Nagyjából egyetértek, de az 1. és 3. pontot talán összehúznám. Koundé a sérülése előtt -a válogatottal együtt- több mint 60 meccset töltött zsinórban a pályán (és még nem számoltam a tavalyi évet) Nem tudom hányan voltak egész Európában, akik ilyen terhelésnek voltak kitéve, mezőnyjátékosok közül gyanítom senki.bence0330 írta: ↑2025.06.03. 15:52:15Az elképesztő szezonja után én 2 dologban szeretném csak, hogy fejlődjön:
1: csere. Amikor bele kell nyúlni a meccsbe, mindig jól cserél, az remek, de annyiszor alázzuk az ellenfelet, és tartja közben a meccs végéig a pályán a kulcsembereket, hogy az szerintem indokolatlan. 3 meg 4 gólos előnytél tényleg mindegy, kit tesz be, Pena is beállhatna Yamal helyére, és nyernénk. Ennek kicsit megittuk a szezon végén a levét, de szerintem már az ősz végi hanyatlásban is volt ennek kicsit szerepe.
2: bizonyos meccsszituációkban kicsit több pragmatikusság. Érdekes, mert a szezon második felére ebből amúgy mutatott jópár alkalommal valamit, Atma ellen pl, de az az Inter ellen vezetésben teljes csapatos letámadás téma elég durva volt.
+1 GM. Lelkes, aranyos, időhúzó csere lehet, de ennyi, őt felejtse el, teljesen érthetetlen az egész jelenség, ahogy már ő maga is rémültében lecserélgeti hamar néhány meccsen, annyira rossz, aztán következőn megint ott virít. Ott van Fort, aki százszor tehetségesebb, és jegelés után is lehozott zsinórban több hibátlan meccset a végén. De ha neki lefőtt Flick alatt, akkor remélem Torrents ezt a gondot elsöpri egy az egyben.
Többek között ezért is tartom esélyesnek, hogy Forttal nem igazán fog számolni (arról nem beszélve, hogy EG is előtte volt a sorban vész esetén. Mindezt annak ellenére, hogy már egy évvel fiatalabban még friss Atletic játkosként is nagyon jó teljesítményt nyújtott mindkét oldalon.
És ez a Gerard Martin berögződés is fura volt. Sokszor még akkor is ő kezdett a szezon első felében, amikor Balde egészséges volt. Habár minden edőnek van egy-egy játékosnál ilyen dolga. Ugyanakkor itt nem tudjuk mi történik a háttérben, csak ez az eredményesség rovására is mehet.
Torrentsben én azért bízok. Jó ideje már a felnőtt csapattal edzett, elkezdték vele azt a fizikális felkészítést, amit Cubarsíval és Yamallal és az előszezonra is viszi Flick. (az sem hiszem, hogy véletlenül hosszabbították meg hirtelen a szerződését) Ha nem jön csere balhátvéd, remélem inkább hozzá fog nyúlni, mint GM-hez, még akkor is ha kezdetben nem prime teljesítménnyel rukkol elő.
A többiek rotálása kicsit más, mivel ott a merítési lehetőség nem volt igazán mély. (gondolok itt a a Raphinha, Yamal, Pedri trióra), de legalább félidőkre-fél órákra így is belefért volna. Cubarsi például látványosan elfáradt az utolsó 1-2 hónapra, ami nem csoda. A legtöbb meccsen még EG is bátran befért volna.
Az, hogy a meccs végén nem annyira a stabil védekezésre, kontrollra helyezi a hangsúlyt kicsit megtévesztő. Olykor talán biztosabb megoldás, itt inkább azt vesszük észre, amikor nem sikerült, pl. az Inter ellen, de ebből elég kevés volt, túlnyomó részben az ellenkezője vezet eredményre, csak azt nem jegyezzük meg.
Ugyanúgy lehetett volna az a kimenetel, hogy az olaszok feljebb jönnek elkezdenek ívelgetni vagy szögletek, Bastoni-féle bedobások lesznek és abból kapunk gólt. Elég lehetett volna 1-2 ilyen, tudjuk ezek ellen mennyire hatékonyak voltunk a párharc során. Nálam ez ilyen "mi lett volna, ha", de ennek sokszor az ellentéte is igaz, amikor az utolsó percekben sikerült győzni.
Alapvető hibának, legalábbis konstansnak nem venném elő.
Persze nem volt hibátlan a ténykedése, nem mindig ültek a cseréi, mondjuk sokszor nem volt nagy választási lehetősége.
Én a következő évre talán még kíváncsibb vagyok Flick szempontjából, mint az ideire. Még ha eredmények szempontjából nem is lesz ilyen, de tovább látszik a fejlődés és hogy konkrétan, hosszabb távon jó úton halad a csapat elégedett leszek. Nem félek, hogy egy szezonos edző lesz, de nem lenne jó, ha letérnénk erről az útról. Ahogy az sem "lenne baj", ha komolyan figyelembe vennék a kéréseit az igazolásokkal kapcsolatban és ahhoz igazítanák, talán van már olyan ekintélye, szava is a vezetőségnél, hogy meghallgassák. (remélem Joan Garciát is minimum jóváhagyta)
Emellett mindenképpen gratulálok az egész edzői stábnak, az orvositól kezdve Sorgig, mert biztos hogy nekik is bőven benne van a kezük ebben a szezonban és nélkülük nem biztos, hogy ez lett volna a végeredmény.