2025.05.11. 11:13:32
Lehetett volna potenciál még a hiányposztok mellett is egy igazi jó, megbízható támadóközéppályásban, főleg egy olyanban, akit ki lehet dobni a szélre is szükség esetében. Adhatott volna sokat a lyukak megmaradása mellett is. Nem ilyet hoztam volna múlt nyáron, annyi más hézag volt a keretben, de ha igen, akkor monjuk egy Eze szerű játékos lett volna, akinek minden meccsen érezhető a jelenléte, nehéz tartani, nem Olmo. Remélem most egy Flickes év után szkítunk ezzel az "idehozzuk, mert Masiás" átigazolási politikával. Hacsak nem Kuboról meg Simonsról van szó.
Olmóval az a gond, hogy az előéletét látva lehetett rá gondolni előre is, hogy jó eséllyel flop lesz. Mert vannak igazolások, akikről nem lehet tudni, van, hogy besülnek, van, hogy itt lesznek sérülékenyek, vagy akármi, az kicsit pech, de itt az lett volna a meglepő, ha nem így lett volna. Ami engem meglepett, hogy azt hittem, meghatározóbb lesz az egészséges napjain, de mindig 1-2 varázslatos meccs után mindig beszürkült. Ha ezt hozzáadjuk ahhoz, hogy eleve sérülékeny... sajnos szerintem az egyik legnagyobb flop igazolásunk az elmúlt évekből. A Laporta-éra alatt mindenképp, alatta talán még Torrest lehetne mondani, de őt legalább előre nem lehetett tudni, hogy mentálisan megzuhan, és csak idénre szedi össze magát.
Plusz én azt hittem, hogy mivel sokat volt szélső, néha vele fogjuk majd rotálni a két hülyére játszatott szélsőnket, akiket mostansra már teljesen kiheréltünk, de ez ha jól rémlik, egyáltalán nem történt meg, ami nekem nagyon meglepő, mert a balszélsőnk csak félig szélső, és feküdhetett is volna neki a dolog.
De remélem, többet nem hozunk, tényleg Dunát lehetne már rekeszteni velük. Szélső igazolás esetén Rapha, Olmo, Fermín sorunk lenne oda, ami brutális, és akkor a cserének jó szint Torre-Gaviról még szó sem esett.
Nekem a szélre amúgy Doku lenne az álomigazolásom. Mindkét szélen pont ugyanolyan jó, kb 1 az 1-ben Yamalt tudna hozni a rendszerben, Yamal utolsó passzai fifikásabbak, jobban lát (ha nincs elfáradva fejben), Doku cserébe sokkal gyorsabb, és még jobban cselez, talán egyedüliként a topigákban. A védelmeket szétzilálni talán a legjobb a világon, és a mi rendszerünkben ezt sokkal jobban lehetne hasznosítani, Pep mintha nem tudna mit kezdeni ezzel, vagy legalábbis kimaxolni semmiképp. Kevés a perce, alighanem meggyőzhető is lenne így, baloson akár még kezdőbe is verekedhetné magát, jobboson is stabil perceket kaphatna.
Rashfordnak is örülnék, ő más stílus, nem tud olyan szinten bontani, viszont jobb a kapu előtt. Lookmannak is örülnék, azért Serie A 3. a góllövőlistán szélsőként, több posztről.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy