Ezt a külsős edző dolgot nem igazán értem.
Gerardo Martino se spanyol, se Barcelona játékos nem volt, nem is olyan rég volt itt edző. Quique Setién szintén nem volt Barca játékos. Meg azért a történelem során voltak még páran...
Laporta pedig szerintem pont nem annyira a La Masia legfőbb támogatója. Minden alkalommal nagy nevekkel, nagy igazolásokkal próbálja megvenni a szurkolókat, akkor is ha a klubb nem úgy áll anyagilag.
Egy szezont leszámítva, minden évben bedurrantott legalább egy 50+ millás igazolást, a legtöbbször nem hiánypozícióra. Sokakban megszépülnek az emlékek az évek alatt, de Ferran Torres a piaci ára felett érkezett egy olyan pozícióba, ahol pont nem volt akkora baj. Az idei szezonban jól tolja, de 2 évig átkozva volt itt a fórumon. Olmo is sok pénzért jött nem arra a pozícióra, ahol a legnagyobb rés tátongott.
Flick zseni munkát végez, és mindenkiből erőn felüli teljesítményt hoz ki, amitől megszépül most sok olyan dolog, ami sokáig elég nagy értetlenséget vagy felháborodást váltott ki régen.
Szerintem pont ebben a leggyengébb Laporta, hogy hátralépni és megfelelően delegálni a feladatokat. Meg lehet nézni, hogy például hányan távoztak a Barcelona vezetőségéből az elmúlt években, páran nyíltan Laporta miatt.
Félreértés ne essék, nem Ő az ördög, és amit nem lehet elvenni tőle, hogy imádja a klubbot és minden tőle telhetőt megtesz. Kiáll a klubbért (még ha nekem nem is szimpatikusan sokszor), és ez az élete.
Viszont ha most Flick nem alkotott volna csodát, konkrétan a télen bukott volna egy bizalmatlanságin. Csak hát az emberek egyszerűek, és a jó eredmények hatására gyorsan elfelejtenek dolgokat. Amikor a leginkább égett a hátország, a csapat ugye épp akkor menetelt a BL-ben és a bajnokságban is nagyon keményen.