Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Nem csak a twitteren, minden oldalon az megy, hogy Laportának kicsit elege lett a tegnapi nyilatkozata óta, és még van rá esély, hogy fordulatot vesz a történet. Aztán persze simán lehet kitaláció, de ha elnök lennék, én is eléggé mérges lennék.
Én most aláírnám a komolytalanságot. Flick még szabad, Motta-t se vitte még el a Juve, még nem késő megpróbálni.
Tőlem biztos nem láttál olyat, ahol őket ajnározom, vagy ahol azt mondom nem kéne akármelyiküket eladni. Frenkie tipikusan a nem rossz, de ennyit nem érő játékos a szememben, Pedri fizikai állapota meg semmivel nem tűnik jobbnak, mint az elüldözött Fatié.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.16. 19:33:18De akkor mi a véleményed De Jongról vagy Pedriről, ők is ilyesféle teljesítményt hoznak. Rakitic klasszis volt hozzájuk képest, 10 góllal 11 gólpasszal hoztuk a Sevillaból, és védekezésben is kenterbe verné mindegyiket. Nem beszélve Yaya Toureról, Mascheranorol. Szerintem is hatalmasat esett a játékosok színvonala, közben az árak az egekben. A játékunk is hagy kívánnivalót maga után. A játékosok is mintha alulteljesítenének.
Nehéz kérdés itt ki válna be. Ez az ár elhanyagolható mondjuk Zubimendi 60 milliójához képest, aki semmivel nem tűnik jobbnak.
De akkor mi a véleményed De Jongról vagy Pedriről, ők is ilyesféle teljesítményt hoznak. Rakitic klasszis volt hozzájuk képest, 10 góllal 11 gólpasszal hoztuk a Sevillaból, és védekezésben is kenterbe verné mindegyiket. Nem beszélve Yaya Toureról, Mascheranorol. Szerintem is hatalmasat esett a játékosok színvonala, közben az árak az egekben. A játékunk is hagy kívánnivalót maga után. A játékosok is mintha alulteljesítenének.Troym írta: ↑2024.05.16. 18:39:12Konkrétan A.Garcia tipikusan a 12 egy tucat esete.
Elvitte a City? 10 éve, majd 87szer kölcsönadta, ahogy az összes PL csapatnak van egyszerre 15-20 kölcsönjátékosa.
Piaci értéke kb sose volt 1-2 milliónál több és 2021ben még Bukarestben játszott, sose kellett egyetlen nagycsapatnak sem, mi meg fizessünk érte 15-20 milliót, mert elérhető?
Volt egy jó félszezonja.
Játékosok ezrei elérhetőek ilyen áron, majd nem győznénk őt is kiebrudalni, mert nem lenne elég jó.
Ha nem tudunk hozni senkit normálisat, akkor hozzuk vissza Nicot, hozzuk ingyen Kamadát, de ne egy random fickót megint sokmillióért. Vagy legyen ingyen, vagy legyen esélye, hogy beválik.
Konkrétan A.Garcia tipikusan a 12 egy tucat esete.
Èn azèrt, mert reálisan megszerezhető, egy pl. MacAllister, Enzo-pároshoz képest, Romeu, Garcia, Torre esetleg beszámítható a 10-20 milliós árába. Azért a City valamiért elvitte, szóval a tehetsége megvan. Egymás után 2 évben kiemelkedő szezont hozott. Kulcspasszokban ès hosszú labdákban nagyon jó, utóbbibóI nálunk Inigon és Cubarsin kívül senki nem képes. Idén vkp-t játszik, ami nem az ideális posztja. Szerintem nálunk ilyen Rabiot, Dybala szóba sem kerülnek, max a hírekben, utóbbiról Xavi nyilatkozta, hogy nem Barca DNS, ahogy Luuk, vagy Aubameyang. Igaz a keresetük is jóval több, mint Aleixnek. A jobb kp-soknak 40-60 millió az áruk, mint Zubimendi, Merino, Onana, stb. Az extra tehetség pedig 80-100+, mint Xavi Simons, Musiala, Wirtz. Szerintem kell megbízható csere kp-s. Gündogan 34 éves lesz, De Jong helyzete kérdéses, Pedri állandóan sérült, Gavi kihagyja a fél szezont, Roberto és Romeu szóra sem érdemes, Fermin tehetséges, de inkább góllövésben jó, nem egy tipikus kp-s. Romeu gondolom távozik, jön helyére Guido. Nálam Roberto is menne, nem futhatunk neki a szezonnak ennyi megbízhatatlan, sérülékeny kp-sal.Troym írta: ↑2024.05.16. 16:40:56Mit rugózunk Aleix Garcián? Tényleg rendesen megnéztétek?
2024 naptári évben volt 5 jó meccse, 15 meg gyengén sikerült, mellette 27 éves, életében nem játszott nagycsapatban, sose volt válogatott, de még nemzetközi meccsen sem játszott soha.
Centire ugyanaz, mint Romeu és mindenki hozni akarja, tipikus spanyol középkategóriás játékos, akinek a szezon első fele brutálisan jól sikerült, azóta meg full átlag, ahogy sok évig előtte is.
Nála még Guido is komolyabb kaliber, legalább válogatott és látott pár nemzetközi kupameccset is.
Ezzel az a probléma, hogy Douglas, Montoya gyengébb volt mint SR, Bellerin hiába jött komikum volt, pedig volt benne fantázia. Wagué kölcsönben sem zavart sok vizet, plusz ott volt a sérülés ami kb. 2 szezon mínusz.Feast4 írta: ↑2024.05.15. 13:07:26Ezzel teljesen egyet értek, csak az a bajom, hogy nálunk az átigazolási politika úgy működik, -példa- hogy felhozunk egy Dani Alves pótlására egy Montoyát, veszünk mellé egy Douglast, aztán játszik SR. Aztán amikor nem megy a dolog, megoldjuk azzal, hogy hozunk egy Semendot és játszik, SR, aztán még egy Wague is jön de játszik SR, aztán ez Minguezaból jobb szélső védőt csinálunk és játszik SR, aztán amikor ez a SR dolog végképp nem megy, Koundé vagy Araujo kerül ki jobb szélre, végül veszünk egy jobb szélső védőt Cancelo személyében akiből bal szélső védőt csinálunk, aztán Koundé vagy Araujo kerül ki jobb szélre.Messa írta: ↑2024.05.15. 10:41:18Nézd úgy, hogy Romeu helyett jön cserének, ingyen, és valószínűleg viszonylag alacsony fizuval.
Ha Romeu hozzáadott értéke 0, akkor annál csak jobb lehet.
Egy tartalék szűrőre idén is nagyon sokszor szükség lett volna, de Romeu olyan szinten életveszély, hogy Xavi még az utolsó 5-10 percekre sem merte bedobni, mert instant gólveszély volt az ellenfélnek.
Ezt a mércét biztosan túllépi az argentin.
Leírva is egy egész kálvária. Hihetetlen, hogy ennyi év alatt nem tudtuk megoldani a posztot.
Na most miért érzem azt, hogy Guido Rodriguez idejön, de nem fog profilba vágni, idehozzuk lejárt szerződéssel Kimmich-et, akinek nem fog feküdni a spanyol középpálya ezért gyorsan visszaemlékszük arra, hogy te olyan sokat játszottál olyan 23 éves korodig jobbos védőt, menj már ki oda- ahova meg lassú lesz- és a középpálya úgy fog kinézni, hogy a sérülékeny Pedri, a jó ég tudja hogy milyen álapotba tér vissza Gavi, a sérülékeny de Jong, az öregedő Gündogan, a többiek meg nem is lépnek pályára?
Szerintem a következő ilyen majd jövőre úgyis veszünk oda játékost és az megoldja, addig meg valakiből öszvért csinálunk, jellegű poszt nálunk a vkp. lesz.
Lehet nem jogos a félelmem, de szerintem az...
Ebben egyetértek Bencével, a scout rendszerünk mostanában alapvetően jól működik. Az, hogy évente kijön a 2 (3) játékos a L1-ből akiket elvisznek olcsón és beválik nem feltétlenül törvényszerű és ennyi erővel az összes másik csapat fogná a fejét, hogy mit szalasztott el.bence0330 írta: ↑2024.05.15. 15:03:18Két éve néztem utoljára rendesen L1-t, de még onnan is vannak emlékeim róla a Galtier féle csapatból, ja, ő nagyon jó. Nagy fogás lenne, 1 év múlva lejár a szerződése.
Igen, erről volt szó a napokban, hogy (pedig amúgy szerintem nem vészes most a scout rendszerünk) pont a legjobb játékosnevelde felé nem is pillantuk el már évek óta, miközben minden évben kijön onnan csak a posztot nézve 1-2 klasszis, akire lecsap egy Reál, egy Everton(!), egy Newcastle, csak mi nem.
Kicsit sajna Xavi mentalitását tükrözi szerintem, hogy ennyire a Cityből akarunk mindenkit, mert ők már "értik a pozíciós játékot". Pedig ezt (ha már mindenáron ragaszkodunk hozzá) amúgy is meg kéne tudni tanítania, ha elég jó edző, pláne, ha Masiásokkal gazdálkodhat.
Még mindig nem értem amúgy, miért nem hozott fel egyetlen fiatal középpályást sem legalább cserének, Masiás középpályásként. Ők értik a rendszert, és ha valakinek, nekik biztos át tudna adni egyet s mást hajdani klasszisként. De valahogy pont ott nem akar senkit, pedig legalább egy csere lyukat be lehetne tömni vele. Aztán persze lehet, hogy tényleg egyik sem szint.
Két éve néztem utoljára rendesen L1-t, de még onnan is vannak emlékeim róla a Galtier féle csapatból, ja, ő nagyon jó. Nagy fogás lenne, 1 év múlva lejár a szerződése.
Ezzel teljesen egyet értek, csak az a bajom, hogy nálunk az átigazolási politika úgy működik, -példa- hogy felhozunk egy Dani Alves pótlására egy Montoyát, veszünk mellé egy Douglast, aztán játszik SR. Aztán amikor nem megy a dolog, megoldjuk azzal, hogy hozunk egy Semendot és játszik, SR, aztán még egy Wague is jön de játszik SR, aztán ez Minguezaból jobb szélső védőt csinálunk és játszik SR, aztán amikor ez a SR dolog végképp nem megy, Koundé vagy Araujo kerül ki jobb szélre, végül veszünk egy jobb szélső védőt Cancelo személyében akiből bal szélső védőt csinálunk, aztán Koundé vagy Araujo kerül ki jobb szélre.Messa írta: ↑2024.05.15. 10:41:18Nézd úgy, hogy Romeu helyett jön cserének, ingyen, és valószínűleg viszonylag alacsony fizuval.
Ha Romeu hozzáadott értéke 0, akkor annál csak jobb lehet.
Egy tartalék szűrőre idén is nagyon sokszor szükség lett volna, de Romeu olyan szinten életveszély, hogy Xavi még az utolsó 5-10 percekre sem merte bedobni, mert instant gólveszély volt az ellenfélnek.
Ezt a mércét biztosan túllépi az argentin.
Valaki már írta korábban. 30 argentin válogatott meccset nem a szél fújta neki össze.
Nézd úgy, hogy Romeu helyett jön cserének, ingyen, és valószínűleg viszonylag alacsony fizuval.
A hírek szerint akarunk egy vkp-t ÉS Guidot cserének. Szerintem az úgy rendben lenne. Persze ha nem lesz keret senkire, akkor mindegy, és olcsó húst kel venni híg lével.
Nekem Kimmich leigazolásával az a problémám, hogy megint csak egy név lenne, akinek örölünk, hogy: "Nézd, nézd, ő is a Barcát választotta". Közben nekem se nem támadó, se nem védekező játékos. Jobb hátvédben meg szerintem 12 egy tucat. A Bayern-nél sem nagyon sírnak utána, nem igazán mozdítanak meg minden követ a maradásáért. Ha 30 millióért hozható, akkor ok, de hogy a 80-90 milliós FDJ-re cseréljük, az szerintem sem jó buli. Nem érzem, hogy ő lenne a kapocs a védelem és a támadók között.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.14. 11:59:31
Engem sem győzött meg annyira a játéka a Real ellen, de tény, hogy Vinit nagyon kevesen tudják most megfogni 1v1-ben. Ha Kimmich jól helyezkedik, tud párharcot nyerni és képes összekötő kapocs lenni a védősor és a támadók között, akkor jöjjön. Nagy szükségünk van egy ilyen kvalitásokkal rendelkező játékosra.
Engem sem győzött meg annyira a játéka a Real ellen, de tény, hogy Vinit nagyon kevesen tudják most megfogni 1v1-ben. Ha Kimmich jól helyezkedik, tud párharcot nyerni és képes összekötő kapocs lenni a védősor és a támadók között, akkor jöjjön. Nagy szükségünk van egy ilyen kvalitásokkal rendelkező játékosra.Messa írta: ↑2024.05.14. 11:17:11Láttad Kimmich produkcióját a Real ellen? Az ipse lassú mint a dög, Vinicius percenként húzott bohócsipkát a fejére. Tudom persze, mi nem jobbhátvédként számítunk rá, de ideje lenne belátni, hogy olyan játékosok kellenek, akik fizikálisan megütik a nemzetközi topot. Kimmich nem ilyen. Sokat tud futni, csak mellé lassú és gyenge.
Nagy kérdés, hogy kell-e egy újabb jól passzoló, de párharcgyenge játékos ide, pont szűrő pozícióba.