Az építkezés sajnos ilyen, hiába bosszantó, főleg a felújítás. Közben is jöhetnek nem várt események. De az mindenképpen durva, hogy novemberben vissza akartak költözni... és már május van.menczel írta: ↑2025.04.24. 13:51:22Annyira felháborít, hogy a legutóbbi hírek szerint a 2025-ös évad kezdésre se biztos, hogy meg tudják nyitni a szentélyünket, hogy az elképesztő.
Megérteném ezt a csúszást, ha Magyarországól lenne szó, vagy még talán akkor is ha úgy általánosságban Spanyolországban történne, de hogy a világ top sportcsapatainak egyikénél ez előfordul, ahol a meritokrácia, elszámoltathatóság a lételeme kellene, hogy legyen az egész szervezetnek, ez egyszerűen számomra ép ésszel felfoghatatlan.
Camp Nou, a szentély
Annyira felháborít, hogy a legutóbbi hírek szerint a 2025-ös évad kezdésre se biztos, hogy meg tudják nyitni a szentélyünket, hogy az elképesztő.
Megérteném ezt a csúszást, ha Magyarországól lenne szó, vagy még talán akkor is ha úgy általánosságban Spanyolországban történne, de hogy a világ top sportcsapatainak egyikénél ez előfordul, ahol a meritokrácia, elszámoltathatóság a lételeme kellene, hogy legyen az egész szervezetnek, ez egyszerűen számomra ép ésszel felfoghatatlan.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... p-nou.html
Elvileg épp egy megállapodáson dolgozik a Barca meg a városvezetés, ami alapján heti hét nap, napi 24 órán át mehetne a meló. Május 10 az új cél. Valahogy kétlem, de azért nagyot szólna egy el clásico nyitó meccs.
Elvileg épp egy megállapodáson dolgozik a Barca meg a városvezetés, ami alapján heti hét nap, napi 24 órán át mehetne a meló. Május 10 az új cél. Valahogy kétlem, de azért nagyot szólna egy el clásico nyitó meccs.
Hiányzik már a valódi hazai pálya. Hogy mennyire?
Érdekességképp:
a COVID-19 járvány alatti zárt kapus mérkőzések hazai pálya előnyére gyakorolt hatásáról:
1. Hazai győzelmi arány csökkenése
• Német Bundesliga: A 2019–2020-as szezonban, amikor a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték, a hazai csapatok győzelmi aránya 43,3%-ról 18,5%-ra esett vissza.
• Angol Premier League: A 2019–2020-as szezonban a hazai győzelmi arány 45,2%-ról 32,3%-ra csökkent a zárt kapus mérkőzések során.
2. Gólkülönbség változása
• Spanyol La Liga: A zárt kapus mérkőzések alatt a hazai csapatok átlagos gólkülönbsége +0,39-ről -0,06-ra változott, jelezve, hogy a vendégcsapatok eredményesebbek lettek.
3. Büntetőlapok aránya
• Olasz Serie A: A zárt kapus mérkőzések során a hazai csapatok által kapott sárga lapok száma 15%-kal nőtt, míg a vendégcsapatoké 10%-kal csökkent, ami a bírói ítéletek kiegyenlítettebbé válását sugallja.
4. Magyarországi helyzet
• OTP Bank Liga: A 2019–2020-as szezonban a hazai csapatok győzelmi aránya 48%-ról 33%-ra csökkent a zárt kapus mérkőzések alatt.
Érdekességképp:
a COVID-19 járvány alatti zárt kapus mérkőzések hazai pálya előnyére gyakorolt hatásáról:
1. Hazai győzelmi arány csökkenése
• Német Bundesliga: A 2019–2020-as szezonban, amikor a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték, a hazai csapatok győzelmi aránya 43,3%-ról 18,5%-ra esett vissza.
• Angol Premier League: A 2019–2020-as szezonban a hazai győzelmi arány 45,2%-ról 32,3%-ra csökkent a zárt kapus mérkőzések során.
2. Gólkülönbség változása
• Spanyol La Liga: A zárt kapus mérkőzések alatt a hazai csapatok átlagos gólkülönbsége +0,39-ről -0,06-ra változott, jelezve, hogy a vendégcsapatok eredményesebbek lettek.
3. Büntetőlapok aránya
• Olasz Serie A: A zárt kapus mérkőzések során a hazai csapatok által kapott sárga lapok száma 15%-kal nőtt, míg a vendégcsapatoké 10%-kal csökkent, ami a bírói ítéletek kiegyenlítettebbé válását sugallja.
4. Magyarországi helyzet
• OTP Bank Liga: A 2019–2020-as szezonban a hazai csapatok győzelmi aránya 48%-ról 33%-ra csökkent a zárt kapus mérkőzések alatt.
-
- Entrenador del Barça
https://espaibarca.fcbarcelona.com/en
Készült egy hivatalos oldal, akár kamerán is lehet követni a munkálatokat.
Erről is van mindenféle hír.
Tudtommal tavaszra tolták, de szerintem idei szezonban már nem lesz semmi a költözésből.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Tényleg, ezzel mi van? Nem találok hirtelen igazi friss infót, az utolsó decemberre teszi 60%-al, de valahol szembejött velem pár napja, hogy csúszhat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.31. 11:23:24A stadion lassan elkészül, és 300+ milliós bevételt várnak tőle, ami valószínűleg "törleszti" saját magát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
November 29-én lesz 125 éves az klub, gondolom arra akarnak akár egyetlen meccsre de visszaköltözni.Chino írta: ↑2024.09.12. 11:58:05Megszervezték, hogy a stadiont már napi 24 órában lehessen építeni, 9 vagy 10 óra után nyilván csak a belső részekben folyhat a munka. Egyelőre nagyjából tartják a határidőt, bár ha korábban el is készül a BL csoportmeccseket még nem lehet az új stadionban játszani, legalább egy meccset idén le akarnak itt játszani 60 000-es befogadóképességgel.
- Chino
- Llegenda del Barça
Megszervezték, hogy a stadiont már napi 24 órában lehessen építeni, 9 vagy 10 óra után nyilván csak a belső részekben folyhat a munka. Egyelőre nagyjából tartják a határidőt, bár ha korábban el is készül a BL csoportmeccseket még nem lehet az új stadionban játszani, legalább egy meccset idén le akarnak itt játszani 60 000-es befogadóképességgel.
Forca Barca!!!!
- Chino
- Llegenda del Barça
Nagyon jó lenne már itt látni a csapatot, remélem idén sor kerül rá:
https://www.youtube.com/watch?v=tkJ6oKuI9dg&t=103s
https://www.youtube.com/watch?v=tkJ6oKuI9dg&t=103s
Forca Barca!!!!
Én személy szerint eddig csak novemberről olvastam, mint pontos dátum, ennél pontosabbat még egyetlen cikkben sem láttam.

"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Valakinek van infója hogy mikorra tervezik az átadást? Legjobb infóm szerint év végére, csak hátha valaki tud valami pontosat, repjegy, szállás stb. miatt.
Köszi!
Köszi!
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Nincs arról valami info, hogy a Camp Nou régi "alkatrészeit" esetleg nem árusítják ki a szurkolók felé? (székek, felszeletelt pályadarabok, téglák, stb...)
Nézem a bontási videokat, azért kár lenne, ha minden a szeméttelepen kötne ki.
Nézem a bontási videokat, azért kár lenne, ha minden a szeméttelepen kötne ki.
Més que un club 

- geridoss
- Director del Fútbol
Közben megtaláltam, hogy június 7-én nyit egy új ideiglenes helyen a múzeum a La Masia mellett.
https://www.catalannews.com/culture/ite ... tion-works
https://www.catalannews.com/culture/ite ... tion-works
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
-
- Capitá del Barça
Elvileg nem csak a stadiont, de a teljes körülötte lévő szurkolói komplexumot felújítják most. Szóval bár pontos infóm nekem sincs, de benne van a pakliban hogy a múzeum sem lesz látogatható egy jó ideig.geridoss írta: ↑2023.04.25. 10:36:11Azt nem tudja esetleg valaki, hogy a Camp Nou renoválása alatt a múzeum az nyitva marad-e?
Ismeőrsöm júliusban menne Barcelonába, és a hivatalos oldalon május 28-ig lehet venni stadion tour és múzeum belépőt, utána már nem kapható.
De mivel elég jó bevételi forrás ez a klubnak, nem hiszem, hogy azt is bezárják. De van erről valakinek pontosan infója?
Mindenképp nézegesse az ismerősöd a hivatalos oldalakat indulás előtt.
- geridoss
- Director del Fútbol
Azt nem tudja esetleg valaki, hogy a Camp Nou renoválása alatt a múzeum az nyitva marad-e?
Ismeőrsöm júliusban menne Barcelonába, és a hivatalos oldalon május 28-ig lehet venni stadion tour és múzeum belépőt, utána már nem kapható.
De mivel elég jó bevételi forrás ez a klubnak, nem hiszem, hogy azt is bezárják. De van erről valakinek pontosan infója?
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
- Chino
- Llegenda del Barça
A Goldman Sachs-tól jönne ez hosszú lejáratú hitel. Viszont miután az új stadion (első lépés) elkészül a projekt keretén belül közel 200 milliós többletbevétellel számolnak évente, amiből ugyanakkor a hitelt és a kamatokat törleszteni kell. Az egész projekt elvileg 2026-ig elkészül.adam.poor írta: ↑2021.12.22. 16:09:29Van arról valami részletes információ, hogy a nemrég megszavazott felújítási projekt 1,5 milliárd eurós költségét ki finanszírozza és ez a költség mikor és hogyan fog megtérülni?![]()
Valami ésszerű magyarázatnak lennie kell, ami miatt a sociok 87%-a megszavazta ezt a projektet a jelenlegi katasztrófális pénzügyi helyzet mellett is.![]()
A lényeg, hogy hosszútávon ez egy baromi nagy bevételi forrása lesz a klubnak.
Forca Barca!!!!
Van arról valami részletes információ, hogy a nemrég megszavazott felújítási projekt 1,5 milliárd eurós költségét ki finanszírozza és ez a költség mikor és hogyan fog megtérülni?
Valami ésszerű magyarázatnak lennie kell, ami miatt a sociok 87%-a megszavazta ezt a projektet a jelenlegi katasztrófális pénzügyi helyzet mellett is.

Valami ésszerű magyarázatnak lennie kell, ami miatt a sociok 87%-a megszavazta ezt a projektet a jelenlegi katasztrófális pénzügyi helyzet mellett is.

És még egy jó ideig marad is, elnézve a helyzetet meg az építőipari árakat a világban

Fontosabb feladat ennél a hangulatot visszahozni a stadionba. A minap néztem, h Milan meccsre hogy visszaszivárogtak a nézők az elmúlt időszakban, előtte évekig a temetésen jobb hangulat volt. Pedig se Messijük, se Fatijuk.
- Barcaforever
- Director del Fútbol
A lego piacra dobta a Camp Nou lego kivitelét. Majd venni fogok egyet.
https://store.fcbarcelona.com/en/p/5702 ... _TXT_HU_EN

https://store.fcbarcelona.com/en/p/5702 ... _TXT_HU_EN

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- Enrique
- Presidente del Barça
- Kapcsolat:
Én 2006-ban voltam egy nyaralással egybekötött Gamper kupán, a Bayern ellen... Az is 4-0 lett, még Saviola is beköszönt, ha jól emlékszem

A névszponzoráció pedig ne feledjétek, nem újdonság, bár egyelőre nagyon nem lehetett róla hallani - most raktam ki egy cikket róla. https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... ati-jogat/
Amúgy érdekes, hogy hasonlóan lépik meg ezt a névadást mint tették korábban a meznél. Szép a gesztus, később (2022-től) pedig gondolom erre a pénzre is szükség van, ha egy újabb stadiont akarnak építeni.davi10 írta: ↑2020.04.21. 18:54:59Nem igazán örülök én ennek a néveladásnak, még ha nemes célért és csak 1 szezonra is szól.
Nyakamat rá, hogy a fele pénz a kasszába vagy a zsebbe megy, és hogy nem állnak meg 1 szezonnál. Bár sem Laporta-ból, sem Font-ból nem nézem ki, hogy eladja a nevet, de Barto nagy terhet vett le a vállukról azzal, hogy elsőnek az ő elnöksége alatt lépik ezt meg.