Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.29. 09:52:06

ocsike83 írta:
2025.05.29. 09:21:16
Na akkor az ingyen igazolható Tah témát el is engedhetjük.

A Bayern hivatalos csatornáján bejelentette az érkezését.
Remek, a legkézenfekvőbb megoldás máris offos. Jól indul az átigazolási szezon :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.05.29. 09:21:16

Na akkor az ingyen igazolható Tah témát el is engedhetjük.

A Bayern hivatalos csatornáján bejelentette az érkezését.
Més que un club :P
Troym
Director del Fútbol

2025.05.29. 08:59:23

szbsz írta:
2025.05.28. 23:52:21
Jövőre meg kell nézni hogyan muzsikál egy stabilabb védelemmel
Erre van valami terv? Hogy fog realizálódni?

Legnagyobb valószínűséggel maximum 1 védő érkezik, 1 távozik (Lenglet). Én nem látom mitől nem gyalogolnak át jövőre Martinon, vagy mitől gyorsul fel Inigo / Cubarsi, vagy Araujo hogy tud rendet tenni a fejében 2 év után?
Én szkeptikus vagyok, ezek a kapusok és védők kb ezt fogják jövőre is hozni, amit idén láttunk.
Nem látom, hogy megjelenik Bernal az edzésen és a védelem stabilizálódik,
Jhv pletykák sincsenek már, bhv eddig sem volt, khv meg Tah volt, aki megy Münchenbe.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.28. 23:52:21

fanbarca írta:
2025.05.28. 17:53:39
Chino írta:
2025.05.28. 16:43:59
És az a 25 millió sem aprópénz számunkra, legalábbis a jelenlegi helyzetben semmiképp, főleg hogy van minimum 2, de inkább 3 sokkal fontosabb poszt, amit be kéne tömni, még akkor is ha nincs távozó.
Szerintem azért kapusposzton baj van. Legalábbis baj volt idén. Ezen kívül igazán kell még egy balszélső és esetleg egy védő. De az csak akkor jöhet, ha Araujo megy. Christensen meg lehet, hogy új igazolás lesz.
Azért volt baj, mert lepkefing volt előtte a védelem, már ha azt ami a szezon vége felé volt védelemnek lehet egyáltalán nevezni. Csomószor volt, hogy két támadó teljesen szabadon vihette a labdát Tekre, mögöttük méterekre Cuba és Inigo. Szerintem Tek teljesítménye teljesen vállalható volt idén a körülményeket figyelembe véve, voltak néha rossz kijövetelei, de a kapuban nem potyázott egyszer se. Jövőre meg kell nézni hogyan muzsikál egy stabilabb védelemmel a Stegen - Tek kettős, aztán ha még mindig sok gólt kapunk, max. hozunk valakit a kapuba télen. Verbruggen és Chevalier a legújabb nevek a kalapban!

Araujo a leggyorsabb védőnk, őt én biztos nem adnám el, de amúgy szerintem ő sem akar menni, nem azért hosszabbított 31-ig januárban...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.28. 22:36:28

PR42 írta:
2025.05.28. 22:20:54
Nem tetszenek a kiégett angol sztárok, pláne nem a dögvészt hordozó mu-ból de ha akkorát fejlődik mint Anthony vagy McTominay akkor aranylabdát is nyerhet Rashford :D

A probléma hogy míg ez a kettő eligazolt és mintha kicserélték volna őket hirtelen jók lettek, addig Rashford most tavasszal a Villában sem mutatott semmit.

Nem tetszik a dolog, de cáfoljon rám.
Erős túlzás ezt írni, h nem mutatott semmit. Egyáltalán nem volt rossz! Ja és abban a mu-ban kb mindenki felsült. Azért ne felejtsd el, h neki voltak ám brutális extra szezonjai. Sztem nagyot menne nálunk én örülnék neki, de csak kölcsön vételi opcióval
PR42
Jugador del Barça

2025.05.28. 22:20:54

Nem tetszenek a kiégett angol sztárok, pláne nem a dögvészt hordozó mu-ból de ha akkorát fejlődik mint Anthony vagy McTominay akkor aranylabdát is nyerhet Rashford :D

A probléma hogy míg ez a kettő eligazolt és mintha kicserélték volna őket hirtelen jók lettek, addig Rashford most tavasszal a Villában sem mutatott semmit.

Nem tetszik a dolog, de cáfoljon rám.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.05.28. 21:51:29

Láttam párszor, engem meggyőzött Rashford játéka és ugy tudom, szorgos szerény játékos, tehát fel tudná venni a Flick stílust.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.28. 19:38:13

(T)Rashford nagyon valószínű, hogy jönne, már Instagrammon is követget minket. :D

Én nem ismerem annyira, alig láttam párszor játszani (akkor nem igazán győzött meg), valami miatt mégis azt érzem, hogy nagyot menne ő itt, amolyan PSGs Dembele lenne itt a pali! Amúgy viszonylag sokoldalú játékos, tud centert és szélsőt is játszani, tehát Lewát és Rafit is tudná tehermentesíteni néha. A vételára a kérdés igazából, ha 30M körül hozzuk akkor szerintem kimondottan jó deal lenne, nem horror fizetéssel mellé. 27 éves már, viszont nem nagyon nyert még semmi komolyabbat, szóval ez ilyen most vagy soha lehetőség lenne neki, amivel szerintem élne is!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2025.05.28. 19:07:24

fanbarca írta:
Szerintem azért kapusposzton baj van. Legalábbis baj volt idén.
A legfontosabb szerintem. A sportban nem szeretem használni a "szerencse" szót, mert a sportban annak van szerencséje, aki tesz is érte. De a bajnokságban folyamatosan lövöldözték bele a kapusainkba a labdát a falábúbbnál falábúbb támadók. A BL-elődöntőben viszont eljött az igazság pillanata, ott már nem volt apelláta, 3 kaput eltaláló lövésből bekapott hármat, a visszavágóban sem volt köszönet. Ahogy nem segítették már ki az ellenfél támadói, üres lett a kapunk, így meg nem lehet. Szörnyen jön ki Szczesny is meg Pena is a kontrákra, rossz nézni, ahogy kintről iszkolnak visszafelé, pont a szükségessel ellentétes irányba. Nekünk meg pont egy kontrakapus kell, aki jó a támadók elleni 1 vs 1-ben, ők meg pont nem azok.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.05.28. 18:52:53

fanbarca írta:
Szerintem azért kapusposzton baj van. Legalábbis baj volt idén. Ezen kívül igazán kell még egy balszélső és esetleg egy védő. De az csak akkor jöhet, ha Araujo megy. Christensen meg lehet, hogy új igazolás lesz.
Szerintem a csatárposzt ennél is égetőbb, Lewa ennyi idősen már nem tudja egy szezonon át hozni a top formát, post Suarez az ember, ott kellene egy update elég komolyan.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.28. 18:16:55

Én személy szerint nem nagyon örülnék Rashfordnak. Nekem egy Ferran 2.0 igazolásnak tűnne. Én nem emlékszem, hogy nagy cselgép lenne, Lewy cseréjének meg ott van Ferran, aki a széleken nem alkotott maradandót.
Akkor jobban örülnék Lookman-nak, vagy Paixao-nak, ha el lehet őket hozni 30-40 körül.
fanbarca
Entrenador del Barça

Chino írta:
És az a 25 millió sem aprópénz számunkra, legalábbis a jelenlegi helyzetben semmiképp, főleg hogy van minimum 2, de inkább 3 sokkal fontosabb poszt, amit be kéne tömni, még akkor is ha nincs távozó.
més que un club
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.05.28. 10:05:43
Troym írta:
2025.05.28. 09:55:00
- Szerintem Raphinha nem ment volna sehova az előző szerződésével sem. - Elköltöttünk 3-4 millió plusz bérkeretet, ami simán elég egy tartalékjátékos bérének fedezésére is.
- Lewa sem megy már sehova, innen vonul vissza.
- FT szerintem lutri. Jövőre vagy 10 gólos szezonja lesz, vagy 1 gólos, lutri még egy évet adni neki.
Szerintem jó, ha őrizzük az értékeinket. Raphinha lehet hogy elvolt, de ez bármikor változhat. Flick alatt ennek kicsi esélyét látom, de pl. ugye a Xavi-éra végén igazából menni akart. Megtörténhet még ez is. Akár az is, hogy mondjuk ad absurdum Olmo egy egészséges világklasszis lesz, idejön Rahsford/Diaz, beverekszi magát a kezdőbe, ő esetleg annyit vissza esik, hogy még épp mögéjük kerüljön, és mivel ő aztán tuti, hogy kezdő játékos szeretne lenni, lehet ha ez megtörténne, akkor távozni akarna. Sok lehetőség van erre. Jó, ha a kezünkben van az irányítás szerintem. bruttó 2-vel nőtt a fizuja a capology szerint, ennyit szerintem megér megbecsülésben egy kb aranylaszti szintű szezon amúgy is.
Ezeket a 1-2 éves szerződéseket max egy öregebb vagy kevésbé kelendő játékosnál csinálják, mint mondjuk Inigo.
A hosszabbításokat szinte minden esetben elkezdik legalább 2 évvel a szerződésük lejárta előtt. Egy sérüléssel kapcsolatban Yamalban sincs nagyobb kockázat, mint más játékosoknál. Ott van egy Bellingham, aki a szezon kb. háromnegyedét sérülten játszotta és most lesz egy komoly műtétje, amiből hónapokig lábadozik és ki tudja mennyire sínyli meg hosszútávon. MAtS-nak dettó hasonló volt anno a térdével. Vele is végignyomatták a szezont, aztán feküdt kés alá.
Rövid szerződéssel pl. Yamallal pontosan rosszul járnánk. Ha kap 1-2 éven belül egy ajánlatot valahonnan ami tetszik neki, nem hosszabbít és lejáró/rövid időn belül lejáró szerződéssel fél/harmadárat kaphatnánk vagy inkább kifuttatja a szerződését és ingyen mehessen bárhová mi meg nem tehetünk semmit.
Egy Lewynek nyilván nem adnánk/adna senki 3-4 évet.
Nem véletlen, hogy minden jó korban lévő játékost minimium 4-5 évre kötik le, legalább két évvel az aktuális szerződése végétől. De vannak olyan kiugró esetek is mint például Haalandé.
Ez a 15 millió pedig reális, sőt még kedvező egy ilyen játékoshoz képest. Ha jövőre/másfél év múlva újra hosszabbítani kellene vele nem nagyon tudom elképzelni, hogy 25-30 alatt megúsznánk. Vagy jön egy PSG és azt mondja neki, hogy kap 40-50-et és megy.

Joan Garcia most kelendő ráadásul 2-3 millióért nem nagyon jönne el, főleg nem biztos első számúként, ha egy Aston Villa is hívja. A hét elején voltak olyan hírek (azt hiszem a Mundon jelent meg egy terjedelmesebb cikk), hogy csak első számúnak igazol el és nem akar kölcsönbe menni. Nem tudom, hogy tőle vagy mondjuk az ügynökétől származik, de ha több választása is van a legkedvezőbbet választja, ahol biztos helye van.
Arra, hogy ő oldaná meg hosszútávon a kapuskérdést nem tudom milyen esély van. A teljesítményével kapcsolatban nem foglalok állást (én is csak kiváncsiságból egy yt videót láttam róla, Espanol meccsekről nem is igazán emlékszem rá), lehet, hogy posztjához képest nem öreg, de egy felnőtt szezonja van 24 évesen, a korosztályos csapatokban csak tartalék volt, szezon közben amíg nem volt szó arról, hogy menne az Espanolból nem nagyon hallottam róla semmi hype-ot.
Nem tudom, hogy mi az ami miatt olyan kevés kockázat benne, ahhoz, hogy egy top csapat kezdője legyen.

A jobb hátvéd kérdéssel sem igazán tudom mi lesz, könnyen lehet, hogy azt mondja Flick Fortnak, hogy kb. ennyire számít majd rá. Akkor pedig biztosan megy majd a kölcsön és pisloghatunk egy EG tartalékkal. Ez a 25 millió pedig lehet, hogy ezt a lyukat be is tudná fedni (egy Vanderson pl., ha olyat említünk akiről már komolyabban volt is szó)

Rashfordot én kedvelem, de közel 50 millió euróért, magas fizetéssel ki tudja, hogy a kezdő közelébe-e, elég necces. 30 millió körül lenne kb az optimális, főleg a tényezőket figyelembe véve.
Forca Barca!!!!
enzonavas
Barça B

2025.05.28. 14:41:34

Jó ez átigazolási kisokos cikk, várom a többi részt.
Sajnos, számunkra csak két út tűnik járhatónak:
1. Jön egy lejárt szerződésű labdarúgó, aki annyira szeretne itt játszani, hogy mindezt nagyon kevés pénzért is vállalja (kb. annyiért amennyit az előző helyén keresett...). És !!! végül megeseik a szíve rajtunk Tebasnak (a villám simogassa arcát) és engedi regisztrálni.
2. Várjuk, hogy Yamal és Cubarsi képességű focisták lépjenek ki a Masiaról..
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.28. 13:52:29

Marcus Rashford will be available for all clubs for £40m.
He remains on Barça shortlist since January, when deal didn’t happen as no sale took place.
His camp met with Barcelona again today, as @tjuanmarti reports as Rashford is one of 4 options on Barça list. @FabrizioRomano
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.05.28. 11:26:24

Lehet három kapusunk. Pena megy, jönne egy pályafutása csúcsán járó titán, ter Stegen marad, Szczesny 3 milliós fizetését meg lehet felezni, és 1,5 millióért vésztartalékként hosszabbítani vele.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.28. 10:55:43

Troym írta:
2025.05.28. 09:26:07
Barcelona and Joan García's agents have reached an agreement over a 5 year contract with a bonus for a national team call-up, pending the player's final approval.
He has many offers, but the final decision will be taken this weekend!

@mundodeportivo

Én meg mennék Garciával, örülnék, ha igazak lennének a hírek és jönne Garcia. Stegen egy gerincműtét és ACL sérülés után minimum kérdőjel, Pena úgyis megy, Tek meg cserekapus szint.
Hát ez érdekes lesz, mert egybehangzó hírek szerint Tek elfogadta az 1+1 éves hosszabbítási ajánlatunkat. Kicsit most már sajnálom, a jövőt figyelembe véve mindenképp jobban jártunk volna, ha jön egy tehetséges, fiatalabb kapus. Szerintem a lengyelnél ez az idény a tipikus szép volt, jó volt, épp elég volt szitu, én örülnék ha jövőre már gond esetén nem ő állna a kapunkban.

De nézzük a pozitív oldalát, ha marad a lengyel, akkor megmarad 25 millió euró, ami jelen esetben nekünk nem kevés pénz.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.28. 10:46:04

Néztem róla vidiket, ez a Joan García amúgy semmi különös, kötelezőket fogja, de bravúrokat nem nagyon láttam tőle! Ha mindenképp hozni akarjuk, akkor Tek helyére kellene (kellett volna), aztán majd meglátjuk jobb-e mint Stegen...

Amúgy a spanyol NL válogatott keretből kimaradt, ha ennyire jó, mint ahogy sokan mondják de la Fuente miért nem hívta be? Lehet személyes okai vannak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szbsz 2025.05.28. 10:57:11-kor.
gy
Jugador del Barça

2025.05.28. 10:16:08

Troym írta:

Ott van Ferran tökéletes példa. 25 éves 2027-ig szerződése van, jó szezonja volt, előtte 3 ótvar. Biztos nem adnék neki szerződést 2028-ig sem, nézzük meg 2026 nyarán mit gondolunk róla, hasznos vagy sem, kell, vagy nem...
Mondjuk ebben azt is nézni kell hogy ha végül el akarod adni, és egy év van hátra a szerződéséből akkor garantáltan a felét/harmadát tudod megkapni érte.

Ha realitások mentén lehet hosszabbítani egy évet (értsd nem csak a legutolsó jó szezon alapján árazva, akkor talán érdemes lenne +1 év).

Ha úgy nem megy akkor egyetértek jobb megnézni a kövi szezont és biztosabbra menni
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.28. 10:10:51

Zozzy 5 írta:
2025.05.28. 07:22:35
sztem Joan Garcia nem azért lenne most fontos, mert biztosan tudható, hogy Stegen jövőre nem tudna már top szintet hozni, hanem mert bizonytalan a sérülése után és a korára való tekintettel, hogy mit lehet tőle várni a jövőben. egy ilyen helyzetben adott most egy olcsón elhozható, fiatal, minden jel szerint top kapussá váló játékos - ez utóbbi nem csak az idei teljesítményéből, hanem az érdeklődők személyéből is látszik. emiatt hosszútávon egy megérős, fenntartható üzletnek tűnik most Garcia. olyan üzlet lenne ez, ami nem egy teljesen egyértelmű szitu, kockázatot vállalunk, hisz nem lehet tudni, hogy beválik-e, és közben lemondunk egy jó kapusról. de ez nekem kisebb, ideális kockázatvállalásnak tűnik, olyannak, amiket rendszeresen meghoznak más olyan klubok is, akik fenntartható projektekben gondolkodnak. mondjuk amikor a Pool lecserélte az egész középpálya tengelyt két éve: jó játékosok jöttek, de azért mégis ott volt a kérdés, hogy működhet-e rögtön ennyi új ember ilyen fontos posztokon együtt. a választ látjuk azóta. nyilván, lehetne ellenpéldát is hozni, ezért mondom, hogy kockázatvállalás, de szerintem alacsony.

szempont persze az is, hogy 1-2 év múlva vajon mennyiért tudnánk első számú kapust hozni. Verbruggen szerződése 28-ban jár le, tehát leghamarabb 2 év múlva lehetne viszonylag alacsonyabb áron elhozni, 3 év múlva ingyen. Dibu Martineznek 29ig van szerződése, tehát ő sem lesz olcsó a következő években. nem tudom, hogy kik vannak még Deco kapus listáján, de ha most csak ezt a két, már felmerülő nevet nézem, akkor ez szintén inkább amellett szól nekem, hogy most kell kapust venni, ha van jó lehetőség.

az is egy szempont persze, hogy Stéga egyáltalán rábeszélhető-e a távozásra és mennyiért lehetne eladni, nekem erről semmi infóm nincs. azt nehezen látom magam előtt, hogy ő üljön a padon és elfogadja, hogy csak BL kapus, másrészt a Garciás hírekből nem úgy tűnik, hogy neki oké lenne, ha nem véd BL-ben.
Szerintem ezért is jöttek a hírek arról hogy megvétel után kölcsön akarjuk adni, ami első hallásra érthetetlen, de szerintem az lenne vele a terv hogy ő kölcsönbe megy, Stegen a télig bizonyíthat és ha elvérzik akkor télen kis kompenzációval vissza tudjuk hívni ha szükséges, ha viszont Stegen olyan God Mode-ban tolja mint tavaly akkor meg nem padozni vettünk egy fiatal kapust 25m-ért.

Yamalt meg sajnos meg kellett lépni, még a tojáshéj sem esett le a hátsójáról és már így hozott egy ilyen szezont, a világ szinte bármelyik csapata fél karját odaadná érte 17 évesen, egy PSG-City el tudjuk képzelni milyen szerződésekkel kínálgatná(szerintem bőven Teknős-Haaland szinttel), ha viszont neadjisten lesérül/besül akkor sokkal nagyobb bajunk lesz sajnos minthogy épp mennyit keres vagy nem keres nálunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2025.05.28. 10:16:17-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.28. 10:05:43

Troym írta:
- Szerintem Raphinha nem ment volna sehova az előző szerződésével sem. - Elköltöttünk 3-4 millió plusz bérkeretet, ami simán elég egy tartalékjátékos bérének fedezésére is.
- FT szerintem lutri. Jövőre vagy 10 gólos szezonja lesz, vagy 1 gólos, lutri még egy évet adni neki.
Szerintem jó, ha őrizzük az értékeinket. Raphinha lehet hogy elvolt, de ez bármikor változhat. Flick alatt ennek kicsi esélyét látom, de pl. ugye a Xavi-éra végén igazából menni akart. Megtörténhet még ez is. Akár az is, hogy mondjuk ad absurdum Olmo egy egészséges világklasszis lesz, idejön Rahsford/Diaz, beverekszi magát a kezdőbe, ő esetleg annyit vissza esik, hogy még épp mögéjük kerüljön, és mivel ő aztán tuti, hogy kezdő játékos szeretne lenni, lehet ha ez megtörténne, akkor távozni akarna. Sok lehetőség van erre. Jó, ha a kezünkben van az irányítás szerintem. bruttó 2-vel nőtt a fizuja a capology szerint, ennyit szerintem megér megbecsülésben egy kb aranylaszti szintű szezon amúgy is.

Ferrán szerintem jóval kevésbé lutri, mint ahogy írod. Az előző szezonban is 15 gólpontot hozott össze 2000 perc alatt, ami csak annyival gyengébb, amennyivel a csapat gyengébb volt. Azt a szintet legrosszabb esetben is tudja szerintem hozni, az meg bőven elég egy cserének. 2 éve elég konstans teljesítmény nyújt már, idén meg inkább volt felsőpolcos center szint, mint csere (itt nem arra gondolok, hogy kezdenie kéne-e Lewy előtt, hanem hogy ezzel a játékkal és ezekkel a számokkal sok top csapatban lehetett volna joggal kezdő, ha jól rémlik, övé volt a legjobb gól(pont?) per perc mutató egész Európában a legalább 1000 percet játszott játékosok közül, és azért nem is egy időhúzó csere volt, sok perccel rendelkezett, ami már releváns). Ha ebből kicsit visszaesne, még teljesen jó, persze reméljük, hogy tartja a szintet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.05.28. 10:12:17-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2025.05.28. 09:43:56
Szerintem is. Egy éven belül már a klubnak kell pitiznie, főleg egy kelendő játékosának, akit sokan vinnének, és sok ajánlatot kap. Na, akkor már veszett fejsze nyele, túl kell licitálni a riválisokat, a játékos meg hátradőlve, mosolyogva figyelheti, ahogy túllicitálják egymást a kérők. Akkor kell még hosszabbítani, amikor a játékos még nem mobilis, ő is bizonytalanságban van, és ő is szeretné bebiztosítani magát. 2 évvel a szerződés lejárta előtt +1 évvel hosszabbítani, szerintem teljesen jó, kb ideális. A Raphinha-féle hosszabbítás szerintem egy ilyen minta. Nem túl hosszútávra, és még időben bebiztosítani egy középtávú jövőt. Szerintem win-win volt, pillanatnyilag.
Így is évente hosszabbítgatnál, csak bevállalva, hogy valakiről 2026 és 2027 nyarán ugyanazt gondolod.
A csapat 90%-a innen akar visszavonulni, állandóan nyilatkozza boldog-boldogtalan, így ha tényleg maradni akarnak, akkor aláírnak, ha nem, akkor meg el lehet adni bőven 1 évvel lejárat előtt. Csak Dembele, Frenki típusú játékosoknál érzem, hogy gond lehetne a licit, de ők meg inkább menjenek is akkor, ha csak a pénz miatt vannak itt.
Talán 25 év alatt Thiago volt az egyetlen játékos, akit egy évvel szerződés lejárat előtt adtunk el olcsóbban, mint kellett volna.

- Szerintem Raphinha nem ment volna sehova az előző szerződésével sem. - Elköltöttünk 3-4 millió plusz bérkeretet, ami simán elég egy tartalékjátékos bérének fedezésére is. Cserébe "nem kapsz többet", Raphinha a maximumát adja most is és örül, hogy szakmailag megbecsülik.

gránit
Director del Fútbol

2025.05.28. 09:43:56

bence0330 írta:
2025.05.28. 09:31:04
Na pedig pont ez az, amit mindenki el akar kerülni. 1 évvel a lejárat előtt már a játékos kezében van a gyeplő. Hagyhatja kifutni a szerződését, vagy ha menni akar, féláron teheti kb. Az borzasztó helyzet, ha a klub 1 évvel a lejárat előtt hosszabbít.
Szerintem is. Egy éven belül már a klubnak kell pitiznie, főleg egy kelendő játékosának, akit sokan vinnének, és sok ajánlatot kap. Na, akkor már veszett fejsze nyele, túl kell licitálni a riválisokat, a játékos meg hátradőlve, mosolyogva figyelheti, ahogy túllicitálják egymást a kérők. Akkor kell még hosszabbítani, amikor a játékos még nem mobilis, ő is bizonytalanságban van, és ő is szeretné bebiztosítani magát. 2 évvel a szerződés lejárta előtt +1 évvel hosszabbítani, szerintem teljesen jó, kb ideális. A Raphinha-féle hosszabbítás szerintem egy ilyen minta. Nem túl hosszútávra, és még időben bebiztosítani egy középtávú jövőt. Szerintem win-win volt, pillanatnyilag.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.28. 09:31:04

Troym írta:
De én mindenkinek 1 évvel lejárat előtt adnék szerződést függetlenül kiről beszélünk...nézzük meg 2026 nyarán mit gondolunk róla, hasznos vagy sem, kell, vagy nem...
Na pedig pont ez az, amit mindenki el akar kerülni. 1 évvel a lejárat előtt már a játékos kezében van a gyeplő. Hagyhatja kifutni a szerződését, vagy ha menni akar, féláron teheti kb. Az borzasztó helyzet, ha a klub 1 évvel a lejárat előtt hosszabbít.

Nem tudom, hova tenném Garcia érkezését. Tényleg csak akkor lenne értelme, ha TS menne, mert Tek hosszabbításával nem értem a dolgot. Vagy most ennyire lazán vagyunk már, hogy belefér az, hogy TS versenyezzen Garciával, mellette Tek meg úgyis bírja a padot, elszivarozgathat, és legyen 3. számú? Na ez kemény lenne, még egy Citynél sincs ilyen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Barcelona and Joan García's agents have reached an agreement over a 5 year contract with a bonus for a national team call-up, pending the player's final approval.
He has many offers, but the final decision will be taken this weekend!

@mundodeportivo

Én meg mennék Garciával, örülnék, ha igazak lennének a hírek és jönne Garcia. Stegen egy gerincműtét és ACL sérülés után minimum kérdőjel, Pena úgyis megy, Tek meg cserekapus szint.
gránit írta:
2025.05.27. 23:58:47
A múltkori írásod meg most értelmet is nyert, a 2031-ig való hosszabbítással. Látod, ennek már nem örülök. Raphinha hosszabbításának 2028-ig igen, mert az nem olyan nagyon hosszútávú. De 2025-ben 2031-ig hosszabbítani, nagyon kockázatos, 15 milliós fizetéssel.
Mag Yamal hosszabbítása szerintem szuper, de a 6 évet nem értem én sem. 2029 is bőven jó lett volna. Ha annyira befut és jönnek a címek, sikerek, szponzorok, akkor fizessünk neki 30 milliót akár 2029-től, de ez tényleg lutri. Egy ACL bármikor befigyelhet bárkinek, ld Gavi, Bernal, Stegen.
Van köztük 4. meccses fiatal, 30 feletti kapus, bárki....

De én mindenkinek 1 évvel lejárat előtt adnék szerződést függetlenül kiről beszélünk, mert sok minden történhet 2-3 év alatt. Henry, Villa stb szinte egy év alatt szorultak ki a csapatból és a szerződéseik alapján most sem nyomorog senki.
Ott van Ferran tökéletes példa. 25 éves 2027-ig szerződése van, jó szezonja volt, előtte 3 ótvar. Biztos nem adnék neki szerződést 2028-ig sem, nézzük meg 2026 nyarán mit gondolunk róla, hasznos vagy sem, kell, vagy nem...
Válasz küldése