Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2025.05.09. 12:35:56

bence0330 írta:
2025.05.09. 12:14:33
Fati bérét szétoszthatjuk 50 módon, de nincs következő szezonra regisztálva Olmo, Tek, Victor, szerződés kell Yamalnak. (már ha megy Fati, ami közel sem biztos)

Másik dolog, hogy Deco azért nem az a figura, aki 10-20 üzletet bonyolít egyidőben, így jön majd a Tah-saga, Fati-saga, Frenkie-saga stb pénz nem lesz, szóval ahogy kezdtem is lesz 3 érkező, kb ezzel kéne mindenkinek számolnia.

3 érkező és a jelenlegi szűk keret alapján maximum 3-4 távozó lenne ildomos, vagy még vékonyabb lesz a keret
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.09. 12:14:33

Troym írta:
2025.05.09. 12:04:15
bence0330 írta:
2025.05.09. 11:54:02
De ha a 4 peremember helyett veszünk 2 használható közepest, mint mondjuk egy Chukwueze szint, meg akár visszahívjuk Cancelot, vagy valami más, közepes, de védekezésben megbízhatóbb szélsőbekket, már sokkal előrébb vagyunk a gyakorlatban, hiába vagyunk amúgy kevesebben. Én Olmót is csont nélkül eladnám, ha lenne rá kereslet, mert ez egyszerűen nem fér bele a mi keretünkbe, hogy valaki 60 millióba kerül, jól keres, és csak elméletben a csapat tagja.
Pau Victor és Fort fizujából hozod Cancelot? Szerintem a meccsbónuszára nem futná.

Torre éves! bére 210e Euró, Victor 380e, Fort kiemelkedő fizuja 840e, hárman együtt sem keresnek évi 2 milliót Chukwuedze meg olyan 5-6 milliót keres.

Cancelo, Rashford 15-20 millió között keres, biztos belemegy évi 500e-be akármelyikük.
Ja, Fatit belevettem a négyesfogatba, így jött ki a 4 helyett 2. Elvileg az FFP helyzetünk kicsit jobb lesz, ezt is belekalkuláltam. Cancelo-Rashford ezen kicsit túlmenne, de ők egész évben bevethető, jó játékosok, több poszton, velük százszor előrébb lennénk mint a fenti négyessel, sokkal több játékperccel és minőséggel. De nekem jók sima erős közepes csereszintek kisebb névvel, azt viszont scoutoljuk ki jól, és ne ilyen Olmo féle "jó volt az EB-n, szereti a nép, vegyük meg, hogy legyen társasága Christensenéknek a rehabon", meg ne is ilyen Romeu féle történet legyen. Sok ilyen erős közepes, korrekt csere játékos van olcsón, akik tuti szívesen csüccsennének le ide a padra, ha azért kapnak lehetőséget is. Ezeket kell megkeresni, ha Cancelók nem férnek bele.

Ha jobb játékosokban gondolkodunk, és a transzfer árral kisebb gondjaink vannak, mint a fizuval, akkor Rashford helyett Paixão-ért letenném a 30-40 milliót, ő biztos nem kérne csillagászati összeget.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.05.09. 12:04:15

bence0330 írta:
De ha a 4 peremember helyett veszünk 2 használható közepest, mint mondjuk egy Chukwueze szint, meg akár visszahívjuk Cancelot, vagy valami más, közepes, de védekezésben megbízhatóbb szélsőbekket, már sokkal előrébb vagyunk a gyakorlatban, hiába vagyunk amúgy kevesebben. Én Olmót is csont nélkül eladnám, ha lenne rá kereslet, mert ez egyszerűen nem fér bele a mi keretünkbe, hogy valaki 60 millióba kerül, jól keres, és csak elméletben a csapat tagja.
Pau Victor és Fort fizujából hozod Cancelot? Szerintem a meccsbónuszára nem futná.

Torre éves! bére 210e Euró, Victor 380e, Fort kiemelkedő fizuja 840e, hárman együtt sem keresnek évi 2 milliót Chukwuedze meg olyan 5-6 milliót keres.

Cancelo, Rashford 15-20 millió között keres, biztos belemegy évi 500e-be akármelyikük.

Jó , hogy Olmot is említed, mert ő nincs regisztrálva a következő szezonra, de addig eladni sem lehet!
bence0330

gránit írta:
2025.05.09. 11:34:59
Ráadásul ezek a perememberek nem keresnek sokat (legalábbis élfutballista szinten), minimális bér szabadulna fel, a helyükre korántsem biztos, hogy akár csak hasonló kalibereket igazolhatnánk, és nem trahs-t. Még ideális helyzetben, ha 1:1-ben lennénk, amiben nem vagyunk, de még ideális esetben sem látnám értelmét kiszórni őket. Évi 1-2 igazolással meg pláne nem.

Nagyágyú a kívánt posztra aligha fog idejönni úgy, hogy a csapat arca Yamal. Nagyágyú nem fog ideigazolni úgy, hogy talán minden második meccsen beállhatna. Raphinha szintén kirobbanthatatlan. Cserének számos játékos szóba jöhetne, Flick mégis velük tolta végig a szezont, ahogy Koundé-val is, pedig ott van Fort. Nem bízik Fortban? Lehet. Szerintem nem erről van szó, szerintem arról van szó, hogy Flick nem szeret rotálni, de tegyük fel, hogy neked van igazad. És? Jöhet majd Fort helyére nála jobb játékos? Szerintem nem valószínű, így én megtartanám. Erre jön rá az, a körülmények mellett, hogy Flick vagy elkezd rotálni, vagy jövőre is végigjátssza a szezont az a néhány ember, rotáció nélkül.
Két dolog:

1: Okosan kell igazolni. Olmo óta ebben nem bízom, de ki tudja, lehet Deco beletanul a szakmába. Nagyágyú és peremember között is széles a skála. Jó cseréket kell keresni, akiknek nem büdös a pad, de Flick amúőgy ymegbízik bennük, és azért képviselnek egy bizonyos minőségi szintet. Részemről ez a Chukwu-Gil szint lenne körülbelül, hogy most pár random Liga tapasztalattal bírót mondjak. De egy nagyágyú jönne a két szélső posztra is szerintem, már csak azért is, mert ha Olmó sérülékenységét nem oldjuk meg, simán mehetne mindhárom a kezdőbe, Raphinha örülne, ha nem a balszélen kéne szenvednie, hanem játszana középen, közben meg mindkét szélső poszton, ahogy épp a rendszer megkívánja. Taktikafüggő is lenne, pl. ha Baldé sérült, akkor egy Rashford/Nicót sokkal szívesebben látnék a balszélen, mint Raphinhát, akinek pont az a hiányossága, ami olyankor oda kéne, amikor nincs segítsége. Szóval ha jönne egy nagyágyú, biztos lehetne benne, hogy lenne elég perce. Rashfordról megint cikkezgetnek, jó volt a Villában megint, de ők le fognak maradni a BL-ről, ez már majdnrm biztos, tuti szívesen jönne, és állítólag csökkentené a fizuját is.

2: Szerintem ha valaki annyira peremember, hogy ilyen havonta egyszer 15 percre áll be, mint Victor, Torre, Fati (ők ketten még annyira sem), Fort, akkor mindegy, kit hozol a helyére, visszalépés nemigen lehet, ezek a játékosok nem vettek le terhet a többiekről igazából, vagy annyira keveset, hogy ezt a B-ből is meg lehet oldani. Torre szerintem elég jó cserének, de Flick szerint nem, és ez számít csak. Tegyük fel, hogy nem tudunk igazolni, és tételezzük fel, hogy Flicket nem győzi meg Fort, mert az akkor más kérdés. Ha elengedjük ezt a 4 peremembert, mindegy hogy kölcsönbe, vagy eladva, akkor hozunk kb 3 ugyanilyet, akik közül még az is lehet, hogy valamelyik beválik, válassza ki ezeket Flick, ha kell, a német bajnokságból. De ha a 4 peremember helyett veszünk 2 használható közepest, mint mondjuk egy Chukwueze szint, meg akár visszahívjuk Cancelot, vagy valami más, közepes, de védekezésben megbízhatóbb szélsőbekket, már sokkal előrébb vagyunk a gyakorlatban, hiába vagyunk amúgy kevesebben. Én Olmót is csont nélkül eladnám, ha lenne rá kereslet, mert ez egyszerűen nem fér bele a mi keretünkbe, hogy valaki 60 millióba kerül, jól keres, és csak elméletben a csapat tagja.

Én ilyen helyzetben nem tudnék lemondani azokról a felső polcos játékosokról, akik nagyon ide akarnak jönni. Ez Cancelo és Rashford jelenleg, akikről tudok. Cancelo állítólag még fillérekért is jönne, és amit láttam belőle, el is hiszem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.05.09. 11:34:59

bence0330 írta:
2025.05.09. 11:10:46
gránit írta:
2025.05.09. 08:49:05
Hanem azért, mert ő nem szeret rotálni.
Érdekes módon csak azon a poszton nem rotált (vegyük most ide a gyakori, nem nagy ritkán időhúzó cseréket is a rotációhoz, még ha szó szerint nem is az), ahol nem volt (számára, ő szemszögéből) jó alternatíva. Szélső poszt egyértelműen ilyen volt, nyilván rotált volna, ha van egy Rashford mondjuk januártól, vagy egy Nico Williams nyártól, akkor hároman oldották volna meg a posztot. Nem mondom, hogy 33,33-33,33-33,33 arányban de megosztották volna a perceket. És ez még csak egy csere két posztra, ugyanis ennyi sem volt, az ő szemében 0 cserejátékos volt mindkét helyen. Szerintem már csak ha egy Chukwueze itt lenne ballábasként, aki pl. hasonló stílus, mint Yamal, és egy erős közepes, de hajtós, és jól cselező játékos, esze ágában nem lett volna Yamalt 90 percekig tolni folyamatosan. Vagy ha Koundé mellett Frimpong van cserének, stb. De nem így volt. Flick szerintem egész korrektül rotál, cserél, viszont ha olyan ember van, akiben nem bízik, akkor azt még csak becserélni sem hajlandó.
Még ha így is van, akkor sem valószínű, hogy engednek minket annyit igazolni, hogy még a peremembereket is pótoljuk. Ráadásul ezek a perememberek nem keresnek sokat (legalábbis élfutballista szinten), minimális bér szabadulna fel, a helyükre korántsem biztos, hogy akár csak hasonló kalibereket igazolhatnánk, és nem trahs-t. Még ideális helyzetben, ha 1:1-ben lennénk, amiben nem vagyunk, de még ideális esetben sem látnám értelmét kiszórni őket. Évi 1-2 igazolással meg pláne nem.

Nagyágyú a kívánt posztra aligha fog idejönni úgy, hogy a csapat arca Yamal. Nagyágyú nem fog ideigazolni úgy, hogy talán minden második meccsen beállhatna. Raphinha szintén kirobbanthatatlan. Cserének számos játékos szóba jöhetne, Flick mégis velük tolta végig a szezont, ahogy Koundé-val is, pedig ott van Fort. Nem bízik Fortban? Lehet. Szerintem nem erről van szó, szerintem arról van szó, hogy Flick nem szeret rotálni, de tegyük fel, hogy neked van igazad. És? Jöhet majd Fort helyére nála jobb játékos? Szerintem nem valószínű, így én megtartanám. Erre jön rá az, a körülmények mellett, hogy Flick vagy elkezd rotálni, vagy jövőre is végigjátssza a szezont az a néhány ember, rotáció nélkül.

Az utolsó előtti mondatomhoz még annyit, hogy természetesen megtehetjük, hogy Frimpongra meg támadószélsőkre lőjük el a lehetőségeinket a nyáron, aztán jövőre egy elődöntőben megint kapni fogjuk a 7 gólt az amúgy brilliáns 6 szerzett találatra. Nyilván máshol látjuk a problémákat és a legnagyobb lyukakat, én azt gondolom, hogy ha száz támadószélsőt is igazolunk, de Jong akkor sem lesz elég, és az ilyen meccseken akkor is nyelhetjük a gólokat, és kizúgunk megint úgy, mint tavaly meg idén. Tavaly sem a lőtt gólok számával volt probléma a PSG ellen.
bence0330

2025.05.09. 11:10:46

gránit írta:
Hanem azért, mert ő nem szeret rotálni.
Érdekes módon csak azon a poszton nem rotált (vegyük most ide a gyakori, nem nagy ritkán időhúzó cseréket is a rotációhoz, még ha szó szerint nem is az), ahol nem volt (számára, ő szemszögéből) jó alternatíva. Szélső poszt egyértelműen ilyen volt, nyilván rotált volna, ha van egy Rashford mondjuk januártól, vagy egy Nico Williams nyártól, akkor hároman oldották volna meg a posztot. Nem mondom, hogy 33,33-33,33-33,33 arányban de megosztották volna a perceket. És ez még csak egy csere két posztra, ugyanis ennyi sem volt, az ő szemében 0 cserejátékos volt mindkét helyen. Szerintem már csak ha egy Chukwueze itt lenne ballábasként, aki pl. hasonló stílus, mint Yamal, és egy erős közepes, de hajtós, és jól cselező játékos, esze ágában nem lett volna Yamalt 90 percekig tolni folyamatosan. Vagy ha Koundé mellett Frimpong van cserének, stb. De nem így volt. Flick szerintem egész korrektül rotál, cserél, viszont ha olyan ember van, akiben nem bízik, akkor azt még csak becserélni sem hajlandó.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.09. 09:01:51

Igen, ezt feszegetem, lesz cca 3 igazolásunk, akkor el ne kezdjük kiszórni a csapat kiegészítő embereit.
Adjunk el olyanokat, akiknek 1. van piaci értékük és menni akar(hat)nak, mint Pena, vagy a fizetésük, státuszuk nincs összhangban a teljesítményükkel, mint Fati, de szerintem nála fizetéscsökkenés és maradás lesz a megoldás, ebben a formában nem fogjuk tudni elpasszolni.

Pont a Fort, PV, Torre típusú játékosok éves bére nincs 1 millió, piaci értékük 5m alatti, cserébe a B csapat most is üres, nem véletlen szenvednek a kiesés ellen harcolva, hiba lenne őket eladni, a maradék egyenest a labdába rúgókat peremembernek használni a nagycsapatnál és bukni a tartalékcsapatot még harmadosztályból is.

Amúgy ma a sporton még mindig Frimpongot feszegetik, 35m a kivásárlási záradéka, ami még így is nagyon frankó ár, meg kéne szerezni, a másik hír szerint megint nézik Leaot, akkor már százszor még inkább Frimpong.
gránit
Director del Fútbol

Egyetértek Troymmal. Nem valószínű, hogy sokat engednek majd minket igazolni, nem hiszem, hogy belefér majd, hogy peremembereket is igazolgassunk. A keretszűkítést meg végképp nem engedhetjük meg magunknak. Az lenne a legrosszabb, ha kiszórnánk őket kölcsönbe vagy elengednénk őket, aztán nem jöhetne a helyükre senki. Azért ezek a játékosok is hozzáadtak valamit a sikerekhez, Torre 4 gólt is szerzett, PV is elrakott párat.

Szerintem többségükkel nincs komoly gond, csak Fatival. A többiek, Torre, Fort, PV, mind jó játékosok. Szerintem nem azért nem dobja be őket Flick, mert bármi gond lenne velük. Hanem azért, mert ő nem szeret rotálni. A belső védőket meg a Pedri melletti mélységi középpályás posztját rotálta, meg olykor a középcsatár posztját. A posztok többségén nem volt rotáció. Aki a rotáció híve, annak nem Flick lesz a kedvenc edzője. Azt meg nem hiszem, hogy olyan perememberet tudnánk igazolni, mint Torre, vagy azt, hogy belefér majd egy halom peremember pótlása, amikor igazolni alig engednek minket.
bence0330

2025.05.09. 01:05:51

Troym írta:
2025.05.09. 00:03:55
Annak a logikáját nem értem, hogy kb mindenki el akarja küldeni a minimál értékű és fizetésű Fortot és Torrét, de ebből milyen hasznunk származna és ki lenne a helyükön a 3.-4. számú szélsőhátvéd és 7. számú középpályás?
Akkora gyöngyszemek vannak az utánpótlásban még, akiket nem láttunk, hogy simán tudjuk őket pótolni? Igazolni peremembereket biztosan nem fogunk tudni....
Én úgy értem ezeket a véleményeket, hogy "ha már Flick nem bízik bennük, akkor menjenek", én legalábbis így gondolkodom, hisz úgyis az számít, ő kit rakna a pályára. Én is elküldeném őket, Fortot mindenképp csak kölcsönbe, nagyon-nagyon magas szinten vannak a képességei, de játék kell neki. Torre nekem mindegy, mert részemről maradna cserének, de látom, hogy Flicknél ő konkrétan az utolsó ember a keretben.

Szóval minek itt tartani olyan játékosokat, akiket úgysem vet be az edző, csak végszükségesetben, cserébe meg fiatalok és játszaniuk kéne. Fort persze most egyértelműen elkezdett szerepelni Flick listáján, szóval én még mindig nem tartom elképzelhetetlennek, hogy szezon végére meggyőzi őt, de ha ez nem következik be, akkor felesleges maradnia.

Hamarabb veti be mindkét poszton Ericet, ő a harmadik számú tartalék kb oda, Torrénál is hamarabb kerülne be 10-es posztra. Most hagyjuk, hogy ez mennyire jó dolog, de ez van.

Arról nem is beszélve, hogy maguk a játékosok sem hiszem, hogy maradni akarnának, ahhoz nem keresnek semmit, hogy csak úgy pénzért üljenek a padon, játszani meg tuti akarnak. Victor is ez a kategória lehet akár, nem mondom, hogy felesleges, mert jó egy ilyen a háznál, de azért ő ennél többet érdemel, csak nem ekkora klubban. A csereszerepet sokan elfogadják, a teljes peremembert már nehezen. Persze van, aki azt is.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.09. 00:03:55

Annak a logikáját nem értem, hogy kb mindenki el akarja küldeni a minimál értékű és fizetésű Fortot és Torrét, de ebből milyen hasznunk származna és ki lenne a helyükön a 3.-4. számú szélsőhátvéd és 7. számú középpályás?
Akkora gyöngyszemek vannak az utánpótlásban még, akiket nem láttunk, hogy simán tudjuk őket pótolni? Igazolni peremembereket biztosan nem fogunk tudni....
Peter
Director del Fútbol

2025.05.08. 23:40:55

gránit írta:
2025.05.08. 22:19:25
Hogy a szezon milyen szájízzel végződik
Szerintem csak jó szájízzel végződhet mert, bárhogyan is végződik ez a szezon minden augusztusban kelt várakozást felülmúlt.

Lehetőségek és álmok is csak és kizárólag azért maradtak tavaszra, mert korábban menet közben valóban szenzációs változásokon ment keresztül ez a csapat.

Öröm volt nézni újra a meccseket. Szép focival szárnyaltunk amíg a "szárnyaink" és képességeink ezt lehetővé tették.
Az annó Monaco és Ajax féle "ajtóberúgással" tértünk vissza a BL-be.... :D

A nagy különbség abban lehet az említett két csapat és köztünk, hogy őket szétkapkodták, míg mi viszont a megfelelő igazolásokkal tovább erősödhetünk.

Ja és végül, de nem utolsósorban már nem csak az éghajlat és a város lehet vonzó Barcelonában, hanem ehhez a csapathoz való tartozás és csatlakozás is.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.08. 22:19:25

Peter írta:
2025.05.07. 22:02:36
Nagyon kíváncsian várom a nyári aktivitásunkat illetve azt, hogy Laporta és Deco vajon mit látott a lelátóról azon túl, hogy a 7 kapott gól után - két meccs, két különböző bírói stáb - "az alapvetően bírói döntések miatt" gondolatok csak a valóság szönyeg alá söprését üzenik.

Ez az Inter elleni két meccs (ahogyan előre sejtettük is :D ) minden ujjal, kézzel könyörtelenül, kíméletlenül és kegyetlenül rámutatott a szükséges erősítések, változtatások helyére és irányára, már amennyiben valóban BL esélyes csapat építése a cél.

Ez a jelenlegi keret maxolt.
Fejlődhet, mert fejlődőképes, de a fenti igazolásokkal ez a fejlődés kellő és megfelelő támogatást kapna.
Én is tartok attól, hogy a bírózással minden a szőnyeg alá lesz söpörve. A bírózás egy olyan dolog, hogy mindenki a saját sérelmeire koncentrál. Miközben a másik fél ugyanúgy összeírja a saját listáját, ami felett meg mi siklunk el nagyvonalúan, és rajtunk kívül kb mindenki arról beszél, hogy miért nem állították ki Martinezt köpésért. 2010-ben az Inter elleni párharc után mi amiatt panaszkodtunk, hogy nem adták meg egy szabályos gólunkat, ami nem volt kezezés, a másik fél meg amiatt hőbörgött, hogy Mottát szerintük jogtalanul állították ki. Ez ilyen.

Néhány szituációra koncentrálunk, miközben a visszavágó első félidejét teljesen átaludtuk, és az odavágón is 2 gólos előnyt engedtünk az ellenfélnek, teljesen megelőzhető bekapott gólokkal. 6 lőtt góllal igenis tovább kell jutni. Itt a 7 kapott góllal volt a gond.

Remélem, nem lesznek szőnyeg alá söpörve a hiányosságok, különben jövőre is nézhetjük de Jong tötymörgését, és a sorsdöntő meccseken az amúgy szenzációs 3 góljainkra rákapott 3-4 gólokat. Hogy a szezon milyen szájízzel végződik, az néhány tavaszi meccsen múlik. Hiába verjük szét a kisebb csapatokat, ha ezeken a sorsdöntő meccseken elhasalunk, és láthattuk, hogy a védelmünk ezen a szinten nem elég jó. Nem volt egy határozott belső védőnk (teljesen mindegy, hogy kilóra megvagyunk-e, ha minőségileg nem elég jók), nem volt középpályás védekezésünk, nem volt extrát hozó kapusunk. Ezeket orvosolni kell a nyáron. Részemről kapus, belső védő, hátsó szélsők igazolása, és ahogy írtad, egy határozott középpályás, mondhatjuk vkp-nak.
NewNagyatyesz
Barça B

2025.05.08. 15:12:47

Én nyáron az alábbi lépéseket tenném meg a keret erősítése érdekében. Azt láttuk, hogy van egy jó kezdőnk, néhány használható emberrel, de sok helyen lyukas a keret.

Kapus poszton nálam maradna TS és Tek, Inaki menne. Jövő nyáron vennék első számú kapust, egyelőre agynám a két rutinosat.
Védelemben középen hoznám Tah-t, eladnám Christ és Araujot (utóbbit fájó szívvel, de szerintem ő is menni akar). Középen Lenne egy Tah/Inigo, Cubarsi/Eric + Kounde ha szükséges. Kölcsönbe adnám Fortot és GM-et (bár felőlem mehetnek végleg is), helyükre hoznék egy-egy használható védőt. Ide neveket nem írok, mert elég szűkös a szélső védő piac, de lehet rutinos öreg róka is akár, mert Kounde és Balde is jó korban vannak még.
Középen Pedri és DJ mellé ott lesz a visszatérő Bernard és Cassado, valamint Gavi is, szóval én ezt így hagynám, bár ha pl DJ helyett tudunk jobbat hozni az árából, akkor hozzunk. De nálam ezen a téren gavi is feláldozható.
Előttük Olmo és Fermin adott, de itt számításba venném Raphinhat is, míg Torrét eladnám.
Szélre jelenleg kevesek vagyunk. Jobbosra van egy Yamal + Ferran, valamint Raphinha is. Balra viszont csak Rapahinha van, akinek ez is kényszerposztja. Én ide igazolnék valakit. Nálam Nico Williams még mindig az első opció, de bárki aki tudja tehermentesíteni a szélsőket, az megteszi. Fatit elengedném, mert ez a helyzet mindenkienk rossz. Szóval ide lenne egy Raphinha/Nico W., Olmo/Ferran/Raphinha, Yamal/Ferran/Raphinha sorunk, ami nem lenne rossz.
Csatárban tuti marad Lewa, mögé Ferran és Pau Victor. Ide szerintem jövő nyáron Lewa távozásával fog robbantani Laporta valami nagyobb nevet.

nyilván lehetne bőven mégjavítani a kereten, de jelenlegi helyzetünkben és beérném egy jobbhátvéd, egy balhátvéd, Tah és Nico Williams (vagy bal szélra valaki) négyessel is, míg távozna Araujo, Chris, GM, Fort, Torre, Fati.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.08. 12:28:22

Marcus Rashford has once again been offered to Barça by agent Pini Zahavi, with the player open to reducing his salary to facilitate a potential move. [Mundo Deportivo]
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.08. 11:52:39

Barcaforever írta:
2025.05.07. 22:10:01
Ha pénzügyileg egyszer valaha helyreállunk, akkor remélem 26ban tolunk egy all int Haalandért, biztos vagyok benne, hogy nem az angoloktól fog visszavonulni. Még azelőtt kellene lecsapni rá, még mielőtt Perez meg nem álmodja a Vinicius-Mbappé-Haaland 3ast, mert egy rossz éjszaka elég neki, hogy ezt összehozza.
Egyrészt újra kecsegtető hozzánk igazolni, Lewa+Ansu fizujából (szerintem) kijönne és úgy látom Haalandnak bejön Yamal játéka, aktívan kommentelget neki instán, ketten nagyon gyilkos duó lennének.
Nem számítok nyáron nagy mozgásra és nem is indokolt
valószínű, hogy a kevés lehetőséget kapó játékosok Fati, Inaki, Torre, Pau lávozik, kölcsön vagy végleg lelép
a sokat játszott
Lamine, Raphinha, Kounde, mellé pedig érkezik játékos.

Jövőre is jó lenne ezen a szinten teljesíteni. Idén többet sikerült kihozni a keretből, mint amire számítani lehetett.
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.07. 22:10:01

Ha pénzügyileg egyszer valaha helyreállunk, akkor remélem 26ban tolunk egy all int Haalandért, biztos vagyok benne, hogy nem az angoloktól fog visszavonulni. Még azelőtt kellene lecsapni rá, még mielőtt Perez meg nem álmodja a Vinicius-Mbappé-Haaland 3ast, mert egy rossz éjszaka elég neki, hogy ezt összehozza.
Egyrészt újra kecsegtető hozzánk igazolni, Lewa+Ansu fizujából (szerintem) kijönne és úgy látom Haalandnak bejön Yamal játéka, aktívan kommentelget neki instán, ketten nagyon gyilkos duó lennének.
Kép
Peter
Director del Fútbol

2025.05.07. 22:02:36

gránit írta:
2025.05.07. 07:54:05
Kapus, khv, szárnyvédők, fel van adva a feladat a nyárra.
Még hozzátennék egy markáns, karakteres, határozott középpályást.
Talán, ha jelentősen sikerülne a védelmet megerősíteni, akkor nem lenne feltétlen szükséges a középpályás, de hátrány biztosan nem származna belőle akkor sem, ha jelentősen erősödne a védelem.

Nagyon kíváncsian várom a nyári aktivitásunkat illetve azt, hogy Laporta és Deco vajon mit látott a lelátóról azon túl, hogy a 7 kapott gól után - két meccs, két különböző bírói stáb - "az alapvetően bírói döntések miatt" gondolatok csak a valóság szönyeg alá söprését üzenik.

Ez az Inter elleni két meccs (ahogyan előre sejtettük is :D ) minden ujjal, kézzel könyörtelenül, kíméletlenül és kegyetlenül rámutatott a szükséges erősítések, változtatások helyére és irányára, már amennyiben valóban BL esélyes csapat építése a cél.

Ez a jelenlegi keret maxolt.
Fejlődhet, mert fejlődőképes, de a fenti igazolásokkal ez a fejlődés kellő és megfelelő támogatást kapna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.05.07. 22:12:46-kor.
Khyzz
Barça B

2025.05.07. 19:51:12

Akiket nyáron elengednék: MaTS (sokat sérült utóbi években és vesztes mentalitás), Araujo ugyanezek, FdJ ugyanezek, Lewa már nem megy úgy túl koros nem birja a terhelést úgy, Inaki is mehet akár kölcsönbe is
Kölcsönbe adnám: GM, Fort, Fati aztán meglássuk mi lesz talán PV is
Igazolni kell: Grimaldot, Minuezat visszahoznám, Tah nem kérdés, kell egy igazi balszélső támadó itt Nicora szavazok, egy kezdő középcsatár, nem feltétlen hoznám Haalandot ha kész sztárt igazolunk az általában rosszul sül el inkább valami feltörekvőt hoznék ez lenne nálam Gyökeres. vagy ha Nico-Gyökeres kombo túl sok akkor egy mindenes támadó és akkor Lookman aki tud mindkét szélen és középen is játszani. Meg egy kezdő kapust ide nincs ötletem hirtelen csak Sommer :D

És akkor igy nézhetnénk ki jövőre nálam: Kapus (cseréje: Szczesny), - Kounde(Mingu), Cubari (Christiansen), Tah (Inigo), Balde/Grimaldo - Pedri(Gavi), Bernal (Casado), Raphinha(Olmo,Fermin) - Nico(Raphi/Lookman), Gyökeres (FT/Lookman), Yamal (Raphi/Lookman)

Persze én is tudom, hogy ez szép álom meg a Liga mindent megtesz majd, hogy keresztbe tegyen nekünk.
Jövőre csk-k: Raphi, Pedri, Kounde, Gavi
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.07. 19:50:30

Én is örülnék Haaland, Isak, Enzo, MacAllister Mainoo féle játékosoknak, de nem látom realitását.

Elvileg enyhítettek az FFP-n, 2 ingyenes+1 igazolás és függőben a VIP 100 millió az 1/1-hez, amit elvileg el lehet számolni jövőre, ha felépül.

Ez a kiinduló, BL topicban írtam.
1-2 év leforgása alatt
Nálam menne idén
Araujo 60, Lenglet 5, Christensen 10, Fati ingyen
(+Roque 25, Todibo 8, Unai 4, Nico 14 és függőben Trincao 20+, Mingueza 10, akik eladására jó esély van)
Ha lehet nálam távozna még Stegen, De Jong és Ferran is, de erre kicsi az esély

Tah ingyen FFP-be is bele kell férjen. Az igazolás nálam 50+-ért ég cselezni tudó szélső, mint Nico/Lookman/Paixao
Ha lenne eladás (Araujo?)szerintem 1-2 olcsóbb igazolás belebkellene férjen Joan Garcia (1 évig max maradna ott) Grimaldo 25-30 vagy Daniel Munoz/Ratiu hogy Koundenak legyen helyettese, akkor középen is számításba lehetne venni.
Ha De Jong távozna, hoznék egy védekezni tudó fiatal kp-t. Ugarte/Lamine Camara/Andrey Santos
Nálam Gyökeres 60-70 millióért nagyon jó ajánat, ami Trincao árával csökkenthető lenne, de így lehet sok lenne, és Ferran távozására nem sok esélyt látok, Lewy pedig már idős.
Akkor mehetnének kölcsönbe Gerard Martin, Fort, Torre
Felhoznám még Diarrat az U19-ből csere szélsőnek.
Raphinha játszhatna tkp-t vagy csatárt is, ha lenne minőségi, cselezni tudó szélsőnk, aki tudja bontani a védelmeket, mint Yamal a másik oldalon.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.05.07. 17:38:42

Nem vagyunk PSG, hogy sok játékost vegyünk, főleg már sikerest. Az ingyen játékos is kérhet aláíráspénzt meg nagy fizetést. DE Flick és a mostani játékunk talán biztató lehet sokaknak. Fiatal, sokoldalú védő és tapasztal szélső kell, nem hiszem,, hogy két komoly igazolásnál több elfér, hacsak Araujo-t el nem adjuk.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.07. 16:51:20

Ha lehetne akkor in: Grimaldo,Thierry Correia,Tah,Kimmich,Leao vagy Nico.Csatart nem irok, oda fixen Haaland a terve Laportanak,esetleg Gyokeres.
Out: Gmartin,Fati,Araujo,Ferran,Pau,Gavi
NewNagyatyesz
Barça B

2025.05.07. 15:14:22

Én jövőre a két szélső védőt poszot és a bal oldali támadót erőltetném. Ha ezekre a posztokra nem igazolunk, jövőre idáig sem jutunk (nem mintha a mostani idényre bármi panasz lehetne eddig)

De azt láthattuk, hogy a szélső védő cserék gyengék, míg elől nincs merítési lehetőségünk. Szélre jelenleg van egy Yamalunk és Raphinhánk, valamint egy Ferran, akit oda betehetünk. Fati nem kell Flicknek, Pau Victor inkább csatár, de játszott szélen is, de nem komoly tényező oda. Én bal oldalra hoznék valakit mindenképpen. Ha lenne pénz én Nico W.re mennék rá, de nem nagyon igazolhatunk pénzért, ezért beérném kevesebbel is. De ha itt kiesett volna Yamal vagy Rafi, akkor nagy bajban lennénk...
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.07. 14:04:35

gránit írta:
2025.05.07. 12:48:56
Chino írta:
2025.05.07. 11:26:32
Láttuk, hogy mit jelent egy Balde kiesése, akkor mi lett volna ha Yamallal történik?! De akár Raphinhávil is. Mert simán benne van a kalapban, főleg előbbinel. Nem egy 17 évesre szabtak egy 50-60 meccses szezont 90 percekkel. Főleg, hogy mennyit faragják.
Lookman teljesen logikus és jó választás lenne, főleg 30 millió körül, bár kicsit elhaltak róla a hírek. Mondjuk alapból az igazolásokról összességében, de most a Bl-búcsú után szerintem megint röpködnek majd a nevek.
Előre maximum középcsatárt igazolnék., mert ott necces a jövő évi kezdő. Hátul sokkal nagyobb gondok vannak, mint elől. Hátul még a kezdő sem ideális, elől legfeljebb a tartalékok. David fizetése valószínűleg nem lenne nagyobb, mint Tahé, csak utóbbira nagyobb szükségünk van, vagy egy másik, határozott védőre. Nem hiszem, hogy sokat igazolhatunk a nyáron, valamelyik poszt megerősítését el kell engedni, és ezek nálam a támadóposztok.

Olmo leigazolása szerintem jó volt, többet adott, mint Gündogan. Sokat sérült, de ha beáll, gólerős.
Nekem lassan már GM is kezd tetszeni. Azért még csak most kezdte és igen komoly meccseken kell helyt állnia. Nem érzem, hogy klasszis lehet belőle, de nem tűnik akkora zsákutcának, mint amit itt olvasok róla

Igazolni mindenképpen kell, már tavaly is kevesen voltunk. Egy Cancelo hogy megoldaná a problémáinkat.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.07. 12:48:56

Chino írta:
2025.05.07. 11:26:32
Láttuk, hogy mit jelent egy Balde kiesése, akkor mi lett volna ha Yamallal történik?! De akár Raphinhávil is. Mert simán benne van a kalapban, főleg előbbinel. Nem egy 17 évesre szabtak egy 50-60 meccses szezont 90 percekkel. Főleg, hogy mennyit faragják.
Lookman teljesen logikus és jó választás lenne, főleg 30 millió körül, bár kicsit elhaltak róla a hírek. Mondjuk alapból az igazolásokról összességében, de most a Bl-búcsú után szerintem megint röpködnek majd a nevek.
Előre maximum középcsatárt igazolnék., mert ott necces a jövő évi kezdő. Hátul sokkal nagyobb gondok vannak, mint elől. Hátul még a kezdő sem ideális, elől legfeljebb a tartalékok. David fizetése valószínűleg nem lenne nagyobb, mint Tahé, csak utóbbira nagyobb szükségünk van, vagy egy másik, határozott védőre. Nem hiszem, hogy sokat igazolhatunk a nyáron, valamelyik poszt megerősítését el kell engedni, és ezek nálam a támadóposztok.

Olmo leigazolása szerintem jó volt, többet adott, mint Gündogan. Sokat sérült, de ha beáll, gólerős.
bence0330

2025.05.07. 11:38:41

Olmóval lesz a baj. Eladni nem fogjuk, vagy nem akarjuk, mert nehéz beismerni a hülyeséget, meg ő sem fog akarni elmenni, így túltelítődött a poszt, csak igazából ő mégse lesz ott gondolom a szezon nagy részében. Én eladnám, Raphinhát tolnám be oda, mert amúgy ha nincs csúcsformában, és az alapokhoz kell nyúlnia (ami minden sportolónál így van, ha nincs toppon), akkor ő ösztönös mozdulataival egy beljebb tolt jobbszélső, vagy 10-es, nagyon forognia kell ott balszélen neki, az átvételek után látszik minden érintésén, hogy nem kényelmes a poszt, nem jön neki ösztönösen, csak nagy koncentrációval hatékonyságban megoldja amúgy.

És akkor hoznék oda egy echte balszélsőt, emellé még egy kétoldalon bevethető szélsőt a padra, részemről ez lehetne bárki, Lookman is. Centerhez nem tudom, hozzányúlnék-e még egy évig, ideális esetben nyilván, de szerintem ott van a legkisebb gond.

Kp-st nem hoznék, Casadó és Bernal meg fogják oldani, mindkettejük kiesése nagy érvágás volt, csoda, hogy idáig bírtuk, Gavi sajna nem igazán való oda, vagy csak vészhelyzetben. Gavinak igazából nem látom a helyét a taktikában, 10-es posztra is 3.-4. embernek. Imádom a habitusát, de részemről ő mehetne, nem azért, mert rossz, hogy a keretben van, alapvetően jó, de ő szerintem itt már nem fog kiteljesedni, neki lenne jó a váltás.

Cancelót megpróbálnám visszahozni, ő is itt akar még mindig lenni, bevállalná nem túl drágán szerintem mindkét oldalon tökéletes csere lenne, plusz még szélső poszton is bevethető.

A kh témában én meglennék, ha valaki távozik, pótolnám, Tah-t nem hoznám 6.-nak, semmi értelmét nem látom ekkora tátongó lyukak mellett. Ha Chris vagy Ara megy, akkor rendben. Eric is minimum egy stabil csere szintre feljött.
Válasz küldése