Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.02. 21:47:34

FcBarcelona1 írta:
2024.08.02. 21:17:50
Látom szerkesztettél. Szerintem nem kellett volna. Nemrég 1 db játékos kereste ennek 2*-ét.
Na ő tényleg világklasszis volt.
Megnézném melyik 7 világklasszis bére jönne ki 70 millióból. (Nem keveslem, félreértés elkerülése végett)
Nemrég Mbappe egyedül keresett ennyit. Kövezzetek meg, de én nem nagyon hiszem el Mbappe, Haaland vagy De Bruyne "hivatalos" fizetését. Persze úgy nehéz trükközni, hogy a takarító bére is nyilvános a Barcánál, ès bele számít az FFP-be :)
Szerk: a Real 23/24-ben 1085 milliós bevételre tett szert. Innen gratulálok. 16 millió a profit. Eszembe jut erről a Bartomeu gazdasági igazgatójának nyilatkozata. A bevételünk majdnem 1 milliád volt, a profitunk egy zacskó mogyoró :)
Igen, nem akartam kikalkulálni, és hülyeséget sem akartam írni, valami olyasmit írtam, hogy 4-5 Lewy-DJ féle fizetést kapott két játékos akkor még, plusz ugye még Umtitik, Busik, Piquék, stb-k is itt voltak, egészen más nagyságrend volt a bérköltség. Előbb-utóbb ezeknek ki kell futniuk... vagy Tebast végre leváltják madridi kezdeményezéssel, és nem lesz a LL-nak külön FFP rendszere. Az már jelzőértékű, amikor a madridiak akarnak leváltani egy önmaga által is elismerten Madrid-drukkert. :D
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.02. 21:17:50

bence0330 írta:
2024.08.02. 20:50:43
gránit írta:
2024.08.02. 20:42:33
Azt nem látom, hogy jövőre mitől lenne kedvezőbb az FFP-helyzetünk. De Jong jövőre is itt lesz, Lewandowski jövőre is itt lesz. Ők ketten elviszik kb 7 világklasszis fizetését.
3 éves periódus van tudtommal, a bérkeret már sehol nincs a 3-4 évvel ezelőttihez képest, a bevételek meg szépen jönnek. Gondolom jövőre kifut Messi meg Griez utolsó szezonja, az tuti megdobja az egészet.
Látom szerkesztettél. Szerintem nem kellett volna. Nemrég 1 db játékos kereste ennek 2*-ét.
Na ő tényleg világklasszis volt.
Megnézném melyik 7 világklasszis bére jönne ki 70 millióból. (Nem keveslem, félreértés elkerülése végett)
Nemrég Mbappe egyedül keresett ennyit. Kövezzetek meg, de én nem nagyon hiszem el Mbappe, Haaland vagy De Bruyne "hivatalos" fizetését. Persze úgy nehéz trükközni, hogy a takarító bére is nyilvános a Barcánál, ès bele számít az FFP-be :)
Szerk: a Real 23/24-ben 1085 milliós bevételre tett szert. Innen gratulálok. 16 millió a profit. Eszembe jut erről a Bartomeu gazdasági igazgatójának nyilatkozata. A bevételünk majdnem 1 milliád volt, a profitunk egy zacskó mogyoró :)
bence0330

2024.08.02. 20:50:43

gránit írta:
Azt nem látom, hogy jövőre mitől lenne kedvezőbb az FFP-helyzetünk. De Jong jövőre is itt lesz, Lewandowski jövőre is itt lesz. Ők ketten elviszik kb 7 világklasszis fizetését.
3 éves periódus van tudtommal, a bérkeret már sehol nincs a 3-4 évvel ezelőttihez képest, a bevételek meg szépen jönnek. Gondolom jövőre kifut Messi meg Griez utolsó szezonja, az tuti megdobja az egészet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

Amikor tavasszal még Isakékról szóltak a hírek, még reménykedtem, hogy ez egy jó átigazolási szezon lehet. Függetlenül attól, hogy Isakot meg tudnánk-e szerezni vagy sem, az tetszett, hogy egy gólerős játékost kerestünk. Aztán teljesen abbamaradt ez a motiváció, pedig vannak olcsóbb lehetőségek is.

Könnyen ráfázhatunk arra, hogy néhány nevet nagyon akarunk, aztán ha nem jönnek, B-tervek nélkül hoppon maradunk.

Troym
Director del Fútbol

2024.08.02. 19:26:05

Zoldbela írta:
2024.08.02. 19:05:31
Nicon kívül nics más játékos a piacon, akiért érdemes mélyen zsebbe nyúlni.
Nálam most kerülne igazán elő Frimpong, én még mindig hiszem, hogy a következő Alves lehetne.

Másik ötletem az lenne, hogy állítólag a Newcastle vinné Roquet. Roque mellé küldenék még 40 milliót Isakért.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.08.02. 19:05:31

A lelkem is kapálódzott ellene, de utólag be kell látni, hogy Tebas következetessége megmentette a Barcát a csődbe jutástól.

Nicon kívül nics más játékos a piacon, akiért érdemes mélyen zsebbe nyúlni.

Ha nem jön, akkor jobban járnánk egy évnyi anyagi erősödéssel, miközben lehetőséget adhatnánk néhány tehetséges fiatalnak. (Vannak bőven.)

Jövőre már talán nem békanyálon múlna, hogy mennyiből és kit igazoljunk.
bence0330

2024.08.02. 15:48:44

FCBsteve írta:
2024.08.02. 15:11:01
Azért a Yamal, Nico, Olmo trió nagyon jó volt együtt az EB-n, gyakorlatilag csatár nélkül!
Szerintem ezt vizionálják a csapatnál (hahaha, itt is csatár nélkül :mrgreen: ), ez lenne egy marketing válasz a Madridc támadósorára!
Nyilván Lewy-vel kiegészítve, de amit ő csatárként művel (lásd ziccerben botladozásai, önzőzései passz helyett, stb), az utóbbi időben nem túl sok...

Olmo Pedrinél sokkal sokkal gólerősebb volt EB-n, élt a lehetőséggel...

Nico meg pont az, aki a balszélről hiányzott eddig!

A múlt szezon elején semmi gond nem volt a Romeu / FdJ párossal, egészen FdJ első sérüléséig. A dupla pivot sok lehetőséget ad, több variáció áll rendelkezésre, nem EGY embert kell megtalálni a posztra, aki mindent megold! Talán ezért engedték el ezt a pozíciót.
Nem lehetetlen amúgy, Olmóval nyilván nem csökkenne a támadószínvonalunk, csak azzal önmagában nem megyünk sokra. Nem a személyével van szerintem a gond, ő jelen piaci keretek közt 60 milliós játékos, csak nem nekünk.
Moratát sokan szidják, általában alaptalanil, és noha most kevesebb gólt lőtt, mint ahogy általában termelni szokott, de így is óriási szerepe volt, rengeteg helyet teremtett a harcosságával, elmozgásokkal, pont Olmóéknak. Erre Lewy alkalmatlan. Pau Victor talán nem. De szerintem nem ez Flick elképzelése.
De Lewy szerintem nagyon komoly góltermést fog összehozni idén. Bennem csak az a kérdés, hogy annyira sokat, amennyi kiegyenlíti a mezőnyben mutatott gyengeségét, vagy annyira azért nem. Írták többen az egyéb meccsek csoportban (szerintem is most, hogy láttam a teljes meccset utólag), mennyire lehetett látni a gyors támadás-élesen belőtt labdák jellegű tipikus Flick játékot, itt óriási szerepe lesz a gólerős centernek (meg persze a pontos utolsó passzoknak, mert Roque 0 támadóteljesítménye és aközött, hogy nem lőtt két gólt, kb néhány centi különbség volt 2-3 rossz centerezésnél).

Igen, szerintem is jelenleg mindenképp csak duplapivottal számolhatunk, nagyrészt így fogunk felállni. Chris az egyetlen, aki védekezésben elboldogulna egyedül, de úgy előre is kéne komoly dolgokat mutatni, ahhoz lehet, hogy nem lenne elég. Viszont hiába duplapivot, oda sem árt a minőség, nem mindegy, hogy Oriol van-e ott, vagy valaki más, főleg, mikor Fofanák meg Merinok kelnek el 20 milliókért. Persze nekünk mázlink is lehet a Masiával, úgyhogy ha nem lesz oda lé/szándék, akkor is van remény, hogy mondjuk Casado tol egy Zubimendit(engem rá emlékeztet, harcias, alacsony, hirtelen mozgású játékos) vagy Bernal egy Busit.

Olmóval amúgy az az érdekes, hogy tényleg nem tudjuk, egyáltalán hová akarják. Én a duplapivot szabadabb játékosától kezdve középcsatárig 5-6 posztra is el tudom képzelni. Legfőképp most az a tippem, hogy balszélsőként számolnak vele így 83 millió tízes mellett.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.08.02. 15:11:01

Azért a Yamal, Nico, Olmo trió nagyon jó volt együtt az EB-n, gyakorlatilag csatár nélkül!
Szerintem ezt vizionálják a csapatnál (hahaha, itt is csatár nélkül :mrgreen: ), ez lenne egy marketing válasz a Madridc támadósorára!
Nyilván Lewy-vel kiegészítve, de amit ő csatárként művel (lásd ziccerben botladozásai, önzőzései passz helyett, stb), az utóbbi időben nem túl sok...

Olmo Pedrinél sokkal sokkal gólerősebb volt EB-n, élt a lehetőséggel...

Nico meg pont az, aki a balszélről hiányzott eddig!

A múlt szezon elején semmi gond nem volt a Romeu / FdJ párossal, egészen FdJ első sérüléséig. A dupla pivot sok lehetőséget ad, több variáció áll rendelkezésre, nem EGY embert kell megtalálni a posztra, aki mindent megold! Talán ezért engedték el ezt a pozíciót.
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.08.02. 15:08:20

gránit írta:
2024.08.02. 02:57:13

Az én csőrömet az böki, hogy ha egyszerre le tudnánk igazolni Williams-et és Olmót, akkor ezekkel a lehetőségekkel nagyon meg lehetne erősíteni a csapatot. Vagy blöffölünk, és ezért adogatjuk Olmóért is a nevetséges ajánlatokat, amiket kiröhögnek Lipcsében. A lényeg, hogy a szurkolóknak vetítsenek, hogy a vezetőség mindent megtesz. Csak ennél a látszatépítésnél azért fontosabb lenne a valós építkezés.
Szerintem nem tudnak egyszerre igazolni senkit. Érdemi pénzügyi keret nélkül, magas fizetéssel bent ragadt, eladhatatlan játékosokkal nehéz valós építkezést csinálni. Ez megy évek óta. Az egyetlen érdemi építkezés az akadémista fiatalok beépítése, játszatása lehet.
Láthatólag van kb. nagyságrendileg 60 millió igazolni. És még azután is erős bűvészkedés kell majd az utolsó pillanatig a regisztrációkkal. El kell kezdeni majd az utolsó pillanatban kényszer-eladni, kavarni.
Nico lett volna az első opció, gondolom nagyon erősen számít(ott) nála a marketing szempontok is; "az új generációs dinamit-duó Yamallal", imádják őket a (fiatal) szurkolók.
Nico jelen állás szerint nem jön. Marad, aki jönni akar: az EB egyik "sztárja", a saját nevelésű játékos.

Laporta politikus, valakit muszáj igazolnia. Ezt a Lipcse is tudja. Nekik tök mindegy mi lesz, Olmonak 27-ig van szerződése. Ha idén elmegy 60-ért, szuper. Ha jövőre 35-40-ért, az is. Ha 27-ben ingyen, az is belefér.

Sportszakmailag elég nehezen igazolható, ha Olmo jönne 60-ért. De azért is tart itt a klub anyagilag, mert sok másik - amúgy lehet lényeges - szempont túlzottan nagy súllyal esik latba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára La Masia1 2024.08.02. 15:11:08-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.02. 14:44:28

Barcaman1993 írta:
2024.08.02. 13:41:03
Christensennel tervezni a 6-os posztot nagy felelőtlenség lenne. A teljesítménye még hagyján, de ő is a fél szezonban sérült volt. Erre nem lehet építeni.

Pena akármennyire jó kapus nem idevaló. Nem mozdul ki a kapuból, ezért teljesen alkalmatlan ehhez a játékhoz. Rengeteg gólt megelőzhettünk volna normális kijövetelekkel. Így teljesen mindegy, hogy hogyan véd a kapuban.
Egyetértek, cserekapus is nagyon kellene. Vkp-ból meg azért is kellene több, mert ez a szerepkör zabálja a sárgalapokat. Christensen a PSG elleni visszavágóra ki is sárgázta magát, alig volt olyan meccse ezen a poszton, amikor be ne szedett volna egy sárga lapot.

Az meg kifejezetten visszaesés lenne a tavaszhoz képest, ha Christensennek vissza kellene mennie a védelembe, mert ott is rosszul állunk. Akkor újra nulla igazi vkp-nk lenne. A védelem közepén jelenleg van egy Cubarsí, egy Martinez, Garcia, Faye, Mbacke, Lenglet, kb így állunk ott, ami nem valami biztató.
bence0330

2024.08.02. 14:30:25

Barcaman1993 írta:
Christensennel tervezni a 6-os posztot nagy felelőtlenség lenne. A teljesítménye még hagyján, de ő is a fél szezonban sérült volt. Erre nem lehet építeni.
Igen, ezért írtam, hogy marad az imádkozás. :D Ez a tendinitis téma olyan, hogy ha jól van kezelve, elég jól kordában lehet tartani, vissza is húzódhat.
Talán az egy reális imaalap, hogy Chris legyen egy 60-70 perces játékos a meccsek 70+%án (ennél az a lényeg, hogy le legyen durván túlterhelve), és mellette fusson be a két B-s közül az egyik legalább egy biztonságos csereként. Bernalban többet látok, de ő meg fiatal nagyon, szóval nem tudom, melyik az esélyesebb. Meg két teljesen ellentétes profil.

DJ szerintem erre nem alkalmas. Túl sok másra sem túlzottan, de erre pláne nem, ő kötetlenebb poziban lenne jó, abban lehet, hogy Flick rendszerében jó lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.02. 14:13:44

bence0330 írta:
2024.08.02. 13:19:55
dingdong írta:
2024.08.02. 13:04:56
Ráadásul azért is fanyalgunk a mostani híreken mert az elmúlt 10 év nagy pénzes igazolásai közül Suarez óta nem is jut eszembe senki aki megérte volna. Én kedveltem Griezmant mert küzdött a pályán de nem azt hozta amiért vettük. A többiek meg szóra sem érdemesek. Én a valverde korszakot tragikusnak élem meg ebből a szempontból is mert mindig mondjuk, hogy a "nyakára" hoztak olyan játékosokat akiket nem kért de az olyan edzőt aki kétségbeesik pl egy Griezman igazolástól azt nem szabad komoly csapat közelébe engedni. (Bár ebbe a sormintába Ibrahimovic is jó példa lenne csak ott más miatt nem működött)

Hátha Flick még ezt az értelmetlen Olmo transzfert is a javunkra bírja fordítani.

Wishful thinking!
Igen, bár nyilván egy ilyen Olmo-féle blődséggel sem vagyunk azokhoz az igazolásokhoz képest sehol. :D Inflációt kb belekalkulálva mai áron szerintem ez olyan 420 helyett kb olyan 480-500-at jelenthet a 3 játékosért. Brutális. Azért ilyen mennyiségű pénznek a feléből Laportáék összeverbuváltak a semmiből egy bajnokcsapatot.

És igen, ha jó lesz a foci és jó lesz a rendszer, kevesebb baj lesz Olmoval. Imádkozni kell, hogy ha nem jön vkp, akkor Chris fel tudjon menni, és a szezon nagy részében egészséges legyen.
Én komoly eredménnyel ebben a szezonban még nem számolok, még akkor sem ha jönne Nico. A bajnokság 1 vagy 2. helye legyen meg, azért mindig benne van a győzelem, bármelyik csapat tartson is sokkal előrébb vagy legyen erősebb, hogy melyik az majd kiderül. Xavi alatt sem gondolta szerintem senki abban a szezonban, hogy bajnokságot nyerünk, ráadásul 10 pontot verve a Realra.
Egy kisebb kupa, a Bl-ben minimum nyolcad vagy negyeddöntő. Bár ez nyilván nagyban függ a sorsolástól, kisebb csapatok is rendre odaérnek a végelszámoláshoz.
De a legfontosabb, hogy lássuk, hogy van egy út előre, mit is akar Flick megvalósítani, egy szép és/vagy eredményes játékot,. Legyen egy jó irány, 1-2 fiatal is léphessen sikeresen előre. Ha ez nagyjából teljesül én elégedett leszek.

Bármi is lesz én Flicket már nagyon tisztelem. Nem sok olyan edző van aki ezt így, ilyen helyzetben bevállalta volna, főleg hogy bőven tett már le az asztalra és könnyen lerombolhatja a saját szobrát.
Egy új edző, leginkább egy nagyobb klubnál kinevezésekor kap egy komolyabb mozgásteret, legalább 3-4 játékossal erősítheti, formálhatja maga számára a csapatot. Lehet ez régi játékosa vagy akire nagy szüksége van. Neki van egy szűk kerete, amit 150-200 millióval nem is bővíthet, azzal kell főznie, ami van. A csapat gerincével, sőt a nagy többségével, akik már 20 évesek elmúltak még nem is találkozott vagy csak most, augusztus elején mutatkoztak be egymásnak. Közben 4 (5) alapembere sérült, akik ki tudja mikor épülnek fel, a közeljövőben biztosan nem. És még van vagy 4-5 ember akivel nem tudni számolhat-e.
Ilyen feltételekkel, komoly nyomással ezt elvállalni hatalmas bátorságra vall és ha ennek ellenére képes sikereket elérni, kb. egy Guardiola 2.0 lehet, kísértetiesen hasonló a helyzetük kinevezésekor. Ráadásul a németnél -1 Messi.

Ezért tartom azt, hogy ha nem sikerül olyan játékost, mint Nico megszerezni, ne költsük el azt a pénzt vagy annak a nagyját egy közepes szélsőre, mert egy Ferran 2.0 vagy hasonló lesz újra a vége. (bár ő legalább a válogatottban, sőt még a Cityben is mutatott valamit, igaz nem balszélsőként). Egy Doué is 60 millión áll, Sancho ha el is tudná hagyni a MU-t nagyon komoly ajánlat kellene, mert vinné a PSG, kölcsönbe a BVB, de az angolok inkább megtartanák.
Olmoról én azt tudom inkább elképzelni, hogy ha nem jön Nico, akkor őt próbálnák olyan félterületre és nem kifejezetten szélre, így oldva meg a bal oldalt, ahogy Felix is sokat játszott. Azért sem ajánlanak komoly összeget érte, mert mindkettőt nem tudják rendes áron megvenni, így amíg nem tudni megy vagy marad Bilbaoban annyit kínálnak amennyi még megfizethető.
Így ő lenne az a B-opció. Legalábbis nekem így tűnik logikusnak, de jobban örülnék inkább egy Felix kölcsön/Fati verziónak ha Nico nem jön.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

bence0330 írta:
És igen, ha jó lesz a foci és jó lesz a rendszer, kevesebb baj lesz Olmoval, mint felesleges igazolással, ez általánosságban biztos igaz. Imádkozni kell, hogy ha nem jön vkp, akkor Chris fel tudjon menni, és a szezon nagy részében egészséges legyen.
De én még egy hónapig reménykedek, aztán meglátjuk.

Pena is érdekes kérdés, nagyot futott Törökországban, nagyon jól nézett ki nálunk is, aztán teljesen szétesett, kb mint Romeu, egy közepes játékosból egy vicc kategóriává vált. Most meg megint elég komoly kapusnak néz ki, elég nagy bravúrokkal. Engem amúgy Pickfordra emlékeztet. Csak hát nem tudni, ha odakerül, akkor fejben bírja-e.
Nyilván egy új edző alatt ez lehet, hogy máshogy fog kinézni, Xavi próbálta a játékosok magabiztosságát növelni, de szerintem nem ment neki. Hátha Flicknek igen.
1-2 lehetőség lett volna, Rui Patrício pl. klub nélkül, 36 évesen már lehet, hogy elüldögél a padon.

Pena akármennyire jó kapus nem idevaló. Nem mozdul ki a kapuból, ezért teljesen alkalmatlan ehhez a játékhoz. Rengeteg gólt megelőzhettünk volna normális kijövetelekkel. Így teljesen mindegy, hogy hogyan véd a kapuban.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

dingdong írta:
Ráadásul azért is fanyalgunk a mostani híreken mert az elmúlt 10 év nagy pénzes igazolásai közül Suarez óta nem is jut eszembe senki aki megérte volna. Én kedveltem Griezmant mert küzdött a pályán de nem azt hozta amiért vettük. A többiek meg szóra sem érdemesek. Én a valverde korszakot tragikusnak élem meg ebből a szempontból is mert mindig mondjuk, hogy a "nyakára" hoztak olyan játékosokat akiket nem kért de az olyan edzőt aki kétségbeesik pl egy Griezman igazolástól azt nem szabad komoly csapat közelébe engedni. (Bár ebbe a sormintába Ibrahimovic is jó példa lenne csak ott más miatt nem működött)

Hátha Flick még ezt az értelmetlen Olmo transzfert is a javunkra bírja fordítani.

Wishful thinking!
Igen, bár nyilván egy ilyen Olmo-féle blődséggel sem vagyunk azokhoz az igazolásokhoz képest sehol. :D Inflációt kb belekalkulálva mai áron szerintem ez olyan 420 helyett kb olyan 480-500-at jelenthet a 3 játékosért. Brutális. Azért ilyen mennyiségű pénznek a feléből Laportáék összeverbuváltak a semmiből egy bajnokcsapatot.

És igen, ha jó lesz a foci és jó lesz a rendszer, kevesebb baj lesz Olmoval, mint felesleges igazolással, ez általánosságban biztos igaz. Imádkozni kell, hogy ha nem jön vkp, akkor Chris fel tudjon menni, és a szezon nagy részében egészséges legyen.
De én még egy hónapig reménykedek, aztán meglátjuk.

Pena is érdekes kérdés, nagyot futott Törökországban, nagyon jól nézett ki nálunk is, aztán teljesen szétesett, kb mint Romeu, egy közepes játékosból egy vicc kategóriává vált. Most meg megint elég komoly kapusnak néz ki, elég nagy bravúrokkal. Engem amúgy Pickfordra emlékeztet. Csak hát nem tudni, ha odakerül, akkor fejben bírja-e.
Nyilván egy új edző alatt ez lehet, hogy máshogy fog kinézni, Xavi próbálta a játékosok magabiztosságát növelni, de szerintem nem ment neki. Hátha Flicknek igen.
1-2 lehetőség lett volna, Rui Patrício pl. klub nélkül, 36 évesen már lehet, hogy elüldögél a padon.
dingdong
Capitá del Barça

bence0330 írta:
2024.08.01. 18:54:52
Akkor már inkább Cou vagy Griez.

Wishful thinking!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.02. 13:01:23

Sinya22 írta:
2024.08.02. 10:22:13
barcamessi írta:
2024.08.02. 08:02:54
Utálom a csávót (Szabó Peet), de ez a tegnapi bejegyzése tökéletesen leírja a valóságot:
"A pénzügy gondokkal küzdő csapat, amelynek a kerete sír egy balszélsőért és egy hatosért, igazol jelentős összegért egy 8/10-est, aki utoljára a 20/21-es szezonban töltött a pályán több mint 1500 percet a bajnokságban."
Ez az Olmo gyerek egy full átlag tucatspanyol, akinek néhanapján van 1-2 jobb meccse, a posztján ráadásul meg is vagyunk, erre kiszórunk rá egy rakat pénzt, esküszöm nem értem... "Itt mindenki hülye?! Itt? Mindenki..." :evil: :roll:
Sose tanultunk semmiből, sem Neymar eladása utáni helyzetből, sem Ferranból, semmiből. A Lipcse jól fog járni, kihúz belőlünk egy 60m körüli összeget egy 20 milliót érő játékosért. Megint ment a hitegetés, hogy jön egy minőségi vkp, reménykedni lehetett hogy Lewa mellett lesz egy normális 9-es, egyik sem fog megvalósulni, mert Dani Olmot kell hajtani.

Már ha tudunk igazolni, mert egyelőre tavasz óta is csak az ígérgetés megy. Tipikus politikus Laporta, nem pedig vezető.
Szerintem inkább Nicot hajtjuk és véleményem szerint túlságosan is. És ha Olmora azt mondjuk, hogy egy jó EB miatt, akkor Nicora ez szerintem ugyanúgy áll. Félreértés ne essék, nagyon jó játékosnak tartom, aki ide szerintem kifejezetten illene és nagyon sokat dobhatna a csapaton, akár hosszútávon is. Ugyanakkor koicsit túl van misztifikálva, mintha egy világklasszis lenne, aki 100 %, hogy itt majd megváltó lesz vagy egyáltalán bejön. A PSG-nek is sokadik opciója volt. A lényeg a lényeg, hogy túlságosan haíjtjuk és amíg az ő sorsa tiszta nem lesz komolyabb igazolás biztosan nem lesz, de még egy 15-20 millióst sem tartok valószínűnek. Olmoért sem véletlenül kínálunk minél kevesebb azonnyali fix összeget és a többit eltoltolni. A 6 év pedig ugyanúgy lehet pozitívum a klub számára és simán elfogadják (vagy akár ők kezdeményezik), így lehet hogy az amortizáció tovább tart, de az összeg alacsonyabb lesz, illetve a játékos számára kedvezőbb.
De Olmohoz annyit, hogy nekem sem tetszik, hogy arra a posztra igazolunk, de állítólag Flick is kifejezetten támogatja, talán neki is van terve vele. Valahol inkább annak szurkolok, hogy ne jöjjön össze még akkor sem ha Nico nem érkezik és inkább maradjon meg abból az összegből minél több, vagy egy másik játékosra költsük.

Ha sikerül ez a 7 milliós kölcsön, plusz 20 milliós kötelező opció Canceloért azzal nagy üzletet lehetne csinálni, ráadásul a City nehezen fogja tudni eladni, mivel a játékos nem akar sehova menni, ezért már a Juve is kezd visszalépni, ráadásul pénzük nekik sincs.

Ha Laportát olyannak tartjuk, aki kamuzik és hasonlók, nem tudom mi értelme lenne Font-nak hinni. Nem hiszem, hogy olyan belterjes lenne a Barca pénzügyeiben, ráadásul a korábbiakhoz képest két év alatt nagyságrendekkel csökkentette a klub az adósságát, és nem egy interjúban röffentették be az érintettek be, hanem kimutatásokkal lett alátámasztva..
Fordított esetben Laporta is ugyanezt mondaná. Kb. ugyanolyan, mint amikor az ellenzéki politikus (jelölt) az aktuális kormánypártról, annak vezetőjéről beszél. Főleg így választásokhoz közeledve. Illetve vica versa. Tipikus sárdobálás.
Semmivel nem támasztja alá, sőt ha már Tebas is azt nyilatkozza, hogy a már nagyon közel állunk az 1:1-hez, mikor tavaly, travalyelőtt szinte röhögött a képünkba ott már lehet valami. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy így alakult a klub helyzete a jelenlegi érában, de hogy ez Font nem elsőkézből tudja vagy tudja egyáltalán azt nagyon kétlem.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.08.02. 11:58:33

gránit írta:
2024.08.02. 02:20:35
Szerintem Olmo csak úgy nyerne értelmet, ha komplett átalakulna a középpálya és elöl is lenne ilyen, olyan változás. Egy könnycseppet sem hullajtanék Frenkie, Pedri, Ferran, Raphi távozásoktól. Nem győzelmekre született kvartett.
bence0330

2024.08.02. 11:45:48

Deluigi írta:
2024.08.02. 11:25:31
bence0330 írta:
2024.08.02. 11:01:20
A 6 éves szerződéses témával (felteszem a játékos oldaláról van ilyen követelés) meg szóba sem állnék, 4 lenne a max.
Gondolom, a vezetőség figyelembe veszi az amortizációt is, a Chelsea sem véletlenül igazolt 6-8 évekre játékosokat.

Fogalmatlannak gondoljuk azokat, akik ezt intézik, valójában ők tudják, mik a problémák, amiket le kell győzni, mi a fotelből tuti 1%-át sem tudjuk.
Igen, ezzel alapvetően egyetértek, többek közt ezért is várom meg a szezon végét, addigra mindenképp okosabbak leszünk sok téren. De ettől még lehet horror ez a transzfer, ha megvalósul. A 6 évre vagy ez a magyarázat, vagy a játékos akarata, ha az, amit mondtál, elsülhet jól és rosszul is, igazából a CFC-nél is csak később derül majd ki. Ezzel megoldják az FFP-t, de kérdés, mi marad belőle a nyakukon - persze nekik ez kevésbé számít sajna, mint nekünk.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.02. 11:25:31

bence0330 írta:
A 6 éves szerződéses témával (felteszem a játékos oldaláról van ilyen követelés) meg szóba sem állnék, 4 lenne a max.
Gondolom, a vezetőség figyelembe veszi az amortizációt is, a Chelsea sem véletlenül igazolt 6-8 évekre játékosokat.

Fogalmatlannak gondoljuk azokat, akik ezt intézik, valójában ők tudják, mik a problémák, amiket le kell győzni, mi a fotelből tuti 1%-át sem tudjuk.
bence0330

Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.02. 10:54:05
bence0330 írta:
2024.08.02. 10:33:35
Pont az eddigi elég komoly teljesítményük miatt várom ki a nyár végét, mert Olmo megbocsátható lesz balszélsőnek Nico helyett, ha jön vkp. Ha nem, akkor én is elhordom mindennek amit idén nyáron műveltek.
Na de 6 éves szerződéssel? Oké egy jó eb szereplése volt, de egyébként meg nem több egy jó középszernél a pali, erre megint beajánlunk valakinek egy végeláthatatlan szerződést, aki eladhatatlan lesz.
Egy szóval nem védeném ezt a transzfert. Átfogalmazom, megbocsátható bűn 1-2 gyengébb igazolás az eddig alapvetően jól ülő sormintába, ha közben befoltozzuk a nagy lyukat is. Ha nem, és ő lesz kb az egyetlen igazolásunk max egy Cancelo meg ugye Victor mellett, akkor ebből óriási botrány lesz, és szerintem még pusztán Laporta politikai érdekeit nézve is egy óriási öngól lesz, a szurkolók többsége látja szerintem, mekkora hülyeségre készülnek. Olmo nem akkora név, mint mondjuk egy Griezmann volt, akinek nem volt helye, és ugyenekkora hülyeség volt (az ára miatt inkább nagyobb), de ő legalább egy név volt. A 6 éves szerződéses témával (felteszem a játékos oldaláról van ilyen követelés) meg szóba sem állnék, 4 lenne a max. Szerintem Olmo az értékét meg fogja tartani, el tudnánk adni 2-3 év múlva hasonló összegért, nem ezzel lesz a gond, hanem ő sem akar majd elmenni, amikor akarjuk. Barcelona gyönyörű város, majd ők is letelepednek, lesz gyerekük, és sosem akarnak elmenni. :D Szinte irigylek ilyen téren egy angol csapatot, ott ilyen gond ritkán van.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.02. 10:54:05

bence0330 írta:
Pont az eddigi elég komoly teljesítményük miatt várom ki a nyár végét, mert Olmo megbocsátható lesz balszélsőnek Nico helyett, ha jön vkp. Ha nem, akkor én is elhordom mindennek amit idén nyáron műveltek.
Na de 6 éves szerződéssel? Oké egy jó eb szereplése volt, de egyébként meg nem több egy jó középszernél a pali, erre megint beajánlunk valakinek egy végeláthatatlan szerződést, aki eladhatatlan lesz.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

Sinya22 írta:
Megint ment a hitegetés, hogy jön egy minőségi vkp, reménykedni lehetett hogy Lewa mellett lesz egy normális 9-es, egyik sem fog megvalósulni, mert Dani Olmot kell hajtani.

Már ha tudunk igazolni, mert egyelőre tavasz óta is csak az ígérgetés megy. Tipikus politikus Laporta, nem pedig vezető.
Szerintem lehet valaki mindkettő. Eddig alapvetően ez történt szerintem, nem is tudjuk pontosan megítélni, mennyire. A klub most simán kaprhatna az EL-ért jónéhány alternatív valóságban, ahol egészen más jellegű problémáink lennének, mint hogy túlárazottan veszünk egy balszélső posztra max közepes játékost. A regnálásuk alatti bevásárlások általánosan ültek, nem nagyon volt hülyeség (Lewy árán lehet vitázni, oké, de posztra jött, azóta is top marketingértéke van, gólkirály lett bajnoki címmel). Roquén még lehet. De azért végig rendben lyukra jöttek emberek, Raphinha, Christensen, Koundé, Kessié, ésatöbbi. Nem lehet ezekre a transzferekre azt mondani, hogy feleslegesek, rosszak lettek volna, többségük tartja is legalább az értékét, bajoki címet nyertünk, stb.
Ferran is, lehet hogy 10 millióval kevesebbet ért volna (amit az infláció szerintem kvázi meg is oldott a részletek miatt), de ha sürgősen télen kell valaki lyukra, szerintem ennyi belefér, és az elmúlt évek leggólerősebb spanyol csatáráról és a Cityben a legjobb gól/perc arányú játékosáról azért nem lehetett előre tudni, hogy fejben összeomlik, vagy hogy ezzel a teljesítménnyel nem ér meg legalább úgy nagyságrendileg annyit.

Azért itt nem csak ígérgetések történtek, nagyon nem. Közben persze történtek azok is. Szerintem lehetne százszor rosszabb a helyzet, ahhoz képest 2. helynél nem végeztünk rosszabb helyen a még talán 2. legjobb bajnokságban. Ehhez kellett bőven tartalom, dumával nem jött volna össze. Lenne itt top vkp-s is, ha Xavi nem küldte volna el, foglalkoztak a témával is.

Sinya22
Director del Fútbol

barcamessi írta:
2024.08.02. 08:02:54
Utálom a csávót (Szabó Peet), de ez a tegnapi bejegyzése tökéletesen leírja a valóságot:
"A pénzügy gondokkal küzdő csapat, amelynek a kerete sír egy balszélsőért és egy hatosért, igazol jelentős összegért egy 8/10-est, aki utoljára a 20/21-es szezonban töltött a pályán több mint 1500 percet a bajnokságban."
Ez az Olmo gyerek egy full átlag tucatspanyol, akinek néhanapján van 1-2 jobb meccse, a posztján ráadásul meg is vagyunk, erre kiszórunk rá egy rakat pénzt, esküszöm nem értem... "Itt mindenki hülye?! Itt? Mindenki..." :evil: :roll:
Sose tanultunk semmiből, sem Neymar eladása utáni helyzetből, sem Ferranból, semmiből. A Lipcse jól fog járni, kihúz belőlünk egy 60m körüli összeget egy 20 milliót érő játékosért. Megint ment a hitegetés, hogy jön egy minőségi vkp, reménykedni lehetett hogy Lewa mellett lesz egy normális 9-es, egyik sem fog megvalósulni, mert Dani Olmot kell hajtani.

Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.02. 10:03:37

Fabrizio Romano

Dani Olmo's agents, prepared to discuss with RB Leipzig about Barcelona proposal to understand how to advance.

Olmo wants Barça as he has agreed on six year deal, as reported yesterday.

Amikor a játékos beleszól, akkor szokott elég hamar pont kerülni az igazolás végére. Minden esetre ez a 6 éves szerződés ez komoly? Borzasztó hogy nem tanulunk a múltból..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.02. 08:37:03

Gránit: kell, hogy legyen valami gazdasági kar, mert anélkül nem tudunk igazolni és regisztrálni.
Barca Studiosról írtak, hogy a La Liga előtt a szerződés. Elvileg ezért a 40 millióért nem engedtek igazolni tavaly. Sokszor linkeltem, írtam a hivatalos közleményt. Ezen felül erre (24/25) gazdasági évre ígértek 60 milliót a Barca Studiosból. A Nike szerződés MD szerint augusztusra várható. Ki tudja mit variálnak, az is lehet, hogy a Stadion miatt a következő év is veszteséges lenne, pláne ha még igazolhatunk, ha engedik a Barca Studiosból, lehet a 25/26-os gazdasági évre kalkulálják majd, ha lesz belőle valami, elvileg csak januárban költözünk, és a kapacitás 60%-on fog üzemelni.
Ebből kifolyólag szépek Font nagy szavai, de a La Liga FFP-je köt, és építjük az új stadiont.
Off: Fontot a külföldi oldalakon olvasgatva, a Sociok nem tartják megbízhatónak, ígérget, kritizál, de nem mutat gazdasági tervet, neki milyen megoldása lenne. Tartanak tőle, hogy el akarja adni a klub egy részét, amit Laporta a legnagyobb gödörben sem tett meg, inkább szenved a Ligával, így szerintem nagy a támogatottsága.
Ahogy LG is írta, ilyenkor jön a "fogd meg a söröm" és Laporta presztízs kérdést fog csinálni az átigazolásokból.
Függetlenül attól, mi igaz Font kritikájából.
On: nem látunk a háttérbe, tegnap írtam miért lehet Olmo prioritás. Valószínűleg ő ide akar jönni, és a hírek (MD) szerint részletekben fizetnénk.
Chino: ebben igazat adok, így átgondolva. Max egy évre jó lehet kölcsönbe Sancho, Felix vagy valami hasonló kaliber.
Nico a tehetségéhez mérten egy nagyon jó lehetőség. Ennyiért nem tudunk ilyen játékost hozni, max ha rugalmasabbak lennénk, és mondjuk átállnánk tényleg 2 csatárra.
Válasz küldése