Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pont ezt említettem a kupa topikban.
Tökmindegy, minek hívod őket, felőlem hulahopp is lehet a posztjuk neve, de ettől még akkor hulahopp posztra nem lesz ennek a két játékosnak helyettese, és szét vannak járatva, igazából a posztjuk ilyen téren lényegtelen. És akkor hulahopp posztra kéne embert hozni, akit Flick be mert néha tolni helyettük. De a hulahopp poszt Yamal esetében full szélső, ami egy ilyen Doku-szerű transzfert igényelne.gránit írta: ↑2025.02.04. 23:53:11Szerintem a széleken bőven elég, ha van 1-1 szélső, akik felfutnak és támogatják az akciókat, jelenleg Balde és Koundé. Olyannyira nem prioritás a szélsőkérdés, hogy még az ő rotációjuk is magasról le van tojva. Vallét úgy elzavarták kölcsönbe, mint a szél. A lehető legtartalékosabb módon, rotációban egy Martinnal és egy Forttal vágtak neki a szezonnak, utóbbi kettő alig játszik. A szélek véleményem szerint le vannak tojva, a mi játékunkban marginális (elég megnézni a hőtérképeket, hol folyik a játékunk). Olmo pont azt bizonyítja, ami van, ami a gyakorlat. Volt egy lövésünk nyáron, és nem a szélre lőtték el. Télen semmi. Nem prioritás a téma. Yamal szerintem Yamal miatt, valamilyen nagyon személyes okból kifolyólag játszhat ott, mert a kérdés jelenleg semmilyen prioritást nem élvez. Raphinhát meg nem is értem, miért szélsőzzük folyton. Szemben játszik a kapuval, második vonalas csatárként, félig-meddig megvalósítva a duplacsatáros rendszert, amit korábban szorgalmaztam (ennek ellenére így is igazolnék centert, mert Lewandowskit már rotálni kellene).
A szélsővédőink jók, de ők nem szélsők, az egy másik poszt. És amúgy nekik sem igen van cseréjük. A "szélsőink" remekül vannak, amíg ki nem dőlnek/el nem fáradnak. Láttuk, mi történt, amikor az egyik (igazából konkrét szélsőként az egyetlen) kidőlt. Vagy amikor épp Rapha küzd fizikai gondokkal, mint 1-2 meccse már. Szenvedés van. Nem lehet két posztra két emberrel nekimenni a szezonnal. Vagyis lehet, de világi mázli kell, hogy megússzuk komolyabb sérülés nélkül a szezont, akkor túléljük kettejükkel.gránit írta: ↑2025.02.04. 23:32:59Ha mindenáron akarnák ezt a szélsőtranszfert, akkor nem Olmo érkezett volna a nyáron. Nem volt ez fontos nekik, sem nyáron, sem télen. Prioritás biztosan nem. Yamal jelenleg játszik, ahol, szerinem rossz helyen, a csapat meg megvan támadószélsők nélkül. Balde egyébként egyre ígéretesebben támogatja a támadásokat véleményem szerint, Koundé pedig már egy ideje világklasszis.
Oké, ez egy teljesen más téma, hogy mit kéne, meg mi van. A szélső-transzfer mindenképp kéne, max ugye a te nézeteid alapján játszott játékban nem. De akkor ezen a másik téma vonalán:gránit írta: ↑2025.02.04. 22:54:46Most igen, és nem is adja ki így magából a legtöbbet, véleményem szerint. A hétvégén is az ő próbálkozásai voltak a legveszélyesebbek, a gól is az ő lövésének a megpattanóját követően született. A legveszélyesebb embernek (legtöbb assziszt) középen kell játszania, így tud minden irányba veszélyes lenni. Christiano Ronaldo Beckham-utódnak érkezett Manchesterbe, Messi sem ott kezdte, ahol a legermékenyebb volt. Aztán idővel rájöttek, hogy máshol többet tudnak adni, mert a szél az ő szintjükön tehetségtemető. A cseréjének meg miért is kellene ugyanott játszania, mint a lecserélt játékosnak? A cserejátékos nagyon sokszor nem ott játszik, mint a lecserélt ember. Csak Yamal játszik ennyire a szélen a támadóink közül. Én egyáltalán nem látom, hogy Flick ennyire szélsőzni akarna, Yamal egyelőre valamilyen okból kifolyólag ott játszik, a többiek nem.
Most igen, és nem is adja ki így magából a legtöbbet, véleményem szerint. A hétvégén is az ő próbálkozásai voltak a legveszélyesebbek, a gól is az ő lövésének a megpattanóját követően született. A legveszélyesebb embernek (legtöbb assziszt) középen kell játszania, így tud minden irányba veszélyes lenni. Christiano Ronaldo Beckham-utódnak érkezett Manchesterbe, Messi sem ott kezdte, ahol a legermékenyebb volt. Aztán idővel rájöttek, hogy máshol többet tudnak adni, mert a szél az ő szintjükön tehetségtemető. A cseréjének meg miért is kellene ugyanott játszania, mint a lecserélt játékosnak? A cserejátékos nagyon sokszor nem ott játszik, mint a lecserélt ember. Csak Yamal játszik ennyire a szélen a támadóink közül. Én egyáltalán nem látom, hogy Flick ennyire szélsőzni akarna, Yamal egyelőre valamilyen okból kifolyólag ott játszik, a többiek nem.
Éppen az volt a gondolatom lényege, ha előre gondolkozik a klub, akkor megelőzi azt a helyzetet, hogy kényszerből kell választania.
Értelek, de ki lenne a mozdítható kapus?!Peter írta: ↑2025.02.02. 14:10:42Függetlenül attól, hogy most kivételesen értelmesnek induló szakmai építkezés kezdődött (mennyire kényszer vagy sem, az már maradjon lényegtelen) a kapusposzt tükrözi az ad hoc és tűzoltó filozófiát a klubnál. Az orrunknál tovább nem akarunk látni.
Előtte a Lewa igazolás dettó.
Függetlenül attól, hogy most kivételesen értelmesnek induló szakmai építkezés kezdődött (mennyire kényszer vagy sem, az már maradjon lényegtelen) a kapusposzt tükrözi az ad hoc és tűzoltó filozófiát a klubnál. Az orrunknál tovább nem akarunk látni.
Penanál én is jobbnak tartom, még úgy is, hogy túl van a fénykorán, TS-nél nem.(Én eddig úgy láttam, hogy Pena bravúrjainak túlnyomó részénél nem ő védett jó reflexxel,hanem szimplán belelőtték a testébe a labdát a csatárok. Egyébként meg Pena sokat bizonytalankodik, szögletnél bennragad a kapuban, és a kelleténél sokkal lassabban hozza játékba a labdát. Pár edzésfelvételen a fiatal harmadik kapus (Áron?) biztatóbban mozgott nála )Zoldbela írta: ↑2025.02.01. 23:32:15Tek-et a kapott gólokkal együtt is jobb kapusnak látom mint ter Stegen vagy Pena.
Nem tudom, hogy ki lenne az az átigazolható kapus, aki Tek-nél jobb választásnak bizonyulna!
Amíg nincs ilyen (és Stegen sérült), addig valószínűleg Tek lesz az első számú kapus a Barcában.
A kapott gólokért nem mindig a kapus a felelős, gyakran a góllövők ügyességén múlik, hogy gól vagy nem gól.
Köszönöm Flick Úr!Andrsika írta: ↑2025.02.01. 23:47:57
Hogy parancsolsz? Ezt remélem nem gondoltad komolyan, h jobb mint Stegen? Még Penanál talán legyen( de nekem nála sem jobb) lehet, h bravúr kapus( vagy csak volt) hideg kiráz a palitól annyira esetlen a mi “focinkhoz”! És ez a rengeteg potyát én nem fognám a hosszú kihagyásra egyszerűen nem fekszik neki
Lehetséges, hogy neked van igazad, én csak a saját véleményemet írtam le!Andrsika írta: ↑2025.02.01. 23:47:57Hogy parancsolsz? Ezt remélem nem gondoltad komolyan, h jobb mint Stegen? Még Penanál talán legyen( de nekem nála sem jobb) lehet, h bravúr kapus( vagy csak volt) hideg kiráz a palitól annyira esetlen a mi “focinkhoz”! És ez a rengeteg potyát én nem fognám a hosszú kihagyásra egyszerűen nem fekszik neki
Hogy parancsolsz? Ezt remélem nem gondoltad komolyan, h jobb mint Stegen? Még Penanál talán legyen( de nekem nála sem jobb) lehet, h bravúr kapus( vagy csak volt) hideg kiráz a palitól annyira esetlen a mi “focinkhoz”! És ez a rengeteg potyát én nem fognám a hosszú kihagyásra egyszerűen nem fekszik nekiZoldbela írta: ↑2025.02.01. 23:32:15Tek-et a kapott gólokkal együtt is jobb kapusnak látom mint ter Stegen vagy Pena.
Nem tudom, hogy ki lenne az az átigazolható kapus, aki Tek-nél jobb választásnak bizonyulna!
Amíg nincs ilyen (és Stegen sérült), addig valószínűleg Tek lesz az első számú kapus a Barcában.
A kapott gólokért nem mindig a kapus a felelős, gyakran a góllövők ügyességén múlik, hogy gól vagy nem gól.
Ismét egy olyan hozzászólásod, amellyel teljesen egyetértek. Elemezzük darabonként.
Ez a slágerszlogen az egyik legnagyobb hazugság, amivel áltatjuk magunkat, és ami miatt véleményem szerint elképesztően alulnyertük magunkat a 2010-es években. Úgy nagyjából 6 BL-címet dobtunk ki az ablakon (2010, 2012, 2014, 2016, 2018, 2019). Mert a védelemmel foglalkozni nekünk snassz. Mert mi támadó klub vagyunk, nekünk a védelemmel foglalkozni derogál. Azt gondolom, tudat alatt már direkt gyűjtjük a lúzer kapusokat, mert úgyis lövünk hetet, akkor meg nyugodtan kaphatunk akár hatot is. Ez a hozzáállás leginkább az oka annak, hogy alulnyerjük magunkat, és hogy nem mi vagyunk a legeredményesebb klub. Nekünk a védelem smafu. Úgyis lövünk majd ötöt, hetet, kit érdekel a védelem meg a cserekapus? Ezt csináljuk már időtlen idők óta.
Erről van szó, és ez dühít a leginkább. Hogy semmi dolguk egész meccsen, 850%-ban birtokoljuk a labdát, az ellenfélnek pillanatai sincsenek, aztán kapunk két gólt, úgy, hogy az ellenfél a térfelünket alig látta. Én most a védőkre sem mutogatnék, mert kevés lövésen tartjuk az ellenfeleinket. Csakhogy ami kapura megy, az szinte mind gól. Négy lövésből két bekapott gólt. Két lövésből egy bekapott gól. Ez a tendencia. És megint az történik, hogy egyesek felé irreális elvárásokat támasztunk (legyen 100% a labdabirtoklás, minden labdát szerezzünk meg, támadjunk mindig le, a támadók védekezzenek, egy lövést se engedjük az ellenfélnek), mások felé meg semmilyet. Miért nem jött vissza védekezni Yamal, de Szczesny milyen jópofa, hogy három lövésből csak kettőt kapott be.
Ehhez el kellene felejteni a de Jong-Busquets-féle tohonya, megalszikatejaszájában-típusú középpályásokat. Tavaly Christensennel feljavultunk, pedig alig volt játékban, de adott egy rég nem látott stabilitást. Ha lennének olyan játékosaink, akik ezt tudják, és még progresszív passzokat is, nem nagyon lehetne minket megállítani. A hosszú labdabirtoklásos altatások utáni hirtelen ritmusváltások a védjegyei voltak a klubnak.
Ki is dobtunk az ablakon két BL-címet, mert nem voltunk hajlandók köréjük csapatot építeni. De tőlük mindent elvártunk. Mindent is. Védekezzen Messi. Pique-nek nem kell. 2013-ban kapott szerintem a klub egy olyan üzenetet, amikor a Bayern 0-7-tel kipofozott minket a BL-ből, hogy nem jó az irány. A korábban lehengerlő támadójáték már nem volt meg, azt elvárni irreális, olyan egyszer van egy évszázadban. El kellett volna kezdeni stabilizálni a csapatot, de nem tettük meg. Neymar érkezésével megint visszaerősödött a támadóarzenálunk, bizonyítottuk, hogy felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó, de egy BL-nél többre nem futotta, pedig futnia kellett volna egy kicsit is összeszedettebb háttéralakulattal mögöttük.
Casado kivételével évek óta együtt vannak, de együtt is lesznek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.31. 08:44:46Casado is nagyon visszaesett, és egyre gyakrabban van megbontva a Pedri-Casado kettős, valamint Gavi és De Jong sem hozza a tavalyi formáját.
Döntően biztosan nincs. Persze a kivétel erősítheti a szabályt (váratlan labdavesztés, ügyetlenül eladott labda), de döntően sok köze nincs hozzá.
A dataMB szerint a lesajnált Casado több akciót állít meg, mint Partey, aki ráadásul 10 évvel idősebb is. Amiben Partey sokkal jobb, az a progresszív labdacipelések száma, de az nálunk elősorban nem is Casado dolga.ocsike83 írta: ↑2025.01.31. 11:49:34Bár ez az igazolás témához menne, de témában idevág.
Számomra ezért is lenne fontos, hogy legyen a középpályán a védők előtt egy Yaya Toure féle "állat". Talán több támadást akasztana meg, mint a többiek.
Piacon talán most Partey az aki elérhető lenne. Kérdés, milyen állapotban van.
De, komolyan gondolom. Semmi köze a támadószekciónak ahhoz, hogy Szczesny letarolja a saját csapattársát, átpattog a lábai között a labda stb. Kapusigazolás lett volna talán a legfontosabb az előző nyáron, sajnos elmulasztottuk, és most is el fogjuk. Ez akkora terhet rak a támadókra, hogy a mindkét sorozatban toronymagasan legtöbb szerzett gólt is keveselljük, mert két lőtt gól sem elég a győzelemhez. És minden meccsen bénázik valamelyik kapusunk. Nincs könnyű helyzetben Flick, mert mindkettő béna. Szinte hihetetlen, hogy ezt kell írnom, de talán Pena a kevésbé szerencsétlen.
Ezt te sem gondolhatod komolyan. Nem csak ez van rá hatással, de ez masszív hatással van az fix!
Persze, értem én is, de ma még csak remény mindegyik, mert azért jelenleg egyikük sem közelíti meg azt a szintet.