Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.07. 18:21:29

Eredményre ugyan volt már rosszabb, de mindent figyelembe véve mégi azt mondom, hogy ez volt a Flick-éra legrosszabb meccse. Borzalmas védekezés, ötlettelen támadójáték. Egyéni villanások és a szerencsétlen ellenfél kellett, hogy 1 nyomorult pontra jók legyünk. Rosszul nyúlt bele a meccsbe (Ferrán gólja ellenére is tartom), kiállítatta magát.

Ki kell találnia valamit a mesternek, mert szerintem most már beszélhetünk válságról az elmúlt meccsek alapján.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.07. 15:41:24

Sonoma írta:
2024.12.07. 14:34:24
Ez nagy ferdítés amit írsz.
Araujo és Gavi ugyanúgy válogatott meccsen sérült meg, mint Olmo. Az edzéseket rendben elkezdő Fati ugyanúgy az sietett edzésmunka miatt esett vissza mint Fermin.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.07. 14:34:24

brazilfan írta:
2024.12.07. 13:19:09
bence0330 írta:
2024.12.07. 11:52:54
Tudja a fene, hogy a Setien-Koeman-Xavi féle 0 fizikai felkészítés helyett egy top edzővel sérülékenynek nézne-e ki Ara, Chris, stb.
Ki tudja. Az viszont biztos, hogy ter Stegen, Bernal, Olmo, Fermin sérülése, illetve Ansu Fati újabb visszaesése a jelenlegi stáb alatt történt.
Ez nagy ferdítés amit írsz.
Bernal és ter Stegen egy-egy ütközés miatt sérült meg ( semmi köze a szakmai stábnak), Olmo válogatott meccsen (szeptemberben) egy rúgástól, Fati meg egy két lábon járó betegágy, amit szintén az előző stáb szúrt el.
Ferminnél már mondhatjuk, hogy ők is benne vannak, mert nem küldték el pihenni, hanem engedték a játszani idő előtt.
4-ből 1 igaz az állításaidból.
Értem én, hogy nem tudod túltenni magad Xavi menesztésén, és ahol tudsz odaszúrsz a Flick stábnak, csak azért legyünk már tárgyilagosak.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.07. 13:19:09

bence0330 írta:
Tudja a fene, hogy a Setien-Koeman-Xavi féle 0 fizikai felkészítés helyett egy top edzővel sérülékenynek nézne-e ki Ara, Chris, stb.
Ki tudja. Az viszont biztos, hogy ter Stegen, Bernal, Olmo, Fermin sérülése, illetve Ansu Fati újabb visszaesése a jelenlegi stáb alatt történt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

Hát nagyon remélem, hogy megütünk a VIP helyek eladásával egy 1:1-et, és tudunk ténylegesen erősíteni, hogy a keretünk legalább elkezdjen top csapatnak kinézni, mert Flick zsenialitását elherdálni azzal, hogy kvázi egy kezdője van, és már ott is néhány játékost ő tett naggyá, tragédia lenne. Látszik, hogy ha van játékosa, bárkit agyon tud verni, vagy legalábbis nincs csapat, aki ellen esélytelenül lépnénk ki, esetleg a jelenlegi Pool ellen lennénk jelentősebben underdogok full csapattal, de még ott is lenne esély.

Mindent meg kell tennünk, hogy normális kerete lehessen, legalább egy tavalyi-tavalyelőtti szint, pedig az is nagyon necces volt. Így nem lehet címekre menni, hogy van 1,5 szélsőd, és akkor ha ő sérült, akkor majd játszik egy középpályás ott. Vagy hogy van egy balbekked, aki mögött egy gyenge harmadosztályú játékos a tartalék.

Radásul mág mindig szív az örökölt sérülésekkel, Ara, Chris, DJ mindenképp. Tudja a fene, hogy a Setien-Koeman-Xavi féle 0 fizikai felkészítés helyett egy top edzővel sérülékenynek nézne-e ki Ara, Chris, stb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.24. 20:09:09

Nem értem az ellentmondást. Lehet valaki zseni, és követhet el hibákat egyszerre. Korunk két egyértelműen legnagyobb edzőzsenije is sokszor hibát hibára halmoz, és mindkettejüknek sokkal jobb a kerete. Elég most épp Pepre ránézni.

A keretről szóló rész: döbbenetesen túlteljesít vele, de mégiscsak van határa. Gyakorlatilag van egy kezdőnyi BL szintű focistánk, és nálam vita tárgya lenne, hogy egy Casadó pl. tényleg az-e, vagy nem. Kb minden játékosból kihozza a maxot, 1-2 teljesen reménytelen eset kivételével. Hogy kelle-e keret? Hogyne kéne! Ha bajnoki címet vagy BL elődöntő környékét akarunk, akkor kell.
Nem "nem tökéletes" játékosai vannak. Aki nem tökéletes, az Casadó, Inigo, Baldé, mondjuk. Egy Cityben kérdés, hogy odaférnének-e a cserepadra. Egy szint alatti játékossal egy mágus tudna csak mit kezdeni, vagy az sem. És jelenleg sajnos ilyenek vannak. Ebből Fort és Martin sorrendje ami öntökönrúgás, de azért nem ezen múlnak a meccseink.

A tavalyi fél álomkezdő hiányzik. Ara, Chris, Gündo, TS, akik mindenképp top6-7 játékosok voltak, mellé még Felix, aki azért egy nagyon minőségi csere volt. Bár itt lenne, lett volna esélyünk támadást vezetni, lett volna 2 db szélsőnk összesen.

A szerkezeti váltáshoz: kicsit az is változott. De az embereket zargatta össze benne kicsit, főleg a középpályán, és főleg a Soci ellen. Na ez szerintem beütött. Pont az általa összerakott rendszer miatt voltunk nagyon durvák, ha ez az erényed, akkor ezt ne bontsd meg - szerintem. Lehet, hogy többet gondolt bizonyos játékosokról, vagy annyira túlértékelte már a csapatot, hogy úgy gondolta, bármit megtehet, és úgyis hülyére verjük a világot. Nem tudom, de nem jött be. Egyébként meg erőnlétben és mentális állapotban is megütöttünk egy mélypontot a 8-1-es hét után. Az kifacsart mindenkit. És az összesen 2 szélsője közül kidőlt 1, maradt egy szélső, aki igazából nem is szélső, hanem 10-es. És mindezt két idegenbeli meccsen, két nehéz terepen, két nekünk eleve kellemetlen stílus ellen. Ez a pech része a dolognak. Az nem tudom, mennyire pech, és mennyire rossz menedzsment, hogy Olmo, Pedri, Casadó formája pocsék lett az elmúlt két meccsre. És azért a támadójátékunk ezt nyilván nem bírja el.

Peptől kiesett Rodri és kikapott kétszer ilyen bő kerettel zsinórban ötször. Benne van.

Egy dolog tetszik, ami az Osasuna ellen is: nem az azonnali eredményt veszi figyelembe. Ha kell, kiveszi a legjobbunkat is rossz helyzetben, ha fáradt. Néha rotál is, pedig nem nagyon van kire. Ha most megnézed a cserepadunk, az nagyon durva. Tavaly sem volt épp jó, de az a luxus kategória volt ehhez képest.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.11.24. 18:29:00

LG írta:
2024.11.24. 17:25:54

Én inkább abban látom a formahanyatlás okát, amit Bence többször is említett: meg lett bontva az eddig jól működő szerkezet.
Áthoztam ide, mert idevaló.

Nemegyszer ütött már szemet ez a vélemény, amit bocsánat, de borzasztó viccesnek találok a többi Flicket érő állítás mellett. Az egyik ilyen, hogy a német egy zseni, fantasztikusan játszunk, deee mégis, hogyha nem pont a tökéletes játékosok állnak rendelkezésére, akkor már mégsem tudja megoldani? Avagy más szóval akkor mégis a keretre kell hagyatkoznia és mégis a játékosok húzzák a csapatot?

A másik - és lássuk be, ez a még viccesebb -, hogy Flick végre nem egy rendszerhez ragaszkodik, hanem megtalálja a játékosok helyét és ahhoz igazítja a taktikát és ezért tudunk sokkal rosszabb játékosállománnyal is jól játszani. Nem kevésszer mondta többek között Bence (bocs, hogy kiemellek, sokat írsz, ezért könnyebb megjegyezni) pontosan ezeket, ennek ellenére most egyetlen egy bevált rendszerről beszélünk, amiben nem lehet játékosokat kicserélni és ezt tartjuk a legnagyobb hibának?

Az igazság valahol a két felvázolt véglet között lesz, miszerint Flick hozzátett egy lapáttal a játékunkhoz és láthatóan változtatott a dolgokon, amik láthatóan ültek. Eleinte írtam is ,hogy tetszik, hogy 1-1 játékost ki lehet cserélni, mégse változik meg nagyon a játék képe, ami egy jól működő rendszer jellemzője. Azt is hozzá kell tenni, hogy ez a rendszer azután működött jól, hogy meglőttük az első néhány gólunkat és addig korábban sem villogtunk nagyon csapatszinten. Ezt még mindig tartom, hogy amíg nem kínál az ellenfél szabadon nyomás nélkül területet nekünk, addig nem tudunk mit kezdeni az ellenféllel csapat szinten semmit. Néhány egyéni villanás és váratlan viszont szokott működni, ebben Olmo, néha Pedri, Baldé többé-kevésbé, Casadó néha, Raphit, ha nagyon akarjuk idevehetjük, de ő kifejezetten a nagy üres területekben villog, illetve természetesen Yamal az, aki hozzá tud tenni.

Az elmúlt két meccs nehéz terepen volt, a Reál pl ótvar nagy mákkal nyert a Celta ellen idegenben, tehát még ez is lehet magyarázat, viszont az, hogy hirtelen hozzányúlunk a csapathoz és ilyet nem szabad, az annyira elfogadhatatlan érv néhány gyengébb szereplésre főleg egy elvileg zseni edzőnél. Már csak azért is, mert ha ugyanazzal a játékkal mész ki minden meccsre, akkor seperc alatt le leszel mosva amint van elég minta a játékodról. (Részint tartok tőle, hogy ez is közrejátszik az elmúlt néhány meccs gyengébb szerepléséhez.)
andras953
Jugador del Barça

2024.11.10. 16:08:16

A harcos igyekezeten valamint a gyors és szép csapatjáték állandó javításán kívül nem várok irreális eredményeket ( címek, kupák ) ettől a fiatal csapattól, mert akkor hova tudnának továbbfejlődni, ha még 6 évig együtt maradnak? (Addig megelégszem azzal is, ha oda-vissza elpáholják a Madridot)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.11.10. 10:43:15

Nem gondoltam volna, hogy mikor augusztusban, nekivágtunk a szezonnak, és pl az Atletico komoly pénzekért igazolt, hogy akár csak az első négy között is ott lehetünk, arra meg végképp, hogy a bajnokságban sikerül elől lenni, persze messze még a vége és igazából nekünk nem is idén, hanem jövőre kellene stabil csapatot építeni, most csak az alapokat lerakni. De úgy néz ki jó irányba haladunk. Bizonyos húzásai nem gondolom, hogy szándékosak voltak, inkább csak a kényszer szülte, de egyenlőre bejött.
Szerintem már Xavival a padon is megindultunk felfelé, de most újabb lépéseket sikerült tenni, hogy visszaérjünk a legjobbak közé. Az hogy ez pénz nélkül tesszük külön gratulációt érdemel. Csak így tovább neki is és az egész Barcelonának.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.08. 20:09:47

18Barca99 írta:
2024.11.08. 19:24:49
Én 100% biztos vagyok abban, hogy ha elkezdené rendre megbontani az első 3-as kezdőtagságát és ne adj isten ennek következményeként pontvesztés következne, akkor tele lenne a topicja meg a sajtó azzal, hogy miért nem a legjobbak kezdenek. Szóval attól még, hogy ilyen szépen alakul az eddigi munkásság, a nyomás nem csökken eredménykényszer tekintetében. Valószínűsítem ez az összetevő is közrejátszik abban, hogy miért nincsenek többet padon a kulcsjátékosok.
Ja, Yamal padozhatna többet. Talán picivel Lewy is. De legalább mindketten le vannak rendre cserélve, még ha nem is mindig, mert nyilván csak 5-öt lehet összesen (érdekes ötlet lenne a megemelkedett terheléssel még 1 vagy 2 opciót adni erre amúgy, még ha szembe is megy a futball tradíciójával, más sportokban is egész sorcserék vannak... és akkor nem lenne muszáj ezt kihasználni, mert 7 csere már nyilván eléggé meg tudja bontani az elképzeléseket, de pont az ilyen 3 gólos vezetéseknél le lehetne hozni mindenkit akit akarunk). OFF vége.

Nekem Flickben amúgy tetszett mikor bevállalta azt az Osasuna történetet. Mikor megláttam a kezdőt, szerintem azt is írtam, hogy nagyon örülök, és ha kikapunk, akkor is nagyon fogok örülni. Szerintem ha azt nem vállalja be, sokkal kevesebb pontot hozunk utána. Ezeket Xavi nem vállalta be, és amikor a játékosok már fáradtak voltak, inkább betolta mind őket megint, mert az tuti - aztán még ha épp jól is sült el az adott pillanatban, hosszútávon nagyon nem. Koeman is pont ilyen volt. Flick remélem nem törődik a hőbölgéssel, ha egyszer megint túltolná kicsit a szekeret, remélem megint ugyanígy be meri vállalni a potenciális vereséget a hosszabb távú célokért. No meg közben javult a csapat, lehet, hogy nem lenne az tuti vereség, azért nem 11 Gerard Martinból áll akkor sem a csapat. Szerintem ez kulcsfontosságú hozzáállás egy relatív szűk kerettel. De azóta lényegesen jobban menedzseli a perceket. Talán annyi, hogy ha megint látna egy túl fáradt csapatot, a két szélsőnket egyszerre nem hagyná a padon.

Csak tényleg Martint felejtené már el. Madriban hosszú karriert kívánnak neki itt. :D Csak miatta (és ezzel kapcsolatosan Fort miatt), meg a szezon eleji Ferrán mániája miatt nem tudnék neki 100/100-as pontszámot adni az eddigiekért.
18Barca99
Capitá del Barça

2024.11.08. 19:24:49

Chino írta:
2024.11.08. 15:02:47
Eléggé lesarkítod. Az, hogy valaki rotál nem azt jelenti, hogy a 60. perctől kettesével-hármasával kapkodjuk le a játékosokat és minőségben sokkal gyengébbel pótoljuk. Ráadásul nem mindegy miért hozzuk le. Vegyük az Edspanolt. Az 55-60. perctől már nem igazán volt kétséges, hogy mi lesz a vége. A góljuk után is elkezdtük csak tartani a labdát, nem is erőltettük már a támadást, ők sem voltak már igazán veszélyesek. Ennek ellenére fent maradt végig Yamal, Lewy és Raphinha is csak az utulsó 5 percre jött le. És itt nem 2-3 meccset kell venni, hanem 15-16-ot.
Ha mondjuk vessszük az 5-6 legfontosabb játékosunkat, akit minőségben nagyon nehezen vagy egyáltalán nem pótolhatunk átlaagban mind bőven 80 perc fölött játszottak és nagyon sok korán, kiscsapat ellen eldőlt meccsen lettek csak mérkőzés végső szakaszában vagy egyáltalán nem lecserélve. Ráadásul teszem azt a támadótriót nem egyszerre a 60. percben kell lehozni a pályáról hanem meccsről meccsre mást, eredménytől, időtől függően. Nyilván egy Bayern vagy Real nem ugyanaz mint egy Alaves és ez is változik.
Yamal, aki 17 éves, folyamatosan faragják, rengeteget fut az utóbbi két hónapban több mint 1500 percet és 20 meccset játszott, úgy hogy nyáron alig pihent, mert letolt kezdőként egy EB-t az elejétől a végéig. Raphinha is hasonló, de ő jó korban van legalább.
Casádóról már írtam, ahogy Fortnak is említettem azt nemrég kapott két meccset, viszont ha Martin vagy Casádó is kapott megfelelő lehetőséget, talán ő is érdemelhetne kicsit többet, de most nem ő van a középpontban.

Az a brutális támadótriónk eddig minden meccsen kezdett és túlnyomó részben vigig is játszották és mindezeket többnyire 3 naponta. (Raphi és Yamal egyedül az Osasuna ellen nem, de ott is beálltak) De a nagyobb gond, hogy Lewy 36, Yamal pedig 17 éves és még hátra van kb. 40-45 klub (attól függően hol meddig jutunk) és ki tudja hány válogatott mérkőzés. Ráadásul sok-sok szezon után most tartunk igazán ott, hogy viszonylag hamar lezárjuk ezeket a meccseket, ahogy telik az idő pedig pont a keményebb ki-ki meccsek jönnek.

Nem azt mondom, hogy ezt Flick kiugróan rosszul csinálja, de ha lehet vele kapcsolatban valami negatívumot említeni, talán ebbe az aspektusba tudnék picit belekötni, mert mást nem igazán látok.
Amúgy én inkább Michelt favorizáltam az új edző kapcsán, de szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy szerencsére Flick érkezett, nem tudom mikor volt utoljára ilyen jó igazolásunk. :D :D
Ez volt a kiinduló mondatod, amit idéztem, hogy 60. perc környékén jöhetnének a cserék. Leírtam, hogy a két nagy meccsünk (Bayern/Real) kivételével hol kapta le a biztos vezetés után a kulcsjátékosokat a 60. perc környékén. Ebben nincs lesarkítás, ezek tények szerintem. Erre reflektáltam csak, hogy nem olyan vészes ez a "rotáció hiány" az Osasuna meccs óta. Az a meccs egyébként a mondandómat is alátámasztja szerintem valamelyest, mert láthatta mindenki, hogy úgy nem lehet rotálni, hogy lekapom szinte az összes addigi sikerek kulcsemberét (Lewat kivéve) és akkor megy minden szépen tovább. Egyszerűen muszáj jelenleg a kezdő támadó triónak kezdeni, mert nincs (illetve az elmúlt meccseken nem volt) értelmes alternatíva ugyanolyan minőségben a helyükre. Ferran Torresek, Pau Victorok, meg Ansu Fatik láthatóan nem tudják hozni azt a minőséget, amit a kezdő trió tud.

Yamal kaphatna több padot, azt elismerem. De nála meg valószínűleg többet tud a stáb nálunk, látják, hogy mit bír, vagy mit nem.

Én 100% biztos vagyok abban, hogy ha elkezdené rendre megbontani az első 3-as kezdőtagságát és ne adj isten ennek következményeként pontvesztés következne, akkor tele lenne a topicja meg a sajtó azzal, hogy miért nem a legjobbak kezdenek. Szóval attól még, hogy ilyen szépen alakul az eddigi munkásság, a nyomás nem csökken eredménykényszer tekintetében. Valószínűsítem ez az összetevő is közrejátszik abban, hogy miért nincsenek többet padon a kulcsjátékosok.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.08. 15:02:47

18Barca99 írta:
2024.11.08. 14:04:34
Chino írta:
2024.11.08. 13:23:32
Én még idevenném Flick "hibája" közé a rotációt. Főleg ami a támadósort illeti, de a középpályán és a védelem jobb oldalára is ráférne egy kis pihentetés. A meccsek túlnyomó részét hamar eldöntjük, általában legkésőbb a 60. perc körül már jöhetnének le az emberek.
Én nem érzem azt, hogy ne rotálna kellőképpen. Az Osasuna elleni és az előtti meccsekből tanult, ez színtisztán látszik. Hozzáteszem visszatért azóta pár további játékos akikkel lehet is érdemben rotálni.

De ha megnézem a legutóbbi meccseket, ahol tényleg érdemben hamar eldöntöttük a meccseket (ide szerintem a Bayern meg a Real elleni meccseket nem kellene felhozni, bár ott is viszonylag hamar belenyúlt). De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem Fifa25, hogy lehozom pihentetni a sokat játszó játékosokat minél előbb és minden működik ugyanúgy.

Az Espanyol ellen az általad hiányolt jobb oldali rotációt tekintve pl. Fort kezdett. Az 56.ban lekapott 2 kp-t, és életveszélyesek lettek az ellenfél támadásai, kaptunk vagy 3 darab 5 milliméteren múló lesgólt, meg egy szabályosat, eltűnt a középpályás előnyünk. Szerintem ha ebbe még belecserél 5 percen belül még 2-t, nem biztos, hogy nem lett volna szoros a vége az egyébként addig sima meccs.

Előtte a Sevilla ellen a 76. perc már egy sem volt fent a kezdő támadóhármasból (66.-ban jött le Raphi meg Lewa), és Pedri is pihent egy kicsit a végén.

Bl-ben meg szintén 67. percben már 4-et cserélt, és gyanítom, hogy nem Cubarsi jön le ha nincs az a csúnya fejsérülés. Lejött Raphi, Lewa, Pedri is, és sztem Yamal is jött volna ha nincs a Cubarsi eset. Szóval én azt gondolom, hogy tanult a korábbiakból és amint megvan a nagy előny, akkor cserélget. Sőt a kezdőben is vannak rotációk - ahol erre lehetőséget ad a keret.

Szóval összességében pont az ellenkezőjét látom és a kulcsfigurákat igyekszik hamar lehozni - akik kapcsán egyébként külön öröm, hogy nem hisztiznek, láthatóan értik, hogy kulcsfontosságú, hogy ne legyen széthajtva.
Eléggé lesarkítod. Az, hogy valaki rotál nem azt jelenti, hogy a 60. perctől kettesével-hármasával kapkodjuk le a játékosokat és minőségben sokkal gyengébbel pótoljuk. Ráadásul nem mindegy miért hozzuk le. Vegyük az Edspanolt. Az 55-60. perctől már nem igazán volt kétséges, hogy mi lesz a vége. A góljuk után is elkezdtük csak tartani a labdát, nem is erőltettük már a támadást, ők sem voltak már igazán veszélyesek. Ennek ellenére fent maradt végig Yamal, Lewy és Raphinha is csak az utulsó 5 percre jött le. És itt nem 2-3 meccset kell venni, hanem 15-16-ot.
Ha mondjuk vessszük az 5-6 legfontosabb játékosunkat, akit minőségben nagyon nehezen vagy egyáltalán nem pótolhatunk átlaagban mind bőven 80 perc fölött játszottak és nagyon sok korán, kiscsapat ellen eldőlt meccsen lettek csak mérkőzés végső szakaszában vagy egyáltalán nem lecserélve. Ráadásul teszem azt a támadótriót nem egyszerre a 60. percben kell lehozni a pályáról hanem meccsről meccsre mást, eredménytől, időtől függően. Nyilván egy Bayern vagy Real nem ugyanaz mint egy Alaves és ez is változik.
Yamal, aki 17 éves, folyamatosan faragják, rengeteget fut az utóbbi két hónapban több mint 1500 percet és 20 meccset játszott, úgy hogy nyáron alig pihent, mert letolt kezdőként egy EB-t az elejétől a végéig. Raphinha is hasonló, de ő jó korban van legalább.
Casádóról már írtam, ahogy Fortnak is említettem azt nemrég kapott két meccset, viszont ha Martin vagy Casádó is kapott megfelelő lehetőséget, talán ő is érdemelhetne kicsit többet, de most nem ő van a középpontban.

Az a brutális támadótriónk eddig minden meccsen kezdett és túlnyomó részben vigig is játszották és mindezeket többnyire 3 naponta. (Raphi és Yamal egyedül az Osasuna ellen nem, de ott is beálltak) De a nagyobb gond, hogy Lewy 36, Yamal pedig 17 éves és még hátra van kb. 40-45 klub (attól függően hol meddig jutunk) és ki tudja hány válogatott mérkőzés. Ráadásul sok-sok szezon után most tartunk igazán ott, hogy viszonylag hamar lezárjuk ezeket a meccseket, ahogy telik az idő pedig pont a keményebb ki-ki meccsek jönnek.

Nem azt mondom, hogy ezt Flick kiugróan rosszul csinálja, de ha lehet vele kapcsolatban valami negatívumot említeni, talán ebbe az aspektusba tudnék picit belekötni, mert mást nem igazán látok.
Amúgy én inkább Michelt favorizáltam az új edző kapcsán, de szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy szerencsére Flick érkezett, nem tudom mikor volt utoljára ilyen jó igazolásunk. :D :D
Forca Barca!!!!
18Barca99
Capitá del Barça

2024.11.08. 14:04:34

Chino írta:
Én még idevenném Flick "hibája" közé a rotációt. Főleg ami a támadósort illeti, de a középpályán és a védelem jobb oldalára is ráférne egy kis pihentetés. A meccsek túlnyomó részét hamar eldöntjük, általában legkésőbb a 60. perc körül már jöhetnének le az emberek.
Én nem érzem azt, hogy ne rotálna kellőképpen. Az Osasuna elleni és az előtti meccsekből tanult, ez színtisztán látszik. Hozzáteszem visszatért azóta pár további játékos akikkel lehet is érdemben rotálni.

De ha megnézem a legutóbbi meccseket, ahol tényleg érdemben hamar eldöntöttük a meccseket (ide szerintem a Bayern meg a Real elleni meccseket nem kellene felhozni, bár ott is viszonylag hamar belenyúlt). De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem Fifa25, hogy lehozom pihentetni a sokat játszó játékosokat minél előbb és minden működik ugyanúgy.

Az Espanyol ellen az általad hiányolt jobb oldali rotációt tekintve pl. Fort kezdett. Az 56.ban lekapott 2 kp-t, és életveszélyesek lettek az ellenfél támadásai, kaptunk vagy 3 darab 5 milliméteren múló lesgólt, meg egy szabályosat, eltűnt a középpályás előnyünk. Szerintem ha ebbe még belecserél 5 percen belül még 2-t, nem biztos, hogy nem lett volna szoros a vége az egyébként addig sima meccs.

Előtte a Sevilla ellen a 76. perc már egy sem volt fent a kezdő támadóhármasból (66.-ban jött le Raphi meg Lewa), és Pedri is pihent egy kicsit a végén.

Bl-ben meg szintén 67. percben már 4-et cserélt, és gyanítom, hogy nem Cubarsi jön le ha nincs az a csúnya fejsérülés. Lejött Raphi, Lewa, Pedri is, és sztem Yamal is jött volna ha nincs a Cubarsi eset. Szóval én azt gondolom, hogy tanult a korábbiakból és amint megvan a nagy előny, akkor cserélget. Sőt a kezdőben is vannak rotációk - ahol erre lehetőséget ad a keret.

Szóval összességében pont az ellenkezőjét látom és a kulcsfigurákat igyekszik hamar lehozni - akik kapcsán egyébként külön öröm, hogy nem hisztiznek, láthatóan értik, hogy kulcsfontosságú, hogy ne legyen széthajtva.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.11.08. 09:56:31
Viszont cserében altatóként nem jó, valamit valamiért. Bár még ez sem igaz, legtöbbször olyan gyorsan lerendezzük, hogy a meccs utolsó fél órája kifejezetten pihentető, és csak néha zargatják már gólokkal az embert.

Amúgy elég szomorú, hogy külsős edző kell a megfelelő fizikai felkészítéshez. Ezt Barcelonában nem lehet megtanulni?
bunga írta:
2024.11.08. 09:34:16
Remélem, de Jong ügyében Flick szava lesz a döntő (bármi is legyen az), nem pedig Decoé.
Na ebben biztos lehetsz szerintem. Flick most tuti, hogy 100%-os bizalmat élvez, ha nem lenne Gerard Martin, azt mondanám, teljesen tökéletes minden meglátása minden játékosról. Ha Flick azt mondaná, hogy neki tetszik xy játéka a Mönchengladbachból, meg se nézném, ki az és mit tud, csak telefonálnék, szerintem ha nem is ennyire, de Laportáék is így állnak most a dologhoz. Ha meg fordítva van, hogy Deco javasol 10-20 játékost a piacról, akkor Flick tuti alaposan kielemzi mind, és azután dönt, és azt meg is kapja (ha anyagilag lehetséges nyilván, az lesz még egy darabig a fő akadály). Nem tartok már olyantól, hogy veszünk egy régimódi vkp-t és 10-esben toljuk.
Azért erre annyira nem vennék mérget, nem tudni milyen pontosan a viszony Laporta/Deco és Flick között az átigazolások terén. Főleg annak tekintetében, hogy még gyakorlatilag nem működtek együtt igazolási szezonban. Vagyis nyáron még nem lehetett tudni, hogy Flick munkája hogyan érik be, milyen eredmények lesznek, így kicsit látatlanba a vezetőség szerintem nem adott annyira a német szavára.
Azt ugyanakkor nagyon remélem, hogy tényleg úgy fog működni a klub, hogy elsősorban az edzővel kommunikálnak egy igazolás esetében és az ő véleménye lesz a meghatározó.
Én még idevenném Flick "hibája" közé a rotációt. Főleg ami a támadósort illeti, de a középpályán és a védelem jobb oldalára is ráférne egy kis pihentetés. A meccsek túlnyomó részét hamar eldöntjük, általában legkésőbb a 60. perc körül már jöhetnének le az emberek. Pedri és Koundé például az a két játékos, akik a legtöbbet robotolnak egy-egy meccsen.
Torrét például nem igazán értem miért hanyagolja, főleg a Sevilla meccs után. Nyilván vissza kell rázni Fermint és Olmonak is jól jöhet a perc, de előbbi kárára már játszhatott volna. Ahogy Fort is elég kérdőjel (bár az utóbbi időben már kétszer kapott perceket, hátha megindul). Itt jön be a képbe pl. GM is. Ha legalább egyszer kipróbálta volna ott Fortot és mondjuk nem tetszik neki, bármilyen teljesítményt is hoz le, akkor azt mondom OK, ő jobbnak látja Martint, de hogy erre még lehetőséget sem kapott elég érdekes, pedig a vaknak is feltűnik, hogy mit alkot ott a barátunk (Cuencát is inkább nézném ott).
Yamal is a válogatottal több mint 1500 percnél tart Ha így folytatja a végén már 5000 körül lesz.

Nyilván ez még változhat és valamennyire biztos változni fog, csak kérdés mennyire. Annyira nem vészes nála a rotáció, nem mindig ugyanaz a kezdő 11 van 80, perces cserékkel, de talán az extrém idősek és fiatalok kaphatnának több pihenőt így hogy 3 naponta jönnek a meccsek.

Arra még kíváncsi leszek, hogy fog-e valakit még bepróbálni az Atleticből. Unai szerintem a teljesítményével simán rászolgált, ráadásul Raphinha jelenlegi posztját tökéletesen lefedné de mondjuk Primet is megnézném néha egy-két eldőlt meccsen. A következő egy hónapban lesznek olyan meccsek, amik valószínűleg nem lesznek olyan kiélezettek. (pl. hazai Leganes, Las Palmas)

A munkájának a többi részével viszont 110%-osan elégedettek lehetünk. Azt ugyan nem gondoltam, hogy nem leszünk benne a top 3-ban a bajnokságban vagy nem férünk a BL-ben a legjobb tizenhatba, de eddig magasan az elvárásaim felett teljesít a csapat mind eredményekben, mind játékban, mind skalpokban.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2024.11.08. 11:25:16

bence0330 írta:
bunga írta:
Remélem, de Jong ügyében Flick szava lesz a döntő (bármi is legyen az), nem pedig Decoé.
Na ebben biztos lehetsz szerintem. Flick most tuti, hogy 100%-os bizalmat élvez, ha nem lenne Gerard Martin, azt mondanám, teljesen tökéletes minden meglátása minden játékosról.
Én tartok tőle, hogy Laporta akar majd megint egy nagyot gurítani és mindkenképp hoz valakit drágán a nyáron, akkor is, ha Flick-nek nem kell. Tippre nem Flick erőltette Olmo-t vagy Nico-t sem.

Az más kérdés, hogy Flick-ből kinézem, hogy bárkit idehoznak neki, talál helyet a csapatban, és nem akar mondjuk Valverde módjára mindenkit a hiányposztra beerőltetni, ahogy Griezmann-al meg Coutinho-val történt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

Viszont cserében altatóként nem jó, valamit valamiért. Bár még ez sem igaz, legtöbbször olyan gyorsan lerendezzük, hogy a meccs utolsó fél órája kifejezetten pihentető, és csak néha zargatják már gólokkal az embert.

Amúgy elég szomorú, hogy külsős edző kell a megfelelő fizikai felkészítéshez. Ezt Barcelonában nem lehet megtanulni?
bunga írta:
Na ebben biztos lehetsz szerintem. Flick most tuti, hogy 100%-os bizalmat élvez, ha nem lenne Gerard Martin, azt mondanám, teljesen tökéletes minden meglátása minden játékosról. Ha Flick azt mondaná, hogy neki tetszik xy játéka a Mönchengladbachból, meg se nézném, ki az és mit tud, csak telefonálnék, szerintem ha nem is ennyire, de Laportáék is így állnak most a dologhoz. Ha meg fordítva van, hogy Deco javasol 10-20 játékost a piacról, akkor Flick tuti alaposan kielemzi mind, és azután dönt, és azt meg is kapja (ha anyagilag lehetséges nyilván, az lesz még egy darabig a fő akadály). Nem tartok már olyantól, hogy veszünk egy régimódi vkp-t és 10-esben toljuk.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.11.07. 20:43:27

FcBarcelona1 írta:
2024.11.07. 11:25:57
Szerintem óriási dícséretet érdemel a vezetőség is, hogy mert kimozdulni a "komfort zónából".
Bizony, bár így belegondolva vicces, hogy a vezetőségből volt akinek Marquez lett volna a befutó. Most hogy Laporta, vagy Deco ragaszkodott Flickhez, ezt nem tudom, de szerencsés döntés volt. Évek óta rengetegen láttuk és mondtuk ezt, hogy külsős edző kell, aki komoly hangsúlyt fektet a fizikális felkészítésre. Jól látható, hogy enélkül egyszerűen lehetetlen felvenni a top csapatokkal a versenyt.

Érdekes, hogy bár rengeteg gólt lövünk, szerintem sokkal kevésbé "Barcás" a játék, mint azt megszokhattuk az elmúlt 1-2 évtizedben. De ettől függetlenül elképesztően élvezetes nézni a meccseinket, mindegyik után úgy fekszem le, hogy vigyorgok mint egy tejbetök. :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.11.07. 19:22:19

Mindkettőt megvedenem,mert a gól egy aspektus,majd beesik,de a játékban full rendben volt mindkét csapat,amit én hosszabb osszefoglalobol letudtam szűrni. Mindkettő full dominanciat mutatott rengeteg lehetőséggel. Kikapott mindkettő,benne van, de focizni akart mindkettő, és a kapujukhoz szegezték az ellenfeleket.
Kép
Kép
Kép
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.07. 11:25:57

bence0330 írta:
2024.11.07. 00:33:41
PSG kikapott, jelenleg nincsenek a top24ben! :D De LE legalább szépen uralja a passzok számát meg a labdabirtoklást (sajnos Dembéléből játékost faragott emellett, bár neki is egy szezonjába telt...).
Áthozom ide.
https://barcauniversal.com/barcelona-ac ... nsi-flick/
Amíg mi gólrekordokat döntünk, Enrique a góllövésre panaszkodik
https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2 ... e_vignette
Lehet nem Asenaiot kellene feltolni csatárnak, mikor van egy Kolo Muanija és egy Goncalo Ramosa.
Továbbra sem bánom, hogy Flick lett az edző. Tegnap volt szó Guardiola-ról is.
Lehet, hogy inkább a hollandok pökhendi stílusát sikerült elsajátítani a spanyol edzőknek a focijuk helyett.
De ott van Arteta, Guardiola tanítványa is, a világ egyik legdrágább keretével, csatár nélkül a BL-ben 4 meccsen 3 rúgott góllal.
Mindezt teszi ezt Flick ezzel a kerettel, sok sérülttel, vagy sérülésből visszatérő játékosokkal, fiatalokkal.
Szerintem óriási dícséretet érdemel a vezetőség is, hogy mert kimozdulni a "komfort zónából".
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.06. 14:20:18

FcBarcelona1 írta:
2024.11.06. 08:50:44
Bence egyetértek veled.
De Flicknél túl kicsi a minta, túl kevés ideig volt még edző.
Én is úgy látom, hogy jobb sok mindenben, mint az első polcra tett edzők, sőt, van amelyiket néha lejjebb tenném, és az sem mindegy, hogy milyen a kerete, vagy mennyire illik a stílusa a vezetett csapathoz.
Mourinhot is belövik egy védekező edzőnek, mégis az ő Realja lőtte anno a legtöbb gólt a bajnokságban, ha jól emlékszem 117-et.
Guardiola stílusa pl. nem nagyon feküdt a Bayernnek, de pl. Mourinhot nem tudnám elképzelni a Barca kispadján.
Ez a stílus kérdése pedig szerintem szubjektív. Szerintem Flick stílusa sokkal közelebb áll az eredeti stílusunkhoz, (holland foci) mint az elspanyolosított oldalpasszos holland foci, ahol idővel elfelejtettük, hogy a meccseket gólra és nem labdabirtoklásra, passzok számára játszák.
Szerintem a totális futball éppen a jelenlegi Barcára illik. direkt, gólratörő játékot játszunk, megszállva az ellenfél térfelét, feltolva a csapatot oda, ahol ha a Vkp-s, ha a kp-s, ha a szélső akár a védő tör a kapura, bármelyik gólhelyzetbe kerülhet, és a helyére visszalép valaki. Az egész csapat egységes.
Szerintem valamiért mintha ki lett volna forgatva ennek a stílusnak egyes jellemzői, mint a "labda fusson a játékosok helyett" vagy a domináns játékot a labdabirtoklás, és a sok passz eredményezi, de a focit továbbra is gólra játsszák

Minden más a keret minőségén múlik.
Mivel Flick jelenleg a keret hiányosságait teljes mértékben kompenzálja, így jelenleg a legjobbak egyike, de ahhoz, hogy tartósan oda is kerüljön, eredményeket kell elérnie, és ezt fenn kell tartania hosszú távon.
Szerintem nem kell ennyit belelátni, hogy Flick most milyen stílust akar meghonosítani, milyen iskolát követ. A legnagyobb erénye pont az, hogy nem stílushoz igazítja a játékosokat, hanem pont fordítva. Megtalálja/megtalálta, hogy a játékosállomány, hogyan a legütőképesebb, egy-egy játékos hol és hogyan képes a legtöbbet kihozni magából és nem úgy kezdett, hogy most tiki-takát, kontrajátékot, bunkert stb. akar játszatni, hanem olyan ötvözetet, ami a legoptimálisabb mindenki számára.

A Pep-féle csapatot pedig nem lehet párhuzamba állítani a jelenlegivel. Nekik nem kellett szinte 0-ról kezdeni, az a stílus szinte kódolva volt bennük, már a B-csapat edzőjeként is ennek az irányába indult, azoknak a játékosoknak a túlnyomó része kis túlzással csukott szemmel tudta mi a teendő. Nem azt mondom, hogy emiatt neki semmit sem kellett csinálni, mert nagyon sok munkát igényelt, ráadásul ő kellett, hogy ezt bátran elkezdje. A Citynek is a játékosállománya minimum olyan jó, mint az akkori Barcáé, de ugyanazt játszatni nem tudják, legfeljebb momentumokban.
Sőt, én sem Koemannal, sem bármely korábbi edzővel nem vonnék párhuzamot Flick esetében, mert azóta kezdődött a post-Messi éra, ami hatalmas változással járt. Már Valverde utolsó évében elkezdődtek a találgatások, hogy mi lesz, ha a Bolha eligazol/visszavonul, Tito után már egyértelműen hozzá lett igazítva a csapat taktikája. Talán Suarez legjobb éveiben változott kicsit.
Eddig úgy tűnik Flick a legalkalmasabb alapjaiban megreformálni a csapatot, Xavi alatt is látszott, hogy nagyon hiányzik az a faktor, ami korábban megvolt.

Nem mellesleg szinte minden meccsünk élvezetes. Nem csak a gólok vagy eredmények miatt, hanem már maga a játék miatt is megéri leülni meccset nézni, kis, közepes és nagycsapatok ellen egyaránt. Háborgunk az Espanol miatt, hogy rosszul játszottunk, miközben egy félidő alatt lemostuk őket a pályáról és a másodikban visszavettünk az iramból. Az utóbbi jó néhány szezonban egy ilyen meccsnek örültünk volna.
Ezért tartok tőle, hogy ha majd jön egy hullámvölgy (ami szinte borítékolható) nagyon nagy lesz az elégedetlenkedés, még akkor is, ha szenvedve hozzuk az eredményeket.
A Real szurkolók akkor nem tudom mit mondjanak, szökőévente van egy igazán jó meccsük és még az eredmények se jönnek annyira.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.06. 12:19:56

Érdekes, mert a lesszabály az egyetlen, amibe nem lehet belekötni. :D

Amúgy az Espanol meccsen azt felejtik el sokan, hogy visszavettünk. Szándékosan. Ha nem vettünk volna vissza, lövünk még 1-2-3-at, és akkor az Espanol is belőhette volna azt a szűken beintett gólját, és semmi jelentősége nem lett volna.

De vissza: én egy ennél komolyabb elemzésben azt olvastam, hogy Flick pont a félautomata VAR rendszer bevezetésének hallatán döntött erről. Így ugye nincs csalási lehetőség sem (én annyira nem feltételezek ilyet, de attól még tény, hogy ez megszűnt, mert még a labda elrúgásának pillanatával sem lehet variálni, ez most már teljesen 100%-os), illetve nem lehet az sem, hogy a bíró beint 7 lest, és a nyolcadikat már nem, mert cikinek érzi, és úgy érzi, valahol tévedett. Tuti kaptunk volna így egy gólt a Reáltól. Tudta, hogy végre mérnöki precizitással lesz majd ez behúzva, és azt is, hogy emiatt legalább minden rajtunk múlik. Ha elrontjuk, mi rontottuk el, de mi is betanulhatjuk óramű pontossággal, és ha sikeresen alkalmazzuk, nem lehet belőle gond. Ezért tud ennyire hinni benne, szerintem. Ha nincs félautomata rendszer, lehet nem ezt tolnánk.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.06. 12:04:56

Néhány érdekesség, amit nemrég olvastam.
99* állítottuk eddig lesre az ellenfeleinket.
Nemrég olvastam a Diario AS egyik újságírója szerint nem engedné, hogy Flick ilyen magasan húzza meg a védőfalat. Az lenne bátor dolog, ha a kapu előtt várták volna a Realt, és akkor kiderült volna ki az erősebb :)
Marca podcastjában arról beszéltek, hogy nem igazságos elvenni az Espanol féle lesgólokat, ahol alig lógott be a támadó
Az egyik Marcas újságíró szerint furcsa, hogy a VAR ennyiszer döntött a javunkra, és visszás, hogy a VAR üzemeltető cégnek valamilyen (meg nem nevezett) köze van a Barcához.
Varcelona :)
A Barca 40 gólt lőtt eddig a bajnokságban, a Real és az Atletico 39-et együtt, igaz a Real 1 meccsel kevesebbet játszott.
Ezt ki gondolta volna a szezon előtt.
Aki lemaradt volna róla:
erre csak beszúrnám a Pajares Paz volt játékvezető papagája élő adásban Real himnuszt énekel videót, ha valaki lemaradt volna. Hátha felderülnek Madridban is tőle :)
https://m.youtube.com/watch?v=Win2UK_iX ... ogcGFycm90
Valószínűleg Flick munkásságának ez az igazi dícsérete.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.06. 11:29:36

FcBarcelona1 írta:
Bence egyetértek veled.
Én is úgy látom, hogy jobb sok mindenben, mint az első polcra tett edzők, sőt, van amelyiket néha lejjebb tenném, és az sem mindegy, hogy milyen a kerete, vagy mennyire illik a stílusa a vezetett csapathoz.
Mourinhot is belövik egy védekező edzőnek, mégis az ő Realja lőtte anno a legtöbb gólt a bajnokságban, ha jól emlékszem 117-et.
Guardiola stílusa pl. nem nagyon feküdt a Bayernnek, de pl. Mourinhot nem tudnám elképzelni a Barca kispadján.
Ez a stílus kérdése pedig szerintem szubjektív. Szerintem Flick stílusa sokkal közelebb áll az eredeti stílusunkhoz, (holland foci) mint az elspanyolosított oldalpasszos holland foci, ahol idővel elfelejtettük, hogy a meccseket gólra és nem labdabirtoklásra, passzok számára játszák.
Szerintem a totális futball éppen a jelenlegi Barcára illik. direkt, gólratörő játékot játszunk, megszállva az ellenfél térfelét, feltolva a csapatot oda, ahol ha a Vkp-s, ha a kp-s, ha a szélső akár a védő tör a kapura, bármelyik gólhelyzetbe kerülhet, és a helyére visszalép valaki. Az egész csapat egységes.
Szerintem valamiért mintha ki lett volna forgatva ennek a stílusnak egyes jellemzői, mint a "labda fusson a játékosok helyett" vagy a domináns játékot a labdabirtoklás, és a sok passz eredményezi, de a focit továbbra is gólra játsszák

Mivel Flick jelenleg a keret hiányosságait teljes mértékben kompenzálja, így jelenleg a legjobbak egyike, de ahhoz, hogy tartósan oda is kerüljön, eredményeket kell elérnie, és ezt fenn kell tartania hosszú távon.
Persze, ezért mondom, hogy szerintem, ha lett volna 20 éve. A minta kicsi, de az a kis minta (2,5 év) gyakorlatilag teljesen hibátlan, de olyan szinten az, amit nem nagyon láttunk még másoktól, vagy akitől igen, az tényleg az a szűk top3, akikhez mérem. És azért ők nem ilyen kerettel tolták. Ehhez már lehet, hogy öreg is amúgy, kétlem, hogy 20 évig edzősködik - aztán persze ki tudja. Szerintem sokat vesztett vele a foci, hogy ennyit várt vele. Ő maga is sokat vesztett, nem tudom elképzelni, mi lehet az oka ennek a 15 évnyi hiátusnak. Azt még megértem, hogy a németeknél ki akarta próbálni magát - bár látványosan ő az edzésmódszerei miatt zseni főleg, és ez nem feküdt neki, ott ebből semmit nem tudott megvalósítani. De remélem mostantól egyrészt sok-sok évet marad itt, 4-5 év alatt szerintem szinte biztosan nyerne BL-t, másrészt ha mégsem, akkor bizonyít egy top csapat élén. Amúgy az eddig egységnyi idő alatt mutatott szintje mellett az egész ember iszonyat szimpatikus, stílusos, nagyon jó az imidzsünknek is. Persze ebben Pep és Carlo sem volt más.

Egyetértek, ez szerintem is a totális foci definíciója, kb minden elemében. Ő maga is mondta hogy a holland iskolát érzi a leginkább a magáénak, az az alapja az elképzeléseinek. És ez látszik is. Ha az ellen nem BM-Madrid szint, akkor nem is engedjük ki a félpályáról őket, nyilván utóbbiak ellen azért ritkábban dominálunk, de hát ez nem meglepő. Én értem, miről ír Bob, neki Pep az etalon (viszont Pep is ezt nálunk, illetve utána a BM ellen csinálta utoljára. A Cityben már abszolút azt próbálja játszani, mint Flick, szóval úgy fogalmaznék, hogy a Barcás Pep az etalon), hozzá mér mindent, nincs ezzel gond, de szerintem az emberek többsége gólokat akar látni, agresszivitást akar látni. A Barca-drukkerek nagy többségét tuti nem zavarja, hogy kevesebb passz előz meg egy helyzetet, amíg szétgyilkolunk kb mindenkit, ráadásul amúgy nem elveszítve az identitásunkat sem, szóval nem egy Mourinhot nézünk 4 kontrával 4-0-ákra nyerve.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.11.06. 11:21:29

Bob_Marley írta:
2024.11.05. 22:31:42
Kezd érzésem szerint ez átesni óriási túlzásokba. Vezetjük a bajnokságot, örülünk,de olyan kijelentésekkel eléggé várnék ki milyen meg mennyire utóbbi idők edzője. Főleg annak tükrében,hogy az Espanyol ellen már látszódott valami amit speciel én meg biztos mások is szeretnének látni, de még olyan messze vagyunk attól a focitol amit pl Pep Cityje játszik mint Makó Jeruzsálemtol és ami a Barca,totális futball ismérve.
Minek is kéne Pep focijàt játszani? Én is szerettem azt a focit, de ahhoz csúcs keret kell és nézd meg egy ember kiesett ( Rodri) és màris milyen rondán néz ki az a Pep foci. Nyílván túlzás, h ő a legjobb edző, de sztem a legjobbak között simán emlegethetjük. Az meg, h mi volt az Espanyol ellen szintén egy fura dolog ugyanis az elődöknél is volt bőven hasonló..
FcBarcelona1
Capitá del Barça

Bence egyetértek veled.

Válasz küldése