Mivel annyi kell, csak az legyen végre tudatos. Kell 2 szélső játékos, egy hátra, egy előre.
Kapus akkor kell, ha TS/Tek besül, center meg akkor, ha Lewa nem lövi meg a 25-30 gólt a szezonban.
Álomvilágban élnek itt páran szerintem.
Mivel annyi kell, csak az legyen végre tudatos. Kell 2 szélső játékos, egy hátra, egy előre.
Valoszinuleg nem akartak Yamal-al 2 ev mulva megint hosszabbitani evi 20-30 millaert. + ezzel a 15 millas fizuval most kb. jeleztek, hogy ha barki ide akar jonni, legyen akarmekkora sztar, ez a max amit esetleg megkaphat.gránit írta: ↑2025.05.27. 23:58:47Ahogy a már megtörtént esetek mutatják, nem szabad ennyire hosszú távra hosszabbítani, nagyon kockázatos, addig bármi történhet. Szóval Raphinha hosszabbításának 2028-ig örülök, mert az nem annyira hosszútávú, de annak nem örülök, hogy Yamallal 2031-ig hosszabbítottunk. Természetesen nem Yamal a probléma, és nem is maga a hosszabbítás (annak nagyon örülök, főleg nem 1:1-ben a használható emberekkel hosszabbítani és őket megtartani a legpraktikusabb), hanem a dátum.
Nagyon egyetértek azzal, hogy kezdőkapusra van szükségünk.
Megmondom őszintén, fogalmam sincs, ki ez a Joan Garcia. Többször is kellett, hogy lássam, mert több Espanyol-meccset is láttam a szezon során, de egyáltalán nem tűnt fel, nem maradt meg.
https://x.com/eurobarcahu/status/1927456944970670296 Tek döntött, szóval mindegy is.
Azóta már cáfolva lett, nem zárta még be az ajtót előttünk. De állítólag a City is akarja.szbsz írta: ↑2025.05.27. 11:24:21https://x.com/MatteMoretto/status/1926984436769317098 A Pl-be akar menni, szóval már mindegy.![]()
Kár érte, pedig én is megnéztem volna a kapunkban, de gondolom nem akart versenyezni a kezdőért Stegennel...
. Mielőtt belemerülnèl a gúnyolódásba, gondoltam szólok, hogy mindezt a Mundo is lehozta ma. ... már amennyiben ez neked hitelesnek számít.szbsz írta: ↑2025.05.27. 19:14:18Azért az úgy érdekes mert Tek most készül éppen hosszabbítani 27-ig, a német válogatott első számú kapusát meg mégse adjuk már el, ha nem muszáj...soadroli írta: ↑2025.05.27. 12:43:55Barcelona have enquired about Brighton’s goalkeeper Bart Verbruggen.
He is high on the club’s list alongside Joan Garcia. @Santi_J_FM
Joan Garcia situation:
- Barcelona have decided to make a move for him — “going all out” for him.
- The player’s agents want him to join Barça.
- He only wants a starting role.
- He will not accept being loaned out.
- He will make a final decision this week. @relevo
Relevo, Santi_J_FM, ezek aztán hiteles források lehetnek...![]()
Fati már gyakorlatilag fél lábbal kint van, és még meg sem kezdődött az átigazolási piac.
Azért az úgy érdekes mert Tek most készül éppen hosszabbítani 27-ig, a német válogatott első számú kapusát meg mégse adjuk már el, ha nem muszáj...soadroli írta: ↑2025.05.27. 12:43:55Barcelona have enquired about Brighton’s goalkeeper Bart Verbruggen.
He is high on the club’s list alongside Joan Garcia. @Santi_J_FM
Joan Garcia situation:
- Barcelona have decided to make a move for him — “going all out” for him.
- The player’s agents want him to join Barça.
- He only wants a starting role.
- He will not accept being loaned out.
- He will make a final decision this week. @relevo
https://x.com/MatteMoretto/status/1926984436769317098 A Pl-be akar menni, szóval már mindegy.
Ja, erre is van stat az utolsó oszlopban. Pl. söprögetés címszó alatt, de ez nehezebben mérhető, mert nem mutat eredményességet, így nyilván Pena toronymagasan vezeti azt 90 percre vetítve, Tek meg toronymagasan a második, ez a stílusunkból adódik, rengeteget futnak ki. A passzjátékot sem látom elég objektívnek a hossszú labdáknál, nagyon nem mindegy, milyen a csapatod, kik vannak elől, hogy tartják meg a labdát, hogy mozognak, hogy nyernek párharcot, túl sok változó. Van egy jól kinéző stat, a 16-oson belülre érkező keresztezések lefülelése, ebben a második legjobb a ligában, ebben a mi kapusaink pont nem jók.
Nekem is nagyon rizikósnak tűnik. 1 vagy 2 év múlva úgyis kezdőbe igazolunk kapust, akkor ennél sokkal biztosabbra megyünk és komolyabbra megyünk rá. Azt pedig, hogy rövidtávon kiszorítsa MAtS-ot én nem igazán tudom elképzelni. A német azért még mindig egy nagyon jó játékos, régóta itt van, ráadásul csapatkapitány (a Flickkel való kapcsolata pedig gondolom rátesz egy lapáttal) Helyette egy olyan kapust kizárt, hogy kezdőbe raknak akinek eddig egy szezonja van egy alsó-közép szintű csapatban.bence0330 írta: ↑2025.05.26. 19:19:48
Nekem sem maradt meg a teljesítménye, én is csak úgy "elhiszem, amit mondanak róla". De most ránéztem a statokra
https://fbref.com/en/comps/12/keepersadv/La-Liga-Stats
PSxG-GA elvileg az összefoglaló stat, abból is a /90, azaz az Expected szekció utolsó oszlopa. Ez azt jelenti ugye, hogy a lövésből várható gólokhoz képest mennyit fogott. Ebben ő vezeti a Ligát. Ez sokkal jobb mutató, mint a védési hatékonyság, hiszen pl. Tek alighanem sokkal több ziccerrel néz szemben, mint egy alsóházi csapat kapusa, sokkal nehezebb helyzetekben kell védenie, a fenti stat ezt figyelembe veszi. 90 percenként 0,2 góllal kap kevesebbet, mint kéne neki. Ez nagyon komoly teljesítmény, de valóban, csak 1 szezon. Kicsit rizikós, főleg a szintlépés, de mivel még kapus szemmel elég fiatal is, akár nagyon be is jöhetne. Meret sokkal biztosabb megoldásnak tűnne, a 28 év kapusoknál még teljesen jó, legalább 4-5 jó éve lehet.
A 80 körüli árat én igazából csak a korai hírekben olvastam, az utóbbi időkben szerzhető információkban nem nagyon említenek pletykaszintű vételi díjat sem. Egyáltalán nem kizárt, hogy ennél akár jóval olcsóbban is meg lehet szerezni. Nem akar hosszabbítani a Poollal, hiába ajánlottak új szerződést, így részben nekik is érdekük értékesíteni, jövőre lejáró szerződéssel egy évvel idősebben, kényszerben a felét kapnák érte. Kedveli a klubot és a La Ligát, a jelenlegi szerződése sem túl hosszú és egyelőre licitháború sem néz ki. (persze lehet, hogy pontosan az ellentéte lesz és magasabb lesz az ára, de egy zsírosabb ajánlatot is simán elfogadhat az angoloktól)bence0330 írta: ↑2025.05.26. 19:19:48Diaz ezért az árért szerintem is sok, de amúgy piaci helyzetet tekintve lehet megér ennyit. Ha Flick nagyon őt akarja, részemről mehet, mert ez nagyon fontos. Nem csodálom, hogy őt akarja Flick imádja Raphinhát, és Diaz kb hozzáállásban ugyanaz, csak ténylegesen szélső mellette. Ennyivel jobb, mint egy Rashford mondjuk, akinek feleennyi lenne az ára.
Ő nekem is eszembe jutott, nagyon ígéretes játékos. Sztem az a bajuk vele, hogy nem igazi, klasszikus, nagy munkabírású szélső, inkább szélről befelé húzódó irányító, passzer profil, és csatárnak se lehet betenni, ha úgy van. Ettől függetlenül sztem is lenne benne fantázia, az árát nem tudom, mennyi lehetne.
Nekem sem maradt meg a teljesítménye, én is csak úgy "elhiszem, amit mondanak róla". De most ránéztem a statokra
Én megőrülök ha 80-ért elhozzuk Diazt, kb a felét ha éri.
Ennyi, abból a befolyt százasból meg tudunk hozni, egy minőségi balszélsőt, Luis Díazt is akár és Cubarsit se kell eladnunk az Internek!FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.26. 18:29:22https://barcauniversal.com/barcelona-on ... -complete/
A MARCA szerint elkészültek a VIP boxok (eladott), és azt a Limak hitelesítette.
A Barca továbbítja a papírokat a La Ligának, hogy el tudjon számolni a 100 millióval és visszakerüljön az 1/1 alá.
Én két érkezőre számítok a nyáron: Az egyik értelemszerűen Luis Díaz lesz, a másik meg remélhetőleg egy full-back, bár ezt Deco már egyszer cáfolta, de azért én bízok benne...Barcaman1993 írta: ↑2025.05.26. 15:28:35Csak én gondolom, hogy túl sok érkező nem lesz nyáron? Deco lenyilatkozta, hogy Ter Stegen pótlásáról 2 év múlva kell gondolkozni, egy cserekapus érkezése akkor lehet érdekes, ha a lengyel távozik. A védelem létszámban meg van, baloldalra jöhetne valaki, de akkor Gerard Martinnal minek hosszabbítottunk? Középpályán szerintem túl sokan is vagyunk. Elől vagyunk vékonyak a 4 használható emberünkkel, de a 3 kezdő nem hiszem, hogy túl sokat lenne pihentetve jövőre sem, Fermín és Olmo meg eddig játszottak fent, ha kellettek. Kíváncsi vagyok mi fog történni. Klasszis játékos nem hiszem, hogy eljön padozni.
Szerintem év elején semmi gond nem volt vele, ha egy hasonló szintet hoz bármely kapusunk, főleg az erősségeit (értsd: kijövetelek, lábmunka, passzok) tekintve nem lenne ilyen kapuskérdés. A bekapott gólok meg nagyon félrevezetőek. Joan Garcia kapott 38 meccsen 51 gólt összesen 8 cleen sheet-tel, TEK 15 meccsen 12 gól szintén 8 c.s.. Emlékezzünk, amikor kiálltunk B-csapattal Pamplonában mi volt, pedig nem egy gödörben lévő csapat volt (10-0-1) Ha nincs előtted normális védelem, de úgy en bloc egy jó csapat lehetsz top kapus, biztosan többet nyelsz be, mint egy Barca gyenge hálóőrrel.szbsz írta: ↑2025.05.26. 13:58:45Nagyon visszaesett önmagához képest az elmúlt években, legutóbb a Villareal ellen a 3 bekapott gól se mutat jól a neve mellett.
Én mondjuk adnék neki még egy utolsó esélyt, Flick alatt hátha magához tér (ahogy azt megtették mások is), a fórum többsége és úgy általában a culék eladnák viszont...
Mindenesetre annak, hogy igazolunk egy top kapust aztán kölcsönadjuk semmi értelmét nem látom, pláne a jelenlegi anyagi helyzetünkben!
Sebaj, itt van Pena, aki utolso meccsen is clean sheet volt.