Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
szbsz
Jugador d'estrella

2024.12.14. 16:28:10

LG írta:
2024.12.14. 16:13:07

Egy nagy hiányossága van eddig, hogy a kötelezőkön sokat bukik, ebben viszont Xavi jobb volt.
Sőt Seti és Koeman is jobb volt a kötelezők behúzásában mint Flick! Viszont a fontos meccseken mind a hárman csak néztek ki a fejükből like what's now..., oda kevesek voltak már sajnos, ebben viszont Hans jobb sokkal \:D/ ...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.14. 16:13:07

A BL-ben, illetve a bajnoki rangadókon is hatalmas előrelépést hozott, igazából még a Messi-éra utolsó éveihez képest is. Ennek nagyon örülök. =D>

Egy nagy hiányossága van eddig, hogy a kötelezőkön sokat bukik, ebben viszont Xavi jobb volt.

Ha utóbbiban javulnánk, akkor tényleg egy szavam nem lenne ellene, de még így azt mondom, megérte a váltás. Én legalábbis szívesebben nézek egy csapatot, amelyik képes parádésan játszani és bárkit elkapni, mégha becsúsznak is néha kellemelten buktát, mint stabil, de alapvetően nem túl jó és unalmas csapatot.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.13. 17:38:39

A Diario Sport szerint Flick teljesen ledöbbent, mikor megtudta, hogy 2 meccsre tiltották el.
Szintén itt, az RFEF elutasította a Barca (újbóli)fellebbezését és helyben hagyta a 2 meccset.
"It's not football, it's La Liga" :)

Szerk: Albert Sanchez a Barca B edzője 4 meccses eltiltást kapott, mert "nem normális" jelzővel illette a 4. játékvezetőt.
(Koeman 2 meccs anno a "What a caracter" jelzővel)

Csak hogy ismerjük a bírók "sérthetőségi" skáláját :)

Szerk2: persze ez csak a gránátvörös kék színekre vonatkozik, ha fehérben vagy, mehet a pícofshit, vagy tapsolni, képébe röhögni, vagy "rigore inventato" (kitalált büntető)
https://m.allfootballapp.com/news/La-Li ... ed/2946018 :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.11. 23:05:20

=D> =D> =D>

Teljesen nonszensz amit művel ezzel a kerettel. 5 győzelem zsinórban a BL-ben, és amit buktunk, az is ugye egy egészmeccses emberhátrány volt. És ki tudja, talán még a Cápának is uszonyt növeszt, ez lenne a legnagyobb tette idáig, a második gólját ahogy ellőtte, az egy igazi magabiztos center mozdulata volt. Előtte a labdaátvétel meg olyan, mint egy magabiztos lengyel centeré, de még ebből is megoldotta.

Le a kalappal. Két egyéni hibánk volt, azon kívül leuraltunk egy félidőt, és relatíve összeszedetten, szervezetten álltuk a sarat a másodikban, jó kontrákkal. Kétarcúan is nyerni tudtunk. A lescsapda elképesztő.

Nekem nagyon tetszik a hosszútávú gondolkodása, Yamal kivételével. Tényleg bármikor beáldoz egy meccset, ha úgy érzi, szükség van rá, hogy élve maradjunk. Osasuna, Betis volt a két legnyilvánvalóbb, simán kifizetődtek. Ebben óriási az előrelépés a két elődjéhez képest. Persze pech, hogy olyan a kerete, hogy vagy beáldoznia kell a meccset, vagy fullos kezdővel nyom 80 perceket, de ha már ez van, kitűnő. Yamalt viszont többször le kéne hoznia, iszonyat fontos a csapatnak, hogy focizzon, de az is, hogy fitt maradjon.

És tetszik, hogy mennyire logikusan levon következtetéseket. Ahogy pl. bepróbálkozott Frenkie-vel 1-2 meccsen (érthető módon), és nem jött be, már 10-esnek használja csereként, ami nekem nagyon tetszik, egyrészt ott semmi végzeteset nem tud csinálni (jó, egy gyönyörű gólpasszal bepróbálkozott az ellennek, mikor épp védekeztünk...), de van benne egyfajta lendület, amit miatt ott még rosszabb passzba is tud jó dolgokat csinálni. Persze Casado és Pedri emiatt ott vannak, ahol a part szakad, Gavi az egyetlen cseréjük, de még ő sem 100%-os. De taktikailag nagyon tetszik ez a fajta 1-2 meccsből gyorsan tanulós képessége Flicknek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.12.11. 16:01:42

FcBarcelona1 írta:
2024.12.11. 15:52:55
gránit írta:
2024.12.11. 15:38:04
Be kellene vezetni a video challenge-et, amellyel az edzők kikérhetnék az esetek felülbírálását, újranézését, amit egy helyi bíróktól független, központi testület végezne. Ilyen fellebbezési lehetőség szinte minden komolyabb sportágban van már. Meccsenként csapatonként 3 alkalom például megfelelő lehetne.

Ami a fegyelmezéseket illeti, a focisták így is el vannak kényeztetve. Egyik másik sportágban sincs olyan, hogy szövegelnek a bírónak és megpróbálnak rá nyomást gyakorolni. Ilyen szövegelésért máshol leküldenék őket a pályáról. Kisebb esetekért egy technikai, második eset után öltöző. Súlyosabb esetekben egyből öltöző. Így is csodálkozok, hogy ezeket a reklamálásokat, szövegeléseket eltűrik.
Így nem sok értelme van a challengnek, mert kitartanak az ítélet mellett.
Ha a challenge-et nem a helyi bírók vizsgálják, hanem egy tőlük teljesen független társaság, akkor nem. Azt hibának tartom, hogy a végső döntést minden esetben a bíró hozza meg. A fellebbezéseknél például már nem ő hozná, ideális esetben. Különben tényleg megtehetné azt, hogy csakazértis kitart a rossz döntése mellett.

A kosárcsapatunk például kilépett a FIBA-ból, és az EuroLigában van video challenge. Ahogy más sportágakban is, ez már alap. A foci ilyen maradi.

Flick esete nem túlzottan érdekel. Én természetesnek tartom, hogy a pályán és a pálya szélén nincs mutogatás, szövegelés. Meccs után azt nyilatkozik, amit akar, de a pályán nincs cirkusz. A labdarúgás az, ahol ezt meg lehet tenni. Én sokkal keményebben lépnék fel a bírók befolyásolása ellen. Az egy jó lépés volt, hogy csak a csapatkapitány reklamálhat, de ezt sok esetben nem tartják be a játékosok, és nem is nagyon van szankcionálva. A bírók is elég lazán kezelik ezt, sokkal lazábban, mint más sportágakban.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.11. 15:52:55

gránit írta:
Be kellene vezetni a video challenge-et, amellyel az edzők kikérhetnék az esetek felülbírálását, újranézését, amit egy helyi bíróktól független, központi testület végezne. Ilyen fellebbezési lehetőség szinte minden komolyabb sportágban van már. Meccsenként csapatonként 3 alkalom például megfelelő lehetne.

Ami a fegyelmezéseket illeti, a focisták így is el vannak kényeztetve. Egyik másik sportágban sincs olyan, hogy szövegelnek a bírónak és megpróbálnak rá nyomást gyakorolni. Ilyen szövegelésért máshol leküldenék őket a pályáról. Kisebb esetekért egy technikai, második eset után öltöző. Súlyosabb esetekben egyből öltöző. Így is csodálkozok, hogy ezeket a reklamálásokat, szövegeléseket eltűrik.
Eddig én is így gondoltam.
De
Lewy "lesgólja"-válasz, minden jól működik, semmi látnivaló
Flick pirosa fellebbezés-amit a Barca benyújtott videót, (linkeltem) eltér a jegyzőkönyvben szereplőtől
gondolom feltételezik, hogy a bíró nem ír valótlant, de arról nincs videó, ami a jegyzőkönyvbe bekerült

Így nem sok értelme van a challengnek, mert kitartanak az ítélet mellett.
Minden megy tovább, jövő hétre el lesz felejtve, mint Yamal Clasicos gól/nem gólja
Azaz kicsit előrébb leszünk, pl. Las Palmas-Pau Victor gólhelyzetben lerántása utolsó emberként (De Jong büntetőjénél ugye vizsgálták, hogy labdára ment e, mert különben piros is, így a Las Palmas esetében mezhúzásért szerintem piros is)
De lehet, hogy az is ki lenne magyarázva... :)
gránit
Director del Fútbol

Ami a fegyelmezéseket illeti, a focisták így is el vannak kényeztetve. Egyik másik sportágban sincs olyan, hogy szövegelnek a bírónak és megpróbálnak rá nyomást gyakorolni. Ilyen szövegelésért máshol leküldenék őket a pályáról. Kisebb esetekért egy technikai, második eset után öltöző. Súlyosabb esetekben egyből öltöző. Így is csodálkozok, hogy ezeket a reklamálásokat, szövegeléseket eltűrik. Ha nekem kezdene el üvöltözni, mutogatni egy játékos, azonnal lezavarnám a pályáról.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.12.11. 15:55:04-kor.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.11. 12:56:34

bence0330 írta:
2024.12.11. 12:07:03
Én még mindig úgy gondolom, hogy egyszerűen csak ennyire alacsony a színvonal, és ennyire gőgösek és arrogánsok a bírók - mert megtehetik, gyakorlatilag nem vonhatóak kérdőre. Minden ilyen státuszban lévő ember/szervezet eljuthat erre a pontra, ha hagyják őket, hogy úgy érzik, ők a világ közepe. Ez ezzel jár, rengeteg tévedéssel, mert tévedhetetlennek hiszik magukat, illetve rettenetes bánásmóddal kifelé, mert szintén szankció nélkül megtehetik, érinthetetlenek. Erre tökéletes példa, hogy egy legyintés/zónaelhagyás kb vérig sért egy bírót és két meccses eltiltás. Amíg nem lesz egy normális felügyelet, és a bírók az Olümposz tetejéről szemlélik a csapatokat, a nézőket, addig ez fog menni. Más országokban is vannak ilyen problémák, de ennyire azért nem, mint itt.

Amennyi Madrid meccset néztem, ott is égbekiáltó tévedések történtek, volt hogy két 100%-os tizit nem kaptak meg egy meccs alatt. Ettől még lehet, hogy felénk több tévedés történt, nem tudom, de az tény, hogy mindkét irányba rengeteg van.
De mivel lehet magyarázni, mikor Vinicius a képébe röhög a bírónak, és az ujjával a feje mellett köröz?
Másik eset, vonul le a cserénél, 6 perc hosszabbítás, ugyanezt megcsinálja a 4. számú bírónál, és ujjal a képébe mutogat.
https://telegrafi.com/en/six-female-jud ... encia/amp/
6 VAR asszisztens eltiltva
Bellingham "you are a piece of shit" a bírónak
Stb.
Real TV minden meccs előtt vagy után büntetés nélkül tolja a baromságait.
Lewy az orrához teszi az ujját, ha jól emlékszem 3 meccs.
Írtam Koeman kiállításaitól, Most Flick eset.
Nekem elég egyoldalúnak tűnik, persze a "jelentéktelenebb" esetekben tévednek mindenki ellen és mellett, kiállíthatták volna tőlünk Cubarsit, Martint is idén, a Real is kaphatott volna büntetőt, ahogy mi is. Nem is ezek a felháborítóak, az 50-50-es esetek.
Azóta is várjuk a Yamal Classicos nem gólja videót, vagy Lewy lesgólja magyarázatát. Ahogy a fellépést is a Real TV ellen a bírók befolyásolása miatt.
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.12.11. 12:33:45

brazilfan írta:
2024.12.11. 12:17:03
Nem biztos, hogy ez a Barcára van kihegyezve, mert például Michelt is kiállították tavaly februárban, véletlenül pont a Girona–Real meccsre esett az eltiltása.
Ancelotti viszont semmit nem kapott, amikor a kispadunkkal veszekedett.
Lehet, hogy életkortól függ, 60 éven felül nem büntetnek. Flick még csak 59.
Az utóbbi időben túl sok lett a "véletlen" a Barcelona kárára.
Érdekes, hogy a BL-ben sokkal korrektebben fújnak.
Més que un club :P
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.11. 12:17:03

Nem biztos, hogy ez a Barcára van kihegyezve, mert például Michelt is kiállították tavaly februárban, véletlenül pont a Girona–Real meccsre esett az eltiltása.
Ancelotti viszont semmit nem kapott, amikor a kispadunkkal veszekedett.
Lehet, hogy életkortól függ, 60 éven felül nem büntetnek. Flick még csak 59.
bence0330

2024.12.11. 12:07:03

Én még mindig úgy gondolom, hogy egyszerűen csak ennyire alacsony a színvonal, és ennyire gőgösek és arrogánsok a bírók - mert megtehetik, gyakorlatilag nem vonhatóak kérdőre. Minden ilyen státuszban lévő ember/szervezet eljuthat erre a pontra, ha hagyják őket, hogy úgy érzik, ők a világ közepe. Ez ezzel jár, rengeteg tévedéssel, mert tévedhetetlennek hiszik magukat, illetve rettenetes bánásmóddal kifelé, mert szintén szankció nélkül megtehetik, érinthetetlenek. Erre tökéletes példa, hogy egy legyintés/zónaelhagyás kb vérig sért egy bírót és két meccses eltiltás. Amíg nem lesz egy normális felügyelet, és a bírók az Olümposz tetejéről szemlélik a csapatokat, a nézőket, addig ez fog menni. Más országokban is vannak ilyen problémák, de ennyire azért nem, mint itt.

Amennyi Madrid meccset néztem, ott is égbekiáltó tévedések történtek, volt hogy két 100%-os tizit nem kaptak meg egy meccs alatt. Ettől még lehet, hogy felénk több tévedés történt, nem tudom, de az tény, hogy mindkét irányba rengeteg van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.11. 11:57:33

davi10 írta:
2024.12.11. 11:46:00
Milyen érdekes, hogy pont akkor és úgy állítják ki, hogy az Atleti elleni meccsen ne lehessen ott.

Még csak december van, de már volt itt minden, kamu Flick eltiltás, Lewandowski 56-os lába a VAR képen, Cubarsi véresre taposása, stb. A Real ellen is "tévedgetnek" néha, de szerintem mi nem lehetünk itt bajnokok.
Én személy szerint azóta érzek nagy részrehajlást, amióta a Covid után elindult a bajnokság.
Ez pedig egyre rosszabb lett az évek alatt. Azóta van FFP is, addig hírét sem hallottuk.
Ha már összeseküvés elmélet

"There is a sociological Madridismo in the centres of power," he told the programme 'Els Matins de Catalunya Radio'.

"There is a lot of force. I have competed against this sociological Madridismo and I have won. They are afraid that what happened in my first term will happen again. We won a lot and that hurt them a lot. They suffered a lot."
Egyre jobban kezdek hinni benne, hogy van ebben igazság.
És most meg lehet kövezni :)
davi10
Llegenda del Barça

2024.12.11. 11:46:00

Milyen érdekes, hogy pont akkor és úgy állítják ki, hogy az Atleti elleni meccsen ne lehessen ott.

Még csak december van, de már volt itt minden, kamu Flick eltiltás, Lewandowski 56-os lába a VAR képen, Cubarsi véresre taposása, stb. A Real ellen is "tévedgetnek" néha, de szerintem mi nem lehetünk itt bajnokok.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2024.12.11. 11:28:21

Ha ezért rendre kiállítanának embereket, 3 "fő" edző kéne minden csapatba, mert körben lennének 2 meccsig kiállítva kb minden egyes meccsen. De komolyan, ilyen legyintéseket még Carlo is csinál, pedig ő az egyik legnyugisabb figura, és ő is megkérdőjelez döntéseket.

Amit leírtak, főleg ugye a technikai zóna elhagyása, egy sárgát mondjuk megértek volna, az tény.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.11. 11:20:25

Hivatalos. 2 meccset kapott a legyintésért :)

Szerk: "been leaving the tecnical area screaming and gesticulating, protesting one of my dicisions"
Lett a hivatalos bíró által benyújtott jegyzőkönyv
:)
-Sport
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... tidos.html
Fellebbezés elutasítva, jöhet a fellebbezés fellebbezése.
De minek. Mint Lewy nemlesgólja.
Nekünk hiszel, vagy a szemednek? :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.11. 11:46:00-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.07. 18:21:29

Eredményre ugyan volt már rosszabb, de mindent figyelembe véve mégi azt mondom, hogy ez volt a Flick-éra legrosszabb meccse. Borzalmas védekezés, ötlettelen támadójáték. Egyéni villanások és a szerencsétlen ellenfél kellett, hogy 1 nyomorult pontra jók legyünk. Rosszul nyúlt bele a meccsbe (Ferrán gólja ellenére is tartom), kiállítatta magát.

Ki kell találnia valamit a mesternek, mert szerintem most már beszélhetünk válságról az elmúlt meccsek alapján.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.07. 15:41:24

Sonoma írta:
2024.12.07. 14:34:24
Ez nagy ferdítés amit írsz.
Araujo és Gavi ugyanúgy válogatott meccsen sérült meg, mint Olmo. Az edzéseket rendben elkezdő Fati ugyanúgy az sietett edzésmunka miatt esett vissza mint Fermin.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.07. 14:34:24

brazilfan írta:
2024.12.07. 13:19:09
bence0330 írta:
2024.12.07. 11:52:54
Tudja a fene, hogy a Setien-Koeman-Xavi féle 0 fizikai felkészítés helyett egy top edzővel sérülékenynek nézne-e ki Ara, Chris, stb.
Ki tudja. Az viszont biztos, hogy ter Stegen, Bernal, Olmo, Fermin sérülése, illetve Ansu Fati újabb visszaesése a jelenlegi stáb alatt történt.
Ez nagy ferdítés amit írsz.
Bernal és ter Stegen egy-egy ütközés miatt sérült meg ( semmi köze a szakmai stábnak), Olmo válogatott meccsen (szeptemberben) egy rúgástól, Fati meg egy két lábon járó betegágy, amit szintén az előző stáb szúrt el.
Ferminnél már mondhatjuk, hogy ők is benne vannak, mert nem küldték el pihenni, hanem engedték a játszani idő előtt.
4-ből 1 igaz az állításaidból.
Értem én, hogy nem tudod túltenni magad Xavi menesztésén, és ahol tudsz odaszúrsz a Flick stábnak, csak azért legyünk már tárgyilagosak.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.07. 13:19:09

bence0330 írta:
Tudja a fene, hogy a Setien-Koeman-Xavi féle 0 fizikai felkészítés helyett egy top edzővel sérülékenynek nézne-e ki Ara, Chris, stb.
Ki tudja. Az viszont biztos, hogy ter Stegen, Bernal, Olmo, Fermin sérülése, illetve Ansu Fati újabb visszaesése a jelenlegi stáb alatt történt.
bence0330

Hát nagyon remélem, hogy megütünk a VIP helyek eladásával egy 1:1-et, és tudunk ténylegesen erősíteni, hogy a keretünk legalább elkezdjen top csapatnak kinézni, mert Flick zsenialitását elherdálni azzal, hogy kvázi egy kezdője van, és már ott is néhány játékost ő tett naggyá, tragédia lenne. Látszik, hogy ha van játékosa, bárkit agyon tud verni, vagy legalábbis nincs csapat, aki ellen esélytelenül lépnénk ki, esetleg a jelenlegi Pool ellen lennénk jelentősebben underdogok full csapattal, de még ott is lenne esély.

Mindent meg kell tennünk, hogy normális kerete lehessen, legalább egy tavalyi-tavalyelőtti szint, pedig az is nagyon necces volt. Így nem lehet címekre menni, hogy van 1,5 szélsőd, és akkor ha ő sérült, akkor majd játszik egy középpályás ott. Vagy hogy van egy balbekked, aki mögött egy gyenge harmadosztályú játékos a tartalék.

Radásul mág mindig szív az örökölt sérülésekkel, Ara, Chris, DJ mindenképp. Tudja a fene, hogy a Setien-Koeman-Xavi féle 0 fizikai felkészítés helyett egy top edzővel sérülékenynek nézne-e ki Ara, Chris, stb.
bence0330

2024.11.24. 20:09:09

Nem értem az ellentmondást. Lehet valaki zseni, és követhet el hibákat egyszerre. Korunk két egyértelműen legnagyobb edzőzsenije is sokszor hibát hibára halmoz, és mindkettejüknek sokkal jobb a kerete. Elég most épp Pepre ránézni.

A keretről szóló rész: döbbenetesen túlteljesít vele, de mégiscsak van határa. Gyakorlatilag van egy kezdőnyi BL szintű focistánk, és nálam vita tárgya lenne, hogy egy Casadó pl. tényleg az-e, vagy nem. Kb minden játékosból kihozza a maxot, 1-2 teljesen reménytelen eset kivételével. Hogy kelle-e keret? Hogyne kéne! Ha bajnoki címet vagy BL elődöntő környékét akarunk, akkor kell.
Nem "nem tökéletes" játékosai vannak. Aki nem tökéletes, az Casadó, Inigo, Baldé, mondjuk. Egy Cityben kérdés, hogy odaférnének-e a cserepadra. Egy szint alatti játékossal egy mágus tudna csak mit kezdeni, vagy az sem. És jelenleg sajnos ilyenek vannak. Ebből Fort és Martin sorrendje ami öntökönrúgás, de azért nem ezen múlnak a meccseink.

A tavalyi fél álomkezdő hiányzik. Ara, Chris, Gündo, TS, akik mindenképp top6-7 játékosok voltak, mellé még Felix, aki azért egy nagyon minőségi csere volt. Bár itt lenne, lett volna esélyünk támadást vezetni, lett volna 2 db szélsőnk összesen.

A szerkezeti váltáshoz: kicsit az is változott. De az embereket zargatta össze benne kicsit, főleg a középpályán, és főleg a Soci ellen. Na ez szerintem beütött. Pont az általa összerakott rendszer miatt voltunk nagyon durvák, ha ez az erényed, akkor ezt ne bontsd meg - szerintem. Lehet, hogy többet gondolt bizonyos játékosokról, vagy annyira túlértékelte már a csapatot, hogy úgy gondolta, bármit megtehet, és úgyis hülyére verjük a világot. Nem tudom, de nem jött be. Egyébként meg erőnlétben és mentális állapotban is megütöttünk egy mélypontot a 8-1-es hét után. Az kifacsart mindenkit. És az összesen 2 szélsője közül kidőlt 1, maradt egy szélső, aki igazából nem is szélső, hanem 10-es. És mindezt két idegenbeli meccsen, két nehéz terepen, két nekünk eleve kellemetlen stílus ellen. Ez a pech része a dolognak. Az nem tudom, mennyire pech, és mennyire rossz menedzsment, hogy Olmo, Pedri, Casadó formája pocsék lett az elmúlt két meccsre. És azért a támadójátékunk ezt nyilván nem bírja el.

Peptől kiesett Rodri és kikapott kétszer ilyen bő kerettel zsinórban ötször. Benne van.

Egy dolog tetszik, ami az Osasuna ellen is: nem az azonnali eredményt veszi figyelembe. Ha kell, kiveszi a legjobbunkat is rossz helyzetben, ha fáradt. Néha rotál is, pedig nem nagyon van kire. Ha most megnézed a cserepadunk, az nagyon durva. Tavaly sem volt épp jó, de az a luxus kategória volt ehhez képest.
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.11.24. 18:29:00

LG írta:
2024.11.24. 17:25:54

Én inkább abban látom a formahanyatlás okát, amit Bence többször is említett: meg lett bontva az eddig jól működő szerkezet.
Áthoztam ide, mert idevaló.

Nemegyszer ütött már szemet ez a vélemény, amit bocsánat, de borzasztó viccesnek találok a többi Flicket érő állítás mellett. Az egyik ilyen, hogy a német egy zseni, fantasztikusan játszunk, deee mégis, hogyha nem pont a tökéletes játékosok állnak rendelkezésére, akkor már mégsem tudja megoldani? Avagy más szóval akkor mégis a keretre kell hagyatkoznia és mégis a játékosok húzzák a csapatot?

A másik - és lássuk be, ez a még viccesebb -, hogy Flick végre nem egy rendszerhez ragaszkodik, hanem megtalálja a játékosok helyét és ahhoz igazítja a taktikát és ezért tudunk sokkal rosszabb játékosállománnyal is jól játszani. Nem kevésszer mondta többek között Bence (bocs, hogy kiemellek, sokat írsz, ezért könnyebb megjegyezni) pontosan ezeket, ennek ellenére most egyetlen egy bevált rendszerről beszélünk, amiben nem lehet játékosokat kicserélni és ezt tartjuk a legnagyobb hibának?

Az igazság valahol a két felvázolt véglet között lesz, miszerint Flick hozzátett egy lapáttal a játékunkhoz és láthatóan változtatott a dolgokon, amik láthatóan ültek. Eleinte írtam is ,hogy tetszik, hogy 1-1 játékost ki lehet cserélni, mégse változik meg nagyon a játék képe, ami egy jól működő rendszer jellemzője. Azt is hozzá kell tenni, hogy ez a rendszer azután működött jól, hogy meglőttük az első néhány gólunkat és addig korábban sem villogtunk nagyon csapatszinten. Ezt még mindig tartom, hogy amíg nem kínál az ellenfél szabadon nyomás nélkül területet nekünk, addig nem tudunk mit kezdeni az ellenféllel csapat szinten semmit. Néhány egyéni villanás és váratlan viszont szokott működni, ebben Olmo, néha Pedri, Baldé többé-kevésbé, Casadó néha, Raphit, ha nagyon akarjuk idevehetjük, de ő kifejezetten a nagy üres területekben villog, illetve természetesen Yamal az, aki hozzá tud tenni.

Az elmúlt két meccs nehéz terepen volt, a Reál pl ótvar nagy mákkal nyert a Celta ellen idegenben, tehát még ez is lehet magyarázat, viszont az, hogy hirtelen hozzányúlunk a csapathoz és ilyet nem szabad, az annyira elfogadhatatlan érv néhány gyengébb szereplésre főleg egy elvileg zseni edzőnél. Már csak azért is, mert ha ugyanazzal a játékkal mész ki minden meccsre, akkor seperc alatt le leszel mosva amint van elég minta a játékodról. (Részint tartok tőle, hogy ez is közrejátszik az elmúlt néhány meccs gyengébb szerepléséhez.)
andras953
Jugador del Barça

2024.11.10. 16:08:16

A harcos igyekezeten valamint a gyors és szép csapatjáték állandó javításán kívül nem várok irreális eredményeket ( címek, kupák ) ettől a fiatal csapattól, mert akkor hova tudnának továbbfejlődni, ha még 6 évig együtt maradnak? (Addig megelégszem azzal is, ha oda-vissza elpáholják a Madridot)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.11.10. 10:43:15

Nem gondoltam volna, hogy mikor augusztusban, nekivágtunk a szezonnak, és pl az Atletico komoly pénzekért igazolt, hogy akár csak az első négy között is ott lehetünk, arra meg végképp, hogy a bajnokságban sikerül elől lenni, persze messze még a vége és igazából nekünk nem is idén, hanem jövőre kellene stabil csapatot építeni, most csak az alapokat lerakni. De úgy néz ki jó irányba haladunk. Bizonyos húzásai nem gondolom, hogy szándékosak voltak, inkább csak a kényszer szülte, de egyenlőre bejött.
Szerintem már Xavival a padon is megindultunk felfelé, de most újabb lépéseket sikerült tenni, hogy visszaérjünk a legjobbak közé. Az hogy ez pénz nélkül tesszük külön gratulációt érdemel. Csak így tovább neki is és az egész Barcelonának.
bence0330

2024.11.08. 20:09:47

18Barca99 írta:
2024.11.08. 19:24:49
Én 100% biztos vagyok abban, hogy ha elkezdené rendre megbontani az első 3-as kezdőtagságát és ne adj isten ennek következményeként pontvesztés következne, akkor tele lenne a topicja meg a sajtó azzal, hogy miért nem a legjobbak kezdenek. Szóval attól még, hogy ilyen szépen alakul az eddigi munkásság, a nyomás nem csökken eredménykényszer tekintetében. Valószínűsítem ez az összetevő is közrejátszik abban, hogy miért nincsenek többet padon a kulcsjátékosok.
Ja, Yamal padozhatna többet. Talán picivel Lewy is. De legalább mindketten le vannak rendre cserélve, még ha nem is mindig, mert nyilván csak 5-öt lehet összesen (érdekes ötlet lenne a megemelkedett terheléssel még 1 vagy 2 opciót adni erre amúgy, még ha szembe is megy a futball tradíciójával, más sportokban is egész sorcserék vannak... és akkor nem lenne muszáj ezt kihasználni, mert 7 csere már nyilván eléggé meg tudja bontani az elképzeléseket, de pont az ilyen 3 gólos vezetéseknél le lehetne hozni mindenkit akit akarunk). OFF vége.

Nekem Flickben amúgy tetszett mikor bevállalta azt az Osasuna történetet. Mikor megláttam a kezdőt, szerintem azt is írtam, hogy nagyon örülök, és ha kikapunk, akkor is nagyon fogok örülni. Szerintem ha azt nem vállalja be, sokkal kevesebb pontot hozunk utána. Ezeket Xavi nem vállalta be, és amikor a játékosok már fáradtak voltak, inkább betolta mind őket megint, mert az tuti - aztán még ha épp jól is sült el az adott pillanatban, hosszútávon nagyon nem. Koeman is pont ilyen volt. Flick remélem nem törődik a hőbölgéssel, ha egyszer megint túltolná kicsit a szekeret, remélem megint ugyanígy be meri vállalni a potenciális vereséget a hosszabb távú célokért. No meg közben javult a csapat, lehet, hogy nem lenne az tuti vereség, azért nem 11 Gerard Martinból áll akkor sem a csapat. Szerintem ez kulcsfontosságú hozzáállás egy relatív szűk kerettel. De azóta lényegesen jobban menedzseli a perceket. Talán annyi, hogy ha megint látna egy túl fáradt csapatot, a két szélsőnket egyszerre nem hagyná a padon.

Csak tényleg Martint felejtené már el. Madriban hosszú karriert kívánnak neki itt. :D Csak miatta (és ezzel kapcsolatosan Fort miatt), meg a szezon eleji Ferrán mániája miatt nem tudnék neki 100/100-as pontszámot adni az eddigiekért.
Válasz küldése