Chino írta: ↑2025.04.10. 11:23:39
Barcaman1993 írta: ↑2025.04.10. 08:52:01
Látványosan feljavult az utóbbi időben. Ha Yamal meg Raphinha nem vették volna be az utóbbi időben a ki az önzőbb tablettát, még jóval több gólja lenne. Nagyon jó pozíciókban érkezik meg az akciók végén, csak nem elégszer érkezik meg hozzá a labda. Egy olyan kölcsönös önzetlenség lenne a 3-asukban, mint a Messi-Neymar-Suárez 3-asban volt, szezon végén minden lőtt gólos rekordot megdöntenénk. Persze nyilván ez is szép eredmény, de tegnap is a fejemet fogtam, hogy hány gólt lőhettünk volna még vele, ha a megfelelő helyzetben lövés/csel helyett a passzt választották volna a társak. Valahogy ezt kéne megérteniük, hogy ha kölcsönösen kiszolgálják egymást, akkor még több gólt rúgathatnának egymással.
Én ezt nem teljesen így látom. Legalábbis abban nem értek egyet, hogy ez önzőség lenne. Inkább olyan érzésem van, hogy valamiért sokszor nem a megfelelő megoldást választják, főleg Yamal esetében. A befejezéseknél sokszor kapkod, ziccerben is gyakran rosszul választ befejezést. Sőt az ellentettje is megfigyelhető, amikor lőni kellene a passzt választja, a döntések terén még nem az igazi.
Semmit nem látok én sem ebből az önzőségből, sőt. Ha az egyik gólt lő, a másik abban a pillanatban ugrál már őszint örömmel az arcán. Szerintem pont hogy azért működik ilyen jól a dinamikájuk, mert extrém önzetlenek. Van, hogy néha valaki kapura rúgja, amikor nem kéne (azért ezek sem olyanok jellemzően, hogy tragikus a döntés, hanem hogy mondjuk egy 40-60%-os esélynél választják), de hát ez benne van a fociban, nem fognak mindig jól dönteni, fordítva is van, pont volt tegnap olyan Raphinha labda Lewyre, amit rá kellett volna rúgnia, mikor becselezte magát. Ugyanúgy megpróbálhatta volna kapura fejelni a labdát a gól előtt, nem tette, ugyanúgy megpróbálhatta volna 1v1-ben Yamal gólja előtt, szerintem eszébe sem jutott. A Cubarsi eset ugye egy ilyen szín reflex valami volt, elborult aggyal, a pillanat tört része alatt, ezt nem veszem ide, szimpla hülyeség volt.
Yamalnál meg egyedül az éles szöges lövés volt megkérdőjelezhető, de szerintem az is egy ilyen 40-60%-os eset volt, meg rengeteg lehetősge amúgy sem volt passzra. Ő is kifejezetten önzetlen szokott lenni. Szerintem mindkettő extrém önzetlen, nem véletlen, hogy mikor utoljára néztem, pont Raphinha alakította ki a társaknak a legtöbb helyzetet egész Európában, Yamal meg alig volt lemaradva, tán 5.-6. hely körül. Az első gondolatuk az, hogy kiszolgálják Lewyt.
1-1 olyan eset van, amikor 1v1-ben vezeti valaki a kapusra, és jön mellette egy társ, ezeknél nem szoktak általában passzolni, de hogy őszinte legyek, azt is várom el a támadóimtól, hogy nagy önbizalommal fejezzék be ezeket a helyzeteket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy