Joan Laporta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
dingdong
Jugador d'estrella

2024.10.10. 19:43:39

LE biztos megkapta a buksi simit a sejktől aki nem sajnálja az időt és a pénzt, hogy velünk kibsszon amikor csak tud. Ami ironikus hiszen LE alatt indult el ez az egész lavina a remontadaval. Mourinho szintű szövegelés csak a teljesítménye nem ugyanaz.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.10. 19:14:29

Chino írta:
2024.10.10. 15:12:03
Nekem meggyőződésem, hogy ha korábban nem jelentette volna be a távozási szándékát még mindig itt lenne. Akkor kezdtek el komolyan utódot keresni, jöttek is a konkrét nevek, amikor már meggondolta magát nyilván nem változtattak. Lehet ezt úgy felfogni, hogy csúnyán bántak egy legendával stb., de szerintem ez teljesen logikus, átgondolt és jó döntés volt.
Egy sikertelenebb szezon miatt nem gondolom, hogy elküldték volna.
Azt kihagyod, hogy azért nem lett teljes gatya a szezon, mert bejelentette, hogy elmegy és utána elkezdtek meccseket nyerni, kicsit úgy éreztem a távozási ötlete őt és a csapatot is felszabadította, pár hétig jótékony hatása volt.
Ott januárra annyi pofont kaptunk, hogy enélkül az impulzus nélkül szerintem még mélyebb gödörbe sodródtunk volna és a dobogó is kétesélyes lett volna, hogy meglesz. De gondolom azt Laporta se merte volna vállalni, így ha Xavi nem jelenti be teátrálisan, hogy majd nyáron távozik, akkor márciusra simán elküldték volna.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.10. 15:12:03

bence0330 írta:
2024.10.10. 14:12:13

Az már más történet, hogy mennyire kellett pont Xavit erőltetni, mert az full kamu, hogy más nem vállalta volna be. Egy Pep meg Klopp nem, ez oké, de rengetegen igen, főleg ha felvázolták nekik hogy télen azért kapnak erősítést. Ettől még a Xavis döntés sem volt rossz, utólag sem lett rossz, nem bukott meg Xavi, más lehet, hogy konkrétan megbukott volna, vagy valami CFC-MU sorsra jutottunk volna. És azért sok 0 km-es Masiás gyerek vitte sikerre a Barcát edzőként. Sőt, szinte csak az.
Szerintem ez a Xavis döntés kicsit propagandaszagú volt. A szurkolóknak ezzel lehetett legjobban a "kedvére tenni", ebben volt a legkisebb kockázat, nem féltétlenül szakmai alapja volt. Ha jön valahonnan egy közepes edző (nem hiszem, hogy szezon közben, de még talán nyáron sem lehetett volna nagyobb kalibert hozni, aki ráadásul vállalta volna) egy eléggé szétesett csapathoz és befürdik, ott lett volna a kés Laporta torkán. Az pedig ki tudja Xavinál sikeresebb lehetett volna-e. Mert valljuk be, Xavi azért az első másfél évében abszolút pozitív munkát végzett. Mind a vezetőség, mind a szurkolók nagyon elégedettek voltak vele. Ha csak az eredményeket nézzük, fél szezon alatt a középmezőnyből behúzta a csapatot a második helyre, első évében toronymagasan nyerte a bajnokságot, szuperkupa döntőben alázta a Realt ( többször is verte őket és ez tudjuk mit jelent odakint), az első BL kiesés is inkább Koeman sara volt a Benficával szemben. Szóval elég pozitívan lehetett értékelni. Aubameyangot szerette volna megtartani, ezt többször elmondta, de részben Depay miatt, részben a Chelsea miatt (ha jól emlékszem valami opciójuk volt) nem volt lehetséges.

Summa summarum egy reményvesztett, leamortizálódott csapatból szerintem kihozta a maximumot, a tavalyi éve viszont már nem így sikerült és erre emlékszünk jobban. Nekem meggyőződésem, hogy ha korábban nem jelentette volna be a távozási szándékát még mindig itt lenne. Akkor kezdtek el komolyan utódot keresni, jöttek is a konkrét nevek, amikor már meggondolta magát nyilván nem változtattak. Lehet ezt úgy felfogni, hogy csúnyán bántak egy legendával stb., de szerintem ez teljesen logikus, átgondolt és jó döntés volt.
Egy sikertelenebb szezon miatt nem gondolom, hogy elküldték volna. Ott volt Valverde, akit akit két hatalmas szégyenfolt után is a helyén hagytak (nyilván fent nem ugyanazok ültek, de ez a csapatot érintette). Másokat, már a Liverpool után felállítottak volna.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.10. 14:12:13

FcBarcelona1 írta:
2024.10.10. 12:50:08
Olyan érzésem van, hogy Flicknek lehetne a mostanitól jobb kerete.
Ezzel a résszel maximálisan egyetértek, sajnos ezt Xavi mostohábban kezelte, mint Koeman. Viszont ezt előre ugye nem lehetett tudni, Koeman megtartása mellett csak ilyen utólagos indok van, az meg ugye Laporta akkori döntésében nem sok vizet zavarhatott. :) Szerintem senkinek a fejében meg nem fordult, hogy Xavi a körülmények ismeretében méla undorral padoztat/dobál ki olyan játékosokat, mint Depay, Auba, Mingu, Nico, de főleg Kessié, ezek olyan játékosok, akik egy nálunk jobb helyzetben lévő klubnál is legrosszabb esetben erős cserék lennének. Koeman lehet ezt jobban megbecsülte volna. De ettől neki még mennie kellett, akkor nem volt semmilyen érv, kb egyetlen egy sem a maradása mellett.

Az már más történet, hogy mennyire kellett pont Xavit erőltetni, mert az full kamu, hogy más nem vállalta volna be. Egy Pep meg Klopp nem, ez oké, de rengetegen igen, főleg ha felvázolták nekik hogy télen azért kapnak erősítést. Ettől még a Xavis döntés sem volt rossz, utólag sem lett rossz, nem bukott meg Xavi, más lehet, hogy konkrétan megbukott volna, vagy valami CFC-MU sorsra jutottunk volna. És azért sok 0 km-es Masiás gyerek vitte sikerre a Barcát edzőként. Sőt, szinte csak az.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.10. 12:50:08

bence0330 írta:
2024.10.10. 12:30:54
Ok. Én sem szeretem a mi lett volna ha dolgokat.
De egy alternatív univerzumban marad Koeman év végéig. Nem hozzuk el Ferrant, hanem jön Aubameyang, Adama, Alves és egy kp-s, vagy mondjuk Pedro kölcsönbe.
Befutunk 4-ként, elérve a BL-t
És akkor 200+ millióért és Kessievel, Christensennel, + Dest, Nico, Mingueza, esetleg az FFP függvényében Aubameyang, Depay
Ezzel a kerettel kellett volna nekifutni annak a szezonnak egy másik edzővel, legyen Flick, vagy más, ahol a 78 ponttal végző 10 ponttal lemaradó Real volt az ellenfél.
Az is lehet, hogy nem érjük el a BL indulást, és vasvillával üldözik el Koemant :)
A következő évben a csoportból kiestünk, majd az EL-ből is. A gazdasági karokat mindenképpen meghúzzák.
Olyan érzésem van, hogy Flicknek lehetne a mostanitól jobb kerete.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.10. 12:30:54

FcBarcelona1 írta:
2024.10.10. 12:18:45
Szerintem hagyni kellett volna Koemant arra az évre...

...Esetleg már akkor meg lehetett volna próbálni Flicket.
Az is lehet, mással nem lett volna bajnoki cím, de lehet előrébb tartanánk csapatépítésben
Mindenesetre két klub legendával bántunk rosszul.
Koeman visszakerült a válogatott élére, Xavi szempontjából nem lehet megmondani, hogy a pályafutásának jót, vagy rosszat tett a Barca féle edzőség.
Koemant már addig sem szabadott volna ott tartani. A végére már jobban ki akarták utálni a játékosok, mint Setient kb, amikoregy halvérű Busi nyilatkozza le, hogy talán más edzővel kéne próbálkozni, akkor már óriási a baj. Ha Koemant ott hagyjuk, lehet simán kikerülünk a BL körforgásból. Xavi ott azért hatalmasat domborított első hónapjaiban, és még úgy sem volt tuti a dolog, csak a végefelé.

Flick nem tudom, jött-e volna hamarabb, azért mégiscsak ott volt a hazája válogatottjánál.

Én nem érzem, hogy bármelyikükkel rosszul bántunk volna. Koeman elvesztette az öltözőt, kapuralövés nélküli meccseket hoztunk le sorban, nem volt választási lehetőség. Xavinál meg pláne, azon túl, amit a katalán média művelt néha vele (amihez sok közünk nincs), semmi rosszat nem tettünk vele, ő mondott le. Az, hogy hónapokkal később meggondolta magát, mikorra Flick már zsákban volt, az ő dolga, 0% a hibánk abban, hogy ennek ellenére elküldtük. Ráadásul a csapat is kezdett szétesni és az öltözőt is kezdte elveszteni, plusz olyan játékosokat buktunk el már rajta korábban is, akiket nem szabadott volna, és ez a sor most bővült volna Raphinhával és Lewyvel, ezt nem lehetett tovább húzni.

Szerintem jót kellett, hogy tegyen neki. Mégiscsak 0km-es edzőként az egyik legnagyobb, ráadásul nehéz helyzetben lévő klubbal kupákat hozott, és másfél évig simán helytállt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.10. 12:18:45

Troym írta:
2024.10.10. 10:35:35
Utolsó lennék, aki védi Laportát, de edzőkérdésben az jó döntés volt, hogy kirúgta Xavit.
(más kérdés, hogy nem kellett volna kinevezni, mert ő sem állt készen és nem szakmai alapon történt)
Nem tudom elhinni, hogy csak őt lehetett hozni, csak szokásunkhoz híven 1-1 játékoshoz, edzőhöz ragaszkodunk és nem szondázzuk a lehetőségeinket. Xavi leigazolása 5 millióba került, amit fele-fele ő és a klub fizetett, ami nevetséges összeg egy Katarban dolgozó edzőért. Emlékszem anno is volt minimum 3-5 jelölt, csak ugye egy Gallardo, Gio, Pellegrini nem kapott volna 2 év türelmet, pedig akár ingyen jöhettek volna mások.

Flicknek a kinevezése is jó döntés főleg, mert neki ez egy munkahely!

És a fontos, hogy legyen is. Ameddig nem "otthonaként" tekint valaki erre a helyzetre, hanem "dolgozik" vezetőedzőként, addig szakmailag a legjobb munkát akarja végezni és nem érzelmi, hanem sokkal objektívebb megfontolások vezérlik.

Nekem ezért problémás egykori játékoslegendát (akár LE, akár Xavi) ugyanazon csapat kispadjára rakni, mert kicsit olyan, mint amikor valami rokonodnak kell állást adni, holott biztos vannak jobb jelöltek és ha rosszul végzi a dolgát, akkor csak sértődés árán lehet közölni, plusz ugyanilyen hiszti van a családban is, ha elküldöd.
Áthozom. Kövezzetek meg, de Laporta egyik nagy hibájának tartom. Nagyon kedvelem Xavit játékosként, és a bajnoki címet köszönöm neki edzőként.
Szerintem hagyni kellett volna Koemant arra az évre. Már nyáron erősíteni, mert Messi, Griezmann távozása után 100+ bértömeg szabadult fel, ha jól emlékszem volt 60+ milliós eladás is. Télen érkezett pénzért Ferran (lehet nem ő jött volna), Aubameyang, Adama és Alves, nem mellesleg felépült Dembelé, aki adott tavasszal 12 gólpasszt. Koemannal is valószínűleg elértük volna az első 4-et a téli erősítésekkel.
Akkor már tudták, hogy az FFP helyzet, és különösen a kiadások miatt el kell adni tulajdonrészeket, így nyáron "bárkit" hozhattunk volna edzőnek, akkor jött Lewy, Raphinha, Kounde, Christensen, Kessie, Bellerin, Alonso. Lehet más edzőnél mások jönnek, mások távoznak. Most olvasom Adama nyilatkozatát, hogy maradt benne tüske Xavi miatt, gondolom Aubameyang, Kessie, Depay, Nico, Mingueza stb. hasonlóan érezhet.
Esetleg már akkor meg lehetett volna próbálni Flicket.
Az is lehet, mással nem lett volna bajnoki cím, de lehet előrébb tartanánk csapatépítésben
Mindenesetre két klub legendával bántunk rosszul.
Koeman visszakerült a válogatott élére, Xavi szempontjából nem lehet megmondani, hogy a pályafutásának jót, vagy rosszat tett a Barca féle edzőség.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.09. 15:51:43

FcBarcelona1 írta:
2024.10.09. 12:56:50

Versenyképes a csapat, de bőven lehetne erősíteni, ha a La Liga FFP-je engedné. Valószínűleg bevétel/kiadás alapján beleférne, az új stadion bevételeivel remélhetőleg komoly erősítés is bele fog férni.
Idén a játékunk is szórakoztató, az eredményesség majd elválik.
Azért az új stadion, annak ellenére, hogy csökkentett befogadóképességgel bír komoly bevételinjekció lesz. A jegyek is gondolom drágulnak a Montjuiochoz képest és jóval több eladás is lesz a jelenleginél. A költözés után szerintem rendszeres teltházakkal számolhatunk. A 22/23-as szezonban még a bajnokság kis és középcsapatai ellen is 75-80 ezres nézőszám volt, de bőven volt még egy Mallorca és hasonló meccsen 85-90 ezer. Míg tavaly 40-45 körül mozgott. Most ott lesz a Botiga, ami azért szintén nem kis pénz, a múzeum, stadionlátogatás stb. Szóval elég komoly löket lehet.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.09. 12:56:50

Főoldali cikkhez ide:
23/24 költségvetés
859 milliót vártak, 894 folyt be
Stadion bevétel 151 várt, 126 befolyó, kb. 100 milliós hiány a költözés miatt.

Tv-s bevételek 245 várt helyett 243, 26 millióval több, mint tavaly a BL továbbjutás miatt.

378 millió várt a szponzoroktól, 374 befolyó, ez rekord bevétel.
81 milliós játékoseladás a 65 várt helyett,
70 millió tulajdonrész értékesítés, vagy extra bevétel a 21 várt helyett 70.

Összeségében 832 várt kiadás helyett 866 millió volt.
Sport bérek 492 tervezett helyett 505 millió volt
Nem sporthoz köthető fizetések 63 tervezett helyett 69 millió.
-forrás: Sport
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -109061579

A profit 12 millió volt.
Azonban a Grant Thorton javaslatára a Barca Studios 400 millióra felbecsült értéke 49%-nak eladása után be nem folyt összeg miatt 91 milliós veszteséggel zárjuk az évet. (Tavaly, tavalyelőtt beleszámolták, és akkor 98 és 304 milliós profittal zártunk, mindez 2 éve kezdődött, a tulajdonrészek értékesítése miatt, a költségek fedezésére és az FFP helyzet javítására)

Ami nekem ebből lejött, azért csak kompenzálták a stadion bevételeinek kiesését játékos eladással és extra bevétellel, de szerintem ez normális a költözés miatt.

Én annak tartom a veszteséget is, de ebben nem akarok nagyon belemenni, emiatt támadni fogják a sociok, szerintem Tebasék agymenése miatt van, tavaly bevételként, most veszteségként könyvelték el az FFP helyzet miatt, valóságban buktuk az adót. Köszi Tebas.

És reménykedjünk, hogy nem lesz büntetés később emiatt.

Pozitív, hogy a fizetések majdnem 200 millióval csökkentek, így megfelelünk az UEFA elvárásainak, viszont így is 70 millióval a megszabott 436 milliós La Liga limit fölött vagyunk.
Kérdés az elszámolt veszteség miatt romlik e az FFP helyzetünk, ha akarják ráugranak, mint ahogy már sok esetben indokolatlanul megtették, vagy perelni fogunk a nemrég EU-s bíróság döntése alapján az átigazolások és versenyhelyzet akadályozása miatt. 3. út, ami jelenleg van, megpróbáljuk betartani, és Tebas kicsit enged.

Én mindenesetre dícsérném Laportáék munkásságát, 460 milliós éves hiány (átvételkor) után 12 milliós profit (jelenleg). És még most is vannak régi szerződések (Messi, Nike stb.) aminek meg kell felelni, de lassan visszaköltözünk, és elvileg 2026-ban teljesen kész lesz a stadion, jóval magasabb várt bevétellel.

Versenyképes a csapat, de bőven lehetne erősíteni, ha a La Liga FFP-je engedné. Valószínűleg bevétel/kiadás alapján beleférne, az új stadion bevételeivel remélhetőleg komoly erősítés is bele fog férni.
Idén a játékunk is szórakoztató, az eredményesség majd elválik.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.13. 13:37:18

Kovbal88 írta:
2024.09.13. 12:40:45
Én is azt érzem, hogy ezt az évet kell túlélni és akkor már jövőre minden jobb lehet.
Én valahogy azt érzem, hogy évek óta ez a mantra megy :D
De annyira meg lett húzva a nadrágszár és az új stadiontól kezdve a lepörgetett szerződéseken át annyival előrébb kéne lennünk jövőre, hogy mostmár nem tudom elképzelni, hogy 1 év múlva ugyanitt lennénk. Max ha félúton összedől az új Camp Nou, csont nélkül kiesünk a BL-ből és nem lenne meg az EL hely se.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.09.13. 12:40:45

Chino írta:
2024.09.13. 12:20:55

Viszont ebbe még bele kellene számolni a jövőre kifutó amortizációkat, mert szerintem lesz olyan, aki után már nem kell fizetni. Ha jól tudom Griezmanné még idén benne volt, ami magában olyan 20 millió, de nem vagyok biztos benne.
De ha a stadionban is tudunk egy fél szezont játszani, már magában jelenthet minimum 50 milliós pluszt (főleg ha a BL-ben sokáig elmegyünk). Még ha a befektető nem is fizet, a Nike szerződést nem számítjuk bele, illetve az E-eladásból, BO-ból, fociszerelés plusz szponzorációs bevételéből beáramló összeget sem számoljuk, akkor is tovább növelhetjük a bevételt.
Én is azt érzem, hogy ezt az évet kell túlélni és akkor már jövőre minden jobb lehet. Viszont nem lesz könnyű 19 felnőtt játékosa van a klubnak és ebből 5 en tartosan sérültek talán és közte van Torre és a két cserekapus. Most be kell húzni az első három Bl meccset amíg lendületbe vagyunk. Muszáj túl élni
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.13. 12:20:55

Kovbal88 írta:
2024.09.13. 11:39:19
culinho írta:
2024.09.13. 09:47:56
Valaki tudna segíteni ezt értelmezni: majdnem duplájára emelik a bérkeretet, de nem érjük el az 1:1-t?! Én eddig azt hittem, hogy azért nem vagyunk 1:1-ben, mert a bérkeretünk magasabb, mint a Liga által engedélyezett. Ezekszerint azért büntetnek, mert az egyik befektető nem adta meg a szerződésben vállalt részét? Ezért mért mi vagyunk a hibásak, mért nem az a cég, aki kifarolt? Értem, hogy arra nincs ráhatása a Ligának, de a Barcelona mért tehet erről, még ha valami mutyi is volt az, mért a Klub a felelős? Továbbá, Olmo igazolása télig érvényes, miközben beleférünk az új bérkeretbe, aztán miért nem? Az 1:1 nem azt jelenti, hogy amennyi bevétel jön, annyit költhetünk igazolásra? Valahogy 1:1-en kívül megoldottuk a leigazolását, az új bérkeretbe bele is fér, akkor az 1:1 vagy még az előző számításnak mi köze van ahhoz, hogy a leigazolt, beregisztrált játékos játszhat-e december után? Én sehol nem hallottam még olyat, hogy az adott szövetség egy játékos engedélyét fél szezonra adja csak meg. Minnél több idő tellik el, annál átláthatatlanabb ez az egész és komolyan mondom itt a Ligának kéne magyarázatot adnia, hogy mit miért tesz és mi a célja. A Sevilla esete meg teljesen érhetetlen, mire jó az, ha őket hazavágjuk, miközben több eredményt elértek nemzetközi porondon az elmúlt években, mint az Atletico vagy akár mi.
Azért a klubot büntetik, mert a klub adja be a költségvetést, csak éppen azt nem sikerült tartani.
ez a bérsapka már tökéletesnek mondható, sokkal nagyobb mozgástere lesz a csapatnak legalábbis én így értelmezem, annyi hogy elsősorban szabad lejáró szerződésű játékosokat kell hozni. Ez a lényeg. Az egy 1:1 szerintem meglehet különböző trükközésekkel annyi, hogy nem leszünk vele előrébb,mert hiába igazolhatnánk lenne lehetőség drága játékosokra, ha azzal megint tönkrevágnánk a költségvetést.

Sevillánál nem tudom mi történik, évekig a legjobb 4 között volt a csapat, ha még tönkre is mentek akkor se normális ez a bérsapka, így marad akkor őket le kell rabolni.
Viszont ebbe még bele kellene számolni a jövőre kifutó amortizációkat, mert szerintem lesz olyan, aki után már nem kell fizetni. Ha jól tudom Griezmanné még idén benne volt, ami magában olyan 20 millió, de nem vagyok biztos benne.
De ha a stadionban is tudunk egy fél szezont játszani, már magában jelenthet minimum 50 milliós pluszt (főleg ha a BL-ben sokáig elmegyünk). Még ha a befektető nem is fizet, a Nike szerződést nem számítjuk bele, illetve az E-eladásból, BO-ból, fociszerelés plusz szponzorációs bevételéből beáramló összeget sem számoljuk, akkor is tovább növelhetjük a bevételt.

Én amúgy azt nem értem, hogy kiskapuként nem-e lehetne megvágni komolyan bizonyos játékosok fizetését és bónuszokként kiosztani. A Real pl. ezt csinálja Mbappéval. Papíron keres 30 körül, ami nagyságrendileg nem olyan sokkal több mint Viniciusé, Bellinghamé vagy Alabáé, gyakorlatban pedig kap még X milliót. (plusz a marketing bevételei 80 %-át tarthatja meg). Azért senki ne gondolja, hogy ilyen bérért elment volna csak úgy a PSG-ből, ha ott a két és félszeresét kapja.
Vagy ilyen megoldás nem működhet? Mondjuk Olmo kap 5 milliót, ha 10 meccsen pályára lép plusz kettőt, ha további 5 meccsen.
A kivásárlási áraknál, igazolásoknál ez működik. Torres is télen ingyen jött, Roquért is 5 milliót kapott első körben a Paranaense.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.09.13. 11:39:19

culinho írta:
Valaki tudna segíteni ezt értelmezni: majdnem duplájára emelik a bérkeretet, de nem érjük el az 1:1-t?! Én eddig azt hittem, hogy azért nem vagyunk 1:1-ben, mert a bérkeretünk magasabb, mint a Liga által engedélyezett. Ezekszerint azért büntetnek, mert az egyik befektető nem adta meg a szerződésben vállalt részét? Ezért mért mi vagyunk a hibásak, mért nem az a cég, aki kifarolt? Értem, hogy arra nincs ráhatása a Ligának, de a Barcelona mért tehet erről, még ha valami mutyi is volt az, mért a Klub a felelős? Továbbá, Olmo igazolása télig érvényes, miközben beleférünk az új bérkeretbe, aztán miért nem? Az 1:1 nem azt jelenti, hogy amennyi bevétel jön, annyit költhetünk igazolásra? Valahogy 1:1-en kívül megoldottuk a leigazolását, az új bérkeretbe bele is fér, akkor az 1:1 vagy még az előző számításnak mi köze van ahhoz, hogy a leigazolt, beregisztrált játékos játszhat-e december után? Én sehol nem hallottam még olyat, hogy az adott szövetség egy játékos engedélyét fél szezonra adja csak meg. Minnél több idő tellik el, annál átláthatatlanabb ez az egész és komolyan mondom itt a Ligának kéne magyarázatot adnia, hogy mit miért tesz és mi a célja. A Sevilla esete meg teljesen érhetetlen, mire jó az, ha őket hazavágjuk, miközben több eredményt elértek nemzetközi porondon az elmúlt években, mint az Atletico vagy akár mi.
Azért a klubot büntetik, mert a klub adja be a költségvetést, csak éppen azt nem sikerült tartani.
ez a bérsapka már tökéletesnek mondható, sokkal nagyobb mozgástere lesz a csapatnak legalábbis én így értelmezem, annyi hogy elsősorban szabad lejáró szerződésű játékosokat kell hozni. Ez a lényeg. Az egy 1:1 szerintem meglehet különböző trükközésekkel annyi, hogy nem leszünk vele előrébb,mert hiába igazolhatnánk lenne lehetőség drága játékosokra, ha azzal megint tönkrevágnánk a költségvetést.

Sevillánál nem tudom mi történik, évekig a legjobb 4 között volt a csapat, ha még tönkre is mentek akkor se normális ez a bérsapka, így marad akkor őket le kell rabolni.
culinho
Capitá del Barça

FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.13. 05:51:05

Troym írta:
2024.09.13. 00:29:32
FcBarcelona1 írta:
2024.09.12. 15:11:30
Hivatalos.
Barca bérsapkája 426 millió
Nem értem akkor miért ...

Szerk: május-június környékén 354 volt. A nyári távozók után 426.
És így sem regisztrálhatunk...
Szerk2 a válasz:
Javier Gomez alelnök elmondása szerint amiért nem fizettek a partnerek a Barca Studiosért, azért még mindig büntetés sújtja a klubot.
Ok. :) :) :)
Vegyük úgy, hogy a mi számainkat értem (nem így van)

Kicsit off:
A Sevilla 169m eddigi bérkeretére be van írva 2,5m. Ilyet mégis hogy lehet elérni? 11 takarítónéni játszik? Hogy lehetséges 169 milliós keretet 167-el csökkenteni? Vagy nekik gatya és irány a 3-4. osztály?
Nemrég írtam, a volt elnökük szerint csődben vannak.
Azért szerintem a Ligának is van hozzá köze. BL induló, EL győztes klubból kiesés ellen küzdenek.
Nekünk meg volt -140 nemrég.
Ezt kalkulálták ki a tartozás, kiadás, bevétel viszonylatában. Ha nem adnak el valamit (játékosok, tulajdonrészek) kivéreztetik majd őket is.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.13. 00:29:32

FcBarcelona1 írta:
Hivatalos.

Szerk2 a válasz:
Javier Gomez alelnök elmondása szerint amiért nem fizettek a partnerek a Barca Studiosért, azért még mindig büntetés sújtja a klubot.
Vegyük úgy, hogy a mi számainkat értem (nem így van)

Kicsit off:
A Sevilla 169m eddigi bérkeretére be van írva 2,5m. Ilyet mégis hogy lehet elérni? 11 takarítónéni játszik? Hogy lehetséges 169 milliós keretet 167-el csökkenteni? Vagy nekik gatya és irány a 3-4. osztály?
FcBarcelona1
Capitá del Barça

Hivatalos.

Szerk2 a válasz:
Peter
Director del Fútbol

2024.09.12. 11:59:47

FcBarcelona1 írta:
2024.09.11. 18:29:59
Rakitic, hogy a legjobbnak érezték magukat, minden másra és nem a focira komcentráltak, aztán jött Liverpool meg Róma. A saját szavaival erősítette meg, hogy Club de Amigos voltunk
Picit helyesbítenék, de véletlenül sem azért, mintha bármilyen jelentősége volna, előbb volt Róma, aztán jött csak Liverpool.

Club de Amigos az csak néhány renitens fórumos iromány lehetett, Raki is csak kibeszél, mint Gündogan.
A kívülről jövő fiúk mindíg valami olyat mondanak, aminek az öltözőben kellene maradnia.
A strucc homokba dugja a fejét, de attól az még kívülről elég komolyan látszik.
C'est la vie.... :lol:

Erről csak annyi jut még az eszembe, túl nagy ez a húsosfazék és emellett kellően Club de Amigos ahhoz, hogy racionális alapon működhessen.
(sorry, de ez a Club de Amigos nagyon talált nálam, jobban tetszik, mint a "saját" FC Baráti kör elnevezés, amit a múltban többször használtam itt)

26 hamar itt lesz, ha Laporta netán nem akarna ismételni, avagy már az azt követő időkre alapozna, az a gyanúm, hogy előbb utóbb valakit ügyesen be fog emelni (esetleg ajánlani?) a vezetésbe a maga utáni időszakra gondolva.
Umbrella
Barça C

2024.09.12. 11:07:33

Atlantis írta:
2024.09.11. 23:56:26

Font rendszeresen a saját választási tervére mutat és utal amikor kritizál, ami amúgy nem mellesleg a választások során a legkidolgozottabb és konkrétabb elképzeléseket tartalmazta a többi jelölthöz képest.
Bocs, tudnál adni linket, ahol részletesen le volt írva a programja?
Anno követtem a híreket, de az maradt meg, hogy tele volt vágyálommal meg teljesen irrealisztikus hülyeséggel a programja. Abszolút nem tűnt hihető, profi jelöltnek.

Megpróbáltam megnyitni a lenti linket, de feldobja hogy fizessek elő. sehogy sem tudom megnyitni olvasásra.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.12. 09:40:29

A Bild szerint 7 év után kifizettük Dembelé utolsó részletét. A végleges összeg 148 millió euró lett.
Setient múlt héten fizettük ki.
Messit 2025-ben fogjuk kifizetni teljesen.
https://www.goal.com/en/news/how-much-d ... f3b65ee387
Ezek szerint 390 millió volt a tartozás a játékosok felé.
Nagyon kíváncsi vagyok a gazdasági jelentésre, mert idén 100+ millió a kiesés a stadion miatt, és ezt nagyon nem tudtuk mással kompenzálni. Tudtommal 40 körül jött be játékosokból, és 25-öt fizetett az Aramark.
Hogy fogunk vajon profitot termelni idénre, mert a Nike szerződésből addigra nem lesz semmi.
Kíváncsi vagyok, hogy csökkent e a tartozás.
Atlantis
Capitá del Barça

2024.09.11. 23:56:26

Szokás szerint úgy szűr itt egyesek memóriája a hírekből, hogy azt minden vírusírtó szoftver megigènyelné. :D

Ugyanazokat a nettó hülyeségeket írjátok Fonttal meg Laportával kapcsolatban, mint minden 2. hónapban amikor valaki belinkel vele egy interjú részlet, amiből egy kiragadott részen fennakadtok. :D

Azon meg valahogy senki nem akadt fenn, amikor például felhívta a figyelmet arra, hogy 3 év alatt már a fél vezetőség távozott a klubbtól, a hírek szerint Laportával való ellentéteik miatt, ellenben a fél Laporta család vezetői pozikban ücsörög. :D

https://www.nytimes.com/athletic/567169 ... ctor-font/

Félrefordítotok interjúkat majd kiszínezitek a saját beleképzelt dolgaitokkal, ahelyett hogy egy minimális forrásellenőrzést csinálnátok 2024ben, amikor már konrétan a nagymamádnak sem hihetsz az interneten. :D

Font rendszeresen a saját választási tervére mutat és utal amikor kritizál, ami amúgy nem mellesleg a választások során a legkidolgozottabb és konkrétabb elképzeléseket tartalmazta a többi jelölthöz képest.

Amúgy meg a Barcelona elnöki széke választási rendszerrel dől el, emiatt adott a politika. Lehet Font sem lenne jó elnök, de Laportáról viszont már a második ciklusában derül ki, hogy hazudik mint a vízfolyás, és üres ígéretekkel nyeri a választásokat. :D (Beckham leigazolása, Messi megtartása)
Font feladata jelenleg konkrétan a vezetőség kritizálása, és a választások idején majd a saját terveinek a prezentálása.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.11. 20:17:09

Peter írta:
2024.09.11. 14:53:43
Még a lenti kommentek előtt, amikor frissen elolvastam a főoldali cikket, gondoltam elismerően írok két sort, hogy bár előkészített interjú volt, de kellemes meglepetést szerzett nekem Deco értelmes nyilatkozata.

Aztán most döntsön a szurkoló, hogy ki és mi Laporta és/vagy Deco érdeme....??? :lol:

Apropó, Nico Williams játékát nem követem, mennyire repítette a Bilbaot az első 4 forduló alatt?
(ellenünk láttam, azon kívül érdekel)
Én pont nemrég említettem, hogy a miénken kívül még láttam az Atma ellenit, illetve a Valencia végébe is belenéztem. Nem tudom, hogy a tesója mit tudna a baloson, de én az eddigiek alapján sokkal inkább hoznám Inakit. A válogatottban a szerb meccset nem néztem, de Svájc ellen sem sok maradt meg bennem. Bár ott a kiállítás azért sok mindent megváltoztatott.

Fonttal kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ha Laporta politikus, ő még inkább. Gyakorlatilag mióta elvesztette a választást ahányszor megszólalt csak a savazás ment, egy olyan mondata nem volt, amivel azt sugallta volna hogy vannak saját elképzelései a klub vezetésével, intézkedésekkel kapcsolatban. Hogy inkább milyen úton kellett volna elindulni, ő nagyjából hogyan állt volna neki a problémák megoldásához stb.
Mintha a magyar ellenzéket hallanám.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.11. 18:29:59

Messa írta:
2024.09.11. 16:36:29
Jópofa ez a Font interjú, most hogy már talán látni a fényt az alagút végén és elérhetjük az 1:1-et, most hirtelen előrehozott választást követel. Az elmúlt években meg amikor a nyakunkba szakadt minden, és kész csoda hogy valahogy túlélte a klub azt az időszakot meg hallgatott mint az a bizonyos a gazban.

Persze nincs kétségem, fordított esetben Laporta épp ugyanezt tenné, csak nagyobb meggyőződéssel.
Sporton fent van a teljes interjú, okádék az egész oldal, angolul nem jön be, lefagy az egész.

Vállalom a véleményemet, egy mocskos kígyónak tartom Fontot.
A vitatott dolog kerültek fel ide, amiről lehet vitázni, van benne igazság.
Kimaradt:
-30+ igazolt játékosból 8 maradt meg. Van képe ezt felhozni, amikor sok esetben szükségmegoldások születtek, részletekre, ingyenes játékosok érkeztek. 77 milliót költöttek tisztán 3 év alatt, gondolom ha engednek igazolni, nem Ferran és Roque jön vagy 5 részletre.
-megkérdezték mit tenne, ha Rosell kopogtatna az ajtaján, azt mondta meghallgatná, mert kíváncsi a véleményére, erre jött, hogy Laporta nem áll szóba vele.
-Jól haladunk Flickkel, következő mondatában ő visszahozná Xavit, Guardiolat, Puyolt, Messit.
Pont tegnap nyilatkozott róla Rakitic, hogy a legjobbnak érezték magukat, minden másra és nem a focira komcentráltak, aztán jött Liverpool meg Róma. A saját szavaival erősítette meg, hogy Club de Amigos voltunk
-beszélt De Jonggal, meg kell érteni és támogatni kell a játékost. Más ... Könnyű verni a csalánt
-Májusban nagyon jó ajánlatot kaptunk a Niketól, de Laporta akarja 15 évre megkötni (persze persze)amit a Real 3 év múlva megdönt. Akkor minek fogadta volna el az első ajánlatot???
- Ő nyár elején elmondta, hogy nem tudjuk leigazolni Nicot, nincs pénz. Kussol Olmo leigazolásáról.
Csak azt hozza fel, hogy nem tudtuk regisztrálni.
Nico átigazolása kapcsán azért nem beszélünk más klub alkalmazottjáról kedves Font, mert az MD szerint az Athletic Bilbao be akarta perelni a klubot nyomásgyakorlás miatt.
-Hol volt a Bartomeu időszakban kérdésre Ő hitte, hogy a nagyobb jó érdekében történnek a dolgok. Akkor is amikor száz milliókért igazoltunk és száz milliós béreket adtunk? De most elzavarná Laportát.
Komolytalan.
-Laporta az utóbbi évek legrosszabb elnöke :) :) :)
Persze, mert Bartomeu haverja, az nem aggasztotta, de amikor kezdünk kijönni a gödörből, válasszák meg őt, aki lehet belevezeti a jéghegybe a klubot.

És jönnek majd mindjárt erre a kommentemre, hogy mekkora nagy üzletember, ahol az volt a kampánya, hogy van 200+ millió Barca szurkoló, mindenki befizet 5 eurót és eltűnik az adósság.
Hát így, ilyen tervekkel könnyű Laportát hibáztatni, hogy még nem csökkent az adósság, amiben szintén hazudott, mert 1,4 helyett tavaly 1,2 volt, és idén várjuk a gazdasági jelentést.
Egy büdös hazudozó politikus, aki nagyobbakat hazudik, mint Laporta.
Záró kérdés az intejún, 2025-ben megvasárolhatjuk e Haalandot, a válasza az volt, hogy ha helyre tesszük a pénügyeket bárkit leigazolhatunk.
Csak mindenki fizessen be 5 eurót, vagy adjuk el a klubot...
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.11. 18:17:47

Troym írta:
2024.09.11. 16:52:38
Amúgy, ha Laporta szerint Fontnak nincs igaza és a többség Laporta mellett áll, akkor miért lenne gond egy előrehozott választás?
Ha legalább egy kicsit is lehet hinni Laporta-nak, akkor az idő neki dolgozik (új stadion és az ezzel járó bevételnövekedés, ténylegesen új Nike-deal, stb.) miért menne bele egy választásba a kelleténél korábban? Plusz ez is politika, Font-nak már az egy megerősítés és mini győzelem, ha Laporta belemegy az ilyen teljesen alaptalan kihívásokba, Laporta okosabb ennél.

Engem amúgy semmivel nem győzött meg a pali, hogy alkalmasabb lenne elnöknek. A legnagyobb és a kampányából leginkább megmaradó ígéret Xavi volt, azt meg Laporta is megcsinálta, vége is lett idő előtt.
Ha 2026-ban még mindig itt tartunk, hogy sakkozni kell a regisztrációkkal, miközben a bajnokság már elkezdődött, akkor akár kaphat is egy esélyt, de én egyelőre bekajáltam, hogy közeledünk a fényhez az alagút végén.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Andrsika
Jugador del Barça

2024.09.11. 18:00:31

Fort ugyan az a “politikus” lenne mint “Laporta. Én most így látlanba megmondom, h Fort ugyan olyan( semmilyen) elnök lenne mint bárki aki eddig a klubbot vezette.
Válasz küldése