gránit írta: ↑2025.05.09. 11:34:59
Ráadásul ezek a perememberek nem keresnek sokat (legalábbis élfutballista szinten), minimális bér szabadulna fel, a helyükre korántsem biztos, hogy akár csak hasonló kalibereket igazolhatnánk, és nem trahs-t. Még ideális helyzetben, ha 1:1-ben lennénk, amiben nem vagyunk, de még ideális esetben sem látnám értelmét kiszórni őket. Évi 1-2 igazolással meg pláne nem.
Nagyágyú a kívánt posztra aligha fog idejönni úgy, hogy a csapat arca Yamal. Nagyágyú nem fog ideigazolni úgy, hogy talán minden második meccsen beállhatna. Raphinha szintén kirobbanthatatlan. Cserének számos játékos szóba jöhetne, Flick mégis velük tolta végig a szezont, ahogy Koundé-val is, pedig ott van Fort. Nem bízik Fortban? Lehet. Szerintem nem erről van szó, szerintem arról van szó, hogy Flick nem szeret rotálni, de tegyük fel, hogy neked van igazad. És? Jöhet majd Fort helyére nála jobb játékos? Szerintem nem valószínű, így én megtartanám. Erre jön rá az, a körülmények mellett, hogy Flick vagy elkezd rotálni, vagy jövőre is végigjátssza a szezont az a néhány ember, rotáció nélkül.
Két dolog:
1: Okosan kell igazolni. Olmo óta ebben nem bízom, de ki tudja, lehet Deco beletanul a szakmába. Nagyágyú és peremember között is széles a skála. Jó cseréket kell keresni, akiknek nem büdös a pad, de Flick amúőgy ymegbízik bennük, és azért képviselnek egy bizonyos minőségi szintet. Részemről ez a Chukwu-Gil szint lenne körülbelül, hogy most pár random Liga tapasztalattal bírót mondjak. De egy nagyágyú jönne a két szélső posztra is szerintem, már csak azért is, mert ha Olmó sérülékenységét nem oldjuk meg, simán mehetne mindhárom a kezdőbe, Raphinha örülne, ha nem a balszélen kéne szenvednie, hanem játszana középen, közben meg mindkét szélső poszton, ahogy épp a rendszer megkívánja. Taktikafüggő is lenne, pl. ha Baldé sérült, akkor egy Rashford/Nicót sokkal szívesebben látnék a balszélen, mint Raphinhát, akinek pont az a hiányossága, ami olyankor oda kéne, amikor nincs segítsége. Szóval ha jönne egy nagyágyú, biztos lehetne benne, hogy lenne elég perce. Rashfordról megint cikkezgetnek, jó volt a Villában megint, de ők le fognak maradni a BL-ről, ez már majdnrm biztos, tuti szívesen jönne, és állítólag csökkentené a fizuját is.
2: Szerintem ha valaki annyira peremember, hogy ilyen havonta egyszer 15 percre áll be, mint Victor, Torre, Fati (ők ketten még annyira sem), Fort, akkor mindegy, kit hozol a helyére, visszalépés nemigen lehet, ezek a játékosok nem vettek le terhet a többiekről igazából, vagy annyira keveset, hogy ezt a B-ből is meg lehet oldani. Torre szerintem elég jó cserének, de Flick szerint nem, és ez számít csak. Tegyük fel, hogy nem tudunk igazolni, és tételezzük fel, hogy Flicket nem győzi meg Fort, mert az akkor más kérdés. Ha elengedjük ezt a 4 peremembert, mindegy hogy kölcsönbe, vagy eladva, akkor hozunk kb 3 ugyanilyet, akik közül még az is lehet, hogy valamelyik beválik, válassza ki ezeket Flick, ha kell, a német bajnokságból. De ha a 4 peremember helyett veszünk 2 használható közepest, mint mondjuk egy Chukwueze szint, meg akár visszahívjuk Cancelot, vagy valami más, közepes, de védekezésben megbízhatóbb szélsőbekket, már sokkal előrébb vagyunk a gyakorlatban, hiába vagyunk amúgy kevesebben. Én Olmót is csont nélkül eladnám, ha lenne rá kereslet, mert ez egyszerűen nem fér bele a mi keretünkbe, hogy valaki 60 millióba kerül, jól keres, és csak elméletben a csapat tagja.
Én ilyen helyzetben nem tudnék lemondani azokról a felső polcos játékosokról, akik nagyon ide akarnak jönni. Ez Cancelo és Rashford jelenleg, akikről tudok. Cancelo állítólag még fillérekért is jönne, és amit láttam belőle, el is hiszem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy