Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.13. 13:18:32

Kovbal88 írta:
2025.05.13. 12:01:16
Igazából két igazolásra lenne szükség, szélső hátvéd a Mingueza és Cancelo irány itt jó lehet, és egy három poszton is bevethető támadó. Más nem is kellene, mert akkor még pont marad hely egy két fiatalnak, hogy ki lehessen őket próbálni.
Ennyinek bele kellene férnie.
Ha már csere jobbhátvéd, én Maffeora előbb rárepülnék, mint Minguezara, pár milla körül simán el lehetne hozni, évek óta itt tolja a ligában, bár valamiért most csökkent az értéke. idén túl sok Mallorca meccset nem láttam, de ha igen, őt mindig megjegyeztem magamban, hogy tartalékként el tudnám itt képzelni.
Különben ha pénz nem számítana, én Dumfriest hoznám, egyáltalán nem szimpatikus játékos, de egy igazi állat.

Valószínűleg lesz azért valamennyi mozgástér, én úgy érzem hogy Araujo és Fati távozni fog,
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.13. 12:01:16

Messa írta:
2025.05.13. 11:38:51
Frimpong elvileg mindenben megegyezett a Liverpoollal, ő fogja pótolni TAA-t, 5 éves szerződést ír majd alá. Ez egy duplán keserű deal számunkra, örültem volna ha itt köt ki. Bár kezdő jobbhátvédre nem feltétlenül van szükség, de egyrészt ő tudna jobbszélsőt is játszani, másrészt Koundé alkalmanként visszamehetett volna középre, amivel ki is lehetett volna pipálni a kh posztot.
Szerintem a Realnak nagyon jó kerete van és nyáron erősödni fognak. Mi már azzal is erősödnék, ha lennének adott posztra cserék. Nem is feltétlenül van szükség drága igazolásokra Nico, már annnak számít. Pár milliós igazolás is remekül tud teljesíteni.
Igazából két igazolásra lenne szükség, szélső hátvéd a Mingueza és Cancelo irány itt jó lehet, és egy három poszton is bevethető támadó. Más nem is kellene, mert akkor még pont marad hely egy két fiatalnak, hogy ki lehessen őket próbálni.
Ennyinek bele kellene férnie.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.13. 11:38:51

Frimpong elvileg mindenben megegyezett a Liverpoollal, ő fogja pótolni TAA-t, 5 éves szerződést ír majd alá. Ez egy duplán keserű deal számunkra, örültem volna ha itt köt ki. Bár kezdő jobbhátvédre nem feltétlenül van szükség, de egyrészt ő tudna jobbszélsőt is játszani, másrészt Koundé alkalmanként visszamehetett volna középre, amivel ki is lehetett volna pipálni a kh posztot.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.13. 11:27:10

ocsike83 írta:
2025.05.13. 11:02:12
bence0330 írta:
2025.05.13. 10:38:35

Nico helyett azért én is több nevet hoznék, de ő is jó. Doku nekem szimpi, mert abszolút két oldalas, és balon akár kezdő is lehetne, Yamalnak meg a cseréje, vagy mindkét poszton aktív csere. Rashford nagyon jönni akar, Nico helyett lehet őt is inkább látnám itt.
Áthozom ide....

Ha pénzünk nem lesz, én továbbra is a francia/holland/német/angol ingyen vagy kispad vonalon nézelődnék.

Raphinha mellé/mögé Paixao (Feyenoord), Doku (M.City)
Lewa elé/mellé Kalimuendo (Rennes), David (Lille), esetleg Guirassy (Dortmund).
Yamal mögé nincs tippem.
Középre: Partey (Arsenal). Azért a két fiatal, sérült VKP kérdéses, hogy milyen állapotban jön vissza.
Hátra: Valle és Mingueza vissza. Illetve Tah-Araujo csere. Chris ha esészséges, akkor maradjon.
Kapus: Meret (Napoli).
Ja, Paixao egy vadállat. Azt nem tudom, képes-e a túloldalon is játszani, nekünk most olyan lenne jó, aki mindkét oldalon tud. Én ezért preferálnám Dokut. De Rashford is megoldja a jobbost pár meccsen elég magas szinten.

Centert szerintem nem fogunk hozni, hacsak nem lesz több nagy távozó és nagy játéktér. Azon kevés posztok egyike, ahol van két minőségi ember, túl sok helyen van csak egy játékosunk ahhoz, hogy ide még hozzunk valakit. Persze ezt gondoltam az Olmo transzfer előtt is a tkp-ról. Én is lecserélném Lewyt egy modernebb csatárra ideális helyzetben, de attól még jó ő. Torres is az, még kezdőként is egész jó 1-1 stílusú csapat kivételével, cserének meg mindenképp kiváló.

Partey nagyon jó fogás lehetne, de nem fiatal. Csak akkor igazolnám le, ha valaki megy a Gavi/DJ pakkból, akkor szívesen. Ha nem, akkor szerintem abban joggal lehet bízni, hogy a két masiás közül legalább egy jó lesz. Casadóról tudjuk, hogy kezdő szint, Bernal meg állítólag jobb, de ha ez nem is jönne be, akkor sem állunk ott rosszul.

Merettel meg Minguezával egyetértek, csak nem látom magam előtt, miért akarna bármelyik idejönni. TS-t fájó szívvel, de eladnám egy jó kapusért, mert már nem fiatal, meg nem elég megbízható már évek óta, 20 óta a bajnoki éve brutál volt, de kb ennyi. Viszont szerintem ez lehetetlen, ő tuti marad. Meret túl jó ahhoz, hogy TS mögött ücsörögjön (ez az örök cserekapus dilemma, plusz Teket megkínáltuk egy szerződéssel, ha elfogadja, szerintem nincs is miről beszélni), Mingueza meg local hero lett kb, itt meg az is lehet, hogy időhúzó csere, sosem lehet tudni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.05.13. 11:02:12

bence0330 írta:
2025.05.13. 10:38:35

Nico helyett azért én is több nevet hoznék, de ő is jó. Doku nekem szimpi, mert abszolút két oldalas, és balon akár kezdő is lehetne, Yamalnak meg a cseréje, vagy mindkét poszton aktív csere. Rashford nagyon jönni akar, Nico helyett lehet őt is inkább látnám itt.
Áthozom ide....

Ha pénzünk nem lesz, én továbbra is a francia/holland/német/angol ingyen vagy kispad vonalon nézelődnék.

Raphinha mellé/mögé Paixao (Feyenoord), Doku (M.City)
Lewa elé/mellé Kalimuendo (Rennes), David (Lille), esetleg Guirassy (Dortmund).
Yamal mögé nincs tippem.
Középre: Partey (Arsenal). Azért a két fiatal, sérült VKP kérdéses, hogy milyen állapotban jön vissza.
Hátra: Valle és Mingueza vissza. Illetve Tah-Araujo csere. Chris ha esészséges, akkor maradjon.
Kapus: Meret (Napoli).
Més que un club :P
bence0330

2025.05.11. 16:16:25

gránit írta:
2025.05.11. 16:10:01
Hátsó szélső posztokra tényleg Minguezát találom a legmegfelelőbb megoldásnak. Tegnap is gólt szerzett, kiválóan támogatja a támadásokat is, és mindkét szélen bevethető. Potom 9 millióért visszahívható, mindössze 1 milliót keres Vigóban, olcsó megoldás lenne, tudnánk spórolni más posztokra.
Ezzel egyetértek, 3 poszton elég magas szint, egy gond van, hogy el sem tudom képzelni, ő miért akarna visszajönni, a Celtában kis túlzással sztár, nálunk meg ki tudja, mi lenne, lehet esélye nem lenne a válogatottságra.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.05.11. 16:10:01

Hátsó szélső posztokra tényleg Minguezát találom a legmegfelelőbb megoldásnak. Tegnap is gólt szerzett, kiválóan támogatja a támadásokat is, és mindkét szélen bevethető. Potom 9 millióért visszahívható, mindössze 1 milliót keres Vigóban, olcsó megoldás lenne, tudnánk spórolni más posztokra.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.11. 16:02:34

Zoldbela írta:
2025.05.11. 15:55:58
Lefordítva:
Az Alejandro Grimaldóról és Alessandro Bastoniról, mint konkrét célpontokról szóló hírek messze nem helytállóak.

Tehát nem kell tanakodni a Grimaldo vs Balde sztorin! :)
igaz, bocs, benéztem :D
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.05.11. 15:55:58

Troym írta:
2025.05.11. 14:20:22
Reports on Alejandro Grimaldo and Alessandro Bastoni as concrete targets for Barcelona are wide of mark. - Romano

Araujo távozása esetén megcéloznánk Bastonit, ami nekem arra utal, hogy Tah nem fog jönni, de a Grimaldo sztorit nem értem, mert akkor mi lesz Baldéval?
Lefordítva:
Az Alejandro Grimaldóról és Alessandro Bastoniról, mint konkrét célpontokról szóló hírek messze nem helytállóak.

Tehát nem kell tanakodni a Grimaldo vs Balde sztorin! :)
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.05.11. 14:32:59

Flick nem totál, nem tudja ölni az időt, eldugni a labdát, menedzselni pár percet előnyben. Ezek komoly gondok. Pénz nélkül nehéz igazolni, ráadásul Deco sem végez valami jó munkát. Számomra láthatatlan sajnos.
Először is a kapus helyzet elég gáz. Ter ugyan visszajött, de már nem fiatal. Pena tuti nem hosszú távú opció, de Tek sem. Meg kéne szerezni az Espanol kapusát, esetleg azonnali kölcsönbe adással.
Hátra bőven kell erősíteni. Nálam az uru tuti menne. Sajnos kevés ide, de belőle még talán láthatunk valami pénzt is. Nagyon bosszantó lenne, ha Tah nem hozzánk jönne, hanem a fehérekhez. Akkor Deconak menni kellene. Szeretem Inigot, de ha ő fixen kezdő, az kihat másokra is. Nem lesz kit beépíteni. Chrissel nem tudom mi van, őt miért nem szereti Flick? Ericnek maradni kellene, annyira univerzális játékos. Lyukas még a két csere szélső hátvéd poszt is. GM nálam nem opció. Gondolom Frimpongban nem álmodozhatunk, de Dumpfriesben vagy Grimaldoban sem. Középpályán megvagyunk, főleg ha Bernal is felépül. Elől is gondok van. Lewa kezd kiöregedni, Ferran jó csere, de nem kezdő center szint sajnos. Raphinak és Yamalnak nincs helyettese. A Rashford hírek tuti kacsák, bár ő több poszton is tudna játszani. Olyan játékosok kellenének, akik győztesek, a kritikus meccseken tudnak extrát hozni. Klasszis 9-es úgy sem jön, arra már nincs pénz. Ha a Madrid sorra lejárt szerződésű klasszisokat igazol, azzal nehéz versenyezni.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.11. 14:20:22

Reports on Alejandro Grimaldo and Alessandro Bastoni as concrete targets for Barcelona are wide of mark. - Romano

Araujo távozása esetén megcéloznánk Bastonit, ami nekem arra utal, hogy Tah nem fog jönni, de a Grimaldo sztorit nem értem, mert akkor mi lesz Baldéval?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.11. 14:06:51

szbsz írta:
2025.05.11. 13:58:58
Akarna ő, csak sajnos nem tud, láthattuk a Valladoid ellen, hogy akik felmerülhetnek mint esetleges rotációs lehetőségek a szélső posztokon, azok megye 1 szinten vannak jelenleg. Rodriguez, Fati nagyon messze van a top szinttől, attól amit Flick elvár egy játékostól...

Nyáron kelleni fog egy szélső, aki mindkét szélen tud elfogadható teljesítényt nyújtani, lehet ez akár Leao is, úgy tudom Laportáék nagy keddvence ő, bár szerintem Sané ingyér jobb választás lenne, mint Leao 30M-ér...
Leao 75+.
A többivel egyetértek. Osasuna és Las Palmas ellen is azért vesztettünk pontokat, mert nem volt minőségi csere szélső. Olmo talán megoldaná, ha nem lenne ennyit sérült. Fermin, Ferran, Fati nem. Még csak annyira sem, mint Garcia, Gerard Martin, Fort, Inigo Araujo, a szélső védő poszton.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.11. 13:58:58

gránit írta:
2025.05.11. 13:33:01
bence0330 írta:
2025.05.11. 13:08:37
Mivel Flick szélső poszton nem tud rotálni, mert nincs számára megfelelő oda akarunk embert. Miért lenne ez fordítva?
Mert nem arról van szó, hogy nem tud rotálni, lásd Olmót. Hanem arról, hogy nem akar. Tah meg nem csak pletyka, vele tényleg kapcsolatban is vagyunk, ami mutatja, hogy inkább a hátsó alakzattal nem elégedett. Elől semmi probléma nem volt az elődöntőben sem. Hat lőtt gól nagyon sok egy BL-elődöntőben. A PSG 3 lőtt góllal ment tovább. A sok kapott gól miatt veszítjük el ezeket a párharcokat, érdemes visszanézni az elmúlt évek búcsúköreiben kapott góljaink számát. Tah, mint tényleges jelölt is inkább abba az irányba mutat, hogy ott tartották fontosnak a fejlesztést. Persze ha sokáig tötymörgünk, elvihetik előlünk, a Madridnak meg ez kétszeresen is jól jönne, ők megszereznénk, mi meg nem.
Akarna ő, csak sajnos nem tud, láthattuk a Valladoid ellen, hogy akik felmerülhetnek mint esetleges rotációs lehetőségek a szélső posztokon, azok megye 1 szinten vannak jelenleg. Rodriguez, Fati nagyon messze van a top szinttől, attól amit Flick elvár egy játékostól...

Nyáron kelleni fog egy szélső, aki mindkét szélen tud elfogadható teljesítényt nyújtani, lehet ez akár Leao is, úgy tudom Laportáék nagy keddvence ő, bár szerintem Sané ingyér jobb választás lenne, mint Leao 30M-ér...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2025.05.11. 13:33:01

bence0330 írta:
Mivel Flick szélső poszton nem tud rotálni, mert nincs számára megfelelő oda akarunk embert. Miért lenne ez fordítva?
Mert nem arról van szó, hogy nem tud rotálni, lásd Olmót. Hanem arról, hogy nem akar. Tah meg nem csak pletyka, vele tényleg kapcsolatban is vagyunk, ami mutatja, hogy inkább a hátsó alakzattal nem elégedett. Elől semmi probléma nem volt az elődöntőben sem. Hat lőtt gól nagyon sok egy BL-elődöntőben. A PSG 3 lőtt góllal ment tovább. A sok kapott gól miatt veszítjük el ezeket a párharcokat, érdemes visszanézni az elmúlt évek búcsúköreiben kapott góljaink számát. Tah, mint tényleges jelölt is inkább abba az irányba mutat, hogy ott tartották fontosnak a fejlesztést. Persze ha sokáig tötymörgünk, elvihetik előlünk, a Madridnak meg ez kétszeresen is jól jönne, ők megszereznénk, mi meg nem.
bence0330

gránit írta:
2025.05.11. 12:39:16
Szerintem a "nem számít, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk, mint az ellenfél" ezekben a magasságokban már nem működik.

Ott a PSG példaként. Lehozták a párharcot 1 kapott góllal, és meg van nyerve a párharc, ennyi. Lehet gólokat lőni kamikaze harcmodor nélkül is.

Kíváncsian várom, hogy melyik álláspontot képviseli majd a vezetőség. Nem csoda, hogy elől a középcsatár posztján merültek fel pletykák, mert ott még rotált is olykor-olykor. A hátsó alakzatban már kevésbé volt meg az állandó társaság, ott kevésbé elégedett a mester.
A kétszer egymás után 3 gól az sok, de megye kettes szélsőbekkel, mg két sérült echte vkp-al sajna ez ilyen, plusz az Internél talán senki nem kontrázik jobban jelenleg. Jobb csereszélsőbekkel, meg egészséges Casadóval vagy Bernallal mondjuk lehet csak 4-et kapunk, az meg simán elég nekünk a továbbjutáshoz. De ha Yamalt tudtuk volna tartalékolni egy ilyen meccsre, lehet ilyen játék mellett hozott volna vagy 5 gólpontot egymaga, ehelyett minden megoldásánál életlen volt, egy kivételével. Egy gyerek, akinek még kezdenie se szabadna, nemhogy 70 meccseket játszani alapkezdőként.

Persze, hogy lehet úgy is nyerni, csak a mi harcmodorunk kamikaze. :D És azért majdnem egy teljes szezont kellett várni, hogy ez egyszer becsődöljön. Sorra vertük ezzel a felső polcos csapatokat is, szóval azt sem lehetett mondani, hogy ne lehetne erre építeni.

Szélső pletykák erősebbek, sőt, igazából csak a Liga nyomorult ffpje miatt nem hoztuk már télen Rashfordot, már konkrétan leigazoltuk volna (még ha kölcsönbe is). Pont fordítva, mivel ott Flick tud rotálni, nincs szükség oda hozni embert. Pont azért rotál, mert tud kire, ketten vannak, akik minőséget képviselnek. Fati nyilván nem az jelenleg a szélen. Végtelen anyagi lehetőségek mellett persze én leváltanám az egyiket Osimhenre pl, hogy Haalandot, Marmousht ne is említsem, de alapvetően ott mennyiségre és minőségre is kb megvagyunk, ráadásul egyik sem akar elmenni. Mivel Flick szélső poszton nem tud rotálni, mert nincs számára megfelelő oda akarunk embert. Miért lenne ez fordítva? Nincs két minőségi játékosunk bal bekk, jobb bekk, balszélső, jobbszélső posztokon. (Most vkp sem, de ők visszatérnek nyárra, ezt hagyjuk). Centerre meg van. Sokadik kérdés így a sorban, még akkor is, ha Lewyt lecserélném szívesen, de ehhez az ő szándéka is kellene.

Szerintem a center poszt szóba sem fog nagyon kerülni nyáron, jövőre ezzel a duóval indulunk neki, 26-ban pedig lesz ott egy gigaigazolás.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.11. 12:39:16

Szerintem a "nem számít, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk, mint az ellenfél" ezekben a magasságokban már nem működik. Ez működik a Leganes meg az Alaves ellen, de a BL-győzelemért folyó küzdelemben már nem. Az Internek nem fogunk kétszer ötöt lőni. Ezeknek a csapatoknak nem fogunk kétszer ötöt lőni. Bárkinek lövünk ötöt bármikor, de két meccsen ez valószínűtlen, a párharc pedig két mérkőzéses. Ezért csúszunk el ezeken a banánhéjakon, oda-visszavágós párharcokon már tíz éve. Bármikor lövünk ötöt, de nem mindig fogunk ötöt lőni. A bármikor és a mindig nem ugyanaz. A párharcok egyik mérkőzését rendre lehozzuk számunkra kedvező eredménnyel, de ezt a hozzáállást két mérkőzésen át nagyon kis valószínűséggel lehet csak fenntartani. Kapni kapunk, de megszórni ezeket az ellenfeleket nem mindig fogjuk. Ezért csúsztunk el a római, liverpooli, milanói banánhéjakon.

Ott a PSG példaként. Lehozták a párharcot 1 kapott góllal, és meg van nyerve a párharc, ennyi. Lehet gólokat lőni kamikaze harcmodor nélkül is.

Emellett azt gondolom, a kapott góljaink többsége még csak nem is a túlzottan feltolt védelemből, a támadó taktikánkból eredt, hanem sima védelmi gyengeségből. Az odavágón az első bekapott gól a hátsó alakzat bénázása miatt történhetett meg, a második gól szintén, a harmadik gól szintén. Erélytelen belső védők, elvesztett fejpárbajok egész sora, gyatra kapusteljesítmény. A visszavágón a 3-4. bekapott gól szintén a hátsó alakzat erélytelensége miatt következett be.

Kíváncsian várom, hogy melyik álláspontot képviseli majd a vezetőség. Kétlem, hogy a támadószekciót fogjuk többségében birizgálni, Flick-nek ott megvannak a fix emberei, akiket a világért nem rotálná. Nem csoda, hogy elől a középcsatár posztján merültek fel pletykák, mert ott még rotált is olykor-olykor. A hátsó alakzatban már kevésbé volt meg az állandó társaság, ott kevésbé elégedett a mester.
bence0330

2025.05.11. 12:19:56

Persze, a szélső védőkon csúszott el a kiherélt támadóinkon kívül. De még ezzel együtt is akármilyen fura leírni, szerintem nem a védelmünk miatt estünk ki. Ez a Flick féle foci ilyen, ízlelgetni kell. Benne van, hogy kapunk 3 gólt, főleg egy top kontrázó csapattól, de ha elöl élesek vagyunk ezt bármikor túlrúgjuk. Majdnem mindegy, milyen védő játszik, ha a félpályán állunk velük. Nem teljesen mindegy, de majdnem, középhátvéd szinte mindenképp, nem véletlen, hogy meccstől függően vagy szupersztár mind, vagy hibázgat mind, nincs nagy különbség köztül, pedig mind jó védő, aki a keretünkben van. A szélsőbekk kicsit más, ott fontosabb pl. a sebesség, mert vissza kell érniük, egyik legalább fenn van mindig, néha mindkettő. Az asszimetrikus játékunk miatt Baldénál főleg, Koundét még jobban meg lehet oldani a túloldalon. Szóval egy gyors balbekket igazolnék Baldé mellé/mögé.

De úgy rúgtunk 3 gólokat, hogy Raphinha érezhetően elkészült az erejével, plusz Baldé hiányában ő egyértelműen gyengébb, Yamal is főleg mentálisan, Lewy egyenesen lesérült, amivel még meg is lennénk, de az Inter ellen pont teljesen értelmetlen nyilvánvaló okokból Ferrán jelenléte, ott a lengyel sokkal jobb lett volna tömörülő védelemben. Ha nem félhullákkal játszunk elöl, akkor simán rúgunk 8-10-et a két meccsen, és senkit nem érdekelt volna utólag a 3 kapott gól, ami egy kalkulált kockázatvállalás Flicknél (nem mondom, hogy jó esetben nem lehet elkerülni, de benne van). Én ezért gondolom azt, hogy legalább, ha nem jobban csúszott el a meccs a szélsőhiányunkon, mint a védelmen, de persze a két csereszélsőbekket sem bírtuk el, ez tény, főleg Martint, hiába a két gólpassza.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.11. 12:00:04

bence0330 írta:
2025.05.11. 11:13:32
Plusz én azt hittem, hogy mivel sokat volt szélső, néha vele fogjuk majd rotálni a két hülyére játszatott szélsőnket, akiket mostansra már teljesen kiheréltünk, de ez ha jól rémlik, egyáltalán nem történt meg, ami nekem nagyon meglepő, mert a balszélsőnk csak félig szélső, és feküdhetett is volna neki a dolog.
Ebből is látszik, hogy Flick nem szeret rotálni. Nem arról van szó, hogy ne lettek volna rotációra alkalmas játékosok ezekre a posztokra. Flick egyszerűen ugyanazokat a játékosokat nyomatja egyes posztokon. Néhány poszton rotált, a belső védőket, a Pedri melletti mélységi középpályást inkább csak sérülés miatti kényszerűségből, meg néha a középcsatár posztján. De van egy csomó poszt, amelyben egyáltalán nem volt rotáció, és nem azért, mert nem állt rendelkezésre használható tartalék.

Támadóközéppályásból elég sok van, Olmo, Fermín, Torre, tulajdonképpen Raphinha, Yamal, Fati, Ferran is azok. A támadógépezet nagyon jól működött ebben a szezonban, a leggólerősebb csapat vagyunk, így a szűkös igazolási lehetőségeinket nem erre a területre használnám el, mert ez már most is jól működik.

Középcsatárt régóta szeretnék, de nem igazán van most jó jelölt a posztra. Osimhen jöhetne, de nagyon drága (75 milliós kivásárlási ár), és az igényeit nem tudnánk megfizetni (már most 15 milliót keres évente, és ennél csak többet akar). Jonathan Davidet megnéztem tegnap is, megint nagyon gyenge volt. Isak szenzációs, de a Newcastle nem adja. Guirassy-t tavaly is jó lett volna elhozni potom 17 millióért, talán még most is ő lenne a legmegfelelőbb választás. Pavlidis tegnap kihagyott egy nagy ziccert, az meccslabda volt a Sporting elleni rangadón, de adott egy szép gólpasszt egy nagy szóló után. Őt tavaly is rebesgették, most is érdeklődtünk iránta, de 100 milliós a kivásárlási ára.

https://www.90min.com/barcelona-transfe ... sea-target
https://www.tribalfootball.com/article/ ... f17d1f1d67

Mivel Ferran remekül teljesített ebben a szezonban a középcsatár poszton, aligha fogunk most oda igazolni, bár kétséges, hogy ezt a teljesítményt tudja-e hozni jövőre is, és Lewandowski nem fog-e kipukkadni. Tavaly jó lett volna egy középcsatárt hozni, Guirassy-t például, és hosszú távon megoldottuk volna ezt a problémát, de ez már így alakult. Esetleg Sem Steijnt meg lehetne próbálni, potom 10 millió eurós a kivásárlási ára, és szórja a gólokat a holland bajnokságban.

Mivel a védelmen csúszott el ez a szezon is, mindenképpen oda összpontosítanám a lehetőségeinket. Visszahoznám a száműzetésbe küldött hátsó szélsőinket, semmi pénzért megoldható, kapus, középhátvéd, védekező középpályás, és adott egy ütőképesebb csapat a jövő évi BL-kiírásra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.05.11. 12:21:29-kor.
bence0330

2025.05.11. 11:13:32

Lehetett volna potenciál még a hiányposztok mellett is egy igazi jó, megbízható támadóközéppályásban, főleg egy olyanban, akit ki lehet dobni a szélre is szükség esetében. Adhatott volna sokat a lyukak megmaradása mellett is. Nem ilyet hoztam volna múlt nyáron, annyi más hézag volt a keretben, de ha igen, akkor monjuk egy Eze szerű játékos lett volna, akinek minden meccsen érezhető a jelenléte, nehéz tartani, nem Olmo. Remélem most egy Flickes év után szkítunk ezzel az "idehozzuk, mert Masiás" átigazolási politikával. Hacsak nem Kuboról meg Simonsról van szó.

Olmóval az a gond, hogy az előéletét látva lehetett rá gondolni előre is, hogy jó eséllyel flop lesz. Mert vannak igazolások, akikről nem lehet tudni, van, hogy besülnek, van, hogy itt lesznek sérülékenyek, vagy akármi, az kicsit pech, de itt az lett volna a meglepő, ha nem így lett volna. Ami engem meglepett, hogy azt hittem, meghatározóbb lesz az egészséges napjain, de mindig 1-2 varázslatos meccs után mindig beszürkült. Ha ezt hozzáadjuk ahhoz, hogy eleve sérülékeny... sajnos szerintem az egyik legnagyobb flop igazolásunk az elmúlt évekből. A Laporta-éra alatt mindenképp, alatta talán még Torrest lehetne mondani, de őt legalább előre nem lehetett tudni, hogy mentálisan megzuhan, és csak idénre szedi össze magát.

Plusz én azt hittem, hogy mivel sokat volt szélső, néha vele fogjuk majd rotálni a két hülyére játszatott szélsőnket, akiket mostansra már teljesen kiheréltünk, de ez ha jól rémlik, egyáltalán nem történt meg, ami nekem nagyon meglepő, mert a balszélsőnk csak félig szélső, és feküdhetett is volna neki a dolog.

De remélem, többet nem hozunk, tényleg Dunát lehetne már rekeszteni velük. Szélső igazolás esetén Rapha, Olmo, Fermín sorunk lenne oda, ami brutális, és akkor a cserének jó szint Torre-Gaviról még szó sem esett.

Nekem a szélre amúgy Doku lenne az álomigazolásom. Mindkét szélen pont ugyanolyan jó, kb 1 az 1-ben Yamalt tudna hozni a rendszerben, Yamal utolsó passzai fifikásabbak, jobban lát (ha nincs elfáradva fejben), Doku cserébe sokkal gyorsabb, és még jobban cselez, talán egyedüliként a topigákban. A védelmeket szétzilálni talán a legjobb a világon, és a mi rendszerünkben ezt sokkal jobban lehetne hasznosítani, Pep mintha nem tudna mit kezdeni ezzel, vagy legalábbis kimaxolni semmiképp. Kevés a perce, alighanem meggyőzhető is lenne így, baloson akár még kezdőbe is verekedhetné magát, jobboson is stabil perceket kaphatna.

Rashfordnak is örülnék, ő más stílus, nem tud olyan szinten bontani, viszont jobb a kapu előtt. Lookmannak is örülnék, azért Serie A 3. a góllövőlistán szélsőként, több posztről.
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.11. 08:46:22

A Flick topic-ban is írtam, hogy támadó középpályás kéne, az megoldaná a problémáinkat :D.
Okoska
Capitá del Barça

2025.05.11. 07:48:02

Jó lenne, ha jönne Tah, ajar is állítólag ide jönni.
De már arról pletykálnak, hogy Xabi Alonso is őt akarja -teljes hátvédsor csere lesz akkor náluk.
Volt már rá precedens, hogy eltököltünk jó igazolásokat nem egyszer.
Fati, ha nem akar menni, inkább szerződést bontanék. Menjen, akár ingyen is, csak ne fizessük feleslegesen. 10 perc hátékért minek ő.
Araujo is mehet, belőle még pént is tudunk csinálni.
Christ még nem küldeném el. Ő remekül bevált kp-n is. Ha FdJ is elmegy, jó lesz oda ő. Belőle is lenne pénz, nem is kevés. Egy jó szélső védő, bal támadó - Rashford beleférne?- és egy csatár kellene. Esetleg egy kicsit combosabb kvk. Egyenlőre ennyi. Aztán meglátjuk.

De szerintem ezekből semmi nem lesz, talán Christ elpasszolják
bence0330

2025.05.09. 18:55:35

Chino írta:
2025.05.09. 17:47:54

Pedri mellett egy De Jong, Casadó, Bernal trió teljesen rendben van. Ráadásul minden esély megvan, hogy utóbbi idővel hosszabb távon a kezdőbe kerüljön. Már az első meccsein nagyon jól teljesített és az Atleticben is simán kiszorította 16 évesen Casadót a posztján, akinek a sérülése miatt felkerült az U19-ből és stabilan ott is ragadt.
Igen, középpályára én sem igazolnék Casadó és Bernal miatt. (Persze ha van távozó, akkor igen, DJ ha pl. menne (kétlem), akkor helyette lehetne hozni valakit. Inkább támadóbb, nyolcas/szervező jellegűt talán, Pedri alternatívájának.

De a középpályánk így is bitang volt, főleg amíg Casadó ki nem dőlt, ha Bernal "csak" azt a szintet lehozza, akkor abszolút megvagyunk. Mostanában kicsit kezdett szétesni a dolog, de nem az egyéni képességek, hanem a fáradtság miatt, plusz azért két vkp is kiesett, szóval ennyiben az egyéni képességek miatt is, részemről DJ inkább lenne Pedri váltótársa, tetszett, mikor Pedri helyett lépett pályára. Casado-Bernal-DJ-Pedri-(Gavi) kvintettel meglennénk anélkül, hogy bárkit hullára kéne járatni, innen ki is eshetne egy, és még mindig komoly kp lenne, Flick alatt legalábbis mindenképp. Mivel Casadó és Bernal is inkább vkp, DJ helyére örülnék egy Pedri-cserének, de ez nem feltétlenül létszükséglet, csak jó lenne.
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.09. 17:47:54

bence0330 írta:
2025.05.09. 12:14:33
Troym írta:
2025.05.09. 12:04:15

Pau Victor és Fort fizujából hozod Cancelot? Szerintem a meccsbónuszára nem futná.

Torre éves! bére 210e Euró, Victor 380e, Fort kiemelkedő fizuja 840e, hárman együtt sem keresnek évi 2 milliót Chukwuedze meg olyan 5-6 milliót keres.

Cancelo, Rashford 15-20 millió között keres, biztos belemegy évi 500e-be akármelyikük.
Ja, Fatit belevettem a négyesfogatba, így jött ki a 4 helyett 2. Elvileg az FFP helyzetünk kicsit jobb lesz, ezt is belekalkuláltam. Cancelo-Rashford ezen kicsit túlmenne, de ők egész évben bevethető, jó játékosok, több poszton, velük százszor előrébb lennénk mint a fenti négyessel, sokkal több játékperccel és minőséggel. De nekem jók sima erős közepes csereszintek kisebb névvel, azt viszont scoutoljuk ki jól, és ne ilyen Olmo féle "jó volt az EB-n, szereti a nép, vegyük meg, hogy legyen társasága Christensenéknek a rehabon", meg ne is ilyen Romeu féle történet legyen. Sok ilyen erős közepes, korrekt csere játékos van olcsón, akik tuti szívesen csüccsennének le ide a padra, ha azért kapnak lehetőséget is. Ezeket kell megkeresni, ha Cancelók nem férnek bele.

Ha jobb játékosokban gondolkodunk, és a transzfer árral kisebb gondjaink vannak, mint a fizuval, akkor Rashford helyett Paixão-ért letenném a 30-40 milliót, ő biztos nem kérne csillagászati összeget.
Szerintem Rashfordot meg lehetne célozni egy kölcsönnel, ha lejjebb adna a fizujából és talán a MU is nagyobb részét vállalná, ha a PL-en kívülre adná.. Ő is szívesen jönne, télen is az utolsó percig kivárt, hogy érkezhet-e, ráadásul jó esél,lyel a Villának nem lesz jövőre BL.
Ezzel gyakorlatilag nem csak a bal oldali szélső probléma oldódna meg, mert szinte bárhová be lehet rakni a támadódsorban és lenne minőségi csere legalább egy évre. Egy kölcsönnel még egy ingyenes igazolással is jobban járnánk. Plusz az a kockázat sincs, hogy nem jön be és hosszú ideig a nyakunkon marad.

EG szerintem nagyon alá van becsülve, van egy gyanúm, hogy az első éve miatt. Ha a Gironából hoztuk volna a tavalyi teljesítménye alapján és az első itteni szezonjában olyan teljesítményt rak le, mint azt idén tette nagyon komoly játékosként emlegetnénk, akár harmadik számú belső védeőként, aki több posztot is meg tud oldani. Nem hiszem, hogy adott bármiféle okot eddig negatív kritikára.
Pedri mellett egy De Jong, Casadó, Bernal trió teljesen rendben van. Ráadásul minden esély megvan, hogy utóbbi idővel hosszabb távon a kezdőbe kerüljön. Már az első meccsein nagyon jól teljesített és az Atleticben is simán kiszorította 16 évesen Casadót a posztján, akinek a sérülése miatt felkerült az U19-ből és stabilan ott is ragadt. Ha nem is egy Yamal szintű játékos vkp pozícióban, de őt nem számolva az utóbbi évek talán legtehetségesebb Barca növendéke.
Ami aggaszt egykicsit, hogy Pedri helyére nincs pótlás. Ha hosszabb időre kiesik az iszonyatosan betehet. Lehetőséget én inkább abban látok, hogy ha Bernalnak sikerül berobbanni, Pedri hiányát egy 4-3-3-al oldhatnánk meg, mert ebben az esetben megoldható az egy vkp-s felállás.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.09. 13:24:01

bence0330 írta:
2025.05.09. 13:05:49
A vékony keret szerintem pont ezért szubjektív. Mondjuk azt, hogy van... 17 játékosunk, akit Flck használ jelenleg. Nem számoltam utána, csak fogjuk rá. Afelett van jelenleg kb 4 játékos, aki tényleg csak időhúzó csere, vagy már az sem. Ha afelett kettő lenne, de játszanának egész évben aktívan, akkor hiába vékonyabb a keret elméletileg, gyakorlatban igazából bővebb, hiába 19 a 21 ellen.

Nyilván jó lenne darabra meglenni, inkább legrosszabb esetet írtam a 2-vel 4 helyett, nem ezt szeretném.

Ha meg időhúzó csere kell néha, akkor arra a B-s játékos ugyanúgy jó lesz, és nem foglal helyet a keretben.
Én is így látom. Ha lesz 16 fő, de azokat lehet forgatni, bővebb, mint a mostani. Pl. jönne egy jhv, kh, szélső már előrébb lennénk. Most is a B-ből lettek feltöltve, most is lehet a triplázó U19-ből, írtam is Diarrat, ő jó lenne 6. támadónak, tőle sokat várok.
Az, hogy itt van a keretben Fati, Fort, Christensen, Torre, Pau, azzal nem sokra megyünk még ha keveset is keresnek, mert tényleg csak perememberek, ilyen erővel lehetnek azok a feljövő fiatalok is.
De Diarra lehet az "új Fati", aki szerintem egy nagy tehetség, még ha nem is saját nevelés.
A bértömeg emelkedése meg alapvető szerintem, ha még több sportsikert szeretnénk, de ki is futnak, mint Messié.
Ha tényleg belefér (linkeltem) az új FFP-be a saját nevelések hosszabbítása, akkor Yamalék szerződése megoldott. Ehhez jönne a meghirdetett 1 igazolás és 2 ingyenes új szabály (csak példának Tah, Sane, Frimpong) Olmo csak belefér a távozók bérébe (Fati?, Christensen?, Lenglet?) és akkor nem kell rajtuk kívül el(kölcsön)adni senkit akire számít Flick.

Ismétlem, ezt csak példaként írtam.
bence0330

2025.05.09. 13:05:49

Troym írta:
2025.05.09. 12:35:56
bence0330 írta:
2025.05.09. 12:14:33
Fati bérét szétoszthatjuk 50 módon, de nincs következő szezonra regisztálva Olmo, Tek, Victor, szerződés kell Yamalnak. (már ha megy Fati, ami közel sem biztos)

Másik dolog, hogy Deco azért nem az a figura, aki 10-20 üzletet bonyolít egyidőben, így jön majd a Tah-saga, Fati-saga, Frenkie-saga stb pénz nem lesz, szóval ahogy kezdtem is lesz 3 érkező, kb ezzel kéne mindenkinek számolnia.

3 érkező és a jelenlegi szűk keret alapján maximum 3-4 távozó lenne ildomos, vagy még vékonyabb lesz a keret
Az aggályokkal egyetértek, de olvastam több hírt, hogy nem lesz olyan szoros a gyeplő most nyáron, én ezekkel kalkulálok.

A Tah-saga mondjuk csak akkor érdekel, ha valaki megy onnan. Araujót el kell adni részemről, ő elvesztette a mojóját, máshol felépítheti még, Flicknek meg amúgy is fontos a labdás játék, lehet ő még szűk elit máshol, egy számára jobb rendszerben.

A vékony keret szerintem pont ezért szubjektív. Mondjuk azt, hogy van... 17 játékosunk, akit Flck használ jelenleg. Nem számoltam utána, csak fogjuk rá. Afelett van jelenleg kb 4 játékos, aki tényleg csak időhúzó csere, vagy már az sem. Ha afelett kettő lenne, de játszanának egész évben aktívan, akkor hiába vékonyabb a keret elméletileg, gyakorlatban igazából bővebb, hiába 19 a 21 ellen.

Nyilván jó lenne darabra meglenni, inkább legrosszabb esetet írtam a 2-vel 4 helyett, nem ezt szeretném.

Ha meg időhúzó csere kell néha, akkor arra a B-s játékos ugyanúgy jó lesz, és nem foglal helyet a keretben.
Válasz küldése