Troym írta: ↑2024.07.16. 17:22:24
tatesz1990 írta: ↑. Nico pedig egészen egyedi: erős, gyors, technikás.. Az általad említett játékosok egyike se ilyen. Láttuk Yamallal milyen veszélyesek! 60 az ára, de ez nem lehet ok ellene. Simán ér ennyit!
Mondjuk úgy, hogy mást láttunk. Szerintem Yamal kivételes, Nico meg polcokkal gyengébb , egy-ket jó csellel, sok rossz döntéssel a kapu előtt, mint egy mini Dembele. Nagy csapatok védői mellett nem sokat mutatott.
Használható játékos lenne nálunk, de csalódni fogunk, ha rá építjük fel a támadó játékot és BLben megeszik reggelire. (Ez nyilván szubjektív véleményem)
Én jobbnak tartom ennél. Szerintem már most lényegesen jobb, mint Dembélé, tudatosabb, okosabb, csapatjátékos, és a meló sem büdös neki. A számai az előző szezonban már Dembélééhez képest az egekben vannak. És még fejlődhet. És nagyon erős, látszólag nem is sérülékeny játékos, nagyobb meccseken is már most jobb, még ha nem is az a csúcsa. Szerintem nincs a játéknak olyan aspektusa, amiben Dembélé jobb. Talán 1v1-ben, de Dembélénél ez elméleti, általában nincs semmi konkrét jelentősége a cseleinek, a végén mindig túl(alul?)spilázza. Nico sokkal ritkábban csinál ilyet.
Ha valakihez kéne hasonlítani, Dokut mondanám, nála egy fokkal gyengébb azért 1v1-ben, szerintem ebben ő a legjobb jelenleg, viszont nála meg okosabb, és jobbak a végén a megoldásai.
Yamalnál jelenleg szerintem jobb játékos, ha egy teljes szezont nézek kezdő játékosként. Nyilván csak a kora miatt, Yamalban több van, világklasszis alapanyag. De jobbak a döntései a kapu előtt, egyelőre.
És azt ne felejtsd el, hogy a Bilbaóból nem sok nagy meccset látott még, és a válogatottban sem sűrűn. Yamal hiába 16, több ilyenen vett alighanem részt, és azért megnézhetjük, mit mutatott kb a PSG visszavágóig (ahol meg lecserélték) a napolik meg reálok ellen, kb semmit. Aztán egyszer csak bumm, a válogatottban is megjött nagy meccsekre is. Ez Niconál is megtörténhet.
21 évesen a Bilbaóból erre nem lehet felkészülni. Egy év nálunk, és szerintem ott is villog már. És azért azt sem mondanám, hogy nem volt jó nagy meccseken, csak lőtt egy fontos gólt EB-döntőben, ennél nagyobb meccs az ő életében nem nagyon volt még, sőt, semmi meg sem közelítette.
Igen, Koundé megfogta, de ő Mbappét is megfogta, nem szégyen, benne van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy