sansz írta: ↑2023.08.16. 10:57:40
Nyilván nem tudhatjuk pontosan mi történt, de Neymar elég nyíltan beszélt arról,hogy vissza akar jönni és a fizetesben is rugalmas, Xavi pedig többször is mondta,hogy neki nem kell Neymar.
Innentől kezdve mit tehetett volna Neymar? PL,ahol tovább rúgják a lábát miközben a futógépek közt játszani se lehet, mellé még az a mocskos idő(amit Párizsban se kedvelt).
Egy zsugori Bayern? Netán a Real,hogy többé Barcelona közelébe se mehessen?
Szerintem szépen felépítik az arab csapatokat. Nyilván a pénz miatt is mennek oda a játékosok, de az angol bajnokságban ki akarna játszani ha nem lenne tele külföldi pénzzel?
Én őszintén szólva semmit nem tudok az arab bajnokságokról, de pl a vb-n a szaudiak szimpatikusak voltak. Nem durvák, amennyire tudtak támadtak és inkább technikásak voltak. Ha sok jó játékos megy oda,akkor ez hamar perspektíva lesz,nem csak a pénzről szól, vagy nem jobban,mint Angliában.
De hol beszélt nyíltan erről? Nekem nem rémlik, legalábbis erről a nyárról.
Az se, hogy Xavi konkrétan lenyilatkozta volna, hogy nem kell neki Neymar.
Persze kinézem belőle, hogy nem kell neki, de szerintem itt semmilyen realitása nem volt a brazil visszatérésének.
Várjuk ki a végét, van most koncepció ott, de még mindig csak 2-3 csapatra korlátozódik ez ott, és két tucat (ha van annyi) játékosra, ez még édeskevés.
Szerintem ez egyelőre még csak és kizárólag pénzkérdés, más nem lehet. Hosszútávon lehet majd szakmaiságról beszélni, ha lehet, egyelőre semmi ilyesmi.
Van 3-4 díszpinty 2-3-4 csapatban, a többi meg a nagy semmi, színvonaltalan egyelőre.
De meglátjuk mi sül ki belőle.
Szerintem ahogy írtam, ez a "Messi visszatér", "Neymar visszatér" narratíva egy gondosan felépített marketingüzenet volt a szurkolók felé.
Neymar se kapott nagyon megkereséseket, egyszerűen azért, mert ezt a pénzt senki Európában már nem fizette volna ki neki, ahogy Messinek se, Ronaldonak se. Ez ilyen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."