Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.24. 13:04:51

pep71 írta:
2025.05.23. 20:46:08

Óriási hülyeség lenne..nem is fiatal, nem is olyan jó, különben a Pool nem engedné el. Piszok gyors , de elég egysikúan buta játékos , aki nem is egy gólvágó.
Adóssághegyek vannak a Barcanal, meg kell fizetni Yamalt, Raphit, ott a stadion is, remélem nem lesz eszetlen költekezés.
Ezt inkább áthoztam az EU játékospiac topicból.

Szerintem abszolút nem lenne hülyeség, még ha nem is ő, akkor egy ilyen profilú tényleg minőségi játékos. Egy Lookmannal szemben szerintem stabilan a kezdőbe érkezne. Középen ugyanolyan, mint Rashford, ami azért sokat számítana (érdemes elolvasni Pereira, Bruno Alemany "elemzését" róla, aki azért ismeri/hozzáértő)
Lewy augusztusban már 37 lesz, fizikálisan nem valószínű, hogy bírná a komolyabb terhelést és a sérülések is jobban elkaphatják. (Torres pedig ha kb. az idei szezonját hozza is inkább beugrós, mint olyan csere, aki Bl-ben/huzamosabban kezdő szint, ha ehhez a korábbi szezonjait is hozzávessszük pláne)
Diaz amúgy is nagy munkabírású, vele a letámadás, illetve a feltolt védekezés is sokkal stabilabb, hatékonyabb lehetne, nem csak a támadójáték akár centerrel, akár Raphival van együtt a pályán.
És amellett, hogy a kezdőt is javítaná, meglenne a brazil, Yamal, Lewy (sőt Olmo) minőségi pótlása, de egyeseknél akár még jobb alternatívája.
Nem tudom azt, hogy egysíkú/buta játékos miből szűrted le, szerintem egyáltalán nem ez a jellemző, emellett, ha nem is egy Yamal-féle cselgép, de Raphinhánál például ebben az aspektusban szintekkel jobb, főleg ha utóbbi a bal oldalon van. Ahogy azt sem mondanám, hogy nem gólerős, Salah mögött ő lőtte a Pool legtöbb gólját, nálunk pedig alapból mindenki szintet lépett ebben, akárki jön szerintem senki nem lenne kivétel.

A Pool pedig nem akarja kirakni, már szerződést kínált neki, csak ő nem akar hosszabbítani és legalább nem '28-'30-ig tart a k0ontraktus.

Nem azt mondom, hogy mindenképp ő kell, vannak akár jobbak is, de egy hasonló profilú (Flick szempontjáből főleg) és legalább ilyen szintet képviselő játékossal erősödne leginkább a csapat mind kezdő, mind csere/rotáció alternatívaként. Nem véletlenül ez a poszt jelenleg (szerencsére) a klub prioritása. Viszont azok közül, akik elérhetők, minőségiek és minimálisan is felmerültek talán ő lenne a legjobb, esetleg Rashford lehetne még hasonló, de hogy ő a kezdőbe jönne-e szerintem kérdéses. Illetve ha utóbbi ad is le valamennyit a béréből még mindig magasabb lenne, mint a kolumbiaié, ami szerintem minimum annyira, ha nem fontosabb mint az ára
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.23. 20:44:17

bence0330 írta:
2025.05.23. 17:14:07

Igen, talán Xavinál sem volt már ebből akkora gond, nála inkább kiszórtunk olyan embereket, akik már akkor is problémásak voltak, azóta kiderült, hogy tényleg (Nico, Mingueza, stb), de Flick-kel egyértelműen kiléptünk ebből a mederből, sőt. :) De úgy látom alapvetően mégiscsak kicsit hasonló a véleményünk, ha nem is teljesen, épp ezért nem félnék a MU-ból játékost hozni, hiszen ott kb túlzás nélkül feleolyan jónak tűnik mindenki, mint amilyen. Flicknél meg némi túlzással kb kétszer olyan jónak, mint amilyen. :D Attól nem félnék, hogy azonnal 1-2 polccal feljebb ne kerülne bárki, aki idejön, Maguire kivételével, mert szerintem ő itt még viccesebb lenne. Kb 13-4 játékosuk mindenképp van, akit örömmel látnék itt Flick alatt önmagában,.
Nem tudom, szerintem sokkal több olyan játékosuk van/volt, akikre ugyanúgy el lehet mondani, hogy nagyon jók (voltak addig, akár top játékosok) és nemcsak ott, hanem miután elmentek onnan sem tudták megközelíteni azt a teljesítményt, amit előtte korábbi csapatukban(csapataikban) mutattak vagy amire hivatottnak tűntek. Mindaddig válogatott/top csapat alapemberek voltak Többnyire az lett a vége, hogy folyamatosan lejjebb süllyedve kis -és középcsapatba kerültek és vagy ott vannak vagy ott mentek tönkre. És nem olyanok, akik már 31-32 éves koruk fölött, pályafutásuk vége felé igazoltak el, hanem még bőven jó korban.
Lehet, hogy de Jong is tart ettől. Közeli ismerősei is jártak így, de de Ligt is ebbe az irányba megy. Ezek most csak a hollandok, de nagyon sok felsőpolcos játékos karrierje onnan indult le a csúszdán.

Olcsón persze megérheti, csak nagy pénzt kiadni hatalmas zsákbamacska onnan, főleg nekünk. És azért Mainoo is csak 1,5-2 profi szezonnal "büszkélkedhet" egy MU-ban, érte ilyen brutális összeget kiadni, főleg nagyon magas fizuval. Eza az angol vonal már alapból kockázatos, ráadásul sérülékeny is.
Mondjuk szóba sem került nálunk, legalábbis én nem nagyon hallottam róla. De alapvetően arra a posztra (de akár az egész kp-ra) sem igazán merülnek fel nevek, még pletykaszinten sem. De lehet, hogy csak az én figyelmem kerülte el. Center, szélső védők/támadókról már klubtól származó infok is vannak, amik amúgyis a leglogikusabbnak tűnnek. (Most Ben Seghirről is hoztak le híreket, akit helyszínen is figyeltek. Ha olcsón elhozható esetleg egy valós Fati üzletbe bevonható én örülnék neki.)
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.23. 17:14:07

szbsz írta:
2025.05.23. 17:08:28
Hát ja, le lettek húzva a korrekt kategóriás játékosok (Fernandes, Sancho, Lukaku) gyenge közepes szintre, az amúgy is közepes játékosok (Maguire, Hojlund) meg vállalhatatlan szintre, ezért játékostemető a MU. Mindenki full kiégve távozik onnan, Sancho, Pogba, Antony, aztán a következő csapatukban kezdhették felépíteni magukat ismét.

Amúgy nekik is egy Flick típusú, motoválni tudó edzőre lenne szükségük szerintem, valszeg nem a legjobb a légkör az öltözőben, ezért húzzák egymást vissza, ha már párhuzamot vontál köztük és köztünk, mint játékostemető klubok közt. Nekünk is megoldódtak a mentális problémáink Flickkel egyből...
Ez már off, de szerintem CR7 volt a probléma 90 százaléka, abból nem ocsúdtak még fel. Előtte tényleg gyengébb kerettel is ott voltak az élmezőnyben. De ott minden morál szétesett, legyen tanulság, hogy senki nincs a klub felett.

Igen, talán Xavinál sem volt már ebből akkora gond, nála inkább kiszórtunk olyan embereket, akik már akkor is problémásak voltak, azóta kiderült, hogy tényleg (Nico, Mingueza, stb), de Flick-kel egyértelműen kiléptünk ebből a mederből, sőt. :) De úgy látom alapvetően mégiscsak kicsit hasonló a véleményünk, ha nem is teljesen, épp ezért nem félnék a MU-ból játékost hozni, hiszen ott kb túlzás nélkül feleolyan jónak tűnik mindenki, mint amilyen. Flicknél meg némi túlzással kb kétszer olyan jónak, mint amilyen. :D Attól nem félnék, hogy azonnal 1-2 polccal feljebb ne kerülne bárki, aki idejön, Maguire kivételével, mert szerintem ő itt még viccesebb lenne. Kb 13-4 játékosuk mindenképp van, akit örömmel látnék itt Flick alatt önmagában, ha de üres poszra számolnék csak mindenképp, akkor elsősorban Rashfordra gondolok, de a Dalot/Mazraui párosból az egyiket mindenképp elfogadnám Koundé és Baldé mögé. A többire meg nem futja/nincs szükség, de DJ-ra elcserélném bármelyiket a 3 top kp-suk közül.

.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.23. 17:08:28

bence0330 írta:
2025.05.23. 14:50:05
szbsz írta:
2025.05.23. 13:55:12
...Szinte mindenki közepes vagy még attól is gyengébb... Egy nagy játékostemető lett az egész klub...
Na de akkor melyik? Mert ha eleve közepes játékosok, akkor nem lesz játékostemető, hiszen azt pont arra mondjuk, hogy ha sok remek játékost húz le egy csapat.
Hát ja, le lettek húzva a korrekt kategóriás játékosok (Fernandes, Sancho, Lukaku) gyenge közepes szintre, az amúgy is közepes játékosok (Maguire, Hojlund) meg vállalhatatlan szintre, ezért játékostemető a MU. Mindenki full kiégve távozik onnan, Sancho, Pogba, Antony, aztán a következő csapatukban kezdhették felépíteni magukat ismét.

Amúgy nekik is egy Flick típusú, motoválni tudó edzőre lenne szükségük szerintem, valszeg nem a legjobb a légkör az öltözőben, ezért húzzák egymást vissza, ha már párhuzamot vontál köztük és köztünk, mint játékostemető klubok közt. Nekünk is megoldódtak a mentális problémáink Flickkel egyből...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2025.05.23. 17:00:32

Chino írta:
2025.05.23. 15:26:41
Senki nem mondta, hogy nem adnák idén
Erre reagáltam:
Chino írta:
2025.05.23. 13:46:17
Eddig semmi pénzért nem adták Mainoot
Ez mostanra már biztosan nem igaz, teljesen nyitottak a tárgyalásokra.
Chino írta:
Ugyanakkor ott van még vagy 3 poszt
Egy Yamalt, Raphinhát
Yamal rotálásában hiába reménykedtek. Ő nem lesz rotálva. Szinte minden egyes egészséges pillanatát a pályán fogja tölteni. Raphinha úgyszintén. Ki is volt akadva, hogy Xavi mindig lehozta. Ha nincs edzőváltás, már nem is nálunk játszana. Ilyen kaliberű játékosokat nem lehet rotálni, mert a pályán akarnak lenni. Mögöttük pár perces perememberek lesznek.
Chino írta:
de láttuk mit jelent egy Baldé kiesése.
Költséghatékony megoldás: Minguezát apróért, opcióval visszahozni. Ő is szintet lépett azóta, mint Garcia, ő még nagyobbat is. Ráadásul mindkét szélen jól játszik a Celtánál. Nem tartom valószínűnek, hogy emellett ne férne bele egy komolyabb igazolás. De Jong elcserélése pedig nem hogy akadályozná a további igazolásokat, de valószínűleg segítené, mert komoly pénzek szabadulnának fel számunkra, ha de Jong fizetésétől megszabadulunk. Egy ilyen csere nemhogy akadályozná, de inkább segítené a további igazolási lehetőségeinket.
Chino írta:
azt Decoék is megerősítették és a kp az utolsó, ahová embert keresünk ráadásul még pletykaszinten sem nagyon merültek fel nevek, Mainoo főleg nem.
Elképzelhető. Én a magam nevében beszélek, nem Deco nevében.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.05.23. 17:09:23-kor.
bence0330

2025.05.23. 15:37:23

Chino írta:
gránit írta:
2025.05.23. 14:22:08
Simán megadnám a 70-et Mainoo-ért, például de Jong + 40 millió formájában.
Senki nem mondta, hogy nem adnák idén, csak annyit, hogy baromi drágán.
Nem véletlen, hogy jelenleg a szélső a prioritás, ahogy azt Decoék is megerősítették és a kp az utolsó, ahová embert keresünk ráadásul még pletykaszinten sem nagyon merültek fel nevek, Mainoo főleg nem. Pedri posztjára pedig egy angol játékostól amúgy is félnék, főleg hogy eddig van benne 1,5-2 szezon egy MU-ban.
Azzal egyetértek, hogy a középpálya az utolsó, ahová jelenleg embert kell nézni, de ettől, még ha van lehetőség, javítani lehet. Ha DJ+40-et ez nem is érne meg, de ha DJ-ot el tudnánk cserélni valaki jobbra, akkor azt meg kéne lépni. Szerintem eleve ki fog esni a kezdőből, én ezt nagyjából elkerülhetetlennek látom, Casadó jobb volt, amíg nem fáradt el, és Bernal elvileg még jobb is. És csak 2 hely van a kezdőben. DJ néha kezd, de amúgy szerintem Pedri cseréje lesz. Ehhez sokat keres és sokat ér. Persze erre a szerepre jó is lenne, alapvetően mindkét posztra bedobható, nem bánkódom, ha marad, csak jó lenne, ha nem ő lenne az alapkezdő, mert tényleg a legdurvább helyzetekben ő egy picit kevés.
De ha ebből semmi nem lesz, akkor sem lesz gond remélhetőleg, gyakorlatilag másfél igazolásunk lesz oda, egy Bernal, meg Casadó fél évét számítva. Bennük most ebben az anyagi helyzetben meg kell bízni. Ha középpályást hoznék, akkor nem egy igazi vkp lenne az, hanem tényleg valaki, aki Pedri helyett bekerülhetne. Tényleg lehet, hogy úgy tervezzük, hogy ez DJ lesz, nem is rossz rá, de lenne erre jobb játékos.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:

Készek eladni.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... lund-exits

https://www.goal.com/en/lists/man-utd-c ... eab592cd73

Szerintem komoly probléma, hogy Pedrinek nincs alternatívája. Ebben a szezonban megúsztuk Pedri kiesését, de nem biztos, hogy mindig meg fogjuk úszni. Szerintem ketten párban is nagyon jó mélységi középpályát alkotnának. Azt pedig idén megtanultuk, hogy nincs olyan probléma, hogy "luxus a padon". Legyen csak "luxus" a padon is. Az Inter elleni visszavágó előtt már mindenki amiatt kongatta a vészharangot, hogy a sérülteket hogyan fogjuk pótolni. Kell a minőség a padra is, és Mainoo még csak nem is a padra jönne (nálam).
Senki nem mondta, hogy nem adnák idén, csak annyit, hogy baromi drágán.
Ugyanakkor ott van még vagy 3 poszt, amire még ennyi lehetőség sincs és fontosabb. Ráadásul ebből ennyi pénzért legalább kettőt lefedhetnénk.
Egy Yamalt, Raphinhát minimum olyan fontos rotálni, sérülés esetén pótolni, mint Pedrit, de láttuk mit jelent egy Baldé kiesése. Nem véletlen, hogy jelenleg a szélső a prioritás, ahogy azt Decoék is megerősítették és a kp az utolsó, ahová embert keresünk ráadásul még pletykaszinten sem nagyon merültek fel nevek, Mainoo főleg nem. Pedri posztjára pedig egy angol játékostól amúgy is félnék, főleg hogy eddig van benne 1,5-2 szezon egy MU-ban.
Ha rendelkezésre állna annyi pénz, mint a Chelsea-nek, Reálnak, Unitednek stb. és a bérekre sem kéne annyira figyelni egész más lenne a helyzet, de jelenleg nagyon más a helyzet.

szbsz írta:
Na átnéztem gyorsan a MU-nak a keretét: Szinte mindenki közepes vagy még attól is gyengébb, igazából nincs egy jó játékosuk se, olyan akit azért megnéznék itt hátha beválik... Egy nagy játékostemető lett az egész klub, teljesen legit a 17. helyük a bajnokságban!
A MU az utóbbi 10 évben kb. a legnagyobb játékostemető, főleg ha az igazolások összegéhez viszonyítunk. Nem tudom pontosan, de szerintem ebben az intervallumban volt legalább 16-18 ilyen 40-120 milliós igazolás vagy nagy név. Ezek közül akik 1-2 évnél tovább tartották ott a szintjüket vagy viszonylag jó áron tudtak értékesíteni azok Bruno Fernandes, Lukaku, Di Maria, (Greenwood?), Ugarte. Igazából többre nem is nagyon emlékszem, bár lehet van. A többinek vagy kb. ott fejeződött be a rövidtávon a karrierje vagy elment fillérekért és máshol vissza tudott kapaszkodni. Ambivalens módon ott is inkább a saját nevelések/fiatalon név nélkül érkezők voltak azok akik húzóemberek lettek. Rashford, Garnacho, Mainoo, Shaw stb. talán akik ide tartoznak. Akik tavaly, esetleg tavalyelőtt érkeztek persze nem tudni még, mint mondjuk Yoro, Zirkzee, de azért ők is kérdésesek, akár a sérülése miatt.
Szóval én nagyon óvatos lennék onnan, arról nem is beszélve, hogy milyen a bérigényük. Lehet, hogy jelenleg egy Mainoo keveset keres, de neki ez még az első felnőtt szerződése, innen nagyon nagy ugrás lenne, akár hosszabbítanának vele akár eligazol. Yamal is béka se..e alatt keres jelenleg, de kétlem, hogy megállna 8-9 millió alatt.

Legutóbb a Mundo hozta le egy esetleges Fati-Monaco váltást. Szerintem ez számára is előnyös lenne, jelenleg egy neki való csapat, de a szerződésbe én mindenképp beletennék egy visszavásárlási opciót. Nem tartom kizártnak, hogy ott sikerül visszakapaszkodnia, főleg, ha elkerülik a sérülések. Egy-két jó szezonnal egy 20 millió körüli opcióval jól járhatnánk. Most úgyis inkább az a lényeg, hogy a bérsapkán kozmetikázzunk, mintsem, hogy magasabb összegért próbáljuk eladni. Így mindhárom fél jól járhatna. A Monaco olcsóbban viheti, Fatinak lesz esélye egy topcsapathoz (nevelőegyesületéhez) visszatérni, mi pedig olcsón hozhatunk minőségi embert.
Ha tőle szabadulnánk az a jelenlegihez képest egy fix 25 milliós csökkenés lenne a következő szezonra nézve. Ez pedig simán fedezné a hosszabbításokat és az esetleges igazolásokra is még helyet szabadít fel. Szerencsénk van, hogy Yamal saját nevelés így az FFP-t az emelés sem nagyon bántja. Szerintem nagyon jól csináljuk, hogy a hosszabbításokat rendezzük és szilárdítjuk a csapatot, egyelőre azt se tudni, hogy mi lesz az 1:1-el. Ha abba nem férünk bele, akkor úgyis borul az egész nyár és sokkal érdemesebb megtartani a játékosokat.

A MU-s besülésekkel kapcsolatban, ha mondjuk az idei évet még nem nézzük, szerintem sokkal több olyan játékos ment/megy rövid távon a lecsóba az utóbbi években aki nagy/relatíve nagy név volt, nagy jövő előtt állt jó szezonokkal a háta mögött. Casemiro, Pogba, Varane, de Gea, Martial, Mount, van de Beek, Sancho, de még azért ide sorolnám akár Blindet, Alexist. Most nem néztem át, de biztos találnék még. De azért egy Antonynak sem egy Betis szint nézett ki. (most olyanokat nem vettem ide akik ugyan jó szezonokkal, de pályafutásuk vége felé érkeztek, de itt estek vissza szinte azonnal vissza, mint CR vagy Ibra)
Ráadásul mondjuk egy de Ligt-Zirkzee duónak is elég veszélyes, ami kinéz. Előbbi eddig elég flop, de utóbbinál is egy 32 meccs (1400 perc) 3 gólos szezon centerként nem a jó utat mutatja. És az a sor a hosszabb, aki top vagy nagyon ígéretes játékosokként/jó szezonokkal a hátuk mögött érkeztek és a régi útra nagyon nem találtak vissza.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2025.05.23. 15:58:41-kor.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.05.23. 14:50:05

szbsz írta:
...Szinte mindenki közepes vagy még attól is gyengébb... Egy nagy játékostemető lett az egész klub...
Na de akkor melyik? Mert ha eleve közepes játékosok, akkor nem lesz játékostemető, hiszen azt pont arra mondjuk, hogy ha sok remek játékost húz le egy csapat. Nekünk is volt ilyen időszakunk nem túl rég.

Szerintem csupa remek játékosból állnak (nyilván nem mindenki, Maguire, Hojlund, de még utóbbira se merném ilyen fiatalon ebben a környezetben 100%-ra kimondani, hogy máshol ne lenne jó, de sanszos)

És azért gondolom mindezt, mert olyan játékosokra is azt mondanánk, hogy közepes, aki:

- Évekig top focista volt, BL győztes csapatban alapkezdő (Mount). Kétlem, hogy hirtelen egy közepes játékossá vált volna a MU-ban.

- Antony, aki tényleg a PL egyik leggyengébbje volt, egy ideggörcs vicc, a Betisnek meg már kb a váltás pillanatában a legjobbja, és húzóember, szerintem abszolút kulcsfigurája a Betis tél-tavaszi nagy menetelésének, és a Liga legjobb játékosai között van. De ha most is a MU-ban lenne, rá is azt mondanánk, hogy közepes. Sőt, rá még csak ennyit sem, még csak közepes sem volt, még tőlük is lefelé lógott. Aztán most meg felső polcos, pont lejjebb írták, hogy de jó lenne ide, és csak Yamal miatt nem értek egyet vele, miatta felesleges.

- Zirkzee a Serie A tavalyi nagy szenzációja volt, izzott a tehetségtől, öbizalomtól, az olasz csapatok sorban álltak érte. Átmegy, nulla.

- Sok ilyet lehetne még mondani, Ugarte, stb, de akinek a fentiek nem elegek, Casemiro a tökéletes bizonyíték. Ha sose játszott volna a Reálban, mit mondanál rá? Közepes. Aztán tudjuk, közel egy évtized meghatározó alakja és egyik, ha nem a legjobb védekező középpályása volt. Szóval akkor alighanem mégsem vele van a gond.

Más csapatoknál is vannak ilyen elszigetelt esetek, aztán vagy megoldódik, vagy megy a játékos, még Mbappénak is volt egy horror 2-3 hónapja, ha csak akkor láttad volna, közepesnek lehetett volna maxtitulálni. Csak legtöbbször ebből kijönnek, a MU-ban meg csak süllyed mindenki lefelé megállíthatatlanul.

Szerintem ez a minta nagyon azt adja ki, hogy 1-2 kivételtől eltekintve a játékosok mélyen meguk alatt teljesítenek, hiszen tudjuk bizonyos játékosorkól, hogy akár klasszisok is voltak előtte. Szerencsétlen Fernandes az egyetlen, aki konstansan tartja a szintet, nem tudom, hogyan. Szerintem lényegesen erősebb a keretük, mint amikor Oléval top4 környékén voltak, akkor kb McTominay volt a legjobb középpályásuk, most meg Casemiro, Ugarte, Mainoo soruk van, olyan cserével, mint Eriksen, papíron az egyik legerősebb a világon. De van ilyen, Milan is most ilyen, tartottak egy kifejezetten komoly kereterősítést, de valami nagyon szétment ott is odafent, és középcsapattá váltak. Ez egy ilyen fura, megmagyarázhatatlan jelenség, nem is edzői gond átlalában, valamiféle toikus hangulat, vagy nem tudom. De néha van ilyen, és ők most ebben vannak mélyen.

Ha tényleg kiárusítás lesz, akkor szerintem nagyot lehet onnan akasztani, ha jól válogatunk. Mindkét jobb bekkjüket elfogadnám Koundé mögé, ők ugyan tényleg csak erős közepesek, de tartalékba az jó is, annak kifejezetten jók. Dalot főleg, érzi a túloldalt is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.05.23. 15:16:02-kor.
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
gránit írta:
2025.05.23. 11:33:21
Én Mainoo-ra mennék rá. Támadóbb és mélységibb szerepben is jó. Cserébe de Jongot adnám nekik, csökkentenénk is Mainoo vételárát, és megszabadulnánk előbbi fizetésétől is.
Eddig semmi pénzért nem adták Mainoot, aki pedig nem egy besült játékos azt a United csak irdatlan összegért adja. Még Rashford aki ilyen kivétel, de ő is a megromlott kapcsolat miatt viszonylag olcsó, évekig a MU talán legnagyobb húzóembere volt. Mainooért szerintem így is elkérnének 70-et, ráadásul a legkevésbé hiányposzt. Pedri posztjára egy ilyen ember pótlásnak luxus, mellette pedig kp-n mindenhol jók vagyunk.
Legalábbis van legalább 3-4 poszt, ahová sokkal inkább kell ember.
Készek eladni.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... lund-exits

https://www.goal.com/en/lists/man-utd-c ... eab592cd73

Szerintem komoly probléma, hogy Pedrinek nincs alternatívája. Ebben a szezonban megúsztuk Pedri kiesését, de nem biztos, hogy mindig meg fogjuk úszni. Szerintem ketten párban is nagyon jó mélységi középpályát alkotnának. Azt pedig idén megtanultuk, hogy nincs olyan probléma, hogy "luxus a padon". Legyen csak "luxus" a padon is. Az Inter elleni visszavágó előtt már mindenki amiatt kongatta a vészharangot, hogy a sérülteket hogyan fogjuk pótolni. Kell a minőség a padra is, és Mainoo még csak nem is a padra jönne (nálam).
szbsz
Capitá del Barça

Na átnéztem gyorsan a MU-nak a keretét: Szinte mindenki közepes vagy még attól is gyengébb, igazából nincs egy jó játékosuk se, olyan akit azért megnéznék itt hátha beválik... Egy nagy játékostemető lett az egész klub, teljesen legit a 17. helyük a bajnokságban!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Én Mainoo-ra mennék rá. Támadóbb és mélységibb szerepben is jó. Cserébe de Jongot adnám nekik, csökkentenénk is Mainoo vételárát, és megszabadulnánk előbbi fizetésétől is.
Eddig semmi pénzért nem adták Mainoot, aki pedig nem egy besült játékos azt a United csak irdatlan összegért adja. Még Rashford aki ilyen kivétel, de ő is a megromlott kapcsolat miatt viszonylag olcsó, évekig a MU talán legnagyobb húzóembere volt. Mainooért szerintem így is elkérnének 70-et, ráadásul a legkevésbé hiányposzt. Pedri posztjára egy ilyen ember pótlásnak luxus, mellette pedig kp-n mindenhol jók vagyunk.
Legalábbis van legalább 3-4 poszt, ahová sokkal inkább kell ember.
bence0330 írta:
2025.05.23. 00:55:37
Chino írta:
2025.05.22. 23:44:19
Martin ha minden igaz hosszabbít, de Torrents könnyen lehet, hogy jövőre elé kerül a sorban, elég sok forrás megerősítette az utóbbi napokban. Meg is hosszabbították a szerződését. Flick nagyon kedveli, rendszeresen fent van a felnőttekkel edzésen. Ugyanúgy mint Cubarsira és Yamalra számára is kidolgoztak egy személyre szabott edzéstervet, hogy könnyebben beilleszkedhessen az első csapatba.

Arujo-Pedri típusokat baromi nehéz leakasztani, próbálkoznak is azért, az utóbbi időben sok fiatal tehetséget hoztunk vagy éppen próbálkoztunk velük. Volt aki nem sikerült, mint Bergvall, Güler stb.
Güler nálam nem tartozott volna ide. A fél világ akarta akkor már. Sok remek focista rohangál még 2025-ben is viszonylag észrevétlenül a nagyvilágban. Az utánpótlás scoutrendszerével nagyon elégedett vagyok, az látszólag jól működik, főleg a mostani afrikai vonallal remélhetőleg 2-3 év múlva még egy szintet lépünk, az később fog kiderülni, nem most. De ilyen 20--25 év közötti játékosokból, akiket tényleg észrevétlenül veszünk a nagycsapatba, a jelenbe, valahogy semmi pénzért nem tudunk betárazni. És tényleg nem így kelle egy Barcelonának keretet építeni, értem, hogy ez Dortmundok meg Salzburgok dolga, de igenis lehetne pár ilyet is hozni, főleg amíg nem tudunk igazából top csapatként működni a piacon. Kvara, Reijnders, ilyesmik, soha senki nem hallott róluk, előbbiről pláne, nem úgy jelentkeztek be a csapataik értük, hogy "jajj, a Barca meg a Reál meg a Chelsea meg akarja venni, akkor megnézzük mi is", hanem felfedezték a semmiből. Még a holland liga is olyan tud lenni, hogy szépen radar alatt repül pár játékos. Ha a Feyenoord kiesik a BL első szakaszából, Paixaóról sem hallott volna senki, de ott a főtáblás szereplés már kicsit túlzott rivaldafényt vetett rá, főleg egy Milan ellen sokan látták, és azért amikor 3 ottani védőnek nincs hozzá köze, az megmarad az emberekben.

Savinhókról se hallott senki a Girona előtt, ő még nem is volt vészesen fiatal. Mitoma 24 évesen került valami japán csapattól fillérekért a Brightonba. Ilyeneket szeretnék legalább néha 1-2-t látni, nem 10 évente egyet. Nem csak azért, mert olcsóbb lenne, és a csapat előnyére válna, de valahogy szeretném látni, hogy tényleg csinálunk valamit ezen a téren, nem csak beszállunk a versenybe pár játékosért, vagy rosszabb anyagi helyzetben örülünk, ha valaki ide akar jönni minden áron, és akkor megszerezzük őt.

Viszont látszólag szépen haladnak a hosszabbítások, gondolom Flick jelentős emelést kap, Raphinha nem tudom, max egy hajszálnyit, Yamalé gondolom komoly lesz, remélem nem iszunk ezzel a medve bőrére előre, és azt sejteti, hogy idén már nem szorongat minket úgy az ffp.

Amúgy Cherki nevét is bedobnám Rashfordék mellé, 1 év múlve lejár a szerződése, van kereslet rá, de nagy pénz semmiképp sem lenne, a MU és a Dortmund a fő kérők, akiknél mi azért izgalmasabb projekt vagyunk. Többet van jobboson, de hivatalosan is kétlábas játékos, neki mindegy, hol van, és 10-esben is ugyanolyan jó. 12+20-al zárta a szezont, 12 gólpontot hozott az EL-ben. 18-19 éves korában még sokat láttam, nagyon szerettem.
Nyilván jók lennének az ilyenek, de ezek alapból nagyon ritkák, nemhogy egy csapaton belül. Savinho nálam egy kicsit kakukktojás, mert ő is ilyen brazil csodagyerek volt, akiket rengeteg európai csapat igazol és nagy különbség 18-19 éves koruk előtt nincs is. Nem véletlen, hogy agyba-főbe igazolják őket és 20-30 Savinhoból lesz egy komoly játékos. Amellett ez poszttól is függ. Például a korábban említett Torrét is leigazoltuk 19 évesen a Racingból, aki ha kaphatott/kaphatna elég lehetőséget, lenne rendesen használva, lehet hogy már mondjuk megütne legalább egy Gavi szintet. Egy Pedriben sem vagyok biztos, hogy ilyen szinten lenne, ha rendszeresen 5-10 perceket kapna évről évre. Előbbi is azért már 19 éves kora óta stabil U21-es válogatott volt. De egyszerűen telíítettek vagyunk. Amellett sok, legalább ilyen tehetséges játékos van a saját utánpótlásban is. A tavalyi vonulatban Fort, Bernal, Casadó (ő pl. már évek óta az Atleticben volt stabil játékos volt) stb., idén Fernandezék, Torrents stb., akikben szintén sok lehet és ha fiatal konkurenciáik lennének nagy kérdés ki kinek a kárára kapná a kevés lehetőséget. Mert egy Troyes például megteheti, hogy pályolgatja őket és rendszeres lehetőséget ad, de mi nem. Most eltekintve attól hogy 16 évesek (vagy mint Bernal volt), ha szigorúan a teljesítményüket nézzük 18 évesek is lehetnének hasonló ígérettel.
Vagy ott van Chavi Riad, akit fiatalon hoztunk, ingyen. Tavaly már a Betis stabil kezdője volt, a Palace 15 millióért vitte és ha ez a szezonja sérülés miatt ne lett volna off szerintem már nagyon komoly ára lenne, ott is kezdőnek indult, csak a komoly sérülése(i) az egész évét kiütötték. Ahogy azért Fayéval is kivárnék.
De említhetném Darvichot, aki szerintem sokkal többre hivatott, fiatalon magasabb korosztályos német válogatottakban kontinenstornák MVP-je, a kevés játéklehetőség ellenére még mindig alapember és csk, de egyszerűen itt nem volt posztja, most lenne Milá alatt, de ő ezt a jelenlegi 10-est Toni Ferandez miatt "találta ki", így olyan konkurenciája van, akivel nehéz mit kezdenie. Azért nem véletlen, hogy az utánpótlásban csere, de most a Stuttgart és a Bayer harcol érte az első csapatába. És ő is 2,5 millióért érkezett.
De pl. ott van Todibo, akit szintén olcsón hoztunk, csak ugye neki a magatartása volt olyan, amit nem tudtak kezelni, de ahogy elment a Nice-be ez változott és egyből stabil ember évek óta, a West Ham-ben szintén, nyáron pedig viszik 40 millióért. Francia válogatottba is bekerült már, de itt pechje van, mert Upamecanok, Salibák, Konaték, Pavardok, Koundék (ha nem lenne olyan erős belső védő konkurenciája és nem lenne ilyen jó jh poszton egyértelműen középen lenne).
Egy Flick lehet, hogy be tudta volna törni, akkor pedig ki tudja...

Én akit nagyon szívesen látnék már egy ideje, az Mastantuono a Riverből, szerintem már megütné az első csapat stabil csere szintjét, de sajnos vele is ugyanaz a helyzet. Olmo, Fermin, Gavi, Torre stb. poszt.
A másik pedig Yan Couto lett volna. Tavaly is említettem, nagyon erős szezonja volt és ha meg akarjuk venni, szerintem a City simán eladja 10-12 millió körül, de akkor ugye vagy Fortnak reszeltek vagy mögé szorul a brazil. Ez a két lehetőség nézett ki.

Aki már ilyen 23-25 között van, viszont nagyon necces. Ők azért jó eséllyel nagyon szem előtt vannak és ilyenkor szinte mindig észreveszik nagyobb csapatok is és mehet is a licitháború.

De én még Fermint is az általad említett játékodsok közé venném, szerintem ő jó példa a fiatalon olcsón szerzett és egyértelműen bevált, minőségi játékosra, azért nála is még messze a plafon. Nyilván nem egy Pedri, de jelenleg simán 40-45 körül lehetne bárhonnan vinni. Lehet, hogy hivatalosan saját nevelésű kölcsönjátékos volt, de kb. senki nem hallott róla, még az Atleticben sem játszott, (sőt a Juvenilben sem volt egy alapember), a Linaresben a harmadosztályban lett stabil 19-20 évesen. Totál ismeretlenül jött, őt is elvihette volna bármely kis -és középcsapat onnan, de akár egy BVB is.
Szerintem ő totál beleillik a Pedri-Araujo vonalba. (Sőt szerintem picit EG is), köszönjük is meg Xavinak.

Mindennek ellenére egyetértek Veled, én is nagyon szeretem az így szerzett játékosokat és látnék minél többet csak hát ez a legnehezebb és hatalmas mák is kell hozzá.
Forca Barca!!!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.05.23. 13:28:14

gránit írta:
2025.05.23. 13:12:14
Szerintem de Ligtet se. Bárhová igazolt eddig, mindenhol visszaesés következett be, sok kapott góllal. Szerintem pont azért nem megy a szekerük, mert leigazoltak egy csomó, jónak kikiáltott, de valójában nem jó játékost. Csodálkoznak, hogy miért nem eredményesebbek, miközben tele vannak középszerrel. Attól, hogy talkshow-kban egyeseket kikiáltanak világklasszisnak, még nem lesznek azok.
nekem De Ligt Araujo 2.0 körülbelől, csak gyengébb kiadásban. fizikális, látványos mentésekre képes, de többnyire a helyzeteket erőből megoldani akaró, nem túl intelligens védő. több szitura is emlékszem a szezonban, amikor feleslegesen érkezett nagy rössel vmi indokolatlan helyzetben, ráadásul labdával se túl acélos. látom magam előtt azt a Benny Hilll showt, ami olyankor lenne, amikor neki kell visszasprintelni valami védelem mögé belőtt labda után, és a spanyol középcsapatok szélsői elküldik gyufáért. valami mélyebben védekező csapatban talán jó lehetne, pl. Atleticoban el tudnám képzelni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.05.23. 13:17:40

Troym írta:
2025.05.23. 12:35:21
Garnachot ide ne hozzuk!

Nála pökhentibb, Barca gyűlölő, nagyarcú, kisteljesítményű játékos nem nagyon van, kb hetente, max havonta posztol valamit, amivel gúnyol minket.

A 38 éves egykori Realos Di Maria ingyen igazolható, bármikor őt választánám Garnacho helyett.
Emlékszem, amikor Pedrit gólörömét gúnyolta. Most meg már a cipőjét sem köthetné meg.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

2025.05.23. 13:12:14

Szerintem de Ligtet se. Bárhová igazolt eddig, mindenhol visszaesés következett be, sok kapott góllal. Szerintem pont azért nem megy a szekerük, mert leigazoltak egy csomó, jónak kikiáltott, de valójában nem jó játékost. Csodálkoznak, hogy miért nem eredményesebbek, miközben tele vannak középszerrel. Attól, hogy talkshow-kban egyeseket kikiáltanak világklasszisnak, még nem lesznek azok.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.23. 12:52:41

Troym írta:
Garnachot ide ne hozzuk!

Nála pökhentibb, Barca gyűlölő, nagyarcú, kisteljesítményű játékos nem nagyon van, kb hetente, max havonta posztol valamit, amivel gúnyol minket.

A 38 éves egykori Realos Di Maria ingyen igazolható, bármikor őt választánám Garnacho helyett.
Ebben egyetértünk :)
Pedig még sajnáltam is, hogy nem vitték a VB-re
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.05.23. 12:50:02

davi10 írta:
2025.05.23. 11:31:20
A hírek szerint a United-nél betelt a pohár, mindenki eladó. Garnacho-ra rámenni mennyire lenne rossz ötlet? Ha nem muszáj nem kínzom magam United meccsekkel, de amikor láttam elég ügyesnek tűnt. És erre még rájön az, hogy szerintem aki eljön abból a pöcegödörből, egyből szintet lép.
mentálisan és fizikálisan is gyenge, 6ból 5ször rossz megoldást választó, kapu előtt bizonytalan, sokszor egyénieskedő, és egyébként gyakran még a united kezdőbe sem beférő szélső. így tudnám leírni, ahogyan united meccseken szoktam látni. persze, ez az amorim rendszer kinyír mindenkit, de Ten Hag alatt se volt jobb, engem kifejezetten idegesített, amikor néztem.

Unitedból Mainoo tetszene egyedül, de azon a poszton pont megvagyunk. Rashforddal szkeptikus vagyok, de nála el tudom képzelni, hogy az itteni rendszer sokat kihozna belőle. ja bocs, meg még Amad lehetne jó, habár bal lábas tükörszélső csere nem sokszor fog szóhoz jutni jövőre.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2025.05.23. 12:59:50-kor.
Troym
Director del Fútbol

Garnachot ide ne hozzuk!

szbsz
Capitá del Barça

2025.05.23. 12:23:06

Védelem megerősítésére de Ligt érdekes lehetne MU-ból. 20M körül én hoznám, végülis még mindig csak 25 éves, plusz FDJ haverja, hátha sikerülne itt szintet lépnie!
bence0330

2025.05.23. 11:42:00

Bárki két szintet lépne onnan, akkora nyomor van valamiért. Antony is megtette, egy két lábon járó mémből lett egyik pillanatról a másikra megint top játékos, Rashfordnál ennyire látványos nem volt a változás, de azért volt ott is. Szerintem onnan kb csak Maguire és Hojlund nem menthető.

Mainoo DJ helyett nyilván nagy előrelépés lenne, kb ugyanaz a stílus, csak az angol kb mindenben jobb. Garnacho sem lenne rossz, ő is megrekedt a berobbanása óta, de ezt is betudom annak a közegnek, és ő azért most is elég jó, de mindenképp csak csereszint.

Mount lenne nagy fogás. Ő évekig klasszis volt, tuti nem felejtett el focizni, ő is belesüppedt, sok poszton bevethető támadó.
gránit
Director del Fútbol

davi10
Llegenda del Barça

2025.05.23. 11:31:20

A hírek szerint a United-nél betelt a pohár, mindenki eladó. Garnacho-ra rámenni mennyire lenne rossz ötlet? Ha nem muszáj nem kínzom magam United meccsekkel, de amikor láttam elég ügyesnek tűnt. És erre még rájön az, hogy szerintem aki eljön abból a pöcegödörből, egyből szintet lép.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2025.05.23. 00:55:37

Chino írta:
Martin ha minden igaz hosszabbít, de Torrents könnyen lehet, hogy jövőre elé kerül a sorban, elég sok forrás megerősítette az utóbbi napokban. Meg is hosszabbították a szerződését. Flick nagyon kedveli, rendszeresen fent van a felnőttekkel edzésen. Ugyanúgy mint Cubarsira és Yamalra számára is kidolgoztak egy személyre szabott edzéstervet, hogy könnyebben beilleszkedhessen az első csapatba.

Arujo-Pedri típusokat baromi nehéz leakasztani, próbálkoznak is azért, az utóbbi időben sok fiatal tehetséget hoztunk vagy éppen próbálkoztunk velük. Volt aki nem sikerült, mint Bergvall, Güler stb.
Igen, pár videót néztem már róla, mikor egyszer említetted, látszólag polcokkal van Martin felett. Ami önmagában nem egy nagy dicséret, de tényleg bármilyen megoldást elfogadok, hogy ő ne legyen időhúzó cserénél több jövőre. Én nem értem, miért kellett vele hosszabbítani. Flicket sem értem, tényleg a végén már meccsről meccsre menekítette ki hamar, elvileg ő is látta a gondot. Na mindegy.
Torrents ráadásul nem is extra fiatal, 18 éves, könnyebben integrálódhat, de ahhoz meg még épp elég fiatal, hogy legyen benne fejlődési lehetőség, ami Martinban nemigen van már, ő sajna egy kiforrott játékos.

Güler nálam nem tartozott volna ide. A fél világ akarta akkor már. Sok remek focista rohangál még 2025-ben is viszonylag észrevétlenül a nagyvilágban. Az utánpótlás scoutrendszerével nagyon elégedett vagyok, az látszólag jól működik, főleg a mostani afrikai vonallal remélhetőleg 2-3 év múlva még egy szintet lépünk, az később fog kiderülni, nem most. De ilyen 20--25 év közötti játékosokból, akiket tényleg észrevétlenül veszünk a nagycsapatba, a jelenbe, valahogy semmi pénzért nem tudunk betárazni. És tényleg nem így kelle egy Barcelonának keretet építeni, értem, hogy ez Dortmundok meg Salzburgok dolga, de igenis lehetne pár ilyet is hozni, főleg amíg nem tudunk igazából top csapatként működni a piacon. Kvara, Reijnders, ilyesmik, soha senki nem hallott róluk, előbbiről pláne, nem úgy jelentkeztek be a csapataik értük, hogy "jajj, a Barca meg a Reál meg a Chelsea meg akarja venni, akkor megnézzük mi is", hanem felfedezték a semmiből. Még a holland liga is olyan tud lenni, hogy szépen radar alatt repül pár játékos. Ha a Feyenoord kiesik a BL első szakaszából, Paixaóról sem hallott volna senki, de ott a főtáblás szereplés már kicsit túlzott rivaldafényt vetett rá, főleg egy Milan ellen sokan látták, és azért amikor 3 ottani védőnek nincs hozzá köze, az megmarad az emberekben.

Savinhókról se hallott senki a Girona előtt, ő még nem is volt vészesen fiatal. Mitoma 24 évesen került valami japán csapattól fillérekért a Brightonba. Ilyeneket szeretnék legalább néha 1-2-t látni, nem 10 évente egyet. Nem csak azért, mert olcsóbb lenne, és a csapat előnyére válna, de valahogy szeretném látni, hogy tényleg csinálunk valamit ezen a téren, nem csak beszállunk a versenybe pár játékosért, vagy rosszabb anyagi helyzetben örülünk, ha valaki ide akar jönni minden áron, és akkor megszerezzük őt.

Viszont látszólag szépen haladnak a hosszabbítások, gondolom Flick jelentős emelést kap, Raphinha nem tudom, max egy hajszálnyit, Yamalé gondolom komoly lesz, remélem nem iszunk ezzel a medve bőrére előre, és azt sejteti, hogy idén már nem szorongat minket úgy az ffp.

Amúgy Cherki nevét is bedobnám Rashfordék mellé, 1 év múlve lejár a szerződése, van kereslet rá, de nagy pénz semmiképp sem lenne, a MU és a Dortmund a fő kérők, akiknél mi azért izgalmasabb projekt vagyunk. Többet van jobboson, de hivatalosan is kétlábas játékos, neki mindegy, hol van, és 10-esben is ugyanolyan jó. 12+20-al zárta a szezont, 12 gólpontot hozott az EL-ben. 18-9 éves korában még sokat láttam, nagyon szerettem.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.05.21. 19:06:07
Gerard Martinért bejelentkezhetne valaki. Az a baj, hogy elveszti az értékét kicsit a nyarunk még akkor is, ha jól sikerül, ha jövőre itt marad. Tényleg elképesztő a jelenléte a csapatban, olyan, mintha Flick azt mondta volna magában, hogy ehhh, én vagyok a legjobb edző, bitang a csapatunk, túl jók vagyunk, és hogy legyen némi izgalom, rakjuk be ezt a harmadosztályú játékost balra, aki az égvilágon semmiben nem jó, és akkor adunk egy kis esélyt az ellenfélnek. Idén hol elbírtuk, hol nem, inkább elbírtuk, komolyabb meccseken meg nem, de ekkora hendivel nem biztos, hogy ezt még egyszer végigvisszük így.

Ha ő jövőre itt lesz tényleg az első csapattal, az tragédiába torkollhat, ha mondjuk Baldé megsérül. De szerintem annyira rossz, hogy még stabil cserének is problémás. Baldét meg mindenképp sokat kell cserélni, mert a féloldalas játékunk miatt a posztja nagyon durva.
Martin ha minden igaz hosszabbít, de Torrents könnyen lehet, hogy jövőre elé kerül a sorban, elég sok forrás megerősítette az utóbbi napokban. Meg is hosszabbították a szerződését. Flick nagyon kedveli, rendszeresen fent van a felnőttekkel edzésen. Ugyanúgy mint Cubarsira és Yamalra számára is kidolgoztak egy személyre szabott edzéstervet, hogy könnyebben beilleszkedhessen az első csapatba. Tényleg nagyon jó játékos, beszélt is róla a német, nagyon tetszik neki, hogy fizikálisan rendkívül erős (185 cm, 80 kg, nagyon erős bal láb) mégis dinamikus. Jól támogatja a támadásokat, erős 1vs1-ben és védekezésben, főleg a megelőző szerelésekben kiemelkedő.
Az előszezont a csapattal végzi, menni fog a túrákra is, jó eséllyel jövőre már a keretet erősíti.
Személy szerint nagyon szurkolok neki, ugyan nem egy sprinter, de támadásban és védekezésben is nagyon erős. Sajnos volt egy komoly ACL sérülése, így sok ideje kiesett, könnyen lehet, hogy már tavaly/idén is a felnőtt kerethez tartozott volna, de szerencsére jól tért vissza, nem esett vissza a fejlődése. Többek között ezért sem sajnálom Vallét.
Nagyon sokat számított Milá, amellett, hogy JT-t is felfedezte, rendkívül jól átszervezte a csapatot, nagy kár, hogy nem nevezték már ki télen, nem valószínű, hogy kiesési gondok lennének. Az esély ugyan megvan még a bentmaradásra, ha szombaton győzünk még alakulhatnak jól a dolgok.
Én ezen a meccsen figyeltem fel komolyabban rá:

https://www.youtube.com/watch?v=DJw0xsC2Syo
bence0330 írta:
2025.05.21. 19:06:07
FcBarcelona1: tetszik az a 4 név amit írtál, Doku, Lookman, Paixao (Savinhoban nem vagyok biztos). Ezek a nevek nem vészesen drágák (Doku talán), pontosan olyan szintet képviselnek, akik legrosszabb esetben brutál cserék lesznek, de jó esélye lenne bármelyiknek, hogy beverekszi magát a kezdőbe Olmo helyett. Paixaoról nem tudom, kétoldalas-e, Doku nagyon, azért nálam az első, Lookmen is elég jó. És persze mellettük Rashford. Nagyjából ezek azok a nevek, akik pörögnek, elég jók, de nem tragikusan drágák. Ezek után is vannak biztos alternatívák, kis pénzért is bele lehet nyúlni, de Araujó-Pedri duó óta nemigen volt ilyenünk, hogy jó érzékkel kinéztünk egy fiatal, de azért már nem is túl fiatal játékost. De még lehet őket se számolnám, mert inkább jelennek szóló igazolás kéne, monduk 20 alattit nem hoznék. Szóval nem tudom, ki volt nálunk utoljára ilyen játékos. Nem okésra gondolok, hanem akivel tényleg belenyúltunk. Rakitic áll ehhez tán a legközelebb, 10 évvel ezelőttig mentem vissza. Jó lenne egy Kvara-féle telitalálat már valahonnan. Kicsit tényleg olyan érzésem van a sportigazgató-scount kapcsán, amit lejjebb is írtak, hogy mintha annyi lenne, hogy választanak 1-2-t azon nevek közül, amit mindenki ismer. Ez tényleg nem egy nagy szám. Alemany persze ezt legalább pazarul csinálta.
Nekem is a Lookman-Rashford vonal a szimpatikusabb, már ha elsősorban keretmélyítést terveznek Flickék több poszton bevethető támadóval. Viszont azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy nem csak csere szerepre terveznek, hanem egy Diaz-féle játékossal egyszerre hárman is fent lehetnek. Két szélen Diaz és Yamal, Raphinha pedig 10-esként Lewy/Torres mögött. Ha ilyesmiben gondolkozik Flick nem biztos, hogy rossz ötlet egy minőségi bal szélső, még ha nem is olyan mobilis. Rotáció/sérülés esetén sem lenne gond és a kezdő is erősödne.
Arujo-Pedri típusokat baromi nehéz leakasztani, próbálkoznak is azért, az utóbbi időben sok fiatal tehetséget hoztunk vagy éppen próbálkoztunk velük. Volt aki nem sikerült, mint Bergvall, Güler stb. De ehhez sok dolognak össze kell jönni. Nem elég, ha csak megtaláljuk kell, hogy minket válasszon, akik tényleg ígéretesek sokszor nagyon drágák is.
Most például kezdődik a hajsza Pietro Millerért is. Az utóbbi két évben is jött sok fiatal, 17-18 éves játékos ingyen/fillérekért, hogy bejönnek-e majd elválik. (Oduro, Issah, Kospo, Diarra, Fayé, Torre, Darvich stb.)
Bár ők inkább az utánpótlásba, ahogy Ara, ami szerintem nem is baj, sokakat így is komolyabb csapatok orra elől hoztunk el, plusz függ az edzőtől is. Torréban is ki tudja mi van, amikor lehetőséget kapott többnyire élt vele, de pech, hogy telített a posztja, emiatt van egy olyan gyanúm, hogy nem itt fog kiderülni hol van nála a plafon. Pedig ő is csak 6 millió volt. Talán egy jó kölcsön/visszavásárlási opció még kozmetikázhat ezen, mert képességei alapján szerintem nagy fogás lehetne.

Cubarsít én semmiképpen sem adnám el. Azért ne felejtsük el, hogy egy olyan játékosról beszélünk, aki épp hogy betöltötte a 18-at, normál esetben ilyenkor még épp csak kopogtatnak vagy utánpótlásban vannak a legjobb játékosok is. Főleg az ő posztján és így is stabilan lehozott egy szezont kezdőként egy top csapatban (+válogatott). A szezon végére kicsit elfáradt és visszaesett a teljesítménye, de a nagy részében kiváló tljesítményt nyújtott, 20 éves korára már simán szük elit lehet a posztján, akkor meg foghatjuk a fejünket, hogy eladtuk 50-60 millióért.

Az ingyenes igazolásokat tekintve pedig ambivalens módon többnyire jobban járunk 30-40 milliós igazolásokkal. Egy Sané pl. hiába jönne ingyen, ha a bérigénye alsó hangon 15-20 millió között van.

Kapusposzton egyre többet merül fel Joan Garcia mellett Chevalier neve a Lille-ből. Róla is olyan 25 millió euró körül írtak.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.22. 22:58:32

Szerintem Rodrygo is megsértődött annyira, h átjönne, csak mocskos drága :D
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.22. 11:59:21

Diaz annyit dolgozik, mint Raphi, Sane pedig semmit nem csinal, o ingyen sem kellene...
Válasz küldése