Nagybetűs LEGENDA!
Iniesta, your football will live on forever. pic.twitter.com/bjrCf6GBIJ
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 8, 2024
Flick első nyilatkozataiban kiemelte egy vkp-s fontosságát, aztán ahogy ment előre az idő és csökkent a nike-lelkesedés, hirtelen már nem kellett neki. Nekem ez alsó hangon gyanús. Szerintem szimplán elfogadta, hogy nem kap.
Nem lett volna megvalósítható.
Persze, a az alapembereink másik fele meg kb egy percet nem pihent, ilyen taktika mellett ezt nem is lehet bírni. De pont ezért kellett volna a keret mélyítésére és a lyukakra fordítani az energiát, ha itt lenne egy Fofana, Koné, Thuram közül valaki 20-30 misiért, nem kéne sírni annyira, hogy Christensen sérült, vagy ha visszahozunk egy Minguezát csak akár, hogy magasabb szintről ne is beszéljek, legalább nem kéne azon aggódni, hogy ki ér vissza a gyors támadóval. Ezek megvalósítható üzletek lettek volna, akár egyszerre kettő is. És akkor nem Garciát kell beállítani a mezőny egyik legfizikálisabb, legerősebb játékosaiból álló csapata ellen.Barcaman1993 írta: ↑2024.09.20. 08:09:58bence0330 írta: ↑2024.09.19. 22:33:32Szánalmas. Még 10 emberrel is versenybe lettünk volna 0 közeli teljesítményekkel a játékosainktól, ha lenne akár csak 1 jó vkp-s meg még egy gyors védő a csapatban. De nekünk Olmo kellett. Teljesen szét lett verve nyáron a klub (oké, ennek egy része a 2-3 nagy hiányzó), pedig már tavaly sem volt épp mély vagy top keretünk. Igen, Tebas egy idióta, de sokkal jobban kihasználhattuk volna még így is azt a kis lehetőségünket. Idén lehet meglépnek előlünk az olaszok, viszik a jó játékosokat 20 milliókért, mint a cukrot.
Kellett volna egy vkp, de sokkal nagyobb baj szerintem, hogy egyszerre sérült Olmo, Bernal, De Jong, Gavi és Fermín is. Konkrétan több a sérült az alapembereinkből, mint az egészséges.
Szerintem pedig tegnap Olmo hiányzott a legjobban. Egyszerűen benne és Yamalban van meg a váratlan. Tegyük fel, felépülnek a sérültek, a védekező feladatokat De Jong, Christensen, Gavi, majd Bernal meg fogja oldani. Casadot is csak dícsérni tudom, utóbbi 2 meccs, 2 gólpassz, és fontos szerelések. Szerintem jó lesz Roberto utódjánakBarcaman1993 írta: ↑2024.09.20. 08:09:58bence0330 írta: ↑2024.09.19. 22:33:32Szánalmas. Még 10 emberrel is versenybe lettünk volna 0 közeli teljesítményekkel a játékosainktól, ha lenne akár csak 1 jó vkp-s meg még egy gyors védő a csapatban. De nekünk Olmo kellett. Teljesen szét lett verve nyáron a klub (oké, ennek egy része a 2-3 nagy hiányzó), pedig már tavaly sem volt épp mély vagy top keretünk. Igen, Tebas egy idióta, de sokkal jobban kihasználhattuk volna még így is azt a kis lehetőségünket. Idén lehet meglépnek előlünk az olaszok, viszik a jó játékosokat 20 milliókért, mint a cukrot.
Kellett volna egy vkp, de sokkal nagyobb baj szerintem, hogy egyszerre sérült Olmo, Bernal, De Jong, Gavi és Fermín is. Konkrétan több a sérült az alapembereinkből, mint az egészséges.
bence0330 írta: ↑2024.09.19. 22:33:32Szánalmas. Még 10 emberrel is versenybe lettünk volna 0 közeli teljesítményekkel a játékosainktól, ha lenne akár csak 1 jó vkp-s meg még egy gyors védő a csapatban. De nekünk Olmo kellett. Teljesen szét lett verve nyáron a klub (oké, ennek egy része a 2-3 nagy hiányzó), pedig már tavaly sem volt épp mély vagy top keretünk. Igen, Tebas egy idióta, de sokkal jobban kihasználhattuk volna még így is azt a kis lehetőségünket. Idén lehet meglépnek előlünk az olaszok, viszik a jó játékosokat 20 milliókért, mint a cukrot.
Nincs már ilyen szabály, hogy sérülés esetén hozhatunk valakit szezon közben a ligából.gránit írta: ↑2024.09.11. 12:22:16Szerződés nélküli játékost bármikor igazolhatunk. Szerződésest legközelebb elvileg már csak télen, de vészhelyzet esetén a Liga jóváhagyásával átigazolási szezonon kívül is, Braithwaite is így lett leigazolva.
Ezzel egyetértek. Értelmetlennek tartom, hogy úgy szórjuk el a játékosainkat, hogy közben alig van kit bevetnünk. Annak meg végképp nem látom értelmét, hogy könnyelműen lemondunk azokról, akikben van némi potenciál, majd vásárolgatjuk őket vissza. A saját játékosainkat. És csodálkozunk, hogy tele vagyunk adóssággal. Akiben van potenciál, azt be kell építeni. Puyol kb a harmadik, Xavi kb a negyedik A-csapatos szezonjában vált igazán alapemberré. Ma őket is kölcsönadogatnánk az első év után, aztán szerencsésebb esetben vennénk őket vissza 30-30 millióért. Ennek semmi értelmét nem látom.
A Real Madrid nagyon sok saját nevelésű játékost értékesít, olyanokat, akik esélytelenek arra, hogy később a Real Madridban játszanak. Akikben van potenciál, azt inkább meg kell tartani, és lassan beépíteni, mintsem drágán visszavásárolni.
Szerződés nélküli játékost bármikor igazolhatunk. Szerződésest legközelebb elvileg már csak télen, de vészhelyzet esetén a Liga jóváhagyásával átigazolási szezonon kívül is, Braithwaite is így lett leigazolva.Faramuci69 írta: ↑2024.09.11. 09:07:20Most akkor hozatunk még valakit szeptemberben? Ez a Mingu Géza projekt egy januári opció?
Ezzel egyetértek. Értelmetlennek tartom, hogy úgy szórjuk el a játékosainkat, hogy közben alig van kit bevetnünk. Annak meg végképp nem látom értelmét, hogy könnyelműen lemondunk azokról, akikben van némi potenciál, majd vásárolgatjuk őket vissza. A saját játékosainkat. És csodálkozunk, hogy tele vagyunk adóssággal. Akiben van potenciál, azt be kell építeni. Puyol kb a harmadik, Xavi kb a negyedik A-csapatos szezonjában vált igazán alapemberré. Ma őket is kölcsönadogatnánk az első év után, aztán szerencsésebb esetben vennénk őket vissza 30-30 millióért. Ennek semmi értelmét nem látom.
Nem biztos, hogy a Celta belement (volna), és Mingunál sem tuti, hogy reális opció volt. Ha kimaxolásról beszélünk, talán az lett volna a legjobb, egyetértek de nem csak mi ülünk az asztalnál. Szerintem ez is egy olyan deal volt eladási oldalon, amire sok rosszat nem lehet mondani. A legtöbb ilyen volt, és igazából az az 1-2 ami nem, a körülmények ismeretében sem jó, de érthető (Kessié, Griez).
Ebben az esetben mire gondolsz a potenciál felméréséről? Vagy kinek a részéről? A vezetőséget én 99%-ban felmenteném, ha eladnak egy játékost, akit nem kéne, mert az edző egyáltalán nem számít rá. Az még a Citynél sem fog a padon ücsörögni feleslegesen, hát még nálunk, ahol minden szorít. (Nekem Xavinál az a fajta kicsit orrfelhúzós igény nem volt túl szimpi, Flick tuti kihozott volna valamit egy játékosból, akkor is, ha nem az álmai netovábbja.)Troym írta: ↑2024.09.11. 08:48:29Nekem ez azt mondja, hogy egyrészt lövésünk nincs a játékosok potenciáljának méréséről, másrészt nem is gondolták végig rendesen.
Ennyi erővel 2 évre kölcsönadjuk anno a Celtának 0 Euróért (lásd Roque), akkor még mindig nálunk lenne a játékjoga és ugyanúgy fizették volna a bérét a 2 év kölcsön alatt. Mitől jobb eladni 0 Euróért, mint simán kölcsönadni?
Sima kölcsönadás esetén most lenne egy spanyol válogatott kerettag játékosunk ingyen akár játszatni, vagy eladni a játékjogának 100%-ért.
1. milyen tapasztaltod és rálátásod van milliárd dollár bevételű cégek pénzeszközeinek kezelésében?Troym írta: ↑2024.09.11. 08:48:292022-ben 4 millióból hogy csinálsz 5-t? Pl Magyar állampapír kamata 10-15% volt és nem megyek bele hosszasan befektetési alapok témábamenczel írta: ↑2024.09.11. 06:39:55
Túl korán van vagy te nézted be ennyire, hogy az első és második opció pont ugyanannyit hoz? ))
1. forgatókönyv nagyjából stimmt (bár kíváncsi vagyok milyen részvénybe/kriptoba raknád h két év alatt 20%-t hoz): 11m
2. forgatókönyv: bevesszük 9m, elmegy a te általad mondott 20-ért : 11m
2. forgatókönyv, ha mi magunk visszavesszük, mert a visszavásárlási opció egy más dolog.
Ha most vissza akarnánk hozni, akkor 9 millióba kerülne. Ha 3-4 millióért eladjuk, akkor is tehettünk volna visszavásárlási opciót és ugyanúgy hozhatnánk vissza 9 millióért, viszont elméletben a számlánkon lenne az a 3-4 millió, amennyiért anno eladtuk, tehát igazából 6 millióért lehetne visszahozni.
2022-ben 4 millióból hogy csinálsz 5-t? Pl Magyar állampapír kamata 10-15% volt és nem megyek bele hosszasan befektetési alapok témábamenczel írta: ↑2024.09.11. 06:39:55
Túl korán van vagy te nézted be ennyire, hogy az első és második opció pont ugyanannyit hoz? ))
1. forgatókönyv nagyjából stimmt (bár kíváncsi vagyok milyen részvénybe/kriptoba raknád h két év alatt 20%-t hoz): 11m
2. forgatókönyv: bevesszük 9m, elmegy a te általad mondott 20-ért : 11m
Nekem ez azt mondja, hogy egyrészt lövésünk nincs a játékosok potenciáljának méréséről, másrészt nem is gondolták végig rendesen.
Túl korán van vagy te nézted be ennyire, hogy az első és második opció pont ugyanannyit hoz? ))Troym írta: ↑2024.09.10. 18:26:30Az!
Ha eladjuk teszem azt 4 millióért és csak simán befektettük volna a pénzt 2022ben, akkor most lenne 5 milliónk és ugyanúgy kikötheted akkor is a visszavásárlást.
A pénznek van időértéke, 2 éve ment el, az összeg nyilván ma többet érne.
1. forgatókönyv
Eladjuk 4m + 30%-ért.
Ma lenne mondjuk 5 millió a számlánkon és mondjuk a következő eladás nem 50, hanem 30%-a.
Ha 20 millióért adná el a Celta, akkor 5m + 30% * 20miliió = 11 millió
2. forgatókönyv
Vagy visszavehetnénk 9 millióért, amiből meglenne 5, tehát kvázi 4 millióért.
Ha ez volt az ára a 9 misis visszavásárlásinak, akkor igen, sokkal jobb így, mint kapni érte 3-4 milliót és 15-20 misis visszavásárlásit iktatni bele. Az már akkor is nyilvánvaló volt szerintem Laportáéknak, hogy hülyeség elengedni, de hát ha az edző ezt mondja, muszáj, és minél inkább próbálták visszafordíthatóvá tenni, és ebből a szempontból nagyon jó döntést hoztak. Ha a továbbértékesítési %-a is emelkedett ezzel a 3-4 millióval kevesebb (0) eladási díjért, akkor aztán nincs is kérdés, és tuti, hogy több pénzt fogunk így keresni vele. Elég nyilvánvaló volt akkor is, hogy ha továbbmegy, akkor azt nem 4 millióért fogja megtenni, szóval számított az a továbbértékesítési % is eléggé. És azért abba a másik klubnak is van beleszólása bőven. Így meg gondolom úgy lehettek vele, hogy oké, az átigazolási "díjat" kivéve nekik ez elég rossz üzlet ekkora játékjoggal és ilyen relatív olcsó visszavásárlásival, de legalább ingyen kaptak egy elég erős játékost, win-win.Troym írta: ↑2024.09.10. 23:18:03Távozásakor 6m körül volt a piaci értéke.
Tényleg azt gondoljuk, hogy egy érvényes szerződéssel rendelkező 6m piaci értékű 23 éves játékosért irracionális kérés 3-4 millió és 30%??? Az nem zavar, ha a fórumon igen a válasz, jobban aggaszt, ha a vezetőség szerint ezt jól intézték.
Szerintem azon túl, hogy eladtuk, nem volt egy rossz üzlet. (Eladni meg muszáj, ha az edző nem számol vele...)
Csak akkor nem valószínű, hogy megkapod ezeket az opciókat. Nem véletlen az az ingyenes távozás.
Az!
Elvileg Gerard Martin kiszorította a B-ből is Alex Vallet nem? Legalábbis én ezt olvastam, ezért is ment már tavaly is kölcsönbe, igaz egy magasabb osztályba.
Riadon elég jól kerestünk, ahogy Fayéért is aránylag jó pénzt kaptunk plusz ha robbant apróért visszavehetjük vagy ha továbbadják abból is kapunk. Flicknek pedig amúgy sem nagyon kellett. Destnek fizethettük volna bérét, miközben olyan szűkös a keret, hogy regisztrálni nem tudunk, hogy majd hogy 2 hónapra egy több mint egy éves sérülés után játszhasson és ingyen menjen.Troym írta: ↑2024.09.10. 16:51:28A Laligában a játékoskeret maximális mérete 25 fő + tartalékcsapat és utánpótlás csapat játékosai játszhatnak, belőlük meccsenként 4.
Nálunk a 12, 22, 25 mezszámok nincsenek kiosztva, tehát hivatalosan a keret 22 fő és maximum 3 fővel lehetne bővíteni, szóval pénzügyektől függetlenül sem jöhetne 5-10 játékos, max 3.
Még mindig nem értem Mingueza megvétele pénzért miért jó nekünk, ha simán elengedtük a Las Palmasban játszó Araujot és az Levanteben játszó Vallet, plusz Destet, Riadot, Fayet az elmúlt 1 hónapban.
Tényleg egyik sem volt jó, de Mingueza pénzért meg az, pedig amikor itt volt és rendelkezésre állt ingyen, akkor meg nem kellett???
Ilyen gazdálkodással még 2036-ban is ugyanitt fogunk tartani FFP és pénzügyi alapon.
Egyetértek Bencével. Xavinak nem kellett, amúgy bhv-ként játszatta, akkor nagyon gyenge volt ott, most jól teljesített a Celtában. Ha valaki megérdemli, vissza kell hozni, mint Piquet, Albat vagy Fanregast. Nem mellesleg jó korban van, nem 16-17 éves gyerek.bence0330 írta: ↑2024.09.10. 17:02:03Azért Mingueza a fentiekhez képest más szint. De ezt nem a múlttal együtt kell nézni, hanem mostantól. Ha nekünk mostantól erősítés lenne, és relatív könnyen elérhető, akkor csak azért ne hozzuk pénzért (nem sokért!), mert egyszer hibát követtünk el az eladásával? Ha Pedro Alvareznek hívnák ugyanezzel a teljesítménnyel, és egész életében a Celtában játszott volna, akkor jobb igazolás lenne, mint így? Kétlem, sőt, ha már a Barcában is megállta a helyét egyszer - ergo bizonyított -, ráadásul itt nevelkedett, ergo a játékosok közé talán egy fokkal könnyebben illeszkedik be, akkor az még inkább alighanem plusz, mint mínusz az elbírálásban. Amúgy is a hibák jövőbeli elkerülésénél (meg amúgy is) az első lépés az a képesség, hogy beismerje az ember, ha hibázott, mert az nem könnyű. Egyébként is más edző igényei alapján távozott, szerintem sok jelentősége nincs.Troym írta: ↑2024.09.10. 16:51:28A Laligában a játékoskeret maximális mérete 25 fő + tartalékcsapat és utánpótlás csapat játékosai játszhatnak, belőlük meccsenként 4.
Nálunk a 12, 22, 25 mezszámok nincsenek kiosztva, tehát hivatalosan a keret 22 fő és maximum 3 fővel lehetne bővíteni, szóval pénzügyektől függetlenül sem jöhetne 5-10 játékos, max 3.
Még mindig nem értem Mingueza megvétele pénzért miért jó nekünk, ha simán elengedtük a Las Palmasban játszó Araujot és az Levanteben játszó Vallet, plusz Destet, Riadot, Fayet az elmúlt 1 hónapban.
Tényleg egyik sem volt jó, de Mingueza pénzért meg az, pedig amikor itt volt és rendelkezésre állt ingyen, akkor meg nem kellett???
Ilyen gazdálkodással még 2036-ban is ugyanitt fogunk tartani FFP és pénzügyi alapon.
Valle, Riad, Fayé relatív jó pénzekért mentek el, még nem bizonyítva semmit, szükségből (nem vitatkozok azzal, hogy ez most rossz volt-e vagy jó, eleve azt sem tudjuk, mennyire volt szükséges). Most helyettesítésre kéne valaki. Nem mondom, hogy meg lehetett volna nézni, mit tudnak, de szerintem semmi jelentősége ennek annál a konkrét szitunál, hogy hozzuk-e most ide, vagy ne. Ezt csak olyan környezetben szabad vizsgálni szerintem, hogy most megérné-e nekünk (meg hogy belefére-e, nyilván).
Nem is volt értelme kiszórni mindenkit, olyat is, aki már regisztrálva volt, hogy aztán most meg azon kelljen gondolkodni, hogy fizessünk valakiért és majd hogy illesztjük be. Amikor már volt regisztrált játékosunk nyáron. Ahogy azt sem tartom valami nagy ötletnek, hogy a saját játékosainkat veszegessük vissza 20-30-60 milliókért, ahelyett, hogy rotálnánk őket a csapatban.Troym írta: ↑2024.09.10. 16:51:28A Laligában a játékoskeret maximális mérete 25 fő + tartalékcsapat és utánpótlás csapat játékosai játszhatnak, belőlük meccsenként 4.
Azért Mingueza a fentiekhez képest más szint. De ezt nem a múlttal együtt kell nézni, hanem mostantól. Ha nekünk mostantól erősítés lenne, és relatív könnyen elérhető, akkor csak azért ne hozzuk pénzért (nem sokért!), mert egyszer hibát követtünk el az eladásával? Ha Pedro Alvareznek hívnák ugyanezzel a teljesítménnyel, és egész életében a Celtában játszott volna, akkor jobb igazolás lenne, mint így? Kétlem, sőt, ha már a Barcában is megállta a helyét egyszer - ergo bizonyított -, ráadásul itt nevelkedett, ergo a játékosok közé talán egy fokkal könnyebben illeszkedik be, akkor az még inkább alighanem plusz, mint mínusz az elbírálásban. Amúgy is a hibák jövőbeli elkerülésénél (meg amúgy is) az első lépés az a képesség, hogy beismerje az ember, ha hibázott, mert az nem könnyű. Egyébként is más edző igényei alapján távozott, szerintem sok jelentősége nincs.Troym írta: ↑2024.09.10. 16:51:28A Laligában a játékoskeret maximális mérete 25 fő + tartalékcsapat és utánpótlás csapat játékosai játszhatnak, belőlük meccsenként 4.