pep71 írta: ↑2025.05.24. 16:46:44
Megint a Pool-nak tennénk szivességet.
Kifizetnenk Wirtz felét, aki kp létére kb annyi gólt szerez mint a szted nagy gólgyaros Diaz..Wirtz 22 éves, Diaz meg 28. Ha nem akar hosszabbítani a Pool-al, akkor mi a sz.rert fizetne érte a Barca 70-80 milliót.. real meg ingyen hoz Mbappet, TAA-t. Akkor várja meg a Barca is ameddig lejár szerződése. A védelmet kéne valahogy rendbetenni, nem a golszerzessel vplt gond. Yamal, Raphinha úgyis játszani fog szinte mindig. Ha előre akarnak valakit, akkor lewa lecserélésére kellene ezt a pénzt elkölteni sztem sokkal inkább.
Wirtz életkora meg a góljai nem tudom hogy jönnek ide. Egyáltalán az is csak egy egyszer felröppent pletyka hogy érdekli őket, de kétlem, hogy kiadnának 150 milliót, ami ugyanannyira valós, mint hogy meg akarják venni. Az a Mbappé, aki szintén nem tudom hogy jött ide belekerült 150 millióba (csak nem a PSG-nek fizették) 40 milliós (+marketingveszteséges a többiekhez képest) fizetéssel. 3 Diaz kerülne kb. annyiba.
Pont az lenne a lényeg, hogy a kezdőbe érkezne és nem feltétlenül a támadójáték erősítésére, sőt, ezért is lenne irreleváns, hogy fent rotálják-e Raphit/Yamalt vagy sem, plusz nem egy tükörszélső, ugyanúgy mehet Lewy helyére. Ez a fontos, hogy mobilis játékos legyen, nem tartom véletlennek, hogy akik komolyabban felmerültek, mint Rashford, Lookman vagy a kolumbiai ugyanaz a profil és nem "egyszerű" balszélsők.
És nem azon van a hangsúly, hogy mindenképpen Diaz legyen, hanem hogy egy ilyen típusú és kezdő szintű játékos, de mivel ő van legkomolyabban képben, felesleges olyanokról beszélni akikről szó sincs. (Rashfordról az egyedüli, akiről szintén elhangzott nagyon sok pro-kontra vélemény) Ha egy ilyen profilú, legalább ilyen szintű játékos belefér, akkor mindenképp megérné.
De csak annyit tehettünk idén, hogy összetettük a kezünket, hogy Raphi és Yamal sérülés nélkül megúszta ezt az évet, ha bármelyiküknek akár csak egy 1-2 hónapos kiesése beüt és nézhetjük ott helyettük Fermint, Torrest, Olmot, több mint kérdéses, hogy bármelyik porondon ilyen évet sikerül összehozni. Hogy végig számíthattunk mindkettőjükre pedig inkább kivételes, mint amire építeni lehet egy 60-70 meccses szezont.
Diaz alább említett sérülékenysége sem tudom hogy jön ide, az utóbbi 6 évében (Európa - Porto+Pool) azt hiszem össz-vissz 1 sérülése volt.