bence0330 írta: ↑2025.05.28. 10:05:43
Troym írta: ↑2025.05.28. 09:55:00
- Szerintem Raphinha nem ment volna sehova az előző szerződésével sem. - Elköltöttünk 3-4 millió plusz bérkeretet, ami simán elég egy tartalékjátékos bérének fedezésére is.
- Lewa sem megy már sehova, innen vonul vissza.
- FT szerintem lutri. Jövőre vagy 10 gólos szezonja lesz, vagy 1 gólos, lutri még egy évet adni neki.
Szerintem jó, ha őrizzük az értékeinket. Raphinha lehet hogy elvolt, de ez bármikor változhat. Flick alatt ennek kicsi esélyét látom, de pl. ugye a Xavi-éra végén igazából menni akart. Megtörténhet még ez is. Akár az is, hogy mondjuk ad absurdum Olmo egy egészséges világklasszis lesz, idejön Rahsford/Diaz, beverekszi magát a kezdőbe, ő esetleg annyit vissza esik, hogy még épp mögéjük kerüljön, és mivel ő aztán tuti, hogy kezdő játékos szeretne lenni, lehet ha ez megtörténne, akkor távozni akarna. Sok lehetőség van erre. Jó, ha a kezünkben van az irányítás szerintem. bruttó 2-vel nőtt a fizuja a capology szerint, ennyit szerintem megér megbecsülésben egy kb aranylaszti szintű szezon amúgy is.
Ezeket a 1-2 éves szerződéseket max egy öregebb vagy kevésbé kelendő játékosnál csinálják, mint mondjuk Inigo.
A hosszabbításokat szinte minden esetben elkezdik legalább 2 évvel a szerződésük lejárta előtt. Egy sérüléssel kapcsolatban Yamalban sincs nagyobb kockázat, mint más játékosoknál. Ott van egy Bellingham, aki a szezon kb. háromnegyedét sérülten játszotta és most lesz egy komoly műtétje, amiből hónapokig lábadozik és ki tudja mennyire sínyli meg hosszútávon. MAtS-nak dettó hasonló volt anno a térdével. Vele is végignyomatták a szezont, aztán feküdt kés alá.
Rövid szerződéssel pl. Yamallal pontosan rosszul járnánk. Ha kap 1-2 éven belül egy ajánlatot valahonnan ami tetszik neki, nem hosszabbít és lejáró/rövid időn belül lejáró szerződéssel fél/harmadárat kaphatnánk vagy inkább kifuttatja a szerződését és ingyen mehessen bárhová mi meg nem tehetünk semmit.
Egy Lewynek nyilván nem adnánk/adna senki 3-4 évet.
Nem véletlen, hogy minden jó korban lévő játékost minimium 4-5 évre kötik le, legalább két évvel az aktuális szerződése végétől. De vannak olyan kiugró esetek is mint például Haalandé.
Ez a 15 millió pedig reális, sőt még kedvező egy ilyen játékoshoz képest. Ha jövőre/másfél év múlva újra hosszabbítani kellene vele nem nagyon tudom elképzelni, hogy 25-30 alatt megúsznánk. Vagy jön egy PSG és azt mondja neki, hogy kap 40-50-et és megy.
Joan Garcia most kelendő ráadásul 2-3 millióért nem nagyon jönne el, főleg nem biztos első számúként, ha egy Aston Villa is hívja. A hét elején voltak olyan hírek (azt hiszem a Mundon jelent meg egy terjedelmesebb cikk), hogy csak első számúnak igazol el és nem akar kölcsönbe menni. Nem tudom, hogy tőle vagy mondjuk az ügynökétől származik, de ha több választása is van a legkedvezőbbet választja, ahol biztos helye van.
Arra, hogy ő oldaná meg hosszútávon a kapuskérdést nem tudom milyen esély van. A teljesítményével kapcsolatban nem foglalok állást (én is csak kiváncsiságból egy yt videót láttam róla, Espanol meccsekről nem is igazán emlékszem rá), lehet, hogy posztjához képest nem öreg, de egy felnőtt szezonja van 24 évesen, a korosztályos csapatokban csak tartalék volt, szezon közben amíg nem volt szó arról, hogy menne az Espanolból nem nagyon hallottam róla semmi hype-ot.
Nem tudom, hogy mi az ami miatt olyan kevés kockázat benne, ahhoz, hogy egy top csapat kezdője legyen.
És az a 25 millió sem aprópénz számunkra, legalábbis a jelenlegi helyzetben semmiképp, főleg hogy van minimum 2, de inkább 3 sokkal fontosabb poszt, amit be kéne tömni, még akkor is ha nincs távozó.
A jobb hátvéd kérdéssel sem igazán tudom mi lesz, könnyen lehet, hogy azt mondja Flick Fortnak, hogy kb. ennyire számít majd rá. Akkor pedig biztosan megy majd a kölcsön és pisloghatunk egy EG tartalékkal. Ez a 25 millió pedig lehet, hogy ezt a lyukat be is tudná fedni (egy Vanderson pl., ha olyat említünk akiről már komolyabban volt is szó)
Rashfordot én kedvelem, de közel 50 millió euróért, magas fizetéssel ki tudja, hogy a kezdő közelébe-e, elég necces. 30 millió körül lenne kb az optimális, főleg a tényezőket figyelembe véve.