeténél ne legyen elszámoltatás és felelősségre vonás ezen a téren is.
Olvastátok amit linkeltem reggel?
Itt előveszik a vezetőséget mindenért. Idén ravasszal 50 ezer fővel nyitott Vona a Nou Camp. Az FFP és a VIP páholyok bevétele miatt elkezdték a VIP szektorok építését és a stadion szerkezetét elkészíteni, így a költözés esélytelen az engedélyeztetés miatt. MD, Sport szerint idén szeptemberben üzemel a stadion 50 ezer fő befogadó képességgel. Decemberben üzemelnie kell a VIP páholyoknak, elvileg 2026 nyarára készül el a stadion.
Így a könyvvizsgáló cég jóváírja a VIP páholyok eladásából származó 100 milliót, amit a klub fel tud használni az 1/1-hez

Közben Madridban az önkormányzat a Real Madrid földterületeit átminősítették sport célúból kereskedelmi célúvá. Gondolom jókora támogatást kapnak, és fizetik az innovációs központ elkészítését, ami nagy valószínűséggel Perez érdekeltségébe tartozó cégek fogják végezni.
"Ez nem az első alkalom, hogy a klub bővítése a földhasználat megváltozásával jár. 2001-ben, Pérez elnöksége alatt a Real Madrid harmadlagos földterületként eladta a Paseo de la Castellana utcában található korábbi sportkomplexumát , lehetővé téve az ikonikus Cuatro Torres megépítését .
Ebből a bevételből a klub felépítette jelenlegi sportvárosát Valdebebasban, amelyet 2005-ben avattak fel, egy 1,2 millió négyzetméteres telken , amelyből mintegy 400 000 négyzetmétert sportlétesítményeknek szánnak, mint például az Alfredo Di Stéfano stadion.

Az új projekt most erős kritikákat váltott ki az önkormányzati ellenzékből . „Ez egy teljes csalás” – bírálta Rita Maestre , a Más Madrid szóvivője a Cinco Días újságnak adott nyilatkozatában .

A Maestre szerint a változtatás célja egy magán sportterületként besorolt telek jövedelmező hasznosításának elősegítése , anélkül, hogy a projektnek bármilyen valódi kapcsolata lenne a sporttal.
A PSOE is csatlakozott a kritikához. Antonio Giraldo tanácsos , a Szocialista Párt városrendezési szóvivője megkérdőjelezte az intézkedés időzítését és szelektivitását: „Nem vagyunk az innovációs központok ellen, de feltűnő, hogy a madridi közösség salátatörvényeinek szabályozási változásai látszólag az ilyen típusú működésre lettek tervezve.”

Giraldo szerint ezeket az intézkedéseket meghatározott nagy ingatlantulajdonosoknak adják , ami gyanút kelt a városrendezés semlegességével kapcsolatban.

A vita arról szól, hogy ez az innováció iránti elkötelezettség, vagy egy régi, újrahasznosított formula modern csomagolásban?"

Ennyit az FFP-ről, még a mutyiról.
Szerk:
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 8_102.html
Az eladott VIP székek az FFP vonatkozásában
"The new blue-and-red financial auditor, Crowe Auditores, asked the club to deliver before June 30 the 475 seats acquired by New Era Visionary Group (United Arab Emirates, €70M for 350 seats) and Fortia Advisor Limited (Qatar, €30M for 125 seats) to account for the 100 million euros derived from this operation in the 2024-25 financial year"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.05.23. 11:12:02-kor.
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.23. 09:40:02

Troym írta:
2025.05.23. 08:38:34
gránit írta:

Majd kapunk 500 millió kötbért :D :D :D legalábbis ezzel kapta a török reptérépítő a megbízást, meg azzal, hogy elkészül 2024 decemberre a renováció, végülis 2026 majdnem ugyanaz...A felelősség kérdését már nem is boncolgatom.
Ez Magyarország szintű mutyi és dilettantizmus, nem akarom elhinni, hogy a világ egyik legkompetitívebb szervezeténél ne legyen elszámoltatás és felelősségre vonás ezen a téren is.
Válasz küldése